Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yasemin Dalkılıç vurgun yedi (((

SOMEONESPECIAL
26-04-2010, 12:26
DHA

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 1 Mayıs tarihinde rekor dalışı yapmaya hazırlanan Dünya Sualtı Serbest Dalış rekortmeni Yasemin Dalkılıç, Kaş'ta yaptığı antrenman dalışında vurgun yedi.

Yasemin Dalkılıç, çağrılan ambulans helikopterle Antalya'da hastaneye kaldırıldı.

BocuQ
26-04-2010, 12:28
acil şifalar :(

MiaMi
26-04-2010, 12:29
HEH olacağı buydu bk var zorluyor o kadar. Duydum geçen hafta deneyecek 160 mt denedi sanırım al işte.

Acil şifalar olsun inşallah tex zamanda iyilşir ve artık bırakır bu işleri daha öncedende sorun yaşadı.

Frid
geçmiş olsun Allah acil şifalar versin umarım sıkıntısız atlatır

Quantum
haber eklemesi:

"Ambulans helikopterle Antalya'ya gönderilen Dalkılıç'ın bilincinin açık olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Dalkılıç'ın basın danışmanı Nehir Çetiner, durumunun ciddi olmadığını, yaşanan bu olayın 1 Mayıs'taki rekor dalışa engel olamayacağını söyledi."

kaynak:hurriyet.com.tr

sorun yok yani :)

levent
26-04-2010, 12:31
bence bu bi işaretti sorun olmaması sorun olmıcağı anlamına gelmez , geçmiş olsun ucuz atlatmış..

altima
26-04-2010, 12:31
yazık vallahi,,, çok geçmiş olsun..

ülkenin önde gelen insanlarından biriydi..

inş bir an önce aramız geri döner...

saygılar
Rıdvan...

GökhanO
26-04-2010, 12:32
vurgun falan yememis ;

Konu ile ilgili açıklama yapan Dalkılıç'ın basın danışmanı Nehir Çetiner, "Rutin antrenmanlarının birini yapıyordu. 120 metreye dalıp çıktığında yüzeyde hafif bir sersemlik yaşadığı görüldü. Derhal hazır tutulan helikopter ambulansla Antalya Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yasemin 2 Mayıs'ta rekor denemesine katılacak. Herhangi bir sorun teşkil edecek durum yoktur. Hastanede genel bir sağlık taramasından geçirildi ve durumunda herhangi bir anormallik görülmedi. Vurgun yediğine dair haberler ise doğru değildir. Serbest dalışta bu mümkün değil" dedi.

EMRE-5843
26-04-2010, 12:32
çok zorluyor bile bile lades budur işte

GökhanO
26-04-2010, 12:33
Ayrıca bakıyorum hepiniz serbest dalıs uzmanı oldunuz ha :) ne demek cok zorluyor yav :D bi amacı var ve o amac icin calısıyor bu kadar basit..

MiaMi
26-04-2010, 12:37
Ayrıca bakıyorum hepiniz serbest dalıs uzmanı oldunuz ha :) ne demek cok zorluyor yav :D bi amacı var ve o amac icin calısıyor bu kadar basit..

Gökhan amaç tamamda kaç defa dünya rekorı kırdı biliyorsun. 6 litre ciğer kapasitesi ile yapabileceği belli.

sword
26-04-2010, 12:49
Gökhan amaç tamamda kaç defa dünya rekorı kırdı biliyorsun. 6 litre ciğer kapasitesi ile yapabileceği belli.

haha dimi cooler buyutsun:)

Quantum
26-04-2010, 12:53
profesyonel sporcular hırs yapmazlar.

limitlerini bilirler. ve geliştirmek için profesyonelce çalışırlar, çalıştırılırlar.

öyle çocuk gibi "sen 150 metreye mi indin, ahanda 160 metreye ineyim de gör.. hey heeey.. dötün yiyosa buraya kadar dal" şeklinde .idik yarışına girmezler.. :)

o yüzden relax.. :)

YALIM
26-04-2010, 13:03
-Serbest dalışta vurgun yenmez. Vurgun yemek sadece scuba dalışında, çıkışta yeterli dekompresyon yapılmadığı zaman karşılaşılan bir durumdur, yani sadece tüplü dalışa özeldir.

