Orijinalini görmek için tıklayınız : Dacia DUSTER Hakkında ?
Bu aralar bayağa bir araç soruyorum ama kusuruma bakmayım lütfen almaya niyetlendiğim araçlar hakkında bilgisi olanlar oluyor sağolsun araçlar hakkında detaylı bilgileri alabiliyorum forumu amacına uygun kullanıyorum bilmediklerimi öğrenmek için bunları yazıyorum eleştri filan olursa kafadan cevap vermiş olayim diye ;)
http://www.modifiyem.com/foto-galeri-resim/dacia-duster-4x4-1389-1.jpg
http://www.modifiyem.com/foto-galeri-resim/dacia-duster-4x4-1389-2.jpg
http://www.modifiyem.com/foto-galeri-resim/dacia-duster-4x4-1389-4.jpg
29.900 den başlayan fiyatlar deniyor.Nedir ne değildir...
1.6 benzinli motora LPG olursa ne olur ne olmaz.1.5 dci 85 hp iş yaparmı ?
gören binen kullanan arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum teşekkürler ;)
hddsheriff
26-04-2010, 19:43
Arkadaşımın dayısı 4x4 full olanından almak istedi araştırdık ve sonuç felaket. 44 bin e dizel ve full (bütün opsiyonlar seçilince 48 e çıkıyor fiyatı) olanı alıyorsun ama sadece direksiyonda airbag var.
yorumları sen oku karar ver...
lütfen, Allahaşkına, şu şehirden yükskte oturuyorum, göreceli büyük araba sürüyorum dürtülerine kendinizi kaptırmayın. saçma sapan otomobillere sırf konseptleri yüzünden para vermeyin, iyi otomobiller tercih etmeye bakın.
otomobiller iyi veya kötü "durmaz". otomobiller iyi veya kötü "olur".
Duster hiçbir sorun çıkarmaz. kendisini 10 sene önce kanıtlamış Renoların altyapısını kullandığından mütevellit.
Duster, bundan "2 nesil önceki" Clio'nun, biraz daha ucuza getirilmeye çalışılmış, Logan modelinin, yerden 1 karış yükseltilip, şekil şemal yapılmış varyasyonu. yani günümüz beklentilerinin yıllarca gerisinde bir araç, tesi falan da vardı Ams'de, zaten olması gerektiği gibi yerden yüksek oturtması dışında gerisi komple falso denilmiş.
En son cree'd'i hatırlıyorum. Onun akıbeti ne oldu? :D
Bu arada bu araçtan babamda bahsetti dün; Ulan 30milyara jip satıyolar işe bak .... .... dedi :D
ahmetbaha-drs
26-04-2010, 19:47
Bunlara bakacağınıza SsangYong'lara bakın bence daha mantıklı olur..
kia olmadı donanımdan dolayı malesef :(
hddsheriff
26-04-2010, 19:51
kia olmadıysa bu hiç olmaz dash board plastik kalitesi berbat bildiğin naylon :D
Hayırlısı yiğit abicim, içine sinen bişey bul gerisi boş :)
30 a jip mantığı olarak bakıyorum 1.6 benzinli lpg iş yaparmı ?
hddsheriff
26-04-2010, 19:56
9 litre yakıyor şehir içi max hız 160km/s 0-100 11.5 sn vs.vs.vs. bence değmez...
donanım olarakta dacialar hep düşük
http://www.autoblog.nl/gallery/0_Beurzen/Geneve_2010/Dacia_Duster/Dacia_Duster-7.jpg
http://i0912.hizliresim.com/2009/12/26/1632.jpg
buda içi...:D
hiç bi türlü alınır yanı yok bence
İcini bilemem ama gebze bayisinde yolda gecerken gördüm , güzel görünüyordu :)
İcini bilemem ama gebze bayisinde yolda gecerken gördüm , güzel görünüyordu :)
dıştan çok güzel içten berbat ama fiyatıda düşük kararsızlık diz boyu bir indashla adam olur sanki :D:D
devil_berk22
26-04-2010, 20:44
içide dışıda bana göre çirkin ve alınabilir bi araç değil fiyat olarak kalite olarak iyi değil illaki jip isteniyorsa bu paralara eski kasa freelander falan alınabilir 1.8motor
Low-Rider
26-04-2010, 20:45
Arkadaşımın dayısı 4x4 full olanından almak istedi araştırdık ve sonuç felaket. 44 bin e dizel ve full (bütün opsiyonlar seçilince 48 e çıkıyor fiyatı) olanı alıyorsun ama sadece direksiyonda airbag var.
yorumları sen oku karar ver...
Yanlışın var , gir dacia'nın sitesinden bak.
Bütün opsiyonlar seçilince nasıl tek havayastığı var ?
Birkere laureate donanımında çift havayastığı standart , yalan yanlış konuşmayın
Low-Rider
26-04-2010, 20:47
Marka meraklısı değilsen alınabilir , insanlar önyargılı bakıyor bu markaya çok ama ne kadar ekmek o kadar köfte.
