Orijinalini görmek için tıklayınız : 03-04 impreza STİ mı? 04-05 type-r (ep3) mü?
hsyn_çvk
10-05-2010, 12:13
evet arkadaşlar (+)'ları ve (-)'leri şeklinde,yada kullananların masrafları ve fiyat fayda dengesi üstüne olan yorumlarını ve fikirlerini alabilirsem seçim yapmam eminim daha kolay olacaktır,
03-04 impreza sti : ortalama 52.000 tl civarlarında temiz ve düşük km'li olanları
04-05 civic type-r : düşük km'li ve temiz olanları 40.000 tl civarında
hsyn_çvk
10-05-2010, 12:15
profilinize baktığım kadarı ile hem subaru hem ep3 kullanıyorsunuz,neden sti sence?
ben olsam STI alırdım artık tek kapı arabadan bıktım birde önden çeker tarzım değil :D
kullanıcı yorumlarını bilemicem ama
ctr ye bir turbo kit ile neler oldugunu görüyoruz..
hee sti ın da şekli şemali çok fazla yüklenirsede gzl sonuçlar çıkıyor + olarak gittigin yerlerde seni hüsam beylerde gelmiş diye karşılıyabilirlerde:D
ecz_murat
10-05-2010, 12:19
typer alırsan aklın sti'de kalır,fakat sti alırsan typer düşüneceğini zannetmem!!..
yakıt tüketiminde typerin ciddi bir artısı var.lakin, iki aracıda gazlamak için alıcaksan kriterinde bu olmamalı diye düşünüyorum.
profilinize baktığım kadarı ile hem subaru hem ep3 kullanıyorsunuz,neden sti sence?
sti 4 çeker 4 mevsim kullanabilceğin hem aile hem spor araç...
ama bana kalsa ben almam tr de çok büyük paralar isteniyor 2. el olarak...
evo 9 alırım biraz daha paraya kıyıp ;)
hsyn_çvk
10-05-2010, 12:22
aslında fiyat fayda dengesi olarak baktığımzda bencede sti bir adım önde gerek spor amaca hizmet eden özelliklerinin daha fala olmasından gerekse 4 kapı olmasından gerekse sıfır fiyatının sti'ın 135.000 olmasından type-r'ın sıfırının 68.000 olmasından ötürü rakam kaybı bakımından sti dahada avantajlı gibi ama kararsızım,bakalım sizlerinde yardımı ile en doğru kararı vericem inşallah :icon_tup:
Ben tercihimi STi dan yana kullanıyorum kimse kusura bakmasın ben de aşırı typer fanatiğiyim ama artık bana göre abeci arabası oldu..
STi bir çok yönüyle Typer dan iyi.
STI kesinlikle ;)
Cok daha üstün, daha performanslı ve keyifli bir otomobil.
Ama STI almakla bitmiyor, yakıtını bakımını masraflarını falan da düsünmek lazım. Maddi konularda sıkıntı yaratmayacaksa tereddütsüz alınabilir.
Günlük kullanım acısından EP3 daha az yakar tek artısı bu.
sti parçaları pahalı yakıtı çok ve turbolu....
typer parçaları sti göre uygun yakıtı az ve atmosferik araç...
ikiside farklı bir dünya günlük typer daha ekonomik ;)
hsyn_çvk
10-05-2010, 12:34
alınıcak araç 2.araç olarak kullanılcak günlük kullanım aracım var,yani haftada 2 veya 3 gün kullanıcam ;)
direk 2005 temiz bi hatasız sti derim ben..
