PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Denize Düşen Honda Elegance dan Sağ Çıktılar

Quantum
24-04-2010, 10:50
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, 15 metrelik uçurumdan denize düşen otomobilin sürücüsü Saffet Aydınyavaş, 12 metre derinlikte dibe oturan aracın içinden sağ çıkmayı başardı.

Bugün öğle saatlerinde Saffet Aydınyavaş yönetimindeki otomobil (34 HB 1615), Kaş- Kalkan yolunda virajı alamadı ve 15 metrelik uçurumdan denize yuvarlandı. Denizin 12 metre derinliğine batan otomobilin sürücü Saffet Aydınyavaş, kendi çabasıyla araçtan sağ kurtulmayı başardı.
Hastaneye götürülen Aydınyavaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan, özel bir çekim yapmak üzere Kaş'ta bulunan sualtı görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi, olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarına yardımcı oldu. Tahsin Ceylan, kazayla ilgili yetkililere vermek için 12 metre derinlikte bulunan otomobili görüntüledi. Denizdeki otomobil, balıkadamların da yardımıyla vinçle çıkarıldı.

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C180%5CArac%C4%B1yla%20 denize%20u%C3%A7tu%5CA23181447.jpg

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C180%5CArac%C4%B1yla%20 denize%20u%C3%A7tu%5CA23181538.jpg

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C180%5CArac%C4%B1yla%20 denize%20u%C3%A7tu%5CD231941350.jpg

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C180%5CArac%C4%B1yla%20 denize%20u%C3%A7tu%5CD23194136.jpg

videosu: http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=5880&bid=1

kaynak: hurriyet.com.tr

gökan
24-04-2010, 10:52
bence dırek suya gomulmustur kayalıklara degmemıstır

VTec_king
24-04-2010, 11:00
kötü olmuş yaw

SekoLive
24-04-2010, 11:02
Herşeyin hayırlısı iyiki çıkabilmiş haliç'e düşse bu kadar şanslı olmayabilirdi...

Murat Süslü
24-04-2010, 11:02
yazık valla yaa iyiki sağ çıkmışlar ... ;)

Tuning055
24-04-2010, 11:06
off cok kotu olmuş allah kımsenın başına vermesın..

M.A.D
24-04-2010, 11:23
bagaj göçmüş bence hafif de olsa kayaya çarpmıştır , yoksa su da o kadar göçebilirmi :)))

ayrıca denize düşünce adam öldürmeyen elegance die 100,000tlden satışa çıkabilir bu araç :p

_sinan_
24-04-2010, 11:27
şanslılarmış , bide deniz nekadar güzel gözüküyo öyle tertemiz :rolleyes:

Ome_RS
24-04-2010, 11:30
Allah korumus sağ cıkmayı basarmıslar..

Quantum
24-04-2010, 11:33
15metreden o süratle uçup suya girdiğinizde su, beton etkisi yapar.

ancak ne olursa olsun, yine o süratle 15 metreden suya dalacaksın, 12 metre de aşağı ineceksin (ki su içinde kayalıklar falan da var) ona rağmen otomobil çok iyi durumda olacak.

yaşam alanında en ufak bir şey yok dikkat ederseniz

Ome_RS
24-04-2010, 11:37

ancak ne olursa olsun, yine o süratle 15 metreden suya dalacaksın, 12 metre de aşağı ineceksin (ki su içinde kayalıklar falan da var) ona rağmen otomobil çok iyi durumda olacak.

ki illaki suya düşmeden de birseylere carpmıstır bariyer ucurumdaki taslar vs..

By_HaNNibaLL
24-04-2010, 11:47
büyük geçmiş olsun iyi kurtulmuş

devil_berk22
24-04-2010, 11:50
mynette okudum biraz önce gerçekten Allah korumuş kapıyı suda nasıl açmış veya suya uçacağını anlayınca kapıyımı açmış anlayamadım camları kırması imkansız çünkü

BERKAY
24-04-2010, 11:52
Tamamen şansa dayalı bir olay.Yaşam alanında bişey yok falan demişsinizde bu araba ncap den 4 yıldız aldı o zaman megane la düşseydi dahadamı iyi olcaktı komik olmayın hemen sempatizanlığınızı gösteriyorsunuz.