Binek araçları fiyatına göre çok iyi , bu jipinde öyle olucağını düşünüyorum.
Bu fiyatlara 4x4 kimse satmıyor
Motorlar vs zaten renault motoru , sıkıntı yaşamazsın
Marka meraklısı değilsen alınabilir , insanlar önyargılı bakıyor bu markaya çok ama ne kadar ekmek o kadar köfte.
Binek araçları fiyatına göre çok iyi , bu jipinde öyle olucağını düşünüyorum.
Bu fiyatlara 4x4 kimse satmıyor
yarın bir bayii ye gidip güzelce incelemek istiyorum.
mümkün olursada test sürüşü yapmak....
Low-Rider
26-04-2010, 20:50
İç mekanda falan fazla bir kalite bekleme :) Sandero'nun konsoluyla birebir aynı sadece biraz daha yumuşak plastik kullanmışlar diye biliyorum.
Deri direksiyon vites topuzu falan biraz daha iyileştiriyo içerisini
İç mekanda falan fazla bir kalite bekleme :) Sandero'nun konsoluyla birebir aynı sadece biraz daha yumuşak plastik kullanmışlar diye biliyorum.
Deri direksiyon vites topuzu falan biraz daha iyileştiriyo içerisini
dışı hoşuma gitti bakalım ...
hddsheriff
26-04-2010, 21:42
Yanlışın var , gir dacia'nın sitesinden bak.
Bütün opsiyonlar seçilince nasıl tek havayastığı var ?
Birkere laureate donanımında çift havayastığı standart , yalan yanlış konuşmayın
44 bin olanından bahsediyorum ben. evet yanlış okumuşum kusura bakmayın
Ludacris
27-04-2010, 00:13
Görüntü var ses yok bi nevi kia sorento çok satar ama kalitelimi dersin, Hayır ;)
2. el rav4 al daha iyi
Cimmeria
27-04-2010, 10:01
sonuçta ne beklediğine bağlı, 30 milyara kaliteli jip alamayacağına göre daha kalitesiz iç aksam ve belli oranda az donanım normal oluyor.
ha bu jiple araziye çıkarsan neler olur o kısmı biraz tatsız olabilir :)
sonuçta ne beklediğine bağlı, 30 milyara kaliteli jip alamayacağına göre daha kalitesiz iç aksam ve belli oranda az donanım normal oluyor.
ha bu jiple araziye çıkarsan neler olur o kısmı biraz tatsız olabilir :)
kışın kartepe çıksın bana yeter
fsunnetci
27-04-2010, 10:11
lpg'li Lada niva bile 35derecelik eğime tırmanabiliyorsa bu araç ile arazide rahat rahat seyehat edersiniz bence.
Yanılıyor olabilirim ama kasada nissanın bir jipine benziyor renonun motoruna kim ne diecekki kendini kanıtlamış bence 4 cekeri varsa onuda nissandn almışlardır eğer takıntın yoksa bence gayette alınıp binilebilir
lpg'li Lada niva bile 35derecelik eğime tırmanabiliyorsa bu araç ile arazide rahat rahat seyehat edersiniz bence.
niva bam başka bir araç onu hiç açma ben bazen özlüyorum nivamı :(
Cimmeria
27-04-2010, 10:53
niva bu aracı 10 defa gömer araziye :)
şehir için yapılmış arabadan bozma jipler genelde arazinin kırıcı yapısında iyi performans veremeyebiliyorlar.
Ama bu araç zincir takınca kartepeye çıkar kışın :)
niva bu aracı 10 defa gömer araziye :)
şehir için yapılmış arabadan bozma jipler genelde arazinin kırıcı yapısında iyi performans veremeyebiliyorlar.
Ama bu araç zincir takınca kartepeye çıkar kışın :)
valla benim fiorino çıkıyordu 75 hp lik buda çıkar herhalde...
hddsheriff
27-04-2010, 11:01
2MPrUS1XZZg 4x4 ün testi
ohaaaa videoya bak daha ne yapacaktı be :D:D:D:D
car wolf
27-04-2010, 11:03
44 liraya 2006 land rover freelander alırım hemde 2.0 td4 olanından hiç değilse adam gibi bir jeep e binerim
Cimmeria
27-04-2010, 11:05
44 liraya 2006 land rover freelander alırım hemde 2.0 td4 olanından hiç değilse adam gibi bir jeep e binerim
aradaki 15 milyarı sen vereceksen yiğitte alır bence land roverı :D
29.900 diyoruz 44 değil :)
aynen birisi farkı verirse :D
car wolf
27-04-2010, 11:08
birisi yazmış öyle okudum 44 bin e geliyormuş dolu paketi o yüzden dedim ona o para verilmez diye tabi bu benim düşüncem herkesin düşüncesi zevki farklı olabilir :)
Ferhat_V
27-04-2010, 11:10
2. el 4x4 pick up al nissan skystar isuzu dmax yada diğer markalar..şu arabadan daha iyi saydıklarım..arka kasayada istediğini atarsın hemde dizel.
