Orijinalini görmek için tıklayınız : Çıkışlarında HIZ bilgisi olan ECU`lar
arkadaşlar, hangi araçların ecu larında hız (speed) çıkışı var ?
en azından bildiklerinizi bile yazsanız işime yarardı .
çoğunda rpm çıkışı var zaten ,
bazılarında speed yani vss çıkışıda oluyor ,
mesela 106GTI da var sanırım .
200sx serisinde komple var
dragstar
09-05-2010, 20:23
106 gti da vss den hem göstergeye hemde ecuya hız girişi oluyor ama ecuyu sökünce vss çalışıyor göstergede çalışıyor
vss nin ecuya girme sebebide obd2 ye sinyal gönderdiğinden olabilir
Honda 92.95 96.00 lerde de var
subarularin tamaminda var.
bizimkilerde varmı hakan abi?
Ford EEC5 de var Focus için 1.6 düzde 4, 1.6 otomatik ve 2.0 da 28 numaralı pinler.
boosted_pug
09-05-2010, 23:52
106 saxo quicklerde felan ecuya hız bilgisi gier ama çıkış yok malesef gösterge direk vss ye bağlı
bizimkilerde varmı hakan abi?
Q4 diyorsun heralde?
hayır yok .
106 saxo quicklerde felan ecuya hız bilgisi gier ama çıkış yok malesef gösterge direk vss ye bağlı
hımm demekki yanlış düşünmüşüm ben.
hayır Speed input tan alabilrisin nede3n output istiyorsunki :) input output aynı sey abi :)
RS'de obd2'den ecu'ya bağlandığımda hızı bilgisayardan görebiliyorum.. yeterli umarım :)
OBD2 bağlantısı sağlanabiliniyorsa zaten hızı görmemek gibi birşey söz konusu değil. Ancak. Misal Peugeot'larda OBD2 bağlantısının önünde BSI beyni bulunuyor. Yani beyin harici durumlarıda OBD2 üzerinden görebiliyoruz. Diğer markalarda bu tarz bir işlem varmı bilemiyorum ama hız bilgisi işlemi olmayan beyinde bile OBD üzerinden hız gözüküyor BSI sayesinde.
hayır Speed input tan alabilrisin nede3n output istiyorsunki :) input output aynı sey abi :)
ama özgün bazı ecu çıkışlarında hız çıkışı var güzel güzel böyle pwm şeklinde .
benmi karıştırıyorum anlamadımki .
Arkadaşlar OBD portundan değil direk fiziksel olarak ecunun kendi soket çıkışlarından bahsediyorum.
soruyu küçük bir kitleye hitap etse de şu şekilde de sorabiliriz , hks type 1 i olupda hız okuyabilenler mesela..
ama özgün bazı ecu çıkışlarında hız çıkışı var güzel güzel böyle pwm şeklinde .
benmi karıştırıyorum anlamadımki .
Arkadaşlar OBD portundan değil direk fiziksel olarak ecunun kendi soket çıkışlarından bahsediyorum.
abi bazılarında 1 ecu daha oluyor küçükk ondan ona canbus deilde ide kablosu gibi gidiyorlar
Arabayı bilmiyorum ama Ford için geçerli değil. Giriş sinyalini işleyip çıkış veriyor eecV. Örneğin cruisecontrol yada harici hız göstergesi için inputdan sinyali aldığınızda sapıtıyor cihazlar, outputdan aldığınızda çalışıyorlar. Diğer araçları bilemem tabiki.
Evet cevabım hala geçerli ford eecV için 104 pinli sokette düz vites 1.6 için 4 numarali pin, 1.6 otomatik ve 2.0 düz vites için 28 numaralı pin çıkışları VSS output dur.
89-91 crx lerdede km telli olmasına rağmen kadranın arkasındaki bobinden hız bilgisi alıyor beyin
birde ecu nasıl hız çıkartıyor ekrana falanmı :beuj:
nippon-denso üretimi toyota ve daihatsu ecularının çoğunda VSS girişi ve çıkış fiziksel pin olarak var.