Quantum
24-04-2010, 12:03
mynette okudum biraz önce gerçekten Allah korumuş kapıyı suda nasıl açmış veya suya uçacağını anlayınca kapıyımı açmış anlayamadım camları kırması imkansız çünkü

Serviste bana bir sohbet anındai, (Şekerpınardaki Honda Fabrikasında Civic üzerine eğitim alırken söylenmiş)

sürücü kapısının camının özel üretildiği bilgisi verildi. Bu tip bir kaza anında kendisi patlayabilecek şekilde..

ki kendisi arkadaşım ve honda fanatiği birisi değildir. ve sallamaz.

Burada da sürücü camı kendisi patlamış olabilir (yada sürücü rahat bir şekilde kendisi patlatmıştır.)

SerHat301
24-04-2010, 12:07
Allah korumuş valla

StyleALP
24-04-2010, 12:07
Sabah okumuştum, kötü olmuş bayağı.

ALLAH Korumuş.

Serviste bana bir sohbet anındai, (Şekerpınardaki Honda Fabrikasında Civic üzerine eğitim alırken söylenmiş)

sürücü kapısının camının özel üretildiği bilgisi verildi. Bu tip bir kaza anında kendisi patlayabilecek şekilde..

Burada da sürücü camı kendisi patlamış olabilir (yada sürücü rahat bir şekilde kendisi patlatmıştır.)

Evet, güzel mantık olabilir.

Teşekkürler...

Onurkk06
24-04-2010, 12:08
walla en kötü kaza şekillerinden biriisi allah korusun

som306
24-04-2010, 12:09
Antalyanın en sakat en iğrenç virajlı yollarıdır.iyi kurtulmuş valla

ocean0636
24-04-2010, 12:10

Evet bu durumu atlamamak lazım cıdden cok ıyı :) ama yalnız serefsız euro ncap hala nıye 4 yıldız verıyo onu anlamıyorum :D Pejocu falan vardır ıclerınde kesın :D:D

devil_berk22
24-04-2010, 12:11

Honda bu tarz birşeyi düşünüp yaptıysa gerçekten güzel düşünmüş herhangi bir kaza sonrası şöför camı kırılırsa demek yan sanayi cam takmamak lazım

Quantum
24-04-2010, 12:28
Honda bu tarz birşeyi düşünüp yaptıysa gerçekten güzel düşünmüş herhangi bir kaza sonrası şöför camı kırılırsa demek yan sanayi cam takmamak lazım

aynen.. özellikle sürücü tarafı için çok önemli bir konu bu.

bir bilgi daha.. bu cam (kaza anında kendisi patlamamışsa) içeriden çok rahat patlıyormuş. dışarıdan gelen darbelere en az diğer camlar kadar dayanıklı imiş.

dış etkenler (taş, vs gibi) ve hırsızlara karşı güvenlik amacı ile..

Tuning055
24-04-2010, 12:31
aynen.. özellikle sürücü tarafı için çok önemli bir konu bu.

bir bilgi daha.. bu cam (kaza anında kendisi patlamamışsa) içeriden çok rahat patlıyormuş. dışarıdan gelen darbelere en az diğer camlar kadar dayanıklı imiş.

dış etkenler (taş, vs gibi) ve hırsızlara karşı güvenlik amacı ile..

öle bişe olduna inanmıorum ben yada eger varsa saten bır cok marka kullanır sadece hondaya ozgu bir özellik oldugunu dusunmuorum..

Quantum
24-04-2010, 12:37
inanıp inanmamak senin keyfin tamamen :)

ben de otomobillerin bir çoğunda olduğunu düşünüyorum bu özelliğin. Çoğu kişi habersiz olması muhtemel.

Ya da Honda Türkiye den sallıyorlar :)
(Her anlamda güvenliğe önem veren bir marka olmasına rağmen :) )

ocean0636
24-04-2010, 12:40
öle bişe olduna inanmıorum ben yada eger varsa saten bır cok marka kullanır sadece hondaya ozgu bir özellik oldugunu dusunmuorum..

Zaten sen hondanın hıc bı seyıne ınanmıosun kı, buna ınanmanı bekleyelım :)

Killah
24-04-2010, 12:43
hondaya mı bağlıyoruz şimdi bu mucizevi kurtuluşu? ahhaha.

Frid
24-04-2010, 12:45
çıkartırkende kayalıklar sürtmeden çıkartabilselermiş

Allah yardımcısı olsun

devil_berk22
24-04-2010, 12:46

honda ve bu tarz firmalar yaptımı hayır mercedes bmw tarzı firmalar yaptımı evet doğrudur inanışından ne zaman vazgeçilicek bilmiyorum

Tuning055
24-04-2010, 12:46
Zaten sen hondanın hıc bı seyıne ınanmıosun kı, buna ınanmanı bekleyelım :)

yıne dusunmeden konusuyorsun ben bole bişe oldunu ılk defa duydum hnda ferrari masarati ALFA ROMEO dA oldunu sanmıorum ama eger varsa sadece hondaya ozgu bır ozellık deıldır..