DogukanB
10-05-2010, 13:15
http://www.sahibinden.com/25000_km_de_hatasiz_subaru_wrx_sti_garaj_arabasi-10WQQaXQQ23516989WQQpXQQdisplayitem
mis gibi
alınıcak araç 2.araç olarak kullanılcak günlük kullanım aracım var,yani haftada 2 veya 3 gün kullanıcam ;)
O zaman kesin STI :icon_tup:
onursoytam
10-05-2010, 13:33
http://www.sahibinden.com/25000_km_de_hatasiz_subaru_wrx_sti_garaj_arabasi-10WQQaXQQ23516989WQQpXQQdisplayitem
mis gibi
usta bunu göstermeseydin 2 yıl sonra ben almayı planlıyordum :) şaka bi yana SY plaka STI daha caddede gezdiğini bile görmedik sürekli villa nın altında üstü kapalı şekilde muhafaza edildi.. hatta güneş yüzü bile görmemiş olabilir :)
hüseyin sen ep3'e binmezsin.Bikere yakışmazsın olm sen:D.Senin gibi adamların Ağır arabalara binmesi lazım.git sti al sordugun soruya bak.:)
evet hüseyin sıktın artık git antalyadaki al gel şeklin olsun biraz..:)
yoksa bu alemde unutulup gidicen hüseyin:D
Bug eye hüseyin:D
DogukanB
10-05-2010, 13:52
usta bunu göstermeseydin 2 yıl sonra ben almayı planlıyordum :) şaka bi yana SY plaka STI daha caddede gezdiğini bile görmedik sürekli villa nın altında üstü kapalı şekilde muhafaza edildi.. hatta güneş yüzü bile görmemiş olabilir :)
cidden öyle herşeyiyle orjinal bi sti. sti alacaksan bunu kaçırma. hatta sti al :D
hsyn_çvk
10-05-2010, 13:57
mis gibi
ne yalan söliyim benimde gözüm bunda ama 58.000 03 sti için çok pahalı,rakamda yardımcı olunursa değerlendirirm tabikide :icon_tup:
evet sy plakalı sti'ın namını bende izmirden duydum ama ***** sıkıntımız RAKAM :(
hüseyin sen ep3'e binmezsin.Bikere yakışmazsın olm sen:D.Senin gibi adamların Ağır arabalara binmesi lazım.git sti al sordugun soruya bak.:)
olm senin gibi adam derken ne demek istedin anlamadım a.q :confused:
benim şeklim adım olm ''saplamacı hüseyin'' dedinmi akan sular durur izmirde
KSK-VTEC
10-05-2010, 14:03
ne yalan söliyim benimde gözüm bunda ama 58.000 03 sti için çok pahalı,rakamda yardımcı olunursa değerlendirirm tabikide :icon_tup:
evet sy plakalı sti'ın namını bende izmirden duydum ama ***** sıkıntımız RAKAM :(
olm senin gibi adam derken ne demek istedin anlamadım a.q :confused:
benim şeklim adım olm ''saplamacı hüseyin'' dedinmi akan sular durur izmirde
Hüsam sen sti alırsan müdür bile sana çomolokkoo yapıcak haberin olsun
hsyn_çvk
10-05-2010, 14:05
Hüsam sen sti alırsan müdür bile sana çomolokkoo yapıcak haberin olsun
vay vay vay beklenen adam namı diyar ''CEO'm'' yorumunu yapmış :D müdür gitsin kumdan kale yapsın abi :hahaha: yada kendine kumdan garaj yapsın arabayı oraya koyar :hahaha::hahaha:
hüseyın typer alırsan senın kocan ben olurum haberın olsun :)
kumdada oynarız yoldada fark etmez ;)
olm akıllanmadınmı sen daha ben yapamazsam erol var tolga var hoca var birinden kaçcan biri saplıcak bu sefer :D kalenin içine seni hapsetcez işte...gerisini biliyon vercez kırbacı :D bak akıllı ol bu arabayı ben buldum sana git al gel hasta etme adamı...binelim gezelm yaz geldi,daha hafta sonları yapıcaz biliyosun :icon_tup::) ee bu kadar laftan sonra gider alırız herhalde sti dimi hüsamcığımmmm :heyoo:
olm akıllanmadınmı sen daha ben yapamazsam erol var tolga var hoca var birinden kaçcan biri saplıcak bu sefer :D kalenin içine seni hapsetcez işte...gerisini biliyon vercez kırbacı :D bak akıllı ol bu arabayı ben buldum sana git al gel hasta etme adamı...binelim gezelm yaz geldi,daha hafta sonları yapıcaz biliyosun :icon_tup::) ee bu kadar laftan sonra gider alırız herhalde sti dimi hüsamcığımmmm :heyoo:
abı bırak typer alsın yaaa :D
Tuning055
10-05-2010, 14:20
STİ:icon_tup::icon_tup:
bilmyom artık ben dedim diyeceğimi orçun...bak herkez seni seviyo hüsam abii beni sev dersin soraaa :D:D
şakası bi yana ciddi güzel olm bu araba...al buni :icon_tup: ben sözümün eriyimdir vercem dedim bak aradaki farkıda verdim ztn sana ;)
