Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fotoğraf Makinesi Yardım .

EfeTopcu
24-04-2010, 09:53
Arkadaslar Yaklasık 600-700 Lira Gibi Bir Bütcem Var . Yavas Yavas Profesyonelliğe Adım Atmak İstiyorum . Canon 450D , 500D Türü Bi Makineye İhtiyacım Var Ancak Fiyatları Biraz Yüksek . O Tarz , İşimi Görecek Bütceme Uygun Bir Kamera Arıyorum . Tavsiyeleriniz Nelerdir ?

deeperblack
24-04-2010, 10:00
2. el 400D lere bak çok iyi fiyatlara bulabilirsin. 450d ye göre çok fazla eksiğide yok. Başlangıç için çok iyidir.

MertS
24-04-2010, 10:02
nikon d60 d40 x olabilir.

sony alpha 100

pentax k100d super

canon eos400d

2.elden bahsediyorum.
gerçek fikrimi sorarsan.. canon alma.

Low-Rider
24-04-2010, 10:07
O paralara ya d40 al ya k100d super

M.A.D
24-04-2010, 10:10
nikon D50 de güzel olabilir, D40x almayı düşünürsen D40'ı görüp aa bu daha ucuzmuş deme :) D40 ta bi takım srunlar varmış tam olarak ne olduklarını bilmiyorum ben almaya kalktığımda onu alma sorunlu olduğu için D40x çıktı dediler , temelli vazgeçtim onlardan :D D50 diyorum fiyataralığına bakarak :) ayrıca letsgodigital'da araştırırsan düşündüğün makinelerin test çekimlerini ve editör yorumlarını inceleyebilirsin, test çekimleri seni daha kesin fikre ulaştırır :icon_tup:

gerçek fikrimi sorarsan.. canon alma.

yürü be kim tutar :p :icon_tup:

_opeth
24-04-2010, 10:13
aralarındaki farkı tam olarak görmesemde sürüye uyup nikon almanı tavsiye ederim. kasası daha sağlam gibi duruyormuş. ama gönlüm canondan yana ilk göz ağrım sonuçta :)

Jan™
24-04-2010, 10:15
Nikon d60 veya canon 400-450D seçim senin nikonun whitebalance ı ve keskinliği canonu katlar o bodylerde :)

OmeR-FE
24-04-2010, 10:15
K100D Super Tavsiyemdir..

MertS
24-04-2010, 10:18
yürü be kim tutar :p :icon_tup:

ama öyle kardesim yani :D

şu alpha sersini yabana atmasanız ? :D

M U R A T
24-04-2010, 10:34
bende canon kullanıcısı olarak canon alma derim paranın yettiği bir nikon al bence..

kurtbil
24-04-2010, 10:48
400D kullanıcısıyım,guzel ayarla nıkondakı kadar olmasada keskınlıgı saglayabılyosun gayette memnunum,gecen salak trıpodum yuzunden yere dustu hc bsey olmadı gayette saglammıs:) ayrıca gece isoyu abartıp cekım yapsanda nıkondakı kadar noise de olmuyor sensor farkından dolayı.ikinci elde rahat bulabılırsın o fıyatlara

Ome_RS
24-04-2010, 10:54
nikon iyidir :)

EfeTopcu
24-04-2010, 12:04
şuan için kafama yatan tek model 450d ama fiyatı bütcemi biraz aşıyor malesef , bide bazı arkadaslar canon alma demiş . neden canon almamalıyım ?

kurtbil
24-04-2010, 12:11
nikon-canon == Japon-Alman cekısmesı gıbı bsey olcak brazdan :D

Maxi
24-04-2010, 12:20
bende sormak istiyorum
neden canona gicık insanlar ?

bu iş, marka fanatikliğimi yoksa elde gerçekten mantıklı veriler varmı ?

nikonda , canonda boru değil sonuçta
merak ediyorum
resmen canoncularla nikoncular diye bir ayrım var hep.

