Orijinalini görmek için tıklayınız : Jammerlı otomobil hırsızlarına dikkat
34btr1907
03-05-2010, 07:34
Hırsızların frekans bozucu sayesinde çok sayıda aracı soydukları ve çaldıkları öğrenildi. Emniyet yetkilileri vatandaşların uzaktan kumanda ile kilitledikleri araçlarını bir kez daha kontrol etmelerini istedi.
Alınan bilgiye göre; sürücüler park ettikleri araçları uzaktan kumanda cihazıyla kapatmak istediği sırada mini jammer devreye giriyor. Jammerların düğmesine basan hırsızlar frekans bozucu sayesinde araçların kilitlenmesini önlüyor. Hiçbirşeyin farkına varamayan vatandaşlar ise kilitli zannetkileri arabalarını bırakarak bölgeden uzaklaşıyor. Araç sürücülerinin gitmesinin ardından iş başı yapan hırsızlar ya otomobilleri soyuyor yada arabayı çalıyor. Çalınan otomobiller için sahte belgeler düzenlenerek otomobiller change oto yapılıp piyasada ikinci el otomobil olarak satılabiliyor.
Emniyet yetkilileri, frekans bozucu mini jammer cihazları ihtimaline karşı vatandaşı duyarlı olmaya çağırdı. Araç sahiplerinin, mobilizer cihazıyla otomobillerinin kapılarını kapadıktan sonra bir de kapanıp kapanmadığını elleriyle kontrol etmeleri istendi.
(SHOW HABER DEN ALINTI)
ARKADAŞLAR BAŞIMA GELMEZ DEMEYİN DÜN Bİ AVM DE BAŞIMIZA GELDİ KONUYU AÇIP UYANDIRMAK İSTEDİM AVM OTOPARKINDA ARABADAN ÇIKTIKTAN SONRA CÜZDANI ALMAK İÇİN GERİ DÖNDÜK KAPILAR KAPANMAMIŞTI UYANDIK AMA KİM NERDEN YAPTI ÇÖZEMEDİK İÇERİ GİRMEDEN AYRILDIK ORDAN AMAN AKLINIZDA BULUNSUN DİKKATLİ OLUN....
aracı her kitlediğimde mutlaka kontrol ederim kapanıp kapanmadığını.
valla ben kitleyip cıkıyorum ama kontrol etmek lazım
manuel takıldığımdan dolayı bu iş benim başıma gelmez :D
opelin merkezi kilidi ŞLAK diye açılıp kapandığından zaten farketmeme gibi bi lüks yok kapanmazsa :D
Geçen gün evimizin önünden araba çaldılar. Zaten çok dikkatliydim iyici paranoya'ya bağladım. :D
onursumer
03-05-2010, 09:53
bendeki alışkanlık kapıları genelde kitledikten sonra kontrol ediyorum
ki ayrıca her araç kitlendiğinde bi ışık vs bi belirti gosterir gozden kaçması zor aslında ;)
Dalgın olduğunuz zaman gözden kaçıyor arkadaşlar..
Ben de önlem olarak, kilitledikten sonra elle kapıyı açmaya çalışıyorum.. Alışkanlık oluşturursak problem olmaz..
meLaNchoLic
03-05-2010, 10:25
kapı manuel olduundan bi problem yogg :D
zaten kontrol etmek alıskanlık olması gerekiyor bencede...
kumandadan kapatsamda sabh baktığımda açık görüyorum ama bizim burda hırsızlık nedir pek bilinmez bende manuel takılıyorum :)
Bende haberlerde izledim yuh yani!!! Allah tan benim orj merkezi kilit eski usul infared.Sıkıntı yok :)
TolgaEsentepe
03-05-2010, 13:17
kitledikten sonra bagaj dahil 3 kilidide kontrol ederim her zaman :) Allahtan 4 kapılı otomobilim yok yoksa daha da zor olurdu :D
By_HaNNibaLL
03-05-2010, 13:18
kapilari kilitlemeyi bil coğu zaman unutuyorum :(
bora1311
03-05-2010, 14:34
kilitledikten sonra her zaman tek tek kontrol ederim...