sti al hüsam sen zengin adamsın:)
orcun STİ alırsada bi koca bulunur ona hiç dul bırakmak olurmu:hahaha:
hsyn_çvk
10-05-2010, 14:34
şimdi benim bu konuyu açma amacım şuydu zaten ''yarasalar gibi gecelerimi yaşasam ep3 alıp'' yoksa bi 10-15 fazla verip sti alıp ''4 mevsim mi yaşasamdı'' yani benim aile planlaması ile ilgili bir sıkıntım yada takıntım olsa herhalde dedende olurum gibime gelio orçun :hahaha: (sonucta kimse kendi garajında araba yapmıo,parasını basıo parcalaı alıo bir ustaya bırakıo ve arabası yapılıo ;) yanı kımın parası daha coksa yada kim daha cesursa karşısındaki kişiyi geçio orçun :icon_tup:
müdürüm anladım seni yani al bi STİ diosun sonra ''real young scholl girl hot blonde and cumshot'' :hahaha::D
sti al hüsam sen zengin adamsın:)
orcun STİ alırsada bi koca bulunur ona hiç dul bırakmak olurmu:hahaha:
valla koca yada kendine eş arayanlar cuma geceleri saat 02:00'den sonra seferihisar otobanına çıkıcak :D yada ''DESTİ İZDİVAÇTA'' alayınız gelsin diye atar yapıcak :D
dogru diyon hüsam 2 ay sonra yapıcam onu:heyoo:
[QUOTE=hsyn_çvk;1387176]şimdi benim bu konuyu açma amacım şuydu zaten ''yarasalar gibi gecelerimi yaşasam ep3 alıp'' yoksa bi 10-15 fazla verip sti alıp ''4 mevsim mi yaşasamdı'' yani benim aile planlaması ile ilgili bir sıkıntım yada takıntım olsa herhalde dedende olurum gibime gelio orçun :hahaha: (sonucta kimse kendi garajında araba yapmıo,parasını basıo parcalaı alıo bir ustaya bırakıo ve arabası yapılıo ;) yanı kımın parası daha coksa yada kim daha cesursa karşısındaki kişiyi geçio orçun :icon_tup:
1. bu ısler subaruda alsan typerda alsan baban emnıyet muduru degılse gecesı gunduzu fark etmez kıstırdılarmı vti le 3 saat senı esır etmıslerdı ya hanı geldın anlattın aynı onun gıbı olur
2. madem cok paran var alır gecersın sti yada typer
3. icraat görelim typer alırsan fazla canın yanmaz :)
hsyn_çvk
10-05-2010, 15:00
[QUOTE=hsyn_çvk;1387176]şimdi benim bu konuyu açma amacım şuydu zaten ''yarasalar gibi gecelerimi yaşasam ep3 alıp'' yoksa bi 10-15 fazla verip sti alıp ''4 mevsim mi yaşasamdı'' yani benim aile planlaması ile ilgili bir sıkıntım yada takıntım olsa herhalde dedende olurum gibime gelio orçun :hahaha: (sonucta kimse kendi garajında araba yapmıo,parasını basıo parcalaı alıo bir ustaya bırakıo ve arabası yapılıo ;) yanı kımın parası daha coksa yada kim daha cesursa karşısındaki kişiyi geçio orçun :icon_tup:
1. bu ısler subaruda alsan typerda alsan baban emnıyet muduru degılse gecesı gunduzu fark etmez kıstırdılarmı vti le 3 saat senı esır etmıslerdı ya hanı geldın anlattın aynı onun gıbı olur
2. madem cok paran var alır gecersın sti yada typer
3. icraat görelim typer alırsan fazla canın yanmaz :)
sen algılayamamışın benim dediğimi orçun;
1-) ''geceleri yarasa'' cümlesindeki manaa şuydu: sti gerek parça maliyeti,gerek yakıt tüketimi gerek kullanım maliyeti ve fiyatı olarak ep3 den maliyetli olduğundan halk arasındaki tarzı daha pozitif ve ulaşılabilirliği daha zor olduğundan tabiri caizse ele ayağa düşmüo daha imajlı bir araba gündüz de binsen pazardan binsen karınlada binsen eşinlede binsen uygun ama ayhanın ep3'ü alan arkadaşın o arabayı kullanım şeklinide düşünerek yazdıklarımı bidaha değerlendirirsen daha iyi anlarsın beni :icon_tup:
2-) konu para olsaydı 2-3 gün binmek için bir arabaya 50.000 bütçe ayırmazdım,turşu bir ep3 alıp üstüne para harcayıp herkesi geçerdim,yada eg civiğe yatırım yapardım ama benim bir araçtan beklentim biraz farklı hem spor araba olsun hem tarzı olsun hemde üstünde ''hipotek,haciz'' olmasın.:rolleyes:
3-) ''type-r al üzülmessin'' diye verdiğin fikir içinde teşekkür ederim canım kardeşim, saol bu uyarını dikkate alıcam :heyoo:
hüseyin al bitane beyaz civic sunrofflu.. bide mugen bodykit devam :) huzur..
