PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : xenon yasaklandı mı???

serdar_07
27-04-2010, 20:49
arkadaşlar 2 gündür bi yerlerden duyuyorum xenon yasaklandı felan diye doğrumudur acaba bilen var mı??

mur_84
27-04-2010, 20:52
bende 1 nisan itibarı ile yasaklandı diye duydum ama kesin bir yazı vs görmedim..

Enes-x
27-04-2010, 20:52
Konusu açılmıştı daha önce yasak şu anda

levent
27-04-2010, 20:53
62 tl cezası var orj olmayan xenonların.

kv661
27-04-2010, 20:54

servisten alırsak faturalı ne yapacaklar?

serdar_07
27-04-2010, 20:59

orj olmayanlar derken..

GT
27-04-2010, 21:12
kim nasıl anlıyacak oda mechul adam arabayı alırken almaz ama sonra kafasına eser gider servisten yada yedek parcacıdan orjinal xenon icin uyumlu far ve xenon alır polise bunu nasıl anlatabilirsin ki

ocean0636
27-04-2010, 21:13
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=50868

kv661
27-04-2010, 21:16
AKP faşizmi

devil_berk22
27-04-2010, 21:21
merceksiz farlardaki xenonlara ceza yazılcak büyük ihtimalle

redbaron
27-04-2010, 21:23
AKP faşizmi
:icon_tup: +1

som306
27-04-2010, 21:23
yasak abicim şu anda sökücem bende kitliyolar.

dragstar
27-04-2010, 21:25
yasaklandı hatta iyi oldu

Dragger
27-04-2010, 21:29
Gitsinler önce parasıyla yolculuk yaptıgımız paralı yollardaki karanlık bölümleri aydınlatsınlar o.cocukları...

Köy yollarını, şehirlerarası yolları hic saymıyorum bile...

Hayatta sökmem, xenon modifiye degil bir ihtiyactır.

Far ayarı denen bisey var, farını kısarsın kimsenin gözünü almaz o sekilde binersin.

Araba standart artık, xenon icin durdurup ceza yazacak adamın gırtlagını sıkarım, herseye eyvallah diye diye iyice b.kunu cıkardılar.

Mercek yoksa takmasınlar yok öyle bir dünya, arabaya mercek üretilmediyse kullanıcının ne sucu var, xenon icin gidip sagdan soldan uydurma mercek mi taktıracak? Yok öyle birsey...Farını kısar devam eder...

tricky
27-04-2010, 21:36
Gitsinler önce parasıyla yolculuk yaptıgımız paralı yollardaki karanlık bölümleri aydınlatsınlar o.cocukları...

Far ayarı denen bisey var, farını kısarsın kimsenin gözünü almaz o sekilde binersin.

Araba standart artık, xenon icin durdurup ceza yazacak adamın gırtlagını sıkarım, herseye eyvallah diye diye iyice b.kunu cıkardılar.

Mercek yoksa takmasınlar yok öyle bir dünya, arabaya mercek üretilmediyse kullanıcının ne sucu var, xenon icin gidip sagdan soldan uydurma mercek mi taktıracak? Yok öyle birsey...Farını kısar devam eder...

Sonuna kadar katılıyorum. o ışıksız yollarda uzunları yakınca insanın gözünü xenon dan da fazla alıyor...

Dou
27-04-2010, 21:37
yalnız ayarsızları da direk körlüğe sebep oluyo

bkz. killah'ın toledosu, 5 leşi var türksat'ı aydınlatan ayarsız farları yüzünden :hehe:

mstpower
27-04-2010, 21:39

katılıyorumm

By_HaNNibaLL
27-04-2010, 21:41
Acaba ne yapsakta iyice b.konu cıkartsak diye düşünüyorlar sanirim gece gündür valla hergünde ceza yesem xenon sokturemez kimse şehir içinde yeri geliyor uzunlari yakma ihtiyaci duyuyorum allahtan korkmadan bide ceza yazarlar hergün bende şikayet ederim.