Tuning055
24-04-2010, 12:48
honda ve bu tarz firmalar yaptımı hayır mercedes bmw tarzı firmalar yaptımı evet doğrudur inanışından ne zaman vazgeçilicek bilmiyorum

gercekten honda ve bu tarz fırmaların yapıpta bmw nın mercedesın yapmadığı zaman vazgeçeriz..:)

ocean0636
24-04-2010, 12:49
yıne dusunmeden konusuyorsun ben bole bişe oldunu ılk defa duydum hnda ferrari masarati ALFA ROMEO dA oldunu sanmıorum ama eger varsa sadece hondaya ozgu bır ozellık deıldır.. ve araç suyun ıcıne gomuldukten sonra kayalara ne kadar hızla carpabılırkı şaka gibi konustuklarınız..

bı kaç ay onceyı hatırla gene bı konuda ortaya bı daldın hondayı yerden yere vurdun daha dogrusu denedın sonra yedın banı oturdun :hahaha: :D

Quantum
24-04-2010, 12:49
hondaya mı bağlıyoruz şimdi bu mucizevi kurtuluşu? ahhaha.

Sadece Honda ya bağlamıyoruz.

Burada dikkat edilmesi gereken konu şu. Evet yaşam alanı çok iyi aracın. ufak tefek bir kaza değil bu.

Emniyet kemeri olmasa dalgıçlar halen sürücüyü arıyor olurdu.. Akıntı kimbilir nereye götürürdü.

15 metreden süratli bir şekilde suya çakılıp suyun 12 metre altından sağ olarak çıkılıyorsa, Honda da da, Seat da, Ford u da Volvo suda ön plana çıkamaz, çıkmamalı..

Sürücü böyle bir kazada sağ olarak kurtuluyorsa ön plana çıkması gereken şey EMNİYET KEMERİ dir.

Ancak böyle bir kazada otomobilin yaşam alanının halini de göz ardı edemezsiniz.

Killah
24-04-2010, 12:50
Honda ya bağlamıyoruz.

Burada dikkat edilmesi gereken konu şu. Evet yaşam alanı çok iyi aracın. ufak tefek bir kaza değil bu.

Emniyet kemeri olmasa dalgıçlar halen sürücüyü arıyor olurdu.. Akıntı kimbilir nereye götürürdü.

15 metreden süratli bir şekilde suya çakılıp suyun 12 metre altından sağ olarak çıkılıyorsa, Honda da da, Seat da, Ford u da Volvo suda ön plana çıkamaz, çıkmamalı..

Sürücü böyle bir kazada sağ olarak kurtuluyorsa ön plana çıkması gereken şey EMNİYET KEMERİ dir.

:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

Tuning055
24-04-2010, 12:52
bı kaç ay onceyı hatırla gene bı konuda ortaya bı daldın hondayı yerden yere vurdun daha dogrusu denedın sonra yedın banı oturdun :hahaha: :D

ben hondayı yerden yere vurmuom en ufak şeyi bile nıe bu kadar cok abarttınıza anlam veremıorum.. 4 yıldız almış bir arac nıe buna kulak asmıosunuzda burda yok bu arac honda die kurtulduda hondanın şu ozellığı olmasa kurtulamasdıda bırakın bu işleri.. gercek verilerle konusalım...

Tuning055
24-04-2010, 12:53
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:

:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:;);););)

Quantum
24-04-2010, 12:53
ben hondayı yerden yere vurmuom en ufak şeyi bile nıe bu kadar cok abarttınıza anlam veremıorum.. 4 yıldız almış bir arac nıe buna kulak asmıosunuzda burda yok bu arac honda die kurtulduda hondanın şu ozellığı olmasa kurtulamasdıda bırakın bu işleri.. gercek verilerle konusalım...

Araç honda diye kurtuldu demiyor ki kimse :)

Neden anlamak istediğin gibi anlıyorsun?

Başka marka olsaydı aracın halini perişan olurdu diye bişey söylenildi mi şu ana kadar?

Bu yazdığın cümleleri kim nerede söylemiş? nasıl sallıyorsunuz yahu :D

Melih-Ö
24-04-2010, 12:54
allah korumuş valla

ocean0636
24-04-2010, 12:54

ya neyse bosver konustuguma degmıcek cunku at gozlugunu takmısısn bıle..
Her sey teknık verılerle olmuyor goruyorsun en basıtınden k20 lerın roll lerınde..