M U R A T
24-04-2010, 12:21
şuan için kafama yatan tek model 450d ama fiyatı bütcemi biraz aşıyor malesef , bide bazı arkadaslar canon alma demiş . neden canon almamalıyım ?

bana göre canon un üzerinde gelen 18-55 kit lens çok kötü ama nikon un üzerindeki gelen 18-55 daha tatminkar canon da diyaframı kısarak keskin foto almaya çalışılırken nikon hiç kasmadan daha kesikin fotolar çekiyo..
fotokritik gibi sitelerde istediğin makinaların çektiği fotolara bak öyle karar ver bence

M.A.D
24-04-2010, 12:40
nikoncuyum , marka fanatiği diyebilirsiniz, çünkü canon çok basit geliyor bana , artı ve eksilerini sayacak olursak ortalama nikon ve canon karşılaşması olarak

öncelikle CANON'dan başlayayım

-deklanşör sesi digital

-kasasında plastik bölgeler fazla

-ele aldığında nikon gibi cuk oturmuyor bazı modellerde

-deklanşör düğmeleri tepeye koyuyorlar çoğu modelde bu da çekimi zorlaştırıo, şahsen ben kıl olurum , elimi koyduğum yerde olacak düğme :)

-kasası hafif, oyuncak gibi, hafif bi ağırlığı olsa daha güzel olacak

-enstantane ve diyafram ayarlarının düğmeleri ayrı ve kolay yerde bulunmalı , üst modellerde mevcut bu sanırım, kesin bilmiyorum bunu,

--------------

+ renkler daha canlı

+hafif makina isteyenlere uygun bi makina

+kullanımı daha kolay diolar ama bana daha zor gelio canonlar nikona alıştığımdan olabilir

+kit lenslerini çok dandik veriyorlar

+nikona göre daha ucuz fiyatları

+iso yükseldiğinde nikondaki kadar noise olmuyor

NIKON'a gelirsek

- kasaları ağır oluyor genelde

-fiyatları trde çok yüksek

- D80 den aşağı olan modellerde enstantane ve diyafram düğmesi ayrı ayrı değil tek düğmeden ayar yapılıyor

-iso belli biyerden sonra nefret ettirecek cinsten noise bırakıyor, ( bu durumdan gerçekten tiksiniyorum ama gülü seven dikenine katlanır)

-----------------

+ele cuk oturuyor genelde modelleri

+deklanşör düğmesi ve diğer ayar düğmeleri ele oturduğunda kolay bulunabilecek yerde, p

+bir fotoğrafçının acil çekim sırasında nerelere kolayca erişebileceğini düşünüp yapmışlarsanki

+bana göre menüsü falan yani genel kullanımı daha kolay

+kit lensleri amatörlerin uzuunca süre tatmin olacak derecede kullanabileceği seviyede

+görüntüler genelde canona göre daha net ve keskin

+renkler canlı değil de gerçek renkler çıkarıyor

+kasası ağır olduğundan harbi DSLR kullandığını hissettiriyor insana :) şahsen bana vay bee dedirtir her bi kasası

+deklanşör sesi anlatılmaz yaşanır diyorum :)

+bir özellik daha var D80 de mevcut dierlerinde varmı bilmiyorum.bir düğme, diyafram aralığını vizörden gösteriyor fotoğrafı çekmeden önce

+ kırmızı üçgen unutulmamalı :)

_____

nikon almışsın o yüzden böyle konuşuosun demeyin bu duruma objektif bakıyorum ,hatta geçenlerde canon almayı düşünmüştüm D80 i satıp, ama olmadı yine bırakamadım nikonu :) artısı büyük :p

EfeTopcu
24-04-2010, 12:55
nikoncuyum , marka fanatiği diyebilirsiniz, çünkü canon çok basit geliyor bana , artı ve eksilerini sayacak olursak ortalama nikon ve canon karşılaşması olarak

-deklanşör sesi digital

-deklanşör düğmeleri tepeye koyuyorlar çoğu modelde bu da çekimi zorlaştırıo, şahsen ben kıl olurum , elimi koyduğum yerde olacak düğme :)

-enstantane ve diyafram ayarlarının düğmeleri ayrı ve kolay yerde bulunmalı , üst modellerde mevcut bu sanırım, kesin bilmiyorum bunu,

--------------

+ renkler daha canlı

+kullanımı daha kolay diolar ama bana daha zor gelio canonlar nikona alıştığımdan olabilir

NIKON'a gelirsek

- D80 den aşağı olan modellerde enstantane ve diyafram düğmesi ayrı ayrı değil tek düğmeden ayar yapılıyor

-iso belli biyerden sonra nefret ettirecek cinsten noise bırakıyor, ( bu durumdan gerçekten tiksiniyorum ama gülü seven dikenine katlanır)