hddsheriff
27-04-2010, 11:10
ohaaaa videoya bak daha ne yapacaktı be :D:D:D:D
sen 4x2 alacaksın ama :)
hddsheriff
27-04-2010, 11:11
birisi yazmış öyle okudum 44 bin e geliyormuş dolu paketi o yüzden dedim ona o para verilmez diye tabi bu benim düşüncem herkesin düşüncesi zevki farklı olabilir :)
44 bin olan 4x4 ve dizel olanı Yiğit 4x2 benzinli düşünüyor
2. el 4x4 pick up al nissan skystar isuzu dmax yada diğer markalar..şu arabadan daha iyi saydıklarım..arka kasayada istediğini atarsın hemde dizel.
onlarda çok büyük gelir
sen 4x2 alacaksın ama :)
belki 4*4 için kastırabilirim biraz daha bakalım bugün gidip bakmaya niyetim var ;)
hddsheriff
27-04-2010, 11:16
fiorino trekking alsana sen :D
fiorino trekking alsana sen :D
dostum ticariyle işim olmaz her sene tüv le uğraşmak istemiyorum.
ayrıca fiorino zevkini aldım :D
hddsheriff
27-04-2010, 11:21
dostum ticariyle işim olmaz her sene tüv le uğraşmak istemiyorum.
ayrıca fiorino zevkini aldım :D
Dps2fFgpSl0
izle bakalım :D
yokbende yakışıklı ticari var zaten şuan ondan kurtulup hususi bir araç sahbi olup köprü cezası yemek istemiyorum tüv le görüşmek istemiyorum yarın src belgesi isteyecek birşeyede bulaşmak istemiyorum :D
bnce bak. son derece makul gözüküyor. dış görünüm olarak kaslı ve albenili bi havasi var.
gittim gördüm baktım....
4*4 leri temmuzda gelecekmiş...
dışı güzel motoru güzel fakat içi berbat ....
kararsız kaldım o fiyata alabilceğim dizel km si düşük araçları araştırdıktan sonra karar vereceğim...
Cimmeria
27-04-2010, 23:38
nissan skystar al kütür kütür araba, 4x2ye alınca şahane yanlıyorda :D
qwertynord
27-04-2010, 23:42
Benim Ssangyong pick up ı satıyorum 4.2 27 bin km de 2009 2 bin dizel Triptonik geri görüş kameralı falan bi kaç extrası daha var haberin olsun yiğit arabayıda hafta içi cuma günü hariç beşyolda görebilirsin Radar Honda nın orda
pick up istemiyorum malesef :(
qwertynord
27-04-2010, 23:45
sağlık olsun o zaman
bu arada aracın 29.900 tl satış fiyatında...
abs yok airbag yok tamamiyle boş ....
Cimmeria
27-04-2010, 23:55
oha airbagsiz arabamı kaldı ya hemde 30 milyar yuh valla
oha airbagsiz arabamı kaldı ya hemde 30 milyar yuh valla
airbagi geçtim abs yok bu araba neyle duracan fransiz işte ucuz olacakya şunu sök bunu sök :D:D
redbaron
28-04-2010, 03:50
tvdeki reklamı gayet iyi yanlız:D
airbagi geçtim abs yok bu araba neyle duracan fransiz işte ucuz olacakya şunu sök bunu sök :D:D
Baz donanımda Sürücü hava yastığı var, ABS de var... Eleketronik dağıtıcılı ve yol tutuş destekli olan sistem donanım...
Alacaksan, düzgün araştır bence... www.dacia.com.tr...
Baz donanımda Sürücü hava yastığı var, ABS de var... Eleketronik dağıtıcılı ve yol tutuş destekli olan sistem donanım...
Standartta abs yok hatta 2. pakettede yok opsiyonel olarak var sadece son pakette standart abs
1.baz 2.ambiance 3.Laureate donanımı
AKTİF VE PASİF GÜVENLİK
Sürücü hava yastığı 1.S / 2.S / 3.S
Elektronik fren dağıtıcılı ABS ve acil fren yardımı 1.- / 2.OP / 3.S
merak etme sen inciğie boncuğa dün baktık reno bayisi bilesizin gibi müşteri uzun zamandır görmedik müh. müsünüz diye bile sordu....
aracın altına bile baktık bir ton soru yağmuruna tuttuk ;)
Ludacris
28-04-2010, 09:09
Tartışmak bile doğru değil aslında :D
bu dacia nın 2010 bişeyne bindim mpv olan.. araba sonuç olarak ucuz :) ana baba hayrına değil, kara kaş kara göz değil. sonuç olarak ordan kız burdan kıs yahni yapmış adam biz Türk'ler olarakta meraklı olduğumuz için Yahnilere illaki tutacaktır bu araçta ama bi araçtan kalite bekliyorsan Maleser Alman olmak zorunda :( (italyanda olurmuş yeni öğrendim :D)
Tartışmak bile doğru değil aslında :D
bu dacia nın 2010 bişeyne bindim mpv olan.. araba sonuç olarak ucuz :) ana baba hayrına değil, kara kaş kara göz değil. sonuç olarak ordan kız burdan kıs yahni yapmış adam biz Türk'ler olarakta meraklı olduğumuz için Yahnilere illaki tutacaktır bu araçta ama bi araçtan kalite bekliyorsan Maleser Alman olmak zorunda :( (italyanda olurmuş yeni öğrendim :D)
alman o fiyatlara araç yapsa zaten peynir ekmek gibi kapışılırda neyse...
bu araç adamı kararsız bırakır...
hala karar veremedim malesef....
