Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.6 ies vs 1.6 ies hakkında
MuGeN_poWer
24-04-2010, 23:30
size kısaca soyle ozetliyim bi araba var suan gurur meselesi oldu 2 aracta ies birinde klima ve tup tankı yok digerinde var yani bnmkinde:D
bn size setupları sayıyım
kendi arabamda
kısa oran sanzıman
hava filtresi
headrs
kapak taslama
kat iptali
tup tankı
klima
15jant
diger aracta
headrs
filtre
17 jant orta susturucu
ve orjinal susturuc
olay bu gece gerceklesti 4 vitese kadar 1 boy vardı tek hile arkamdan yurudu ruzgarımı aldı bitise 200 metre kala arkamdan cıktı ve beni gecti sizce ruzgarıma girmesi bukdar etkilermi ? nolur yardımcı olun haftaya yan yana denicez daha once bikere 2-5 boy ayırmıstım smd nasıl oldu anlamadım araba stock bnm aractamı bi sıkıntı var diycem ama aynı kmler
ıes te kısa oran sanzıman nasıl oluyor ?
ıes te kısa oran sanzıman nasıl oluyor ?
benim bildiğim 1.4 lerin şanzımanını takıyorlar...
1.5 sanzimaniydi sanirim MuGeN_poWer'daki. hatta top speedi 240 falan olmalı
MuGeN_poWer
24-04-2010, 23:42
aynen oyle 1.5 sanzımanı ama 5 ies gene oynamıslar
4 e kadar 210 diyo sıkıntı adam 4 e kadar arkamda sonra ruzgarımdan cıkıp yurudu gitti ya 200m kala yarısı verdim ya delircem
ruzgar tuneli baya etkiler....
MuGeN_poWer
24-04-2010, 23:44
bi onceki denemede yanımda geldi 2-3 boy enassa fark vardı smd nasıl oldu bu sefer bnde guvendim arkama girmesine izin verdim 3-4 e kdar gene fark var ama sonra geldi yurudu herif ya
Emir_b16a
24-04-2010, 23:46
rizgar tüneli baya bi etkiler geçmiş olsun lpg saolsun sn ondan daha az yaktın polyannacılık oyna bu saatten sonra :)
bi daha denersiniz rüzgar tünelime girme dersin daha sağlıklı olur
MuGeN_poWer
24-04-2010, 23:46
daha once yarıstıgımda oktan artrıcı bi katkı kullandım 10.1 altında sikistirmada bisi yaramıyo 95 var burda bitek acaba o da daha oncekinde etkisi olmusmudur sonucta taslanmıs kapak var
MuGeN_poWer
24-04-2010, 23:48
iste bizde dedik ii gidiyo girse nolcak diye ama bn bukdar beklemiyordum o aracta cok sıkı yuruyen bi arac ama sonucta setuplar ortada ya :D yakacam arabayı ya
:D
nasıl ya senın setup daha mantıklıda onun senı gecmesı demek kesın bı hıle var demek dıcem olmıcak bnce snn devırlenmenle onun devırklenmesı farklı oldugundan gecılmıssın.
MuGeN_poWer
24-04-2010, 23:53
ya ilk defa kalkmıyorumki yani cok sıkı kalktık hic vites kacmadı redline salise kala gecis shorshift var bnde ne olabilir diye dusunuyorum ama bulamuyorum tek teseliim ruzgar tuneli ya haftaya cok saglam bi sekilde cıkmam lazım yani bu gurur isi oldu artık:D
valla sole solım fıltrenı kontrol et guzel bnzın al deponu cok doldurma agırlık varsa kabın vs at gıtsın camlarını kapa teyp vs acık olmasın sıs varsa acma gerekırse parkların acık kalsın sadece dıkkat et bu hususlara.
MuGeN_poWer
25-04-2010, 00:07
filtre bnde supheleniyorum filtre dandik ya olmazsa sıfır bitane daha takıp denerim
valla sole solım fıltrenı kontrol et guzel bnzın al deponu cok doldurma agırlık varsa kabın vs at gıtsın camlarını kapa teyp vs acık olmasın sıs varsa acma gerekırse parkların acık kalsın sadece dıkkat et bu hususlara.
