Orijinalini görmek için tıklayınız : eibach h&r
arkadaslar aracıma uzun suredır yay taktırmak ıstıyorum fakat herkezden ayrı bırsey duydugum ıcn bır turlu takamdım. son olarak ıkı marka arasında kaldım 3.5 cm takıcam. araba yere yakın olsun ıstıyorum hemde cok konforu gıtmesın kullanan arkdasların yorumlarını beklıyorum ...
ikiside farketmez .
h&r eicbach a göre bnce biraz daha konforlu...
ogunozcan
05-05-2010, 21:15
h r aslında aybah dan cok daha ıyı bı yay bence ama turkıyede aybah daha bı populer gıbı.kendı aracımda 35mm aybach takılıyken 50mm aybach takınca arac daha konforlu hale geldı.
H&R yumuşak helezon.. Eibach'a göre aracın çok çok az daha düşer aşağı.En azından bende öyle olmuştu..Ama kasislerde falan çok esner araç altını sık vurursun..Spor helezon dediğin demir gibi olmalı bana göre :)
Fatih Kavak
05-05-2010, 21:47
İkiside kalitelidir ama ben tercihimi Eibach tan yana kullandım gayette memnunum ;)
H&R yumuşak helezon.. Eibach'a göre aracın çok çok az daha düşer aşağı.En azından bende öyle olmuştu..Ama kasislerde falan çok esner araç altını sık vurursun..Spor helezon dediğin demir gibi olmalı bana göre :)
H&R nasıl yumuşak yahu? Ben aynı araçta Eibach'ta kullandım H&R'da. Eibach orjinal yay kadar konforlu ama yol tutuştada konforlu olduğu kadar h&r'a göre kötüydü. Tabi orjinalden iyi yol tutar her halükarda orası ayrı.
Konfor istiyosan Eibach,
Yol tutuş ön planda olsun konfor önemli değil diyorsan H&R
Ben Corsa D'de bunları tecrübe edinmiştim.
derece43
05-05-2010, 22:02
Bence bu yorumlarla yaylar araca göre değişiyor eibach sert ve keskin bana göre ve uzun kullanımda 5 lik kendini salıyor oluyor sana 6 lık... HR taktım yenice benm araçta standart 4 lükmüş düşürmüyor fazla ama yumuşak ve konforlu geldi..
hans ısını bılır eibach derım tek gecerım butun araclarımda eibach vardı halada var :D
walla bu konu ii oldu bende yay almayı düşünüyorum ii bi fikir oldu
H&R nasıl yumuşak yahu? Ben aynı araçta Eibach'ta kullandım H&R'da. Eibach orjinal yay kadar konforlu ama yol tutuştada konforlu olduğu kadar h&r'a göre kötüydü. Tabi orjinalden iyi yol tutar her halükarda orası ayrı.
Konfor istiyosan Eibach,
Yol tutuş ön planda olsun konfor önemli değil diyorsan H&R
Ben Corsa D'de bunları tecrübe edinmiştim.
Ben de tam tersi olarak tecrübe ettim..Araçlardan farkediyor olmalı :)
Cıhat YAVAS
05-05-2010, 22:22
h&r kullandım leon da oldukça sertti ama yol tutuşu mükemmel di
ulasoztas1
05-05-2010, 22:24
3 yıldır eibach kullanıyorum diğer yaylara göre daha yumuşak ve konforlu...
arkdaslar yorumları okudum tek tek sunuda eklıyım zten ole cok surat yaapan bırıs degılım ben bıraz gorsel olarak ıstıyorum yay cunku arabam jeep gıbı yanı konforu etkılemesın ama basıık dursun arac
arkdaslar yorumları okudum tek tek sunuda eklıyım zten ole cok surat yaapan bırıs degılım ben bıraz gorsel olarak ıstıyorum yay cunku arabam jeep gıbı yanı konforu etkılemesın ama basıık dursun arac
opel bulusmasında ıftara gelmedınmı sen ? :)
opel bulusmasında ıftara gelmedınmı sen ? :)
yok gelmedım sıteye yenı uyeyım zten :)
Kaa scirocco
05-05-2010, 22:53
bndede h&r war biraz sert ama iidir..eibach daha yumusak konforlu diolar ama h&r iidir..
yok gelmedım sıteye yenı uyeyım zten :)
opelim desem :)
eski aracımdada şimdide eibach 5 cm'lik kullanıorum hem konforlu hemde güzel düsürüyor..tavsiye ederim..
opelim desem :)
opelime uyeyım fakat yemekte yoktum :)
sanırım konfor olarak eibach daha ıyı yorumlarda farklı tecrubeler konusyor tabıkı ama genel goruş bu gıbı
Eğer Yere Daha Yakın olsun diyorsan H&R ama çok sert Eğer Konfor Diyorsan Eibach Yumuşacık =)
onursumer
06-05-2010, 01:09
kendi aracımca eibach pro kit kullanıyorum sert ama oyle rahatız edici gibi değil zaten çok fazla alçaltmıyor prokitler orjinal amortisorle rahatlıkla kullanılabilir
sportline olanlar sanırım çok daha alçaltıyor 4cm ve fazlası şeklinde bu yuzden sağlıklı olması açısından amortisor gerekebilir ;)
bora1311
06-05-2010, 01:59
eski arabamda(focus 1) h&r kullanıyordum, konfordan mimimum kayıp vardı ve belirtilen ölculde alcatmıstı arabayı...
