Orijinalini görmek için tıklayınız : Son zamanda vize yaptıran ????
2002 model typer ıcın vize ucretı ne kadar neler gerekıyo fılan falan yardımcı olan arkadaslara sımdıden tesekkurler.
EMRE-5843
30-04-2010, 14:54
Gecikme yok ise 130 tl sanırsam.Motor şasi numarasının gözükmesi gerekıyor eger gözükmüyosa servisten kağıt isteyebilir:((bna 50 tl ye patladı kendi beceriksizlikleri yüzünden)Yangın tüpü,boyunluk ilkyardım seti zaten şart.Bide egzos emisyon oda 20-25 tl falan..
Rstmania
30-04-2010, 14:56
artık eskisi kadar kasmıyorlarmış. İlk yardım çantası, yangın söndürücü gibi şeyleri yanına alıp gitmen yeterli. Vergi borçlarını falan ödemeyi unutma. 126,26 lira da ücreti var. Egsoz emisyon tarihi geçmemiş olmaması şart..
EMRE-5843
30-04-2010, 14:58
artık eskisi ar kasmıyorlarmış. İlk yardım çantası, yangın söndürücü gibi şeyleri yanına alıp gitmen yeterli. Vergi borçlarını falan ödemeyi unutma. 126,26 lira da ücreti var
:icon_tup:şehir şehir farklılıklar gösterebilir.Far ayarı ve emniyet kemerlerinide kontrol et derim..
caprio55
30-04-2010, 14:59
arkadaşım daha dün typer ıma muayne yapıldı. ön parklar yoktu bende onu yaptırdım sadece.. sigortacı bi arkadaşa verdim 150 liraya halletti. aksi taktirde arkadaşların dediği gibi ıvır zıvır şeyleri yanına alman gerekiyor.
Rstmania
30-04-2010, 15:00
:icon_tup:şehir şehir farklılıklar gösterebilir.Far ayarı ve emniyet kemerlerinide kontrol et derim..
aynı şehirdeyiz ;)
emniyet kemerleri önemli onu unutmuşum. hepsi görülecek yerde olmalı. Far ayarı hafifi kusur olarak geçiyor..
saolun beyler pekı duz boru ıle gecebılırmıyım sonda ses cıkarmayan bır sey taksak ıs yaparmı yoksa ılla katalızor ıstıyolarmı
?
EMRE-5843
30-04-2010, 15:06
Sen bence muameleci bul:)anladım ben mevzuyu:)
nitrO_Oxide
30-04-2010, 15:07
Eski aracımda düz boruydu.Kat dahil tüm susturucuları taktırmışlar..
caprio55
30-04-2010, 15:30
benim typer da kat yoktu orta ve son susturucu vardı.. heralde ses yok die geçirdiler ama muamelecinin de bi katkısı olabilir bu konuda.
orj eksoz yoksa degiştirmeden gitme bosuna gidersin ses olmasa bile geçmiyor
bugün yaptırdım ben kesin orta ve son susturucu orj olacak
idaretende olsa degiştir ben 30 tl verdim orj yakın son susturucu taktım
19gokhan90
30-04-2010, 15:56
bizim emektar skodada silencerlı son susturucu vardı adam baktı baktı elledi okşadı birşey demeden geçirdi :) 4.sanayidekinde. Sanırım en rahat sarnıçta oluyormuş
mayıs 3 gıdıcem bakalım bıze ne dıcekler
bizim emektar skodada silencerlı son susturucu vardı adam baktı baktı elledi okşadı birşey demeden geçirdi :) 4.sanayidekinde. Sanırım en rahat sarnıçta oluyormuş
Sarnıçta rahat gibi geldi bana 2 tane ticariyi 2 yıldır tüvden geçiriyoruz far ayarı ilkyardım çantası yangın tüpü ve frenlere çok önem veriyorlar.Başka bi sıkıntı yaşamaıdm hatta 7+1 transporterin ruhsatta 9 yazıyo olması lazım vizeden önce hiç bakım vs yaptırmadan 2 yıldır tek seferde geçirdik.