Nasip neyse o olsun .hayırlı olsun bnde sti ı tercih ederdim.her ortama gidecek tarz bi araba
hsyn_çvk
10-05-2010, 15:08
hüseyin al bitane beyaz civic sunrofflu.. bide mugen bodykit devam :) huzur..
aynen ilerde sonumuz o olucak zaten galiba tuncerim ;)
biblo gibi tayyar bulmak her geçen gün zorlaşıyor :)
ve bide eskiden doğan şahin neyse vtec tayyar o oldu artık ele ayağa düştü ;) düşün mehzent bile aldı :hehe:
STI ın her zaman bir ağırlığı var 4 kapı 4 çeker hep çeker :D
SekoLive
10-05-2010, 15:13
ve bide eskiden doğan şahin neyse vtec tayyar o oldu artık ele ayağa düştü ;) düşün mehzent bile aldı :hehe:
abi kopardın beni bende okuyorm ciddi ciddi sonunda düşün mehzent bile aldı yı görünce koptm :D
buarada hayırlı olsn şimdiden yeni aracınız.
hsyn_çvk
10-05-2010, 15:15
anlatmak istediğim şeyleri anlayan insanlar olduğunu görmek beni mutlu edio :icon_tup:
o zaman kesinlikle STi ;) Klas ortamlarda klas insanların yanında façayıda bozmaz
4 çeker hep çeker hep gider şimdiden hayırlısı olsun bu arada antalya linkindeki çok temiz duruyor:)
Shadow_Dancer
10-05-2010, 15:19
4 teker 4 ceker .)
[QUOTE=orcuns;1387205]
sen algılayamamışın benim dediğimi orçun;
1-) ''geceleri yarasa'' cümlesindeki manaa şuydu: sti gerek parça maliyeti,gerek yakıt tüketimi gerek kullanım maliyeti ve fiyatı olarak ep3 den maliyetli olduğundan halk arasındaki tarzı daha pozitif ve ulaşılabilirliği daha zor olduğundan tabiri caizse ele ayağa düşmüo daha imajlı bir araba gündüz de binsen pazardan binsen karınlada binsen eşinlede binsen uygun ama ayhanın ep3'ü alan arkadaşın o arabayı kullanım şeklinide düşünerek yazdıklarımı bidaha değerlendirirsen daha iyi anlarsın beni :icon_tup:
2-) konu para olsaydı 2-3 gün binmek için bir arabaya 50.000 bütçe ayırmazdım,turşu bir ep3 alıp üstüne para harcayıp herkesi geçerdim,yada eg civiğe yatırım yapardım ama benim bir araçtan beklentim biraz farklı hem spor araba olsun hem tarzı olsun hemde üstünde ''hipotek,haciz'' olmasın.:rolleyes:
3-) ''type-r al üzülmessin'' diye verdiğin fikir içinde teşekkür ederim canım kardeşim, saol bu uyarını dikkate alıcam :heyoo:
parayla imanin kimde oldugu belli olmaz sana bır arkadas tavsıyesı parayı ben senın kazandıgın gıbı kolay kazanamıyorum huseyın yapıcak bır sey yok keske bende 15 lıralık arabaya 6 lıra vereyım dıyebılsem yada esıme dostuma yalan konusabılsem ama ben neyın ne oldugunu soluyorum o yuzden kımse bana ınsanların ıcınde laf edemıyo boynumu yere eymıyorum kımseye eyvalladım yok hacız macız bunlar fanı seyler sen baska bır zayıf yerımı bulman lazım ondan once delıkanlı olup burda bole seylerın konusulmayacagını bılmen lazım
easy boys easy:D
ortamı bosuna germeye gerek yok bence.burada konusulacak konular deil bunlar.sonucta yuzyuze bakılıyo.;)
[QUOTE=hsyn_çvk;1387223]
parayla imanin kimde oldugu belli olmaz sana bır arkadas tavsıyesı parayı ben senın kazandıgın gıbı kolay kazanamıyorum huseyın yapıcak bır sey yok keske bende 15 lıralık arabaya 6 lıra vereyım dıyebılsem yada esıme dostuma yalan konusabılsem ama ben neyın ne oldugunu soluyorum o yuzden kımse bana ınsanların ıcınde laf edemıyo boynumu yere eymıyorum kımseye eyvalladım yok hacız macız bunlar fanı seyler sen baska bır zayıf yerımı bulman lazım ondan once delıkanlı olup burda bole seylerın konusulmayacagını bılmen lazım
