Orijinalini görmek için tıklayınız : huskyler hakkında bilgi ?..
devil_berk22
10-05-2010, 01:15
uzun zamandır husky almak istiyorum ancak pek bilgim yok daha önce bakmış olan veya halen bakmakta olanlarda bilgi istiyorum ve uygun fiyata alabileceğim yer varmı acaba ilanlarda 300-400 civarı başlıyor fiyatları.
onursumer
10-05-2010, 01:42
çok güzel olmasına rağmen bence bu mevsim şartlarında bakılcak kopek değil ;)
husky lere bakmak veya dayanmakmı desem herkesin harcı değildir,
çok güzel köpekler ama çok başına buyruk olurlar ne laf ne birşey dinlemezler adamı deli ederler. Kısacası husky zorlu bir köpektir benim bildiğim .
çok güzel olmasına rağmen bence bu mevsim şartlarında bakılcak kopek değil ;)
cok dogru tespittt:icon_tup::icon_tup:
husky lere bakmak veya dayanmakmı desem herkesin harcı değildir,
çok güzel köpekler ama çok başına buyruk olurlar ne laf ne birşey dinlemezler adamı deli ederler. Kısacası husky zorlu bir köpektir benim bildiğim .
doğrudur ağabey ırk gereği doğan yavrulardan 10 tanede 1 gibi bir yüzdeyle eğitim alabilen yavru çıkıyor DNA larında koşmak kızak çekmek gibi huylar olduğundan av köpekleri gibi belirli eğitimin dışında eğitim veremezsiniz.
devil_berk22
10-05-2010, 02:10
evet çok hareketli olduklarını çok kişiden duymuştum mecbur katlanıcaz :) ancak ulumaları falanda varmış gece dolunay olunca bilmiyorum ne derece doğru
kökeni kurt oradan pay biç
devil_berk22
10-05-2010, 02:54
peki uygun fiyata bulabileceğim biryer varmı acaba ?
ilkerotti
10-05-2010, 03:19
benim husky 8 yaşında ve hala 3 aylıkmış gibi oyun ilgi alaka bekliyor. çok hareketlidirler ve başıan buyruk hareket etmeyi severler laf söz dinlemezler. ulumalarına gelince dolunay felan değilde ezan sesinde çok uluyor benimki sessiz sakin oldukları soylenemez. apartman dairesinde bakıcaksan cok tavsiye etmem
ben 1 sene baktım, bana geldiğinde daha 1 aylıktı. Ama çekilecek dert değil sürekli havlıyor laf söz dinlemiyor insana resmen işkence. Onu bırakıp Golden aldım o kadar rahatladımki anlatamam
dostum köpekle dost olursan bakmak kolayda hani filmlerdeki gibi yan koltuğuna oturtup piyasa yapman pek mümkün olmuyor inanılmaz tüy bırakıyor ve o döşemelerden çıkmıyor 4 tane köpişim var bakmakta hiç zorlanmıyorum aksine zevkli bakımları
husky bambaşka bir köpek ama çok yaramaz.4ay baktık kuzenimin köpeğine aynı evdeydik köpekle inanılmaz yaramaz.hiç yorulmuyor 24saat oyun oynamak istiyor.yolda yürürken öyle tasmasını açıp yanında yürütemezsin.veya arabanın camını açıp yanına oturtamazsın kesin kaçar biyerlere gider:D belli zamanlarda tüy dökmesi dayanılmayacak kadar çok oluyor.yumak yumak tüy geliyordu elimize.ama ne olursa olsun ok tatlı köpekkk
ulasoztas1
10-05-2010, 07:59
çok güzel köpekler olmasına karşın asil ve asidirler.pek söz dinlemezler çok hareketli ve güçlü hayvanlardır. Güzelliği için katlanırım diyorsan almalısın ama çok uğraşlıymış diyorsan golden düşün ;)
Yaz gelince sıcaktan işkence çekiyorlar.Günah gerçekten. Güzel gözüktükleri için bir hayvana işkence çektirebilcekseniz(yaylada yada yazında serin olan biryerde yaşamıyorsanız işkence gerçekten hayvana) durmayın alın.
