Orijinalini görmek için tıklayınız : MegaSquirt Sitesi TR yi Banlamış?
Ms forumlarına tr den giriş kapatılmış.***** bir kaç sebep nedeniyle :)
Herkes de bu ban durumu aynımı?
Giriş için Proxy kullanan varmı?
Eray Yümsel
22-04-2010, 09:05
muştunun yüzündendir bozuldu diye adamlara mail atıp sövdüyse :D :hehe:
neden böyle birşey yaptılar?
Evet Türkiyeden giden tüm IP ler banlı.
Ben sordum adamlara neden böyle yaptınız diye, Türkiyede bir adam benim devremi kopyalaıp kendi adı ile satıyor o nedenle yaptık dediler.
"We have been advised to block all traffic from Turkey while we pursue action against a counterfeiter there.
Forum Admin Team"
Bence buna tepki vermekte haklılarda.. Sen adamın web sitesindeki kaynaklardan devresini kopyala sat, sat para kazan adam senin müşterilerine destek versin.. Her ne kadar yöntemleri kabul edilebilir olmasa da, önlem alma ihtiyacı hissetmeleri doğal. Ben olsam bende benzer bi i***lik yapardım herhalde.. :)
ECU tasarlamak isteyen adam kendi ECU sunu tasarlasın onunla yola çıksın.
Eray Yümsel
22-04-2010, 09:52
kimmiş bu kopyalayan onuda söledimi :)
muştunun yüzündendir bozuldu diye adamlara mail atıp sövdüyse :D :hehe:
:hehe: yok laa manyak :D
kimmiş bu kopyalayan onuda söledimi :)
aklımızdan aynı kişi mi geçiyo :D
Türkiyede kim copy paste yapmıyor ki:D Sonra biz kralız adıyla geçiniyorlar:) Ondan sonra benim gibiler yurt dışından sipariş vermeye başlayınca sende modifiye ruhu yok deniliyor türkler custom yapıyormuş hah custom copy paste:)
Cihan Çizmeci
22-04-2010, 10:38
Türkiyede kim copy paste yapmıyor ki:D Sonra biz kralız adıyla geçiniyorlar:) Ondan sonra benim gibiler yurt dışından sipariş vermeye başlayınca sende modifiye ruhu yok deniliyor türkler custom yapıyormuş hah custom copy paste:)
:icon_tup: Adamlar haklılar abi b.kunu çıkarmadan duramıyan bi toplumuz
erkanayasli
22-04-2010, 11:05
çünkü kargo ve gümrük belimizi büküyor. burda yapılabilen şeyler neden yapmayalım. zaten herşeyide kopyeleyemeyiz. bu tip şeyler bence yapılsın ayrıca ms sinde vems beyinlerin aynısı oldugunu duymuştum.
İyi Kafa Var Ama Bizde :)
Adamın bilgileri Nasıl Kopyalamayı Becermiş Vatandaş.
Bide Satıyormuş :D
Ticaret Kafası Var Türk Milletinde..
megasquirt acik kaynak kodlu degil miydi? birde hangi forumdan banlama olmus merak ettim?
megasquirt acik kaynak kodlu degil miydi? birde hangi forumdan banlama olmus merak ettim?
msefi'den.
Alet zaten open source. Zaten devre şeması cartı curtu kendi sitelerinde var. İyi kafaya gerek yok yani..
Tüm megasquirt kaynaklarından. Extra sayfası başkası tarafından yönetildiği için sorun yok. megamanual e falanda giremiyorsun.
bu durumda bize sağolsun arkadaşlar demek düşüyor sanırım :)
Eray Yümsel
22-04-2010, 13:45
:hehe: yok laa manyak :D
aklımızdan aynı kişi mi geçiyo :D
aynen öyle :)
aynen öyle :)
kim bu?????
kim bu?????
Tahmin etmek kolay kim yapıyor bu işi:D
Valla çok ilginç kim yapıyor acaba bunu?
İşte bu adamlar yuzunden durustce alısveriş yapmak isteyenlerde sıkıntı cekiyor.. Biçok firmanın sırf türk oldugumuz için bile mal satmadıgıyla karsılastım.. Alıstık artık biz bunu hakediyoruz demekki
Sanıyorum Mengü'den bahsediyorlar, çünkü kendisi ecu hazırlayacağım diyordu.
erkanayasli
22-04-2010, 21:12
İşte bu adamlar yuzunden durustce alısveriş yapmak isteyenlerde sıkıntı cekiyor.. Biçok firmanın sırf türk oldugumuz için bile mal satmadıgıyla karsılastım.. Alıstık artık biz bunu hakediyoruz demekki
Bazı satıcıların Türklere göndermemeyi istemesi bizden kaynaklı değil. gümrükten dolayı dünyanın hiç bi ülkesinde böyle bi gümrük anlayışı yok. mal takılıyor. eve haber kagıdı gitmiyor. millette mesaj atıyo mal gelmedi diye. adam tekrar yolluyo veya parasını iade ediyo. onun için bazı satıcılar riske girmiyor baştan göndermemeyi seçiyor olay bu. yani bir Türk dünyaya bedel. parayı basınca hepsi eşşek gibi yollar merak etmeyin. :)
anaaaa ranthor konuyu okuyor :D
punto_multijet
22-04-2010, 21:18
Bazı satıcıların Türklere göndermemeyi istemesi bizden kaynaklı değil. gümrükten dolayı dünyanın hiç bi ülkesinde böyle bi gümrük anlayışı yok. mal takılıyor. eve haber kagıdı gitmiyor. millette mesaj atıyo mal gelmedi diye. adam tekrar yolluyo veya parasını iade ediyo. onun için bazı satıcılar riske girmiyor baştan göndermemeyi seçiyor olay bu. yani bir Türk dünyaya bedel. parayı basınca hepsi eşşek gibi yollar merak etmeyin. :)
bugun basima geldi. Ebayde bir malzeme icin saticiya mail attim Tr gonderir misin diye cevabi "daha once 2kere gonderdim 2sinde de mal gelmedi dediler artik Trye satmiyorum." oldu.
dragstar
22-04-2010, 21:29
ya mengü abi yapıcam dedi ama yapmadı ortada bşy yoktu sonuçta başkalarıda olabilir yorum yapmıyorum ben
ktunnel.com üzerinden giriyorum ben
Eray Yümsel
22-04-2010, 21:30
yapan mengü değil ztn :) muştu karıştırmış ben onu kast etmemiştim
Parasını gonderdim catır catır ve gerekirse almanyada birine gonderilmesini istedim fakat satmamayı tercih etti bircok kişi.. Gumruk vs değil yani olay ;)
Bu arada turk gumruk paketleme sistemini begenmiyorsunuz ama gonderen kişi size numara verdigi taktirde herturulu o paketin nerde oldugunu gorebiliyorsunuz.. koskoca italya posta işletmelerinde bu yok mesela onu dusunun ;)
ya zaten mengü yaptı demedim :D
mengünün bi ara konusu vardı bişiler yapıyodu board falan ama sonra yattı o iş zaten onu mu duydular dedim :D
Ne vaki bizim gümrükte? Çok çok %20 vergi verip sokuyorsunuz. Eskisi gibi değil artık. Gerçi eskidende çok çok kötü değildi. Ben arabama DVD cart curt bir sürü şey getirmiştim. Bireysel satın almalarda çok fazla sorun olmuyordu. Artık işi kurala bağladıkalrı için daha rahat oluyorum..
Türkiyeye göndermek istememelerinin nedeni bizim insanımızın üçkağıtcı olması. Malı teslim alıp almadım diye şikayet eden bir sürü dana var. Google translate ile çeviri yuapıp yarım yamalak anlayıp malı sipariş ettikten sonra ben bunu istememiştim diyen bir başka sürü daha var. Adamlar bıktı bunlardan ve haklılarda.. Ben bugüne kadar zilyon tane mal aldım ebay 'den. Hiçbirisinde üründen kaynaklanan sorun yaşamadım.
boosted_pug
22-04-2010, 21:46
Sanıyorum Mengü'den bahsediyorlar, çünkü kendisi ecu hazırlayacağım diyordu.
bence bilmeden kimseyi karalamak doğru değil lütfen önce araştırıp sonra yargılarsanız sewinirim ki kimden bahsedildiği belli........ açtığım topiclerde boardı üreticeğimi söyledim ama sorduğumda bunun yasal olmadığını sölediler ve gördüğünüz üzere herhangi ürettiğim bişi yok........ben yaklaşık 20 den fazla ms kiti sipariş etmişimdir bunların herbirine gümrük kargo ıvır zıvır ödüyorum zaten elimde hazır olmamıştır hiç sipariş üzerine getirtiyorum biliyosunuz
bu altda yazan son siparişimden sonra bana gönderilen mail dir
Mehmet,
I noticed that you ordered eight MS I chips. I need to know how you plan to use them, because there have been some recent reports of counterfeit v2.2 boards coming from your country. I hope that you aren't involved in that, but I have to ask.
Mehmet,
I ** reassured by your response and know that you are a regular customer. Al Grippo always asks me when I buy extra MS I chips. As I mentioned in my previous note, MS2 modules are due on Tuesday. I will ship as soon as the modules arrive.
erkanayasli
22-04-2010, 22:16
Parasını gonderdim catır catır ve gerekirse almanyada birine gonderilmesini istedim fakat satmamayı tercih etti bircok kişi.. Gumruk vs değil yani olay ;)
Bu arada turk gumruk paketleme sistemini begenmiyorsunuz ama gonderen kişi size numara verdigi taktirde herturulu o paketin nerde oldugunu gorebiliyorsunuz.. koskoca italya posta işletmelerinde bu yok mesela onu dusunun ;)
birazda alıcının feedbackı olması lazım bende olmuyo böyle şeyler millet söyleyince şaşırıyorum. çok nadir ben tr ye yollamam diyen satıcı çıktı. 350-400 civarı sipariş getirdim 1 veya 2 tane anca cıkmıştır. aynı malzemeyi farklı satıcıdan almışımdır.
valla benim beyin çalışmadan o siteye ihtiyaç duyar ve giremezsem asıl o zaman çok çekerler türklerden :hehe:
kaçınız pc sinde lisanslı işletim sistemi kullanıyor ?
birazda alıcının feedbackı olması lazım bende olmuyo böyle şeyler millet söyleyince şaşırıyorum. çok nadir ben tr ye yollamam diyen satıcı çıktı. 350-400 civarı sipariş getirdim 1 veya 2 tane anca cıkmıştır. aynı malzemeyi farklı satıcıdan almışımdır.
feedbackim de var ama bana denk geldi diyelim o zaman.......
H22Power
22-04-2010, 22:28
megasquirt türkiye'yi banlamış çok üzüldük:D
Hepimiz lisanssız kullanıyoruz ama windowsun logosunu ve microsoft yazısını değiştirip "apachisoft" adında ortalığa ben yazdım ben kodladım 0 dan yaptım diğe sürmüyoruz. Alıyorsan bir yerden diyeceksin ki babalar gibi alt yapı şudur ben üstüne şunları yaptım geliştirdim. Copyright'ını bu şekilde koruyacaksın. Açık kaynak demek al adını değiştir sahiplen değil alt yapısını al geliştir kullan demek.
hangi isimle satıyolarmış ki Tr de megasquirt'i?
hangi isimle satıyolarmış ki Tr de megasquirt'i?
megaşukufe :D
dragstar
22-04-2010, 23:01
ben lisanlı işletim sistemi kullanıyorum
ha gerçi v2.2 boardu kopyalamakta bşy yok 1 gün sürmez iki katmanlı nede olsa, aynısı yapılıp çok rahat satılınabilir ama üstüne kendi adını yazmak fln komik şeyler
megaşukufe :D
hahahaha :D
Hepimiz lisanssız kullanıyoruz ama windowsun logosunu ve microsoft yazısını değiştirip "apachisoft" adında ortalığa ben yazdım ben kodladım 0 dan yaptım diğe sürmüyoruz. Alıyorsan bir yerden diyeceksin ki babalar gibi alt yapı şudur ben üstüne şunları yaptım geliştirdim. Copyright'ını bu şekilde koruyacaksın. Açık kaynak demek al adını değiştir sahiplen değil alt yapısını al geliştir kullan demek.
kım neyın adını degıstırmıs ,? ben yaptım bunu bunun adı şerefettin demiş ? hangı ısımde satılıyormus ? ısım hakkımı degısmıs veya hangı pcb ye megasuqırt adında bı ısım verılmıs yazılımımı degısmıs ? neyı ne kadar bılıyorsunuz bu konuda ? veya neye hakımsınız yorum yaparken ?
kım neyın adını degıstırmıs ,? ben yaptım bunu bunun adı şerefettin demiş ? hangı ısımde satılıyormus ? ısım hakkımı degısmıs veya hangı pcb ye megasuqırt adında bı ısım verılmıs yazılımımı degısmıs ? neyı ne kadar bılıyorsunuz bu konuda ? veya neye hakımsınız yorum yaparken ?
bu soruların cevabını bende merak ediyorum.:soru:
bu soruların cevabını bende merak ediyorum.:soru:
http://www.techturkey.com/forum/showpost.php?p=1345953&postcount=5
bilgiye gerek yok sadece okuma yazmam var. sizde yazma var ama okuma yok galiba bak adam kapatma gereğinde "devremi alıp kendi adıyla satıyor" diyor.
