Orijinalini görmek için tıklayınız : BES Servis- Satılmış Usta hakkında
ghibli06
19-04-2010, 19:28
arkadaşlar bugün çok garip bir olay yaşadım ve bunu mutlaka paylaşmak istedim, kendi sitemde de yazacağım ve bildiğim yerlerde de anlatacağım... isim ve de marka vermenin hukuki sonuçlarını gayet iyi bilirim, bu konuda da herhangi bir endişem yok, şahitler huzurunda yaşanmıştır çünkü...
birçok araç sahibi oldum bir çok farklı servisi ve de garajı tanırım, onlar da beni bilirler... standart arabalarım da vardır hiç ellemediğim ama araba yapmayı severim ve de sırf zevkine kullanırım haftasonları binerim... sitede takip edenler bilir 7 aydır bir maserati ghibli topluyorum, proje bitti gibi zaten ama İstanbul'daki çoğu büyüğüm (gerçekten saygı değer kişilerdir), kendi maserati ve de ferrarilerini emanet ettikleri Satılmış Ustaya mutlaka gitmem gerektiğini en azından arabayı bir göstermem konusunda ısrarcılardı, fazla uzatmayım bugün gittik... ben fazla konuşamadım zaten tavır aynen şuydu:
'bu arabanın eski sahibinin de onun arkadaşlarının da işini yapmam'
'sen sök getir ben sana yardımcı olurum' (Allah razı olsun bizler cahil cüheylayız ya :) )
'ben ellemem'
'ben sadece XXX kişinin işini yaparım Ankarada Maserati camiasında???!!!'
her yerde 'şunu yaparız onu ben yaptım bu elimden geçti ben yürüttüm' gibi sözler söyleyen bu arkadaşın bu tavrı cidden beni çok kızdırdı, hem zaten gönüllerini kırmak istemediklerimin hatırına gittim hem de utanmasa dükkandan kovacaktı...
söylenecek çok şey var, bu arkadaşa iş yaptırıp çok memnun kalmış bir çok üye vardır sitede bundan eminim, ancak ticaretin de ustalığın da bir ahlakı olması gerektiğini düşünüyorum... kimsenin aklına bir şey gelmesin bu arada, Ankarada çoğu kişi beni bilir, kimseye de bir lira borcumuz yoktur :) son cümleyi neden yazdım derseniz kendimi öyle hissettim biran :) insanların haysiyeti ile oynamak bu kadar kolay olmamalı...
insanları anlamak zor yanlıs cümleler..
Eski sahibi ile bir problem yaşamış sanırım. Sonrada bu aracamı bağlamış durumu. Satış olmuş ruhsat değişmiş. Eski sahibi ve arkadaşları ne demektir. Ustamı yok sanayilerde. Sıkmayın canınızı.
ghibli06
19-04-2010, 19:56
Aracın eski sahibi Bugatti'de B-Engineering te tasarımcı olan Mehmet Taşanyürek'tir...
her insan tamirci olabilir ama esnaf olamaz:icon_tup:
ulasoztas1
19-04-2010, 19:58
bellki eski sahibiyle bir sorunu warmış hatta arabayla. Eski sahibiyle sorunu olsa bile aracın yeni sahibine yani sana böyle davranmaması lazımdı esnafa yakışmayan tavır ve cümleler...
bende bugün bu cümleyi yaşadım çok güvendiğim bir yerden ters cevap aldım küplere bindim nerdeyse
Aracın eski sahibi ile ne yasamıs olursa olsun dükkanına gelmis bir müsteriye, hic ticareti olmamıs yeni tanıstıgı birine böyle davranmak nedir?
Sadece X kisinin isini yapacaksa niye dükkan acmıs, gitsin x kisinin hizmetinde calıssın.
Düpedüz terbiyesizlik yapılmıs, yazık...
