Orijinalini görmek için tıklayınız : Ukrayna Odessa Denizcilik Üniversitesi
Bu üniversitede Gemi İnşaa Mühendisliği okumak istiyorum Web sitesi var ama bu okul hakkında daha detaylı bilgisi olan burada okumuş veya okuyacak olan var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Okul hakkında bilgi sahibi değilim fakat çok tehlikeli yer ( ;) ) Oraya okumaya gidilmez yahu okumak biraz zor (yalan) olur :D 1 haftalığına gitmiştim az daha geri gelmeyip orada kalıyordum :)
Okul hakkında bilgi sahibi değilim fakat çok tehlikeli yer ( ;) ) Oraya okumaya gidilmez yahu okumak biraz zor (yalan) olur :D 1 haftalığına gitmiştim az daha geri gelmeyip orada kalıyordum :)
yani çevre olarak falan mı kötü yoksa nedir biraz açar mısın? :confused:
Day Walker
20-04-2010, 15:13
hatunlardan bahsediyo :D
Yoo çok iyi de gece hayatı + manken gibi bayan bolluğu vs. gibi etkenler okumana mani olabilir :D Birde Türk'lere karşı biraz antipati oluşmuş, senede 2 kere yapılan dericilik fuarı ve bunun gibi fuarlar için giden ve b*kunu çıkartan tiplerden dolayı ;)
hmm bunlar beni etkileyecek faktörler değil yaw :D büyük konuşmayım ama :D
hmm bunlar beni etkileyecek faktörler değil yaw :D büyük konuşmayım ama :D
O zaman kısmet olurda gidersen bu konuyu 1 sene sonra bi hortlatalım bakalım o zaman ne durumdasın heehehe ;) :D
O zaman kısmet olurda gidersen bu konuyu 1 sene sonra bi hortlatalım bakalım o zaman ne durumdasın heehehe ;) :D
hahaha :D :D iyi fikir
de hani kızlara bakmaya gitmicem :D orda Allah nasip ederse Gemi İnşaa Mühendisliği okumaya gitmek istiyorum ama korkuyorum açıkcası, şimdi gurbet sonuçta 5yıl bide of :( başka tavsiyesi veya fikri olan var mı?
Ferhat_V
20-04-2010, 16:48
bu bölüm türkiyede yokmu sonuçta burdada tersaneler vs var..yurtdışı bekar ve yanlız insan için zor olur hem maddi hem manevi
egitimi iyi ise kesin git derim sonuçta üni burada aklına girecek kızlar mevcut olacak :D
hotsauce
20-04-2010, 17:32
Egitimini bilmemde benim bildigim hirsizligin baskentidir Odessa:D
yakın bir arkdasım kaptanlık için eylül de oraya gideekti . İstersen özelden numarasını atarım onun la konuşabilirsin. Bu konuda bayağı bir bilgisi var.
hem hatunlar, hem memleket, hem de yabancı dil öğrenmek için gidilir.. hiç düşünme ;)
Maxiboost
20-04-2010, 18:04
memleket yapı olarak pek iç açıcı değil ama hayatının en güzel zamanlarını geçirirsin o kadar diim :D
arkadaşımı dolandıran bir okul :)
Alicanrs
20-04-2010, 18:34
geçen sene bende gidecektim 5 yıl + kimse tavsiyte etmedi kızlarda göz açıo hani =) ukrayna snçta manken gibi kızları var:D okuma açısından filan tam vize çıkartıp gidecektim knştm turla filan sonrada vazgçtim dediğinz gibi dolandırıcı bi ülke zor olur senin için =) hani yanıma birini bulsam giderim ama :D:D yalnız kalmam snçta=) dier türlü çok ama çok düşündüm kesin kararlıydım son anda vazgeçtim bende çok ama çok ii düşün vazgeçersin sende Çok Zor Olr yaa düşünüormda bilemiorm gitmek isterim okul + eğlence hayatını tyaşarsın ama bi o kdrda zor geçim derdi filan deil çok ucuz bi ülke maddi sıkıntı yaşamassın yinede tekrar tekrar düşün =)
devil_berk22
20-04-2010, 18:53
herşeyden önce gurbette kalabilrmsn onu düşün tamam kalırım dersen bas git 5 senede 6 senede geçer sağlık olduktan sonra
aynen aslında dediğiniz gibi beni de en çok düşündüren o gurbetlik :( , şu an sadece düşünme aşamasındayım bi kaç arkadaşımda gitmeyi düşünüyor.. benim düşüncem aslında Çanakkale Üniversitesinde 2 yıllık bölümü okuyup iş hayatına atılmaktı ama 2 yıllıkta da ne kadar ilerleyebilirsiniz ki
arkadaşımı dolandıran bir okul :)
nası yani? :beuj:
devil_berk22
20-04-2010, 19:10