evet aynen katılıyorum. stepne varsa çıkar. lastik havalarının durumuna bak. açık teyp felan varsa kapat :D
bulabiliyosan birde 14 sac jant lastik bul. daha seri olursun... :D eski bi ies ci olarak :D:D:D
ulasoztas1
25-04-2010, 00:37
arkadaşların dedikleri gibi bass kutusu istepne vs.. çıkart yakıtınıda çok doldurma camlar, teyp kapalı şekilde deneyin fark edicektir...
teyp olayını açmanız mümkün mü ? tahmin ettigim şekildemi acaba
ieslere kısa 4.90 takılıyo olması lazm.
o setuplarda seni geçmesi tuhaf iesde 17 resmen öldürüyo aracı ona ragmen iyi yürümüş.
sen bi filtre ve eksoz sistemini kontrol ettir.en azından filtreyi.
birde yaz geldi bi subap ayarı faydalı olucaktır ;)
teyp olayını açmanız mümkün mü ? tahmin ettigim şekildemi acaba
elektrık cektıgı ıcın motorun tam beslenmesını etkıler...kısacası buyuk dıesel motorlarda mesela pıck uplarda fln alternator 10hp cıvarı guc ceker.
kac defa denedınız ?
ve makına sısmesın ?
benım dusuncem bu yanlıısm varsa duzeltılır :)
MuGeN_poWer
25-04-2010, 08:45
sadece bir kere denedik camlar kapalı teyp kapalı stepne yok ama tup tankı var onun yerine agrılık minumum da lastikler sisikti 15 lenso super light var cok haifif bi jant orjinal 14 celiklerimden bile hafif egzozdan bi ses geliyo orta taraflardan spiralden supheleniyorum tumsekten gecerken surte surte sanırım o yarıldı subab ayarı 1-2 ay once yapıldı sadece yarıstan yarısa benzinde sıkıstırdım arabayı bide bu honda larda araba gununde olmazsa gitmiyo bizim beygir dun esekklik yaptı diger yarısta sarz dinomusunu elektirigini kesicem klima kayısını cıkartıcam bide filtre cıkartıp direk yarıscam yani araba patlasa umrum degil diyorum ya bu artık gurur meselesi oldu karsımdaki arabada benden nerden baksanız 50kg -60kg hafifi var ama bnde setup var ya:D anlamıyorum araba ama cidden en sıkı ieslerden bitansi haftaya cumartesi aksam size video ile birlikte durumu gostercem artık ama aklına baska gelen bisi olan varsa oneri onuda yapıyım
ulasoztas1
25-04-2010, 11:31
şarj dinomosunu iptal etmeyi bende denemiştim ilkinde iptal için koyduğumuz dinamoyla swich arasındaki parça yanmıştı ikinci denememde akü bitmişti :D iptal ettirdiğinde rolantideyken motorun çalışmasının değiştiğini anlıyosun ;)
olagan sonuclar bunlar :D
debriyaja kıyabilirsen, vites değiştirirken ayağını gazdan çekme :D
kubilay fanteziyi bırak işine bak olm yaa :) bass stepne varsa sök dene ;)
evet aynen öyle :D gazı salma debriyaja bas vites at. bi kaç alıştırma yap yarışmadan önce :D
CARBONDIZAYN
25-04-2010, 15:44
bence gerek yok debriyajı zorlamaya ,,, değmez..
TURBO CİVİC
25-04-2010, 16:02
naptın sen yigen yaa:Dbu kadar takmana gerek yok bugun sana yarın ona.bosuna dedigin seyler icin ugrasma bence.yan yana denersiniz gecersin;)
illa bisey yapıcam diyosan filtre al :icon_tup:
dehsettuning
25-04-2010, 16:20
kubi arabayı sat :)
yoksa senındemı motor kapalı :D
rüzgar tüneli kesinlikle etkiler.1 e 1 gördüm doğru diyebilirim.hiç bir oynama yapmadan tekrar deneyin isterseniz ama ona söyle rüzgarına girmesin.gene eski sonuç olacak göreceksin :)
devil_berk22
25-04-2010, 17:49
bilgisizliğimi mazur görün ancak rüzgar tüneli denilen olayın yarışa olan etkisi nedir acaba ?
CARBONDIZAYN
25-04-2010, 20:44
bilgisizliğimi mazur görün ancak rüzgar tüneli denilen olayın yarışa olan etkisi nedir acaba ?
