PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Opel Corsa ve Astra Sorgusu

TarikS
01-05-2010, 17:50
Corsa'nin sahibini taniyan var mi veya arac hakkinda bilgisi olan, Telefon numarasi yok, mesaj attim ama geri donmedi

http://www.sahibinden.com/elk_kit_ile_117_hp_corsa_sport-26WQQaXQQ24268709WQQpXQQdisplayitem

Bu astra hakkinda bilgisi olan var mi? 1.9 CDTi motorlar saglam midir? LKR05 plakali kirmizi GTC ile bi kere denk geldim saglam gideri var o aracin biraz yukluydu sanirim, oynamaya musait bir motor mudur ?

http://www.sahibinden.com/kaza_boya_hata_yok_6_vites_isitmali_deri_koltuk_tu rbo_dizel-20WQQaXQQ24700909WQQpXQQdisplayitem

tesekkurler

ACTPK
01-05-2010, 18:12
1.9 Cdti motorun partikül filtresinin çok aşırı pahalı olduğunu biliyorum. 8bin liradan bahsediliyordu bi ara ne kadar doğru bilemem. Kullanmadım. Bunun dışında Fiat grubu ve gm grubunun bütün 1.9 dizelleri aynı motora sahip. Geliştirilmişi yada aynısı.

sinan-s
01-05-2010, 18:21
Kırmızı corsa güzel bence..

ali_utku
01-05-2010, 18:39
astraların iç aksamdan gelen seslerden şikayetçi olanlar vardı bir araştırın derim

palamut
01-05-2010, 19:17
1.9 Cdti motorun partikül filtresinin çok aşırı pahalı olduğunu biliyorum. 8bin liradan bahsediliyordu bi ara ne kadar doğru bilemem. Kullanmadım. Bunun dışında Fiat grubu ve gm grubunun bütün 1.9 dizelleri aynı motora sahip. Geliştirilmişi yada aynısı.

1.9 lar değil 1.3 multijetler aynı
aynı olmasına rağmen üretim kaliteleri ve bazı bileşenleri farklı.

1.9cdti opele has bir motor ve sınıfının en iyilerinden biridir chiplendiğinde tadından yenmez gtc nin yol tutuşu ve sürüş karakteri gerçekten bambaşkadır her şekilde tavsiye ederim

ACTPK
01-05-2010, 19:35
Doğrudur... Ben alfa 159daki 150hp'lik 1.9 jtdm'ler aynı diye biliyordum Şasiside vectra c ile aynı zaten.

gsi_club
02-05-2010, 01:18

1.9cdti opele has bir motor ve sınıfının en iyilerinden biridir chiplendiğinde tadından yenmez gtc nin yol tutuşu ve sürüş karakteri gerçekten bambaşkadır her şekilde tavsiye ederim

dediklerine aynen katiliyorum.birde araci opc kit yaparsin bomba gibi olur araç...

TarikS
02-05-2010, 01:22
Tesekkurler.

Partikul filtresini sokup atsak ariza lambasi yakiyor mu?

astraların iç aksamdan gelen seslerden şikayetçi olanlar vardı bir araştırın derim

Eger oyleyse ciddi tereddute sokar bu beni. Arastirayim. :)

Tesekkurler

ATA156
02-05-2010, 01:24

1.9 cdti opele has bir motor değil, fiat grubun geliştirdiği 159'da kullanılan jtdm motordur.

Alfa Romeo 1.9 jtdm, Opel 1.9 cdti, Saab 1.9 tid aynı motorları kullanıyorlar. Motor hacimleri ve sıkıştırmaları hepsinin aynı ancak denildiği gibi üretim teknolojileri farklı.
Hatta Saab'ın motorun plastik kapağı söküldüğünde fiat oem logosu görünüyor. Üst kapağı neredeyse aynı.