Fatih Kavak
27-04-2010, 21:42
Xenon yasak diye aylar evvel çevrilmiştim bazende far sis Allah ne verdiyse yakıyorum hiç birşey olmuyor saçma sapan işler işte :icon13:

hak_on
27-04-2010, 21:58
Standart dışı fara takip
Emniyet, xenon far görünümü elde etmek amacıyla standart dışı olarak maviye boyanan oto ampullerinin kullanıldığı farların, görüşü ve sürüş güvenliğini olumsuz etkilemesi nedeniyle harekete geçti. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin emniyet müdürlüğüne gönderilen yazıda trafik akışını tehlikeye sokacak ve araç sürücülerinin dikkatini dağıtacak derecede standart dışı far kullanan sürücülere ceza uygulanması istendi. Fiyatlarının 400 ile 900 YTL arasında değişmesi nedeniyle xenon fara sahip olamayan kişiler ve modifikasyon meraklıları, xenon far görünümü elde etmek amacıyla boyanarak mavi renkte ışık veren halojen ampullere yöneldi. Çok sayıda trafik kazasında da sürücülerin "karşıdan gelen aracın farları gözümü aldı, yolu göremedim" şeklinde ki beyanları ve vatandaşların benzer yöndeki şikayetleri polisi harekete geçirdi.
İçişleri Bakanlığı tarafından il emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda standart dışı far kullanan sürücülerin denetiminde hassas davranılması ve cezai yaptırım uygulanması talimatı verildi. Araçlarda bu far sisteminin kullanılması karayolları trafik yönetmeliğinde 62 liralık cezayı gerektiriyor.

xenon deil xenon tipi ampul yani mavi boyalı ampul kullananlara ceza var.

slowmotion
27-04-2010, 21:58
adanada yazıyorlar çatır çatır

douu
27-04-2010, 22:07
Standart dışı fara takip
Emniyet, xenon far görünümü elde etmek amacıyla standart dışı olarak maviye boyanan oto ampullerinin kullanıldığı farların, görüşü ve sürüş güvenliğini olumsuz etkilemesi nedeniyle harekete geçti. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin emniyet müdürlüğüne gönderilen yazıda trafik akışını tehlikeye sokacak ve araç sürücülerinin dikkatini dağıtacak derecede standart dışı far kullanan sürücülere ceza uygulanması istendi. Fiyatlarının 400 ile 900 YTL arasında değişmesi nedeniyle xenon fara sahip olamayan kişiler ve modifikasyon meraklıları, xenon far görünümü elde etmek amacıyla boyanarak mavi renkte ışık veren halojen ampullere yöneldi. Çok sayıda trafik kazasında da sürücülerin "karşıdan gelen aracın farları gözümü aldı, yolu göremedim" şeklinde ki beyanları ve vatandaşların benzer yöndeki şikayetleri polisi harekete geçirdi.
İçişleri Bakanlığı tarafından il emniyet müdürlüklerine gönderilen yazıda standart dışı far kullanan sürücülerin denetiminde hassas davranılması ve cezai yaptırım uygulanması talimatı verildi. Araçlarda bu far sisteminin kullanılması karayolları trafik yönetmeliğinde 62 liralık cezayı gerektiriyor.

Polis onun ayrımını biliyor mu ki acaba :soru::soru:

slowmotion
27-04-2010, 22:10
Polis onun ayrımını biliyor mu ki acaba :soru::soru:

benim rc ye ticariden dönme diyen polis bence onu bilmez :D

serdar_07
27-04-2010, 22:10
Standart dışı fara takip

polis umarım biliyodur bu ayrımı:D

Anıl E.
27-04-2010, 22:26
AKP faşizmi

:D :D ne alakası var diyemiyorum..katılıyorum

hak_on
27-04-2010, 22:29
farın nasıl yandıgına bakan her polis gorebilir bence ki kullanan bir arkadasım var aydınlatmıyor bile ama zaten ceza kesmeye kafayı koyduysa kesin keser ne diim ki şimdi :D

_opeth
27-04-2010, 22:44

güzel diyosunda far ayarını düşürüncede görüş alanın azalıyor. yükseltincede bizi kör ediyorsun. o zaman xenonun ne anamı kalıyor. kestim biçtim mercekli kullanıyorum şimdiye kadar bana selektör yapanı görmedim

onursumer
27-04-2010, 23:05
her gün bizim burda trafik çevirmesine giriyorum daha 1 allahın kulu demedi arabanda xenon var ayrıca benimki sıfır km bu şekilde geldi servis montajı ona ne dicekler ?

ulasoztas1
27-04-2010, 23:35
xenon takana kimse birşey dememeli eğer göz alıcak derecede yüksekse muayeneden geçirmiceksin seve seve ayarını yapıcak, sonradan takılan ayarsızlar içinse eğer çok göz alıyorsa o zaman polis müdahale edebilir ama sonradan takılan her xenona ceza faşizmden polis devletliğinden başka birşey değişdir..