şu son 2 msjınız silinsin ayıptır sakayı kaka yapmayın:confused:
ep3 al derim en azından şu hayata insan 1 kez geliyor insan al sonra satarsın sti alırsın ikinci elinde kuvvetli bir arac ep3 aklın kalmasın :)
ep3 ümü satarsam almak isteyecegim arac sti degil evo9 olurdu neden bilmiyorum daha guzel geliyor. kırmızı bir evo9 siyahjantlı :)
hsyn_çvk
10-05-2010, 15:47
[QUOTE=hsyn_çvk;1387223]
-benim çok param var diye bir iddaam yok ama allaha şükür yetcek kadar var bununla ilgilide bir tezim veya insan sınıflandırmam yok bu konuda çok rahat olabilirsin :icon_tup:
-herkesin parayı kazanma şekli farklıdır ben zekamla kazanırım sen emeğinle bununla ilgili arz ve şikayetleri senin bu mesleği yapmana neden olan kişilere iletirsen daha net ve daha kısa sürede çözüme ulaşırsın
-ben eşime dostuma yalan konuşuyorsam senin benim eşim yada dostum olmadığını düşünürsek seni çokta rahatsız etmemeli haa ama beni edio diosan benim o konuda yapıcak bişeyim yok burda devreye ROBİN HOOD girio :D istek ve şikayetler için www.robinhood.com'' ;)
-delikanlılık ile ilgili specleri yada kriterleri nerden alıosun bilmiyorum ama kendin için neden kullanmıosun o specleri? ''polisin seni 3 saat kitlediğini anlatmıştın'' bana demişsin bunu benim sti yada ep3 hangisini almalıyım konusunda yazmanın manası neydi peki?yada stahminime göre kızlarağası hanından aldığın ve yazanında çoktan fosil olduğunu düşündüğüm o delikanlılık kitabında ortada hiçbişey yokken böle alaksız şeyler yazmanın karşısındaki anlam ne?
-hani bana demişsin ya ''benden sana arkadaş tavsiyesi'' diye bende sana diyorumki ''benden sana arkadaş tavsiyesi'' arkadaşım diye hitap ettiğin insanlara karşı daha dikkatli konuş ve davran davranki insanlar seni ''AFOROZ'' etmesinler ;)
neyse çok uzatmayalım konu dağalmasın vaktimiz olurda denk gelirsek yüz yüze daha detaylı konuşup çözeriz sıkıntılaımızı diip;
BEN NE ALMALIYIM DİYORUM ''STİ'' MI? ''EP3'' MÜ? :D
evet arkadaşlar sert atışmalar geçiyor çekerim kulaklarınızı heeee...
34btr1907
10-05-2010, 16:08
STİ demiş herkez 100 kişde yazsa sti diyecek zor karar değil bence
varsa para sti yada evo
Hüsam sen git minikupır ciipii al olm :D yemin ediom...
kısmetin açılır bak :D
:p
Valla maliyet , masraf acisindan STi ne kadar korkutsada STi'dir araba...
Tork baska birsey , 5 sene type-r'a bindim ben hala en sevdigim araba ama artik type-r devri bitti bence...
FN2 deseydiniz FN2 alin derdim ama EP3 artik yaslandi , temizi cok kismetliyseniz bulunan bir araba oldu...
type-RRR
10-05-2010, 16:34
ep3'ün ayağa düştüğüne katılmıyorum sahibinden e baktım 38 tane STİ ilanı var 37 tane type-r nası ayağa düşüyo ep3 anlamadım :)
sanırım 100-120 arası bi satış raksamı oldu ep3 ün bence kolay kolay ayağa düşmez
kaldı ki izmirde 1elin parmağı kadar var
bilmiyorum da sti görünümlü wrx, 2.0R hatta 1.5 imprezalar ep3den daha fazla var yollarda
biri atmosferiğin devir çevirmesi diğeri boxer sesi sonuçta bu zevk meselesi pek mantığa dayandırılmaz
bence 2sini de kullan öyle karar ver
type-RRR
10-05-2010, 16:36
Valla maliyet , masraf acisindan STi ne kadar korkutsada STi'dir araba...
Tork baska birsey , 5 sene type-r'a bindim ben hala en sevdigim araba ama artik type-r devri bitti bence...