Low-Rider
22-04-2010, 23:31
Siteye girmek sorun değil ki , değiştirin ip yi girin
Siteye girmek sorun değil ki , değiştirin ip yi girin
Proxy için kasmak lazım ama tr ipsi olmayan
Low-Rider
22-04-2010, 23:34
Proxy için kasmak lazım ama tr ipsi olmayan
deviantart'te türkiye ip leri banlamıştı üye olunamıyodu , 2sene önce ip değiştirip üye oldum.denemek lazım
deviantart'te türkiye ip leri banlamıştı üye olunamıyodu , 2sene önce ip değiştirip üye oldum.denemek lazım
TR IP den farklı bir ip ile giriş olacaktır. Proxy programları var onun için haklısın. Ama proxy bulmakda sorun artık.
bu konu neden gerı geldı buraya ? ben gece yazacaklarımı yazdım hala neyın pesındesınız madem gerı getıryorsunuz butun postlarla bırlıkde gelsın!!!!!!!!!!
http://www.sahibinden.com/programlanabilir_standalone_beyin_megasquirt-46WQQaXQQ20942871WQQpXQQdisplayitem?
beyler bunu buldum
Onur kopyalamaışsssın insanlar isyanı etmiiş senin yüzünden neden giremicekler siteye ?
sormuş biri diğerleri cevaplamış Kimse kusura baklmasın 50- 100 dolar fazla verip almak mantıklı gelir bana kopyalşamayı sewmem
Kop neyi savunuyorsun anlamadım ama sonuç olarak o sitelerden legal yollarla destek alınamıyor şu an. Beni ilgilendiren kısmı bu.
megasquirt i kimlerin nasıl geliştirdiğini herkes biliyor. Şark kurnazılığı yapılacak bir konu değil.
Bu arada ben hem evimde hem işyerimde lisanslı windows kullanıyorum. Buna serverlar falan filanda dahil.
özgun kopyalmıssın dedın olaya bakarmısın bı sadece boardı burda yaptım nedır yanı bunu yapmamdakı amac neden gumruk vereyım neden pahalı para odeyım ıyı ms de gelısıme gelınce oynamak serbest uzerınde ee pcb yı yapmaya gelınce yasak ? nedır bundakı mantık.ben burda boardı yaptım trnasıstorunu kandasöturnu vs sını elektronıkcılerden satın aldım neden elımde ımkan varken elın gavuruna muhtac olayım ve artık ustune basa basa soluyorum sacma sapan yazıyorlar yok ısmını degıstırmıs vs dıe ben ısmını felan degıstırmedım urettım pcb nın fotosunu eklerım ve altında aynı orjınalı gıbı megasuqırt yazıyor kımse bılmeden yorum yapmasın
Kop neyi savunuyorsun anlamadım ama sonuç olarak o sitelerden legal yollarla destek alınamıyor şu an. Beni ilgilendiren kısmı bu.
megasquirt i kimlerin nasıl geliştirdiğini herkes biliyor. Şark kurnazılığı yapılacak bir konu değil.
Bu arada ben hem evimde hem işyerimde lisanslı windows kullanıyorum. Buna serverlar falan filanda dahil.
nedemek neyı savunuyorsun ? sacmaladgının farkındamısın ben yaptım dıe gece yazdım varmı ıtırazın kıme ne bundan kendı halkım kazandı pcb yaptırdım kendı esnafım kazandı gavur degıl anladınmı olayı baska yonlere cekmeye kalkarsan nekadar anlamlı bı ıs yaptımı anlıycaksın sacma sapan konusmanın bı mantıgı yok ha elındekı pcb arızalanır yollarsın yurtdısına beklersın tamır olur vs olur gerı gelır bak tr de böle bı ımkan sunabılıyorum anladınmı
Onur kopyalamaışsssın insanlar isyanı etmiiş senin yüzünden neden giremicekler siteye ?
sormuş biri diğerleri cevaplamış Kimse kusura baklmasın 50- 100 dolar fazla verip almak mantıklı gelir bana kopyalşamayı sewmem
ozgun burda harkez durustluk abıdesı kesıldı son yazdgını sımdı gordum burda kımse chıp kopyalamıyormu ? chıp kopyalayıp satmıyormu herkez sütten cıkma ak kasık kesıldı onu anlamadım elınde ımkan olupta bunu yapmam ben dıyen yalan söler yapmam ben dıyen yapamadgından yapmam der benım dusuncem bu ımkan varken yaptım bundan normal ne var tutupda mılyonlarca yapıp pıyasayamı surdum ?
ozgun burda harkez durustluk abıdesı kesıldı son yazdgını sımdı gordum burda kımse chıp kopyalamıyormu ? chıp kopyalayıp satmıyormu herkez sütten cıkma ak kasık kesıldı onu anlamadım elınde ımkan olupta bunu yapmam ben dıyen yalan söler yapmam ben dıyen yapamadgından yapmam der benım dusuncem bu ımkan varken yaptım bundan normal ne var tutupda mılyonlarca yapıp pıyasayamı surdum ?
Herkesi kendin gibi görme saçmalamayıda bırak artık yeter ya. Madem çok biliyorsun kimsenin geliştirdiği yazılımı kullanma git kendin yap. Dün akşamdan bu yana kafa ütüledin resmen. Artist artist tavırlar ben yaptım kime ne falan. Ben şuan MSin sitesine girebiliyor muyum giremiyor muyum ona bakarım.
erkanayasli
23-04-2010, 13:02
Belki bir gün kendileri tasarlayıp üretime geçerler. neden böyle siteye girilmiyo diye bukar üstelendi anlamadım. başka insanlar için kendi arkadaşlarımızın canını bu kadar sıkıyoruz yarın birgün açılır site herkes girer bu kadar yaygarayada boşa çıkmış olur.
Maxiboost
23-04-2010, 13:03
eğer satışını yapmadıysan kendi aracına taktıysan tercih sebebidir niye problem olsun :) ama satışını yaptıysan ayrı
Herkesi kendin gibi görme saçmalamayıda bırak artık yeter ya. Madem çok biliyorsun kimsenin geliştirdiği yazılımı kullanma git kendin yap. Dün akşamdan bu yana kafa ütüledin resmen. Artist artist tavırlar ben yaptım kime ne falan. Ben şuan MSin sitesine girebiliyor muyum giremiyor muyum ona bakarım.
dıkkat edersen dıkkatı okursan yazılımı felan kopyalamıyorum yanı nasıl beyın yapısana sahıp bı sekılde nerenden anlıosun anlamadım acıkcası pcb sadece cıft katmanlı ve deneme amaclı yaptım oluyormu olmuyormu dıe artıs artıs yazarımda cızerımde bu senı hıc ılgılendırmez anladınmı kocum yapabılıosan yap bırtanede kendıne olsun bıtsın bunuda ben yaptım der kullanırsın
artı ms de adam nedemıs gelıstırmeye herzaman acık acık kodlar bıraktımkı herkez faydalansın sen bunca zamandır ms sıtesınde bırseyler ogrenememısın demekkı ben bı seferde baktım çözdum
eğer satışını yapmadıysan kendi aracına taktıysan tercih sebebidir niye problem olsun :) ama satışını yaptıysan ayrı
satıs felan yok ya kıme ne satmısım deneme amaclı yaptım calısyormu calısmıyormu dıe bundan dagal ne var :D buyutucek bırsey yok
bu konu neden gerı geldı buraya ? ben gece yazacaklarımı yazdım hala neyın pesındesınız madem gerı getıryorsunuz butun postlarla bırlıkde gelsın!!!!!!!!!!
üstad konuyu bi brak allahını seviyorsan.
hem bi halt ediyorsun, sonra dalga geçiyorsun.
sonra kalkıp slin konuyu beni daraltmayın dyorsun. sen mi karar veriyorsun burda hangi konunun silinip silnmeyeceğine.
Allah aşkına brak konuyu bari nasıl girebileceğimizi öğrenelim. bunuda baltalama.
dıkkat edersen dıkkatı okursan yazılımı felan kopyalamıyorum yanı nasıl beyın yapısana sahıp bı sekılde nerenden anlıosun anlamadım acıkcası pcb sadece cıft katmanlı ve deneme amaclı yaptım oluyormu olmuyormu dıe artıs artıs yazarımda cızerımde bu senı hıc ılgılendırmez anladınmı kocum yapabılıosan yap bırtanede kendıne olsun bıtsın bunuda ben yaptım der kullanırsın
artı ms de adam nedemıs gelıstırmeye herzaman acık acık kodlar bıraktımkı herkez faydalansın sen bunca zamandır ms sıtesınde bırseyler ogrenememısın demekkı ben bı seferde baktım çözdum
satıs felan yok ya kıme ne satmısım deneme amaclı yaptım calısyormu calısmıyormu dıe bundan dagal ne var :D buyutucek bırsey yok
Ben senin gibi çok adam eğittim. Hayrola "koçum" lu falan yazmalar. Herkesi kendin gibi çinçin çocuğumu sandın. Terbiyeni takın daha fazla saçmalama. Haddini bil.
Cihan Çizmeci
23-04-2010, 13:54
Konu yine karıştı..
İp değiştirip girilebilir benimde bildiğim
hddsheriff
23-04-2010, 14:00
http://www.navige.com/navige-tum-tarayicilar bunu bir deneyin
Cihan Çizmeci
23-04-2010, 14:13
ip mi dns mi?
Walla Open DNS ten uygun bi dns yazarsanız sorun kalmıcaktır kanımca bakmak lazım
http://www.navige.com/navige-tum-tarayicilar bunu bir deneyin
bu tür yazılımlara hiç güvenemiyorum :)
ama son çare kalırsa mecbur.
drek dns ile girmek lazım. youtube için kullanılan dnslerde işe yaramadı.halbuki alman kökenl dnslr.
nan kop sen mi yaptın :D :D
mmustu
Megasquirt sitesini de kopyalayın da banlayamasınlar :D
nedemek neyı savunuyorsun ? sacmaladgının farkındamısın ben yaptım dıe gece yazdım varmı ıtırazın kıme ne bundan kendı halkım kazandı pcb yaptırdım kendı esnafım kazandı gavur degıl anladınmı olayı baska yonlere cekmeye kalkarsan nekadar anlamlı bı ıs yaptımı anlıycaksın sacma sapan konusmanın bı mantıgı yok ha elındekı pcb arızalanır yollarsın yurtdısına beklersın tamır olur vs olur gerı gelır bak tr de böle bı ımkan sunabılıyorum anladınmı
Evet ben saçmalıyorum haklısın. Herkes saçmalıyor ama sen doğrusun. Dün gece ne yazdığını falanda okumuş değilim. Kendi esnafın falanda kazanmadı. ebay de bizzat kendinin 120 dolara sattığın 2.2 board'a sahip MS i benim yurdum insanına 1500 liraya takıpta benim işçim benim köylüm ben meeemurum modunda populizm yapamazsın. Yani yaparsında komik olur işte..
PCB arızalanmaz. Üzerinde kompanent arızalanabilir onu da alır Karaköy'den değiştirirsin. Sunduğun imkan falanda değil. İnsanların zaafından faydalanmak.
MS sitelerine k-tunnnel'den erişebilirsiniz.
Ben senin gibi çok adam eğittim. Hayrola "koçum" lu falan yazmalar. Herkesi kendin gibi çinçin çocuğumu sandın. Terbiyeni takın daha fazla saçmalama. Haddini bil.
klavye de yazmak cok kolay aslanım :icon_tup:
MS sitelerine k-tunnnel'den erişebilirsiniz.
k tunnel bende çalışmadı. direk dns üzerinden deneyen olmadımı? yada denenecek dns leri nereden bulabiliriz?
Ülkeden gelen IP ler yasaklandığı için DNS ile çözemezsiniz o işi. Gateway olarak kullanabileceğiniz bir makineye ihtiyacınız var. ktunel bende çalışıyor bu arada.
klavye de yazmak cok kolay aslanım :icon_tup:
Ulan gerçek hayatta karşıma çıksan ateş olsan cimrin kadar yer yakarsın. Sana son kez diyorum lakayıt lakayıt konuşma benle aslanım falan. Adam ol 2 dk yada öyle görün, terbiyesizlik yapma.