Her sehirde var böyle bir durum, sanki bedava is yapıyorlar bi kaprisler bi havalar yanlarına varılmıyor. Birgün isler tepetaklak olur muhtac oluruz diye de hic düsünmüyorlar.
ghibli06
19-04-2010, 20:20
ustalar, servisler, garajlar, parçacılar sonuçta biz var olduğumuz için varlar...ticaretleri bunların üzerine olan kişilerin, hele ki arkadaşıyla oraya gitmiş birine bu muameleyi yapma hakkı yok, eğer varsa benim de artık her ortamda onunla ilgili laf söyleme hakkım var ;)
İsim vermiyorm ama bnmde başıma geldi xxx dükkandan herkez memnun tanidiklarm defalarca iş yaptirmiş super dendi gittm
hatta 2-3 kere iş yaptirdm her sefernde meymenetsiz suratlar ciraklara iş yaptirmalar
En sonunda gittigmde arabayi dukkanin içine sokmama ragmen 5dk boyunca hoş geldin bile demediler sanki sokaktan dilenci gelmiş para isterde patron yok muamelesi gordum :D zorla fiyat aldm ettm dayanamadm kavga edecektim nerdeyse ama buyuk işte saygisizlk etmekde olmaz hayirli işler diip cikip gittm başka yerde yaptirmiştm.
Bazı ustalar saniyolarki bi kendileri yapiolar o işi veya bi usta onlar.2 kuruş para kazanio adam oluyo.ama sokakta kopek suratina bakmaz.hoş böle tipler hayatimizin her bolumunde var ama yapacak bişy yok :)
recepserkan43
19-04-2010, 20:49
Ankara da üç özel servis yetkili servisten fazla fiyat verdiler zincir triger olan aracıma triger değişcek yolda kalırsın 5 milyar masrafın olur diye korkutuldum, ben artık kime inanacağımı şaşırdım referanslarım karıştı...
eski sahibiyle kan davalısı bile olsa böyle bir tavır takınma hakkını kimse kendinde bulmamalı ..
büyük terbiyesizlik yapmış.. neyse tanımış oldun başka servislere yönel..
devil_berk22
19-04-2010, 21:58
yaptığı esnaflık değil terbiyesizlik olmuş
erkanayasli
19-04-2010, 23:55
alla alla cok şaşırdım böyle bişey olmaması lazım.
Sinan'S2k
20-04-2010, 08:52
arkadaşlar bugün çok garip bir olay yaşadım ve bunu mutlaka paylaşmak istedim, kendi sitemde de yazacağım ve bildiğim yerlerde de anlatacağım... isim ve de marka vermenin hukuki sonuçlarını gayet iyi bilirim, bu konuda da herhangi bir endişem yok, şahitler huzurunda yaşanmıştır çünkü...
birçok araç sahibi oldum bir çok farklı servisi ve de garajı tanırım, onlar da beni bilirler... standart arabalarım da vardır hiç ellemediğim ama araba yapmayı severim ve de sırf zevkine kullanırım haftasonları binerim... sitede takip edenler bilir 7 aydır bir maserati ghibli topluyorum, proje bitti gibi zaten ama İstanbul'daki çoğu büyüğüm (gerçekten saygı değer kişilerdir), kendi maserati ve de ferrarilerini emanet ettikleri Satılmış Ustaya mutlaka gitmem gerektiğini en azından arabayı bir göstermem konusunda ısrarcılardı, fazla uzatmayım bugün gittik... ben fazla konuşamadım zaten tavır aynen şuydu:
'bu arabanın eski sahibinin de onun arkadaşlarının da işini yapmam'
'sen sök getir ben sana yardımcı olurum' (Allah razı olsun bizler cahil cüheylayız ya :) )
'ben ellemem'
'ben sadece XXX kişinin işini yaparım Ankarada Maserati camiasında???!!!'
her yerde 'şunu yaparız onu ben yaptım bu elimden geçti ben yürüttüm' gibi sözler söyleyen bu arkadaşın bu tavrı cidden beni çok kızdırdı, hem zaten gönüllerini kırmak istemediklerimin hatırına gittim hem de utanmasa dükkandan kovacaktı...
söylenecek çok şey var, bu arkadaşa iş yaptırıp çok memnun kalmış bir çok üye vardır sitede bundan eminim, ancak ticaretin de ustalığın da bir ahlakı olması gerektiğini düşünüyorum... kimsenin aklına bir şey gelmesin bu arada, Ankarada çoğu kişi beni bilir, kimseye de bir lira borcumuz yoktur :) son cümleyi neden yazdım derseniz kendimi öyle hissettim biran :) insanların haysiyeti ile oynamak bu kadar kolay olmamalı...
