Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : short shift hk ...

watchword
06-05-2010, 15:31
arkadaşlar meraba . kullanmakda olduğum 2005 model bora aracıma short shift taktırmak istiyorum . fakat ; bazı konularda kararsızlıklarım var . bildiğiniz üzere ; bora ' ların şanzımanları biraz sıkıntılı . gerek forumda , gerekse sosyal çevremde , durduk yere şanzıman problemleri nedeni ile aracını çekici ile en yakın servise çektirenleri bilmekdeyim . bu konuları göz önüne alarak , shot shift uygulaması konusunda sıkıntı çekme olasılığım ne olabilir ? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim ...

watchword
18-08-2010, 11:13
arkadaşlar bugün itibari ile short shift ' im elime ulaştı . net ' de öğrendiğim bilgiler dahilinde sizlere bişiler danışmak istiyorum ;

1.si ; short shift ' in montajı araç altından mı yapılmakda yoksa vites kolunun olduğu kısımdan mı ? ,

2.si ; short shift takıldıkdan sonra , vites geçişlerinde çok seri olmak mı gerekiyo ?

şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim ...

örnek foto ( ürün foto ' dakinin aynısı ) ;

http://img338.imageshack.us/img338/6240/mrshiftervw.jpg (http://img338.imageshack.us/i/mrshiftervw.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

recky
18-08-2010, 11:22
hondanın lıft e kaldırırarak yapılmakta
Vıtes gecıslerınde serı olmak ıcın takılıyor bu cıhaz ama sıze kalmıs agır cekımde gıbı degıstırebılırsınız keyfınıze gore.
hayırlıolsun

watchword
18-08-2010, 11:24
hondanın lıft e kaldırırarak yapılmakta
Vıtes gecıslerınde serı olmak ıcın takılıyor bu cıhaz ama sıze kalmıs agır cekımde gıbı degıstırebılırsınız keyfınıze gore.
hayırlıolsun

teşekkür ederim . bi kaç topic ' de yavaş vites değiştirince , dişlilere zarar verdiği ve ses yaptığından bahsediyodu da ...

Mehmet-a
18-08-2010, 11:41
Kardeşim taktır bence zevkini rahatlığını farkedeceksin..

watchword
18-08-2010, 11:43
Kardeşim taktır bence zevkini rahatlığını farkedeceksin..

taktırıcam abide , ***** burdur ' da yaşıyorum . önce küçük çaplı bi araştırma yapıp , takacak olan usta ' ya bişiler sölemem gerekiyo . yoksa sonuç hüsran ile sonuçlanabiliyo burda ...

Jön Türk
18-08-2010, 11:49
taktırıcam abide , ***** burdur ' da yaşıyorum . önce küçük çaplı bi araştırma yapıp , takacak olan usta ' ya bişiler sölemem gerekiyo . yoksa sonuç hüsran ile sonuçlanabiliyo burda ...

Isparta Zeki'de hallet bence.
Yada Antalya'ya gel.
Burdur'da ne kadar 'usta' vardır bilemem.
Ersin abi yardımcı olur kanımca.

freeman
18-08-2010, 12:09
Takılması çok zahmetli, normalde egzozu falanda söküyorlar takmak için, 2 saat cebelleşirsen aradan dereden egzozu sökmedende takılıyor.
Sana tek tavsiyem geri iade edebiliyorsan et :)
Hiç bir işe yaramıyor, kullanımı çok kötü, orjinal topuzunu kullanamıyorsun, geri vitese geçirme olayı mandallı hale geliyor ve mandal sistemi çok dandik, geriye takarken 1e 1e takarken geriye geçebiliyor.
aynı zamanda vites kolunun yüksekliği orjinali ile aynı, kısalmıyor, vites geçişleride kısalmıyor.
Bu bahsettiklerim vw grubu için geçerli.
Sen şimdi meraktan beni dinlemeyip genede takacaksın biliyorum ama onca zahmetten sonra piman olup geri sökeceğini adım gibide biliyorum :)

fsunnetci
18-08-2010, 12:22
Takılması çok zahmetli, normalde egzozu falanda söküyorlar takmak için, 2 saat cebelleşirsen aradan dereden egzozu sökmedende takılıyor.
Hiç bir işe yaramıyor, kullanımı çok kötü, orjinal topuzunu kullanamıyorsun, geri vitese geçirme olayı mandallı hale geliyor ve mandal sistemi çok dandik, geriye takarken 1e 1e takarken geriye geçebiliyor.
aynı zamanda vites kolunun yüksekliği orjinali ile aynı, kısalmıyor, vites geçişleride kısalmıyor.
Sen şimdi meraktan beni dinlemeyip genede takacaksın biliyorum ama onca zahmetten sonra piman olup geri sökeceğini adım gibide biliyorum :)

:D Bunca yazılanlardan sonra ben olsam geri iade ederdim :p

plekumat
18-08-2010, 13:30
Hayırlı olsun Murat Abi,
Bu şort şift nedir ne değildir hiç bilmiyorum, ne yapıyorda neyi kısaltıyor?

watchword
18-08-2010, 14:28
Isparta Zeki'de hallet bence.
Yada Antalya'ya gel.
Burdur'da ne kadar 'usta' vardır bilemem.
Ersin abi yardımcı olur kanımca.