Ertug_T.
06-05-2010, 02:19
eibachta yazan düşürme değerlerine pek inanmayın bizim yaylar corsayla aynı 50mmlik eibach yay ön 40 arka 30mm düşürüyo..h&r kullanıyorum şu an 50mm araç tam olarak istediğim gibi düştü..sertlik konusundada ne çok ne az tam ayarında..nerden biliyosun diyosan iki modelide aynı araçta denedim..
KOnfor istiyorsan Eibach düşüklük istiyorsan H R derim bende.
emirhan sph
06-05-2010, 10:46
Corsalarin amortsorleri serttir eibach cok dusurmez ama hangisini takarsan tak ole aman aman bi konfor kaybi yasamicaksin gonlunu ferah tut :) Bende fk 3.5 var konfordan cok cok bi kayip olmadi tabi sallanio ama cok iyi yol tutuyo vs.vs.
Bence sen gonlunu rhat tut al bi h&r kullan:) Hem dusuk olsun hemde iliman bi sertlik :)
sanırım markadan markaya değişiyor.benım civictede eibach sportline var orj yay kadar yumusak neredeyse.hr kullanan arkadaslar cok sert olduğunu söylüyorlar
Gokhan43
06-05-2010, 11:06
Ben H&R taktım daha cuma günü , dün de batunun arabasına Eibach 3.5luk taktık.Şöyle diyim , ben ön çamurluktan bastırdığımda esneme nerdeyse yok gibi ben de , fakat corollayı bastırıyoruz eibachlı bildiğin yumuşacık esniyor :D
H&R baya bi sert Eibach'a göre bence :)
arkdaslar yorumlar ıcın cok teskkur ederım eıbach cok esnıyo dıyorlar o zamn cukurlarda falan aracın altının vurma olasılıgı yuksek dımı. bıde arkdasımda corsa var apex takmıs 3.5 cm tam ıstedıgım gıbı yere yakınlıgı fazla konfor kaybı yok dıyo. baska bır arkdasımda ıse corsa ne marka oldugunu bılmıyo tahmınım 5cm yay ve arabayla 1 km bıle gıtmek cok zor cunku sureklı zıplıyor araba
pesimist206
06-05-2010, 18:43
kesınlıkle eıbach :) aman dıyım apexten uzak dur ben kullandım cok keyıfsız konforsuz 4 cm dı snrm bnmkıler otobanda bıle sekme yapıyordu
ben typerde 5cm eibach kullandım arkaya bakaraktan ön biraz yüksek duruyordu çokta memnum degildim ve hatta tr de eibach marka ep3 yayı yokmuş hepsi civic yayıymış:D.şimdi 3cm hr aldım çok çok memnunum ön ve arka aynı izada düştü öle sert felanda degil.:icon_tup:
Cimmeria
06-05-2010, 19:13
ertan nerden aldın kaça aldın yandan bir fotosu var mı :D
ertan nerden aldın kaça aldın yandan bir fotosu var mı :D
maslak power shop tan bi arkadaşım aldı.ben direk almadım arkadaşım fıd 15 typer zafer ordan mal alıp satıyor o getirdi.yakında mugen cicileriyle :) fotolarını çekip foruma yükleyecegim.şiddetle tavsiye derim.
Cimmeria
12-05-2010, 22:31
ya bir yüklede göreyim, arkaların önden düşük olma durumu bende de var :D
olcay_bora
12-05-2010, 23:19
eibach = kofor ama 3.5 alıorsan eibach ı tak ee nie inmedi dersin ben 3.5 takmıştım ilk basta öle dedim ama konfor mukemmel
emirhan sph
12-05-2010, 23:49
Hala alinmadimi yay ya :D
Corsalarin amortsorleri serttir eibach cok dusurmez ama hangisini takarsan tak ole aman aman bi konfor kaybi yasamicaksin gonlunu ferah tut :) Bende fk 3.5 var konfordan cok cok bi kayip olmadi tabi sallanio ama cok iyi yol tutuyo vs.vs.