-----------------

+deklanşör düğmesi ve diğer ayar düğmeleri ele oturduğunda kolay bulunabilecek yerde, p

+bir fotoğrafçının acil çekim sırasında nerelere kolayca erişebileceğini düşünüp yapmışlarsanki

+kit lensleri amatörlerin uzuunca süre tatmin olacak derecede kullanabileceği seviyede

+kasası ağır olduğundan harbi DSLR kullandığını hissettiriyor insana :) şahsen bana vay bee dedirtir her bi kasası

+bir özellik daha var D80 de mevcut dierlerinde varmı bilmiyorum.bir düğme, diyafram aralığını vizörden gösteriyor fotoğrafı çekmeden önce

_____

nikon almışsın o yüzden böyle konuşuosun demeyin bu duruma objektif bakıyorum ,hatta geçenlerde canon almayı düşünmüştüm D80 i satıp, ama olmadı yine bırakamadım nikonu :) artısı büyük :p

abi eğer gerçekten dediğin gibiyse aklım yavas yavas nikona kaymaya basladı :)

Jan™
24-04-2010, 12:56

-deklanşör sesi digital

bu söylediğin başlangıç sınıfı bodyler için geçerli :)

evet nikona göre daha fazla alan mevcut doğrudur

nikonunda ele alındığında cuk diye oturmayan modelleri mevcut :)

bu gerçekten benimde hoşuma gitmiyor :D Nikondan sonra tekerleklere hala alışamadım

modelden modele değişir d80 muadili 40d 50d cuk oturur zaten ele oturma olayı kullandıkça oluşan bir kavramdır. ilk defa eline makine alan birinin hiç bir makine eline cuk diye oturmaz

üst modellerde mevcut dediğin gibi :)

--------------

+ renkler daha canlı

ama keskinliği yok hep soft geçişler ;) o yüzden renklerden vuruyorlar

hafiflik olarakta ağırlık olarakta muadil makinelerle çok uçuk farklar yok

tamamen nikon menüsüne ve ergonomisine alışmandan kaynaklanıyor ilk canonla başlasaydın nikon sana dünyanın en karışık makinesi gibi gelirdi.

Bencede öyle o yüzdende lensler body fiyatı nerdeyse hele L serisini hiç söylemiyorum :D

Orta Sınıf ve Üst sınıf nikondan pahalı

Evet Iso olayını baya abartmışlar o yüzden makineye flash bile koymamışlar :) extra kafa flashı alıcam.

NIKON'a gelirsek

Doğrudur

Dışarıya göre bütün digital makineler TR de çok yüksek, o yüzden çoğu insan spot alışveriş yapıyor.

extra 2. bir düğmeye basman gerekiyor deklanşörün yanında :) sadece tekerleği çevirerek böyle bir durum söz konusu olamaz.

400 isonun üstü büyük sıkıntı :D

-----------------

yukarda açıklamayı yapmıştım.

Aynen öyle en sevdiğim özelliği oldu.

Bu yüzden kendi menünü ve kullanım tuşlarını ayarlama fonksiyonun var Canon da istersen ayarlayabilirosun.

Kişisel öngörü ilerde makineni değiştirince cevabını kendin anlarsın.

Kit lensleri ömürlük :)

Sensör yapısından dolayı daha keskin ama renkler daha az contrastlı

Bunun cevabınıda yukarda verdim.

D80 üstü seri silah sesiyle birebir :D canonda da amatör klasın üstü güzel o kadar şak şak bi ses yok ama tabiki

gösteriyor ;)

_____

Bence pek objektif bakamıyosun arkadaşım

yagizs
24-04-2010, 13:13
Ben de Canon kullanıcısı olarak kesinlikle Canon öneriyorum :icon_tup:.

EfeTopcu
24-04-2010, 13:18
Ben de Canon kullanıcısı olarak kesinlikle Canon öneriyorum :icon_tup:.

Yağız Sen hangi modeli kullanıyosun ?

yagizs
24-04-2010, 14:20
Yağız Sen hangi modeli kullanıyosun ?

