PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : antalya mersin rota secimi

gambit49
19-04-2010, 20:41
bu hafta soyle :D biraz gezelim dedik. arkadaslarla mersinden antalyaya gecmemiz gerekecek acaba sahil yolu nasil bilgisi olan var mi nasil bir guzergah secmeliyiz
alternatif yollara acigiz

nakayama
19-04-2010, 20:46
bu hafta soyle :D biraz gezelim dedik. arkadaslarla mersinden antalyaya gecmemiz gerekecek acaba sahil yolu nasil bilgisi olan var mi nasil bir guzergah secmeliyiz

çok dağ tepe var çok kaza oluyor denizin dibinden gidiliyor zaten uçurum aşşagısı :D 1 yıl once yol yapım calısması vardı son ne oldu bılmıyorum.

ali_utku
19-04-2010, 20:54
sahil yolu öldürüyor adamı çok yoruyor.bayağıda uzun sürüyor mesafeye bakmayın yavaş gidiliyor zaten virajlardan dolayı.fakat bol vaktiniz varsa geze geze gidecekseniz manzarası güzeldir.yada aracınız güzel yol tutuyorsa zevkli bir yolculuk olur.onun dışında konya tafaına doğru biyerden gidiliyordu birde orayı araştırın derim:icon_tup:

MKT
19-04-2010, 21:18
şu an yolu yaptılar.birtek silifke çıkışında 15-20 dk bozukluk var oda öyle uçurum felan değil.sonrasında yollar gayet düzgün.iniş çıkışlı yollarda araba kullanmaktan haz alıyorsanız.sabah erkenden çıkın derim yola.hem muhteşem manzarayı görüyorsunuz heleki taşucundan sonraki manzaralar muhteşem.hatta yolunuz üzerinde soğuksu adı verilen biryer var.tuzlu su ile tatlı suyun karıştığı orada durup suya girebilir.çeşmeden suda doldurabilirsiniz.buz gibi tatlı su akıyor.işyerinde çalışan arkadaşlar haftada en az 2-3 kere gittikleri için biliyorum bukadar detayını.bende geçen hafta silifkeye gittim adanadan.bi sıkıntı yoktu.seçim sizin.konya üzeri o yol hiç bitmez ya:d

gambit49
19-04-2010, 21:43
şu an yolu yaptılar.birtek silifke çıkışında 15-20 dk bozukluk var oda öyle uçurum felan değil.sonrasında yollar gayet düzgün.iniş çıkışlı yollarda araba kullanmaktan haz alıyorsanız.sabah erkenden çıkın derim yola.hem muhteşem manzarayı görüyorsunuz heleki taşucundan sonraki manzaralar muhteşem.hatta yolunuz üzerinde soğuksu adı verilen biryer var.tuzlu su ile tatlı suyun karıştığı orada durup suya girebilir.çeşmeden suda doldurabilirsiniz.buz gibi tatlı su akıyor.işyerinde çalışan arkadaşlar haftada en az 2-3 kere gittikleri için biliyorum bukadar detayını.bende geçen hafta silifkeye gittim adanadan.bi sıkıntı yoktu.seçim sizin.konya üzeri o yol hiç bitmez ya:d

yol duzgun:D ise o tarafdan gitmek mantıklı 200 km oynuo konyadan gitmekle

ali_utku
19-04-2010, 21:50

eğer yol yapıldıysa dediğiniz gibi daha mantıklı.ben en son 1,5 yıl önce gittim.yanlız hatırladığım benzin istasyonu pek yoktu heralde bazı bölgelerde:confused:

baseone
19-04-2010, 21:54
Gideceginiz araç ne?

Bulut Y.
19-04-2010, 21:55
4 yıldır mersin antalya yapıyorum otobusle & araçla tek bir cümle kurucam.

aklınız varsa konya üzerinden gelin :)

gambit49
19-04-2010, 22:00
Gideceginiz araç ne?

volvo s40 2.0t

timucintt
19-04-2010, 22:04
Ben sürekli gidiyorum o yolu açıkcası aracın yere yakınsa hiç girme derim o yola... mersin taşucu boğsaka kadar yol bölünmüş çift şeritli ve gayet rahatdır.... onun dışında boğsaktan yeşilovacığa kadar yollar virajlı sürekli ama yer yer yol genişletme çalışmaları var ama asfaltı düzgün. yeşilovacıktan çıkışta büyükeceliye kadar yol gidiş geliş uçurumlu ve tehlikeli ama çok zevkli bir yoldur. büyükeceli sipahili arası leştir dağları delmekle hayatında görmediğin kadar leştir orası keşke girmeseydim bile diyebilirisn o an resmen kayaların üstünde gidiyorsun kırık dökük heryer aman ince yanaklı lastiklerle gitme patlamasınlar. sipahiliden çıkışta karatepeye kadar yine gidişli gelişli yol ama düzgün yol. karatepeden aydıncığa kadarda yol yine double oluyor ve bölünmüş çok zevkli bir yoldur bir virajı var geniş dönen 180 le döndüm bir kere o virajı tafsiye ederim :D

