Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : AEM methanol kit kullanan var mı?

Antalyalogy
01-05-2010, 18:20
Bir çok çeşit AEM kit var..Kullanan var mı daha önce ?Bilgisi olan?

Bize çalışma mantığını ve monte ederken veya kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatabilecek bir arkadaşımız var mıdır?:icon_tup:

http://www.aempower.com/images/water_inj_diagram.jpg

ErK_aY
01-05-2010, 18:31
:icon_tup:

palamut
01-05-2010, 18:33
2 pompası 3 jeti bikaç farklı hacimdede tankı var ama en baz kitte çıkan 3 farklı jet ve standart pompa zaten 600 beygire kadar destekliyor kitapçıkta yazdığı üzere. şu an kendi aracımda kullanıyorum.

Antalyalogy
01-05-2010, 18:46
2 pompası 3 jeti bikaç farklı hacimdede tankı var ama en baz kitte çıkan 3 farklı jet ve standart pompa zaten 600 beygire kadar destekliyor kitapçıkta yazdığı üzere. şu an kendi aracımda kullanıyorum.

Hnagisinde kullanıyorsunuz model no 30-3000 olan mı dır?

http://www.aempower.com/images/waterinj_2.jpg

Birde çalışma mantığı nasıl neye göre basıyor EGT ye göre mi sensor sitemi nasıl?

Teşekkürler...

outlaw
01-05-2010, 18:47
pki methanol taktiktan sonra ayar yapilmasi sartmidir ? basinca gore sanirim devreye giriyor.

palamut
01-05-2010, 18:49
30-3000 olan bendeki

ayar zaten kendi entegresi var cihazın belli basınçlar arasında kendi map sensorunden pompa voltajını arttırıyor bu basınçları siz ayarlıyorsunuz. minimum ve maksimum olarak örneğin 10 psi da başlasın 22 psi full boost olsun gibi.

çalışma mantığı basınca göre yani tamamen

32FT430
01-05-2010, 19:21
konusu açılmışken sormak istiyorum motoru aşşa alma riskimiz nedir :D ?

palamut
01-05-2010, 19:29
konusu açılmışken sormak istiyorum motoru aşşa alma riskimiz nedir :D ?

yanlış monte etmediysen yok zaten 6 psi altında enjeksiyon yok. atmosferikte çalışmaz.

32FT430
01-05-2010, 19:37
yanlış monte etmediysen yok zaten 6 psi altında enjeksiyon yok. atmosferikte çalışmaz.

:icon_tup: teşekkürler

MiaMi
01-05-2010, 20:50
Hulk kullanıyor miniklere bi pm at istersen daha fazla bilgi gerekli ise.

outlaw
01-05-2010, 20:55
30-3000 olan bendeki

ayar zaten kendi entegresi var cihazın belli basınçlar arasında kendi map sensorunden pompa voltajını arttırıyor bu basınçları siz ayarlıyorsunuz. minimum ve maksimum olarak örneğin 10 psi da başlasın 22 psi full boost olsun gibi.

çalışma mantığı basınca göre yani tamamen

peki neye gore bu basinclar ayarlaniyor ? mesela araba 1 veya 1.5 bar basarken methanol/su karisimi ne kdr basmasi gerekiyor motora ? hani jetlerin kullanilmasi gerekiyor ? sanirim 3 cesit jet var paketin icinde.

palamut
01-05-2010, 21:11
şöyle söyleyim 150-250 hp arası için 250-400 hp arası için ve 400-650 hp arası için 3 adet jet çıkıyor kutudan bu jetleri aracınızın yaklaşık güçlerine göre seçip birini takıyorsunuz
sonra elektronik ufak bi ünitesi var ordanda hedef gücü çıkartacağınız basınca göre ayarlıyorsunuz. methanol su karışımı için aemin verdiği değerler donma sıcaklıklarıyla ilgili. kabaca hava soğudukça daha çok metanol koymanızı gerektiren bi tablosu vardı.
fazla basmanız atomizasyondan dolayı soruna yol açmıyor abartı noktalara gitmediği sürece. sistemin en büyük avantajı motorunuzu koruması ve detonasyonu engellemesi. ateşlemeyi biraz avansa alarak aracına göre daha iyi sonuç alabiliyorsunuz. bunun yanında emiş havasını nemlendirip soğutuyor ama güçten çok koruma amaçlı bi ürün. egtyi düşürür karışımı daha zengine getirir vs

kitapçığı da bu şekilde
http://www.roadraceengineering.com/4g/parts/aem/alkykit/Water%20Injection%20User%20Manual%20-%2010-3000.pdf

miniks
01-05-2010, 21:13
Ben buna detayı cevab yazarım

fakat su anda yazamam inanın kafam karışık cünkü cok yorgunum uyucam

ama şunu söliyebilirimki ayarsız araca kullanan kafadan farkı direk anlar 50 shot kuru nos hissini yaşıyorsunuz Turbo aracta herkese tavsiye ederim

bu arada TR de tek bende var diye biliyorum en büyük pompa

Diesel water / methanol injection kit bendeki üstündeki etiket kırmızılı siyahlı en yüksek basınc ta ondan var sanırsam 21 litrelik deposu var