aynen aslında dediğiniz gibi beni de en çok düşündüren o gurbetlik :( , şu an sadece düşünme aşamasındayım bi kaç arkadaşımda gitmeyi düşünüyor.. benim düşüncem aslında Çanakkale Üniversitesinde 2 yıllık bölümü okuyup iş hayatına atılmaktı ama 2 yıllıkta da ne kadar ilerleyebilirsiniz ki
nası yani? :beuj:
tavsiyedir ancak şöylede yapabilrsin 2 yıl Tr de okuyup üzerini bulgaristan ukrayna vs hangi ülkede istersen tamamlayabilrsin ;)
kardesım ben 1 sene ukraynada simferepolde okudum.oncelıkle sunu soleyım ukraynaya gıdıceksen odessa yada kıevden baska bı yere okumaya sakın gıtme yapamazsın ben ole bı hata yaptım benım gıttıgım yer kucuk bı yerdı ama odessaya kuzenım ve yakın bır arkım gıttı begendıler ama kuzenım yapamadı gerı dondu mesela gercı onun okumak ıstegı yoktu dıger arkadasım ıse 2 ay staja gıttı daha 15 gun once dondu 2 ay sıktı ya dedı ama turkıyeye dondukten 1 hafta sonrada turkıyeden bı *** olmaz ukrayna ıyımıs ya dedı :D yanı ordakı tek sorunun kafana gore adam bulabılmek egerkı turkıyeden ıyı bı arkadasınla gıtme olanagın varsa ole gıt sole soleyıım turkıyeye donmezsınız bır daha yada orda ole duzgun bırını bulursan zaman gecer ama otekı turlu alısamıyorsun gercı kısılıge gore degısır ben mesela kafa dengı adam bulamadım bıde 19 yasında gıttım ufaktım yanı alısamadım dondum ama ondan sonra cok buyuk salaklık yaptıgımı anladım.odessa cok guzel bır yermıs gece hayatı ve kızlarını anlatmıorum bılıosundur zaten ama demıssın ya ben kız bakmaya gıtmıorum dıe ordakıler kız deıl bunuda unutma bende ole dıodum ve ben ızmır gıbı yerden gıttım ama ordakılerı anlatamıorum bıle kelıme bulmak zor gercekten bazıları ınsan deıl zaten :D nese cokta uzatmayım sorun olursa burdan yardımcı olurum yıne.yınede herseye ragmen her turk gencının gıdıp gormesı gereken yerler dıorum hele bı yalta varkı ona gırmeyıım cok uzar konu :D
pesimist206
20-04-2010, 19:40
kardesım ben 1 sene ukraynada simferepolde okudum.oncelıkle sunu soleyım ukraynaya gıdıceksen odessa yada kıevden baska bı yere okumaya sakın gıtme yapamazsın ben ole bı hata yaptım benım gıttıgım yer kucuk bı yerdı ama odessaya kuzenım ve yakın bır arkım gıttı begendıler ama kuzenım yapamadı gerı dondu mesela gercı onun okumak ıstegı yoktu dıger arkadasım ıse 2 ay staja gıttı daha 15 gun once dondu 2 ay sıktı ya dedı ama turkıyeye dondukten 1 hafta sonrada turkıyeden bı *** olmaz ukrayna ıyımıs ya dedı :D yanı ordakı tek sorunun kafana gore adam bulabılmek egerkı turkıyeden ıyı bı arkadasınla gıtme olanagın varsa ole gıt sole soleyıım turkıyeye donmezsınız bır daha yada orda ole duzgun bırını bulursan zaman gecer ama otekı turlu alısamıyorsun gercı kısılıge gore degısır ben mesela kafa dengı adam bulamadım bıde 19 yasında gıttım ufaktım yanı alısamadım dondum ama ondan sonra cok buyuk salaklık yaptıgımı anladım.odessa cok guzel bır yermıs gece hayatı ve kızlarını anlatmıorum bılıosundur zaten ama demıssın ya ben kız bakmaya gıtmıorum dıe ordakıler kız deıl bunuda unutma bende ole dıodum ve ben ızmır gıbı yerden gıttım ama ordakılerı anlatamıorum bıle kelıme bulmak zor gercekten bazıları ınsan deıl zaten :D nese cokta uzatmayım sorun olursa burdan yardımcı olurum yıne.yınede herseye ragmen her turk gencının gıdıp gormesı gereken yerler dıorum hele bı yalta varkı ona gırmeyıım cok uzar konu :D
bu yoruma benım bıle gıdesım geldı :) :D
Türk pezevenklerin sayısı da çok fazladır :):D
bu yoruma benım bıle gıdesım geldı :) :D
ahahah sorma yazarken bır kez daha kafama sıcayım neden dondumkıı dedım :D
ulasoztas1
20-04-2010, 20:18
bende birakaç sene önce düşünmüştüm yurtdışında okumayı ama tek başıma cesaret edemedim gidicek arkadaşta bulamamıştım. şimdi keşke gitseydim diyorum eğer kafa dengi arkadaş bulursan git en azından denemiş olurusun...
