Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Spor Helezonlardan sonra gelen ses ?

Gokhan43
04-05-2010, 11:18
Cuma günü aracıma H&R'ın 3.5 cm'lik yaylarını taktırdım.Gayet de güzel düştü araç 1.8 olduğu için ağırlığından ötürü diğerlerine nazaran hafifçe fazla düştü tabi :) Her neyse ; benim normal yaylar varken de ön sol kasislere girince yani esneyince araba gacır gucur ötüyordu tabir-i caizse eski yıpranmış yatak döşek gıcırtıları olur ya öyle :D Sürekli götürdüğüm ustam ön viraj denge çubuğundan kaynaklandığını belirtti ve yağ sıkıp sesi kesiyorduk sonra yavaş yavaş tekrar başlıyordu. H&R'ları takarken tekrar yağlayalım orayı dedik ki yine o gıcırtı gitsin.Ses gitti ama kasislerde yine çok çok hafif duyuyorum o gıcırtı sesini yine.

Şimdi sol önden "luk luk" tarzı ses geliyor bişeyler vuruyor sanki.Ama kasislerden geçerken falan da değil , düz yolda arabayı kendi haline bıraktığımda geliyor o ses veya gaz verdiğimde falan.

İstanbul'a döndüğümden araç başında da değilim , şu an yine servise çekilmiş sökülmüş amortisör ve yaylar , usta yaylar kısa geldiğinden amortisörde boşluk kalıyor ondan vurup ses yapıyor falan demiş.Bu arada yaylara hortum da var.

Şimdi sorum , yayların kısa gelmesi diye birşey olabilir mi ? Öyle bir şey olsa sağ taraftan da gelmez mi ? Bence başka bir problem var bu işte ama fikir üretemedim :(

Nedendir bu ses acaba ve ciddi bir sorun , risk teşkil eder mi ?

Gokhan43
04-05-2010, 11:36
Araç serviste yatıyor ne yapalım ne yapmayalım fikirlerinize ihtiyacım var :D

efe_
08-05-2010, 22:59
enteresan ama aracınıza birebir üretilmiş bir yayın kısa gelme vs gibi bir sorunu olmazki taktırdığınız markada hikaye bir marka değil sağlam bir marka , acaba 1.6 - 1.8 versiyonlara farklı yaylar varmıydı farklılıklar olabilir ?

Melih-Ö
08-05-2010, 23:02
banada çok ilginç geldi. Spor yaylar sonuçta arabaya göre yapılyor 3.5 cm yayın kısa gelme ihtimali çok düşük bence.

gökan
08-05-2010, 23:09
aracı tamırcıye gotur ve kanala sok tamırcı alta gecsın arabanın sol tarafına bı esnetme yap bakalım egsoz borularınada baktır ...ön baglantı keçelerınden de gelır basıma gelmıstı saxoda

Gokhan43
08-05-2010, 23:17
1.6 1.8 farkı var mı bilmiyorum ama yaylar Leon 1.6 16V'dan çıktı 1000km kullanıldı kullanılmadı belki de :)

Benim iddam o sesin yaylarla ilgili olmadığı yönünde , öyle bişey olsa sağdan gelmez sadece ses her iki taraftan da yapar ama bilmiyorum.Acaba yayları takarken işçilik hatası olabilir mi diye düşünüyorum ama bir diğer yandan da orjinal yaylar varken sağ taraf gıcırdıyodu viraj denge çubuklarından yağlayıp geçiyodu ses yani acaba sağ ön alt takımlarda mı problem var diye de işkilleniyorum.Ama servisim geçen sene rotiller vs. değişti sağlam diyor.

@gökan , nası bir ses geliyordu o keçelerden ?

gökan
08-05-2010, 23:29
1.6 1.8 farkı var mı bilmiyorum ama yaylar Leon 1.6 16V'dan çıktı 1000km kullanıldı kullanılmadı belki de :)

Benim iddam o sesin yaylarla ilgili olmadığı yönünde , öyle bişey olsa sağdan gelmez sadece ses her iki taraftan da yapar ama bilmiyorum.Acaba yayları takarken işçilik hatası olabilir mi diye düşünüyorum ama bir diğer yandan da orjinal yaylar varken sağ taraf gıcırdıyodu viraj denge çubuklarından yağlayıp geçiyodu ses yani acaba sağ ön alt takımlarda mı problem var diye de işkilleniyorum.Ama servisim geçen sene rotiller vs. değişti sağlam diyor.

@gökan , nası bir ses geliyordu o keçelerden ?

gıcırtı sesi:)

Gokhan43
08-05-2010, 23:33
Gıcırtı sesini viraj dengeden yapıyor benim ya yağlayınca susuyor :) Yaylardan sonra gelen ses ; düz yolda sabit hızda giderken nası tarif etsem onu da bilemiyorum böyle tok bi vuruntu sesi luk luk luk şeklinde bi ses :(

gökan
08-05-2010, 23:34
Gıcırtı sesini viraj dengeden yapıyor benim ya yağlayınca susuyor :) Yaylardan sonra gelen ses ; düz yolda sabit hızda giderken nası tarif etsem onu da bilemiyorum böyle tok bi vuruntu sesi luk luk luk şeklinde bi ses :(

tekerlek rulmanı olmasın

Gokhan43
08-05-2010, 23:40
tekerlek rulmanı olmasın

Ah şu an arabanın başında olsam da yarın ilk işim burada denilenleri kontrol ettirmek olsa.Arabayı bırakıp geldim o halde , rulmanlara baktırsınlar ya da ben gidince ben baktırayım.