Antalyalogy
01-05-2010, 21:14
şöyle söyleyim 150-250 hp arası için 250-400 hp arası için ve 400-650 hp arası için 3 adet jet çıkıyor kutudan bu jetleri aracınızın yaklaşık güçlerine göre seçip birini takıyorsunuz
sonra elektronik ufak bi ünitesi var ordanda hedef gücü çıkartacağınız basınca göre ayarlıyorsunuz. methanol su karışımı için aemin verdiği değerler donma sıcaklıklarıyla ilgili. kabaca hava soğudukça daha çok metanol koymanızı gerektiren bi tablosu vardı.
fazla basmanız atomizasyondan dolayı soruna yol açmıyor abartı noktalara gitmediği sürece. sistemin en büyük avantajı motorunuzu koruması ve detonasyonu engellemesi. ateşlemeyi biraz avansa alarak aracına göre daha iyi sonuç alabiliyorsunuz. bunun yanında emiş havasını nemlendirip soğutuyor ama güçten çok koruma amaçlı bi ürün. egtyi düşürür karışımı daha zengine getirir vs

kitapçığı da bu şekilde
http://www.roadraceengineering.com/4g/parts/aem/alkykit/Water%20Injection%20User%20Manual%20-%2010-3000.pdf

Çok teşekkürler...

Antalyalogy
01-05-2010, 21:16
Ben buna detayı cevab yazarım

fakat su anda yazamam inanın kafam karışık cünkü cok yorgunum uyucam

ama şunu söliyebilirimki ayarsız araca kullanan kafadan farkı direk anlar 50 shot kuru nos hissini yaşıyorsunuz Turbo aracta herkese tavsiye ederim

bu arada TR de tek bende var diye biliyorum en büyük pompa

Diesel water / methanol injection kit bendeki üstündeki etiket kırmızılı siyahlı en yüksek basınc ta ondan var sanırsam 21 litrelik deposu var

Ben ciddi ciddi almayı düşünüyorum da ondan konu açtım .İşte senin gibi kullanan arkadaşlarımızın görüşlerine göre yapacağız bir şeyler...

Bekliyoruz..

outlaw
01-05-2010, 21:18
sonuc olarak standart motora yada hafif modlu arabalara rahatca takilir ve hic bi ayar olmadan kullanilabilir ? bir kac yerde 50hp ye kdr guc cikacagini okudum ama ne kadar dogrudur bilemiyorum , mesela 1 bar uzerine ciktigi zaman (ayarlanabiliyomus bu istenilen basinc okudugm kadariyla) meth calisiyor altinda calismiyor gibi ifadeler rastladim bu dogrumudur ? eger ateslemeyi biraz avansa cekiyorsa onun icinde ayri avans ayari yapilmasi gerekmiyormu ? biraz kafam karistida...yoksa tak kiti cik gazla mi oluyor ?

outlaw
01-05-2010, 21:19
Ben ciddi ciddi almayı düşünüyorum da ondan konu açtım .İşte senin gibi kullanan arkadaşlarımızın görüşlerine göre yapacağız bir şeyler...

Bekliyoruz..

evet bende dusunuyorum aynen almayi , arti ve eksilerini detaylarini merak ediyorum.mesela oktanin yukseldigini soluyorlar meth bastigin zaman motora.ee bunun icinde tekrar bi avans ayari yapilmasi gerekmiyormu :beuj:

Antalyalogy
01-05-2010, 21:20
Burdaki açıklamaları İnşAllah Makaleler/Teknik Açıklamalar bölümünde görürüz..

Çünkü bayağı bir kişiyi ilgilendiren bir konu...

Antalyalogy
01-05-2010, 21:22
Sorduğum bir kaç kişi güç değil ama koruma amaçlı çok önemli bir kit olduğunu , bunun olduğu araçta daha rahat safe mode tune yapılabildiğini ve motorumn ömrüne katkısı olduğunu söylediler...

TarikS
01-05-2010, 21:24
Sorduğum bir kaç kişi güç değil ama koruma amaçlı çok önemli bir kit olduğunu , bunun olduğu araçta daha rahat safe mode tune yapılabildiğini ve motorumn ömrüne katkısı olduğunu söylediler...

aynen, Mini'lerde egt'ye cok katkisi varmis onun icin kullaniyorlardi diye biliyorum

qency
01-05-2010, 21:24
turbo 106 da kullandım çokta memnun kaldım diyebilrim,performans artırıcı etkisi beklediğimin çok üzerinde oldu.tabiki methanol takıldıktan sonra bi ayar yapmak farz oluyor,ondan sonra aynı dozajda koyup dewam ediyorsun....yok dediğine değmez :):)

palamut
01-05-2010, 21:25
sonuc olarak standart motora yada hafif modlu arabalara rahatca takilir ve hic bi ayar olmadan kullanilabilir ? bir kac yerde 50hp ye kdr guc cikacagini okudum ama ne kadar dogrudur bilemiyorum , mesela 1 bar uzerine ciktigi zaman (ayarlanabiliyomus bu istenilen basinc okudugm kadariyla) meth calisiyor altinda calismiyor gibi ifadeler rastladim bu dogrumudur ? eger ateslemeyi biraz avansa cekiyorsa onun icinde ayri avans ayari yapilmasi gerekmiyormu ? biraz kafam karistida...yoksa tak kiti cik gazla mi oluyor ?

