Orijinalini görmek için tıklayınız : dreksiyon boşluğu....
arkadaşlar aracımın dreksiyonu bana çok hissis geliyor... araç çalışmıyorken sağa sola çevirirken ufaktan küt küt ses geliyor, araç çalışırken böyle bir sorun yok, ayrıca aracımın dreksiyonu hıza duyarlı dreksiyon(hızlandıkça sertleşir) ancka yüksek hızlarda dreksiyon yumuşuyor, ancak sağa sola kırınca sertliğini hissedebiliyorum hafif çevirince yine yumuşak... araç 310 bin kmde dreksiyon kutusu hiç işlem görmedi....
varmıdır bu işin bi çözümü?
koca sitede dreksiyon boşluğundan anlayan adam yok demeyin sakın..... :S
Elektrik takviyeli mi yoksa V kayışından güç alanlardan mı direksiyonunuz ?
v kayışı olsa gerek... sağa sola tam kırınca rölantiyi etkiliyor, bide araç 99 model
Sağ sola tam kırdığındaki rolanti olayı normal o direksiyon pompasından çoğu araçta olur. Direksiyondaki hissizlik bozuk rot ayrından da kaynaklanabilir. Bence ilk önce bir rot ayarına baktır. Daha sonra sorunun çözümünde farklı tedbirlere başvurursun...
rolantinin normal olduğunu biliyorum, sadece v kayışıyla çalıştığını ima etmek için yazdım...
onun dışında rot ayarları yeni yapıldı, alt takımlar yenilendi, amortisörler 0 coilover, lastiklerde daha 100 km olmadı takalı....
Peki eskiden böylemiydi. Aracın karakteri gereği bu normal olabilir mi. Başka bir tane sürüp doğruladın mı sorun olduğunu.
v kayışı olsa gerek... sağa sola tam kırınca rölantiyi etkiliyor, bide araç 99 model
Direksiyonu tam sağa yada sola kırdığında hidrolik pompasının yükünü dolayısıyla motorun yükünü arttırdığından devirin düşmesi normal. Yumuşaklık hissi konusunda ise arabanın orijinal karakteristiğimi yoksa bir sorunmu olduğunda ustanın tecrübe etmesi daha mantıklı.
sağa sola çok az kırmalarda boşluk var ve biraz daha fazla kırınca direksiyonda sertleşme (doğal olan kıvamı) oluyorsa ve araba sabitken hafifçe sağa sola kırarken tak tak die ses geliyorsa büyük ihtimal mafsal boşluk yapmıştır. bi de ona baktır derim.
sağa sola çok az kırmalarda boşluk var ve biraz daha fazla kırınca direksiyonda sertleşme (doğal olan kıvamı) oluyorsa ve araba sabitken hafifçe sağa sola kırarken tak tak die ses geliyorsa büyük ihtimal mafsal boşluk yapmıştır. bi de ona baktır derim.
peki bu dreksiyon işleriyle kim ilgilenir? bu sorunu nerede kim çözer?
ERkut 205
07-05-2010, 14:48
Kafası çalışan bir rotçu soruna teşhis koyar.
Bir ön takımcıda aynı işi yapabilir ve uygulamayıda o yapar zaten eyer bir parça değişmesi gerekiyor ise.
olcay_bora
07-05-2010, 15:07
rölanti işi deilde bnm civicte de kim kullansa bu ne biçim direksiyon dior ilk basta bende öle dmeiştim. direksiyon kendini nie toplamazne yöne cevirirsem o yone gidiyor ben virajı el bırakıp dönüyorum mesela nedendir o
CallMeInsane
07-05-2010, 15:10
sonunda kabul ettin ön takımının tamir istedigini :D
olcay_bora
07-05-2010, 15:13
lan bnm arabam arızalı deil sen ölene kdr götürür yagını suyunu mamasını verdin mi gider o :D