Orijinalini görmek için tıklayınız : Çin Sanayi Bakanlığı: ”Ucuz Değil, Zararına Satıyoruz”
http://www.zaytung.com/fotos/Pazarchina.ms.jpg
Kalite konusunda uzun süredir büyük eleştirilere uğrayan Çin malları hakkında beklenen açıklama sonunda Çin Halk Cumhuriyeti Sanayi Bakanı Lyhn Zhaoxing'den geldi. Bakan Zhaoxing, Çin malı ürünlere sırf ucuz oldukları için büyük haksızlık yapıldığını iddia ederek, "İnanın ayağınız alışsın diye kaç senedir zararına satıyoruz. Bizim mallardan daha kalitelisi ve daha ucuzu varsa getirin hepsini ben satın alayım!" sözleriyle tüketicilere güven aşıladı.
"Kaliteyi ucuza veriyoruz"
Uluslararası basına yaptığı açıklamasına, ”Aslında benim bir şey dememe gerek yok, mallar zaten kendini gösteriyor. Ancak asılsız suçlamalara karşı daha fazla da sessiz kalamazdık." sözleriyle başlayan Zhaoxing, "Piyasada bizden ucuzu yok diye maksatları belli kimi çevreler ürünlerimizi 'kalitesiz', 'dayanıksız' gibi çirkin sıfatlarla yıpratma gayreti içindeler. Bir sustuk, iki sustuk ama artık susmayacağız!" diyerek diğer sanayileşmiş ülkelere adeta gözdağı verdi.
Konuşması sırasında oldukça gergin olduğu gözlenen Çinli Bakan, sert açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Ucuz satıyoruz diye özenmediğimiz anlamına mı geliyor? İlla geçirmek mi lazım yani? İki tane fenerli çakmak çalışmadı, bir tane oyuncağın tekeri çıktı diye koskoca sanayimizi yerin dibine sokmaya kimsenin hakkı yok. Toyota’nın yaptığını biz yapsaydık demediğinizi bırakmazdınız. Adamların arabasında bir tek torpido gözü düzgün çalışıyor..."
“Bir şey olursa garantisi benim!”
Konuşma yaptığı mikrofonun sık sık arızalanması nedeniyle söylediklerinin geri kalan kısmı tam olarak anlaşılamayan Zhaoxing açıklamalarını galiba şöyle noktaladı: “...Ürünlerimizi... sağını solunu iyice incele...beğenmez...gidin yine istedi...yerden alı..Hiçbir şey olmaz...garantisi benim...Geçen Norveç’e 200 konteynır Golce-Dabanna gömlek gön...bir tanesi geri dönme...İnanır mısınız üstümdeki de aynı..2 senedir giyiyorum...kicem biri adam gibi bir mikrofon getirsin bana!"
ulasoztas1
22-04-2010, 11:18
ahaha son cümlesi bomdaaa :D:D
mikrofonda kesin çin malıdır :hahaha:
senedir giyiyorum S?.?.kicem biri adam gibi bir mikrofon getirsin bana!"
Buradaki bosluk nedir ya :D
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=11075
VTec_king
22-04-2010, 12:12
hahahha çok güldüm ya bu çinliler harbi alem
bu adamlardan 1 milyar tane var acaba yarısı kopyamı?
muahahahah
S.Özeren
22-04-2010, 12:15
hahahah güzel final olmuş :D
SULTANOGLU
22-04-2010, 12:16
ya geberdim gülmektne AHahuuahhuahuahahahahahahahahahah sonu bomba
zuhahahaha :D:D:D
adam acıklamamı yapmıs stand-up mı bellki değil :D:D
baymustang
22-04-2010, 13:03
çin milletinin yaptığı sistem şu sen gel nasıl gelirsen gel yeri geliyor ürünler dikilmeden gönderiliyor neden mi çinli 3 dolar diyor bizim türkle 2 dolar diyor çinlide tamam diyor sorun değil 2 dolara anlaşılan gömlek kolu dikilmeden gönderiliyor
ahuahuahua
fenaymış gerçekten Çinlidir ne yapsa yeridir :D
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=11075
Derken ???
“Bir şey olursa garantisi benim!”
Konuşma yaptığı mikrofonun sık sık arızalanması nedeniyle söylediklerinin geri kalan kısmı tam olarak anlaşılamayan Zhaoxing açıklamalarını galiba şöyle noktaladı: “...Ürünlerimizi... sağını solunu iyice incele...beğenmez...gidin yine istedi...yerden alı..Hiçbir şey olmaz...garantisi benim...Geçen Norveç’e 200 konteynır Golce-Dabanna gömlek gön...bir tanesi geri dönme...İnanır mısınız üstümdeki de aynı..2 senedir giyiyorum...kicem biri adam gibi bir mikrofon getirsin bana!"
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
CallMeInsane
22-04-2010, 13:09
japonya modeli eskeden jaapon malları aynı şekildeydi 10 sene sonra herkes gelliye binicek :D gelly vtch :D
süper adam ya dogru sölemis =)) illa geçirmek mi lazım =))))
ahahahahha bitişi efsane olmui hahaha hala guluyorum
"İnanır mısınız üstümdeki de aynı..2 senedir giyiyorum...kicem biri adam gibi bir mikrofon getirsin bana!"
eskiden abidas vardı simdi adadis mi cikmis =)
Çok gülüyoruz ama; Eskiden Grundig, Blaupunkt, Telefunken, Schaub Lorenz vs vardı. Sony çıktığında babamlar gülüyormuş buda markamı die, habire bozuluyormuş ne üretseler. Şimdi hiçbiri yok en kralları SONY.