Ayrıca her gece uygulamaya giriyorum yay warmı die sordular ama xenondan hiçbirşey demediler şimdiye kadar....

Melih-Ö
27-04-2010, 23:36
aman denk gelmedim daha inş da gelmem :S

Dou
27-04-2010, 23:37
Bu arada, kontrol eğer mercek olup olmamasına göre yapılacaksa, kötü.

Sıfır satılan, merceksiz ve orjinal fabrikasyon xenonlu araçlar mevcut.

Kontrol yapılacaksa bile xenon farlarda bulunması zorunlu olan far yıkama sisteminin bulunup bulunmadığına göre yaptırım uygulanmalı. (yapılacaksa bile* diyorum yapılmalı ya da yapılmamalı diye herhangi bir yorumda bulunmuyorum)

Çünkü xenon far olupta far yıkama olmama gibi bir durum yok fabrikasyon çıkışlı araçlar için. Oradan orjinalliği anlaşılabilinir.

ibrahim
27-04-2010, 23:41
fabrika çıkışı olmayanlara yazıyolarmış die duydum bende

Chatin
27-04-2010, 23:46
fabrika çıkışı yok diye yazmak mantıksız. ama merceği yok diye yazmak mantıklı.
merceği var ise xenon ile önünü daha iyi görüyor demektir ve bu kaza oranını azaltır. biraz mantıksız bi tavır fabrika çıkışı xenon olup olmaması.

hatta yanlış bilmiyorsam halojen farlara göre xenon un aydınlatması ki buna lumen deniliyor 3 kat daha fazla.

kadirsa
28-04-2010, 00:02
...her türlü parçanın üretimi, ithalatı, satılması serbest kullanılması yasak ben de bunu anlamıyorum. Sen ben gibi cebindeki üç beş kuruşunu arabasına yatıranlara deilde bunları üretenlere geçirsin ya dişlerini bu babayiğitler, sıkarrrr. Niye ? Niyesi belli çorbaaa....

erkin006
28-04-2010, 00:13
valla bu gün çevirmeden geçerken gayet iç güdüsel kapattım farları öyle geçtim:D...hava aydınlıktı ama...

Viper_Si
28-04-2010, 00:47
...her türlü parçanın üretimi, ithalatı, satılması serbest kullanılması yasak ben de bunu anlamıyorum. Sen ben gibi cebindeki üç beş kuruşunu arabasına yatıranlara deilde bunları üretenlere geçirsin ya dişlerini bu babayiğitler, sıkarrrr. Niye ? Niyesi belli çorbaaa....

aynen öyle hepsi degil 10da 8i böyle maalesef:ofk:

Dou
28-04-2010, 00:51

Ülkeye giren üründen vergi

Senin aldığın o üründen vergi

Bir de seni yakaladığı yerde cezayı kitlediğinde ek kazanç

Sebebi bu, o ürünü getirmese ne o üründen vergi kazancı olacak, ne de sana bana ceza kesip ek gelir sağlayabilecek..

Dragger
28-04-2010, 01:16
güzel diyosunda far ayarını düşürüncede görüş alanın azalıyor. yükseltincede bizi kör ediyorsun. o zaman xenonun ne anamı kalıyor. kestim biçtim mercekli kullanıyorum şimdiye kadar bana selektör yapanı görmedim

Ben -2 ayarında kullanıyorum, önümü de gayet iyi görüyorum.