Tatsızlıktan dolayı üzüldüm ben ve eşim 6 senedir satılmış abinin müşterisiyiz. Abi kardeş gibi olduk daha doğrusu. Bana kalırsa aracın sizin olduğunu düşünmedi büyük ihtimal önceki sahibinin arkadaşı olduğunuzu ve onun arabasını getirdiğinizi düşündü sanırım büyük ihtimal bu tarz yanlış bir anlama oldu arayıp onada soracağım niye böyle birşey olduğunu ama cidden üzüldüm böyle bir olay yaşandığı için :(
bi yanlış anlama vardır, lokum gibi adamdır sato...meggy yi onun sayesinde yürütüyorduk, burdaki konunun para olduğunu da sanmıyorum, bn yaptırıyordum 1 ay sonra veriyodum parasını...ayrıca lambolar ferrariler, ruf porsche lar satoya teslim eder. sinanın dediği gibi yanlış anlama olmuştur...
dinlemeden hareket etmeseymis ozaman...
mgnPower
20-04-2010, 09:55
ofkeyle kalkan zararla oturur derler eskiler ne kadar dogru bir laftir bu. heleki isin icinde esnaflik ticaret varsa cok daha dikkatli olman lazim. bende ticaretle ugrasirken bugun geldigin pozisyona statuye ve ustaliga ciktiysan bunu musterilerin sayesinde olustugunu hic bir zaman aklindan cikarmamalisin derlerdi bizim buyuklerimiz.
Davranışlarla lgili yorumları yapabilmek için birde diğer tarafı dinlemek lazım boktan bir paranın bile iki tarafı varken biri hakkında yorum yapmak için tektaraflı duyumu doğru bulmuyorum konuyu acan arkadasa kesinlikle sözüm yok ama sadece diger tarafıda dinleyip yorum yapmak lazım o yuzden sert eleştirmeden önce birkez daha düşünün derim !
Davranışlarla lgili yorumları yapabilmek için birde diğer tarafı dinlemek lazım boktan bir paranın bile iki tarafı varken biri hakkında yorum yapmak için tektaraflı duyumu doğru bulmuyorum konuyu acan arkadasa kesinlikle sözüm yok ama sadece diger tarafıda dinleyip yorum yapmak lazım o yuzden sert eleştirmeden önce birkez daha düşünün derim !
+1907.....:icon_tup:
SOMEONESPECIAL
20-04-2010, 10:09
İyi de arabanın ne günahı var burada... Zavallı araba usta sana küsmüş :D
Sahibinde değişsede Satılmış Usta tamir etmeyecek seni :D
Sonuçta ne olursa olsun bu işten ekmek yiyorsan, paranı bu şekilde kazanıyorsan
eski sahibi de getirse bu arabayı yapacaksın arkadaş. Ben böyle düşünürüm eğer
bu benim mesleğimse... Tabi kimse bilemez olayın öncesini kan davası mı var ?
başka bir şey mi ?
erayakar
20-04-2010, 10:42
Bence para ustayı bozmuş..müşteri veli nimettir ..parasıyla yapıyor esnaflık amme hizmetidir 15 yıldır yapıyorum ..müşteri kovdumu hatırlamıyorum..kovulmazda yakışık almaz ..buyuklerimizden aldımız esnaflık derslerinde boyle bir konu yoktu..