Aydıncıktan-Bozyazıya kadar yol normal daha çok ormanın içinden gidiliyor gidişli gelişli rahat bir yol. ama sollamalarda dikkat et çok daralıyor yollar orda aynı zamanda orda orman büyük bir bölümü yandığı için insan kendini cehenneme gidiyormuş hissi veriyor virajlar yani uçuruma bakma hiç :D

Bozyazı-Anamur arası bölünmüş yoldur ama dikkat et mıcırlı çok keskin hızlı girmeye kalma sakın :)

anamurdan sonra yollar daha leş çalışma fazla yok ama virajları daha sertdir anamur gazipaşa arası dikkat et :9 gazipaşadan sonra yol dümdüz zaten bişi olmaz... :D

ruudvan
19-04-2010, 22:18
sahil yolu kısadır ama tehlikelidir.yağmurlu havada cıkmıstık antalyadan sel götürüodu dağ yolunda sakin hava vardı vırajlar cok yoruo ama kısa mesafe olarak.

BAHADIR24
19-04-2010, 22:33
94 den beri her sene giderim çok keyifli yoldur sakin gider ve arada durup yol üstü mekanlarda sıkma börek yiyerek gelirseniz çokda zevkli geçer 4wd hızlı bir arabayla denemek istediğim nadide parkurlardandır:))

devilboy
19-04-2010, 22:42
ne olursa olsun virajlar derim hem manzara süper hem sürekli gözün yolda durup keyif yapacağın yerlerde çok konya dümdüz yol insanın uykusu geliyor zaten keyif için yola çıkacakmışsınız

douu
19-04-2010, 23:45
ufak ufak ak sahilden yol tutmazsa tadına doyamazsın ;)

gökhan
20-04-2010, 08:47
gündüz geçecekseniz, aceleniz yoksa, güzel fotoğraf makinanız varsa zevkli, gece gidecekseniz, aceleniz varsa, sabırsızsanız, çekilmez...

baseone
20-04-2010, 09:28
volvo s40 2.0t

Çekinme o zaman sahilden git. canın sıkılmaz,çok güzel manzaralı yerler var. yavaş yavaş,geze geze gidersin.

tunch
21-04-2010, 01:44
yolda calisma vardi en son kaputum mayin tarlasina donmustu gelirken,virajlar bi noktadan sonra cekilmiyor valla hic mersin limanda bi gemi bulup gemiyle yolla antalyaya arabayi kendinde ucakla gec en rahati o sekilde oluyor :)

carpediem
21-04-2010, 08:41
yolda calisma vardi en son kaputum mayin tarlasina donmustu gelirken,virajlar bi noktadan sonra cekilmiyor valla hic mersin limanda bi gemi bulup gemiyle yolla antalyaya arabayi kendinde ucakla gec en rahati o sekilde oluyor :)

Sen gidemiyon die pok atma yola :)

Aşağı yolu tek geçerim, virajlıdır. dikkatin dağılmaz. araba sürdüğünü hissetmek istiyor isen aşağıdan git derim. silifke girişinde radar var dikkat anamur girişinde yada çıkışında 1 tane olur ve gazipaşaya kuruyorlar 1 adet sonrasında zaten yol düz. tercih sizin.

F.Dogan
21-04-2010, 08:48
sahil yolunda çalışmalar daha uzun süre devam eder gibi görünüyor zaten.bizzat silifkeliyim her yaz en az 2 kere antalyaya gittim geldim o yollarda.deponu fullle düş yollara :) kesinlikle eğlenceli yollar ağır ağır gidildiğinde.birinde acelemiz vardı kaptırdık her viraj acaba uçarmıyız diye düşünmemek elde değil.o yüzden ağır ağır tadını çıkarabileceğiniz bi yol..dedikleri gibi silifke girişinde radar oluyor.ama sen atakentten çıktıktan sonra 85 i geçme çünkü jandarma ve polis arka arkaya kuruyolar çoğu zaman..keyifli yolculuklar