şöyle diyim bu sistemi kullandığında zaten farkı direk hissediyorsun ve önceki haline göre karışımın daha zengin egt daha düşük oluyor sen bu sistemdeki enjeksiyon miktarını da arttırıp avansı da arttırarak gücü bayaa üstlere taşıyabilirsin. aemde suyla methanol direkt olarak karışık kullanıyorsun aquamistin falan bayaa üst kalitede modelleri var ama özünde aem de çok iş görüyor ve fiyatı uygun. aynen dediğin gibi mesela methanol enjeksiyonunu atıyorum senin aracın 2 bar peakliyodur 1.4 cont yürüyordur 0.8 barda methanol enjeksiyonunu minimumdan başlatırsın 2 barda maksimum noktasını ayarlarsın aradaki tüm basınçları entegre devre basınca göre artan bir pompa voltajıyla halletmiş olur 2 barda 12 volt gelirken 0.8 barda atıyorum 3 volt gelir gibi

oktan arttırma meselesi şu şekilde bildiğiniz üzere yüksek oktan yakıt daha zor alev alır böylece detonasyonu, istenmeyen yanmayı engellersiniz. water methanol de yanma odasındaki iç ısıyı düşürüp nemlendirerek istenmeyen zamansız patlamayı engeller bu sebeple oktan artışı gibi etki ediyor denmiştir. araçlarınızın üzerindeki standart beyinler yada correction mapleri olan stand alone üniteler bu mapi kendi yapabilir veya siz tune ederek avansı arttırabilirsiniz. bazı durumlarda benzin bile kısabilirsiniz.

outlaw
01-05-2010, 21:36
anladim , o zaman meth kit alip arabama monte edip sorunsuzca kullanabilirim sanirim.piyasada aem,snow performance,aquamist ve devils own gibi markalar var , bu markalardan hangisini almaliyiz peki ? verdiginiz pdf dosyasini inceledim orda 250-400 hp ye kdr 315cclik jeti kullanmayi oneriyor. , peki bu 315cc motor icine ne sklikla bosaliyor ? yani enjektor gibi aralikli aralikli mi iseme yapiyor ? ben full boost giderken ayagimi gazdan cekersem o komple isemeyi kesiyormu ? bode bir kac yerde TB nin onune konuldugunu gordum jetin , bazilarindada manifoldun butun portlarina delik acilip her bir yanma odasi icin ayri ayri jetler takildigini gordum.farklari nedir acaba ? hangisi daha mantikli ve kullanilmasi onerilir ?

palamut
01-05-2010, 21:43
fiyat olarak en uygunu aem. Eğer aem alırsan gaz kelebeğinden önce takman şart diğer sistemler de tıpkı nos gibi kelebekten veya port port basmak gibi seçenekler var aquamist benzeri premium sınıf ürünlerde. 650 bg üstü bir gücü hedeflemiyorsan aem al bence. aralıklı bir işeme yok bu sürekli deodorant tadında veriyor jetten sen gazı kestiğin anda basınç vakuma geçeceğinden otomatikman o anda kesiyor işemeyi. mesela sen modülde maksimum basıncı 1 bar yaparsan 1 bar ve üzeri rakamlarda sürekli 315 cc işeyecektir ama 2 barı max yapıp 0.6 minimum ayarlarsan 1 barda yaklaşık 160-170 cc gibi bi miktar işeyecektir. bazı cafelerde şu su jetiyle soğutma vardır açık havada sistem onun aynısı sayılır videoyu izlersen aem sitesinde suyun atomizasyonu hakkında fikir vericektir

outlaw
01-05-2010, 21:47
tesekkurler verdigin degerli bilgiler icin.simdi daha cok aklima yatti bu is :icon_tup:

bluecore
01-05-2010, 23:37
ben aldim kullandim hala arabamda takili duruyor..

gt28 gibi ufak bir turbo olmasina ragmen vag gurubu araclarin calisma isilarini goz onune alirsan cok etkili oluyor..

methanol sayesinde avansla cok rahat oynayabiliyorsun. ama ayar sart.. bunu aklindan cikarma direkt olmaz bu is maximum verimlilik icin ayar sart..

correction faktoru olan beyinlerde ayar cok fazla luzumlu olmasada bir yere kadar genede dedigim gibi maximum verimlilik icin ayar sart..

Yekta
02-05-2010, 05:38
bende aem kullanıyorum yüksek egt yüzünden almıştım zamanında :)
araçta ayar yok standart yazılımla kullanıyorum %40 civarına kadar metanol ile karıştırıp da kullandım hiçbir sıkıntı olmadı.. perf olarak ben öyle bi artış hissedemedim ama ölçmediğim için bilemiyorum da zaten ayar olmadığı için sadece su ile sıcaklığı düşürebilmek amacım şu anlık :) gayette işe yarıyor.. mini bilirsiniz çok ısınan bir araba ben 1000+ derece egt gördüğümü de biliyorum hatta :D yaklaşık bi 250 derecelik düşüş oldu.. konumu olarak da bende ic çıkışında bağlı.. ayar olayı ise basit bir iş ufak modülü üzerinden 2 kademesini istediğiniz basınca göre ayarlayabiliyorsunuz.. 1.1 yürüyorum ben 0.5 de yarım low 1 barda ise high ayarlı ama bunu istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz..

ice
02-05-2010, 07:54
650 hp üzeri için kit var mı ? Methanol bittiğin de nerden temin ediliyor ?

Antalyalogy
02-05-2010, 09:13
Cevap veren herkeze çok teşekkürler..Çok faydalı oluyor.Ayarlı kullananlar stock kullananlar..

Methanol un temini de bir soru tabii ki..