Civic çıktığında 3 sene içinde darmadağın olmuş, babamlar gene demişki bumu Golfe rakip olacak. Şimdi Golften pahalı ;)
BlackEmperor
22-04-2010, 13:29
Derken ???
asparagas ;)
Derken ???
asparagas ;)
:p
yadır mürsel çine gidiyoruz :hehe:
Derken ???
gerçek değil ,asparagas,yalan haber,komedi amaçlı yazılmış yazı,gerçek olmayan ve bilimum karşılık bulduğu kelime :D
gerçek değil ,asparagas,yalan haber,komedi amaçlı yazılmış yazı,gerçek olmayan ve bilimum karşılık bulduğu kelime :D
Güzelde, ben zaten haberin en altında "Zaytung'a bayılıyorum yazmştım". Yani düzenli olarak zaytung okuyorum. Biliyorum asparagas olduğunu :) Keşke direk haberin linkini vermeseydin, bu açıklamayıda yapsaydın. Çok daha samimi bulurdum o zaman, saygı sonsuz :)
Güzelde, ben zaten haberin en altında "Zaytung'a bayılıyorum yazmştım". Yani düzenli olarak zaytung okuyorum. Biliyorum asparagas olduğunu :) Keşke direk haberin linkini vermeseydin, bu açıklamayıda yapsaydın. Çok daha samimi bulurdum o zaman, saygı sonsuz :)
Herhangibir site makale vb. alıntı yapılan yerin ''alıntı: blabla'' gibi ismi yada web linki eklenir .
Alta yazdığın zaytung a bayılıyorum lafından bunu kimse anlamaz zaytung takip edenler dışında ...
Ayrıca konunun başlığıda dahil hiçbir noktasında yalan haber yada komik haber gibi açıklayıcı bir bilgi yok o nedenle binlerce kişinin okuduğu bir forumda bunu yazmakla mükellefiz konu açarken ...
samimiyete gelince link samimi bir bilgilendirme idi. bu yazdığım ise samimiyetten maraz doğduğunun işaretidir .
Sevgi sonsuz :)
Herhangibir site makale vb. alıntı yapılan yerin ''alıntı: blabla'' gibi ismi yada web linki eklenir .
Alta yazdığın zaytung a bayılıyorum lafından bunu kimse anlamaz zaytung takip edenler dışında ...
Ayrıca konunun başlığıda dahil hiçbir noktasında yalan haber yada komik haber gibi açıklayıcı bir bilgi yok o nedenle binlerce kişinin okuduğu bir forumda bunu yazmakla mükellefiz konu açarken ...
samimiyete gelince link samimi bir bilgilendirme idi. bu yazdığım ise samimiyetten maraz doğduğunun işaretidir .
Sevgi sonsuz :)
Hiç birşey yazmadan direkt olarak link vermek çok ılımlı bi hareket değil mi?
nitrO_Oxide
22-04-2010, 14:20
Like :hahaha:
Hiç birşey yazmadan direkt olarak link vermek çok ılımlı bi hareket değil mi?
Ilımlı hareket link vermek bilgi vermek , ılımsız hareket konuyu şikayet etmek konunun kaldırılması .
Komikmi komik bende seviyorum bu tip şeyleri ama forum ortamı farklıdır açtığımız konularda gerekli bilgilendirmeleri yapmak zorundayız bu bukadar net bir olay .
internette abidik haberler yapan bir sitenin haberini gerçek gibi algılanabilicek bir şekilde konu olarak açmak nasıl bir hareket olarak değerlendirilmeli sence ?
çin-japon kavgası başlar yine..
bi ek9 versinler bütün çini yakarım :D
Ilımlı hareket link vermek bilgi vermek , ılımsız hareket konuyu şikayet etmek konunun kaldırılması .
Komikmi komik bende seviyorum bu tip şeyleri ama forum ortamı farklıdır açtığımız konularda gerekli bilgilendirmeleri yapmak zorundayız bu bukadar net bir olay .
internette abidik haberler yapan bir sitenin haberini gerçek gibi algılanabilicek bir şekilde konu olarak açmak nasıl bir hareket olarak değerlendirilmeli sence ?
Tamam abi, sen nasıl diyosan öyle olsun. Saygı sonsuz lafınını "laf" olsun die yazmadım. Büyüğümsün susmam gerekir. Teşekkürler önerilerin için.
Tamam abi, sen nasıl diyosan öyle olsun. Saygı sonsuz lafınını "laf" olsun die yazmadım. Büyüğümsün susmam gerekir. Teşekkürler önerilerin için.
estafurullah bende sevgi sonsuz lafını laf olsun diye yazmadım .
Kızarak mesaj yazmam ben forumda sadece bilmediğini yada atladığını düşünerek hatırlatmak istedim . Yoksa forumun amacı ne dimi ama :D