Orijinalini görmek için tıklayınız : Verilik Siyam Yavrusu 6 aylık
Konuyu çok ama çok üzülerek açıyorum severek baktığımız siyam / iran kırması yavrumuzu vermek zorundayım. Çocukta alerji çıktı şimdi doktordan haberi geldi direk kedi varmı evde demiş.
Meli istersen sana geri getireyim kardeşim.
Yavrunun
iç / dış parazit tedavisi
1. karma aşısı ve bi tane daha aşısı yapıldı şimdi aklıma gelmedi.
Aşı Karnesi çıkartıldı
Gerektiği gibi bakacak bir kişiye gitsin.
sadece cocuktamı yapar bu alerjıyı yetıskın ve yaslılarda yapmazmı?
Sağol kardeşim dedim çocuk kızamıkmı oldu meğerse alerji yapmış 1 ay oldu olmadı zaten alalı.
benimle yaşıt bi arkadaşım var onda da alerji yapıyo kedi ne yazıkki..
Bilmiyorum moruk sabahtan beri doktor arıyorum 3 hastaneye gittim dolu en son Devlet hastanesine bıraktım doktor daha görür görmez evde kedimi var demiş.
hıım bende nıyetolendım evde bı eglence olsun dıye ama bu ıs sakat
benim bi arkadaşım arıyordu ama dün aldı bi tane yavru.. adını da siyami koydu :D
hayırlısı olsun inş. değerini bilicek birine gider
Ben bi detay öğreneyim biraz bekleyin.
ogren bakalım belkı bı mısafır alırız eve :D
ee sonuc yanı ? senın kedı hasarlımı cıktı yanı :D
Yavru kedilerde oluyormuş kendiliğinden geçiyormuş bu. Çocuklarda çok haşır neşir olursa böyle işte belli ediyormuş kendini.
senınkının aksesuarları felan varmı sımdı resmı varmı bıde
Melii den aldığım yemek kabı var ama atacağım hepsini çöpe güvenmiyorum onlara. Aksesuara falan gerek yok adam gibi temiz yeri olsun kumu olsun tamamdır.
Önemli olan aşıları ve kontrolleri idi onlara ben zaten başladım aşıları 30 tl civarı.
çocuğa yazık hayvanada yazık ama yapacak bir şey yok malesef :(
akvet benım veterınerım yanı NOSu orası bakıyor, alsammı bu ufaklıgı nasıl olur acaba dusunuyorum sımdı, tuy felan dokuyormu bu kanka nedır olayı az bılgı versene
Tüy döküyor çok az günde 1 kere tarandığında sorun olmuyor zaten.
Masum ne tırnaklamayı bilir ne zar zar ağlar balık ağırlıklı wiskisları daha çok seviyor dişleri henüz çok sert mamaları parçalayamadığından wiskis junior alıyorum veya yetişkinler için olanların üstüne hafiften su atıyorum biraz yumuşuyorlar daha rahat yiyor.
Gündüz yarı uyku hali yarı uyanıp geceleri 12 ye kadar terör oyuncu .
mantar olduğunu sanmıyorum çocukta kedi alerjisi olabilir bu karşılaşılabilen bi durumdur. Bide beşeri hekimlik yapan arkadaşlar zoonozlar konusunda çok bilgili değillerdir kedide mantar enfeksiyonundan şüpheleniyorsanız Veteriner Fakültesinde bi numune aldırıp baktırın.
Kediden kurtulmak için acele etmeyin alerji 3-5 gün içinde ortaya çıkar nadiren süre uzayabilir ama genede acele etme bence çocuğu cildiye uzmanına götür ya da en kestirme yol çocuklar için kullanılan alerji ilaçlarına 1-2 gün kullan sorun geçiyorsa alerjide şüphelen ya da en sağlamı alerji testi yaptır.
Ama kediyi verip sıkıntının egzama yada yiyecek alerjisi olduğunu anlarsan üzülürsün
mantar olduğunu sanmıyorum çocukta kedi alerjisi olabilir bu karşılaşılabilen bi durumdur. Bide beşeri hekimlik yapan arkadaşlar zoonozlar konusunda çok bilgili değillerdir kedide mantar enfeksiyonundan şüpheleniyorsanız Veteriner Fakültesinde bi numune aldırıp baktırın.
Kediden kurtulmak için acele etmeyin alerji 3-5 gün içinde ortaya çıkar nadiren süre uzayabilir ama genede acele etme bence çocuğu cildiye uzmanına götür ya da en kestirme yol çocuklar için kullanılan alerji ilaçlarına 1-2 gün kullan sorun geçiyorsa alerjide şüphelen ya da en sağlamı alerji testi yaptır.
Ama kediyi verip sıkıntının egzama yada yiyecek alerjisi olduğunu anlarsan üzülürsün
B.çekmecedeki devlet hastanesinin hekimi çok iyi zaten çocuğu görür görmez evde kedimi var demiş. Şimdi iş yerindeyim akşama daha net yazarım.
Zamanında kim dedi bana burdan sanırım İmhotep özgür dedi evde kedimi olurmuş diye haklıymışsın kardeşim. Çocuklu evde olmuyor kedi.
Gerekli bilgiyi aldım gerekli doktorlarıda aradım arkadaşlar.
Tomurcuk gibi 3 4 tena kabarıklık olunca alerji imiş mantar değil yani.