Ludacris
28-04-2010, 09:22
Heyşeyin bi bedeli var.
böyle arabaya bineceğime 3-5 yaşında adam gibi bişey ararım çünki oluyor; 2005 model olupta 50.000km yapmayan.
Heyşeyin bi bedeli var.
böyle arabaya bineceğime 3-5 yaşında adam gibi bişey ararım çünki oluyor; 2005 model olupta 50.000km yapmayan.
işte bende bunun araştırmasına girdim 1.6 tdci focus sport buldum teklif yaptım bakalım ;)
Ludacris
28-04-2010, 09:28
benim 2005 i vereyim :hehe: deri koltukları, 12 hava yastığı var :D
benim 2005 i vereyim :hehe: deri koltukları, 12 hava yastığı var :D
birtane makyajlı beyaz buldum teklif sundum dün bugün tel açıcak kısmet bakalım :D
12 yastık alman abartıyor ya onlar bir patlasa arac direk pert :D
ahmet3425
28-04-2010, 09:52
bu arada bu dacia nın benzili modelinde kullanılan 1.6 lt 16v lik motor
2000 yılında piyasaya cıkan megane 1 ve clio sportlarda kullanılan motorun tıpkısının aynısı:D
gerci reno bu motoru bugun guncel diğer modellerinde kullanıyor ancak uzerinde epey bi değisiklik yaparak
daciada ise hiç bi değisiklik yok clio sporttaki motoru cuk oturtmuslar telli gaz falan:D
bu arada bu dacia nın benzili modelinde kullanılan 1.6 lt 16v lik motor
2000 yılında piyasaya cıkan megane 1 ve clio sportlarda kullanılan motorun tıpkısının aynısı:D
gerci reno bu motoru bugun guncel diğer modellerinde kullanıyor ancak uzerinde epey bi değisiklik yaparak
daciada ise hiç bi değisiklik yok clio sporttaki motoru cuk oturtmuslar telli gaz falan:D
boş ağırlığı 1160 kg bu arada filtre egzoz :D:D:D:D
ahmet3425
28-04-2010, 13:33
megane coupe 1.5 dci dynamique beyaz yada turuncu kararını sen ver...
aracı geçen gün inceledik araç gerçekten iç olarak kalitesiz ama dıştan ben çok beğendim test sürüşü yapamadık konforu nasıldır bilmiyorum ama koltuk yapısı olarak arkada oturmak rahat gözüküyo sonuç olarak full versiyonu 48'e geliyoki pazarlıkla baya iner diye düşünüyorum. alınırmı alınmaz mı konusuna gelince 0 bi jeep 1.5 vergi avantajlı az yakıyor motor ve şanzıman kendini kanıtlamış renault motoru 4*4 sistemi nissandan ve 3 kademeli buna bakınca aslında fiyatın çokda uçuk olmadığı bi gerçek fakat kalitesiz bi iç mekanı olduğuda kesin. o kaliteli bu kaliteli olsun denincede bu fiyata olmaz. eğer şehirde kullanılıcaksa normal araçlara yönelebilinir ama dağ tepe kullanıcam diyosan acımadan heryere girebiliceğin bi araç gibi duruyor.
2.eli belli olmayan bir aracı ilk alanlardan alıp riske girmek bir dezavantaj.Ayrıca Dacia dan bahsediyoruz her ne kadar Renault alt yapısınıda kullansa hitap ettiği kesim belli herşeyi beklememek lazım araçtan.Ama dersen ben 5-6 yıl binerim bu araca en azından sıfır araç dersen düşünülebilinir.Kendim için düşüncek olsam 2.eli oturmuş bir dizel bakardım en azından zararda etmezdim.
redbaron
29-04-2010, 14:41
bu aracın kategorisi ne olacak peki? crossover mı? quashqai ile aynı platformmu? jip denilmez buna çünkü.rakiplerinide bilmek lazım
quashqai yakın denebilir
donanım olarak çok uzaklarda hemide o kadar çok ki dünya ile mars yani :(
boş bir arabaya 30bin vereceğine 2.el kmsi çok olmayan bir sürü araç alabilirsin
Selamlar
Araci ilk alanlardaniz 3 hafta sonra teslim
Duster Laureate Look paketli dizel.