Ulan gerçek hayatta karşıma çıksan ateş olsan cimrin kadar yer yakarsın. Sana son kez diyorum lakayıt lakayıt konuşma benle aslanım falan. Adam ol 2 dk yada öyle görün, terbiyesizlik yapma.
nedıon la sen yerım yurdum bellı tanıyanda tanıyo buyur gel ben cok gıttım senın gıbı klavye delıkanlılarına gıdınce R yaptılar baslarım senın ms ınede sana la senlemı ugrascam karı gıbı vır vır vır amma cene yaptın la
kop42 yanlış konuşuyorsun yazdığını bi daha oku..
okudum doru yazmısım
Anlatmak istediğinden bahsetmiyorum bizi böyle eğitmediler ne üslup hoş nede kullandığın kelimeler konu ne olursa olsun..Adam senin yaptığın yanlışı uslubunu bozmadan eleştirmiş ama verdiğin cevaba bak yanlış hocam..
iyi ozaman sen ıngılızler gıbı lordlar kamarasına gec ben burda ıyıyım
Neyse ben kalp kırmadan iletişim kurmak herkes için hayırlı olur mesajı vermeye çalışıyorum sivri dille cevap veriyorsun benim hoşuma gitmedi eminim aynı uslubu sana karşı kullansalar seninde hoşuna gitmez ettiğin hakareti editlesen kimse seni ayıplamaz bişeyde kaybetmezsin.
selcukkoylu
24-04-2010, 00:24
Türk olduğumuz heryerde belli oluyor.
Birde övünüyorsun. Ayıp doğrusu yaptığın. Sivri dile hiç gerek yoktu
herkez durust cok kınadım kendımı ya
Maxiboost
24-04-2010, 01:43
Evet ben saçmalıyorum haklısın. Herkes saçmalıyor ama sen doğrusun. Dün gece ne yazdığını falanda okumuş değilim. Kendi esnafın falanda kazanmadı. ebay de bizzat kendinin 120 dolara sattığın 2.2 board'a sahip MS i benim yurdum insanına 1500 liraya takıpta benim işçim benim köylüm ben meeemurum modunda populizm yapamazsın. Yani yaparsında komik olur işte..
PCB arızalanmaz. Üzerinde kompanent arızalanabilir onu da alır Karaköy'den değiştirirsin. Sunduğun imkan falanda değil. İnsanların zaafından faydalanmak.
enteresan :) :D inceden şirketleşme var yani eheh
boosted_pug
24-04-2010, 12:45
ya onur hala neyi savunuyosun - Karamurat benim - die çıkıyosun yok boardı kopyaladım yok 10 tane yaptım sadece boardı üretim tamir ediyorum felan senin arabandaki ms v3.0 2.2 yi nerden buldunda kopyaladın onu geçtim kendi arabanı sen yapmadın burda ms kopyalıyorum tamir ediyorum imkan sunuyorum diyosun hala sitedekinlere yalan yanlış bilgi vermeye gerek yok sen kopyalamış bile olsan adamın senin evindeki boardlarla alakası yok bunu bildiğin haldede burda yalan sölemenede gerek yok
adamlar 2003 yılından beri ms üretiyorlar o zamandan beri kimsenin aklına gelmemişmi sitedeki shematiclerden bakıp board üretmek k-efi e-ems pro bak bu adamlar yapmış bowling and gpio ile anlaşmışlar üretime geçmişler sıkıntı warmı yok sen megasquirt die üretip yurtdışına ihrac edersen bence adamların sadece siteyi banlamalarına dua etmek gerekli dava açsalar hiç iç açıcı olmaz
boosted_pug
24-04-2010, 12:48
http://www.sahibinden.com/programlanabilir_standalone_beyin_megasquirt-46WQQaXQQ20942871WQQpXQQdisplayitem?
beyler bunu buldum
dostum o ilan bana air ilandaki ms lerde v3.0 bi sıkıntı yok yani için ferah olsun
Hırsız ev sahibinden üstün çıkar derler ya aynı o hesap. Ben hayatımda bu kadar pişkin bir insan daha da görmedim. Azıcık yüzü kızarır insanın. Yok arkadaş yok. Çok ilginç biraz daha pişkinlik yaparsa arkadaş fındık fıstık ve yem vermek serbest olacak.
Mengü kusura bakma ben senin yüzünden banladılar sandım, fakat kim yüzünden banladıkları belli oldu, seni zan altında bıraktığım için özür dilerim.
Ben babalar gibi gittim diyautotune'dan aldım microsquirt, ms2 işlemcisi ve bosch driverlar geldi. 460 dolar tuttu , takıldı gümrüğe, gittim %20 bayıldım aldım.
Bu arada smd cihazlar , chipset vs. gibi ürünleri benim şirketin laboratuarında söküp takabiliyoruz, smd lehim ve chipset için gereken boncuk lehim elimizde var ise her türlü smd yi , 2 ve 3 katmanlı pcbyi tamir edecek ekipman şirketimde mevcut. Dışarı çalışmıyoruz, ama ihtiyacı olana yardımcı olmaktan zevk duyarım.
ya onur hala neyi savunuyosun - Karamurat benim - die çıkıyosun yok boardı kopyaladım yok 10 tane yaptım sadece boardı üretim tamir ediyorum felan senin arabandaki ms v3.0 2.2 yi nerden buldunda kopyaladın onu geçtim kendi arabanı sen yapmadın burda ms kopyalıyorum tamir ediyorum imkan sunuyorum diyosun hala sitedekinlere yalan yanlış bilgi vermeye gerek yok sen kopyalamış bile olsan adamın senin evindeki boardlarla alakası yok bunu bildiğin haldede burda yalan sölemenede gerek yok
adamlar 2003 yılından beri ms üretiyorlar o zamandan beri kimsenin aklına gelmemişmi sitedeki shematiclerden bakıp board üretmek k-efi e-ems pro bak bu adamlar yapmış bowling and gpio ile anlaşmışlar üretime geçmişler sıkıntı warmı yok sen megasquirt die üretip yurtdışına ihrac edersen bence adamların sadece siteyi banlamalarına dua etmek gerekli dava açsalar hiç iç açıcı olmaz
mengu bunu tıcarete doken veya dokmeye calısan sensın neden yapmadın ? boardu eger malıyetını ucuza heldebılseydın yapmıycakmıydın burda herseyını yapıp satmıycakmıydın neden bu projenden vazgectın maddı ımkan yuzundenmı ? yoksa sonucların bu sekılde olucagını dusundugun ıcınmı ? sadece buna cevap ver yeter
bişey yazıyoruz siliniyo başka arkadaşlarınki kalıyo ne güzel
yine bi honda örneği vericem
http://wikitest.pgmfi.org/twiki/bin/view.pl/Library/EasyRtpV10 ben bunu imal etsem kii çocuk oyuncağı hepimiz için satsam pgmfi org tryi banlar mı adam bana neler yapmam gerektiğini tarif etmiş sağolsun bana bir de yazılım sunmuş free yazılım bile sunmuş hatta real time destekliyo eğer daha gelişmiş kullanacaksak lisanslı yazılımı da satıyo biz de parasını ödeyip alıyoruz
bu adamlar ne yapıyo ms i demonte satıyo yazılımı free bi de vems var o ayrı bi konu (bi diyot yandı diye yurtdışına yolluyosun yapıp sana geri yolluyolar )
be adam bunu satıyosun kim monteleyecek işi bilen adam e işi bilen adam bunu yapamaz mı alayımız yapar yapabilir eee şart koştuğun şey ne benden board alacaksın ne alaka yaa bana işlemci geliştir onu sat alıyım
yazılım lisans geliştir sat alıyım
ama adam bize demonte board satıyo be adam erinme de toplayıp ver şunu içini açana da garanti verme diyautotune neden banlanmıyo demekki bu olay ticari
kimse boardun peşinde değil ebayde kendilerinden daha ucuza hem de monte şekilde satan birilerinin peşinde o zaman sen de sat
haa gelelim diğer yaklaşımlara 1500 tl 120 usd muhabbetine
1500=
yurtdışından ms alırsan getirtirsen gümrük ödersen ecu montajını yaparsan harness yaparsan sonra roleboard yaparsan sonra araca tesisat yaparsan soketlerini alırsan sensorlerini alırsan bunları mekaniker ve tornacı gibi insanlara para ödemek koşuluyla monte edersen sonra aracı çalıştırır tune edersen bi de diyelimki bozuldu buna destek verirsen biyer kiralayıp bu işi yaparsan her araca ortalama 5 ila 7 gün ayırırsan bu iş 1500 tl olur kardeşim daha ucuza maal edecek adam benim desin buyursun haa kira falan ödemeyip bu işleri sağda solda yapan adamların rakamları daha düşük olabilir belki hadi birileri bunu inkar etsin
120 usd =
hani nerede 120 usd bana açık arttırmada olan kii başlangıcı world kartın paypala 3 taksit yapmasıyla arkadaşlar arasında geliştirilmiş bir ödeme yöntemiydi sonra gelen pmler ve rakamın 180usdlara çıkması sonucu talebin artışı görülüp satılmaya başlandı satan da alan da ben değilim belirtiyim ve komik bi durumdurki tr usd ye ve birçok ülkeye ms satmaya başladı 180usd demonte şeklinde 300 küsür usd monte şeklinde ki trde de 400 tlye satılmaya başlandı
bi fiyat neden bu kadar düşer çünkü adam kendi üretti
bunu trden dünyaya bunun satılmasından rahatsız olan gavur kardeşlerimiz de tryi banladı
durum bu
girmek isteyen arkadaşlar nasıl girer
inndir.com gibi siltelere İp değiştirme prog kullanır girer buna laf söyleyen adam youtube da girmesin o da saçma sebeplerle kapalı
yani konu tamamen ticari isteyen denesin lokasyon x ülke yazsın onlardan daha pahalıya satsın x ülke banlanacak mı
aslında bu yazdıklarımın hepiniz farkındasınız sadece farklı amaç güden insanlar var o kadar
dostum o ilan bana air ilandaki ms lerde v3.0 bi sıkıntı yok yani için ferah olsun
hanı ben arsız ılan edıldım asılsız yasal olmuyan ıs yapıyormusum ???? öle degılmı:icon_tup:
anlat bakalım dürüs insan orduda görevlisin rütben var di mi
Saxo Vts Turbo with msIIextra v3.0 fully loaded.
Her araca megasquirt takılır tesisatı yapılır
bu ne
maaşına ek yapmaya çalışmanın nedeni nedir bu yasal mı
siteye ben her araca ms yapıyorum diye ödediğin bi sponsorluk ücreti mi var sanayide ya da bi yerde ödediğin bi kira kaç liraya yapıyosun bu işi anlat
ayar yapabiliyo musun
Maxiboost
25-04-2010, 00:19
abi güzel yazmışsında zaten hazır kurulu p&p şeklinde megasquirt yok mu? adamlar hem ben işçilik vermiim kendim uraşırım hobim bu diyen kişiler için demonte halde de satıyorlar. Yazılardan okuduğum kadarıyla board vs burda yapılıp oraya buraya üstüne kar koyularak satış yapılmış.
abi güzel yazmışsında zaten hazır kurulu p&p şeklinde megasquirt yok mu? adamlar hem ben işçilik vermiim kendim uraşırım hobim bu diyen kişiler için demonte halde de satıyorlar. Yazılardan okuduğum kadarıyla board vs burda yapılıp oraya buraya üstüne kar koyularak satış yapılmış.
evet oyle p&pler satışta tabiki daha pahalı bu şey monte olarak çıksaydı başından beri heleki p&p çok daha talep görürdü boardun maliyeti nedirki zaten
neyin mücadelesini veriyosunuz ki? kimse kimseye bişey dayatmıyo. grippo orda isteyen ordan alır kendi birleştirir, isteyen diy auto tune den p&p alır, isteyen burdan alır.. sayfaya çeşitli giriş yolları da mevcut.
kimse sütten çıkmış akkaşık değil..
boosted_pug
25-04-2010, 00:34
Mengü kusura bakma ben senin yüzünden banladılar sandım, fakat kim yüzünden banladıkları belli oldu, seni zan altında bıraktığım için özür dilerim.
Ben babalar gibi gittim diyautotune'dan aldım microsquirt, ms2 işlemcisi ve bosch driverlar geldi. 460 dolar tuttu , takıldı gümrüğe, gittim %20 bayıldım aldım.