Yekta
02-05-2010, 11:36
kimya malzemesi satan yerlerde bulunuyor :) ama sahte rakı muhabbetlerinden sonra satışı biraz daha zorlaşmış fiyatı artmış ve her isteyene verilmiyormuş sanırım.. litresi 2-3 lira civarında..

palamut
02-05-2010, 12:57
5 litresi 20 lira falan ankarada ostimdeki kimyacılarda ulusta da suyla deriştirilmiş halde 5 litresi 8 lira. deterjan falan toptancılarında bulunuyor 650 hp üzeri için aquamistin falan insan işi olmayan kitleri var direk port enjeksiyonlu nerdeyse kendi ecusu var diyebileceğimiz modelleri var fiyatlarda 1100 dolara falan zıplıyo

palamut
02-05-2010, 13:15
http://www.aqmotorsports.com/aquamist-hsf6-water-injection-system-p-2669.html

939 dolar 4 jet ve gelişmiş kontrol ünitesi içinde. aquamist herhangi bir hp range vermemiş çok daha profosyonel ürünler olduğu için. Güncel modelleri ve kılavuzları burda

http://www.aquamist.co.uk/cp/cp.html

http://www.perrinperformance.com/shared/images/jeff_pics/h6_build/aquamist/aquamist_nozzles_small.jpg
direk manifolddan uygulanmış şekli

http://www.lotustalk.com/forums/attachments/f95/107470d1231341172-aquamist-system2d-w-fia2-amplifier-water-injection-dds3-mbc.jpg
bu da aquamistin hfs-5 modelinin karmakarışık diagramı. AEM bunların yanında çok amatör kalıyor yada aquamist işi fazlasıyla abartmış.

murproject
02-05-2010, 13:32
HFS-6'da bu karmaşayı oldukça çözdüler.

http://www.aquamist.co.uk/forum/gallery/HFS6/wiring2.gif

palamut
02-05-2010, 13:37
http://www.roadraceengineering.com/4g/parts/aem/alkykit/Water%20Injection%20User%20Manual%20-%2010-3000_img_2.jpg

aem de pompa rölesi bile yok :) aradaki fiyat farkını açıklıyor sanırım sistemlerin farklı donanımları...

Mehmet Gazihan
02-05-2010, 13:40
http://image.modified.com/f/24743716/modp_0909_04_o+aem_water_methanol_injection_kit+in jector_nozzle_selection.jpg

nozzle

CallMeInsane
02-05-2010, 13:47
sc ile çalışr mı

palamut
02-05-2010, 13:50
sc ile çalışr mı

sc ile de çalışır.

Yekta
02-05-2010, 13:50
sc ile çalışr mı

çalışır tabi :)

Mehmet Gazihan
02-05-2010, 13:54
atmosferikde de güvenlik açısından kullanılabilir..

CallMeInsane
02-05-2010, 14:04
çalışır tabi :)

sc ile de çalışır.

bilgi için saolun

Antalyalogy
02-05-2010, 23:49
Mehmet örneğin benim araç için konuşursak sen edin mutlaka dedin..

Edinelim..(koruma amaçlıda olsa)

Fakat ben almış olsam kiti , mesela güvenlik dışında bu kit sayesinde daha alabileceğimiz güç var mı? (avans ,yakıt vs vs)

şöyle diyim bu sistemi kullandığında zaten farkı direk hissediyorsun ve önceki haline göre karışımın daha zengin egt daha düşük oluyor sen bu sistemdeki enjeksiyon miktarını da arttırıp avansı da arttırarak gücü bayaa üstlere taşıyabilirsin. aemde suyla methanol direkt olarak karışık kullanıyorsun aquamistin falan bayaa üst kalitede modelleri var ama özünde aem de çok iş görüyor ve fiyatı uygun. aynen dediğin gibi mesela methanol enjeksiyonunu atıyorum senin aracın 2 bar peakliyodur 1.4 cont yürüyordur 0.8 barda methanol enjeksiyonunu minimumdan başlatırsın 2 barda maksimum noktasını ayarlarsın aradaki tüm basınçları entegre devre basınca göre artan bir pompa voltajıyla halletmiş olur 2 barda 12 volt gelirken 0.8 barda atıyorum 3 volt gelir gibi

oktan arttırma meselesi şu şekilde bildiğiniz üzere yüksek oktan yakıt daha zor alev alır böylece detonasyonu, istenmeyen yanmayı engellersiniz. water methanol de yanma odasındaki iç ısıyı düşürüp nemlendirerek istenmeyen zamansız patlamayı engeller bu sebeple oktan artışı gibi etki ediyor denmiştir. araçlarınızın üzerindeki standart beyinler yada correction mapleri olan stand alone üniteler bu mapi kendi yapabilir veya siz tune ederek avansı arttırabilirsiniz. bazı durumlarda benzin bile kısabilirsiniz.

RC'ON
03-05-2010, 00:08
Mehmet örneğin benim araç için konuşursak sen edin mutlaka dedin..

