PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.6ies Bakım

caglarcb
05-05-2010, 16:37
Merhaba arkadaşlar, aracım 2000 model manuel Civic 1.6ies sedan. Henüz 71.000km`de. Aracımı yeni aldım sayılır ve son derece memnunum. Uzun yıllar binebilmek için şöyle ön düzen, alt takım genel ve kapsamlı bir bakıma sokmayı planlıyorum. Aşağıya değiştirmek istediğim parçaları yazıyorum işçilik hariç sadece parça fiyatlarını merak ediyorum. Yan sanayi hiçbir parça olmayacak. Hepsini OEM parçalarla değiştirmek istiyorum. Bilgisi ve fikri olanlar yorum yaparlarsa sevinirim, herkeze kazasız belasız keyifli sürüşler.:)

Yağ, yağ filtresi, polen filtresi, benzin filtresi,
Amortisör takozları,amortisör burçları
Rot kolları, rot başları, rotiller, viraj z rotları,
Viraj lastikleri, aks kafaları, aks bilyaları,
Salıncaklar, salıncak burçları,
Körükler, fişekler, takozlar, debriyaj rulmanları,
Denge kolları, denge kol burçları ve poryalar.

Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen. :rolleyes:

ruudvan
05-05-2010, 17:57
alt takımda sorun mu var?
klasık bakıma amortisorleri alt takımı eklemıssın temız ise değistirme rotları salıncakları amortisor kafalarını fln bosuna para verme...

mur_84
05-05-2010, 18:00
70000 bir civic'in en fazla yağı filtreleri belki fren balataları değişir en fazla.. ;)

caglarcb
05-05-2010, 18:02
alt takımda sorun mu var?
klasık bakıma amortisorleri alt takımı eklemıssın temız ise değistirme rotları salıncakları amortisor kafalarını fln bosuna para verme...

Hiçbiyerinde bi sorun yok, çok şükür. Boşuna para olarak görmemek lazım ilerde sorun çıkarsa yedek parça olarakta kullanılır sonuçta.

ruudvan
05-05-2010, 18:23
bnce gereksiz olur bnde 60 binde ies aldım 1bucuk sene önce filtrelerini kayışlarını falan filan normal bakım yaptım.70 oldu sadece yağını değiştirdim içinden çıkan yağ bile güzeldi..magnetec vardı edge koydum hala sorunsuz biniyorum amortisorlerımı yaklasık 3-4 kez açtım ne bi sorun var ne bişey geçen gün arabayı honda servisinde lifte kaldırdım sadece direksiyon un adı neydı hatırlamıorum boru gibi plastik kauçuk bişey varya o yırtılmış..rot balanscıda rot ta yırtık var demıstı bı tarafta ama honda servisi o konuda gayet güzel dedi...

Ome_RS
05-05-2010, 22:20
ben 80binde almsıtım alınca hemen yag hava yakıt polen filtrelerini triger dahil tüm kayıslarını motor sanzıman yagını debriyaj setini değiştirdim.
alt takımda ve baska bir yerinde sorun yoktu bosa değişmeye gerek duymadım.
suan hala sıkıntı yok 6-7binde yag deişimi devam..

caglarcb
05-05-2010, 22:29
benim aracımda da sorun yok ama hastalık derecesinde ilgilenince böyle oluyor malesef. bakalım 1 lirayı gözden cıkardım bu yazılanlar için :)

Ome_RS
05-05-2010, 22:54
benm yazdıklarımın tamamı 680Tl tutmustu yanlıs hatırlamıosam.
debriyaj fcc yag edge 0-40 kullandım.

caglarcb
05-05-2010, 23:41
benm yazdıklarımın tamamı 680Tl tutmustu yanlıs hatırlamıosam.
debriyaj fcc yag edge 0-40 kullandım.

Benim baskı balata sıfıra yakın o konuda sıkıntım yok. Değiştirirsemde Exedy Stage1 ile değiştiririm. Çıkanıda birdahaki değişimde kullanırım. Extra olarak Castrol Magnatec 10w-40 yağ, OEM yağ filtresi, benzin filtresi, polen filtresi, BuddyClub SpecIII (Prospec) Son susturucu, Aem Short ram hava filtresi, ara borular şuanda evde yatıyor paşa paşa.

ruudvan
05-05-2010, 23:58
ne yani bi tek senmi hastasın arabana burda herkes arabasına hastalık derecesınde bakıo bn buna emınım .

bu arada ömer 6-7 binde motor yağı değiştirmen gereksiz bn 10 binde bir değişiyorum ve cıkan yağda simsiyah çıkmıyo..castrol başarılı bizim motorlarda...

Ome_RS
06-05-2010, 00:02
ne yani bi tek senmi hastasın arabana burda herkes arabasına hastalık derecesınde bakıo bn buna emınım .

bu arada ömer 6-7 binde motor yağı değiştirmen gereksiz bn 10 binde bir değişiyorum ve cıkan yağda simsiyah çıkmıyo..castrol başarılı bizim motorlarda...

walla bi önceki yag değişimde (83bin) magnatec 10w40 wardı.
92binde baktım kirli geldi bana bende 0-40 edge koydum ince yag oldugu içince 10bin kasmıyorum 7-8binde kararmaya baslayınca değişiyorum.

ruudvan
06-05-2010, 00:15
ayni sekilde magnetec koydum 10 bınde yağını değiştim simsiyahta deildi simdi aynı edge kullanıorum bnde.3 bin km si kaldı...

caglarcb
09-05-2010, 09:51
Arkadaşlar konuyu hortlattığım için k.bakmayın, yeni konu açmak yerine burdan sorayım dedim. Aracım için(1.6ies 2000 Manuel) tam sentetik difransiyel, hidrolik ve şanzıman yağı tavsiyeleriniz nelerdir?

caglarcb
09-05-2010, 12:02
bnde gecen ay 58 bınde aldım aracı fıltre setlerını yaglarını falan degıstrdım bınmeye dewam edıyorum oyle fazla masrafa gerek yok

Akıl istemedim farkındaysan, bilgi istedim. ;)