Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüv Muayene Sorunu
hddsheriff
05-05-2010, 21:29
Dün gittim arabanın bandrol borçlarını ödedim ve temiz kağıdı aldım, arabayı TÜV'e götürücem eski cezalar görünür mü ? Ödenmemiş cezalarım var 3-4 tane sorun olur mu ?
mad_max1978
05-05-2010, 21:35
cezalar internette(gelirler gov tr mtv sorgulama da) gözükmüyorsa sorun olmaz.çünkü elemanlarda o siteden bakıyor.
cezalar gözüküyo diye biliyorum
KuBilaYY
05-05-2010, 21:37
temiz kagıdını almışsın artık başka sorun çıkmaz cezalarla ilgili
hddsheriff
05-05-2010, 21:37
cezalar internette(gelirler gov tr mtv sorgulama da) gözükmüyorsa sorun olmaz.çünkü elemanlarda o siteden bakıyor.
o konuda bir sorun var mtv sorgulamada çıkmıyor bizim araba :D demekki geçicez sorunsuz
mad_max1978
05-05-2010, 21:38
oda iyiymiş valla:)
hddsheriff
05-05-2010, 21:40
Amcamın oğlunun adına almıştık arabayı koç indirimi için sonra babam üzerine aldı ama vergi dairesinde hala amcaoğlumun üzerine görünüyor araba o yüzden mtv sorgusunda hiç bişey çıkmıyor.
ruhsattaki isimle vergi dairesindeki isim farklıysa eğer muayene yapmazlar onu düzelttirmeniz gerekir
hddsheriff
05-05-2010, 21:42
ruhsattaki isimle vergi dairesindeki isim farklıysa eğer muayene yapmazlar onu düzelttirmeniz gerekir
temiz kağıdı ile ruhsat ismi tutmuyor bu sıkıntı yaratacak o zaman :(
sistemden bakıyorlar zaten
hddsheriff
05-05-2010, 21:44
sistemden bakıyorlar zaten
hangi sistem ? sorun olacak mı yani biraz açsan sistem olayını iyi olur:)
temiz kağıdına gerek yok sorgulama yapıyorlar zaten ama ruhsat üzerindeik isimle vergi dairesinde isim tutmalı tutmuyorsa düzelltirmeniz gerekir vergi dairesinden düzelttirene kadar yapamazlar muayenenizi
hddsheriff
05-05-2010, 21:45
temiz kağıdına gerek yok sorgulama yapıyorlar zaten ama ruhsat üzerindeik isimle vergi dairesinde isim tutmalı tutmuyorsa düzelltirmeniz gerekir vergi dairesinden düzelttirene kadar yapamazlar muayenenizi
eyvallah, uğraştıracak bu iş beni uffff :(
Amcamın oğlunun adına almıştık arabayı koç indirimi için sonra babam üzerine aldı ama vergi dairesinde hala amcaoğlumun üzerine görünüyor araba o yüzden mtv sorgusunda hiç bişey çıkmıyor.aynı şeyı ben yaşadım araba eskı sahıbının adına gozukuyordu muayeneye almadılar umranıyedekı motorlu tasıtlar vergı daıresıne gonderıyorlar dilekçe ve aracın satıs kagıtları , eskı sen aldıgın tarıhten berı odenen vergı tahsıl makbuzlarının aslını istiyorlar bılgısayara işlenmesi tam 1ay surdu benım 1 ay mecburan muayenesız gezdım
hddsheriff
05-05-2010, 21:54
aynı şeyı ben yaşadım araba eskı sahıbının adına gozukuyordu muayeneye almadılar umranıyedekı motorlu tasıtlar vergı daıresıne gonderıyorlar dilekçe ve aracın satıs kagıtları , eskı sen aldıgın tarıhten berı odenen vergı tahsıl makbuzlarının aslını istiyorlar bılgısayara işlenmesi tam 1ay surdu benım 1 ay mecburan muayenesız gezdım
kötü yaaa saol bilgi için