FN2 deseydiniz FN2 alin derdim ama EP3 artik yaslandi , temizi cok kismetliyseniz bulunan bir araba oldu...
kaan ep3ün temizi zor diyosunda aynı yaştaki turbo araba ep3den daha mı sorunsuz olur sence :rolleyes:
DogukanB
10-05-2010, 18:21
ep3'ün ayağa düştüğüne katılmıyorum sahibinden e baktım 38 tane STİ ilanı var 37 tane type-r nası ayağa düşüyo ep3 anlamadım :)
nası bi mantık bu?
aya düşen arabaların (marka vermek istemiyorum ayrı bi tartışma çıkmasın :D) en az 200 tane ilanı vardır. ilan sayısıyla ayağa düşme nası bi mantık onu kavrayamadım :icon_wack
ep3 typer altın gibi bir düşer bir çıkar ;)
Jam da Joker
10-05-2010, 18:37
sanırım 100-120 arası bi satış raksamı oldu ep3 ün bence kolay kolay ayağa düşmez
bilmiyorum da sti görünümlü wrx, 2.0R hatta 1.5 imprezalar ep3den daha fazla var yollarda
biri atmosferiğin devir çevirmesi diğeri boxer sesi sonuçta bu zevk meselesi pek mantığa dayandırılmaz
Bende şimdi baktım 48 tane Ferrari F430 ilanı var odamı ayağa düştü?
Birşeyin ayağa düşmesi demek; çok sayıda satılık ilanı olmasına değil, kullanan kişilerin statüsüne bağlıdır.
Benimde tercihim STi olurdu zatende günlük kullanılmicaksa Type-R ın tek avantajı olan benzin sarfiyatının hiçbir önemi kalmıyor.
Ayrıca ne kadar temiz olursa olsun 2003 model 7 yaşında arabanın ederi bana göre 58 değildir aradaki 5 lira farka dccdli 2005 almak daha mantıklı..
http://www.sahibinden.com/tertemiz_sti_50_000_de-90WQQaXQQ19306048WQQpXQQdisplayitem
sti yerine evo bakmak daha mantıklı...
ahmet3425
10-05-2010, 18:44
birbirinden cok farklı araclar bunlar eğer ikisinede alacak gucunuz var ise STİ
yok sa EP3 alın derim...
DogukanB
10-05-2010, 18:44
subaru iyidir :)
hsyn_çvk
10-05-2010, 21:24
sti yerine evo bakmak daha mantıklı...
evo bence sti'a göre daha soft kalıo,sti daha bi hard daha bir spor araba havasında ve herşeyden önemlisi maddiyat sti ile evo arasında rakam farkı var ve ciddi :(
Ayrıca ne kadar temiz olursa olsun 2003 model 7 yaşında arabanın ederi bana göre 58 değildir aradaki 5 lira farka dccdli 2005 almak daha mantıklı..
http://www.sahibinden.com/tertemiz_sti_50_000_de-90WQQaXQQ19306048WQQpXQQdisplayitem
subaru iyidir :)
ben h.sonu keyfi biniceğim bir arabanın tabikide temiz olmasını isterim ve 2003 olması arac temız olduktan sonra benim için sorun deil ama tr'de 03 sti2ın pıyasası 47-50 arasıdır hadi bu araba (antalyadaki sy plakalı 03 olan 25.000 km'de olan) bu araba için en üst limiti alalım 50.000 tl dıelım hadı cokda temız dıe 2.000 tl'de fazla verelım gene 52.000 yapar ki bu parada tr'nın suankı sartlarında 03 ve hobby arabası ıcın ıyı bır teklıfdır dıye dusunuyorum :icon_tup:
Önce EP3 alın sonrada STi ;)
BudaCris
10-05-2010, 22:47
kaan ep3ün temizi zor diyosunda aynı yaştaki turbo araba ep3den daha mı sorunsuz olur sence :rolleyes:
Aynen daha sorunsuz oluyor.
nası bi mantık bu?
aya düşen arabaların (marka vermek istemiyorum ayrı bi tartışma çıkmasın :D) en az 200 tane ilanı vardır. ilan sayısıyla ayağa düşme nası bi mantık onu kavrayamadım :icon_wack
:D şimdi DB niye işin içine .... katıyon :).. Her neyse arkadaş Subaru sahiplerini tanısa nasıl bi mantık içerisinde oldukları görse hak verir heralde
Hüseyin bey o sti alın kesin onay geldi. gerisi sizin çaba ve takla sayınıza belli, o gün dediğim gibi sadece bi -durum var onun dışı kusursuz.