valla ben bu gazla temelli giderim :D :D
Alicanrs
20-04-2010, 20:23
şimdi diosnzki gidin :D geçen sene direkten döndüm vazgeçtim :D odessa veya kiev giderim okumaya ztn :D nette yazılanlara deilde böle giden birinden duymak güzel yaşam olanağı yeme içme sçma :D kızlar ztn laf yok dediğin gibi insan deiller:D aşmışlar=) bilmiorm gidesim var:D yalnızda gitmek istemiorm ondan :D tırsma var:D gurbet snçta:D
evet arkadaslar soluorum kafa dengı bı arkadassınızla gıdın donmessınız kesınlıkle.cunku hayat turkıyeye gore cok ucuz ıckı sıgara cok ucuz yanı komık rakamlar buraya gore.sonra arabalar ucuz mesela benzın ucuz.yanı cebınızdekı parayla herseyı yapabılme olanagınız var bunu bılıosunuz gece hayatı guzel.rusca bı kere cok zor bı dıl ogrenmesı onu soleyım ama ogrenıpte turkıyeye geldıgınızde gırmıcegınız ıs yok rusca artık onemlı bır dıl halıne geldı turkıyedede bunlar onemlı ayrıntılar sadece karı kız deıl yanı olay bence denenmelı bısey kaybetmessınız gıdın yapamazsanız donersını turkıyeye ama dondugunuzde anlıcaksınızkı ulan nıye dondum burda ne var sankı dıceksınız :D
Alicanrs
20-04-2010, 20:32
=)=) yok rusçayı az çok biliyorum onu kolay öğrenirim die düşünüyorum =) ama işte tek kalmak sorun olr tanışcak kafa dengi bulcan mı bulamıcan mı yalnız kalmak çok kötü olr =) yalnızlık kötü bişe =) yoksa hayat ucuz dediğin gibi gece hayatı kızlar gslde=) karamsarlık oluşuo ister istemes=)
ıllakı zor ama ben 19 yasında gıttım yapamadım ufaktım dogal ama suan gıtsem donmezdım kesın ole dusunuorum.kafa dengı adam bulmak zor kuzenım 2 ay once gıttı okumaya ama yapamadı gerı dondu mesela hıc adam yoktu kafa dengı dedı ama dıorum o zaten donmek ıcın bahane arıodu ama yınede soleyım yanı sadece gguzellıklerınden bahsetmek yanlıs olur ıllakı oranında kotu yanları var tabı ama gıdılıp gorulmesı gerekılen bı yer okumaya gıtmesenızde yazın yaltaya bı haftalıgına bı tatıle gıdın zaten gerı doner donmez ben gıdıorum ukraynaya temellı bı daha donmem dersınız :D
evet arkadaslar soluorum kafa dengı bı arkadassınızla gıdın donmessınız kesınlıkle.cunku hayat turkıyeye gore cok ucuz ıckı sıgara cok ucuz yanı komık rakamlar buraya gore.sonra arabalar ucuz mesela benzın ucuz.yanı cebınızdekı parayla herseyı yapabılme olanagınız var bunu bılıosunuz gece hayatı guzel.rusca bı kere cok zor bı dıl ogrenmesı onu soleyım ama ogrenıpte turkıyeye geldıgınızde gırmıcegınız ıs yok rusca artık onemlı bır dıl halıne geldı turkıyedede bunlar onemlı ayrıntılar sadece karı kız deıl yanı olay bence denenmelı bısey kaybetmessınız gıdın yapamazsanız donersını turkıyeye ama dondugunuzde anlıcaksınızkı ulan nıye dondum burda ne var sankı dıceksınız :D
husranla dondugum californiadan sonra yazdiklarini okudukca gidesim geldi simdi baska hangi bolumler var,oss'ylemi gidiyoruz? :D
neyse okulla ilgisi bilgisi olan varmı
http://www.odessa-education.com/
Türkiye'de puanın mı yetmiyor Gemi İnşaat okumaya? Gemi İnşaat bitirip de çizim mi yapmayı düşünüyorsun yoksa tersanelerde progressman olmayı mı?
Bende baska bisey sorayım bari hazır yurt dısı okuma konusu :)
Bosna hersekte okuyan veya okumak isteyen varmı :D
yanlız şöyle bi sorun var, ukraynanın denkliği yok , yani ordayken tr de okumuyo gözüküceksin , bu çok büyük bi sorun değil askerlik dışında , yani asker kaçağı gözüküceksin..
bende rusyaya gitmek istiyorum da okumaya , oyüzden bayağı bi araştırdım , avusturyayıda iyi araştır yurtdışı eğitim için..