öndeki araç rüzgarı yarmak için güç sarfeder arkadaki araçta bundan faydalanır... :beuj: :beuj: :icon_tup:
MuGeN_poWer
25-04-2010, 22:54
olagan sonuclar bunlar :D
boyle bi olagan sonuc yok ama ruzgar tuneli olayını yutturcam ona
arabayı yakacam gecmezse kıyma nedemek debriyaj bitsin yenisi alırım :D
kubilay fanteziyi bırak işine bak olm yaa :) bass stepne varsa sök dene ;)
fantazi degil bn artık isin zevk kısmındayım kanka
evet aynen öyle :D gazı salma debriyaja bas vites at. bi kaç alıştırma yap yarışmadan önce :D
daha onceden sahinde yapıyordum :D ama bu artık namus davası olcak ::D
naptın sen yigen yaa:Dbu kadar takmana gerek yok bugun sana yarın ona.bosuna dedigin seyler icin ugrasma bence.yan yana denersiniz gecersin;)
sıkıntı surdan cıkıyo ben erzincandayım buraya boyle modifiyeli ilk hondayı getiren benim bu arkdasta bn ankaradayken boyle yasladı etti millete sonra kralım oldu bnde hazmededim arabayı doldurdum kendisi sanayici ztn ilk yarısta cocuk hayata kustu ve dedigim gibi sadece tek fark arkamda degildi bnm suan egzozdan biraz ses degisti goturup gostercem bide fitre alcak durumum yok sokup olmadı direk hava yapcam yani
edit: arkdasta sanayici :D
illa bisey yapıcam diyosan filtre al :icon_tup:
no many
kubi arabayı sat :)
len ramco klasmanım degilsin cnm:D artık
yoksa senındemı motor kapalı :D
bence cok acıldı ondan :d oluyo
rüzgar tüneli kesinlikle etkiler.1 e 1 gördüm doğru diyebilirim.hiç bir oynama yapmadan tekrar deneyin isterseniz ama ona söyle rüzgarına girmesin.gene eski sonuç olacak göreceksin :)
insallah ya agzından bal damlıyo bal
CARBONDIZAYN
26-04-2010, 06:39
boyle bi olagan sonuc yok ama ruzgar tuneli olayını yutturcam ona
arabayı yakacam gecmezse kıyma nedemek debriyaj bitsin yenisi alırım :D
fantazi degil bn artık isin zevk kısmındayım kanka
daha onceden sahinde yapıyordum :D ama bu artık namus davası olcak ::D
no many
len ramco klasmanım degilsin cnm:D artık
bence cok acıldı ondan :d oluyo
insallah ya agzından bal damlıyo bal
Ahh be kardeşim sen ne yapmışsın kendine . . .:confused: :confused: yine son dakka geçerse yol verdim de gitsin oda kendi kendini yesin .. :icon_tup: :icon_tup: :beuj:
aynen oyle 1.5 sanzımanı ama 5 ies gene oynamıslar
4 e kadar 210 diyo sıkıntı adam 4 e kadar arkamda sonra ruzgarımdan cıkıp yurudu gitti ya 200m kala yarısı verdim ya delircem
rüzgarına girmesi seni belkide 1direk geriye çekebilir.sende ya bariyerlere yada en sağa yatıp arkaya toz yada taş attırsaydın adama yada sol ayağının ucuyla dokun frene bak ne rüzgarında kalır nede bişe olur.ama rüzgarından çıkıp geçmesi normal
Diğer araç neredeyse stock halde ve 17 jant olmasına rağmen senin nispeten yüklü aracı geçiyosa, var bi iş bunda.
bu rüzgar tüneli olayı gormek ısteyenler youtube ye İES YAKIN TAKİP YAZIN BMW Yİ NASIL KOVALADIGINI GORUN :)
Viper_Si
26-04-2010, 16:14
bu rüzgar tüneli olayı gormek ısteyenler youtube ye İES YAKIN TAKİP YAZIN BMW Yİ NASIL KOVALADIGINI GORUN :)
bizim videoyu diyorsun sanırım :) ben çekmiştim bunu:D
http://www.youtube.com/watch?v=68GAIvQ02Gg
MuGeN_poWer
26-04-2010, 16:44
Ahh be kardeşim sen ne yapmışsın kendine . . .:confused: :confused: yine son dakka geçerse yol verdim de gitsin oda kendi kendini yesin .. :icon_tup: :icon_tup: :beuj:
sorma reis ya cok canım sıkıldı ben bu arabayı bu hale getirmek icin ne kredileri neler yaptım en buyuk destekcim seref karaca ztn oda olmasa ama suan arac cok saglam yuruyo yuruyo dedikleri iesleri cok tokatladım ama bu cocugun arabada cidden stock nadir saglam yuruyen arabalardan gerci klima yok tup yok bombos araba yani denicem artık
rüzgarına girmesi seni belkide 1direk geriye çekebilir.sende ya bariyerlere yada en sağa yatıp arkaya toz yada taş attırsaydın adama yada sol ayağının ucuyla dokun frene bak ne rüzgarında kalır nede bişe olur.ama rüzgarından çıkıp geçmesi normal
iste ben pislik yapmadan tokatlıcam yani boyle bi araba mumkun degil bakalım ya bugun egzozcuya gittim spral bozulmus ozelligi gitmis orta tarafa kacırıyo biraz bide filtre tıkandı sanırım onuda degisip gidicem artık
Diğer araç neredeyse stock halde ve 17 jant olmasına rağmen senin nispeten yüklü aracı geçiyosa, var bi iş bunda.