S.Özeren
02-05-2010, 01:24
düşük tüketim arıyorsan 1.9cdti sana gelmez söliyim aşırı yakıyor normal 1.9 lardan

.::EmrE::.
02-05-2010, 01:37
Bir arkadaşta vardı 1.9 CDTi Astra.. Thorney Motorsports dan birkaç parça + chip ile 245 hp civarı almıstı yanlış hatırlamıyorsam + opc tamponlar vardı çok çok iyidi :) Kesinlikle tavsiye ederim bomba olur.

BlackEmperor
02-05-2010, 02:30
bence sana gtc yakışır dediğim gibi yuklersen motoru r8 bile geçebilirsin :)

Berkan
02-05-2010, 02:35
ilk çıktığı zaman arkadaşım almıştı birtane gtc dizel gayet başarılı araçtı güzelde gidiyor haliyele iç mekan tıkırtı fln bilemiycem ama bahçelievlerde falan beyaz bitane opc tamponu gtc var çok şık duruyo tavsiye edilir :D,

edit :D

km takıntın olmasa aslında beni al diye bağırıyor araç sana tarık :D

http://www.sahibinden.com/cupra_tdi_231hp_boyasiz-85WQQaXQQ24724328WQQpXQQdisplayitem?

Killah
02-05-2010, 09:43
evet tarik o ilandaki ibiza cupra gayet temiz bir arac 230hp ciktisi oldugunu yazmisti bir arkadasim (kurtbil) ve cogu araca saka yapabilirsin, en azindan astradan falan daha guzel ve TR'de 4-5 tane falan var.

TarikS
02-05-2010, 10:51
ilk çıktığı zaman arkadaşım almıştı birtane gtc dizel gayet başarılı araçtı güzelde gidiyor haliyele iç mekan tıkırtı fln bilemiycem ama bahçelievlerde falan beyaz bitane opc tamponu gtc var çok şık duruyo tavsiye edilir :D,

edit :D

km takıntın olmasa aslında beni al diye bağırıyor araç sana tarık :D

http://www.sahibinden.com/cupra_tdi_231hp_boyasiz-85WQQaXQQ24724328WQQpXQQdisplayitem?

olm disi ve motoru cok guzel de ici kotu be Ibiza'larin :D bu aracta km sikintim sadece yuruyen aksamdan dolayi olur.. bi denemek lazim ama 30 lira da cook fazla bu arabaya diye dusunuyorum

erh
02-05-2010, 11:23
deneme deneme

erh
02-05-2010, 11:50
GTC ye 2-3 yıl once yazılım yapmıstım. Pırıl pırıl bir arabadır içinde dynamat izolasyon vardır ve çıt duyamazsınız gurultu namına.. eski sahibi de arkadasımdır cok titiz biriydi..

Ibiza da bildigimiz kara tren.. öküz gibi giden bi araba.. ama konfor sıfır :)

BlackEmperor
02-05-2010, 13:10
evet tarik o ilandaki ibiza cupra gayet temiz bir arac 230hp ciktisi oldugunu yazmisti bir arkadasim (kurtbil) ve cogu araca saka yapabilirsin, en azindan astradan falan daha guzel ve TR'de 4-5 tane falan var.

astradan güzel mi ? yığacam şimdi buraya GTC fotolarını :D

Killah
02-05-2010, 13:22
zevk meselesi tabi

*AddO*
02-05-2010, 15:39
GTC çok şekil araç.Full basık halde çok canlar yakarsın yolda giderken.1.9CDTI 'da chiplendimi gidişide daha fena olur.
İç kalitesi ve sağlamlığını direksiyona oturunca anlarsın zaten.

palamut
02-05-2010, 15:55
1.9 cdti opele has bir motor değil, fiat grubun geliştirdiği 159'da kullanılan jtdm motordur.