Edinelim..(koruma amaçlıda olsa)

Fakat ben almış olsam kiti , mesela güvenlik dışında bu kit sayesinde daha alabileceğimiz güç var mı? (avans ,yakıt vs vs)

faydalı konu olmuş özgür'üm :icon_tup:

palamut
03-05-2010, 00:30
remap yapılıp avans artarsa tahmin ettiğinden çok güç artışı alırsın. ayar yapılmadanda hissedilir artış olacaktır

Antalyalogy
03-05-2010, 00:45
remap yapılıp avans artarsa tahmin ettiğinden çok güç artışı alırsın. ayar yapılmadanda hissedilir artış olacaktır

Araçta zaten megachips remap var 212 hp 324 Nm ..Konu kişisel e dönüşmesin ama bizdeki turbo ile gidilebilecek yerler belli aslında (turbo stok pistonlar stok)

Ben sadece mapli bir araçta (tabii araca göre değişir)methanol kit den sonramadem mecburen ayar yapılacak tekrardan ne kadarlık bir ekstra kazanım olur merak ettim..;)

Ekstra güç , yakıt tüketimi vs..

palamut
03-05-2010, 01:07
240 hp phase 2 calibralarda (sizinkine yakın değerler olduğu için örnek veriyorum) yurtdışı uygulamalarda gördüğüm en yüksek rakam olarak 25 hp güç ve 40 nm civarı artış alanlar var. daha üst seviyedeki araçlarda 70 hpye varan rakamlar sözkonusu. benim verebileceğim örnekler opelle sınırlı. bilmiyorum 207de veya diğer araçlarda nerelere varıyordur bu rakamlar ama remap olmadan 25 hp güç almaları yeterince olumlu fikir vericektir bahsettiğim araçlarda phase 2 tabir edilen 240hplik chip tuning ve ufak modifikasyonlar bulunuyor water methanol için remap yapılmamış araçlar

miniks
03-05-2010, 10:40
metahnolu cok iyi fiyata alıomuşsunuz

ben 100 de 100 saf methanolun klitresini 7 tl ye alıyorum

meLaNchoLic
03-05-2010, 10:53
turbo şartmı bunu kullanmak için

palamut
03-05-2010, 11:35

direkt olarak toptancıdan alıyorum ama aldığımın %100 saf olduğu konusunda şüpheliyim

atmosferikte turbodaki kadar işe yaraması mümkün değil ama yinede kullanılabilir. tabi aemi kullanıcaksanız kendi elektronik modülünü kullanamazsınız 6 psi da açar minimum yani aşırı besleme aemde şart. kendi vakum switchinizle tesisat çekebilirsiniz ne derece sağlıklı olur bilemem. ama hiç n/a da kullanan gözüme çarpmadı baktıklarım arasında.
zaten büyük avantajlarının çoğunu turboyla veriyor. bazı markaların na kitleri var ama uygulama sonuçları hakkında birşey göremedim

meLaNchoLic
03-05-2010, 11:42
atmosferikte ne işe yarar motor koruma dışında? stock motorda güç kazancımızda olurmu hissedilir derecede?

palamut
03-05-2010, 11:53
yüksek sıkıştırmada daha güvenli kullanırsın ve avansa çekersin yani remap ile faydasını görürsün ama turbodaki kadar etkili olmaz.

emiş havasını 30-40 derece daha soğuk olduğunu düşün
yanma odasında ve pistonda 200 derece kadar düşük olur
oktanın 5 birim artar bu tamamen güvenlik düşük oktan yakıta daha dirençli olur tüm sistemin avans vuruntu detonasyon derdin kalmaz ve motorunda biriken kurum daha az olacaktır. hararetinde nispeten düşük olacak. güç artışı olarak sana piyasadaki en iyi cai ne verecekse ondan biraz daha fazlasını vericektir. ama koruyucu özellikleri daha önemli buna bağlı olarak avansı verip güç alırsın

Mehmet Gazihan
03-05-2010, 12:17
evet güç de alabilirsin daha yoğun konsantrasyonlarla..bu aldığın güç atıyorum 97 oktanla 104 oktan arasındaki güç farkı gibi olacaktır..tabi biraz daha avans verirsek daha yüksek güç de alınabilir..

ama benim sana bahseymemdeki sebep güvenlik..

sulhi
03-05-2010, 12:20
ben bu cihazdan 3 set sattım ve herkez cok memnun su anda kendi aracımada takıcam bi kişiye daha da sipariş ettim alıp takanlar kesınlıkle cok memnun...

RCkid
03-05-2010, 12:33
coolingmist-aquamist-snow-aem hangisi sizce?

palamut
03-05-2010, 12:35
aquamist derim aemde jetin bilyada bi sorun olsa tüm suyu motora basar. aquamist çok daha profosyonel

sulhi
03-05-2010, 13:01
aquamistde cok pahalı ama o bılya sorununu daha yasayan olduğunu duydunuz mu?

palamut
03-05-2010, 22:53
ben hiç duymadım işin aslı sorun çıkartıcak bir parça da değil ama aquamist işi abartmış herşeyin önlemi detayı su enjeksiyonun 3d mapi birçok sensorden topladığı bilgiler falan var aradaki fiyat farkına değeceğini sanmıyorum çok profosyonel bir araçta kullanılmıyosa

Yekta
03-05-2010, 23:08

saflığını anlamanın bi yöntemi var mı peki? saf olmayan nasıl oluyor suyla seyreltilmiş mi yoksa başka birşey mi?

palamut
03-05-2010, 23:12
bugün aldım yine ankarada birpa kimya dan %100 safı 5 litre 20 tl derişimli olanları biz satmıyoruz dedi

murproject
04-05-2010, 05:03
bugün aldım yine ankarada birpa kimya dan %100 safı 5 litre 20 tl derişimli olanları biz satmıyoruz dedi

Ileri zamanda bize uçuculuk, saklama koşulları v.b gibi konularda bilgilendirme yaparsanız sevinirim. Bu konuda çok farklı yorumlar mevcut çünkü.:beuj:

Antalyalogy
04-05-2010, 07:06
AEM kitlerde tankın seviyesini gözle takip ediyoruz sanırım?