temız kagıdı aldıysan hıc brı sıkıntı yok ama onlar bakıyorlar ordan + ruhsat o harfı yok genel olarak 0 sıfır vardır o harfı olanlar ek 1 dolduruyorlar yoksa gecmıyor muaneden bılgınıze :)
KuBilaYY
05-05-2010, 22:15
temız kagıdı aldıysan hıc brı sıkıntı yok ama onlar bakıyorlar ordan + ruhsat o harfı yok genel olarak 0 sıfır vardır o harfı olanlar ek 1 dolduruyorlar yoksa gecmıyor muaneden bılgınıze :)
aynen o durumu yaşıyorum işyerinin arabasında şase numarasında yapmışlar o hatayı ruhsatı degişritmeden işlemiyolar muhayneyi bu gün gittim ek1 dolduran müşavirde yanlış doldurmuş :( zaten trafiktekiler ilgilenmiyo bide bu hata tüv deki adamlar dogrusunu yazıdırın gelindiyo yanlış ek1 de de onay veriyo az daha dikkatsiz olsam boşuna ruhsat degiştirmiş olucam
hddsheriff
05-05-2010, 22:18
araba muayeneden bağlanmıştı 5 gün süre verdiler ruhsat yaprağının biri hala trafikte nasıl çıkıcam bu işin içinden valla kafam karıştı.
aynen o durumu yaşıyorum işyerinin arabasında şase numarasında yapmışlar o hatayı ruhsatı degişritmeden işlemiyolar muhayneyi bu gün gittim ek1 dolduran müşavirde yanlış doldurmuş :( zaten trafiktekiler ilgilenmiyo bide bu hata tüv deki adamlar dogrusunu yazıdırın gelindiyo yanlış ek1 de de onay veriyo az daha dikkatsiz olsam boşuna ruhsat degiştirmiş olucam
muanelerın onunde dolduruyorlar onlara doldursaydın 10 lıra para verıyorusn ısnı goruyorlar sonra kendı muamelecıne gıdıyorusn atıyorusn kafasına ruhsatı yanlıs doldurdukları ıcın
araba muayeneden bağlanmıştı 5 gün süre verdiler ruhsat yaprağının biri hala trafikte nasıl çıkıcam bu işin içinden valla kafam karıştı.
muanenenı yaptırıyorsun sonra hangı trafık subesı baglamıısa oraya gıdıyorusn yapragını alıyorusn muane yaptırdıgın ruhsatın arkasını gosterıyorusn ve aldıgı yapragı gerı alıyorusn bu kadar basıt :)
hddsheriff
05-05-2010, 23:17
muanenenı yaptırıyorsun sonra hangı trafık subesı baglamıısa oraya gıdıyorusn yapragını alıyorusn muane yaptırdıgın ruhsatın arkasını gosterıyorusn ve aldıgı yapragı gerı alıyorusn bu kadar basıt :)
ruhsat ile temiz kağıdında ki isimler tutmuyor sanırım muayene yalan olacak bir süre :(
mustafa.orcunus
05-05-2010, 23:24
bugun zor da olsa muayeneden gectım cok ugrastılar yaylardan sorunlar cıkardılar uzerınde olan 18 jantlardan ama sonunda 6 tane hafıf kusur la vızeyı alabıldım
kellepaca
06-05-2010, 07:14
ruhsat ile temiz kağıdında ki isimler tutmuyor sanırım muayene yalan olacak bir süre :(
İstanbulu bilmem ama Ankaradaki vergi dairesinde sicil servisine gidince 10 dakikada hallediyorlar kayıt işini.
Trafik cezasını ödemeden nasıl temiz kağıdı alınıyorki ?
hddsheriff
06-05-2010, 16:48
Trafik cezasını ödemeden nasıl temiz kağıdı alınıyorki ?
vergi dairesine gittim ruhsatı uzattım adam ekranda sadece bandrol borçlarını gördüğünü ve sadece bunları tahsil edebileceğini. Eğer ceza makbuzu varsa ödeyebileceğimi söyledi ve temiz kağıdını verdi.