Bu arada smd cihazlar , chipset vs. gibi ürünleri benim şirketin laboratuarında söküp takabiliyoruz, smd lehim ve chipset için gereken boncuk lehim elimizde var ise her türlü smd yi , 2 ve 3 katmanlı pcbyi tamir edecek ekipman şirketimde mevcut. Dışarı çalışmıyoruz, ama ihtiyacı olana yardımcı olmaktan zevk duyarım.
estafurullah abi önemli değil
mengu bunu tıcarete doken veya dokmeye calısan sensın neden yapmadın ? boardu eger malıyetını ucuza heldebılseydın yapmıycakmıydın burda herseyını yapıp satmıycakmıydın neden bu projenden vazgectın maddı ımkan yuzundenmı ? yoksa sonucların bu sekılde olucagını dusundugun ıcınmı ? sadece buna cevap ver yeter
onur olay benim megasquirt işini ticarete dökmemle yada dökmeye çalışmamla alakalı değil ilk çizdiğim board zaten bi boka benzemiyodu kocaman olmuştu bende tekrardan çizdim diyautotune da 90 dolara satılan doughter boardın üzerindeki işlemciyi ebayda 7 dolardan alabiliyorum 650 - 800 tl ye gelen ms2 v3 ile aynı tüm extraları boardın üzerine ekli şekilde 11 e 11 board çizdim tekrardan tüm elemanlarınıda araştırıp buldum bankadanda 8.000 tl kredi çektim sırf bu iş için elemanlara mail attım böle bişi war diye onlarda biz o şemaşarı teknik destek için koyuyoruz ürünü kopyalamanızı tavsiye etmeyiz dediler o yüden şuan boardları sipariş edip getirtip yapıyorum
bakın boardun uretımı felan acık kodlar bırakılmıs herkez ıstedgı gıbı yapabılır oynuyabılır burda o kadar cok laf söledınızkı ne hırsızlık kaldı ne sahtekarlık ne bılmem ne yok bu tarz ınsanlar yuzunden turkıyeye satıs yapılmıyomus bılmem ne dedımkı daha fazla uzatmayın konuyu sılın gıtsın bırı cıktı buna senmı karar verıceksın sölemı olucak bölemı olucak olay farklı kavramlar almaya basladı yanı cıddı anlamda bazı seyler karısır
kucuk bır ornek verelım 2 gun once sılınen mesajlarda sordum kacınızın pc sınde işletim sistemi orjınal dedım ? kacınız netten mp3 ındıryorsunuz kacınız tommy lacoste vs vs cakmasını kullanmıyorsunuz ? noldu telıf hakları...
ben ınanmıyorum burda bu kadar durustce yazıpda elınden gelse bunu yapmıycak adam belkı bazılarının hazımsızlıgı bunun ıcındır ha nedersınız ?
Benim anlamadığım sonra filmlerde orada burada Türkler hırsız Türkler şöyle böyle dyincede kızıyoruz sinirleniyoruz gerçekten anlamıyorum
haa gelelim diğer yaklaşımlara 1500 tl 120 usd muhabbetine
1500=
yurtdışından ms alırsan getirtirsen gümrük ödersen ecu montajını yaparsan harness yaparsan sonra roleboard yaparsan sonra araca tesisat yaparsan soketlerini alırsan sensorlerini alırsan bunları mekaniker ve tornacı gibi insanlara para ödemek koşuluyla monte edersen sonra aracı çalıştırır tune edersen bi de diyelimki bozuldu buna destek verirsen biyer kiralayıp bu işi yaparsan her araca ortalama 5 ila 7 gün ayırırsan bu iş 1500 tl olur kardeşim daha ucuza maal edecek adam benim desin buyursun haa kira falan ödemeyip bu işleri sağda solda yapan adamların rakamları daha düşük olabilir belki hadi birileri bunu inkar etsin
120 usd =
hani nerede 120 usd bana açık arttırmada olan kii başlangıcı world kartın paypala 3 taksit yapmasıyla arkadaşlar arasında geliştirilmiş bir ödeme yöntemiydi sonra gelen pmler ve rakamın 180usdlara çıkması sonucu talebin artışı görülüp satılmaya başlandı satan da alan da ben değilim belirtiyim ve komik bi durumdurki tr usd ye ve birçok ülkeye ms satmaya başladı 180usd demonte şeklinde 300 küsür usd monte şeklinde ki trde de 400 tlye satılmaya başlandı
bi fiyat neden bu kadar düşer çünkü adam kendi üretti
bunu trden dünyaya bunun satılmasından rahatsız olan gavur kardeşlerimiz de tryi banladı
durum bu
girmek isteyen arkadaşlar nasıl girer
inndir.com gibi siltelere İp değiştirme prog kullanır girer buna laf söyleyen adam youtube da girmesin o da saçma sebeplerle kapalı
yani konu tamamen ticari isteyen denesin lokasyon x ülke yazsın onlardan daha pahalıya satsın x ülke banlanacak mı
aslında bu yazdıklarımın hepiniz farkındasınız sadece farklı amaç güden insanlar var o kadar
Farklı amaç? Benim mesajıma gönderme yapıp farklı amaç güttüğümü falan düşünüyorsan yada iddia ediyorsan kusura bakma ama derin bir yanılgı içerisindesin demektir.
Kaça yapıldığı arabanın üzerine kaça monte edildiği ise konumuz, onun hesabını da yaparız.
Benim kafama takılan şey bu kadar para alındıktan sonra dahi aylarca arabasını teslim alamadan son gününe kadar ah edip ruhunu teslim etmiş kardeşimiz konusunda vicdani bir rahatsızlık duyulup duyulmadığı..
Kim neyi kaça takarsa takar. Ancak eğer ben hizmet yapıyorum noktasına gelirse kusura bakmayın bu bir hizmet değil. Yazılım sekötür dışında 1 koyup üç almak en son rahmetli Özal'ın söylemiydi ama o da olmadı..
Hadi beraber sesli düşünelim o zaman.
MS1 V2.2 board: 240 USD (komple monte edilmiş halde. Demonte falan değil.)
Bunu takmak için röle kutusunun şart olmadığını sanırım ikimizde biliyoruz. Bu iş için tornacının şart olmadığından da eminiz. Sensörü geçtim, distribütör ile bile ateşleme sinyalini alabilen bir standalone dan bahsediyoruz sonuçta. Wiring? DIY 65 dolara satıyor. İkisini toplarsan 300 dolar yapar. Bu şekilde wastespark ateşleme de dahil olmak üzere her türlü arabada montajını tamamlarsınız. Bugünün parası ile 450 lira.
Ivır zıvırlarıda eklesen 500. Hadi unuttuk birşeyleri 600 TL... E bi 100 lükte benden olsun etti 700... Bu bir hizmet olarak lanse edilirse ben buna inanmam kimse kusura bakmasın. Yoksa kimin neyi kaça bağladığı beni hiç ilgilendirmiyor.. Ama bunun bir lütuf ya da hizmet olarak lanse edilmesi doğru değil.
Ayrıca ben bu konuda çalışma yapılmasına falanda karşı değilim. Ancak bunu yaparken etik değerlere saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. En uyduruk konuda bile emeğe saygı söylemini hoyratca kullanmayı kendine şiar edinmiş bir zümrenin adamların yıllarını harcadığı bir projeyi bu şekilde kullanmasının doğru ve ahlaki olmadığını düşünüyorum. Eğer bu yola girdiysen o zaman kendi devreni geliştirirsin, üretir/ürettirir satarsın. Kimse de sana neden yaptın diyemez. Kimse de yaptığın işten ötürü zarar görmez.
Farklı amaç? Benim mesajıma gönderme yapıp farklı amaç güttüğümü falan düşünüyorsan yada iddia ediyorsan kusura bakma ama derin bir yanılgı içerisindesin demektir.
Kaça yapıldığı arabanın üzerine kaça monte edildiği ise konumuz, onun hesabını da yaparız.
Benim kafama takılan şey bu kadar para alındıktan sonra dahi aylarca arabasını teslim alamadan son gününe kadar ah edip ruhunu teslim etmiş kardeşimiz konusunda vicdani bir rahatsızlık duyulup duyulmadığı..
Kim neyi kaça takarsa takar. Ancak eğer ben hizmet yapıyorum noktasına gelirse kusura bakmayın bu bir hizmet değil. Yazılım sekötür dışında 1 koyup üç almak en son rahmetli Özal'ın söylemiydi ama o da olmadı..
Bunu takmak için röle kutusunun şart olmadığını sanırım ikimizde biliyoruz. Bu iş için tornacının şart olmadığından da eminiz. Sensörü geçtim, distribütör ile bile ateşleme sinyalini alabilen bir standalone dan bahsediyoruz sonuçta. Wiring? DIY 65 dolara satıyor. İkisini toplarsan 300 dolar yapar. Bu şekilde wastespark ateşleme de dahil olmak üzere her türlü arabada montajını tamamlarsınız. Bugünün parası ile 450 lira.
Ivır zıvırlarıda eklesen 500. Hadi unuttuk birşeyleri 600 TL... E bi 100 lükte benden olsun etti 700... Bu bir hizmet olarak lanse edilirse ben buna inanmam kimse kusura bakmasın. Yoksa kimin neyi kaça bağladığı beni hiç ilgilendirmiyor.. Ama bunun bir lütuf ya da hizmet olarak lanse edilmesi doğru değil.
Ayrıca ben bu konuda çalışma yapılmasına falanda karşı değilim. Ancak bunu yaparken etik değerlere saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. En uyduruk konuda bile emeğe saygı söylemini hoyratca kullanmayı kendine şiar edinmiş bir zümrenin adamların yıllarını harcadığı bir projeyi bu şekilde kullanmasının doğru ve ahlaki olmadığını düşünüyorum. Eğer bu yola girdiysen o zaman kendi devreni geliştirirsin, üretir/ürettirir satarsın. Kimse de sana neden yaptın diyemez. Kimse de yaptığın işten ötürü zarar görmez.
bu arkadaş kim abi?
bu arkadaş kim abi?
digiseco (Serkan)
abi konu hakkında bilmediğin-yanlış bildiğin çok şey var o zaman.
rahmetli serkanın aracı "tamam" dedikten sonra yaklaşık 1 hafta içinde toplandı, kendi ömrü yetmedi.. beklemenin sebebinin beyinle bir alakası yok..
Ben rahmetli Serkan'ın yalancısıyım. Emin ol Serkan'ın yalancısı olan başka çok insanda var.. Elbet bilmediğim çok şey vardır ama bildiklerim/Serkan'ın söyledikleri midemi bulandırmaya yetiyor.
cahillik ve boş vakit ne hale getirmiş seni Mertol.Hakikaten kafayı yemişsin sen! *** atmaya yer ararken böyle noktalara dokundurmak hiçbir insana yakışmaz.Serkanın arabası hakkında zerre kadar bilgin yok.Cahil...
abi tabiki senin yaş olarak benden 2 katı tecrüben vardır ama bence gözünle görmediğin şeye inanmamak lazım.. bu kadar hassas konuları açarken iki kere düşünmek lazım, sen insanları zan altında bırakıyorsun ve yüzleşebilecek kişi rahmetli olmuş.. umarım saygısızlık olarak almazsın..
Yok canım ne saygısızlık olarak alacağımki. Benim bir mesajımda bile kimseye saygısızlık yaptığım görülmemiştir. Cehalet işte.. Bak Gökhan kardeşimiz ne güzel tespit edivermiş hemen..
ben kitledim hepsini okuyayım saçmaladınız çünkü
hepinzi Kralsınız ya hepiniz Erkeksiniz hepiniz doğrucusunuz ilk babanız yaşındaki adamla doğru düzgün konuşmayı öğrenin bu 1
2 Ona buna Beyin takıyorum diğe geziniyorsunuz ben Ms in sittesine siizin yüzünüden neden giremiyorum bana paramı veriyorsunz kim kimsiniz ? Neyin nesininiz ? hırsızlığında biyeri var benim Windowsum lisanslı Mp3 indiriyorum evet indirmedimmi diyorum ben mp3 indiriyorum diğe batmıyorlar ama
MS Batar çünkü herşeyin bir limiti var mp3 le kimse kimseyi bitiremez ms in sattığı belli Anasını belliyorsunuz böyle yaparak ben mp3indirip satmıyorum. Ms in maliyetimi yüksek? maliyeti çok yüksekse kendine yap yapabiliyorsan yap AMA satmak nedir abi ? saten adamdan 1000dolar alıyorsun birde tune parası alıyorsun bırak Ms de kazansın aç gözlü olma ya değilmi ?
2 Ona buna Beyin takıyorum diğe geziniyorsunuz ben Ms in sittesine siizin yüzünüden neden giremiyorum bana paramı veriyorsunz kim kimsiniz ? Neyin nesininiz ? hırsızlığında biyeri var benim Windowsum lisanslı Mp3 indiriyorum evet indirmedimmi diyorum ben mp3 indiriyorum diğe batmıyorlar ama
Doğru.
Farzı misal; Korsan windows kullanıyorum, ama çoğaltıp çoğaltıp satmıyorum korsan windows'u bu 1. İkincisi ise ben korsan windows kullanıyorum die Microsoft türk kullanıcıların Windows'un sitesine girmesini engellemiyor ;) Kendinizi aklamak için anlamsız, saçma örnekler vermeyin.