Orhan
04-05-2010, 07:15

Bizde birpa kimyadan alıyoruz farklı bir amaç için ama fiyatları uygun ve malda kaliteli

bluecore
04-05-2010, 07:33
saklama konusunda sikinti olmayacagini dusunuyorum..

ilk olarak bulabildiginiz kadar ufak konteynerlarda alirsaniz yarariniza...

ilk etapta kesinlikle hava almayan kaplarda saklmaniz gerekiyor..

buyuk kaplarda aldiginizda ac kapa yuzunden de zarar gorur..
ikincisi gunes gormeyen yerde sakliyacaksiniz ve isidan da uzak olacak..

bunun disinda birsey yok.

istanbulda kimya ofisi adinda bir firmadan almistim ben.. ondan cok memnundurm..

Agent
04-05-2010, 08:27
Arkdaşımın cooperında kullanıyorduk, beyin entegresı kendı kendıne yandı bir anda kutudaki bütün suyu emmeden motora bastı çok şükür hiçbşy olmadı ama yürekler ağazda tabi. :D

Antalyalogy
04-05-2010, 09:38
Arkdaşımın cooperında kullanıyorduk, beyin entegresı kendı kendıne yandı bir anda kutudaki bütün suyu emmeden motora bastı çok şükür hiçbşy olmadı ama yürekler ağazda tabi. :D

AEM miydi kit?

Aydın22B
04-05-2010, 09:40
5 litresi 20 lira falan ankarada ostimdeki kimyacılarda ulusta da suyla deriştirilmiş halde 5 litresi 8 lira. deterjan falan toptancılarında bulunuyor 650 hp üzeri için aquamistin falan insan işi olmayan kitleri var direk port enjeksiyonlu nerdeyse kendi ecusu var diyebileceğimiz modelleri var fiyatlarda 1100 dolara falan zıplıyo

biliyorum 1 ay kadar benım evımde mısafır olmustu insan işi olmayan aguamist :)

ayrılmamız cok zor olmustu:rolleyes:

30 r dan cok zor ayrıldım ne yalan soylıyeyım :D

Aydın22B
04-05-2010, 09:44
Ileri zamanda bize uçuculuk, saklama koşulları v.b gibi konularda bilgilendirme yaparsanız sevinirim. Bu konuda çok farklı yorumlar mevcut çünkü.:beuj:

aguamıstcı arkadas ne edecegen sen saklamayı.. metanollerle mı dolascan :D

Agent
04-05-2010, 09:44
AEM miydi kit?

evet AEM di,

sulhi
04-05-2010, 10:00
AEM kitlerde tankın seviyesini gözle takip ediyoruz sanırım?

bitiği zaman o kendı zaten size belli edıyo..

Antalyalogy
04-05-2010, 10:11
1 gallonluk tank günlük kullanımda ne kadar gider , bir de methanol/su karışımını nasıl ayarlıyoruz?

cahit
04-05-2010, 10:33
konu cok yararlı olmuş benimde bir sorum olucak ustama sorduğum zaman pistonun üstünü aşındırıyo ömrünü kısaltıyo demişti bu konuda bilgisi olan varmı?

Aydın22B
04-05-2010, 11:18
konu cok yararlı olmuş benimde bir sorum olucak ustama sorduğum zaman pistonun üstünü aşındırıyo ömrünü kısaltıyo demişti bu konuda bilgisi olan varmı?

nosla karıstırmıs o

outlaw
04-05-2010, 11:19
aemin sanirim kendi tankinda sensor var azaildigi zaman ikaz ediyor meth seviyesi.

toonch
04-05-2010, 11:23
1 gallonluk tank günlük kullanımda ne kadar gider , bir de methanol/su karışımını nasıl ayarlıyoruz?

ideal karışım forumlarda gördüğüm %50/%50.
Bende tüketimi merak etmedim değil ama gene sağ ayağın gücüne bağlı günlük kullanım var GÜNLÜK KULLANIM var.

Yekta
04-05-2010, 11:24

ufak modülün üstünde ve harici olarak ayrıca 1 tane daha led i var bitmeye yaklaştığı zaman ışık sürekli olarak yanıp sönüyor..
nasıl kullandığınıza bağlı ama günlük de kullanarak ortalama 2 haftada bir dolduruyorum.. ortlama bir deneme akşamında da deponun 4 te 1 i filan gidiyor sanırım.. en küçük nozzle ile kullanıyorum ben..

Mechanix
04-05-2010, 11:33
Seviye sensörü var , içeride led yanıyor bitince.

Mehmet Gazihan
04-05-2010, 11:50
Herkes %50 %50 mi kullanıyor burda ?

Yekta
04-05-2010, 11:55
ben sadece suyla kullanıyorum şu an :) meth karıştırdığımda da %30 40 arası oluyor..

Kahraman castle
04-05-2010, 12:11
Bir çok çeşit AEM kit var..Kullanan var mı daha önce ?Bilgisi olan?