KuBilaYY
03-05-2010, 14:54
ben de mutlaka kontraol ederim :)
ama abim biraz abartıyo tek tek kontrol ediyo :D ve dikkat ettim arabanın her yanından geçişinde mutlaka elini kola atıp kontrol edip öyle gidiyo :D
Ben baskasının aracıyla bir yere gittigimde oyle paranoya oluyorum , ya bisey olursa vs diye..
Bütün kapıları tek tek kontrol ederim arac baskasınınsa :D
ben kitliyorum bazen dönüp bidaha bakıyorum kafa çok yoğun olduğu zaman unuttuğumda oluyo
barışbazan
03-05-2010, 16:17
Hırsızların frekans bozucu sayesinde çok sayıda aracı soydukları ve çaldıkları öğrenildi. Emniyet yetkilileri vatandaşların uzaktan kumanda ile kilitledikleri araçlarını bir kez daha kontrol etmelerini istedi.
Alınan bilgiye göre; sürücüler park ettikleri araçları uzaktan kumanda cihazıyla kapatmak istediği sırada mini jammer devreye giriyor. Jammerların düğmesine basan hırsızlar frekans bozucu sayesinde araçların kilitlenmesini önlüyor. Hiçbirşeyin farkına varamayan vatandaşlar ise kilitli zannetkileri arabalarını bırakarak bölgeden uzaklaşıyor. Araç sürücülerinin gitmesinin ardından iş başı yapan hırsızlar ya otomobilleri soyuyor yada arabayı çalıyor. Çalınan otomobiller için sahte belgeler düzenlenerek otomobiller change oto yapılıp piyasada ikinci el otomobil olarak satılabiliyor.
Emniyet yetkilileri, frekans bozucu mini jammer cihazları ihtimaline karşı vatandaşı duyarlı olmaya çağırdı. Araç sahiplerinin, mobilizer cihazıyla otomobillerinin kapılarını kapadıktan sonra bir de kapanıp kapanmadığını elleriyle kontrol etmeleri istendi.
(SHOW HABER DEN ALINTI)
ARKADAŞLAR BAŞIMA GELMEZ DEMEYİN DÜN Bİ AVM DE BAŞIMIZA GELDİ KONUYU AÇIP UYANDIRMAK İSTEDİM AVM OTOPARKINDA ARABADAN ÇIKTIKTAN SONRA CÜZDANI ALMAK İÇİN GERİ DÖNDÜK KAPILAR KAPANMAMIŞTI UYANDIK AMA KİM NERDEN YAPTI ÇÖZEMEDİK İÇERİ GİRMEDEN AYRILDIK ORDAN AMAN AKLINIZDA BULUNSUN DİKKATLİ OLUN....
Çok geçmiş olsun hangi AVM acaba öğrenebilirmiyiz??
34btr1907
03-05-2010, 17:24
Çok geçmiş olsun hangi AVM acaba öğrenebilirmiyiz??
fatih historia otoparkı
Ben de hep kontrol ederim.. :)
genelde türk insanında alışkanlıktır elle yoklama :D
barışbazan
03-05-2010, 18:55
fatih historia otoparkı
Anladım teşekkürler tekrar geçmiş olsun:(
El alışkanlıgı olmuş bnde de kontrol ediyorum bende kapalı garaj bile olsa
34btr1907
03-05-2010, 19:27
Anladım teşekkürler tekrar geçmiş olsun:(
saol kimsenin başına gelmez umarım bizde ucuz yırttık cüzdanı unutmasam dönmicektim geri
artık arabyımı kaldırırlardı teybi mi sökerlerdi bilemiyorum şanslıymışız...
dragstar
04-05-2010, 00:24
valla psa nın merkezi kiliti ztn yeterince sesli çalıyor ayrıca 5 metre uzaktaysan algılamıyor sorun olacağını zannetmiyorum ben
vw de hep kontrol ederim.. tosun zaten kitlenmiyo :D
HLLVTECII
04-05-2010, 09:16
Uyarı ıcın tesekkurler bende takıntılıyım 4 kapımada bakarım :)
valla alışkanlık olmuş bagaj dahil kontrol edip ediyorum her zaman , eski araçlarddan alıştım :)
yeni kumanda yaptırdım , sitede evin içinden çekiyor yeğenden uzakta tutuyorum :)