E benim windowsumda lisanslı, hiçbir yerden MP3 te indirmiyorum.. :)
Gerçi bu konuda saçmaladıklarını MS in adminlerine de yazdım. Adam eğer senin ürününü kopyalıyorsa ben neden giremiyorum, para verip DIYautotune dan almışım, bu durumda bende cezalandırılmış olmuyormuyum diye sordum ama cevap vermediler. :)
konuyu okuyunca.yapılan hakaretlere çok üzüldüm.bu ms'i ilk öğrendiğimde araştırmaya başladım.dedimki lego gibi bişetmiş.plaketi yapsak yada hazır alsak yazılımıda alsak.veya kullanan bi arkadaştan rica edip koyalasak.zaten direnç kondansatör.transistör istemediğimiz kadar var.meslek de bu yapılır neden yapılmasın diye düşündüm.hatta bende bikaç kaynaktan birşeyler edindim.ama yapmamıştım.şimdi kendi aracımı enjeksiyona çevirecem.neden bende kopyalayıp kendim yapmayim bunu.ms yazılımı kopyalanamaz yapsın yazılım alalım.ona eyvallah derim.ama herşey açık kod.sen zaten adama tüm devre elemanlarını demonte yolluyosun.bunu kopyalanmamasının nasıl önüne geçilebilirki anlamadım...
Adam copyright ını almış sonuçta. Sonuçta kendine yapıp kullandığın zaman buna laf ettikleri falanda yok. Ama kopyalayıp satınca sorun olur. Sonuçta linux ta açık kaynak kodlu ama pardus'u alıp mixercempl version dersen ve satarsan arıza çıkartırlar.. Bu nedenle sitelerinde yasal uyarı sayfaları var zaten.
©2004, 2010 Bruce Bowling and Al Grippo. All rights reserved. MegaSquirt® and MicroSquirt® are registered trademarks. This document is solely for the support of MegaSquirt® boards from Bowling and Grippo.
Tüm hakları saklıymış, megasquirt ve microsquirt tescilli ticari markalarmış, oradaki dökümanlar 'sadece' ilgili forumlarını destek için yayınlanıyormuş.
Mealen anlamı bu..
Açık kaynak kodu demek istediğiniz gibi kopyalayıp satabilirsiniz demek değildir.
haklısın adam icat etsin sen al bunu sat.hemde faiş fiyatlarla.haa bu iş ticarettir isteyen istediği fiyata satar.aslında isim değiştirmedne bile satılabilri.neden olmasın.herkes bu işten anlamıyor sonuçta.ee send ebu işten anlıyorsan ticaret bu.sen yaparsın almak isteyen alır senden.ticarette her yol mübahtır aslında ama.markasını değiştir kendim yaptım de sat o yanlış işte.kendini kandırmaktan başka bişe değil.
Bu arada küçük bir bilgilendirme yapayım, konu içerisinde bir arkadaş seni dava edeceklerine foruma erişimi engellemişler dua et gibi bir cümle kurmuş. Adamların dava etmemek gibi niyeti yok merruse'a yazılan yazıdaki "pursue" çok ince bir kelimedir olayın peşine düştükleri anlamındadır, yani bu konuyla ilgili yasal haklarını arayacaklardır.
Bu arada küçük bir bilgilendirme yapayım, konu içerisinde bir arkadaş seni dava edeceklerine foruma erişimi engellemişler dua et gibi bir cümle kurmuş. Adamların dava etmemek gibi niyeti yok merruse'a yazılan yazıdaki "pursue" çok ince bir kelimedir olayın peşine düştükleri anlamındadır, yani bu konuyla ilgili yasal haklarını arayacaklardır.
dava acicak adam ip ban yapip neden kullaniciyi engellesinki?
H22Power
26-04-2010, 13:19
ben bişi merak ettim şimdi biz mp3 indirelim mi? indirmeyelim mi?
kopya windows kullanabilir miyiz? kullanamaz mıyız?:D
Bilemiyorum ki belkide ilk önlem olarak yapmışlardır daha sonra açacaklardır.... Ben sadece kelimeyi yorumladım. Eğer kesdikleri ceza bu olsaydı recognize, aware yada determinate fiilini kullanırlardı, pursue işin peşini bırakmadan kovuşturmak anlamındadır. Ha yaparlar yapmazlar o onların bilebileceği birşey.
Aslında tam çevirisi şu : Orada ki bir sahtekarlığın peşine düşülmüşken tedbiren Türkiye'den tüm trafik bloke edilmiştir.
ya bloke ettilerde ne oldu.madem öyle bazı şeylere kopyalanamaz önlemler alsınlar.fiyatları sabit kaslın yada başka önlemler alsınlar.o siteden almasa bile adam.zaten google denen bir teknoloji var.klavyeyi kullanmayı bilen herkes bulur ordaki detayları.bu işin içinde başka bir iş var sanki
Beyinler 1000 dolara satilmiyor ki, 400 tl'ye satiliyor. Tabiki sitenin kapanmasi kotu bisey bu konuda soyledikleriniz dogru ama diger konularda kulaktan dolma bile olmayan, iskembeden sallama laflar uzerine tartismak bence yanlis. Once islerin aslini ogrenip ona gore yorum yapmak lazim.
ya bloke ettilerde ne oldu.madem öyle bazı şeylere kopyalanamaz önlemler alsınlar.fiyatları sabit kaslın yada başka önlemler alsınlar.o siteden almasa bile adam.zaten google denen bir teknoloji var.klavyeyi kullanmayı bilen herkes bulur ordaki detayları.bu işin içinde başka bir iş var sanki
Sen her kapısı açık eve girip hırsızlık yaparmısın?
İşin içerisinde elbetteki ticari kaygı var.
fsunnetci
26-04-2010, 14:02
Emeğe haksızlık oluyor o açıdan adamlara hak veriyorum:rolleyes:
Benim aklıma takılan brşey var.
Biz Türkiyede ticari bir üretim olduğundan haberimiz dahi yokken adamın ordan nasıl haberi oldu?:beuj:
Cimmeria
26-04-2010, 14:32
o değilde dürüst olmamanın savunulduğunu ilk defa gördüm yapmayın gerçekten, ondan sonra neden bizi sevmiyor dünya diye konuşuyoruz.
Benim aklıma takılan brşey var.
Biz Türkiyede ticari bir üretim olduğundan haberimiz dahi yokken adamın ordan nasıl haberi oldu?:beuj:
Muhtemelen ebay deki ilanlar falan birinin dikkatini çekmiştir.
maxpower
26-04-2010, 14:59
haklısın adam icat etsin sen al bunu sat.hemde faiş fiyatlarla.haa bu iş ticarettir isteyen istediği fiyata satar.aslında isim değiştirmedne bile satılabilri.neden olmasın.herkes bu işten anlamıyor sonuçta.ee send ebu işten anlıyorsan ticaret bu.sen yaparsın almak isteyen alır senden.ticarette her yol mübahtır aslında ama.markasını değiştir kendim yaptım de sat o yanlış işte.kendini kandırmaktan başka bişe değil.
her yol mübah fln değildir, böyle bir genelleme yapamazsınız
Aslında yanlış tarafından bakıyoruz hepimiz, buradaki sıkıntı kopyalanan malın megasquirt olarak satılması. Megaşukufe olarak satılsa bir sorun çıkmayacaktı. Dünyada orijinal malın kalite ve piyasasını korumak için düzenlenmiş kanunlar var. Bir malı kopyalayıp orijinal diye satamazsınız suçtur, muadil diye satabilirsiniz o da telif hakları müsade ediyorsa. Örneğin bir ilaç firması orijinal bir formül bulduğunda 10 yıl kimse bu ürünü üretemez (ar-ge hakkı) 10 yıl sonunda kartelleşmeyi önlemek adına isteyen bu ürünü üretir ama orijinal adla satamaz. Burdaki sıkıntı megasquirt olmayan bir malın, orijinal megasquirt olarak satılması, orijinal malın pazarının gayrı kanuni yolla baltalanması ve piyasa fiyatının düşürülmesi. Megasquirt i üreten ve satan hak sahipleri, bu malları için AEM EMS gibi marka standalonelarla rekabet edebilecek ve tercih edilecek bir fiyat politikası izliyorlar, onlar bilmiyormu bu ecu yu 100 dolara satmayı hatta kar bile ederler hatta AEM EMS ninde taş çatlasın AEM e maliyeti 150 dolardır belkide yoktur. Bu sektör temel gıda sektörü değilki %10 kardan fazlasına izin olmasın. Bu yüzden ben yaptım hatta daha ucuzada sattım işi insanın başına olmadık işler açabilir, halbuki başka isimle satılmış olsa bu boyutta bir tepki göstermeyeceklerdir.
her yol mübah fln değildir, böyle bir genelleme yapamazsınız
cümlenin içinden seçtiklerine dikkat et.bak öncesinde demişim ki ismini cismini değiştirmeden bu işten anlıyorsa kendisi alıp başkalarına satabilir.neden olmasın demişim.ismini değiştirerek felan dememişim.cimleyi kestiğin yere dikkat et kardeş.bende çalsınlar demiyorum.elbette nekadar açık kod bir yazlım veya herkese açık bir devresi olsada hoş birşey değil.
kapısı açık her eve ben girmem ama bak böyle girerler işte.bu önlemi en başında alsalardı böyle olmazdı.sen evin kapısını açık bırak hırsız girsin sonra tüm suç hırsızın.hiçmi ev sahibinde suç yok?
şimdi diceksiniz ki adam herşeyi açık bırakmış size siz hala hırsızlığın peşindesiniz.haa ben değilim ama insanoğlu bu.önüne dağları koysan arkasındaki tepeleride ister.bende kınıyorum yapılan yanlışı.hatta tüm türkiyenin o insanların gözünde o hala düşmesi,çok üzücü bir durum.
megaşukufemi yoksa ay lav yu osman diyemi kopyalanmış :S çok şaşırtıcı gerçekden
İşten anlayan birisinin kendisine ve en fazla harcayıp çöp yapabileceği malzemeyi göze alarak daha ucuza getirmek mantığı ile kendisi için ticari amaç gütmeden yapıcağı bir kopya oldukça masum birşey bence. Bu gayet doğal. Ama ürünü kopyalıyıp seri üretim ile satmak ise MS gibi satış adetleri düşük olan ufak bir işletmeyi batmaya kadar sürükler. Sallamasyon olarak adam ayda 3 tane sen 10 tane satarsan adam bildiğin çöker. İş Windows ile MP3 ile yada MKV ile felan bir değil yani.
Cimmeria
26-04-2010, 15:57
kapısı açık her eve ben girmem ama bak böyle girerler işte.bu önlemi en başında alsalardı böyle olmazdı.sen evin kapısını açık bırak hırsız girsin sonra tüm suç hırsızın.hiçmi ev sahibinde suç yok?
şimdi diceksiniz ki adam herşeyi açık bırakmış size siz hala hırsızlığın peşindesiniz.haa ben değilim ama insanoğlu bu.önüne dağları koysan arkasındaki tepeleride ister.bende kınıyorum yapılan yanlışı.hatta tüm türkiyenin o insanların gözünde o hala düşmesi,çok üzücü bir durum.
işte zaten bu yüzden bizde açık kaynak kodu olayı gelişmiyor :) yurtdışında adamlar böyle düşünmüyor, çalmak yerine üstüne bir şey ekleyip herkesin kullanımına sunuyor herkes faydalansın diye...
Muhtemelen ebay deki ilanlar falan birinin dikkatini çekmiştir.
ebay mi?:eek:
Dünyaya açılmışlar desene ben daha yerel düşündüm en fazla gittigidiyor.com
mannerboy
26-04-2010, 17:50
Ben rahmetli Serkan'ın yalancısıyım. Emin ol Serkan'ın yalancısı olan başka çok insanda var.. Elbet bilmediğim çok şey vardır ama bildiklerim/Serkan'ın söyledikleri midemi bulandırmaya yetiyor.
selamlar ben serkanın yakın arkadaşıydım çok görüşürdük rahmetli ile msyi o kendi çabalarıyla almıştı sonrada kendisi bağladı çalıştırdı ankaraya kadar gitti.sonraki süreç baya bi uzadı yaklaşık 3-4 ay ankarada kaldı fakat mi-16 mekanik işi içi kalmış olabilir bi kaç sefer zaman söylendi o zamanda araç alınamadı en son beraber gelmeyi düşünüyoduk benim bildiğim konu bu yönde.Çalışır sistemede silindir kapağıda takmak sonra msyi düzgün şekilde bağlamak zor olmasa gerek aracı:soru:
Burak Kasim
26-04-2010, 17:54
işte zaten bu yüzden bizde açık kaynak kodu olayı gelişmiyor :) yurtdışında adamlar böyle düşünmüyor, çalmak yerine üstüne bir şey ekleyip herkesin kullanımına sunuyor herkes faydalansın diye...
Tabiki oraya koyduklari icin al cal kardesim demiyorlar.
Benim oturdugum yerde markete bile gittiginde 2 tane acma borek cogrek tarzi bisi alisin kagit torbanin icine koyarsin ve kasada sorarlar kac tane die.
Senin dediginede inanip ole yazar kasaya yazarlar, adam asla acip bakmaz kac tane die.
