Orijinalini görmek için tıklayınız : vtec2 Brock jant 16*9 et 15 ?
S.a arkadaslar ben sızlerın yardımına ıhtıyacım var vtec 2 aracımaa ofsetlı bı jant koymayı planlıyorum suan aklıma yatanda brock marka jant var ama surtme olurmu olmazmı rısk almadan sızlerınde bılgılerınıze basvurmak ıstedım lastık olarak 195 40 16 takıcaz. sımdıden cok tsk ederım . jant bu arkdaslar resmını eklıyemedım lınk koymak ıstedım
http://www.sahibinden.com/_adanali-2_performa_ofsetli_bmw_janti_tum_yetkili_bayilerde-01WQQaXQQ19834165WQQpXQQdisplayitem
hıc kımsesın bı fıkrı yok sanırım .
Sanırım arka tarafı çamurluklara sürtmemesi için ciddi bi kamber işlemine maruz bırakmanız gerekecek.. Tek bildiğim o daha detaylı yazanlar olacaktır tabi.. Yalnızca şunu söyleyebilirim ki eğer başarırda takarsanız harika olacaktır..
vtec2 ler yere yaklaştıkça önden ve arkadan, arka daha çok olmak üzere lastikler içeriyo doğru yatar, yani bazı diğer araçlar gibi dümdüz aşağıya inmez. Arabanın arka koltuğuna 3-4 kişi bagajada 2 kişi oturt ne demek istediğimi anlıcaksın :)
ama bu jant biraz geniş bir jant problem olacağını zannetmiyorum ama yanlış fikir vermekte istemem :)
birde arabayı güzel basman gerekir ki jant kendini göstersin :)
http://img99.imageshack.us/img99/9496/18131045.jpg (http://img99.imageshack.us/i/18131045.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
focus musty35
23-04-2010, 18:26
bence cok guzel olur ayrı bı hava katar
vtec2ler gerçekten kendiliğinden güzel kamber alıyorlar sürtme olcağını bende pek sanmıyorum olursa ufaktan içten çamurluk tırnakları alınabilir. Güzel düşersede fena olur bencede :)
9x16 ile sıkıntı yasaman muhtemel.
ön arka 8x16 alırsan daha az sorun yasarsın.eger sürtme olursa ki cok az olur ya camber kiti ile yada camurluk agızlarını hafiften cekiçleterek önüne gecersin.
arabayı bastınmıda görüntü tadından yenmez :)
Offsetli isi zor is, 9x16 özellikle.
Herkes zannediyorki jantı alırız takarız devam ederiz ama malesef 6.5 genisligindeki replika jantlar takmak gibi olmuyor bu is...
9x16 jant takılabilir, durdugu yerde sürtmeyebilir.
Ama yola cıktıktan sonra, her esnemede cayır cayır sürter.
Kasis vs demiyorum, otobana cıkın viyadüklerde bile sürter sürekli.
Jantı takmadan önce süspansiyonu mutlaka halletmek lazım, arka tarafın esnememesi icin amortisörlerin tabiri caizse beton gibi olması lazım ya da kaliteli bir coilover alıp sertlik ayarını ayarlamak + mümkünse kamber vermek lazım.
Camurluk iclerinin de ezilmesi, mümkünse biraz acılması lazım.
Bu sekilde sürtmezsiniz ama misal ben buna 1 yıl dayanabildim, gercekten cok yoruyor adamı...
Sertlikten amortisör patlar, uzun yola gidersiniz offset icinde mıcırlar döner, hicbiyere sürtmemenize ragmen stretch sevdasına jant lastikten dısarda durdugu icin jantın kenarları zarar görür.
Offset ve germanstyle herseyi seviyorum ama gercekten sabır istiyor Türkiye'de.
Bu arada hep arkadan konustuk, öne bulabiliyorsan 7.5 al. 7.5 üstü öntakımını cok yorar.
Son olarak arabayı da dip basamayacaksan hic takma ;)
Low-Rider
24-04-2010, 00:31
Bugn bir corolla üzerinde gördüm brock jantlardan.
güzel duruyordu ama lastik çamurluk arası 3-4cm vardı.
Dıracıra katılıyorum , ofsetli jant basınca güzel.
Gerektiği kadar basamıcaksan bence takma ,ama lastik çamruluk arası kapalı olursa çok yakışır bu jantlar civic'e
araç zaten dip basık tabiri caizse (: bitek jantlar eksik...çok tehlikeli olucak :)
bizim eniştenin vtec2 sine koyduk bu jantlardan araç basık değil ama çokta güzel durdu
araç şu an bayaa basık standart jantları ile jant lastik kayboldu çamurluğun içinde.. önleri daha dar bir ölçü lazım burak..
Su anki halinin bir fotografı varmı?
devilboy
26-04-2010, 02:13
aynı sorun bende de vardı bastıkça yere arka lastikler üstten içe doğru kayma yapıyor ve lastiğin içten sürtüyor çamurluklardan aldırman şart aldırdığım halde sıkıntı yaşadım
geçen sene cnr da bi vtec2 de vardı sanki bu janttan. ve çamurluklarda işlem vardı diye hatırlıyorum, çok fazla incelememiştim. belki birilerinin elinde vardır resim.
burak detaylı foto koy en basığından..!!! :)
burak detaylı foto koy en basığından..!!! :)
muratım foto guncel hıc yok ıns bugun lastıklerım gelıo ankaradan 1 saate kalmaz elımde taktırcam takılınca bı foto ceker yuklerım ıns sonrada kamber olayını cozucez onuda hallettıkmı ıns super olucak
bu arada arkdaslar tsk ederım bılgılernız ıcın
avatardaki fotoyu koysana kanka basıklık anlamında fikir verirdi neyse lastikler geliyormuş bir araç tanıtımı yaparsım artık herpi birlikte.. basık vtec2 görmek istiyorum.. :D