Arac distan cok dolu ve guzel gercekten, icine girdiginiz de olay degisior tabi biranda 2000li yillarin basina donuyorsunuz. Fiyat 39.800.
Sole baktiginizda 2009 model 2.el 40k km olan bir Quashqai Tekna dci 48000 lira civarinda.
Ayni donanim fakat kalitesi daha dusuk olan ve ayni motora sahip olan 2010 model Duster 39800. Burda artik tercih meselesi. Biz cok yol yapioruz (senede 50bin km kadar).
Sahsi fikrim disi cok guzel ama ici gercekten kalitesiz ve ucuz. Ama ne kadar ekmek o kadar kofte. Ve de bu arac cok saticak, demedi demeyin.
Ahmet Saraçoğlu
29-04-2010, 18:57
3 hafta sonra derken iademi ettiniz?siparişten 3 hafta soramı ulaŞtı elinize?
29.900tl ye ne cıkmasını bekliyorsun hem 2010 hemde oof road model tabiki dandik olacak
ahmet3425
29-04-2010, 21:50
özellikle icinde kullanılan malzemeler ve ici cok dandik ama sunu soyleyeyim reno bu arabadan cok para kazanır...
Yeni piyasaya çıkan bir araç daciaya gidip bilgi alman ve de deneme sürüşüne çıkamn daha mantıklı bence :)
çok kotu bi araçç sana gelmez yigitt:D
ahmet3425
29-04-2010, 22:57
çok kotu bi araçç sana gelmez yigitt:D
+15151451
ağzına sağlık:D
alırsa arkadaslıktan reddedicem ztn:D
yarın alıyorum moruk rest :D:D
ahmet3425
29-04-2010, 23:22
yarın alıyorum moruk rest :D:D
gelme bidaha dukkana direk kovarım:D
3 hafta sonra derken iademi ettiniz?siparişten 3 hafta soramı ulaŞtı elinize?
Araci mayis 3. haftasinda teslim alacagiz.
ben yolcu olarak bugün biraz gözlemledim aracı. alacak olanların kesinlikle beklentilerini netleştirmesi lazım. açıkcası iç mekanı, sürüş performansı, marka ön yargısı nedeni ile 40-45 bin tl verilecek bir araç değil. çok çok yakın zamanda ele ayağa düşecektir çünkü fena talep var. en geç eylül ayında full 4x4 dizeller ikinci elde 26-28 e düşecektir. baz versiyonlar 20bine alınır dacia lansmandan sonra fiyatı abartmazsa eğer. yani bence bu araçta avantajlardan çok dezavantajları gözden geçirmek gerek. yanlız şu su götürmez araç parasına göre çok şık.
Low-Rider
08-05-2010, 23:55
Yan apartmandan biri almış siyah duster , zevk renk meselesi ama ben çok beğendim canlı görünce
DERAN_TUYNER
10-05-2010, 10:39
Cuma günü test etme şansı buldum benim şahsi görüşüm Fiyat/Performans oalrak son derece tamin edici şirkette logan mcv var benim korkum sürüş karakteri olarak ona benzemesiydi yani bir nevi kalas gibi ama kullanınca çok şaşırdım sürüşü gerçekten keyifli bir arac
fakat uzun vade de ne olur bilemem on takım dan yada aractan takırtı tukurtu olurmu bekleyıp gormek lazım neticede bir iki km kullandım ama beni etkiledi ben şahsen biraz zaman gectıkten sonra almayı dusunebılırım
Onurkk06
10-05-2010, 11:09
http://www.sahibinden.com/cavusoglu_ndan_84_000_km_de_bakimli_4_lastik_yeni-39WQQaXQQ25153422WQQpXQQdisplayitem
ben rav 4 bakardım o fiyata
DERAN_TUYNER
10-05-2010, 11:14
2003 84.000 illaki toyota farkı var ama sonucta 7 yasında bir araç senin kıyasladığın
DERAN_TUYNER
10-05-2010, 11:41
hele şu haline bayıldım :)
http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/2/41/1863/5177092/1/dacia-duster-tuning.jpg
araç başarılı fakat almak için erken...
millet kapış kapış alıyor...
kışa doğru 2. elleri başlar onları beklemek gerek dolu modellrini alabilmek için ;)
abi naptın ya LADA NIVA nın arazi becerisini yerin dibine soktun ya..
baymustang
11-05-2010, 09:58
iç malzemesi çok dandik ön tampon koyamayıda unutmuşlar :)
ahmet3425
11-05-2010, 10:09
abi naptın ya LADA NIVA nın arazi becerisini yerin dibine soktun ya..
katılıyorum
lada niva bugun BENİM DİYEN bir cok arazi aracından daha basarılıdır ve artık efsanevi olmustur.
boyle dandik dunduk arabalarla kıyas etmeyin...
4*4 performansını videosu mevcut bu konuda izleyin bu bir ...
ikincisi aracın look paketlisini görmeden konuşmak yersiz olur...
