Orijinalini görmek için tıklayınız : Garanti Olayı
S.Özeren
06-05-2010, 17:04
Bi kaç zamandır kafamı kurcalayan bi soru var bi el atın :)
Şimdi Sıfır bi arabada xenon takıcaz diyelim bildiğiniz gibi servis dünya para istiyor
Dışardan faturası - garanti belgesi ile birlikte bi xenon alsak serviste taktırsak kabul ederlermi garanti dışında falan bırakılarmı acaba ? hiç deniyen oldumu :)
etmiyorlar malesef belki taktıkları xenon senin aldığından daha dandik bişey ama servis illa kendi sattığı xenon da garantiyi devam ettiriyor
S.Özeren
06-05-2010, 17:37
servisin kullandığı xenon u temin etsek ?
karsiyakaliozi
06-05-2010, 17:38
soyle bısey olur elektrik aksamı garantı dısı kalır komple araç deyıl yanı
S.Özeren
06-05-2010, 17:51
olsun oda bişey günümüzdeki araçların heryeri elektronik olunca büyük bi sorun oluyor o :)
karsiyakaliozi
06-05-2010, 17:55
e dogru tabi ,herseyı xenon a bağlar servis kotu niyetli ise servisle iyi ilişkileriniz olursa hic sorun cıkmaz aslında xenon dur ıvır zıvır işler için servise verilen paralar bu işe yarar ilerde buyuk hasarda servise karşı yüzünüz olur yani bizzat başıma geldi hallettik garantisiyle alakası olmayan arızaları selamlar
S.Özeren
06-05-2010, 17:57
biraz öyle ama piyasada en iyisi 350 400 lira iken servisin 1000 lira istemesi çok saçma bile bile o parayı vermekte can sıkar :)
inş kabul etmezler garanti dışı olur :D
bora1311
06-05-2010, 18:42
bu tarz bi uygulamada elektrik aksamı garanti dısında bırakırlar, servis ancak kendi elindeki parcayı satıp faturalandırıp montajını yaparsa garanti kapsamında tutar...
ama tabiki olay gene servisde tanıdık biri bulunup bulunmamasına bakıyor, isterse her turlu garanti kapsamına alırlar...
S.Özeren
06-05-2010, 19:29
düşük bi ihtimalde olsa bana yaparlar gibime geliyor
hakan308
06-05-2010, 19:35
aracımı(peugeot 308)aldıktan 3 ay sonra xenon taktırdım 2 sene içinde elektronik aksamda dahil garantiden birçok işlem yaptırdım ve hala garantimin bitmesine 2 hafta var
S.Özeren
06-05-2010, 20:14
servisin haberi varmı xenondan ?
Ya o servisten servise değişiyor ben mesela dışarıdan aldım gittim servise dedim arkadaşlar hediye almışlar tamam sorun değil dediler farlar ve sislere taktık 110 tl istediler düşüre düşüre en son 50 tl ye bağladım işi :D Servisle muhabbetine bağlı biraz ;)
S.Özeren
06-05-2010, 22:04
doğru diyosun :) bakalım bizde denicez şansımızı tabi ilk önce araçla çakışmayan xenonu bulmak lazım =)
Aracın pazarlıgı yaparken xenon da araya sıkıstırsaydın keske...
S.Özeren
06-05-2010, 23:31
denedimde tutmadı alarm takıcaklar
Ya o servisten servise değişiyor ben mesela dışarıdan aldım gittim servise dedim arkadaşlar hediye almışlar tamam sorun değil dediler farlar ve sislere taktık 110 tl istediler düşüre düşüre en son 50 tl ye bağladım işi :D Servisle muhabbetine bağlı biraz ;)
denenebilir pazarlık yapıp taktırılabilir
Yahu xenon taktın diye araba garanti dısı mı kalır, öyle sacma birsey mi var?
Ben chipli arabada turbo degistirdim garantiden, orjinalinden 8cm düsük arabada öntakım degistirdim yine garantiden...
Biraz isinizi bilin yeter, herseyi garantiden halledebilirsiniz hakkınızı savundugunuz sürece ;)
arabayı aldında xenon kaldı.... işine bak :D
S.Özeren
06-05-2010, 23:46
Yahu xenon taktın diye araba garanti dısı mı kalır, öyle sacma birsey mi var?
Ben chipli arabada turbo degistirdim garantiden, orjinalinden 8cm düsük arabada öntakım degistirdim yine garantiden...
Biraz isinizi bilin yeter, herseyi garantiden halledebilirsiniz hakkınızı savundugunuz sürece ;)
işte saçmalıyolar yani servis bunu yapmazsa ben yine gidip taktırcam yarın o bürgün sıkıntı olmasın diye şey ettim :)
S.Özeren
06-05-2010, 23:47
arabayı aldında xenon kaldı.... işine bak :D
ßaqh ßu éM0cha yhaı tiphi :D :D
ßaqh ßu éM0cha yhaı tiphi :D :D
olum sen war ya :D sewıorum senı :D :hahaha:
Garanti dediğin servisin elinde olan birşey.Aran iyi ise nazın geçiyorsa istersen xenon taktıktan sonra farın içini birde hortumla su doldur balık koy araba gene garantili olur.Zamanında filtre egzos yay tesisatlı Corsa'nın herşeyini garantiden yaptırabiliyorduk sıkıntısız.Geçen ayda Mercedes'in fren balataları değişti periyodik bakımda.Balatalar garantiden değişti(Ohaa bir durum farkındayım ama öyle:D )
işte saçmalıyolar yani servis bunu yapmazsa ben yine gidip taktırcam yarın o bürgün sıkıntı olmasın diye şey ettim :)
Herhangi birsey olmaz ;)
Misal hadi servis sıkıntı yaptı, xenonu söker baska servise gidersin ne isin varsa yaptırırsın yine, cogu servis xenonun farkına bile varmaz, TRdeki tüm servisler senin emrinde garantin oldugu sürece :)
S.Özeren
07-05-2010, 00:18
ben istediğimi sıkıntısız yapiym ozaman teşekkürler :)
ben istediğimi sıkıntısız yapiym ozaman teşekkürler :)
Aynennn :)
serviste tanıdık olduktan sonra hiç biri problem olmuyor... sadece motora dokunmayın diğer herşeyi her türlü alırsınız...