made in chine malı jant cok hafif ya arabada kilo yapmayan baska seyler var:D
aynen boyle ya yanında gitse ayırmak ne kelime dibime gelemiyo ama simdi bir gecti ya dahada lafını esirgemiyorlar
bizim videoyu diyorsun sanırım :) ben çekmiştim bunu:D
http://www.youtube.com/watch?v=68GAIvQ02Gg
cidden guzel yurumus masallah ya
smd klima kayısı hidrolik direksyon kayıslarınıda sokup gidicem :D smd bide diyet yaptımmı 10 numara olur
Viper_Si
26-04-2010, 19:23
Arka koltuklarıda sök :D
MuGeN_poWer
26-04-2010, 21:07
ehehe mantıklı su deposunu bosaltıcam cam suyu deposunu
By_HaNNibaLL
26-04-2010, 21:35
kaputuda sok :)
MuGeN_poWer
26-04-2010, 21:38
insallah gerek kalmıcak:d videoyu sizinle paylascam bi iki yorumda atarım:D
By_HaNNibaLL
26-04-2010, 21:39
1 hafta uykuda haram olur sana :D
slowmotion
26-04-2010, 21:49
1.si rüzgar tüneli çok etkiler. 2.si baskı balatan eskimiştir
Olay basit, LPG'den dolayı kötü gidiyor aracın ama benzinde deniyorum desen bile nedeni LPG. Kısaca yazayım sana olayı LPG ayarların benzin değerlerinle birebir örtüşmezse araba LPG'de giderken zengin veya fakir karışımda olması araç ecu'sunun ayarlarının bozulmasına neden oluyor araç bunu benzinde olduğunu zannettiğinden karışıma müdahale ediyor ve bu durumda performans düşüklüğü getiriyor.
Deneme yapmadan önce 150km kadar aracını sadece benzinde kullan değerler normale dönsün tekrar dene fark olacaktır:) Hatta bunu yapmışken LPG ayarlarınıda düzelttir.
ehehe mantıklı su deposunu bosaltıcam cam suyu deposunu
sıkıntı yapma boşuna bana gönder alayım ifadesini :hahaha:
MuGeN_poWer
27-04-2010, 16:23
1 hafta uykuda haram olur sana :D
valla oyle gece geldim yemin ederim mide kanaması gecircektim sıkıntıdan
1.si rüzgar tüneli çok etkiler. 2.si baskı balatan eskimiştir
kesinilkle ruzgar tuneli basım ii ya:D kacırmaz
Olay basit, LPG'den dolayı kötü gidiyor aracın ama benzinde deniyorum desen bile nedeni LPG. Kısaca yazayım sana olayı LPG ayarların benzin değerlerinle birebir örtüşmezse araba LPG'de giderken zengin veya fakir karışımda olması araç ecu'sunun ayarlarının bozulmasına neden oluyor araç bunu benzinde olduğunu zannettiğinden karışıma müdahale ediyor ve bu durumda performans düşüklüğü getiriyor.
Deneme yapmadan önce 150km kadar aracını sadece benzinde kullan değerler normale dönsün tekrar dene fark olacaktır:) Hatta bunu yapmışken LPG ayarlarınıda düzelttir.
valla denemek lazm ama ben cok dikkat ederim gazlıyacagım zaman benzine cekip gazlarım tupte cok sıkıstırmam arabamı
sıkıntı yapma boşuna bana gönder alayım ifadesini :hahaha:
len bi yuru git ben alıcam onun ifadesini :D sen segmentin baska cnm