Bize çalışma mantığını ve monte ederken veya kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatabilecek bir arkadaşımız var mıdır?:icon_tup:

http://www.aempower.com/images/water_inj_diagram.jpg

Antalya paştaş performance ERKAN BAŞTAŞ 'a sorarsan sana gereken bilgiyi verecektir.

murproject
04-05-2010, 14:49
http://en.wikipedia.org/wiki/Methanol

Korozif etkiye sahip olduğu doğru fakat, ne miktarda olabileceğini ancak uzun zaman kullanan birinin söylemesi daha doğru.

Aşırı yanıcı, parlayıcı bir madde.

Şahsen AEM kit kullanıyor bile olsaydım o bidonuda, bağlantı aparatlarınıda kullanmazdım. Yurt dışında birine 15 litrelik, yarışlarda kullanılan yakıt tanklarının bir başka modelini bana yapabilmesi için sipariş geçicektim. Intercooler'a kadar olan bütün bağlantı aparatları, fittinglerle birlikte 950$'ı buluyordu. Ancak o hali ile bile içim rahat olmayacaktı, vazgeçtim.

Ankara'da Korhan abilerin bu konu (Meth, e85 v.b) ile çok uğraştıklarını biliyorum. "Bilgime bilgi katayım, sorayım" diyenler için;

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?p=1130971&highlight=methanol#post1130971

@Aydın; Yavrum, HFS-6 Serdar abide duruyor. Ben kullanmayacağım, belki daha sonra.

murproject
04-05-2010, 15:19
Şu dökümanda da birçok yararlı bilgi mevcut. Özellikle 8. sayfada, hangi jet seçilir v.b gibi sorulara yeterli cevabı sunuyor:
http://www.slideshare.net/murproject/aquamist-hfs6

palamut
04-05-2010, 17:56
kendi lambası var azalınca veya arıza olunca yanıyo ben kadranın içine soktum ledini.
günde 60 km yol yapıyorum haftada ekstradan 150 km ye yakın gazlıyorum 1.5 hafta falan gidiyo bir galonu. aemin tankın kapağında oring var zaten kolay kolay uçmaz onu da ona göre tasarlamışlardır sanırım. methanol karışımını kafama göre yapıyorum şahsen net bi bilgim yok çok methanol az methanol ne değiştirir gidişte bi fark göremedim az methanol olduğundada çok methanol olduğundada.

30 r dan cok zor ayrıldım ne yalan soylıyeyım :D

45 yokmu 45 :D

Aydın22B
04-05-2010, 20:17
kendi lambası var azalınca veya arıza olunca yanıyo ben kadranın içine soktum ledini.
günde 60 km yol yapıyorum haftada ekstradan 150 km ye yakın gazlıyorum 1.5 hafta falan gidiyo bir galonu. aemin tankın kapağında oring var zaten kolay kolay uçmaz onu da ona göre tasarlamışlardır sanırım. methanol karışımını kafama göre yapıyorum şahsen net bi bilgim yok çok methanol az methanol ne değiştirir gidişte bi fark göremedim az methanol olduğundada çok methanol olduğundada.

45 yokmu 45 :D

Allah gözünü gönlünü doyursun kanka :D

sulhi
04-05-2010, 20:39
arkadaşlar şunu sölemekte fayda var sürekli methanol kullanmakta ii deildir.çünkü piston gömlek arasında daim kulanımda kropaja sebep olur...

cahit
06-05-2010, 14:39
arkadaşlar şunu sölemekte fayda var sürekli methanol kullanmakta ii deildir.çünkü piston gömlek arasında daim kulanımda kropaja sebep olur...

sedece suyla kullandığımızdada bu problem oluşurmu?ben sadece egt mi düşürmek birazda gelen havada soğuma olucağı için tork almak için kullanıcam metanol koymasamda olur sıkıntı yapıyorsa

miniks
06-05-2010, 14:46
Herkes kaça alıyor bir yazarmı

Ankarada cok ucuzmuş litrede 3 tl fark ile yüzde yüz saf olucagını sanmıyorum

Yekta
06-05-2010, 15:20
bana erel almıştı kuyumcukentten 1 litrelik şişesi 3 liraydı

Antalyalogy
19-05-2010, 12:31
Şimdi AEM kitler ebay de 395 USD kargo dahil.

CoolingMist

Bu tanksız 90 dolar ucuza geliyor..

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/200-250-PSI-alcohol-water-methanol-injection-turbo-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem19bc39e55dQQitemZ11053 2093277QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries

Bu Coolingmist modeli tankla (1,5 galonluk) geliyor ve kargo dahil 270 usd. AEm ile arasında 193 Tl fark oluyor ve kendi sitesinde 369 dolar bu kit..

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Water-alcohol-injection-methanol-trunkmount-kit-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem1c1227bb6dQQitemZ12056 3678061QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries

Ya da bu snow performenace stage 1

bu da hemen hemen fiyat olarak aynı gibi...

