Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra H Kullanıcılarının Dikkatine...
Geçen günlerde tanıdık bir abim aracını Fenni Muayene ye götürdü.Kendisi '07 Model Astra H sahibi.Aracı geçmedi.Nedeni ise Aracın şase numarası ile ruhsattaki şase numarası tutmuyor.Neden diyeceksiniz.
Çoğu Astra H kullanıcılarının bildiğim kadarıyla şase numaraları(Ön Cam Altında yazan numara)V0L0 ile başlıyor.Buraya kadar herşey normal fakat Ruhsatta VOLO yazıyor.Sırf bu yüzden muayene den geçememiş.Bende dikkat ettim bende de aynısı yazıyor.
Sizleri bilgilendirmek için bu konuyu açtım.Aracını muayeneye sokacak olanlar ya da bu konuyu bilmeyenlerin bakmasını öneririm.Camınzda yazan şase numarasıyla Ruhsatta yazan şase numaranızı kontrol edin.Bunun suçu Opel servisi ve Trafik şubesidir diye düşünüyorum.Cefasını yine bizler çekiyoruz.Yok yere yeniden ruhsat değişimi için masraf çıktı.Çok ince bir detay ama kimsenin aklına gelmeyen bir konu...
araci 0 aldiginiz bayiye gidip ruhsati atin kafalarina :) degistirip getirsinler
Boost Up
18-04-2010, 19:44
Bold ile yazmayın;)
araci 0 aldiginiz bayiye gidip ruhsati atin kafalarina :) degistirip getirsinler
Durum onu gösteriyor.İnsanın aklının ucundan geçmeyecek bir konu.;)
Boost Up
18-04-2010, 19:51
Bold ile yazmayın;)
Yalova kaymakamından sevgiler
Parazitlik yaratma. :mad:
Yazı tipimi sana sorucak değilim. :ofk:
Hooo00o0op boooiiilppss čuss...O parazitleri yedirirler sana,insan gibi cevap yaz.
Forumda bold karakteri birtek moderatorler kullaniyorlar 'uyari' amacli.
Yazi tipini ona sorucak degilsin sayet uslubuna dikkat et.!:ofk:
Boost Up
18-04-2010, 19:56
Parazit sevsin seni..
Adam gibi bilgilendirmeni yaptin ,tesekkurler,eline saglik.Yalniz aptal saptal,atarlanarak giderlenerek bisey yazma,yazicaksanda yazma,yut o yazicaklarini soyliceklerini.!
Seni forum kurallarıyla ilgili uyarmış,
Sen ise hakaret ediyorsun. Önce forum kurallarını öğren millete parazit diyeceğine.
Kendine gel bence, birileri seni kendine getirmeden.
bold ile yazmazsan sevinirim daha öncede konularda geçmiş hep
Astra H kasa araç bizim akrabada da var.Hatta muayeneye ben götürdüm.Geçti kusursuz.Şase numarası ile ilgili sıkıntı olmadı
Astra H la alakası yok durumun.. ya trafik subesinin yada bayinin hatası... ne alaka astrayla :)
ıveco ilede böyle bi sıkıntı vardı tüvde memurlar konusurken duymustum
CallMeInsane
19-04-2010, 02:49
memlekette ne ile ilgili sıkıntı yok ki :d
S.Özeren
19-04-2010, 04:20
benimde başıma geldi paşalar gibi gidip çıkartıyorsun hele bide muaynede patladıysa çifte masraf açıyolar başına onun bunun çocukları :)
konunun üzerinden bayağı geçmiş ama..aracın şase nosunda 0 yerine O harfi yazılmasından kaynaklanıyor durum ..tüvtürk yetkilisi ile bu durumu aracımı muayene yaptırırken konuştum opellerde ve renaultlarda bu duruma sık rastlanıyormuş..aynı sorun bendede çıktı..ek-1 formu doldurup tüvtürk e muayene esnasında mühürletip..direk aracınızın bulunduğu trafik şubesinden ruhsatınızı değiştirebiliyorsunuz..2 yaprak ruhsatın değişmesi 110 lira..aracın ilk sahibi iseniz ...aracınızı aldığınız yetkili satıcıya gidip ruhsatınızı değiştirmesini ve masraflarınızı karşılamasını isteyebilirsiniz.
S.Özeren
17-05-2010, 14:12
konunun üzerinden bayağı geçmiş ama..aracın şase nosunda 0 yerine O harfi yazılmasından kaynaklanıyor durum ..tüvtürk yetkilisi ile bu durumu aracımı muayene yaptırırken konuştum opellerde ve renaultlarda bu duruma sık rastlanıyormuş..aynı sorun bendede çıktı..ek-1 formu doldurup tüvtürk e muayene esnasında mühürletip..direk aracınızın bulunduğu trafik şubesinden ruhsatınızı değiştirebiliyorsunuz..2 yaprak ruhsatın değişmesi 110 lira..aracın ilk sahibi iseniz ...aracınızı aldığınız yetkili satıcıya gidip ruhsatınızı değiştirmesini ve masraflarınızı karşılamasını isteyebilirsiniz.
2 sayfayı değiştirmeye gerek yokki yahu ben gittiğimde tek sayfayı vermiştim.. 62 liraydı sanırım
senin ruhsatının 1 yaprağı doğru bir yaprağı yanlış yazılmıştır o yüzdendir samet..şasi no 2 yapraktada yazıyor
daha önce de duymuştum bu sorunu. Harfin yanına 0 koymak la O koymak bu karışıklığa direk davet çıkarmış. bu mallığı yapan büyük ihtimalle Opel yada 0pel :). karışması çok kolay.
BarışArdalı
17-05-2010, 17:14
Astra H la alakası yok durumun.. ya trafik subesinin yada bayinin hatası... ne alaka astrayla :)
aynen öle.bende fiatda yaşadım.Türkiye ile ilgili sıkıntı sanrıım ;)
Harun sen bu kadar gergin adam değildin yahu :)
Konuya gelince, benim şasi no doğru yazılmış.Aracı alırken dikkat etmek gerek böyle şeylere ama kimin aklına gelirki şasi noyu kontrol etmek :D
devil_berk22
17-05-2010, 19:00
ben muayneden problemsiz geçmiştim adamlar anlamadı 0 mı o mu :D
sadece astra h ile ilgili değil sorum opel gördümü muaynedekiler saldırıyorlar 2,3 kişi şase numarasının üstüne '96 vectra B ve '99 astra G de başıma geldi benim bu sorun biraz sızlanarak biraz gider yaparak geçirdim iki arabayıda:)
ben muayneden problemsiz geçmiştim adamlar anlamadı 0 mı o mu :D
bi şase noyazayım sana berk 1. yazdığım yanlış 2. yazdığım doğru olacak
WOLOAHL4858101250
W0L0AHL4858101250
opellerde yapılan hata genelde bu şekilde..renaultlarda ortada şasi no ortasında bir sıfır rakamı var orayı yanlış (O) yazıyorlar tüvtürk teknisyeni ile beraber baktık ,renaultlarda hatalı kısmı bana gösterdi.
evet adnan :)