Insanlar cok guveniolar birbirlerine, ne guzel keske bizdede ole olsak ama baya baya zor gibi gozukuo.
maxpower
26-04-2010, 18:00
cümlenin içinden seçtiklerine dikkat et.bak öncesinde demişim ki ismini cismini değiştirmeden bu işten anlıyorsa kendisi alıp başkalarına satabilir.neden olmasın demişim.ismini değiştirerek felan dememişim.cimleyi kestiğin yere dikkat et kardeş.bende çalsınlar demiyorum.elbette nekadar açık kod bir yazlım veya herkese açık bir devresi olsada hoş birşey değil.
birebir aynısını kopyalayıp aynı adla satarsan emek hırsızlığı olur, dahası var mı
dragstar
26-04-2010, 18:00
pek yazılcak bşy kalmamış
selamlar ben serkanın yakın arkadaşıydım çok görüşürdük rahmetli ile msyi o kendi çabalarıyla almıştı sonrada kendisi bağladı çalıştırdı ankaraya kadar gitti.sonraki süreç baya bi uzadı yaklaşık 3-4 ay ankarada kaldı fakat mi-16 mekanik işi içi kalmış olabilir bi kaç sefer zaman söylendi o zamanda araç alınamadı en son beraber gelmeyi düşünüyoduk benim bildiğim konu bu yönde.Çalışır sistemede silindir kapağıda takmak sonra msyi düzgün şekilde bağlamak zor olmasa gerek aracı:soru:
rahmetlinin kaç defa fikir değiştirdiği hakkında bilgin varmı? veya buraya getirdiği bloğun çürük olduğu hakkında? veya hurdacının olur diye verdiği kapağın olmadığı hakkında? veya bunun gibi Serkan kaynaklı bir çok aksilik hakkında? ölmüş bir insanın arkasından şunları konuşmak bence oldukça boş ve yanlış..
Şu an itibariyle sıkıntısız şekilde msefi.com a login olabiliyorum ve megamanual açılıyor. Opendns kullanıyorum. Normal dns kullanan biride deneyip sonucu yazabilir mi?
Цzgьn : Benim babam boю vaktini bilgi sahibi olmadэрэ юeyler hakkэnda oraya buraya yazэ yazarak цldьrmьyor,insanlarэ karalamэyor,bizde saygэ yaюla deрil kiюiyle olur buda sana +1siteye girmek istiyorsan artэk dilediрin gibi girip bilgi edinebilirsin buda +2
Bugьn sabah Rahmetlinin babasэnэ arayэp acaba bilmeden istemeden bir yanlэюmэ yaptэk diye sormak istedik.Konuюtuk dertleюtik.Bizim iзimiz зok daha rahat.Юimdi o *** atanlar MERT OL sunda зэkэp bir цzьr dilesin,hala inanmayanlarda varsa babasэ bizzat gцrьюmekte istiyor. 05384861616 buyrun buda telefon numarasэ.
Diрer konuya gelelim.Zaten bir sьredir Al ile dealer lэk dэюэnda baюka konulardada gцrьюьyorduk.Bazэ noktalarda ters dьюtьk site kapandэ ama artэk Tьrkiyenin ban э aзэldэ.
hddsheriff
26-04-2010, 19:38
Цzgьn : Benim babam boю vaktini bilgi sahibi olmadэрэ юeyler hakkэnda oraya buraya yazэ yazarak цldьrmьyor,insanlarэ karalamэyor,bizde saygэ yaюla deрil kiюiyle olur buda sana +1siteye girmek istiyorsan artэk dilediрin gibi girip bilgi edinebilirsin buda +2
Bugьn sabah Rahmetlinin babasэnэ arayэp acaba bilmeden istemeden bir yanlэюmэ yaptэk diye sormak istedik.Konuюtuk dertleюtik.Bizim iзimiz зok daha rahat.Юimdi o *** atanlar MERT OL sunda зэkэp bir цzьr dilesin,hala inanmayanlarda varsa babasэ bizzat gцrьюmekte istiyor. 05384861616 buyrun buda telefon numarasэ.
Diрer konuya gelelim.Zaten bir sьredir Al ile dealer lэk dэюэnda baюka konulardada gцrьюьyorduk.Bazэ noktalarda ters dьюtьk site kapandэ ama artэk Tьrkiyenin ban э aзэldэ.
ben niye okuyamıyorum burada yazılanları ? arada garip karakterler var çözemedim...
gokhan yunancamı yazdın :)
herseyide benden beklemeyin :) mustu ulas bana
Şu an itibariyle sıkıntısız şekilde msefi.com a login olabiliyorum ve megamanual açılıyor. Opendns kullanıyorum. Normal dns kullanan biride deneyip sonucu yazabilir mi?
Acmislar siteyi.
O sorunu babası ile değil kendi ile çözeceksiniz. Onunda elbet zamanı gelecek.
Kişisel sataşmanıza ve ortaokul veledi tarzı benzetmenize cevap vermeye gerek yok. O sizi ve zihniyetinizi yeterince yansıtıyor zaten.
Sorumluluğunuzu kabul edip düzeltmek için çaba göstermiş olmanız bile sizin adınıza olumlu bir gelişme. Umarım bundan sonra bu tip şeylerin altında değilde kendi tasarımlarınızın doğru işlerinizin altına imza atarsınız.
tddundar
26-04-2010, 20:05
O sorunu babası ile değil kendi ile çözeceksiniz. Onunda elbet zamanı gelecek.
Kişisel sataşmanıza ve ortaokul veledi tarzı benzetmenize cevap vermeye gerek yok. O sizi ve zihniyetinizi yeterince yansıtıyor zaten.
Sorumluluğunuzu kabul edip düzeltmek için çaba göstermiş olmanız bile sizin adınıza olumlu bir gelişme. Umarım bundan sonra bu tip şeylerin altında değilde kendi tasarımlarınızın doğru işlerinizin altına imza atarsınız.
İnşallah o gün geldiğinde işimize karışmazsın...
:)
Benim kimseyle kisisel bir kavgam yada sorunum yok,olmadi.Ne yazdigini bir daha oku,okuki ogun geldiginde bugun telefonda soyledigin gibi ben oyle yazmadim demezsin.Simdi kal saglicakla benim yapacak cok isim var.
:)
Benim kimseyle kisisel bir kavgam yada sorunum yok,olmadi.Ne yazdigini bir daha oku,okuki ogun geldiginde bugun telefonda soyledigin gibi ben oyle yazmadim demezsin.Simdi kal saglicakla benim yapacak cok isim var.
Okuma yazmanız yoksa okuduğunuzu anlayamıyorsanız diye telefonda ne yazdığımı size de okudum. Genede anlamamışsın. Yazdığım kelam hala orada..
Yazdığın her mesaj kişisel olarak saldırı amaçlı iken burada inkar etsen kime kaç yazar? Bırak bunları Gökhan. Bak ben senin isminle ilgili lowlevel espiri falan yapmıyorum. Daha yaratıcı birşeyler bulabilirdiniz diye tahmin ederken nelerle uğraşır hale geldik. Konu ilk açıldığında "biz bu işin buralara kadar varabileceğini bundan insanların zarar görebileceğini öngöremedik, dolayısı ile bir hata yaptık, MS sorumluları ile durumu düzeltebilmek için zaten görüşüyoruz" demiş olsanız ne bu konu bu kadar uzardı ne de bu duruma düşerdiniz. Ama hala aynı noktada aynı yerdesiniz.
Daha evladının acısı kor ateş gibi yanan insanı böyle bir konuyla rahatsız edip buralarda iyi birşeymiş gibi yazıp çiziyorsunuz. Kusura bakmayın. Benim elim Serkan kardeşimin babasını böyle saçma salak bir konu için aramaya elim varmadı. Müsait oldukları bir zamanda kendilerine hem taziye hemde başsağlığı için ziyaret edeceğim ama onunda bu konu ile hiçbir alakası yok.
Ben yazdığımın arkasındayım. Serkan'ı kısa zaman tanıdım ama özünün sözünün bir olduğunu bilecek kadar tanıdım. Saygısı ile terbiyesi ile pırlanta gibi çocuktu. Bana söylediklerini bugün gibi hatırlıyorum. Ve ona inanıyorum. Sizin ne söylediğiniz umurumda bile değil. Allah Serkan kardeşime gani gani rahmet eylesin.
İnşallah o gün geldiğinde işimize karışmazsın...
Bütün sorununuz bumuydu? İşinize karışılmış olması?
bu hakaretın kıme ? bugun senı aradım acmadın telını ?
Bence sen yanlış birini aramışsın. Beni arayanla ben konuştum zaten. Konuşurumda.. Eğer medeni iki insan gibi konuşabileceksen seninle de konuşurum. Eğer sana yada birine hakaret etmem gerektiğini düşünürsem bunu net üzerinden yapmam. Ben insanlara internetten, forumlardan, PM, email ile falan hakaret etmem.. O yılları çoktan geçirdik. Belki 20 sene olmuştur.. Basit bir benzetmeyi üstüne alınıpta boşuna yazıp çizme.
Tartışma kültürün ve üslubun benim alıştığımın çok dışında. Dolayısı ile dialog kurmanın ya da kurmaya çalışmanın bir anlamı olduğuna inanmıyorum.
farketmez ben kucukle kucuk buyukle buyuk vs ıle vs olurum sen benı ne kadar tanıyabılıyorsunkı hakkımda bu denlı sacma sapan bır fıkır yurutebılırsın.kendını yuksekde gormen gerekebılecek hıc bır sebep yok aksıne tam tersını dusunuyorum su yorumu yazdıkdan sonra ve benzetmelerıne dıkkat ederek yaz 20 sene oncesınden demekkı ne eksı ne artı almıssın hala benzetme seklın ınsanlara hakaret ederek bumu benımle konusmaıycak paylasabılcek bısıy bulamaman hakarete varan sözler sarf ederek aşşağlamaya calısarak kendını yuksekde gorme hıssı yasıyor ve benımle paylasımda bulunamıycagını soleyıp 20 sene once bıraktım ben bu ıslerı dıyorsun :) kımlık ve kısılık karmasası yasıyorsun...
senın uslubunla sana cevap vermeyı cok ısterdım ama bu hakaretınden dolayı suc duyursunda bulunmayı dusunuyorum senınle ılgılı :) nasıl ıstersen konusmakda serbestsın üst duzey üye :)
Son birkaç gündür bu konuda çeşitli üyelere yazdıkların senin hakkında yeterince fikir sahibi olmama yetti. Yazdıklarımda ne seni aşağılama var ne küçük görme. Beni tanıyan zaten tanır. Sen tanımasanda yada yanlış tanısanda olur. Bence sorun değil. Dolayısı ile bunda tartışacak birşey bulamıyorum.
Psikanaliz denemen içinde teşekkürler. Bence bu işi o işin eğitimini almış olan profesyonellerine bıraksak daha iyi olur.. ;)
İstediğin yere de suç duyurusunda bulunabilirsin.
Sen telefonumu aldığın kişiye bir sor bakalım nerenin telefonunu almışsın. Muhtemelen o kendisinin benimle konuştuğu yerin telefonunu vermiştir. 24 saat ofiste yaşamıyorum ben.. Dolayısı ile o konuda boşuna yazıp çizme..
Piskiyatrdan sonra hukukcumu oldun şimdi? Farketmez. Konunun tüm sayfalarının çıktısı var. İstediğin yere hakkımda suç duyurusunda bulunabilirsin.
dragstar
26-04-2010, 21:25
ttnet üzerinden megamanual yada msefi ye ulaşabilen var mı? Varsa görünen ip adresi nedir?