Hic kimseyi de kör etmedim bugune kadar ;)

TheAce
28-04-2010, 01:19
birde ben şu olayı anlamıyorum arkadaş, tüv dediler cart curt dediler e bu xenonlar muayneden geçiyor hafif kusurlu olarak o zaman salmasınlar yada salıncada ceza kesmesinler... neden "fenni" muayne diyorlarki o zaman. zaten hereşyden ceza kesebilcek pozisyonda polisler birde xenon a neden el attılar anlamıyorum...

aron76
28-04-2010, 07:39

aynen katılıyorum bende xenonları taktığımdan beri -2 de kullanıyorum ve görüş problemi yok şikayet yok ceza yok :icon_tup:

erhann
28-04-2010, 07:43
adanada yazıyorlar çatır çatır
62tl yedik bile :( hemen odemede 45tl :mad:

Maxi
28-04-2010, 16:28

dragger bence sende kendini kandırıyorsun ,
çünkü mutlaka karşındakini rahatsız ediyorsundur.
sonradan takılmış ve merceksiz farın karşıdakinin gözünü almaması imkansız .

hala yok almıyor diyorsan eğer
aracın farlarını şekildeki gibi kontrol etmeni tavsiye ediyorum,
çünkü sende aynı hatayı yapmışsındır muhtemelen .

--------------
Bu geçen seneki yazımdan alıntıdır, tamamı burada ,
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=39562

şimdi birde kendini kandıranlar var bu konuda ,
onuda açıklayayım nasıl olduğunu ?

şekiller çok komik biliyorum, acilen öylesine çizdim,
ama anlatmak istediğimi anlatıyor..

merceksiz fara xenon taktıktan sonra
aracın önüne geçip,
yani tamponun hemen önünden farlara bakıp aaaa bak göz almıyor diyerek sevinen aslında kendini kandıranlar var .

işte böyle ;
halbuki oradaki açıdan ışığın belkide %1 bölümüne bakıyorsunuz ..

http://img27.imageshack.us/img27/6503/xenon1l.jpg

ama gerçekleri görmek istiyorsanız ,
xenonlar yanıkken şöyle bir 30-50 metre uzağa gidip tekrar bir bakın bakalım ,
gözünüzü alıyormu almıyormu ?? aynı karşıdan gelen araba gibi..

işte böyle;
http://img269.imageshack.us/img269/4862/xenon2c.jpg

----------------

---------------

gkhunk
28-04-2010, 16:30
ben karşımdaki araçlarının gözümü almasından bıktığım için çıkardım, merceksiz farda xenon cidden çok kötü, heleki 6000 Kelvin üzeri.

2 sene öncesinden beri yasakdı diye biliyorum ben ayrıca.

hem neredeyse hiçbir yabancı filmde ve videoda da görmedim bizdeki gibi bembeyaz.

douu
28-04-2010, 17:08
benim rc ye ticariden dönme diyen polis bence onu bilmez :D

:hahaha::hahaha::hahaha: Ticari mi bu araba:soru: Koltuklar kaça mal oldu :D

gökberk
28-04-2010, 17:27
Mercekli veya merceksiz bilemiyorum aralarındaki farkı ama akşam karanlığında
yani aydınlatması olmayan yollarda
karşıdan gelen xenonlu aracın farları inanılmaz derecede beni yoruyor...

serdar_07
28-04-2010, 21:40
yanı şimdi mercekli xenon lara bi şey demiolar mercek olmayanlara mı diyolar..yoksa her ikisinede mi diyolar:D ayrıca merceği olmayan farda xenon gerçekten gece çok göz alıo..

_opeth
01-05-2010, 12:37
o far ayarı araca konan yük durumunda ayarlanması için konmuş durumda. yük yüklendikçe aracın burnu yukarı kalkar onu dengelemek için o far ayarı konmuştur. bişey taşınacağı zaman ne olacak o far ayarı?

Mr.K
01-05-2010, 12:40
o far ayarı araca konan yük durumunda ayarlanması için konmuş durumda. yük yüklendikçe aracın burnu yukarı kalkar onu dengelemek için o far ayarı konmuştur. bişey taşınacağı zaman ne olacak o far ayarı?

iste o yuzden zaten orjinal xenonlu araclarda faryikama+otomatik yukseklik ayarli farlar var :)

he diyosan ki aracta far ayari yok xenon takilmis arabaya 3kisi+3bavul bindim kafasi kalkti napicam(far ayar butonu yok) cok basit,accan kaputu sokcan tornavidayi birazcik assa indircen olcak bitcek:D) 'ben oyle yapiodum:D haha'