Kediye ev bulundu.
Evde olmuyormuş canlı hayvan beslemek bunu iyice öğrenmiş oldum. Akvaryuma devam.
Tüm arkadaşlara ilgi için teşekkür ederim .
Cihan Çizmeci
20-04-2010, 11:21
Abi walla senelerdir hayvan besliyorum evde :) 3 Hamster 4 kedi 3 köpek sayısız kuş besledim şimdiye kadar hiçbirinde sorun yaşamadık sağlık açısından.Şaun 2 senelikte bir kedim var evde hiçbir sıkıntı yok ;)
Yani çocuğunuzun kediye alerjisi vardır büyük ihtimalle.Sizinde olabilirdi ufaklığın küçük olmaıyla yada kedide olan bir sorun ile bi alakası yok durumun :) Geçmiş olsun abicim Allah acil şifalar versin :icon_tup:
Caneration
20-04-2010, 13:26
Gerekli bilgiyi aldım gerekli doktorlarıda aradım arkadaşlar.
Tomurcuk gibi 3 4 tena kabarıklık olunca alerji imiş mantar değil yani.
Kediye ev bulundu.
Evde olmuyormuş canlı hayvan beslemek bunu iyice öğrenmiş oldum. Akvaryuma devam.
Tüm arkadaşlara ilgi için teşekkür ederim .
Tayfun ne akvaryumun var?
Akvaryum vardı yeniden kuracağım güzel olacak :) hemde çok güzel zamanı gelsin öncelikli görevler var güçlenmek gibi :)
Caneration
20-04-2010, 13:30
ben yardımcı olurum sana her konuda aklında olsun.ben akvaryumcuyum belki biliyosundur ;)
SekoLive
20-04-2010, 13:31
ben yardımcı olurum sana her konuda aklında olsun.ben akvaryumcuyum belki biliyosundur ;)
:) hastalıksız balık istiyorz yaw... akvaryum çok güzel bi sevdadır :icon_tup:
Oha hadi canım bilmiyordum çok iyi oldu öğrendiğim. En yakin zamanda.
Caneration
20-04-2010, 13:34
:) hastalıksız balık istiyorz yaw... akvaryum çok güzel bi sevdadır :icon_tup:
sağlıklılarından veririz :D:D:D
SekoLive
20-04-2010, 13:35
sağlıklılarından veririz :D:D:D
aklımda olsn bendede 3-5 lepistes var bi hevesli bulunca verip chicledciliğe geçmek istiyorm :)
Caneration
20-04-2010, 13:37
tamam yardımcı olurum ;)
geçmiş olsun,
akvaryum bana çok sıkıcı gelmişti nasıl katllanıyorsunuz onlara bilmem :D
Caneration
20-04-2010, 13:42
bir de bana sor 650 akvaryum var :eek:
SekoLive
20-04-2010, 13:44
bi kaç foto koyda gözümüz şenlensin :D varsa özellikle deniz akvaryumu istiyorm foto.
hepsine ayrı ayar çekmiyorsundur umarım :D
deniz akvaryumları kendi kendini temizliyordu sanırım öylesi makbul zaten :p
Caneration
20-04-2010, 13:49
deniz akvaryumu toplamda 4 adet var çok yok 1'er tonluk.bizim branşımız ağırlıklı olarak tanganika cichlidleri,ayar tabi ki şart ;)
SOMEONESPECIAL
20-04-2010, 13:52
Verilik ne demek tam olarak ?
SOMEONESPECIAL
20-04-2010, 13:54
Eskilerden kim kaldı akvaryumcu :D:D:D:D
Selam söyle Gökhan a görürsen... Bi gidemedim yanına :confused:
Caneration
20-04-2010, 13:54
Verilik ne demek tam olarak ?
hehee Kerem abi yaaa güldürdün beni :D :D
Caneration
20-04-2010, 13:55
Eskilerden kim kaldı akvaryumcu :D:D:D:D
Selam söyle Gökhan a görürsen... Bi gidemedim yanına :confused:
valla abi ya kim kaldı :) aleykümselam abi uğruyorum ben arada bir söylerim.
Yerin nerde tam olarak bizim ordamısın ?
Caneration
20-04-2010, 14:13
bauhaus'un orda delta plaza var,delta plazanın arkasında inciler işmerkezinde.
bauhaus'un orda delta plaza var,delta plazanın arkasında inciler işmerkezinde.
Hmm ok bana yakın koçtaşın arkasındayım.. Bir ara uğrarım ;)
SOMEONESPECIAL
20-04-2010, 14:15
Hmm ok bana yakın koçtaşın arkasındayım.. Bir ara uğrarım ;)
arada bi E5 var... Üst geçitten geçerken dikkat et komşu...
Genelde kamyonlar damperleri açık seyrediyorlar bizim burada :hahaha:
arada bi E5 var... Üst geçitten geçerken dikkat et komşu...
Genelde kamyonlar damperleri açık seyrediyorlar bizim burada :hahaha:
Ahahaha beyliğin düzünü çok bulunca köprüleri düzüyor dürzüler hehe :D
ya Kerem abicim şaka bir yana ben Migrosun ordan eve gitmiyorum Büyükşehir köprüsünden geçiyorum ormanda barfiks çekmek için :p Ama köprüden geçerken vallahi de bakiyorum !!! NE olur ne olmaz.. Tedbir benden taktir Allah cc den :)