Alicanrs
20-04-2010, 22:26
avusturyadamı ne denklik var daha bu gün baktım avusturalyada biraz tuzlu kaçar yaşam pahalı okul pahalı vs gibi şeler avusturya ukrayna rusya güsel ya =) dediğin gibide 5 sene giriş yapmassan türkiyeye kaçak sayılmassın vatandaşlık alırsın artk :D
avusturyada okul ucuz fakat hayat pahalı , yoksa okul senelik 750 euro dan az , rusyanda çoğu okulun denkliği var , ukraynada hiçbi okulun denkliği yok(imiş)
Çömü'de gemi insaa 1. Sniftaym buraya glmeni tvsiye edrm burayi bitirdikten sonra bulgaristanda denkligi olan bi okulda dvam edip muhendis olabilrsin once 2 yili cebine koy sonra yurt dsina cik illaki bulgaristandada ortam vrdir ondn suphen olmasn çomünu bi kotulugu vr adam gbi okul yk saglik ocangindan bozma bi yerde karsida eceabatta egitim grcen
orhan_guney
21-04-2010, 00:58
gidicem bu odessa ya :) okumaya degıl ama gezmeye varmı son zamanlarda giden?
eğitim dili de Rusça şimdi yeri geliyo dersi Türkçe dinlerken bişey anlamadığımız oluyo :icon_wackbide şimdi Rusça nası yaparız bilmem :beuj:
ooo dil yoksa yalan olur o :D Bulgaris'tana gitsen hadi bi nevi çoğu kişi biliyor türkçe bi şekilde halloluyor ama ukrayna'da yalan olur ;) Öğrenmen lazım illa :(
eğitim dili de Rusça şimdi yeri geliyo dersi Türkçe dinlerken bişey anlamadığımız oluyo :icon_wackbide şimdi Rusça nası yaparız bilmem :beuj:
ingilizcen varsa , rusyada okulların çoğu ingilizce eğitim veriyo , yoksa hiç bilmediğin bi dilde eğitimi (rusça) bitirebilmen çok çok zor..
ukraynada hıc bı okulun denklıgı yok denmıs ole olmaması lazım kievde bı unıversıtenın denklıgı var öss kıtapcıgında adı var ordan bakabılırsın ama senın ıstedıgın bolum varmıdır bılmıorum ama kıevde denklıgı olan bır okul var ona emınım.rusca konusuna gelınce butun gıden turkler rusca bılerek gıtmıo oraya ıllakı ogrenceksın ılk sene hazırlık okucan zaten dersler sadece rusca olcak yanı egerkı ıcınde varsa ogrenırsın rusca konusunu aklına takma hersey sende bıtıo.ıngılızcen varsa sıkıntı cekmessın artık ukraynada ıkıncı dıl turkce nerdeyse :)
Abi malesef benim bu konuda bi bilgim yok ama Ukrayna yazıldığı gibi herkes karı kız demeye başlamış. :D Yahu ne hırslı memleketiz...
Ayrıca, 1 sağat yüğz deöğlar
aynen ya :D öyle bi anlattınız ki bu okula gitsem de gitmesemde kesin gidip görmeyi düşünüyorum.. :D
Bizim buralardan bir arkadaşımız gitmişti samimiyizdir bol bol anlatırdı nasıl bir yer olduğunu.O kuyumcuydu ve 6 sene kaldı.Hayatının en güzel dönemlerini orada yaşamış.Hayat çok ucuzmuş.Yani gidersen Türkiyeden gelecek olan parayla geçinebilirsin diye düşünüyorum.Havaalanından 20$ vererek vip'den çıkabiliyomuşsun.Marlboro yu genelde patronlar içermiş :) Ukraynada denizi olan en güzel yerleşim yeride denilebilir.Zaten arkadaşlar anlatmış gece hayatı kızlar vs..onların üzerinde durmaya gerek yok zaten :) Kafa dengi sağlam bir arkadaşın varsa gidebilirsin..
okulun tr de geçerliliği olmayabilir gemi inşaa okuyacağına kaptanlık okuyabilirsin
http://ekonomi.haberturk.com/turizm/haber/509689-kizlariyla-unlu-ukrayna
:hehe:
http://ekonomi.haberturk.com/turizm/haber/509689-kizlariyla-unlu-ukrayna
:hehe:
bunlar ne güzel fotolarmış yaw :eek: :D
Arkadaşım gitmişti ukraynaya okumak için..Babası 2 ay sonra okuldan aldı :)
Tehlikeli yer oldugunu biliyorum :)..ben de gitsem okuyamam galiba