192.168.2.1
Boost Up
26-04-2010, 21:27
Onur abi boşveeer, kim kimin ne olduğunu biliyor:)
google dns aciliyor :)
192.168.2.1
google dns aciliyor :)
Teşekkürler.
size özgün sağolsun konuyu 2 gün açmadığı için pm attım cevabınız için teşekkürler ancak rakamları bu şekilde vurgulamak yine de şuna benziyo
çıkmacıdan turbo 200 tl enjektör çıkma 100 tl cooler 50 tl 100 boru hortum bitti gitti turbo yaptık artık 500hp yiz bu şekilde fiyat lanse etmek tamamen yanlıştır diyorum fiyat konusunda yorum yapmak 6 ms montajı yapmış biri için tabiki haktır
ancak dediğim gibi o şekilde sadece ms çalışmış olur ms shipingsiz elime ulaşır harness zaten direk oturur hurdacılardan ellirm yağ içinde soket aramam herşey çakma biçimde 600 700 e ms çalışır role kullanmadık kablo spiral gereksiz ama ben buna ne kalite derim ne montaj haa tesiatı olan araca belli şeyler işi kolaylaştırır heleki cift ecu beraber çalışıyosa hoş sorun yok ama onu sıfırdan ya da eski sisteme uyguluyorsanız o rakamları unutun anca dediğim gibi pembe rüyaya benzer rakam oluşur ama pek tutmayabilir
gelelim hizmet konusuna
karşıma iki tane seçenek çıkar kii bu konuda kimse kimseyi zorlamaz di mi
bu işi memleketimde yapan adamdan bunu alıp sorun yaşadığımda gidebileceğim sorabileceğim şu olur mu şunu da ekleyebilir miyim tarzı tüm zihni sinir ya da değil düncelerime sabırla cevap verecek birileri olur bozulursa garantim olur çalışmazsa yine garantim olur ya da montaj esnasında hata yapıyosam bile destek verip yaktığım yerleri düzelten birileri hatta bunun için de para almayan gerekirse gelip direk yardım eden birileri .....
ya da
ebayden ms alıp aracıma takmayı denemek denerken sürünmek yakmak ya da başarmak farklı bişey çalıştırmak için ya da herşeyi stabil çalıştırmak için o lanet siteye girip çıkmamak eh çoğumuz bunu yaptı ya da zorunlu kaldı ms kullanmak için herşeyini bilmek süper ingilizce bilmek süper lehim yapmak devre yapmak tüm bu donanumlara sahip olmak
ya da yapamayıp rezillik çekmek birilerine sormak kim kahramanım olacak mııı yoksa kimin karısı olucam ki çalışsın diye bunalıma girmek
kusura bakmayın ben bi adamdan beyin alır da bu desteği görürsem onu karalayana en fazla gülerim
haa bi de cem uzan abdyi dolandırmış sakın oy vermeyelim gibi bişey bu :hahaha:
zaten devrekartının birebir olmadığını gören herkes az çok biliyo bu adamlar kendi çizimlerini tamamen bitirdikten sonra onları kim neyle suçluyacak
erkut ben yapamadım bilgim yetmedı elımede böle fırsat gecmıs karalayım yerden yere vurayım :) ne guzel ıstanbul :) zaten o kartın cızımlerıne bakan aynısı olmadıgını anlar bilgi tecrube burda cıkar ama ne yazıkkı google kıng olmak kolay degıl :) hala ledlı devrelerı aşamadıkkı :D
Bladerk eğer şartları sonuna kadar zorlarsak elbet herkesin kendine göre haklı olduğu biryer buluruz. Kaldı ki sana gönderdiğim cevapta da açıkca yazdığım gibi ben o arkadaşları tanımıyorum zaten. Yüzyüze görüşmüşlüğümüz falanda yok. Bu konu da da yazdımmı bilmiyorum ama her ne kadar yöntemlerini onaylamıyor olsam da defaten yapmaya çalıştıkları işe saygı duyduğumu, önemli bir iş olduğunu zaten dile getirmişliğimde vardır. Dolayısı ile olayın kişisel boyuta çekilmiş olması sadece komik.
Alıntı yaptığın konuda zaten dile getirdiğin fiyalandırma konusundaki fikrimi yazmışım. Tekrarlamaya gerek yok bence.
Geri kalan kısmında (özellikle Uzan bensetmesi ile ilgili olarak) seninle aynı fikirde değilim ama açıkcası onu tartışmanın bir sonu olacağınıda düşünmüyorum. Her konuda uzlaşılabilmeside biraz ütopik bir beklenti aslında. Elbette farklı düşündüğümüz yerlerde olacaktır.
erkanayasli
26-04-2010, 22:17
site açılmış sorunda bitmiş ama hala konu devam ediyor. bence bukadar konuşulduğu bile yanlış bakın site açılmış giremeyenler girsin şimdi.. giriyomuz giriyoruz ben ona bakarım. :)
mannerboy
26-04-2010, 22:19
rahmetlinin kaç defa fikir değiştirdiği hakkında bilgin varmı? veya buraya getirdiği bloğun çürük olduğu hakkında? veya hurdacının olur diye verdiği kapağın olmadığı hakkında? veya bunun gibi Serkan kaynaklı bir çok aksilik hakkında? ölmüş bir insanın arkasından şunları konuşmak bence oldukça boş ve yanlış..
herşeyin hakkında bilgim var evet bi kaç kez fikir değiştirdi.çoğu şeyi benle paylaşırdı aksiliktende olumlu giden şeylerdende haberim var yinede vakit uzadığı kanaatindeyim son durum teslim edilmiş abisi askerden gelmedğinden soramadık motor olarak ne oldu ne bitti bizde bilmiyoruz
egeturbo
26-04-2010, 22:24
yaw arkadş neyi tartışıyorsunuz
ms ile trdeki kopayalayan düşünsünsün burda birbirinize giriyorsunuz birbirinizi kırıyorsnuz sapla sopayı geç bunca kişide çok meraklıydı sanki ms ye napalım abi biz ettik siz etmeyin mi diyelim parasını verdikten sonra bu ecu benim elime geçer zaten sanki msyi biz kurtarcaz bu olaydan zaten banda açılmış boşveeer :heyoo:
dragstar
26-04-2010, 22:28
herşeyin hakkında bilgim var evet bi kaç kez fikir değiştirdi.çoğu şeyi benle paylaşırdı aksiliktende olumlu giden şeylerdende haberim var yinede vakit uzadığı kanaatindeyim son durum teslim edilmiş abisi askerden gelmedğinden soramadık motor olarak ne oldu ne bitti bizde bilmiyoruz
abisiyle 1 ay önce konuştum motorda ve üst kapakta sorun çıkmış galiba hurdacıdan almıştı motoru rahmetli, bana sordu abisi motoru nereden aldı biliyormusun diye
Bladerk eğer şartları sonuna kadar zorlarsak elbet herkesin kendine göre haklı olduğu biryer buluruz. Kaldı ki sana gönderdiğim cevapta da açıkca yazdığım gibi ben o arkadaşları tanımıyorum zaten. Yüzyüze görüşmüşlüğümüz falanda yok. Bu konu da da yazdımmı bilmiyorum ama her ne kadar yöntemlerini onaylamıyor olsam da defaten yapmaya çalıştıkları işe saygı duyduğumu, önemli bir iş olduğunu zaten dile getirmişliğimde vardır. Dolayısı ile olayın kişisel boyuta çekilmiş olması sadece komik.
Alıntı yaptığın konuda zaten dile getirdiğin fiyalandırma konusundaki fikrimi yazmışım. Tekrarlamaya gerek yok bence.
Geri kalan kısmında (özellikle Uzan bensetmesi ile ilgili olarak) seninle aynı fikirde değilim ama açıkcası onu tartışmanın bir sonu olacağınıda düşünmüyorum. Her konuda uzlaşılabilmeside biraz ütopik bir beklenti aslında. Elbette farklı düşündüğümüz yerlerde olacaktır.
kesinlikle öyle ülkemde bişeyler yapılıyor yapılan iş yapanlar tarafından sonuna kadar destekleniyor bunda bi hata varsa bizler eleştirmeliyiz ya da düzeltmeliyiz ancak hani birilerini yerden yere vuralım kısmına karşıyım ya da üzerinize alınmayın onlar kötü bakın ben iyiyim kısmına
ben şahsen yüzyüze tanışıp söylenenlerle alakasız kişiler görünce bişeyler açıklama gereği hissettim o kadar herkes sitesine kavuşmuş şu an bakalım kaçyüz tane yeni ms doğacak
sadece şu sitedekiler ms başlığı altında bilgi paylaşsa yapılmayacak geliştiğrilmeyecek proje yok tam tersi yapıldığı sürece de olmayacak
Germanian
26-04-2010, 22:34
kesinlikle öyle ülkemde bişeyler yapılıyor yapılan iş yapanlar tarafından sonuna kadar destekleniyor bunda bi hata varsa bizler eleştirmeliyiz ya da düzeltmeliyiz ancak hani birilerini yerden yere vuralım kısmına karşıyım ya da üzerinize alınmayın onlar kötü bakın ben iyiyim kısmına
ben şahsen yüzyüze tanışıp söylenenlerle alakasız kişiler görünce bişeyler açıklama gereği hissettim o kadar herkes sitesine kavuşmuş şu an bakalım kaçyüz tane yeni ms doğacak
sadece şu sitedekiler ms başlığı altında bilgi paylaşsa yapılmayacak geliştiğrilmeyecek proje yok tam tersi yapıldığı sürece de olmayacak
:bravo::bravo::bravo::bravo:
siz çok komiksinzi ya :) hepinziin işi çok gidin işinzi yapın ozaman
ülkende işmi yapılsın istiyorsun al malzemelerini yap işini koy cocuğu Beygiri olmayan bir araba koy çalıştır bizde Hasssiktir adam yapmış diyelim olan bişeyi kopyalama değilmi ?
Al bilader ls blok mustang e tak ms ini çalıştır SC yap turbo yap göster bize rezil olalım sizi tebrik edelim
YADA gidin kendiniz kartınızı geliştirin microçipleriniz yapin cpularınız koyun gösterin bize buyrun sizin ortalık
Özgünüm çok fena gider yapmışsın yahu :) Biz kendi çapımızda ms ile takılan insanlarız, öyle güç peşinde değiliz , külüstür karbüratör ve k-jetronik'ten kurtulalım, bir de çıtırdan 14.7 psi basalım yeter bize :)
Bu konu nerelerden nerelere geldi. Eskiden MS ile profesyonel anlamda uğraşan yoktu. Hatta 1.5 sene kadar önce ben MS'i övüyordum, Korhan kardeşimiz "Bu işle kimse uğraşmaz, ancak Do It Yourself olarak kalır" demişti, fakat aradan geçen zamanda görüldü ki bu işle profesyonel olarak uğraşan birileri geldi , iş yapmaya başladı. Bu da güzel.
Fakat Al & Grippo ticari olarak sorun yaşadığı (trequal'ın dediğine göre) insanlar yerine türkiye'de bu işle amatör olarak uğraşan birçok kişiyi engelledi. Bende kendilerine mail attım bu ban konusu ile ilgili, fakat bir cevap vermediler, akabinde siteler açıldı.
Gelelim diğer konuya, Mertol abiyi yakinen tanıyorum, ticaretimiz de oldu, bana yaptığı iyiliklerin de haddi hesabı yoktur. Ayrıca hiçbir zaman için yalan yanlış konuşmaz, bilmediği konu hakkında yorum yapmaz. Eğer bir şey söyledi ise, mutlaka bildiği için konuşmuştur.
Dolayısı ile şurada hepimiz birbirimizin kah yüzüne bakıyoruz, kah bilgi paylaşıyoruz, böyle bir tartışmanın olması hoş olmadı. Keşke başından Tolga Dündar ve Gökhan arkadaşlar böyle böyle, biz Al & Grippo ile ticari olarak anlaşamadık, bunun yüzünden Türkiye'yi banladılar deseler ben şuna inanıyorum ki herkes birleşir ve adamlara baskı yapardı. Böyle bir tartışma da olmazdı...
gider yapmıyorum bişey yapıorum die geçiniyorsan al buyur
dolap orda çıkaryemek yap bizde afiyetle yiyelim ama yapamıyorsan Kralım ben yaparım ben ederim bendemiceksin heleki mertol abiye hiç demiceksin nedeni ise yakında anlaarsınız zaten BELKİ biriniz Tebrik edersiiz.
Ama burda yapmadan konuşmanın manası yok Ms i sewmedim Sewmiyorum sequalsiel çalışmayan hiçbirseyi sewmiyorum :) benim sınrılarımı zorlamayı sewen bir insanım hayatım hep ip ucunda geçiyor zevkte alıyorum AMA ms bence çok daha geri olan bir beyin mertol abi sölediklerini yaparsa takarım kullanırımda AMA suanda yetersiz ötesi bir beyin Benim gözümde
Neyse Benim sinirlendiğim Nokta ak seylerini ebay de bile satıyor olmaları onu kendi arabasına takmış onda sıkıntı yok yapmış bizi ilgilendirmez Lan seri üretime geeçene kaymak lazım esasında 10ur un üstüne alınması gereken bişey yok satana bileniyorum ben açıkcası emeğine saygı duymak lazım insanların fikirlerinide söylemek lazım :icon_wack
Neyse bidaha yazarsa anlamayan arkadaşlara anlatırım detaylı isteyene :)
Forumdaki insanların eğitim durumu, aile terbiyesi ve ahlakı artık 0-6 yaş grubu seviyesine inmiş. Bu noktadan sonra ben bu forumun MS bölümüne mesaj yazmam.
Burdaki bazı arkadaşlarımız Al Grippo'ya TR'de kendi ECUlarını merruse'un kopyaladığını ve suçlunun merruse olduğunu söylemiş. Ve merruse'un MAC adreslerini bloke ettirmiştir.
Terbiyesizliğinde bir sınırı var. 35 yaşından sonra bu kadar çocukluğu kaldıramam.
Herkese iyi forumlar şimdi!
Forumdaki insanların eğitim durumu, aile terbiyesi ve ahlakı artık 0-6 yaş grubu seviyesine inmiş. Bu noktadan sonra ben bu forumun MS bölümüne mesaj yazmam.
Burdaki bazı arkadaşlarımız Al Grippo'ya TR'de kendi ECUlarını merruse'un kopyaladığını ve suçlunun merruse olduğunu söylemiş. Ve merruse'un MAC adreslerini bloke ettirmiştir.
Terbiyesizliğinde bir sınırı var. 35 yaşından sonra bu kadar çocukluğu kaldıramam.