ısparta ' ya başaran geliyomuş artık . zeki ' nin elinden yetkili ünvanı alınmış . vw ' nin sitesindede çıkmıyo artık ısparta olarak . ersin abi elektrikci olduğundan pek anlayacağını sanmıyorum bu konuyu . olmadı yönlendirdiği bi tamirhane ' ye yada antalya ' ya gelirim ...

watchword
18-08-2010, 14:29

detaylı açıklamalar ve vw üzerindeki etkilerinin anlatımı için çok teşekkür ederim , allah razı olsun . size pm attım konu ile ilgili ...

SONE-R
18-08-2010, 15:08
ah muratım ah.. 105 hp lik yürümeyen ağır hantal bora ile uğraşıp duruyorsun yıllardır.. yapacağın en hayırlı iş bu bora'yı satıp kurtulmaktır..
al bir civic istediğin gibi modifiye et..

by_BuRoCk
18-08-2010, 15:19
ah muratım ah.. 105 hp lik yürümeyen ağır hantal bora ile uğraşıp duruyorsun yıllardır.. yapacağın en hayırlı iş bu bora'yı satıp kurtulmaktır..

+1903
sat murat cım sat

OmeR-FE
18-08-2010, 15:29
Büyük konuşmayayımda ne şimdiki nede ilerde alacağım aracıma short shift taktırmam.
Allah korusun gazlarken vites geçişlerini riske sokuyor bu olay.
Biçok kişi var 4'ten 5'e atıcam diye 3'e atıp motoru patlatan.

watchword
18-08-2010, 16:46

bununla uğraşacağım bi kaç iş daha var . biraz işlemler bittikden sonra keyfini çıkarıp satıcam . işin gerçeği beklediğim bi model var , o model çıkar çıkmaz satıcam bora ' yı . diyeceksin ki satacağın arabaya masraf etme , malesef kendime hakim olamıyorum . tek eğlencem , tek hobim ve tek uğraş noktam bu :) ...

watchword
18-08-2010, 16:48
+1903
sat murat cım sat

üstdeki cevap senin içinde geçerli burak abicim :) ...

fsunnetci
18-08-2010, 17:56
ShortShift eğer senkromeçlerin aşınmış durumda ise seri vites atışlarında cırtlama sesini artırıyor..
bizim hondalarda lifte kaldırmadan takılmıyor benim integrada öyle oldu çünkü..:p

Safak
18-08-2010, 18:02
Short Shift; drag yapana, rolling yapana, ve bunları yaparken vites yollarının uzunluğundan şikayet edene insan oğlunun büyük bir armağanı.

Laf olsun, zengin göstersin diye kullanmak gereksiz...

by_BuRoCk
18-08-2010, 18:20
üstdeki cevap senin içinde geçerli burak abicim :) ...

ugraşma muratcım bekledigin arabayı beklemeye devam et bişi yapmadan :D

ademirden
19-08-2010, 13:47
Bora için gereksiz Murat.

watchword
19-08-2010, 13:48
ugraşma muratcım bekledigin arabayı beklemeye devam et bişi yapmadan :D

dediğim gibi abicim , duramıyorum :) ...

watchword
19-08-2010, 13:49
Bora için gereksiz Murat.

abicim kafaya koydum artık . bunu montaj yapıcam , sonra beğenmez isem çıkarıcam . montaj hakkında beni bilgilendirirmisin , bilgin var ise ...

freeman
19-08-2010, 23:59
boşa uğraşıyorsun son kez söylüyorum, takar takmaz geri sökeceksin ve çok zahmetli montajı

freeman
20-08-2010, 00:00
Ayrıca vites yollarını kısaltmak istiyorsan içerdeki kolu değil motor kısmındaki hareketli döküm parçayı değiştirmen gerekir

watchword
20-08-2010, 15:32
yardımlarınız ve yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim . şu anda ısparta ' dayım . zeki vw ' den ayrılan ve ünü duyulan bi usta ile görüştüm az önce . hayırlısı ile haftaya uygun bi gün birlikde montajını yapıcaz . allah yüzümüzü kara çıkarmaz umarım ...

exca
03-08-2012, 15:02
Hortlattim ama bu konunun sonucunu merAk ettim

crused
03-08-2012, 15:10
tiklamadan girdim :)

watchword
09-08-2012, 10:20
Hortlattim ama bu konunun sonucunu merAk ettim

Aracıma son post ' umda bahsettiğim zamanda short uygulaması yaptık . Sorunsuzca bi kaç ay öncesine kadar kullandım . Bi kaç ay önceside , aracımı sattım . Alan arkadaş ' da kullanmaya devam ediyo sanırım ...

OkanVtec
27-08-2012, 20:28

kardesım burdurun neresınde yasıyorsun ben orda memurluk yapıyorum sen merkezdemısın ?

watchword
28-08-2012, 10:04
kardesım burdurun neresınde yasıyorsun ben orda memurluk yapıyorum sen merkezdemısın ?

Evet ben merkez ' deyim . Siz neresindesiniz ve nerde çalışıyosunuz ?