üçünsü aracın içi berbat bir indash deri olayı ile adam olur...
bu fiyata bu kadar köfte...
beğenmeyen range alsın :D:D:D
Low-Rider
11-05-2010, 10:18
eh yani 40liraya 4*4 dizel veriyolar kıllısı yok mu diyorsunuz:D
Fiyatlar belli , bu fiyatlara bazı şeylerden fedakarlık gerek
baymustang
11-05-2010, 10:36
fedekarlıkta bu kadar olmaz sen suv veriyorsın iç malzemesi ilk çıkan logan gibi yapmışlar yeni logan bin basar iç malzeme olarak
Low-Rider
11-05-2010, 10:41
İç mekanını biliyorum.
Logan'ı 40liraya satsalar tamam anlarım o kadar olmaz ama sonuçta suv bu 20liraya satıcak halleri yok
baymustang
11-05-2010, 10:48
valla biz siparişi verdik araç geldi görür görmez alırsak elimizde patlar dedim 40 milyara gelicekti en fullu 1.5 dizel 85 bg olarak siyah renkli arka tarafı çok güzel yan taraf çok güzel ama önde gerçekten tampon yok iç malzemesinde plastik çok sert
katılıyorum
lada niva bugun BENİM DİYEN bir cok arazi aracından daha basarılıdır ve artık efsanevi olmustur.
boyle dandik dunduk arabalarla kıyas etmeyin...
RUHHANKAOQo
En basitinden böyle bir durum var. Bir sürü koyulacak video var da konuyu p*ç etmeyelim :)
bu video da off road yapacaklar için güzel ve açıklayıcı olmuş...
baymustang
11-05-2010, 12:06
nivaların kronik bazı problemleri var off road yapan bi tanıdığım çok güzel araba ama her çamura gittikten sonra aracı servise götürüyorduk dedi sonrada suzuki almışlar şimdi off roaddan sonra sadece yıkyorum diyo
Low-Rider
11-05-2010, 14:31
http://www.youtube.com/watch?v=NpzAgM19WmU
bu arada max hızına 165 yazmış k4m var üstünde rahat 190 ı devircek bi motor araç çokta ağır değil hee belki vites oranları fln kısadır bilemem :D ....
onn_dear
23-05-2010, 19:28
mersin otomobil fuarında gördüm
şimdi iyi okuyun;
baz modelinde yani 29990 olan,
klima yok
hava yastığı yok
abs yok
cd çalar yok
hidrolik direksiyon yok
sis farı yok
yok oğlu yok
bunları eklersen de zaten uçuyor fiyat
boşverin reklamları
sıfır dacia alacağına git 98 land rover al bin derim
hondafit
24-05-2010, 00:30
şimdi iyi okuyun;
klima yok
hava yastığı yok
abs yok
cd çalar yok
hidrolik direksiyon yok
sis farı yok
yok oğlu yok
boşverin reklamları
ne kaldı ki geriye lastikleri falan varmı? :D
Low-Rider
24-05-2010, 00:38
şimdi iyi okuyun;
klima yok
hava yastığı yok
abs yok
cd çalar yok
hidrolik direksiyon yok
sis farı yok
yok oğlu yok
boşverin reklamları
sürücü havayastığı ve hidrolik direksiyon var en baz donanımda
şimdi baktımda en baz donanım bomboşi,sırf arazi kullanımı düşünenler için yaptılar heralde.ambiance ve laurette donanımı tatminkar
Sonuçta ucuz seri renault. Çok bişey beklemeyin. Hatta eski reno 9,12 vs. sağlamlığı da beklemeyin, her yeri dağılacak.
Size yeni nesil halk sınıfı renault'ların arıza oranlarını yazayım, birebir renault müşterisi olarak :
Şirkete alınan 114 renault clio symbol'un hepsi 1.5 dci (sanıyorum k4m var üstlerinde) , bunların 24 tanesi güvenlik! paketli (bagaj lambası, abs ve 2. airbag var bu muhteşem güvenlik pakedinde :) )
Şimdi gelelim arıza oranlarına... Bir kere hepsi 15.000 km'de bir düzenli olarak servise giriyorlar.
34 tanesi ön aks bilyası dağıtmış. (benim kullandığım dahil)
6 tanesi direksiyon kutusu bozmuş.
70 tanesinin sürücü tarafı güneşliğini yerinde tutan tırnağı bozulmuş, gaza bastığında güneşlik yerinden çıkıyor :) (benim kullandığım dahil)
45 tanesinin alt takım sorunları oluşmuş, hepsi elden geçmiş. (benim kullandığım dahil)
114 tanenin 25 tanesinin kliması alındığında sorunluymuş, tamir görmüş.
70 tanesi 15000 km'ye gelmeden fren balatası değiştirmiş.
Bu araçların hepsi 12. ayda geldi. Yani daha 6 aylık araçlar. Bu kadar sorunlu başka araç görmemiştim. Şirkette honda civic, kia cerato , ford focus gibi araçlar da var. ERP'den rapor çekildiğinde Renault Symbol'ler 5 sayfa tutarken , diğer araçların raporu 1 sayfayı bulmuyor.