Herkese iyi forumlar şimdi!
O arkadaşlar Al Grippo ya mail atarken merruse ve benim enayi olduğumuzu, daha yeni microsquirt, ms2 işlemci vs. vs alıp 460 dolar fatura ödeyip, üstüne de %20 gümrük ödeyecek kadar da ekstra enayi olduğumuzu , TR de madem yapıyormuşuz neden dünyanın parasını verdiğimizi de yazmışlar mı? Böyle bir şey var ise direkt olarak saçmalık ve iftiracılık seviyesine girer. Yapana da yaptırana da hakkım haram olsun, Allah bildiği gibi yapsın.
Valla Ms konusunu düzenliyimben en güzeli bilgi içerikli olsun insanların işine yarara ama ilk acılarımı dindirmem lazım :)
Boşverin ya.. Uğraşmayın.. Biz kendi işimize bakalım. ;)
Ben amatörüm. Bu işlerden (MS ve türevleri) ne bir beklentim var ne de bir kazancım. Elimden geldiğince insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum bu konularda.. Gene de elimden geldiğince yardım ederim. Hepsi bu..
Sonuctaaaaa FOK balıkları Çok Yanlız Arkadaşlar
:sorybom::hoo::hoo::hoo::hoo::hoo::hoo::hoo:
O arkadaşlar Al Grippo ya mail atarken merruse ve benim enayi olduğumuzu, daha yeni microsquirt, ms2 işlemci vs. vs alıp 460 dolar fatura ödeyip, üstüne de %20 gümrük ödeyecek kadar da ekstra enayi olduğumuzu .
Pşşşt açık vermesene olm.. Bak senin yüzünden herkes enayi olduğumuzu da anlamış oldu.. :)
Boşverin ya.. Uğraşmayın.. Biz kendi işimize bakalım. ;)
Ben amatörüm. Bu işlerden (MS ve türevleri) ne bir beklentim var ne de bir kazancım. Elimden geldiğince insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum bu konularda.. Gene de elimden geldiğince yardım ederim. Hepsi bu..
:icon_tup:
Pşşşt açık vermesene olm.. Bak senin yüzünden herkes enayi olduğumuzu da anlamış oldu.. :)
Ah be abi kaç kere söyledim sana alnındaki enayi dövmesinin üstüne fondoten sür diye.
ecthelion
27-04-2010, 11:00
bakın boardun uretımı felan acık kodlar bırakılmıs herkez ıstedgı gıbı yapabılır oynuyabılır burda o kadar cok laf söledınızkı ne hırsızlık kaldı ne sahtekarlık ne bılmem ne yok bu tarz ınsanlar yuzunden turkıyeye satıs yapılmıyomus bılmem ne dedımkı daha fazla uzatmayın konuyu sılın gıtsın bırı cıktı buna senmı karar verıceksın sölemı olucak bölemı olucak olay farklı kavramlar almaya basladı yanı cıddı anlamda bazı seyler karısır
kucuk bır ornek verelım 2 gun once sılınen mesajlarda sordum kacınızın pc sınde işletim sistemi orjınal dedım ? kacınız netten mp3 ındıryorsunuz kacınız tommy lacoste vs vs cakmasını kullanmıyorsunuz ? noldu telıf hakları...
ben ınanmıyorum burda bu kadar durustce yazıpda elınden gelse bunu yapmıycak adam belkı bazılarının hazımsızlıgı bunun ıcındır ha nedersınız ?
Yeni kurduğumuz şirkete son 7 haftada aldığımız yazılımların toplam fatura tutarı 53810 lira. Evimde de lisanslı kullanıyorum. MSDN'de tester olduğum için Microsoft'un tüm ürünlerini ücretsiz erişebiliyor olmama rağmen test amaçları hariç evimde parasını verip kullanıyorum. Enayiyim ben değilmi? :)
Ah be abi kaç kere söyledim sana alnındaki enayi dövmesinin üstüne fondoten sür diye.
Len olm neden bu sefer sana aldırdık sanıyorsun aletleri.. :p
Enayiyim ben değilmi? :)
Kazık sormuşsun. Evde sular kesildi çalışamadım ben hocam..
Bende yazılıma parası neyse verip alıyorum. Hergün işletim sistemi değiştirmediğim yada ofis prg ile oynamadığım için zaten dert olmuyor. Evde Xp home var. 2001 de 90 dolarmı ne vermiştim. Tam 9 sene olmuş. Yılda 10 dolar eder. Çoktan kendisini ödedi..
ecthelion
27-04-2010, 11:09
MAC adresi ptp network'ler haricinde blocklanamaz. MAC adresi Layer 2'de 2 tane medium'un konuşması için kullanılan adrestir; tcp paketin karşı sunucuya ulaştığında source IP olarak kullandığın gateway'in IP'sini görür ancak source MAC olarak last-hop router'ın MAC adresini görür (ya da arada appliance varsa onunkini)
ecthelion
27-04-2010, 11:18
Kazık sormuşsun. Evde sular kesildi çalışamadım ben hocam..
Bende yazılıma parası neyse verip alıyorum. Hergün işletim sistemi değiştirmediğim yada ofis prg ile oynamadığım için zaten dert olmuyor. Evde Xp home var. 2001 de 90 dolarmı ne vermiştim. Tam 9 sene olmuş. Yılda 10 dolar eder. Çoktan kendisini ödedi..
Bende yazılım geliştiriyorum, bende kopyalanmaması için çaba gösteriyorum hatta sırf kopyalanmaması için israile gidip Aladdin'le HASP'larını bize özel olarak değiştirmesi için kilit başına %60 daha fazla para ödüyorum.
"Ben korsan yazılım kullanayım ama benim haftalarca uğraşıp emek harcayarak geliştirdiğim yazılımları, geliştirdiğim donanımları insanlar parasını vererek alsın, kopyalamasın" mantığı olabilirmi?
Ben tüm yazılımlarımı parasını verip alıyorum, bununlada gurur duyuyorum. Elbet enayi diyen çıkacaktır ancak o enayi diyenler emeklerine saygısızlık görünce enayi olmayı anlarlar.
Kısa bir örnek; 2 hafta önce temsilcisi olduğumuz bir firmanın ingiltereden teknik eğitimi için biri geldi, adam geldiğinde cihazın tüm teknik çizimlerini, pcb layout'larını, pic ve atmel'lerin içindeki yazılımların source code'ları dahil üretime izin verecek herşeyi verdi. Bunları verme sebebi "alın kopyalayın" diye değil, bir sorun olduğunda müdahale edebilelim diye. Ben kıçı kırık bir optik analizörle o cihazın aynısını %90 daha ucuza mal edip satarım ama adamlar kopyalamayacağımıza dair bize güveniyor.
tanımlar değişiyor desenize :)
Open Source = Kopyalanabilir :D
neyse.site açıdı sorun çözüldü :)
Yeni kurduğumuz şirkete son 7 haftada aldığımız yazılımların toplam fatura tutarı 53810 lira. Evimde de lisanslı kullanıyorum. MSDN'de tester olduğum için Microsoft'un tüm ürünlerini ücretsiz erişebiliyor olmama rağmen test amaçları hariç evimde parasını verip kullanıyorum. Enayiyim ben değilmi? :)
harıka ne guzel lısanslı kullanıyorsun bende lısanslı kullanıyorum benımde haftada saatım lısans sayısı 10 :) ne guzel işte bak
kırmızıyla ısaretledım yere gelınce tam bılmıyorum o kısmını tanırsam senı bılale tartısırız :icon_tup:
Turbovts2
27-04-2010, 21:38
Aramızda Megasquirt'in hissedarları var herhalde. Baksana adamlar açmış siteyi ama kraldan kralcı bazı kişiler hala durumdan vazife çıkarıyorlar. İnternetten lisanssız program indirmek başka şey, oturup emek harcayıp kafa patlatıp bişeyin aynısını üretmek sonra onu satmak sattığın ürünün arkasında olmak başka şey. Zaten aranızda bunu daha önce başaranın olmaması yapan arkadaşın elektronik becerileri hakkında fikir veriyor. Sattığı ve taktığı ürünü kullananlarında aynı kişiyi sanki kendi işiymiş gibi savunmasıda, arkadaşın yaptığı işteki kusursuzluğunu gösteriyor. Her ne kadar yaptığı iş yanlış olsada yapılan işin başarısı benim takdirimi aldı. Bugün tarihde bilinen bütün büyük devrimci liderler eğer ideallerini başaramasalardı hain olucaklardı. Microsoftun patronunun gençliğinde yaptığı ahlaklı(!) işleri hatırlamak gerekir diye düşünüyorum. Bugün bu forumda yazan herkes para öder alır veya çalar bu beyini başka seçenekleri yoktur ama bu arkadaş oturmuş üretmiş helal olsun arkadaşa.
israile gidip Aladdin'le HASP'larını bize özel olarak değiştirmesi için kilit başına %60 daha fazla para ödüyorum.
kırmızı :icon_tup:
kırmızı :icon_tup:
Kırmızı olan nedir. İsrail geçmesimi acaba. Herne olursa olsun sebep adamın beyin gücü ile ürettiği yazılımı sektördeki en iyi firmaya gidip onun güvenlik önlemlerini arttırması karşılığında yeni dongle için ekstra para ödemesi tamamen kendi insiyatifinde ve doğru olan birşey.
Kırmızı olan nedir. İsrail geçmesimi acaba. Herne olursa olsun sebep adamın beyin gücü ile ürettiği yazılımı sektördeki en iyi firmaya gidip onun güvenlik önlemlerini arttırması karşılığında yeni dongle için ekstra para ödemesi tamamen kendi insiyatifinde ve doğru olan birşey.
oda farklı bişi dememişki sen tam tersi kanıya nerden kapıldın ?
adam kırmızı ile işaretleyip onaylamış zaten :icon_tup: ahanda smiley bile koymuş :D
MAC adresi ptp network'ler haricinde blocklanamaz. MAC adresi Layer 2'de 2 tane medium'un konuşması için kullanılan adrestir; tcp paketin karşı sunucuya ulaştığında source IP olarak kullandığın gateway'in IP'sini görür ancak source MAC olarak last-hop router'ın MAC adresini görür (ya da arada appliance varsa onunkini)
Kısaca mac adresini sadece client base türü erişimler görebilir.
Bende yazılım geliştiriyorum, bende kopyalanmaması için çaba gösteriyorum hatta sırf kopyalanmaması için israile gidip Aladdin'le HASP'larını bize özel olarak değiştirmesi için kilit başına %60 daha fazla para ödüyorum.
"Ben korsan yazılım kullanayım ama benim haftalarca uğraşıp emek harcayarak geliştirdiğim yazılımları, geliştirdiğim donanımları insanlar parasını vererek alsın, kopyalamasın" mantığı olabilirmi?
Ben tüm yazılımlarımı parasını verip alıyorum, bununlada gurur duyuyorum. Elbet enayi diyen çıkacaktır ancak o enayi diyenler emeklerine saygısızlık görünce enayi olmayı anlarlar.
Kısa bir örnek; 2 hafta önce temsilcisi olduğumuz bir firmanın ingiltereden teknik eğitimi için biri geldi, adam geldiğinde cihazın tüm teknik çizimlerini, pcb layout'larını, pic ve atmel'lerin içindeki yazılımların source code'ları dahil üretime izin verecek herşeyi verdi. Bunları verme sebebi "alın kopyalayın" diye değil, bir sorun olduğunda müdahale edebilelim diye. Ben kıçı kırık bir optik analizörle o cihazın aynısını %90 daha ucuza mal edip satarım ama adamlar kopyalamayacağımıza dair bize güveniyor.
Open Source ninde zaten mantığı budur doğru olan budur. *Unix sistemlerin hepsi open source dağıtılıyor nedenide herşeyi net üzerinde arama eksik bulduğun yerleri geliştir ve paylaş herkes yararlansın diğe.
Türk insanı open source'nin daha anlamını kavrayamadı bunuda şuna bağlıyorum çünkü henüz bişey üretemedi. Ürettip dağıttığı zaman anlayacak.
oda farklı bişi dememişki sen tam tersi kanıya nerden kapıldın ?
adam kırmızı ile işaretleyip onaylamış zaten :icon_tup: ahanda smiley bile koymuş :D
Bende sordum zaten. Tuhaf bir alıntı geldi. Akabinde de herneyse doğrusu budur dedim.
ecthelion
28-04-2010, 09:30
Open Source ninde zaten mantığı budur doğru olan budur. *Unix sistemlerin hepsi open source dağıtılıyor nedenide herşeyi net üzerinde arama eksik bulduğun yerleri geliştir ve paylaş herkes yararlansın diğe.
Türk insanı open source'nin daha anlamını kavrayamadı bunuda şuna bağlıyorum çünkü henüz bişey üretemedi. Ürettip dağıttığı zaman anlayacak.
:icon_tup:
fsunnetci
28-04-2010, 13:39
Open Source değilde Copy Paste Source biz Türklerin mantığına daha yatkın:p