Orijinalini görmek için tıklayınız : toyo kullananlar yardım
bıkacgun once konu acmıstım lastık alıcam secımı hakkında yardım ıstıyorum dıye aklımda hankook vardı kıme sorsam toyo dedı.toyo aldım t1r modelı v desen 2 gun bındım fakat lastıklerın sert bır manevrada kaydıgını hıssettım anı bır cukurdan kacma yada 70-80 hafıf bır makasda bıle **** hemen oynatıyo buzda kayar gıbı kayıyor hıssedılır bır sekılde.herkesın oldugu gıbı torsıyon vs geldı aklıma sıfır lastık olmaz dedım lastıkten.fakat aynı lastıkten sansa arkadasımda almıs oda 2 gun olmus taktıralı saxo ya takmıs aynı sıkayet ondada var onunda aklına torsıyon vs gelmıs ve hemen degıstırmıs komple tors.bılyası falan herseyı yenılemıs on takım dahıl fakat sorun hala var.kullanan arkadaslar varsa toyoyu ilk aldıklarında yada daha sora boyle sorunlarla karsılastılarmı yada v desenlerde hepsınde mı oluyor kumhoda olmuyordu mesela.gorus ve tecrubelerınızı paylasırsanız sevınırım.ona gore bır yol izlıycem lastık degısımı ıade vs..
thedevil
09-05-2010, 15:33
kaç km oldu ??
2-3 gun oldu alalı 150-200 km anca olmustur
thedevil
09-05-2010, 15:41
valla şimdi şöyle bişey bende T1R kullanıyorum ıslakta kötü ama kuruda baya iii lastiğin yeni olmasından kaynaklanabilir çabuk ısınan bi lastik aslında ama biraz daha kullan sorun devam ederse aldığın yere götür şikayetini söyle expertiz yapsınlar lastikte hatalı olabilir
olcay_bora
09-05-2010, 15:45
ala alla :S olmaması gerekir
ya sadece bende olsa arabada dıycem yada 50 tane seyden olabılır dıycem arkadasınkıde aynı.
Cıhat YAVAS
09-05-2010, 16:21
valla şimdi şöyle bişey bende T1R kullanıyorum ıslakta kötü ama kuruda baya iii lastiğin yeni olmasından kaynaklanabilir çabuk ısınan bi lastik aslında ama biraz daha kullan sorun devam ederse aldığın yere götür şikayetini söyle expertiz yapsınlar lastikte hatalı olabilir
ıslakta kötümü? ıslak performansı kurudan çok daha iyi olan bir lastik t1r
ıslakta kötümü? ıslak performansı kurudan çok daha iyi olan bir lastik t1r
kuruda perf. alamadım kı ıslak hıc onemlı degıl.ya valla can tasıyoruz ya bıde sratlenıyoruz durmuyo yerınde okadar rahatsız hıssedıyorumkı kendımı surerken.bıde boyle gtı ın tekını pert ettım bınesım gelmıyo valla arabay.ıslak olunca hanı gene ıslak dıye temkınlı gıderız de kuruyken bende sastım valla..
lastikleri aynı yerdenmi aldınız?
GKS TypeR
09-05-2010, 17:05
bende aynı lastiklerden 18 olarak takmıştım lastiklerin yeniliğinde de yapabilir toyo t1r gerçekten iyi yoltutuşu olan bi lastiktir.
lastikleri aynı yerdenmi aldınız?
hayır aynı yerden almadık
bende aynı lastiklerden 18 olarak takmıştım lastiklerin yeniliğinde de yapabilir toyo t1r gerçekten iyi yoltutuşu olan bi lastiktir.
ya zaten cogu arkadasın tavsıyesı uzre aldım bende sanmıyordum toyodan boyle bı sorun cıkcagını ama oldu.insallah yenılıgındendır..
muhtemelen yeniliğindendir. birde lastikleri biraz ısıtarak yol tutuşunu dene bakalım bir fark oluşucakmı..
valla bende almak üzereyim t1r'dan konuyu yakından takip ediyorum....
Ahmet_28
09-05-2010, 19:38
ben kumho almıştım eski lastiklerim daha iyi diyordum sizin gibi daha bi kaç gün kullandığımda.biraz otursun km yap 500 km devirdinmi sıkıntın kalmaz merak etme ;)
ben yenı aldım kullanıyorum no problem
üzerindeki kimyasal gitsin tam performans baslar korkma sıkıntı olmaz :icon_tup::icon_tup:
1.5 yıl kullandım yine alacak olsam şaşmam kesinlikle tekrar alırım. Yağışlı havalarda bile kuru halinden çok daha iyi bir performansı olan bir lastik.
lastiklerin yeni olduğundan dolayı arkadaşında dediği gibi biraz alışıp üzerindeki kimyasal gidince çok güzel olacak. Bende 0 takmıştım aynı şeyler benimde başıma gelmişti;)
plekumat
09-05-2010, 22:27
Bende yaklaşık 2 hafta önce T1R aldım,
ilk günlerde nefret ettim açıkcası
En küçük sert harekette arkası sanki sudaymış gibi kayıyordu.
Zor ısınıyordu, ısınsa bile tepkisi değişmiyordu..
Yüksek hızlarda sert fren yapıp, yön değiştirince resmen bırakıyordu
Fakat 400km'yi geçince çok rahatladı.
Hatta Bugün biraz sert kullandım, yüksek hızda bile direksyon hareketlerine çok güzel tepkiler veriyor.
Lastiğin janta biraz oturması gerekiyor, birde Arkadaşların dediği gibi üzeri temizleniyor..
400km yapmadan önce lastik inanılmaza kokardı, gittikçe azaldı..