ben bakıorum 9 aylık şuan forumdan MIAMI tayfun arkadaşmızından almıştım,kendi kafalarına gre takılmayı seviolar her dedğğini anlıo gözlerinden belli ama her zaman dediğini yapmıyor
ama böyle br tatlılık yok öyle diim
alcaksan tayfunla irtibata geç derim bu aralar yavrular belki yine ondakiler çok ii öle sağda solda gezen çakma husky ler gibi deil
bendede var 1 yaşında dişi eğer apartman dairesinde bakıcaksan hiç tavsiye etmem.aşırı hareketli benim köpek herkezin dediği gibi havlaması filan yok sadece yabancılara ve kedilere havlıyo.sakız çiğnemeyi ve çekirdek yemeye bayılıyo :)
4 yaşında Husky m var.
Evet oyun oynamayı çok sever ama bu tamamen yetiştirme tarzınla alakalı. Maskeli olanlardan almamaya bak onları I.Q seviyesi çok daha düşük. Özellikle düz beyaz renkliler en akıllı olanları çıkıyor. Patileri biraz büyük ve yapılı olanları aslında mamuttur ve biraz daha olgun hayvanlardır. Ancak bu dediğim düz beyaz mamut cinsini 1000 den aşağı alamazsın (Benim köpeğim kar beyaz ve Mamuttur, eğer gerçekten saf kan bir dişi varsa çiftleştirebiliriz.)
Tuvalet alışkanlığını edindirmek biraz zor olacaktır. Ancak geriye kalan herşeyi öğrenebiliyor, yapmıyor o ayrı :D çok küçük almaya bak 1 aylık vs.. çünkü ne olursa olsun ilk sahibi olarak gördüğü kişiyi asla unutmuyor ve hep aklında sahibi o kalıyor.
Benım köpeğimin ne dolunayda ne ezanda vs.. havlamaz çook nadiren sıkılırsa uluması var ama oda güzel oluyo :D
4 yaşında Husky m var.
Evet oyun oynamayı çok sever ama bu tamamen yetiştirme tarzınla alakalı. Maskeli olanlardan almamaya bak onları I.Q seviyesi çok daha düşük. Özellikle düz beyaz renkliler en akıllı olanları çıkıyor. Patileri biraz büyük ve yapılı olanları aslında mamuttur ve biraz daha olgun hayvanlardır. Ancak bu dediğim düz beyaz mamut cinsini 1000 den aşağı alamazsın (Benim köpeğim kar beyaz ve Mamuttur, eğer gerçekten saf kan bir dişi varsa çiftleştirebiliriz.)
Tuvalet alışkanlığını edindirmek biraz zor olacaktır. Ancak geriye kalan herşeyi öğrenebiliyor, yapmıyor o ayrı :D çok küçük almaya bak 1 aylık vs.. çünkü ne olursa olsun ilk sahibi olarak gördüğü kişiyi asla unutmuyor ve hep aklında sahibi o kalıyor.
Benım köpeğimin ne dolunayda ne ezanda vs.. havlamaz çook nadiren sıkılırsa uluması var ama oda güzel oluyo :D
bmm köpekte beyaz dierleine göre nispeten akıllı bu yüzdenmi acaba,bu arada bendekininde köpekler harici havladğını duymadım ara sıra bikaç günde bir uluyo neye göre uluyor bilemiorum oda gece yatrken 5 dk
bnmki mamut mu deilmi onu bilemedşm şimdi
http://i146.photobucket.com/albums/r271/AL_3591/94442_-481481791_image.jpg
Fotoğrafla görerek anlaşılması baya zor, ancak başka bir huskyle yanyana getirdiğinde senın kopeğinin bariz bi şekilde iri kıyım oldugunu farkedebiliyomusan mamut dur.