Alfa Romeo 1.9 jtdm, Opel 1.9 cdti, Saab 1.9 tid aynı motorları kullanıyorlar. Motor hacimleri ve sıkıştırmaları hepsinin aynı ancak denildiği gibi üretim teknolojileri farklı.
Hatta Saab'ın motorun plastik kapağı söküldüğünde fiat oem logosu görünüyor. Üst kapağı neredeyse aynı.

doğrudur dizelle çok samimiyetim yok 1.3 cdti corsam vardı ecusundan turbosuna paliodaki doblodaki versiyondan farklıydı. opelin çift turbo 2.2 dizel opc si falan var bilirsin bu yüzden opelin üst hacimlerde bağımsız olduğu gelmiş aklıma. nihayetinde dizeldir kim nası yapıyosa yapsın :D

erh
02-05-2010, 15:57
Öndercim yanılmıyosun Alfayla bircok seyi farklı 1.9 cdti ın.. hatta aynı olan seyi az diyebilirim :)

ATA156
02-05-2010, 16:00
Tamamda motordan bahsediyoruz, açıp verilere bakarsanız, hacminin, sıkıştırmasının, gücünün torkunun aynı olduğunu görebilirsiniz. Nasıl oluyorda pek çok parçası farklı oluyor? Üretim malzemelerinde fark var hepsi bu...

Edit: Hatta aynı güç ve beygiri aynı devirlerde veriyor? Şimdi farklı parçaların mantığını bana açıklarmısınız?

palamut
02-05-2010, 16:03
motor bloğu ve silindir kapağının tasarımı aynı yani çizimleri fiatlarda gm blok yok gmlerde fiat blok yok. birinde magnetti marelli ecu varken birinde bosch var t çok çok çok farklılıklar var. en basitinden hepsini bir kenara atarsak magnetti marelli ile bosch u kıyaslayacak zihniyet porsche ile tofaşı kıyaslıyordur.

erh
02-05-2010, 16:03
Tamamda motordan bahsediyoruz, açıp verilere bakarsanız, hacminin, sıkıştırmasının, gücünün torkunun aynı olduğunu görebilirsiniz. Nasıl oluyorda pek çok parçası farklı oluyor? Üretim malzemelerinde fark var hepsi bu...

Şöyle anlatıyım, motor blokları aynı, pistonları farklı, malzemesi farklı.. Beyinleri farklı emiş sistemleri farklı eksoz sistemleri farklı triger setleri farklı enjektorleri farklı vs vs.. alfadakiyle 1.9 doblodaki motor daha cok benzer..

ATA156
02-05-2010, 16:09
Herşeyi tamamen aynı, opelin parçaları lazer kesim, alfaların parçarlı ise normal.
Evet beyinler farklı ancak yazılımlar tamamen aynı. Aynı devirlerde aynı güç ve torkları üretiyorlar. Biraz araştırırsanız göreceksiniz... Hatta GM bünyesinde ki saab tid motorlarda fiat oem logosu var, kalıp birebir aynı kullanılmış.

Edit: Erh sanırım sen benim ne dediğimi anlamaışsın, motor aynı dedim egsoz ve emiş sistemi motora dahil değildir ! Tasarım FIAT tasarımı, 1.9 TDCI Ve 1.9 TID Opele özgün tasarımlar değil. Benim en baştada söylediğim bu umarım anlaşılmıştır...

palamut
02-05-2010, 16:15
bende motorun aynı olduğuna itiraz etmiyorum ama imalat aynı değildir diyorum opelle fiat arasında illaki iyi yada kötü kalite farkları vardır peugeout ve citroenin kardeş firmalar olmasına rağmen aynı motoru kullandığı farklı araçlarda ciddi parça farklılıkları vardır aynı şekilde psa grubunun fordla ortak kullandığı motorlar içinde geçerli. kağıt üstündeki veriler birebir aynı olsada ömür sorunsuzluk modifiye potansiyelleri vs vs birçok ufak farklılık sonucunda bu iki motorun sadece teoride aynı olması demek.