- Yasemin Dalkılıç'ın yaşadığı problem sanıyorum ki ufak çaplı bir senkop başlangıcıdır ve onun gibi bir ekiple bu antremanları yapan birisi için gerçekten önemsizdir. Dalışta senkopa (sığ su bayılması / ille de sığ suda olacak diye birşey yok) girmiş olsa bile muhakkak ki ekibinden bir kişi onu yukarı çıkartacak ve boğulmasını engelleyecektir. Senkop hadisesi, serbest dalışta haddinden fazla oksijensiz kalındığı zaman kandaki karbondioksit seviyesinin oksijen seviyesini geçmesi ve beynin vucudu korumak için şalteri kapatması hadisesidir. Kısaca su altında bayılırsınız, sizi çıkartacak kimse yoksa da boğulursunuz.. Serbest dalış ve özellikle zıpkın sporunda malesef sıklıkla karşılaşılan bir problemdir ve birçok hayata malolmuştur.

- Kişinin apnea (su altında nefessiz kalma) süresi belirli limitler dahilinde de olsa, o günkü bedensel ve ruhsal haline göre ufak tefek değişiklikler gösterebilir..Bu tarz üst düzey dalışlarda bu ufak değişiklikler çok önemlidir çünkü tüm limitler zorlanmaktadır. Ancak yukarıda da belirttiğim gibi, ekibinizde sizi çıkartıp ayıltacak birileri olduğu sürece problem yoktur.. Hiçbir beyin hasarı falan söz konusu olamaz çünkü oksijensiz kalınan süre çok kısadır, beyin öyle kolay kolay hasar görmez..

Umarım açıklayıcı olmuştur.. :)

ulasoztas1
26-04-2010, 13:40
geçmiş olsun..Yalım teşekkürler açıklama için:icon_tup:

B.Battal
26-04-2010, 14:17
Basının abartması, yapılan açıklamaya göre vurgunluk bir olay yok. Yinede geçmiş olsun

Killah
26-04-2010, 14:22

ahahaha :hahaha::hahaha:

VTec_king
26-04-2010, 14:27
bayılmayı vurgun sanmış bunlar..

Tayfun-E30
26-04-2010, 14:28
serbest dalışta vurgun yenmezki =)

H22Power
26-04-2010, 14:30
http://www.youtube.com/watch?v=rKMMJcH8SMA :D:D:D
Demet-Bir vurgun bu sevda....:)

devil_berk22
26-04-2010, 14:30
geçmiş olsun umarım ciddi bir problemi yoktur

Dou
26-04-2010, 16:03
Dalışta kalp krizi bile geçirsen vurgun yedi derler,

Bir vurgundur gidiyor. Skin divingte (hava yüzeyden alındığı için) hiç bir şekilde vurgun yenmez arkadaşlar. Biri skin diving sonucu öldüyse onun sebebi başka bir şeydir. Scuba diving olsa ok derim çünkü derine indikçe tüpteki gazın bileşenleri değişiyor ve azot miktarı çok artıyor.

Ancak yüzeye çıkarken ciğerdeki nefes iyi verilmesse (komple), akciğerin içindeki gazın genleşip ciğeri patlatma ihtimali vardır. Tek sıkıntı budur o da konuyla alakalı değil.

Dipnot: 9 senedir scuba dalış yapıyorum bu arada google amcadan öğrenipte yazmıyorum bunları.

ömerve
26-04-2010, 16:04
Rahatladım valla,çok üzülürüm birşey olursa..Başarılar diliyorum.

Gilga
26-04-2010, 16:17

:icon_tup:

YALIM
26-04-2010, 16:31
geçmiş olsun..Yalım teşekkürler açıklama için:icon_tup:

Reca ederim..hasbel kader serbest dalıyoruz biz de, bildiklerimi paylaşayım dedim.. ;)

"Senkop" ile ilgili detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz...

http://vimeo.com/6448568

Onuralp
26-04-2010, 17:08
Medya abartması herzamanki gibi.

mechanıcer
12-08-2016, 19:31
Azot,nitrox,trimix vs gazlara ile yapılamayan dalışlar (serbest) vurgun yeme diye bir risk yoktur.Olan ise yorgunluk veya strese bağlı sığ su bayılması dediğimiz yüzeye yaklaştıkça oluşan bilinç kaybından ibarettir.Hiç bir zaman tek, tüplü veya serbest dalınamayacağı için anında müdahale ile sporcunun hayati riski olmaz.Tüplü ise konu bambaşka kurtuluşu yok denecek kadar azdır maalesef :(

EmreS13
12-08-2016, 19:38
Hortun kralını yaptın be kral :)

Er34
12-08-2016, 19:51
serbest dalışta nasıl vurgun yemiş yazmaya girmiştim.