Fotoğrafla görerek anlaşılması baya zor, ancak başka bir huskyle yanyana getirdiğinde senın kopeğinin bariz bi şekilde iri kıyım oldugunu farkedebiliyomusan mamut dur.
şöyle diim bnmki daha 9 aylık 1.5 yaşında huskyle denk geldim bikre siyah maskeli aşağı yukarı aynı kalıptalar,ama 1.5 yaşında kadar çokmu büyür biizmki onu bilmediğimden anlayamadım
2 yaşında aldm 2 sene besledm husky bence cok guzel bi hayvan hiç deilse bakarken keyif aliyorsun.he nefret ediyodum her firsat buldugunda bahceden kacip gitmesine veya laf dinlememsinden ama genede guzel :D ama cidden gozlernden sizi anladigi ama piçlk olsn die dinlemedigi belliydi hep cocuklara insnalara karşi cok yumusakti bnmki calinmaya musait kopekler.
Suanda doberman bakiyorum oda 2sene oldu 3 aylıkken aldm tek farki bu bahceden kacmiyor.onun dişinda bnm için zekilik vsde cok bi farkligi yok.he bnm doberman cok salak olablir o ayri :D:D
yaklaşık bi 10 sene önce bende bu köpeğe sahiptim... kendisi sibiryadan almanya almanyadan buraya kaçak olarak gelmişti, safkan bir kurttu, boyutları şuan türkiyedeki huskylerle kıyaslanmaz bile dev gibi bi hayvandı, çok akıllı ama kesinlikle söz dinlemez denildiği gibi, genelde insan calısıdırlar, bozüyükte fabrikamızda bakıyorduk fabrikaya hızsız girse kuyruğunu sallar o derece insanı seven bi hayvandı, ama bide insan dışında bi canlı gördüğü zaman kıyameti koparırdı...
birkeresinde fabirakımzın yakınlarına gelen koyun sürülerini görünce kendinden geçip zincirini(dana zinciri, en kalınından) kopardı ve sürüye saldırdı bir koyunu boğazından tutup yere serdi, kaçan diğer koyunlar ise trenyoluna doğru kaçtı ve o sırada geçen trenin altında kaldı... toplam zahiat 6 koyun... hepsinin parasını ödedik tabiki....
başka bir gün ise yine fabrikamızın yakınlarında otlayan bir ata saldırdı ve tekbaşına boynundan tuttu ama yere tam yatırabildi diyemeyiz, at debelenince bizimki 2 metre ileri uçtu, ama buna rağmen yinede korkupta atı bırakmadı ve saldırmaya devam etti.... böyle cani bi hayvandı...
elimde zinciriyle dolaştırırken, kenarda gördüğü 3 5 tavuğa saldıracam diye zinciri elimi çok fena yaralandı...
dişi köpek peşinde koşarken babamı 3 5 metre yerde sürükledi....
vs vs.....
babam arada bir cinoyu serbest bırakırdı oda kafasına göre takılır karnı acıkınca dönerdi, herkezde bizim köpeğimiz olduğunu bildiği içinde çalınma gibi bir sıkıntımız yoktu... ama birgün eskişehirden 3 5 usta gelmiş bozüyüke bizim oralarda ufak bi işle meşkulken bunu görmüşler ve alıp götürmüşler... tam 3 ay sonra bulabildik...
bulunduktan bir 6 ay sonra babam cinoyu bigün yine saldı ve birdaha geri gelmedi... çingen çocukları bana gelip sizin köpeği çobanın biri vurdu dedi, aradık taradık ne çoban vardı nede cinonun ölüsü...
o şerefsizin alah belasını versin inşallah.....