MKT
22-04-2010, 13:11

tunç şöför var birde şöför varrr.ruhi abinin dediği gibi.çıkan konya düzlüğüne Çöl gibi mübarek.satlerde dümdüz gideceksin.uykun gelecek sıkılacaksın.bunalacaksın.kara kara taşları toprakları göreceksin.birde bol bol kamyoncuları:D
akacan abi sahilde.ne dikkatin dağılır nede bişe.alın yanınıza cipsinizi suyunuzu çerezinizi.muhabbet ederekten o yolun keyfi bambaşkadır.

hdedeoglu
22-04-2010, 14:22
tunç şöför var birde şöför varrr.ruhi abinin dediği gibi.çıkan konya düzlüğüne Çöl gibi mübarek.satlerde dümdüz gideceksin.uykun gelecek sıkılacaksın.bunalacaksın.kara kara taşları toprakları göreceksin.birde bol bol kamyoncuları:D
akacan abi sahilde.ne dikkatin dağılır nede bişe.alın yanınıza cipsinizi suyunuzu çerezinizi.muhabbet ederekten o yolun keyfi bambaşkadır.

1-2 saatten sonra dikkatim dağılıyor olm ben alışık değilim pek,bide çalışma var arabana yazık olur banakalsa en güzeli gemiyle yollamak benzin parasındanda ucuza geliyor

tunç

öncel
22-04-2010, 14:29
ben hafta sonu geldim adanadan antalyaya.konya üzeri gideyim diyordum.sahilden geze geze gideyim dedim.1,2 yerde yol çalışması var,diğer taraflar normal.deniz manzarası izleye izleye gidiyosun.ben keyif aldım.konyadan gidersende birazcık uzatıosun yolu.her iki taraftanda antalyaya ulaşacağın süre aynı olur.karar senin arabana bi zararı dokunmaz bozuk yolların.kısa mesafeydi bozuk olan kısımlar.hayırlı yolculuklar şimdiden..

FaTiH44
22-04-2010, 14:57
5 sene önce geçtim en son o yoldan.araba kullanmaktan zevk aldığım nadir yollardan ama biraz tehlikeli:)

mamoste
08-06-2010, 15:28
silifke -ermenek - alanya yolu nasıl? bilen arkadaşlardan bilgi rica ediyorum

gambit49
08-06-2010, 16:04
karaman seydisehir uzerinden gitmek mantıklı yol duzgun o kısımda

mamoste
23-06-2010, 22:16
karaman seydisehir uzerinden gitmek mantıklı yol duzgun o kısımda

tşk ediyorum tavsiyeniz için.
google haritanın yol tarifinden adana-manavgat yolu seydişehir-karaman a göre 90km fark eden adana-konya-manavgat daha avantajlı olmazmi?

BocuQ
23-06-2010, 22:20
kesinlikle sahil şeridinden gidin ben orda çok çok zewk almıştım araba kullanırken.. manzara HARİKA!!!

CasabLanca
23-06-2010, 22:39
sahil yolundan ne zaman gitsek 15 dkda bir durup limon yiyip içimizi dışımıza çıkarıyoruz :D
kesinlikle gündüz gidilmeli ve foto makinası olmalı yanında insanın

modhib
23-06-2010, 23:24
her yaz gıder gelırız antalyaya arkadasların dedıgı gıbı aklınız varsa konyadan gıdın ben daha gecen hafta cuma yıne anamura gıttım felaket dınamıt patlatıolar yol kapalı toz toprak.... secım sızıın :)

dasemert
03-08-2025, 16:14
Merhabalar, ay sonu Tasucu-Antalya arası yolculuk yapacağım. İki rota çıkıyor karşıma, birisi sahil şeridinden(370km) diğeri ise Silifke-Karaman-Serik(460km) olarak gözüküyor ama süreleri hemen hemen aynı. Hangi rota üzerinden güvenli ve rahat bir yolculuk yapabiliriz güncel olarak yakın zamanda bu güzergahlarda yolculuk yapan var mıdır aramızda?

dasemert
03-08-2025, 16:28
Merhabalar, ay sonu Tasucu-Antalya arasi yolculuk yapacagim. Iki rota cikiyor karsima. Birisi sahil seridinden(370km), digeri ise Silifke-Karaman-Serik üzerinden(460km) ama sureleri hemen hemen ayni. Hangi rota uzerinden guvenli ve rahat bir yolculuk yapabiliriz. Guncel olarak yakin zamanda bu guzergahta yolculuk yapan var midir aramizda?

ceratoniaorg
05-08-2025, 09:31
2 hafta sonra Antalya - Mersin - Antalya yapacağım. En son 3 sene önce yine gidip gelmiştim genelde giderken konya dönerken sahil yapıyorum. Dikkat gerektiren zorlu kısmı yorgun olduğum ve/veya karanlık zaman dilimine bırakmayı tercih etmiyorum.