Dacia Duster'in de yürüyen aksamının Clio Symbol'den farklı olduğunu düşünmüyorum, en azından bir çok parçası aynıdır. Kalitesiz olduğu için bence arazi kullanımında çok rahat insanı yolda bırakabilir. Bakın bırakır demiyorum bırakabilir.
Hafif arazi (köy yolları vs.) operasyonlarımız için bu araçlara bakıldı, sonrasında vazgeçilip kısa süreli kiralamanın daha az sorunsuz olacağına karar verildi.
Sonuçta ucuz seri renault. Çok bişey beklemeyin. Hatta eski reno 9,12 vs. sağlamlığı da beklemeyin, her yeri dağılacak.
Size yeni nesil halk sınıfı renault'ların arıza oranlarını yazayım, birebir renault müşterisi olarak :
Şirkete alınan 114 renault clio symbol'un hepsi 1.5 dci (sanıyorum k4m var üstlerinde) , bunların 24 tanesi güvenlik! paketli (bagaj lambası, abs ve 2. airbag var bu muhteşem güvenlik pakedinde :) )
Şimdi gelelim arıza oranlarına... Bir kere hepsi 15.000 km'de bir düzenli olarak servise giriyorlar.
70 tanesinin sürücü tarafı güneşliğini yerinde tutan tırnağı bozulmuş, gaza bastığında güneşlik yerinden çıkıyor :) (benim kullandığım dahil)
45 tanesinin alt takım sorunları oluşmuş, hepsi elden geçmiş. (benim kullandığım dahil)
Bu araçların hepsi 12. ayda geldi. Yani daha 6 aylık araçlar. Bu kadar sorunlu başka araç görmemiştim. Şirkette honda civic, kia cerato , ford focus gibi araçlar da var. ERP'den rapor çekildiğinde Renault Symbol'ler 5 sayfa tutarken , diğer araçların raporu 1 sayfayı bulmuyor.
Dacia Duster'in de yürüyen aksamının Clio Symbol'den farklı olduğunu düşünmüyorum, en azından bir çok parçası aynıdır. Kalitesiz olduğu için bence arazi kullanımında çok rahat insanı yolda bırakabilir. Bakın bırakır demiyorum bırakabilir.
Hafif arazi (köy yolları vs.) operasyonlarımız için bu araçlara bakıldı, sonrasında vazgeçilip kısa süreli kiralamanın daha az sorunsuz olacağına karar verildi.
çetelesini dökmüşsün fransızlardan bir kez daha soğuudum :)
ahmetbaha-drs
09-06-2010, 21:41
Geçen gün trafikte ultra boş beyaz bir Duster DCI gördüm,reklamlardakiyle,lansmanlardakiyle hiç alakası yok:D Ama şirketler kiralayabilirler yüksek ve haliyle normal bir binek araca göre daha çok dikkat çektiği için..
Kullanılıp arıza vermesini hadi anladık diyelim, şuanda her yeni kangoonun komple kalorifer motoru değişiyor arızalı hepsi:) Bunun gibi birçok örnek mevcut renault'da:)
sürücü havayastığı ve hidrolik direksiyon var en baz donanımda
şimdi baktımda en baz donanım bomboşi,sırf arazi kullanımı düşünenler için yaptılar heralde.ambiance ve laurette donanımı tatminkar
Aynı logan ve sandero'larda olduğu gibi kanka en ucuzunda hiç birşey yok:) Loganın en boşunda hidrolik direksiyon bile yok buna koymuşlar çok şükür:D
F.A.T.İ.H
09-06-2010, 21:53
Kullanılıp arıza vermesini hadi anladık diyelim, şuanda her yeni kangoonun komple kalorifer motoru değişiyor arızalı hepsi:) Bunun gibi birçok örnek mevcut renault'da:)
Bide millet hyundai ye *** atar:)
Ama farketmiyor hala deli gibi satıyoruz:)
Taxici hangi aracı alıyorsa onu alıcaksın :D
Low-Rider
09-06-2010, 23:49
Aynı logan ve sandero'larda olduğu gibi kanka en ucuzunda hiç birşey yok:) Loganın en boşunda hidrolik direksiyon bile yok buna koymuşlar çok şükür:D
Hidrolikte denmez ya neyse:)Bizim sanderonun direksiyon " hidrolik " olmasına rağmen ağırdı baya
Tuning055
10-06-2010, 00:29
reklamlarda gordum ve lan bu ne dedım bir araç:D sanki x5 reklamı yapıolarmış gibide herkes arabaya bakıo haha:D aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış misali..:D ben bu aracı ilk defa yolda gorsem ne kadar çirkin diye bakarım bidada hiç bakmam:D
dostlar, ama oyle ama boyle bu adamlar arabayı yapmış delı gıb de satıyorlar heryerde vızır vızır dolaşıyorlar walla
bu araç alınacaksa sene sonuna kadar beklemekte yarar var...Millet kullansın bakalım 2. ele düşsün bakalım neler olucak sıfır alınmaz bu :)
antep imamkayalıoğullarında inceledim.