palamut
02-05-2010, 16:16
! Tasarım FIAT tasarımı,

o zaman anlaştık

erh
02-05-2010, 16:18
OPEL kendi tasarlamıs demedim ki ben? Alfa da değil tasarlayan? Powertrain tarafından tasarlandı.. yani iki firmanın ortak kurdugu bir kurulus tarafından. sonradan powertrain kapatıldı ayrıldı firmalar. Ama dizel konusunda bu powertrain de fiat ın tecrubelerinden yararlanıldıgı dogrudur.. Yazılımların aynı olması mümkün değil :) Zaten aracların motorları geliştirilme sırasında her firma kendisi ayrı hazırlar yazılımlarını motoru ureten firmayla bir alakası yok yani. Etas kullanarak en ince detayına kdar yazılım geliştirilir..

ATA156
02-05-2010, 16:53
o zaman anlaştık

Evet, bu konuda hemfikiriz. =)

Opel'e has motor dedi palamut, bende ona karşılık yazdım. Benim söyledikleri açık ve net. Yazılımlar elbet aynı değil, ecular farklı dolayısıyla programlama dilleride farklı ancak motorlar aynı yazılım prensibi ile çalışıyorlar, aynı devri bandında aynı güçleri üretiyorlar. Zaten common-rail sistemi bulan ve patentini alan Fiat. Powertrain'in yönetim kadrosu italyanlar idi. Gm sadece maddi destek ile ortaktı.

BlackEmperor
02-05-2010, 17:34
beyler wikiyi açıp bakın GM ,FIAT ortak tasarımı...
http://en.wikipedia.org/wiki/JTD_engine

ATA156
02-05-2010, 17:38
Wikide yazanları biliyoruz, powertrain ile ortaklığı yukarda belirtildi zaten ?

RC'ON
02-05-2010, 18:01
beyler,tabiri caizse,konunun içine etmişsiniz,insanlar başlıktaki konuyu okumak için giriyorlar,sizin muhabbetinizi değil,tartışmak istediğiniz birşey varsa ya özelden yapın bunu ya da başka konu açın,ama başkasının konusunu berbat etmeyin lütfen...

BlackEmperor
02-05-2010, 18:42
1.9 CDTi motorlar saglam midir? LKR05 plakali kirmizi GTC ile bi kere denk geldim saglam gideri var o aracin biraz yukluydu sanirim, oynamaya musait bir motor mudur ?

beyler,tabiri caizse,konunun içine etmişsiniz,insanlar başlıktaki konuyu okumak için giriyorlar,sizin muhabbetinizi değil,tartışmak istediğiniz birşey varsa ya özelden yapın bunu ya da başka konu açın,ama başkasının konusunu berbat etmeyin lütfen...

konu sahibi eminim ki konuda gecen tartışmalardan kendine bir yol çizecektir. sen o çıkarımlarda bulunamıyorsan boş yere sen mesaj atma !

RC'ON
02-05-2010, 18:58
konu sahibi eminim ki konuda gecen tartışmalardan kendine bir yol çizecektir. sen o çıkarımlarda bulunamıyorsan boş yere sen mesaj atma !

konunun seni rahatsız eden kısımını çözemesem de,eğer sen yok şu tasarım bunun bu tasarım bunun tartışmasını bu konu içerisinde normal buluyorsan,yazdıklarım için boşa kafanı yorma derim...

onursumer
02-05-2010, 21:33
cupra tdi bulursan tarık içine falan bakma kesinlikle al derim arkadaşımda var şuan chipli gidişi fenalarda 400kusur nm tork çıkarıyordu yanılmıyorsam

TarikS
02-05-2010, 21:42
Corsa'nin telefon numarasina ulastim yarin arayacagim..

