PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Civic Fren ve Fren Balataları Tecrübeleri

Quantum
28-04-2010, 22:26
Anlaşılan o ki böyle bir konu olmaması eksiklik olmuş :)

Yeni Civic lerdeki fren tecrübelerimi paylaşarak konuyu açayım, zaten konu geliştirecektir kendini..

Stock Fren balataları ve diskleri:
10bin km sonra yüksek hızlarda(+150km/h) frene basıldığında uğuldama ve titreme sorunu ile karşılaştım.
zamanla (3-4 hafta içinde) daha alt km lere indi bu uğuldama sesi ve titreme sorunu. 80km/h olduğunda Servise gittim, balataların sert olmasından dolayı ısı ile disk eğilmiş. disk değişti. balatalar orjinal takılacaktı, TRW takmalarını istedim.

TRW Balatalar.
Yaklaşık 15.000 km kullandım. Honda nın orjinal balatalarına göre çok daha yumuşak. Fren mesafesi oldukça azaldı. Tümseklerden geçerken frene basıldığında önceden ABS devreye girerken, bu sorun ortadan kalktı. Çok memnun kaldım performansından. Tek dezavantajı aşırı (ama gerçekten aşırı) balata tozu olması idi. Çok yumuşak balata. İnanılmaz şekilde toz bırakıyor.

Bosch Balatalar
Tecrübe etmedim. Ancak kullanan kişiler çok memnun olduklarını söylüyorlardı. (2000km lik bir tecrübe ile) ayrıntı bilgiye sahip değilim.
ön tekerler takım:80-90 TL civarı

Stoptech Balata (ve hava soğutmalı diskler)
Şu an aracımda orj disklerle kullandığım stoptech balata var.
TRW den hem frenleme mesafesi olarak, hem de disk tozu anlamında 2-3 gömlek üstün balata. henüz 1000km dir kullanıyorum ama 2-3 kez panik fren yaptım. Gerçekten çok memnun kaldım. Ön teker takım: 90-110TL civarı

Stoptech diskler (delikli ya da kanallı hava soğutmalı) ve stoptech balatalar ile bu soruna yapılacak nokta uygulama. 550-650TL civarı full takım.

Piyasada bunlardan başka kullanılan balata da yok zaten.

TRW yi Stoptech i beğenmeyen arkadaşlar neyle kıyaslıyor çok merak ediyorum.
Ya benim bir önceki arabam ben farkında değilim murat 124 idi, ya da TRW/Bosch/Stoptech balatalarından yana şikayetleri olan arkadaşların bir önceki araçları ya ferrari idi, ya da veyron falan dı. 100 ile giderken 10metrede durma gibi bir hayalleri varsa üzgünüm.

Yazdıklarım ve bu konunun içeriği yeni civic ler için fren tecrübelerini araştıran arkadaşlara faydalı olur umarım.

devil_berk22
28-04-2010, 22:30
Güzel bi paylaşım teşekkürler abi ben ve benim gibi yeni civic almak isteyenler için ve fren konusunda bilgi almak isteyen arkadaşlara faydalı bir konu olmuş.

pasa35
28-04-2010, 22:38
bende ole pek uğuldama fln yok.ama sıkayet eden cok kısı var bu ebc greenstuff falan var onları merak ediyorum acıkcası

Quantum
28-04-2010, 22:42
170 180 le giderken frene asıl gör uğuldamayı :)

pasa35
28-04-2010, 22:49
cok o hızlara cıkmıom cıksamda frene basmıom:)

Ahmet.S
28-04-2010, 22:57
paylaşım için teşekkürler engin disklerin değişme zamanı alocaz atık bişiler peki orjinal diskte spotech balata uyuyomu sorun yaratmıyomu diskler orjinal balatayla yamulurken senin kullandığınla nasıl oluyoki.