Her ne olduysa çok geçmiş olsun. Böyle sporcular gururumuz.

jeffy
12-08-2016, 20:22
Ben 1 ay önceki konuları bulamıyorum bazen 6 yıl önceki konuyu nasıl bulup hortlattınız valla tebrik ederim :)

trgy
12-08-2016, 20:29
Ortamlarda dalıyorum dersin ��

emi-R
12-08-2016, 22:01
En başından okuduk bi de konuyu :)

Yigit-Y
12-08-2016, 22:10
Garı yaşıyormu hort boşa gitmesin

RafetAraç
13-08-2016, 00:50
aynen ayaktamı güzel ablamız

KoramiraL
13-08-2016, 01:20
Yasemin Dalkılıc: Anne oldum, riske girmek istemiyorum! (http://www.hthayat.com/yasam/roportajlar/haber/1011613-yasemin-dalkilic-anne-oldum-riske-girmek-istemiyorum)

En son verilen röportaj bu sonrasında ise artık belgesel çekiyor abla sorun yok yok :D

atituti
13-08-2016, 01:37
ya bu sinüs patlaması kaç metrede oluyor ? dalış yapan bu hanım kızımızda falan olmusmudur acaba , tatilde en fazla 5 metreye dalmışımdır sinüslerim patladı kör oldum sandım ağrıdan sızıdan heryer kan olmuştu

Yigit-Y
13-08-2016, 06:45
Çocuk ilkokula başlamıştır birde aradan kaç sene geçmiş

Vay be yıllar su gibi akıp gidiyor

Ahmet Saraçoğlu
13-08-2016, 07:06
asıl böyle derinlerdeki konuları hortlatırkan vurgun yeme riski var

aykutsafakyaman
13-08-2016, 07:29
ya bu sinüs patlaması kaç metrede oluyor ? dalış yapan bu hanım kızımızda falan olmusmudur acaba , tatilde en fazla 5 metreye dalmışımdır sinüslerim patladı kör oldum sandım ağrıdan sızıdan heryer kan olmuştu

Ben onu patlatmak için o kadar uğraştım patladıysa bu kış rahatsın abi

KoramiraL
13-08-2016, 07:39
Ben onu patlatmak için o kadar uğraştım patladıysa bu kış rahatsın abi

Aslında bir yolu var ama o hapşırığa katlanmak gerek :D

aykutsafakyaman
13-08-2016, 08:12
Aslında bir yolu var ama o hapşırığa katlanmak gerek :D

O iş tehlikeli beynine kadar yolu var :D

ulasoztas1
13-08-2016, 10:53

ben bu yaz 4.5-5mt derinliğe indim bir türlü patlatamadım sinüslerimi. Nasıl yapıyorsunuz var mı bir taktiği yoksa daha derine mi inmem gerekiyor?

MCN21
13-08-2016, 11:05
Herkesin sinusu ayni yerde patlamaz. Sinusun patlama sebebi sinuslerinizin icindeki havanin basinctan dolayi kuculmesinin sonucudur. O sirada mukoza ayrilirken bazi kilcal damarlarida catlarir ve hafif kanama olusabilir.

atituti
13-08-2016, 12:10
ben bu yaz 4.5-5mt derinliğe indim bir türlü patlatamadım sinüslerimi. Nasıl yapıyorsunuz var mı bir taktiği yoksa daha derine mi inmem gerekiyor?

hocam herkesin ayrı derinlikte patlar , ben taktik yapmadım valla daldım baktım bir ağrı vurdu sonra aşırı şiddetli ağrı vurdu resmen etrafı göremedim resmen birkaç dakika gözümü açamadım çok şiddetliydi , sinüs patlaması olduğunu az cok anlamıştım fakat bu kadar ağrılı olduğunu tahmin etmiyordum bence patlatmakla falan uğraşma , bendeki patlama biraz şiddetliydi heralde heryerim kan revan içinde kaldı sudan cıktığımda millet kayaya falan çarptım sandı.

ulasoztas1
13-08-2016, 13:55
tatile gittiğimde sinüslerim baya doluydu ve sadece kafamı suya soktuğumda bile çılgın sancılar giriyordu alın bölgeme. İnternetten araştırdım dalgıçlar bunu düzenli olarak yapıyorlarmış o yüzden patlatıp rahatlamayı denedim o ağrıya dayanarak dalıp biraz bekleyip çıktım ama patlamadı şansıma.. Dediğiniz gibi ağrıdan başımı mengeneye sıkıştırılmış, beynimin pekmezi akacak sandım ama nafile :) O yüzden sordum acaba eksik bir şey mi yaptım diye. Seneye ihtiyacım kalmaz umarıkm ama kalırsa daha derine denicem artık :D

Yigit-Y
13-08-2016, 15:00
Vurgun yemek kolay iş değil öyle herkes vurguna çıksaydı :)