8.000rpm
11-05-2010, 09:49
keyif arabası olacaksa , haftasonları binilecekse , günlük kullanım için başka standart araç mevcutsa ne ep3 ne de sti bakardım ben olsam... bütçeyi de biraz daha açar alternatifleri genişletirdim...
s2k , m3 , c36 amg , e55 amg , 350z , mz3 , golf gti , clio v6....
s2k temizi uygun fiyata bulmak zor olmasa.....:(
günlük kullanacaksan kesinlikle sti değil(tüketim), onun dışında sti....
ayağa düşme olayı sayıyla ölçülmez....
sti ın kullanıcı kitlesi farklıdır, kimse bu aracı günlük kullanım için almaz, genelde garajda yatar, ve sürücülerin bilinçli kesimi bu araca biner....
ep3 ise bu tanımdan oldukça uzak...yanlış anlaşılmasın ep3'e binen apaçiler bile var... artık....
sti ın kullanıcı kitlesi farklıdır, kimse bu aracı günlük kullanım için almaz, genelde garajda yatar, ve sürücülerin bilinçli kesimi bu araca biner....
ep3 ise bu tanımdan oldukça uzak...yanlış anlaşılmasın ep3'e binen apaçiler bile var... artık....
kesinlikle katılıyorum
ep3 kullanan evli barklı cocuklu bir dunya adam var sırf keyiften he bu arada temiz ep3 zaten sahibindene dusmeden el altından eş dost arasında satılır belki o yuzden arayan insanlar bulamıyordur :rolleyes:
sti a binmek cok isterdim ama once ep3 aldım sonra sti yada evo alamazsın diye bir kural yok piano piano :D
kullanım maliyeti olarka ep3 un ucuz olacagı aşikar f/e/h ile stock sti ile her turlu yurursunde :icon_tup:
en yakın arkadasım cadde motorsda calısıyor type r ile gidince her gun elinin altından
sti - wrx gecen adamlar aracın basına toplanıyor orasıda ayrı olay tabi :D
DogukanB
11-05-2010, 19:54
serkan abi yiğiti yanlış anlamışsın, ep3 binenlere laf yok ama artık yanlamaya bile çalışanlar var ep3 le :D
genel olarak baktığımız da ep3 sahiplerinin belki yarısı hala o geçer bu deler muhabbetinde söz meclisten dışarı..
serkan abi yiğiti yanlış anlamışsın, ep3 binenlere laf yok ama artık yanlamaya bile çalışanlar var ep3 le :D
genel olarak baktığımız da ep3 sahiplerinin belki yarısı hala o geçer bu deler muhabbetinde söz meclisten dışarı..
yaw o gecer bu gecer degil bir gece cıkıyorsun rollinge izlemeye gazlamaya acaip stres atıyorsun keyif alıyorsun :D
meret kollay kolay kırlımıyorda seside gidise cok guzel daha ne olsun duzgun adamı yoldan cıkarır :D
http://www.sahibinden.com/super_sti-95WQQaXQQ17818993WQQpXQQdisplayitem
STI'da ele ayağa düşebilir, o da sonucta parayla alınıyor :)
ep3 ele ayağa düştü gibi bir genellemeyide kınıyorum :D
DogukanB
11-05-2010, 20:19
facia bu ya. acaba neye özendi de benzetmeye çalıştı :D
+1:icon_tup: ahauaha:D
type-RRR
11-05-2010, 21:24
yok öle deme biz dersek fanatik oluruz :)
bana göre subaru ep3 den daha sorunlu ve yaktığı kadar gitmeyen bi araba
temiz ep3ler 40 milyardan aşağı değil yani sti 10-15 milyar pahalı diyemi statüsü farklı
yapmayın ben aracımı turbolayıp bineceğime sti alabilirdim bu tercih meselesidir parasızlık deil
DogukanB
11-05-2010, 21:42
işte bu yüzden sti ele ayağa düşmüyo, size mutluluklar tayparınız la :)
işte bu yüzden sti ele ayağa düşmüyo, size mutluluklar tayparınız la :)
cok gecerli bi sebep olmasa gerek bu
STI'ya hakaret olmuş bu soru kimse kusurabakmasın,
EP3 mü F430 mu diye topic açılır yakın vakitte, hiç şaşırmam demedi demeyin ;)
ele ayağa düşen araç herkesin sahip olabileceği araçtır....
bugün ep3 arayan bir sürü vatandaş var ele ayağa düşen bir araç olsa bolluk olurdu piyasa ep3 den geçilmezdi...
ele ayağa düşen araçların başını gti serisi çeker TR'de....
bu iki araçda apayrı dünyadan....
turbo ile 4 çeker keyfi ile vtec keyfi
yok öle deme biz dersek fanatik oluruz :)
bana göre subaru ep3 den daha sorunlu ve yaktığı kadar gitmeyen bi araba
temiz ep3ler 40 milyardan aşağı değil yani sti 10-15 milyar pahalı diyemi statüsü farklı
yapmayın ben aracımı turbolayıp bineceğime sti alabilirdim bu tercih meselesidir parasızlık deil
Ele ayağa düşme terimi yanlış, evet o konuda haklı görüyorum sizi.