şöyle diim bnmki daha 9 aylık 1.5 yaşında huskyle denk geldim bikre siyah maskeli aşağı yukarı aynı kalıptalar,ama 1.5 yaşında kadar çokmu büyür biizmki onu bilmediğimden anlayamadım
Boy olarak öle 10 cm fln bı fark olmaz ama göğüs yapısı patileri yani bildiğin kaslı/yapılı olacaktır. 2 yaşına kadar büyümesi sürüyor ama 1 yaşından sonra çok bi farklılık olmaz anca fiziği oturur.
DogukanB
10-05-2010, 11:35
acaba söz dinlememe eğitimle ilgili olabilir mi?
bizim binada 2 tane husky si olan bir abimiz var, ikisini de hiç tasma takmaz. 1 kere de sözünden çıktıklarını görmedim. mesela markete girer hiç bir şey demez, hayvanlar direk kapıda beklerler. ben çok akıllı denen terriermi bağlarım ağaca, 3 bağlama 1 tasma götürür benden :D
husky bende besledim ama eğitilemeyen bir köpek inatçı söz dinlemez çok hareketli tasma takmak istemeyen bir köpek ama katlanırım diyorsan aynı zamandada çok güzel tatlı cesur bir köpek alırken iyi düşün golden tercihimdir
devil_berk22
10-05-2010, 11:56
gerçekten çok açıklayıcı bilgiler verilmiş anlaşılan işimiz bayağıca zor olucak tuvalet eğitimini falan atlatabilirsem süper olucak benim için :) gerçekten uzun zamandır çok istediğim ve merak ettiğim bir köpek bakma derdimde olmıcak aslında yaz geldiği için istanbulda bakmıycam zaten keşana götürcem orada ananemlerin bahçeli evi mevcut ve sarozdada yazlık evimizin bahçesi falanda var. ben maskeli siyah beyaz olanlardan istiyorum düz beyazları pek istemiyorum
Hepsinin huyu aynı bütün arkadaşlar sölemş ztn oldukca zekiler ama işine geldiği gibi davranırlar kıskançdırlar kafasına buyruklardır kedi inek kuzu tavuk gibi hayvanları görünce kendinden geçerler saldırmak için ama insana pek saldırmazlar ztn kökeninden belli az çok huyları.Asil ve gururludurlar en önemlisi çok yahuşuklular:D 5senedir birlikde olduğumz alaskan malamutem:p ;
http://sphotos.ak.fbcdn.net/photos-ak-snc1/v272/232/77/585210187/n585210187_3461012_8874.jpg
bende baktım super bır kopek cok sevımlı ama hem sana hem hayvana ıskence gercekten zten soguk ıklım hayvanı cok zorlanıyo ezıyet cekıyor hayvan
eğer almaya karar verirsen adı benim rahmelininkiyle aynı olsun :)
CİNO
Bende de bir ara vardı 1 erkek 1 dişi ama o zamanlar köpekle uğraşamayacaktım ve vermiştim birine para pul almadan , şimdi bir Pitbull aldım onla uğraşıyorum artık henüz 3,5 aylık :) Şimdilik bir problemimiz yok :)
http://img689.imageshack.us/img689/1250/dscf1136t.jpg
kucukken sosyallestirilmelerinde ve itaat konusunda biraz sert davranmakta fayda var,aksi halde ileride sizin mutfaktaki pizzanizi mideye indirmekten tutun gece caktirmadan yataga atlamaya kadar(boyutlari dusunulurse gecenin bi saatinde sorun oluyor :) )ben cok egitemedim uysal ancak biraz fazla kafasina buyruk sanki o benimle degilde ben onunla yasiyor gibiyim daha cok :) haftada 2 kez kiz arkadasi var ayni cins onunla gorusuyorlar bir gun ben birakiyorum birgun kizimizin sahibi birakiyor bana , ayni cins karsi cins bi arkadasinin olmasini tavsiye ederim en azindan aksam eve gelince daha sakin bi karsilama yapiyor daha az hareketli oluyorlar butun gun oynamaktan :)
oglum buckla bi resmimi koymadan edemicem :)
http://img42.imageshack.us/img42/6303/31161389500122469619497.jpg