PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf 5 fsi ın katalitik problemi

CAGLARNY
02-05-2010, 19:34
Arkadaslar merhaba golf 5 fsi ın yakıtı oldukca arttı.daha oncede egzozunda problem oldugunu tahmın edıyordum.katalitikteki sensorlerde sorun oldugun dusunuyorum.sızce neden yokus yukarı gıderken aracın yakıtı asırı derecede artar,ve yuksek bır guc kaybı olur?duz yolda gıderken bır sorun yok.paylasımlarınızı beklıorum.tesekkurler

Boost Up
02-05-2010, 19:40
Arkadaslar merhaba golf 5 fsi ın yakıtı oldukca arttı.daha oncede egzozunda problem oldugunu tahmın edıyordum.katalitikteki sensorlerde sorun oldugun dusunuyorum.sızce neden yokus yukarı gıderken aracın yakıtı asırı derecede artar,ve yuksek bır guc kaybı olur?duz yolda gıderken bır sorun yok.paylasımlarınızı beklıorum.tesekkurler

herkesin merak edipte çözmediği soru, suda yaşayıpta nasıl kalıyor kuru?

yokuş yukarı gaza basarsanız benzin sarfiyatının artması gayet normaldir:D. birinde yol eğimli, düz yoldakiyle aynı oranda gaza basarsanız yokuşu çıkmanız zorlanacak. bu yüzden rahat çıksın diye gaza fazla basacaksınız ve araba fazla benzin sarfedecek:soru:

MuratB
02-05-2010, 19:43
sızce neden yokus aşağı gıderken aracın yakıtı asırı derecede azalır,ve yuksek bır guc olur

DogukanB
02-05-2010, 19:46
bizimki genelde yokuş yukarı daha az yakıyo

Boost Up
02-05-2010, 19:47
bizimki genelde yokuş yukarı daha az yakıyo

Murat B ile akrabalık var mı Doğu? Hem B siniz, hem onun aracıda yokuş yukarı az yakanlardan

CAGLARNY
03-05-2010, 10:06
yokus yukarı cıkarken arabanın resmen bayılması cok garıp.arabayı sıfır km almıstık ve bu sorun yenı yenı cıktı.bıkac arastırma sonucu kataklitik prob. oldugu soylendı. bu sekılde bı yıgılmanın normal sartlarda olmayacagını bılecek kadar arabadan anlarım sanırım.(etrafımda sevılırım :))

ecthelion
03-05-2010, 10:08
yokus yukarı cıkarken arabanın resmen bayılması cok garıp.arabayı sıfır km almıstık ve bu sorun yenı yenı cıktı.bıkac arastırma sonucu kataklitik prob. oldugu soylendı. bu sekılde bı yıgılmanın normal sartlarda olmayacagını bılecek kadar arabadan anlarım sanırım.(etrafımda sevılırım :))

Bende etrafımda sevilirim, o zaman bende arabadan anlarım.

CAGLARNY
03-05-2010, 10:20
Bende etrafımda sevilirim, o zaman bende arabadan anlarım.

nokta koyarak devam etmıstım.saka malıyetlı.enteresan ne bu kıbır.

merruse
03-05-2010, 10:29
Yokuş çıkarken tüketimin artmasından daha doğal ne olabilirki onu anlamadım ben.
Siz merdiven çıkarkenmi daha çok terliyorsunuz yoksa lay lay modda düz yolda yürürkenmi?

Elma Newton'un kafasına düşeli epey bi zaman oldu gerçi ama hala yere ulaşamamış anlaşılan..

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=newton%27un%20kafas%C4%B1na%20d%C3%BC%C 5%9Fen%20elma

CAGLARNY
03-05-2010, 10:36
Yokuş çıkarken tüketimin artmasından daha doğal ne olabilirki onu anlamadım ben.
Siz merdiven çıkarkenmi daha çok terliyorsunuz yoksa lay lay modda düz yolda yürürkenmi?

Elma Newton'un kafasına düşeli epey bi zaman oldu gerçi ama hala yere ulaşamamış anlaşılan..

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=newton%27un%20kafas%C4%B1na%20d%C3%BC%C 5%9Fen%20elma

ılgıne tesekkur ederım.sormak ıstedıgım (mj larımda acıklayıcı olarak belırtmıstım) ki tam anlatamamısım sanırım, normalın dısında bır performans kaybı var.olay bu.eskıden aynı yokusta nasıl gıttıgını bılıyorum demek ıstedım.eskısıne gore oldukca kotulestı.peki ben baska bırınden yardım alabılırsem, sevınırım olmassa baska yerden bulucaz artık yardımı.

pasa35
03-05-2010, 10:50
yine gereksiz itici msglar gelmiş coğu kisiden.adam kendiside biliyodur heralde yokusta aracın daha fazla benzın yaktığını ve zor gittiğini.

merruse
03-05-2010, 10:53
Eğer araba düzde normal gidiyorda yokuş çıkarken "aşırı" performans kaybediyorsa debriyajınızı kontrol ettirin.

CAGLARNY
03-05-2010, 10:57
yine gereksiz itici msglar gelmiş coğu kisiden.adam kendiside biliyodur heralde yokusta aracın daha fazla benzın yaktığını ve zor gittiğini.

tesekkur ederım

CAGLARNY
03-05-2010, 11:01
Eğer araba düzde normal gidiyorda yokuş çıkarken "aşırı" performans kaybediyorsa debriyajınızı kontrol ettirin.

tamam.debriyaj problemide olabılır haklısın.aklımda.tesekkurler

merruse
03-05-2010, 12:05
eğer araba gitmiyor ama motor devirlenmeye devam ediyorsa debriyaj ufaktan kaçırıyor demektir. Ancak arabada ESP ya da daha doğrusu TCS varsa o durumda bu problemi uzun süre farkedemeyebilirsinde..

CAGLARNY
03-05-2010, 14:49
sorunun katalitik oldugu kesınlestı.degıstırıcez.

plekumat
03-05-2010, 15:28
Kat'ı mı değiştireceksiniz??
Çok pahalı değil mi o? iptel etseniz?

barışbazan
03-05-2010, 16:23

katalitik olabilir arkadaşımın ibizası da dediğiniz gibi,, sanki araçta 4 5 kişi varmış gibi diyor.

edit: katalitikmiş şimdi gördüm:)

CAGLARNY
04-05-2010, 10:47
ne yazıkkı katalıtıkmıs :) valla sıfır alıncak gıbı degıl.cıkma falan bakıcam sanırım cıkması bıle yuksek.ıptal etsem nasıl olur kı.fsı motorda sorun oluyor demıslerdı.