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Snow-Performance-Stage-2-Water-Methanol-Kit-Map-Signal-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem1c126bd87bQQitemZ12056 8141947QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccesso ries

Vts_Power
19-05-2010, 12:40
ankarada 4 tl lirtesi

Antalyalogy
19-05-2010, 19:50
Güncel........

outlaw
03-07-2010, 21:21
Güncel........

taktiniz mi meth kiti merak ettim ? bende hala dusunuyorumda takildiysa biraz bilgi alabilirmiyim ne gibi yarar/zarar oldu ?

buyukduman
24-03-2011, 00:13
selamlar bende forumunuza yeni üye oldum ve bende water meth kit aldım aem marka ve yabancı siteleride kurcalarken bu konuda su methanol ve nitro methan kullanmayı deneyenler olmuş sanırım ama ingilizcem pek iyi olmadığı için sonuçlar ne olmuş kullanılır bişey mi öğrenemedim bu konuda bilgisi olan varmı yada deneyen oldumu hiç nitro methan nı nerden bulucaksın derseniz model arabaların yakıtlarında kullanılıyor ankara ve izmirdeki model mağazalarında satılıyor litresi 70 tl civarında bunuda söylemekte fayda görüyorum ama model arçlarda yüzde 5 lik bir oranda bile daha fazla nitro metan kullanıldığı zaman motor ısısını düşürmek performans vermek gibi etkileri oluyor bu konuda bilgi edinen bir arkadaş olursa paylaşırsa çok sevinirim

buyukduman
24-03-2011, 14:10
ayrıca metanol bulmakta zorluk çekenler için Hammaddeler.com! (http://magaza.hammaddeler.com/index.php?do=catalog/results) sitesinden edine bilirler antalyada metanol satan arkadaş o 3 tl lik olan lar için çok önemli olmayan yerlerde kullanmak için veriyoruz demişti örneğin labratuarda ocakta kullanmak için filan bu sitedekiler 99.6 saflığında 5 litresi havale ile 27 tl civarında 1 litrelikler pahalıya geliyor onlar 11 tl civarında sitede

Antalyalogy
24-03-2011, 20:57
selamlar bende forumunuza yeni üye oldum ve bende water meth kit aldım aem marka ve yabancı siteleride kurcalarken bu konuda su methanol ve nitro methan kullanmayı deneyenler olmuş sanırım ama ingilizcem pek iyi olmadığı için sonuçlar ne olmuş kullanılır bişey mi öğrenemedim bu konuda bilgisi olan varmı yada deneyen oldumu hiç nitro methan nı nerden bulucaksın derseniz model arabaların yakıtlarında kullanılıyor ankara ve izmirdeki model mağazalarında satılıyor litresi 70 tl civarında bunuda söylemekte fayda görüyorum ama model arçlarda yüzde 5 lik bir oranda bile daha fazla nitro metan kullanıldığı zaman motor ısısını düşürmek performans vermek gibi etkileri oluyor bu konuda bilgi edinen bir arkadaş olursa paylaşırsa çok sevinirim

Hoşgeldiniz , öncelikle Üyeler bölümünde kendinizi tanıtmanız gerekiyor , forum kuralları gereğince..

İyi Forumlar..

buyukduman
26-03-2011, 00:48
Gerekli bölüme kendimi tanıttım konu hakkında bilgi edinen yararı veya zararı olurmu araştıran olmadı mı hiç ?

arfy
06-04-2011, 23:47
oldu madem burada güncel kalsın, aem ile aquamist arasında kararsız kaldım .. karar verebilirsem aracım çıkmadan önce meth de takılsın öyle çıksın istiyorum .. 2 kit arasında ne fark vardır mesela :)
selçuuuuuk gel meth takalım :D

Selcuk_RoL
06-04-2011, 23:48
oldu madem burada güncel kalsın, aem ile aquamist arasında kararsız kaldım .. karar verebilirsem aracım çıkmadan önce meth de takılsın öyle çıksın istiyorum .. 2 kit arasında ne fark vardır mesela :)
selçuuuuuk gel meth takalım :D

mahf olduk:D

dragstar
07-04-2011, 00:06
2.5 litreye alıyorum methanolü, min 30 litre olmak şartıyla :D

isteyene 5 litrelik bidonda veririm

bende yazıyım bari

Murat
27-07-2011, 13:28
up..... :)

staget injection olarak kullanan varmı?

karsiyakaliozi
28-07-2011, 09:13
özgür ne oldu senın kıt taktınmı aydınlat bizi

Antalyalogy
25-12-2011, 21:56
özgür ne oldu senın kıt taktınmı aydınlat bizi

Konuyu bir büyüğüme tavsiye ederken yine başından okuyarak geldim ve öyle gördüm mesajını Özay..

Evet taktim 3 ay oldu heralde..Nozzle ın en ufağını taktık ( emmeden hemen önceye) kitin içinden çıkan ayar switch i şansımıza 0.7 bara ayarlıymış zaten dip gaz yapınca hjemen geçiyor o seviyeyi ve işemye başlıyor.

Ben %50 %50 kullanıyorum.Bu kite özel bir ayar yaptırmadım ama güvenlik için içim rahat oldu.Bu arada egt sensörüm cortladığı için egt yi ne kadar düşürdüğünü net söyleyemem ama düşürdüğü kesin :)

Bir roll akşamında 3.7 litrelik deponun 1/5 i gidiyor..

samet_61
12-10-2013, 03:38
bende 1.6 palio var avansı yakıta gore beyınden aracın endı ayarlıor dıye bılıorum sımdı ben aem methanol kıt alsam hp anlamında getırısı olur mu?

DVR_VTS
22-07-2014, 14:35
Bu sistem için Citroen c4 vts 180 ps lik atmosferik araca uygun kit nerden alabilirim ?

Maliyeti ne tutar bilgisi olan varmı ?

boostbomb
15-07-2015, 10:45
aem w/m kit için metanol ve su oranlarıyla oynadıkça ne değişiyor tecrübe eden varmı ?