Motor bilgileri icin tesekkurler, sonuc olarak ozetlersek, GTC'deki motor mu daha iyi Alfa'daki mi :D beyinler farkli falan yazilmis, tam kavrayamadim olayi :soru:

Alfa'dan bu motorlu bir arac alabilecek durumda degilim zaten, sadece GTC'deki basima bela olmasin yeter.. 30 liraya falan inerse ancak alabilirim zaten, o ayri bir durum :D yarin arayacagim

cupra tdi bulursan tarık içine falan bakma kesinlikle al derim arkadaşımda var şuan chipli gidişi fenalarda 400kusur nm tork çıkarıyordu yanılmıyorsam

performans 1. sirada degil benim icin, 1.4 68 hp'lik dizeller gibi yavas bi araba olmasin yeter.. :) Totalde Ibiza pek bna gelmiyor o yuzden ama bir de canli incelemem lazim aslinda :)

VeNoM_35
02-05-2010, 21:42
yazılım kat iptali 190 fln oluyor diye biliyorum fazlasına da gerek yoktur herhalde, astra iyidir tarik:)

ATA156
03-05-2010, 00:16
Allcarracing chip uygulaması ile 190Hp 400nm oluyor jtdm'ler.

Yigit-Y
03-05-2010, 00:19
o corsayla bende ilgilendim mesaj attık cevap gelmedi ...

brqcors
03-05-2010, 11:19
tarıkcım bizim sitede ali aky adlı bi ark var hatirlarsan,onun cok yakın bi arkı var ibo diye,onda vardı 1.9 gtc. eger ulasabilirsen bi görüş bence. baya bilgisi var gtc hakkında :)

JOCCO
04-05-2010, 13:56
O motoru kullanıyorum. Çok memnunum. Şehiriçi 7.5lt, ş.dışı 6 lt yakıyorum. Az yaksın diye uğraşmıyorum. Zaten araba 1.5ton. Rahat kullanımdaki verilerim bunlar. Bunun dışında neredeyse 1 sene olacak herhangi bir sorun yaşamadım. Motor olarak için rahat olsun..

TarikS
05-05-2010, 02:03
Cok tesekkurler herkese.

Astra satilmis, galerici almis sanirim su an fiyati daha da artmis. Almam imkansiz. :)

Corsa'ya da bugun gidip baktim her yani ufak tefek vuruk cizik falan. Yasli bir teyzemiz kullanip mahvetmis arabayi genel olarak. Vazgectim.

ahmetbaha-drs
05-05-2010, 11:26
Leon'a baktın mı?

emp:)
05-05-2010, 11:35
GTC'nin en güzel yanı sport tuşu bence, 2 ayrı map atabilirsin araca full ekonomi spec bir yazılım ve tam performans için bir yazılım ikisi arasında seçimi bir tuşla yapmak zevkli olsa gerek:)

onursumer
05-05-2010, 12:01
tarık volvo c30 inceledinmi hiç ?

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_2007_volvo_c30_spor_paket_full-sunroof_fiyat_dust-28WQQaXQQ23400956WQQpXQQdisplayitem

fena değil bence ;)

edit: koyduğum acaç benznliymiş ama dizeli bol bol mevcut 2. elde :D

pasa35
05-05-2010, 12:13
1.9 cdti lar nasıldır sağlammıdır bende merak ediyorum aslında sorun cıkartırmı problemlerı nelerdir bu konuda bilgili birisi aydınlatabilirmi?

TarikS
05-05-2010, 16:13
Leon'a baktın mı?

galerici biniyormus bakmaya gittigimde araba umraniyedeydi onceden aramam lazimmis gelmesi icin falan..bnm d altimda her zaman araba olmuyo ne zaman nerede oldugum belli olmadigindan bakamadim henuz..

tarık volvo c30 inceledinmi hiç ?

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_2007_volvo_c30_spor_paket_full-sunroof_fiyat_dust-28WQQaXQQ23400956WQQpXQQdisplayitem

fena değil bence ;)

edit: koyduğum acaç benznliymiş ama dizeli bol bol mevcut 2. elde :D

guzel araba ama pahali :)