Tuning055
24-04-2010, 12:56

oku... bide arac suya gomuldukten sonra suyun ıcındekı kayaya ne kadar hızla carpabılır soruorum sana sırf merak ettım ıcın yanlış anlama..

Tuning055
24-04-2010, 12:57
ya neyse bosver konustuguma degmıcek cunku at gozlugunu takmısısn bıle..
Her sey teknık verılerle olmuyor goruyorsun en basıtınden k20 lerın roll lerınde..
bundan 8 ay oncesıne kadar hondayı bılmıodun sımdı cıkmıs benım her lafıma bişe buluom sen fd6nla gazla mert ben arkandan gelirim:D:D

ocean0636
24-04-2010, 12:58
oku... bide arac suya gomuldukten sonra suyun ıcındekı kayaya ne kadar hızla carpabılır soruorum sana sırf merak ettım ıcın yanlış anlama..

Ben honda sayesınde kurtuldu demedım yada herhangı bırısı :heyoo:
Neyse ben yazmıcam sen bıraz daha gider yap zaten bı ban kokusu alıyorum sankı :D

Tuning055
24-04-2010, 12:59
Ben honda sayesınde kurtuldu demedım yada herhangı bırısı :heyoo:
Neyse ben yazmıcam sen bıraz daha gider yap zaten bı ban kokusu alıyorum sankı :D

evet bende alıyorum.. kimseye gider yabtıgım yok konusuyoruz herkez fıkrını sole ne hakaret var nede baska bişe.. oku dıe sana demedım ben quantuma dedım.. fd6cılar:D

ocean0636
24-04-2010, 13:00
:)

bundan 8 ay oncesıne kadar hondayı bılmıodun sımdı cıkmıs benım her lafıma bişe buluom sen fd6nla gazla mert ben arkandan gelirim:D:D

:hehe::hehe::hehe:

Quantum
24-04-2010, 13:01

suyun içindeki kayalara çarpmasından bahsetmiyorum ki ben. tık der döner en fazla suyun içinde :)

ben, 12 metreden süratle, suya çarpma şiddetinden bahsediyorum.
ona rağmen yaşam alanının çok iyi durumda olduğundan bahsediyorum. (ki herşey apaçık ortada. gerçekten çok iyi)

Başka bir marka aynı kazayı yapsa belki Honda da olduğu gibi ön tamponu bile bırakmazdı. Kaputu bile açılmazdı.

Ben senin dediğin gibi, "bu arac honda die kurtulduda hondanın şu ozellığı olmasa kurtulamazdı" demiyorum. Öyle bir şey dediğimi de gösteremezdin.

Cümleleri anlamak istediğin gibi anlayıp, söylemediğim cümleleri söylediğimi ifade ediyorsun.

Nasıl anlamak istersen.. Keyfin bilir.. Benim ne dediğim ve ne demediğim ortada, resimlerle de herşey apaçık.. Görünen köy kılavuz istemez..

Tuning055
24-04-2010, 13:02
suyun içindeki kayalara çarpmasından bahsetmiyorum ki ben. tık der döner en fazla suyun içinde :)

ona rağmen yaşam alanının çok iyi durumda olduğundan bahsediyorum. (ki herşey apaçık ortada. gerçekten çok iyi)

Başka bir marka aynı kazayı yapsa belki Honda da olduğu gibi ön tamponu bile bırakmazdı. Kaputu bile açılmazdı.

Ben senin dediğin gibi, "bu arac honda die kurtulduda hondanın şu ozellığı olmasa kurtulamazdı" demiyorum. Öyle bir şey dediğimi de gösteremezdin.

Cümleleri anlamak istediğin gibi anlayıp, söylemediğim cümleleri söylediğimi ifade ediyorsun.