Seçimimden memnunum..
İmkan olursa uzun yol yapın veya biraz daha bekleyin derim..
VTec_king
09-05-2010, 23:11
üzerindeki mum bitince güzelleşecek
su anda hatta cok yumusak geliyor olabilir lastik
R_Kaptan
09-05-2010, 23:15
ben 4 yıl da 2 kere t1r alıp kullandım cokda memnun kaldım bence lastiğin yeni olmasından kaynaklanıyor 500 kmden sonra düzelecektir..
valla almadan once saolsun tum arkadaslar tavsıye ettı bende sasırdırdım acıkcası.fakat lastıkcıde lastıgın yenılıgıyle alakası olmaz dedı bence oda salladı yada attı bukadar kullanandan tecrubelı degıldır herhalde.plekumat tam tarıf etmıs aynı sıkıntılar var.benle aynı sorunu olan arkadasda lastıkcısıne soylemıs gecıcı olarak nexen verelım demısler yollayalım lastıklerı demısler gıt gel en kotu 2 ay surer bende vermekten vazgectım.allah razı olsun yorum yazanlardan gene ıcım rahatladı dedıgınız gıbı bıraz bınıp bekleyıp gormekten baska cagre yok.insallah uzerındekı mum vs erır gıder rahatca bınerız..
3 takım kullandım. İlk aldığında ışıklarda yavaş duracakken bile durmuyor gibi oluyor hatta abs devreye giriyor. 200-300 km kadar sonra gayet güzel oluyo. :)
olcay_bora
10-05-2010, 18:34
ne malı nerde üretilmiş ?
plekumat
10-05-2010, 18:57
http://img145.imageshack.us/img145/9535/sdc16795.jpg
Bu benim lastik
Japon üretimi
valla aynı lastık de ne malı onu bılmıorum.bunlardamı ayrılıyor japon vs dıye onu bılmıorum
olcay_bora
11-05-2010, 09:43
benim bildiğim ayrılıyor japon malı olanlar japon yapıştırıcı gibi yola yapışıyor :)
japon mali benimkide 500km oldu kokusu hala gitmedi agir bir kokusu var :)
Lastiklerin tutmasında arabanında etkeni büyük.Her lastik her arabaya uymöuyor diye düşünüyorum..
mcs'de Kumho ku31 vardı full agresif kullanım gayet güzel cıyaklayarak tutuyodu lastik :)
vts de de kumho vardı o bıle bukadar savurmuodu arkayı ama 106 da toyo oynatıyo kumhodan ıyı olmasına ragmen
toyonun ebatları neler?
ben 1.3 yaris, 1050kg araca taktım 205x40x17 viraj içinde arkası kayıp, önden de direksiyon tepki almadan çapraz kayarak bariyerlere vurdum.
ne sebep ile kayıyor onu da bulmalı :D benim ağırlık durumuma göre kullandığım lastikler falan uygun değildi, 195x60x15 toyolar ile o sorunu yaşamadım :)
195 45 15 ebatları.baskada ebat olmuyor tamamen surtuyor
Cihan Çizmeci
11-05-2010, 11:17
Lqastiğin tarihine falan baktınız mı?Kumho'dan sora toyo t1r alıpta bunu söylüyorsanız ya siz lastikten fazla şeyler bekliyorsunuz yada lsatikte bir sorun vardır.5 takım bitirdim Toyot1r kadar para performans açısından mantıklı bir lastik daha görmedim çabuk ısınır yumuşaktır yol sesi almaz güzelde tutar ;)
valla 0 lastık aldım tarıhı 1608 bundan ıyı tarıhlıde yokdu aldım.ben fazla bısey beklemıorum kı sadece arkasının oynamamasını ıstıyorum 0 lastıkte
plekumat
11-05-2010, 12:21
Ben Kırşehirden getirtmiştim. Bu model geldi.
Belki beklediği için 500km değilde 1000km'le rahatlayabilir..
http://img697.imageshack.us/img697/2041/sdc16801.jpg (http://img697.imageshack.us/i/sdc16801.jpg/)
valla 0 lastık aldım tarıhı 1608 bundan ıyı tarıhlıde yokdu aldım.ben fazla bısey beklemıorum kı sadece arkasının oynamamasını ıstıyorum 0 lastıkte
2 senelik lastikler, hamuru özelliğini kaybetmeye çoktan başlamıştır.
2008 16. hafta yani Nisan ayı üretimi 2 seneyi devirmiş bir lastik bence hiçbirşey bekleme o lastikten.
tarih cok eskiymis :(
bende yenı aldım cf1 ama 2009 40 ncı hafta toyo cok iyi bir lastikk
iade etme sansın yokmu??
2008 olduğunu görmemiştim. Birşey diyemiyecem bu konuda ama lastik durduğu yerde sertleşmeye başlıyor. Bence özellikle toyo taze tüketilmesi gereken bir lastik (besin :D).
valla arayıp bı soyleyelım o zaman yenı tarıhlı ıle degısım olayı vs..
2yıl raf ömrü cokta uzunmus gibi gelmiyor bana acıkcası.sonucta lastıkler araca takılı acık havada durmuyorkı depoda saklanıyor!
ya kardes valla bunu satan lastıkcı koca yer ne dıyım napıyım bılemedım herkes bısey dıyor anlamadım gıttı
Rstmania
11-05-2010, 22:01
Bekle gör ondan sonra davran. İnsanların tüketim şekilleri çok farklıdır. o yüzden sen biraz daha bekle ondan sonra kendi kararını uygula.. ;)
valla cogu arkadasın tavsıyesıde bu dogrultuda bekleyıp km yapmaktan baska caremız yok
hocam konuda bi gelisme varmı acaba