:icon_tup: aynen
ghibli06
20-04-2010, 11:35
her iki taraf da dinlenmeli kesinlikle katılıyorum, ama o açıklamayı dün bana yapmalıydı, yanımda yaso325-Yasin le gitmişim... Yasin kulübümün sevdiğim üyelerindendir, düşünsenize 2 kişi gidilmiş ve de usta 'ben yapmam' diyip arkasını dönüp gidiyor... burda rencide edilen tarafı eğer bir usta düşünmüyorsa ben artık bir şey diyemem...
insanlar gururları için yaşarlar, şimdiye kadar kimse hakkında kötü yorum yapmadım işiyle alakalı, hatta ilk postumda 'kendisine iş yaptırıp memnun olan çok kişi vardır' diye de yazdım... kendisine, kazıkçı, sahtekar, iş bimez vs de yazmadım, fakat benim kendisine gitme sebebim aslen şuydu, aracımın CD leri ve de manuelleri İstanbuldan kendisine yollanmıştı, uzun süredir de hani Satılmış Usta'nın 'ben o adamların işlerini yapmam' dediği kişiler tarafından ve de ne acıdır ki beni Satılmış Ustaya o işini yapmak istemediği kişiler tavsiye etti överek...
burda konuyu açma sebebim aslen kendisine laf etmek vs değil, bu konuyu takip ettiğini biliyorum, yüzüme edemediği açıklamayı en azından burdan yapsın, çünkü bu sitede çok fazla müşterisi var... ben arkadaşımın yanında rencide edildiysem bunun sebebini bana söylemek zorunda...
Onurkk06
20-04-2010, 11:41
ayıp etmiş nedenebilir ki tok satıcı dedikleri böyle oluyor işte
ghibli06
20-04-2010, 13:01
Satılmış Ustayla telefonla görüştük, benle dün yapması gereken konuşmayı ne yazık ki şimdi yaptı... bir kişinin işini yapmıyorum demesinin geçerli bir sebebi olmalıdır, dün beni bozarcasına konuşmasının gereği yoktu... kendisine de anlattım, başkalarıyla olan sorunlarını 'X kişinin işini yaparım seninkini yapmam' şeklinde izah edince sorunu benle kişiselleşmiş oldu... beni 2. görüşüdür, benle sorunu olmadığını anlattı ben de bu konuşmayı olduğu gibi sitede yazacağım dedim, ilk cümlemde dediğim gibi iş yaptıranı ve de seveni memnun olanı çoktur... geçerli sebepleri olduğu müddetçe de müşteriyi kabul etmeme hakkı elbette vardır, ona aynen şu cümleyi kullandım 'ticaret yapan biri ancak ticaretin kuralları yerine gelmezse ticaret yapmama hakkına sahiptir'... benle böyle bir olayı olmadığı halde bu muameleyi yapmasının hele ki arkadaşımın yanında beni ne kadar rencide ettiğimi söyledim... yani oraya porschemi götürdüğümde ilgilenecekti maserati gelince neden ilgilenilmedi beni bi kenara çekip anlatması lazım gerektiğini izah etmeye çalıştım...
şimdiye kadar yaptığım işlerde kimseyle bir sıkıntım olmamıştır, kendisinin tutumunu eleştirmek için konuyu açtım, kendisi de bugün beni arayarak hassasiyetini belli etti... bir kırgınlık olmadan sanırım halledeceğiz...
Bir elin beş parmağı bir değil ;)
Usta olmanın yanı sıra, müşteri memnuniyeti çok önemli.
Çok ilginç. Mehmet Taşanyürek'i tanırım, kendisi benim de Alfa 75 Turbo'mun eski sahibidir, neredeyse 3-4 yıldır kendisi ile konuşuyoruz. Bana birçok kez yardımcı oldu.
İşin daha ilginç tarafı 6-7 ay kadar önce kendisine Ankara'da tanıdığı bir servis var mı diye sorduğumda bana direkt olarak BES Servis'i önermişti. Satılmış usta mı dediğimde evet demişti. Satılmış ustayı da birkaç kez gördüm, ne bir ticaretim oldu, ne de merhabam oldu ama ticari olarak yaptığı hareketi doğru bulmuyorum.
Gereksiz bir durum olmuş, ghibli06 hocam aracını sürekli görüyorum, sanıyorum yakın oturuyoruz, İtalyan aracı ile ilgili bir sıkıntın olursa yardımcı olmaktan ve ekipmanlarımı paylaşmaktan zevk duyarım, yardım istersen ö.m at yerer.
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=50534
ben burda böle bi konu açmıştım burayada kopyala yapıştır yapa bilirsin burdan arkadaşlar okuya bilir