ocean0636
29-04-2010, 16:31
Bende trw var uguldama sesinin kesilmesi hariç CİDDİ bı fark olmadı orj'a göre :)
Stoptech denicem simdide ıns soylendigi gibi güzeldir bu defa çok umutluyum :D
Tabiki de 100-0 a 10m de durmak gibi bir istek olamaz ki zaten asıl sorun benim için ara hizlardaki frenler ornegin; 160-90 yawaslamak gibi
Frenlerin yetersiz olduğunu surdan daha rahat anlayabiliriz; Fab verisi 100-0 durma mesafemiz 42.kusur metre arkdasimin toyota yarisi bile 38 küsürlerde duruyormuş merak ettim kullandım cidden yeni civicle alakasız frenleri çok güzel duruyor :)

tuttut
29-04-2010, 19:22
Trw hakikaten cok yumusak ancak takalı 3 gun olmasına ragmen balata tozu beni benden aldı oyle cok ani fren yapmama ragmen . Daha cok yeni oldugu icinmi boyle oldu yoksa bu trw kulandıgımız surece boyle devam edecekmi?

ocean0636
29-04-2010, 19:27
Edecek :) Yikamacidan çıkıp 5-10km gittikten sonra az önce parıl parıl parlayan jantlarim (abartmiyorum) simsiyah oluyor :( Hakikaten çok lanet bı şey

tuttut
29-04-2010, 19:30
Edecek :) Yikamacidan çıkıp 5-10km gittikten sonra az önce parıl parıl parlayan jantlarim (abartmiyorum) simsiyah oluyor :( Hakikaten çok lanet bı şey

Yagmurdan kacarken doluya tutulduk herhalde :) Yabancı sıtelerde hawk dıye bır balata markası goruyorum bılgınız varmı ?

ocean0636
29-04-2010, 19:54
Yagmurdan kacarken doluya tutulduk herhalde :) Yabancı sıtelerde hawk dıye bır balata markası goruyorum bılgınız varmı ?

Bende duydum fakat cıddı bır bılgım yok ama degıstırceksenız stoptech tavsıye ederım cok olumlu yorumlar var kullanan kısıler arabamda fren var dıyebılırım dıyordu :)

sinan-s
29-04-2010, 19:56
Güzel bilgiler...

devil_berk22
07-05-2010, 17:14
ABD de 412bin honda geri çağrılmış frenleri dolayısıyla bakalım tr dede bu tür bi geri çağırma olacakmı http://www.arabam.com/haber.aspx?haberID=288926&baslik=Honda 412 bin aracını geri çağırdı!

ruudvan
11-05-2010, 02:09
ebc deneyin eğer aracınıza göre varsa tabi genelde hondaların tüm serilerine üretim yapılıyor fakat trw kadarmı bılmem 100 km yol git jantlar griyse fümeye döner...100-140 tl civarı fiyatları.green stuff idealdir.yüksek süratte burdayım merak etme der.

pasa35
11-05-2010, 20:10
bu ebc yi bende merak ediyorum kullanan varmı acaba

http://www.sahibinden.com/06-_honda_civic_1_6_ebc_green_stuff_on_fren_balatalar i-12WQQaXQQ22053620WQQpXQQdisplayitem

Dou
11-05-2010, 22:01
6 sene bu orjinal balatalarla geçmez, başlarım garantisine

Faydalı bir topic olmuş teşekkür ederim.

ocean0636
11-05-2010, 22:30
en ıyısı stoptech aslında ** tuzlu :)

ruudvan
12-05-2010, 00:12
ebc iyi ama toz cıkarıo bnı ayar edıo normal frenlemede basarılı ama en cok yukset suratte guzel performans verıo .
ebc ole ıkı fren balatası ureten bır fırma deil genelde yarıs motorsıkletlerı ıcın sekromec baskı balata fren balatası vs gıbı mekanık aksamda uretıyor deneyın demem ama denıcek olan tozdan baska dezavantajını gormıcektır bnm dısklerımın durumu pek ıı deıl o yuzden bana suan yetıo ama dıskler degısınce ne olur bılemıcem ..

daha oncesınde nısın kullanıodum orjınal balataydı sertleşmeden dolayı cıkarttım ama nısınde ıı dır tavsıye ederım ...