StyleALP
01-05-2010, 14:30
Saçma sapan cezalar koyan devlete gelsin;

http://i41.tinypic.com/hsn6h3.jpg :D

_opeth
01-05-2010, 19:33
iste o yuzden zaten orjinal xenonlu araclarda faryikama+otomatik yukseklik ayarli farlar var :)

he diyosan ki aracta far ayari yok xenon takilmis arabaya 3kisi+3bavul bindim kafasi kalkti napicam(far ayar butonu yok) cok basit,accan kaputu sokcan tornavidayi birazcik assa indircen olcak bitcek:D) 'ben oyle yapiodum:D haha'

gözünüze sokmadan olmayacak anlaşılan.

http://www.geceucusu.com/uploads/406retrofit/P24.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/9816/4sadecesiskit.jpg
bu da sis farında xenon olan
http://img268.imageshack.us/img268/304/8sadecesis.jpg

http://img228.imageshack.us/img228/2073/9xenonsis.jpg
mercekli kısa xenon ve sis farları yanarken

sinan-s
01-05-2010, 19:40
Eğer far mercekli değil normal far ise cezası var.Ama mercekli far ise ceza yok..

Dragger
02-05-2010, 04:53
Bugun 2 kez cevirmeye girdim, biri etiler biri fenerbahcede.

Farlarla ilgili hicbir sorgu sual olmadı, olacagını da sanmıyorum.

dragger bence sende kendini kandırıyorsun ,
çünkü mutlaka karşındakini rahatsız ediyorsundur.
sonradan takılmış ve merceksiz farın karşıdakinin gözünü almaması imkansız .

2006 senesinden beri yani 4 seneden fazladır merceksiz farda xenon kullanıyorum.

102bin kmde otomobilim, öyle haftasonu arabası falan da degil.

Simdiye kadar ne uzun yolda, ne sehiricinde farlarımdan rahatsız olup selektör atan, bir tepki gösteren olmadı.

Karsıdan gelenlerle bu sekilde, önümde giden arabalarla da hicbir sıkıntı yasamadım, her hafta kmlerce rolling izliyoruz, en ufak bir rahatsızlık olmadı.

Yani kendimi kandıracak bir durum yok, arabama mercek olsaydı mercekli far alırdım ama böyle bir sans da olmadıgı icin, gidip xenonları sökmem.

Ticari arac degiliz, tasıyacagımız en fazla bir bavul olur ;)

Onu da arka koltuga koyarız bagajda yer yok zaten.

Mutu
02-05-2010, 04:58
kim nasıl anlıyacak oda mechul adam arabayı alırken almaz ama sonra kafasına eser gider servisten yada yedek parcacıdan orjinal xenon icin uyumlu far ve xenon alır polise bunu nasıl anlatabilirsin ki

Subarucuların gazetede çıkmış bir yazısı vardı . Polise spoiler'in orjinal oldugunu göstermek için katalogu yanımızda taşıyoruz , polislerin cevabı bana arabayı mı satacaksın lan oluyordu diye .
Yani polise kalmış , ceza limiti dolmadıysa stickera bile yazıyorlar =)

Quantum
02-05-2010, 10:02
Ticari arac degiliz, tasıyacagımız en fazla bir bavul olur ;)

Onu da arka koltuga koyarız bagajda yer yok zaten.

Otomatik far ayarı olan, 3-4 kişi bindiğinde farları otomatik olarak aşağı indiren araçların tümü "ticari" midir?

Araç için "yük" denilen şey sadece 2 bavul, koli, sandık vs gibi şeylerden mi ibarettir?

ya da sahibinin egosunu tatmin etmek için mi aşağı doğru iniyor. "vay anasını benim uzay mekiği yine ayarlıyo bişeyler, parayı da böyle ezerim ben.. " dedirtmek için mi konmuş o otomatik far ayarı denen zıbırdak?

Kendine mantıklı sebepler bulmakta üstüne yok yurdum insanının..

aqustic
02-05-2010, 10:16
Yasaklanmadan önce bile sırf karşıdaki adamın gözünü aldıgı için yine takmıyordum ve takmam da.
Şu ana kadar trafikte merceksiz xenon takıpta gözümü almayan hiçbiri araçla karşılaşmadım..Özellikle uzaktan bakıyorum.Kesinlikle göz alıyor yada benım gözlerimde problem var.Merceksizken sanki kaynak yapar gibi ışık dagılıyor.Ama görüntü olarak güzel.