O değil de her önüne gelen ayrı telden sallıyor ona ayar oluyorum , babama söylenen şeyleri bi duysanız..Kimi der o takılan yaylar zararlı , kimi der Golf zaten yere yakın , yolda yere yapışan araba gerek yok öyle şeylere , kimi der Golf testlerde en iyi yol tutan araba gerek yok onlara (en iyi yol tutan diye sallamış bilmesek neyse de) ve daha niceleri.. :mad: Daha demin aradım ses geliyormu diye, aynen ses devammış, babam diyo ki şu an yayların hiç bi işlevi yok araba amortisörler üstünde gidiyor.Bi de ona denenleri anlattı iyice ayar oldum tamam deyip kapattım adama telefonu ya o derece moralimi bozdu bu olay.

gökan
08-05-2010, 23:45
amartısor üst takozlarınada baktırırmısın fazla basık oldugu ıcın yukarıya bı etkı edebılır

Gokhan43
08-05-2010, 23:53
amartısor üst takozlarınada baktırırmısın fazla basık oldugu ıcın yukarıya bı etkı edebılır

Valla servisimdeki ustam diyor ki yaylar kısa geldiğinden amortisör boşta duruyor üstten vuruyor böyle amörtisörü de patlatırsın falan.. Ben de diyorum ki neden kasislerde gelmiyor ses veya neden sadece sağ önden geliyor :)

Bu arada basıklığı şu seviyede ;

http://i39.tinypic.com/if4ty0.jpg

derece43
08-05-2010, 23:58
Kardeş yayların 5 ve üzeri olsa veya çok uzun süre kullanılsa belki ustanın dediği doğru diyecem ama 3.5 birde HR ile sanmıyorum başka bi problem takoz veya papuclarla alakalıda olabilir bakmak lazım..

Gokhan43
09-05-2010, 00:01
Kardeş yayların 5 ve üzeri olsa veya çok uzun süre kullanılsa belki ustanın dediği doğru diyecem ama 3.5 birde HR ile sanmıyorum başka bi problem takoz veya papuclarla alakalıda olabilir bakmak lazım..

Bana da başka bi problem gibi geliyor abi.Şimdi burda verilen ihtimallerin hepsini göz önünde bulundurarak Eskişehir'e dönünce teker teker baktıracam.

Baktım olacak gibi değil , napalım vazgeçerim yay sevdasından :rolleyes:

derece43
09-05-2010, 00:05
Özellikle aracına uyumlu olup olmadığına bak modelden modele değişiyor bazen iteliyorlar aynı markada farklı modeldeki araçların yaylarını.. Ayrıca yayların çanaklara geçen kısımlarında hortum olması avantaj gıcırtıların gitmesi için..

elpadre
09-05-2010, 00:10
99 senesınde 5 cm yay taktım hıc brı sıkıntı yasamadım sonra arkadaslarım 3,5 cm yay taktı ses gelmeye basladı audıde ve golfte sonra farklı yayları denedıler ve sesı kesemedıler sonra orjınala donduler ve arabaları sattılar vende yayları sokup coıl takmıstım cok sekıyor dıye

Gokhan43
09-05-2010, 00:14
Özellikle aracına uyumlu olup olmadığına bak modelden modele değişiyor bazen iteliyorlar aynı markada farklı modeldeki araçların yaylarını.. Ayrıca yayların çanaklara geçen kısımlarında hortum olması avantaj gıcırtıların gitmesi için..

Aracıma uyumlu yaylar ya zaten arkadaşımdan aldım Leon'undan söktük arabasını sattığı için. Yaylarda hortum da var bu arada :)

99 senesınde 5 cm yay taktım hıc brı sıkıntı yasamadım sonra arkadaslarım 3,5 cm yay taktı ses gelmeye basladı audıde ve golfte sonra farklı yayları denedıler ve sesı kesemedıler sonra orjınala donduler ve arabaları sattılar vende yayları sokup coıl takmıstım cok sekıyor dıye

Melii abi en iyisi coil de işte çok para be o da :( Benim de arkası çok sekiyor bakalım gidicem sesi kesemezsem çıkartıcam yayları napayım :( Yaylı hali de çok tatlı durmuştu ya :D

serkan demir
13-07-2010, 14:49
konuyu hortlatmıs gibi olucak ama sonuçlanmadan kalmış.
2001 model golf 4 1,9tdı aldım en az 5cm yay takmayı düşünüyorum.sıkıntı yaşarmıyım. kullanan varsa ne gibi sorunlarla karşılaşırım. ve hangi markaları önerirsiniz.