Nasıl anlamak istersen.. Keyfin bilir.. Benim ne dediğim ve ne demediğim ortada, resimlerle de herşey apaçık.. Görünen köy kılavuz istemez..

bencede gorunen koy kılavuz ıstemez 4 yıldız.. dahada bişe yazmıorum...

fsunnetci
24-04-2010, 13:03
Nann ne Hondası bee Allah korumuş adamları ne adamsınız heee:p

ocean0636
24-04-2010, 13:04

Abi boşver ya zaman harcadıgına degmez dedımya at gözlügü var arkadaşta :)

Quantum
24-04-2010, 13:04
Benim yazdıklarıma yaza yaza "4 yıldız" mı yazdın :D :D (e sen de haklısın:) )

Evet bence de çok kötü araba Honda.. Alma sen.. 4 yıldız zaten.. :)

Tuning055
24-04-2010, 13:06
Benim yazdıklarıma yaza yaza "4 yıldız" mı yazdın :D :D (e sen de haklısın:) )

Evet bence de çok kötü araba Honda.. Alma sen.. 4 yıldız zaten.. :)

ben arabamdan memnunum merak etme:D

Quantum
24-04-2010, 13:08
ben arabamdan memnunum merak etme:D

süper o zaman :D

Dou
24-04-2010, 13:25
Herkes kazayı - Civic'in ne kadar güvenli olduğu vs.. tartışıyor - düşünüyor da Civic'lerin frenlerinin tutmadığı gerçeğini tartışmıyor :)

%99 frenleri tutmamıştır :hehe: Tırsıyorum kullanırken cidden.

Neyse kimseye bir şey olmamış en azından.

SekoLive
24-04-2010, 13:28
Herkes kazayı - Civic'in ne kadar güvenli olduğu vs.. tartışıyor - düşünüyor da Civic'lerin frenlerinin tutmadığı gerçeğini tartışmıyor :)

onu bunu boşverde imzadaki foto süper olmuş

Dou
24-04-2010, 13:29
onu bunu boşverde imzadaki foto süper olmuş

Teşekkürler Tarık sağolsun yardımcı oldu baya :)

ocean0636
24-04-2010, 13:29

cok dogru bı noktaya degındın :icon_tup:
Kaç defa frenler yuzunden patlıyordum hatırlamıyorum bile :D

Quantum
24-04-2010, 13:32
Orj balata yerine TRW takın bitsin dertler.

Ya da stoptech delikli disk ve balata.

çivi gibi çakıyor her ikisi de :)

ocean0636
24-04-2010, 13:33
Orj balata yerine TRW takın bitsin dertler.

Ya da stoptech delikli disk ve balata.

çivi gibi çakıyor her ikisi de :)

Bende trw var gene durmuyo :D
Stoptech alıcam bu gıdısle bı de oyle deneyelım bakalım :)

Quantum
24-04-2010, 13:37
valla bende de TRW vardı ben çok memnundum. Sırf tozu yüzünden dğeiştirdim Stoptech balata taktım 2 gün önce. Test e çıkamadım daha. Bunlarda toz yok frenleme mesafesi de daha iyi diyorlar ama bakacaz artık.

TRW de durmuyorum diyorsan 120 de asılıp 10 metrede falan mı durmayı düşünüosun sen :D

nakayama
24-04-2010, 13:40
valla bende de trw vardı ben çok memnundum. Sırf tozu yüzünden dğeiştirdim stoptech balata taktım 2 gün önce. Test e çıkamadım daha. Bunlarda toz yok frenleme mesafesi de daha iyi diyorlar ama bakacaz artık.

Trw de durmuyorum diyorsan 120 de asılıp 10 metrede falan mı durmayı düşünüosun sen :d

200 :d.........

ocean0636
24-04-2010, 13:51
valla bende de TRW vardı ben çok memnundum. Sırf tozu yüzünden dğeiştirdim Stoptech balata taktım 2 gün önce. Test e çıkamadım daha. Bunlarda toz yok frenleme mesafesi de daha iyi diyorlar ama bakacaz artık.

TRW de durmuyorum diyorsan 120 de asılıp 10 metrede falan mı durmayı düşünüosun sen :D

Yok ben 0 a ınmeyı baz almıyorum hıc degılse 160-200 arası hızlardan 100e falan eskı aracım(2005focus) gıbı ınsın :D

Tuning055
24-04-2010, 13:54
Yok ben 0 a ınmeyı baz almıyorum hıc degılse 160-200 arası hızlardan 100e falan eskı aracım(2005focus) gıbı ınsın :D

olum focus zor kalkıodu yavaşlaması bıze o yuzden hızlı gelıodu haha:D:D

ocean0636
24-04-2010, 13:55
olum focus zor kalkıodu yavaşlaması bıze o yuzden hızlı gelıodu haha:D:D

O da var tabi :hahaha: ama hakkını yeme genede ucu ucuna zar zor da olsa duruyodu :D

Tuning055
24-04-2010, 13:59
O da var tabi :hahaha: ama hakkını yeme genede ucu ucuna zar zor da olsa duruyodu :D

ömrümüzü uzattı :D:D