Ben 450D kullanıyorum Efe. Kit lens herkesin dediği gibi yetersiz gibi görünüyor ama ilk zamanlarda seni tatmin eder. Bir süre sonra da yeni lenslere yatırım yaparsın :icon_tup:.

hak_on
24-04-2010, 14:26
nikon kullanıorum bence canon daha ii

EfeTopcu
24-04-2010, 14:48
Ben 450D kullanıyorum Efe. Kit lens herkesin dediği gibi yetersiz gibi görünüyor ama ilk zamanlarda seni tatmin eder. Bir süre sonra da yeni lenslere yatırım yaparsın :icon_tup:.

Kardesm Msnde görüşelim senle bi ;)

Oldschool
24-04-2010, 14:58
450 D yi tavsiye ederim kardeşim ancak kit alma 18 55 yerine bi üst objektif alabilirsen daha iyi olur ayrıca fiyat araştırmasıda yapsan iyi olur derim 1600 1700 lerde fiyat veriyorlar 1200 civarı 18 55 kitli bulabilirsin ;)

Low-Rider
24-04-2010, 16:27
pentax hepsinden iyi :Ç

Kadyr
24-04-2010, 18:36
samsung st500 aldım memnunum :)

Slmcnsl
24-04-2010, 18:41
400d , d40 ve k100dsuper kullandim uzun süreler. sonuç= tabiki pentax. komik rakamlara k100d alip sende bir pentaxian olmalisin diyorum=)

Low-Rider
24-04-2010, 18:57
400d , d40 ve k100dsuper kullandim uzun süreler. sonuç= tabiki pentax. komik rakamlara k100d alip sende bir pentaxian olmalisin diyorum=)

eheh almaz kimse pentax kaka , gider daha kötü makineleri alırlar =)

Slmcnsl
24-04-2010, 19:12
eheh almaz kimse pentax kaka , gider daha kötü makineleri alırlar =)

fotoğraf muhabbeti dönen ortamlarda kendimi ifade etmek , savunmak zorunda kaliyorum kimi zmn.) pentaximi savunmaktan mutluyum ama=)
hatta en son bi arkadaşimla kiz kulesi çekmeye gittik gece. kurdum manfrottomu çektim çatir çatir. arkadaşimda daha 1 gün önce d3000 almişti . ertesi gün çektiklerimize bakarken yüz ifadelerimizi görmeliydiniz=) k100dsuper gerçekten süper=)

EfeTopcu
25-04-2010, 20:58
pentaxlara baktım ama dediğiniz modellerde mp canona bakarak nerdeyse yarı yarıya , neden pentax öğrenebilir miyim ?

_opeth
25-04-2010, 21:10
fotoğraf muhabbeti dönen ortamlarda kendimi ifade etmek , savunmak zorunda kaliyorum kimi zmn.) pentaximi savunmaktan mutluyum ama=)
hatta en son bi arkadaşimla kiz kulesi çekmeye gittik gece. kurdum manfrottomu çektim çatir çatir. arkadaşimda daha 1 gün önce d3000 almişti . ertesi gün çektiklerimize bakarken yüz ifadelerimizi görmeliydiniz=) k100dsuper gerçekten süper=)

dün üsküdardaydım fotoğrafçılar sıralanmıştı şöyle bi baktım ve "orda bi servet yatıyor" dedim. slr olmayan sony H1'imden memnunum.

http://lh3.ggpht.com/_Cgwbwjsp8Mk/S9NRpLVfagI/AAAAAAAABYU/bu8NWMp8ea8/s912/DSC01869.JPG
http://lh6.ggpht.com/_Cgwbwjsp8Mk/S8HBWqka5UI/AAAAAAAABI0/48U4dWohorg/s720/DSC01305.JPG
http://lh5.ggpht.com/_Cgwbwjsp8Mk/S8eBNrevxsI/AAAAAAAABKw/W54otOs6Z6E/s912/DSC01414.JPG

slr'nin sonu gelmiyo bide yok şu objektif yok bu objektif habire masraf. tabi bu tamamen kişisel görüşüm.

Slmcnsl
25-04-2010, 22:30
pentaxlara baktım ama dediğiniz modellerde mp canona bakarak nerdeyse yarı yarıya , neden pentax öğrenebilir miyim ?
afiş basmiycaksan yüksek mp'ye ihtiyacın yokki zaten:icon_tup:

slayeremre
26-04-2010, 17:18
Sony alfa 100 derim tek geçerim :D Bende alfa 700 var mesela 10 numara