Bence sen gonlunu rhat tut al bi h&r kullan:) Hem dusuk olsun hemde iliman bi sertlik :)
Bu konuda 3.5cm H&R takılı olan corsama binmeni isterdim:) Aman aman bi kayıp yok baya bi var.:)
Bu konuda 3.5cm H&R takılı olan corsama binmeni isterdim:) Aman aman bi kayıp yok baya bi var.:)
emırhhan dıyor kayıp yok sız dıyorsunuz var :) gelde yay tak
DoDo_hamann
18-05-2010, 18:55
h&r her zaman daha serttir eibach'den, yakın zamanda bir aracımıza h&r bir aracımıza eibach coilover taktık, h&r ciddi sert eibache göre, konforda istiyorsan eibach bakmanda fayda var.
spor helezon takacaksan konfordan kayip yasayacagina emin ol. Az ya da çok yaşayacaksin ben eibachta kullandim h&r'da eibach konforlu ama hr kadar yol tutmuyor birde o kadar fazla dusurmez ama millet memnun genelde ben memnun kalamadim açikçasi. Ben konforda aramiyorum yay takarken.
eibaxh takıp araba basık durmıycaksa yay takmanın anlamı ne
gsi da vogtland kullandım konfor iyidi yol tutuşuda güzeldi.şimdide eibach kulllanıyorum konfor iyi ama açıkcası yol tutuş konusunda yay varmış yokmuş pek fark etmedi güvenemiyorum.hangi marka olursa olsun konfor elbet azalacak.
ERDinç77
06-06-2010, 05:23
eibach konforludur ama 3.5 lukları iyi düsürmüyor aracı,takmanın anlamı olmuyor bence.
levent--
06-06-2010, 11:58
İkisininde 3.5luğunu kullandım.
H&R auriste iyi düşürmüştü ama konfordan baya ödün vermişti.
A3 e eibach taktım. Araç zaten orjinalden spor amortisörlü. 3 gündür kullanıyorum orjinalinden daha konforlu bile diyebilirim neredeyse:)
Biraz araçtan ne beklediğine bağlı. Ben a3 e 5 lik takıp ağırlığını bozmak ve tokluk hissini kaybetmek istemedim. Rahatlık benim için ön plandaydı eibach tercihim oldu..
orkungungor
06-06-2010, 15:50
civic 1.6 ies te 3.5 cm eibach kullanıyorum önü 5 cm civarı arkası 2 cm civarı düştü bende anlamadım neden öyle oldu. Konfo mükemmel fakat yaylar yumuşak oldugu için 5 kişi binince yerle bir oluyoruz :D
eibaxh takıp araba basık durmıycaksa yay takmanın anlamı ne
hiçbir 3.5 yayla zaten araç sürüngen olmaz zaten ama eibach la konfordan çok fazla ödün vermessin. basıklık aynı olur. 3.5 sonuçta.
hiçbir 3.5 yayla zaten araç sürüngen olmaz zaten ama eibach la konfordan çok fazla ödün vermessin. basıklık aynı olur. 3.5 sonuçta.
3.5 h&r.kesme ekleme biçme hiç bişeyde yok.hatta yaylar şuan başkasında
http://img10.imageshack.us/i/dsc02685c.jpg
http://img10.imageshack.us/img10/4417/dsc02685c.jpg
ilk foto açılmadı.2. açıldı ama sonuç? yani?
çok sert yay tavsiye etmem.. hem arabanın anasını ağlatıyor hemde turkiye kosullarında güvenli değil en yoldaki en küçük seviye farkında arabanın arkasının kaçması söz konusu olabiliyor ben arkadas itişli bir araba kullanıyorum ve bilmediğim yollarda (köprü giriş çıkısı) viraja girerken temkinliyim her an virajın tam ortasında asvaltta seviye farkı olabiliyor ve araba nın arkası zıplıyor bir kaç kere hay haydan döndüm.. dikkat edilmesi gerekiyor tabii birde kartel demek de cabası:)
ıkıcı resımdekı dusukluk aslında ıstedıgım benım aracım tek kapı jantlarımda 17 sanırsam bıraz daha dusuk olur buda benım ııcn cok ıdeal bır dusukluk zten 3.5 yaydan bır surungenlık beklemıyorum :)
3.5 eıbach yay resmı var mı acaba aynı resımden ? :)
Linkte verilen benim Corsam 3.5 eibach'la bir fotosu vardı 17 jantlı halinde. Bu pc'de değil yanlız. Ön taraftan 2 parmak giriyor öyle söyliyeyim. H&R'da parmak girmiyor. Normal halinde 4 parmak giriyordu. Senin aracın benimki kadar düşmez yanlız bende benzinli yayı vardı dizelde kullanıyordum. Sen takarsan aynı yayı benzinliye takıcaksın. Ön tarafı yüksek kalıcak 5cm'lere bak bu kadar düşsün istiyorsan.
H&R BMW modellerinde Eibach'tan daha sert bir yay. Race, Sport gibi modelleri mevcut oysa eibach o kadar da agresif degil.
ilk foto açılmadı.2. açıldı ama sonuç? yani?
yanisi hem konuyu açan arkadaşa örnek bir uygulama olsun hemde 3.5cm yaylada fazlaca düşebilirmiş işlem yapmadan.
arkdaslar uzun arastırmalar sonucunda aracıma h&r 3.5 cm yay taktım dusukluk tam ıstedıgım gıbı ön kısım özellikle super dustu konfor olarak ben hıcbırsey farkedemedım sadece 140 tan sonra bıraz yaylanma oluyor o da dogal yanı bu arada herkeze teşekkurler