kesinlikle uzak durun derim.
kalite sıfıra yakın. alt yapı eski clioymuş.
iç mekan kokpit falan loganla birebir nerdeyse.
ucuzu bomboş. ele alınır donanımlısıda çok pahalıya geliyo.
alternatiflere yönlendiriyo hemen insanı.
görünüm güzel sayılır. o kadarda kötü değil. farklı duruyo trafikte.
ben bugün 2. el buldum mesela anlaştık yarın almaya gidiyoruz 2.el piyasası güzel olmuş daha şimdiden 2. ellere bakın ;)
yiğit bu işte :D:D benı de gezdırcen mı yenı dacia nla:D:D
yiğit bu işte :D:D benı de gezdırcen mı yenı dacia nla:D:D
:D:D:D gezdiririz :D
yarın alalım hele bi.. :)
sen ciddisin yaa wallaa :D ıyı abı hayırlısı neyse o olsun ...
ahmet3425
12-06-2010, 10:26
aldık geldik 750 km yol yaptık surusu cok guzel inanılmaz konforlu:) cok sasırdım özellikle suspansiyonlarını cok iyi ayarlamıslar helal olsun dedirtti...
yuksek buyuk lastikler falan surusu biraz fazla guven veriyor bu pek iyi bisey değil:) virajlardada cok rahat sıkıntı cıkarmadı donanımı zayıf olsada ben beğendim basarılı...
haadi hayırlı olsun bakalım, görürüz nasıl olsa :)
hangi donanımı aldınız hayırlı olsun :)
Low-Rider
12-06-2010, 11:01
Hayırlı olsun , çok önyargılıydınız almadan önce ama önyargılı olmamal gerek.
hayırlı olsun..bende geçen gün gördüm gayet güzel görünüyor..
Hayırlı olsun , çok önyargılıydınız almadan önce ama önyargılı olmamal gerek.
ben pek değildim ön yargı konusunda ama bir korku vardı 2.el uygun düşüncede alı verdik....
çok güzel sürüşü çok keyifl araçdan inesim yok çok dikkat çekiyor :)
1.6 motor benzinli yakıt gidiş tatminkar ben memnum kaldım...
Eyup Duygun
12-06-2010, 13:10
Bence sırf motoru ıcın alnr 1.5dci ben gayet basarılı buluyorum
2500 km de laurate look donanimli Dusterimiz var.
Ankara - Istanbul yol yaptim, gayet keyifli.
yol tutusu beni sasirtti acikcasi gayet ii, vede cok az yakior.
donanim zayif ama 40bin liraya bu kadar.
ne kadar ekmek o kadar kofte.
ahmet3425
15-06-2010, 21:28
hangi donanımı aldınız hayırlı olsun :)
steel paketli arac
1.6 benzinli K4M kodlu renault megane ve clio sportlarda kullanılan motor var ustunde...
aracı gördük hayırlı olsun
aracı gördük hayırlı olsun
eyw. kardeşim...
Hayırlı oLsun.
eyw. kardeşim...
extremesahin
22-06-2010, 21:33
geçen o araçtan yaptım geyet ii ama kapspını sokunce bı yapışkan izi kalıyo temızlemesı baya sıkıntılı :)
geçen o araçtan yaptım geyet ii ama kapspını sokunce bı yapışkan izi kalıyo temızlemesı baya sıkıntılı :)
muhahaha TR'de Dacia DUSTER'a ilk tesisatı yapan adamsın kardeşim :D:D:D:D
extremesahin
22-06-2010, 21:38
kanka tezavrata gerek yok çiçekleri dukkana yolla :)
kanka tezavrata gerek yok çiçekleri dukkana yolla :)
zuahhahaa :D:D
fotoğrafları yarın çekeyim de koyalım valla çok cixx oldu bee yaaa...
oo hayırlı olsun cok merak edıyorum foto koyarsanız sevınırım : )
bugun konusu vardı mınıkler acmıs gordum asık oldum kasaya nıssanla aynı : )
kazasız belasız gunlerde kullanılsın ınsallah
mechanic
25-09-2013, 10:38
hort. gereksiz konu açmayalım,
duster'ın Ncap testi, gayet rezalet.. 3 yıldız.
2010 yılında yapılıp ta neden 5 yıldız olmadığı ise hem 4x4 hem dizel bir aracın 48000 tl gibi ucuz olmasından anlayabiliyoruz.
Dacia Duster | Euro NCAP - For safer cars crash test safety rating (http://www.euroncap.com/results/dacia/duster/2011/421.aspx)
http://www.euroncap.com/cache/file/1adea901-ada6-439f-8a4f-dedbd985076c/thumb__testsplashtop.png
VT9SIhjOeew