Orçun artık katalizörsüz araçlar muayeneden geçmiyor..
Yay varsa geçirmiyorlar tabi muayene yapana baglı
arkada 3 tane emniyet kemeri
2 reflektor saglık çantası ıstıyorlar
baska bır seye bakmıolar.
orhansah
30-04-2010, 20:09
boyunluk şart mı peki
orçun ben geçtiğimiz temmuz ayında yaptırmıştım. Bende TÜF den onaylı H&R yay, cai, headers ve kat iptali var.
Ben ankara gölbaşındaki muayene istasyonuna gittim 2 kişi ne var ne yok baktılar yay ve kat iptalinden dolayı geçirmediler ki sabaha karşıda tatile gidecektim neyse orj. yayları ve orj. katı taktım gittim yaylardan istedikleri bi esneklik olması gerekiyormuş type-r lardada o esneklik yok bunu anladım sonuçta egzostlu bilmemneli type-r geçtiği muayene istasyonundan bende uzun ugraşlar sonucu sıfır kusur ile geçtim.
anladım mertcan abı ılk defa yaptırıcam ondan bır arastırayım dedım
orçun ben geçtiğimiz temmuz ayında yaptırmıştım. Bende TÜF den onaylı H&R yay, cai, headers ve kat iptali var.
Ben ankara gölbaşındaki muayene istasyonuna gittim 2 kişi ne var ne yok baktılar yay ve kat iptalinden dolayı geçirmediler ki sabaha karşıda tatile gidecektim neyse orj. yayları ve orj. katı taktım gittim yaylardan istedikleri bi esneklik olması gerekiyormuş type-r lardada o esneklik yok bunu anladım sonuçta egzostlu bilmemneli type-r geçtiği muayene istasyonundan bende uzun ugraşlar sonucu sıfır kusur ile geçtim.
anladım cenkcım tessekkur ederım ılgın ıcın eksık olma
adımları yazim ben. 123tl yatırıyorsunuz gecikme yoksa. trafik sigortası, temiz kağıdı.stpene, ilk yardım çantası, boyunluk, yangın tüpü, 2 adet ceset torbası, 2adet reflektör egzoz emisyon pulu. ilk kapı açılıyor fren testi, aks testi, alt takım testi, amortisör yay vs... 1998model sonrası tüm araçlarda katalizör ararlar yoksa muayeneden ağır kusurlu geçemez.egzoz sessiz ve standarta yakın olmalı.motor no ve şasi noyu kontrol ederler. tüm emniyet kemerlerini takarlar bakarlar. silecekleri çalıştırırlar su sıkarlar fiskeylerden. motor içini kontrol ederler. en son sinyal far, lambalara bakarlar kısacası. araç üzerinde tadilat var ise tse den proje çizimi ve onay isterler.
sımdı alt tarafta bır testpipe var onu katalızor dıye yutarlarmı acaba??
yok hiçbiri yutmaz. ben downpipe çıkartmadım. sonrası ara susturucu ve düz oem boru ve oem son susturucu ile geçtm. 93 model olduğu için kat zorunluluğu aramıyolar. burdan kurtardığımdan geçtim. yüzde 99u krom boru 76mmi filan biliyor. bnm turbomun büyük olduğunu ıvırını zıvırını bile anladılar. ama baya iyi niyetlilerdi. mesela yan çamurluk sinyallerini iptal ettirmiştim dümdüz dü yani. onu bile kaçırmadılar. ama geldi sordu bende doğruyu söledim bişey yazmadı iyi niyetlilerdi de.
egeturbo
01-05-2010, 00:09
eski otomobillerde arkada kemer yok bu tarz araçlarda sorun cıkartmazlar değilmi ?