_opeth
02-05-2010, 11:49
Otomatik far ayarı olan, 3-4 kişi bindiğinde farları otomatik olarak aşağı indiren araçların tümü "ticari" midir?

Araç için "yük" denilen şey sadece 2 bavul, koli, sandık vs gibi şeylerden mi ibarettir?

ya da sahibinin egosunu tatmin etmek için mi aşağı doğru iniyor. "vay anasını benim uzay mekiği yine ayarlıyo bişeyler, parayı da böyle ezerim ben.. " dedirtmek için mi konmuş o otomatik far ayarı denen zıbırdak?

Kendine mantıklı sebepler bulmakta üstüne yok yurdum insanının..

:icon_tup: :icon_tup:

Dragger
02-05-2010, 18:17
Daha dün xenon takmadık, 4-5 senedir kullanıyoruz. Göz alsa herhalde sadist degiliz söker atarız. Ben kendi otomobilimle ilgili örnek veriyorum siz genelleme yapıyorsunuz.

Bilmediginiz birsey var, hos forumun yarısı bilir ama benim arabam offsetli jantlarından dolayı beton gibi bir süspansiyona sahipti ve arkaya bırak 3 kisi 5 kisi bindir en ufak esneme vs olmazdı, orjinalinden de 7-8cm alcaktı. Öyle önü havaya kalkar söyle olur böyle olur durumu yoktu.

Hala ısrarla benim arabam icin konusacak varsa gelsin cumartesi Atasehire görelim göz mü alıyor adam gibi mi aydınlatıyor? Buradan bilip etmeden bos konusmanın anlamı yok.

Quantum bu arada sen merceksiz farlarından xenonları söktün mü?

ihsans
02-05-2010, 19:16
Trafik polislerinin 81 ilde yapacağı denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek.Otomobillerde yüksek aydınlatma sağlayan xenon farların yaygınlaşması, Emniyet Genel Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.Kısa far durumunda bile uzun far gibi sürücülerin gözünü alan farlara karşı emniyet yeni bir denetim programı geliştirdi. 81 ilde yapılacak denetimlerde aracın orijinalinde olmayan standart dışı xenon far takanlara 62 lira para cezası verilecek. Standart dışı xenon farlar hakkında yapılan şikâyetler trafik ekiplerinin yeni denetime çıkmasına sebep oldu. Polisler, hız, alkol, emniyet kemeri, cep telefonu gibi denetimlerin yanı sıra artık xenon far kontrolü de yapacak. Standart dışı xenon far taktıran araçlara "Karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde ışık donanımı kullanmaktan" 62 lira ceza kesilecek. Bu farların araçların orijinalinde bulunması halinde ise herhangi bir ceza uygulanmayacak. Bu arada ekipler, xenon farların yanı sıra önümüzdeki günlerde cam filmli araçlara dönük de sıkı bir denetim gerçekleştirecek. Filmli araç kullananlara ilgili kanun maddesine göre cezai işlem yapılacak. ZAMAN

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=968988&title=orijinal-olmayan-beyaz-fara-62-lira-ceza-kesilecek

_opeth
02-05-2010, 19:35
Daha dün xenon takmadık, 4-5 senedir kullanıyoruz. Göz alsa herhalde sadist degiliz söker atarız. Ben kendi otomobilimle ilgili örnek veriyorum siz genelleme yapıyorsunuz.

Bilmediginiz birsey var, hos forumun yarısı bilir ama benim arabam offsetli jantlarından dolayı beton gibi bir süspansiyona sahipti ve arkaya bırak 3 kisi 5 kisi bindir en ufak esneme vs olmazdı, orjinalinden de 7-8cm alcaktı. Öyle önü havaya kalkar söyle olur böyle olur durumu yoktu.

Hala ısrarla benim arabam icin konusacak varsa gelsin cumartesi Atasehire görelim göz mü alıyor adam gibi mi aydınlatıyor? Buradan bilip etmeden bos konusmanın anlamı yok.

tamamdır ben gelip göreyim. genelleme yapmak zorundayız çünkü kullanıcılar sizden cesaret alarak "merceksiz kullanırım bak dragger'ın ki göz almıyor" gibi saçma söylemlerle cesaretlenebilirler.

Dragger
02-05-2010, 19:48
Ben arabamdan yay söktügümde gidip far ayarı yaptıran birisiyim + mercek olsa zaten ben de mercekli far tercih ederim.

