Orijinalini görmek için tıklayınız : SD-HC Kart Problemi
Buğra A.
09-05-2010, 22:29
Evet,yeni bir problem ile daha karşı karşıyayım maalesef.Ne bahtsız bir bedeviysem :)
Sandisk Extreme 3 8 GB Class 6'lık SD-HC kartım var.Kartım çalışırken,bir anda çalışmamaya başladı.Daha doğrusu,kamerada görmüyor fakat bilgisayara ya da başka bir kameraya ya da fotoğraf makinesine takınca görüyor.Kameraya taktığım zaman "NO CARD" diye bir ibare beliriyor.
Belki bilgisi olanlar vardır diye konu açayım dedim.
Ersin YILDIZ
09-05-2010, 22:30
tek bı tane mı kartın var baska bı kart taksan kamerana ole bı denesen ?
Buğra A.
09-05-2010, 22:31
tek bı tane mı kartın var baska bı kart taksan kamerana ole bı denesen ?
Aynı karttan bir tane daha var.Taktım,o sorunsuz çalışıyor.
Ersin YILDIZ
09-05-2010, 22:37
tuhaf bı durum makına arıza olsa baska kartla calısıyor kartta sorun olsa baska cıhazda calısıyor kartı bıcımlendırsen falan ıse yarar mı acaba ?
Buğra A.
09-05-2010, 22:42
tuhaf bı durum makına arıza olsa baska kartla calısıyor kartta sorun olsa baska cıhazda calısıyor kartı bıcımlendırsen falan ıse yarar mı acaba ?
Valla aynı kart abimin fotoğraf makinesinde sorunsuz çalışıyor.Bilgisayardan ve fotoğraf makinesinden formatlıyoruz,gene düzelmiyor.
onursumer
09-05-2010, 22:43
çok garip bi sorun biçimlendirmeyi flan denedinmi tekrardan ?
Windows yada işletim sistemi aracılığı ile değilde, sabit disk üzerinde işlemler yapmayı sağlayan programlar ile biçimlendirmeyi dene, denemediysen tabiki :)
Buğra A.
09-05-2010, 22:49
çok garip bi sorun biçimlendirmeyi flan denedinmi tekrardan ?
Evet.Bilgisayar üzerinden hem hızlı format hem de normal format attım.Abimin fotoğraf makinesi üzerinden de normal format attım.Sorun hala devam ediyor.
Windows yada işletim sistemi aracılığı ile değilde, sabit disk üzerinde işlemler yapmayı sağlayan programlar ile biçimlendirmeyi dene, denemediysen tabiki :)
Denedim :) Hata Denetimi bile yaptım.
Buğra A.
09-05-2010, 22:50
Bu arada bu problem şu yüzden oluştu sanırım;yakın zaman önce kartı bilgisayara taktım.Kartı formatlamadan kartın içindeki dosyaları sildim ve farklı bir dosya aktarımı yaptım.Daha sonra kartın içerisinde ki bilgileri tekrar bilgisayardan sildim.
Taktım ve çalışmadı sonuç itibariyle :) İlginç bir problem.
onursumer
09-05-2010, 22:57
aslında olmaması lazım kartta bi sorun oluşmuşta olabilir
Buğra A.
09-05-2010, 22:59
aslında olmaması lazım kartta bi sorun oluşmuşta olabilir
Ama çok gariptir ki,başka fotoğraf makinelerinde çalışıyor :S
böyle bir sorun benim başıma da gelmişti. en son kartı bundan önce hiç kullanmadığım bir foto makinası ile biçimlendirmiştim ve sorun çözülmüştü. sen de "diğer makinalarda görüyor" dediğin makinaların birinde biçimlendirmeyi dene.
bunun yanında bugüne kadar değiştirmediğin bir işletim sistemi kullanıyordun ve format atıp win 7 ye falan geçti isen kullandıkları ntfs in versiyonları farklıdır. bundan kaynaklı olabilir.
mesela xp ntfs v5.1 kullanır fat32 de kullanır mesela
vista ntfs v 6.0 kullanır.
win7 de sanırım 6.5 falan kullanıyordur
edit: kartı bicimlendirirken fat32 ile bicimlendirmeyi dene istersen. veya vista kullanıyorsan win7 ile bicimlendir veya tam tersi işte
Buğra A.
09-05-2010, 23:43
böyle bir sorun benim başıma da gelmişti. en son kartı bundan önce hiç kullanmadığım bir foto makinası ile biçimlendirmiştim ve sorun çözülmüştü. sen de "diğer makinalarda görüyor" dediğin makinaların birinde biçimlendirmeyi dene.
bunun yanında bugüne kadar değiştirmediğin bir işletim sistemi kullanıyordun ve format atıp win 7 ye falan geçti isen kullandıkları ntfs in versiyonları farklıdır. bundan kaynaklı olabilir.
mesela xp ntfs v5.1 kullanır fat32 de kullanır mesela
vista ntfs v 6.0 kullanır.
win7 de sanırım 6.5 falan kullanıyordur
Biçimlendirdim farklı bir makinada zaten belirtmiştim yukarıda :) Diğer sorunda değil :D
görmemişim kusurabakma. o zaman en kısa yoldan git. yenisini al. ya da garanti kapsamında ise değiştir.
Buğra A.
09-05-2010, 23:54
görmemişim kusurabakma. o zaman en kısa yoldan git. yenisini al. ya da garanti kapsamında ise değiştir.
Bugün kameranın firmware update'ini yaptım.Artık Class 10'ları da destekliyor.Sanırım Sandisk Extreme Class 10'a geçmenin vakti geldi.Fakat fiyatı biraz tuzlu.8 GB'lar için 135 TL civarı.Büyük ihtimal 2 tane Class 10 alıcam yarın.
digerinin garantisi doldu ise satmayı dene derim. eger diger makinelerde calışıyorsa sattığın kişide de sorunsuz calışır. satarsan eline gecen para hem sorununu cozer hem de yeni kartın bir miktarını karşılar. sorunla uğraşmak kadar can sıkıcı başka birşey yok.
Buğra A.
10-05-2010, 00:12
digerinin garantisi doldu ise satmayı dene derim. eger diger makinelerde calışıyorsa sattığın kişide de sorunsuz calışır. satarsan eline gecen para hem sorununu cozer hem de yeni kartın bir miktarını karşılar. sorunla uğraşmak kadar can sıkıcı başka birşey yok.
Doğru söylüyorsun.Satmak değilde,abime hediye ederim sanırım.
Ersin YILDIZ
10-05-2010, 00:15
abıne yaradı bu ıs desene :D
Buğra A.
10-05-2010, 00:16
abıne yaradı bu ıs desene :D
Sorma :) 2 tane kart hediye etmiştim zaten yeni başladığı için fotoğrafçılığa.3 edecek bununla beraber :)
Yüksek kapasite de toshiba dan vaz geçme ;) onun harici kamera hiç görmüyor dimi onun üzerinden formatlayı dene diyicem ama
Buğra A.
10-05-2010, 00:22
Yüksek kapasite de toshiba dan vaz geçme ;) onun harici kamera hiç görmüyor dimi onun üzerinden formatlayı dene diyicem ama
Kullandığım video kamerası hariç her cihazda görüyor.Bir tek video kameramda görmüyor.Kart okuyucusunda da bir problem yok çünkü onun haricinde ki bütün kartları görüyor.