Bu nedenle cesaretlenecek bir durum yok, kimse de mercekli far sansı varken merceksiz fara xenon takın gezin vs demedi.

Misal golf veya jetta düsünüyorum su sıralar, alabilirsem ilk isim gidip merceksiz farlarını gtilarda bulunan mercekli ile degistirmek olacak.

ulasoztas1
02-05-2010, 20:54
tamamdır ben gelip göreyim. genelleme yapmak zorundayız çünkü kullanıcılar sizden cesaret alarak "merceksiz kullanırım bak dragger'ın ki göz almıyor" gibi saçma söylemlerle cesaretlenebilirler.

zaten ne çıkıyorsa şu Zaman gazetesinden çıkıyor.... :Deli:

CGTY
02-05-2010, 21:13
Mercekli fara xenonla rahat mı olmalıyım yani şimdi ?

Gündüz yanık gezerim normalde artık kapatır oldum.

Ae86´nın gözünü seviyim ya, sarı ampülle Farım da açık yolumda modunda oluyorum. :D

_opeth
02-05-2010, 21:56
zaten ne çıkıyorsa şu Zaman gazetesinden çıkıyor.... :Deli:

benim mesajımla zaman gazetesini çözemedim sanırım yanlış alıntı olmuş :)

Quantum
02-05-2010, 22:17

Merceksiz xenon göz alır.. Bunun ispatlanacak yanı yok.. Kendini kandırıyorsun.. Görüntüsü hoşuna gidiyor, kendince bir mantığa oturtmaya çalışıyorsun..

Orjinalinden xenon olmayan her aracın farı göz alır. Xenon merceksiz farda ışığını dağıtır.. Tartışmak bile anlamsız bunu..

Halojen ampuller ile xenon ampullerin lümen değerleri bile yazıldı çizildi burada.. Halen göz almayacağını iddia ediyorsunuz.. Resimler konuyor, halen ikna olmuyorsunuz.

Xenon söktüm yerine philips extreme kullanıyorum. xenon dan çok daha iyi aydınlatıyor.. Bir gün başka bir araba kullandım, arkamdan da benim arabamı başka birisi getiriyordu. Kendi arabamdan rahatsız oldum ki civic ışığı en az dağıtan ampulü kullanır (H7)

H3 ve H1 direkt suikast aracı zaten..

Bir kaç gün sonra da xenon lar direkt çıktı zaten.. Işığı milletin gözünün içine soka soka kendimle akraba etme gibi bir merakım yok..

Xenon ile dağları taşları görüyordum şimdi sadece önümü görüyorum. Zaten öyle 3-5 yıl değil bir kaç ay kullandım. O da söylediğim gibi dışarıdan farkedene kadar.

Yeni ampullerden sonra far çizgisini mercekli farlarımdan sonra tekrar hatırladım..

Far ayarını da muayenede kullanılan farların kontrol edildiği cihazda ayarlattım özellikle.

Xenon kullana kullana bu kadar yazıp çizeceğimi mi düşündün :) Çok talihsiz olmuş eğer öyle ise.. :)

Sana önerim, başka bir araca bin ve kendi arabanı da başka birisine ver.. çıkın öyle ataşehirden yola sabiha gökçene doğru.. bak dikiz aynasından.. aracın bazen uzakta kalsın, bazen tamponuna girsin, her türlü kontrol et iç ve yan aynalardan.. gerçekten göz alıyor..

levent
02-05-2010, 22:52
bende yavuz abiye katılıyorum bu konuda, 2 yılı aşkındır orj farlarımda (h7 kısalar) xenon kullanıyorum 6000kelvin, daha sellektör yemedim, kaç km gece yolculuğu yaptık ettik üstüne üstlük, araçta yük varken de 3. kademeye çekiyorum bende rahatsız olmuyorum karşıdakilerde rahatsız olmamaya devam ediyorlar.

ama uygun fiyatlı çıkma yada yan sanayi ön far takımı bulursam bi-xenon projektör montajı ile merceğe geçmek aklımdaki şeyler arasında.

bu arada merceksizlere yazıcaklarsa 99-00 Mercedes E serilerine de döşemeleri lazım, merceksiz farda orj xenon var, son kasa Corollalarda da var HB3 ampul tipi de.