Fakat sınıf itibariyle farklı arabalar, kimisi düzde hızlı gitmek kimisi virajda hızlı gitmek ister, viraj söz konusu olduğunda ep3ün sti yada bilimum awd araç karşısında hiç bir şansı yok.
DogukanB
11-05-2010, 22:15
STI'ya hakaret olmuş bu soru kimse kusurabakmasın,
EP3 mü F430 mu diye topic açılır yakın vakitte, hiç şaşırmam demedi demeyin ;)
ama bunu hondacı arkadaşlarımız anlamıyor işte. sti typerdan bir adım değil bir kaç önde bir arabadır. ama hala o parayı vereceğime typer alır turbo takarım mantığı. burada ki sözüm typer a, hondaya değil ama aşın artık şunu. sen typer a biniyo olabilirsin, trilyonların olabilir ama typer sti ile kıyaslanacak bir araba değil!
yine söz meclisten dışarı, sti yerden yere vurulur, typer la bir tutulur ama typer alıncada ilk hedef sti geçmek olur.
artık diyosunuzda benim param var ama typara biniyorum, kedi ciğer ilişkisi bence
ilginç bi ülkede yaşıyoruz
DogukanB
11-05-2010, 22:18
bu arada kişisel algılanmasın lütfen
BudaCris
11-05-2010, 22:23
o ilandaki ne harika bi sanat eseridir ya
sti hakkını vermiyor m3 hakkını vermiyor... neden alıyorlar bu araçları millet aklını yemiş galiba:soru:
EP3 almak en mantıklısı. vtec açıyor devir manyaaa.. sağlam.. olmadı, turbolarsın alayını deler. haydi cocuklar epeüç almayaaa:heyoo:
ama bunu hondacı arkadaşlarımız anlamıyor işte. sti typerdan bir adım değil bir kaç önde bir arabadır. ama hala o parayı vereceğime typer alır turbo takarım mantığı. burada ki sözüm typer a, hondaya değil ama aşın artık şunu. sen typer a biniyo olabilirsin, trilyonların olabilir ama typer sti ile kıyaslanacak bir araba değil!
yine söz meclisten dışarı, sti yerden yere vurulur, typer la bir tutulur ama typer alıncada ilk hedef sti geçmek olur.
artık diyosunuzda benim param var ama typara biniyorum, kedi ciğer ilişkisi bence
Bu arada yanlış anlaşılmasın ne sti ne de ep3 sahibiyim. Dışarıdan bakan biri olarak söylüyorum yani,
Artık öyle bir noktaya geldi ki, alakasız araçlar ep3 ile kıyaslanıyor. GTI alacakken EP3 alırsan anlarım, ama sti ne alakadır ya?
Soruyu sorana lafım yok, farklı sınıflarda farklı araçlar arasında kalmış olabilir, ama insanlar anında "yok kankaaa turbo yaparız sti ya saplarız" tarzında yazıyor ya ahahaah yarıla yarıla okuyorum
Para harcandıktan sonra her araç yürür, ama yüksek süratte fwd nin verimliliği azalır her viteste sarmaya başlarsın, 4wd çatır çatır yürür ama.
Maxiboost
11-05-2010, 22:28
Kimse type-r sti dan daha iyidir yazmamis ki? Seninkide bana gore subarucu tepkisi. Kendi tercihlerini yazmislar. Banada sorsan subaru alip standart binecegime type-r alirim geriye kalan parayi ustune harcarim sti dan daha iyi yol tutan bir arac sahibi olurum. Nasil olsa ikiside essek gibi kafadan kayicak :D imkanlar genisse 05 sti dusunmeden alirim o ayri mesele. Elinde 45-50 bin tl olsa dersen gc8 alir sacma seyler yaparim go kart gibi gezerim :D
DogukanB
11-05-2010, 22:29
'ama insanlar anında "yok kankaaa turbo yaparız sti ya saplarız" tarzında yazıyor ya ahahaah yarıla yarıla okuyorum'
işte bu cümle bütün konuşmaların özeti..
typer 2.0
sti 2.0 turbo 4 çeker aralarında 30.000 oynamakta...
typer 30.000 tl harca sti diye birşey kalmaz bu matematikdir ...
olay bu değil ilk önce aracı ne için alıyorsun stokta performansmı aranıyor yoksa karda keyifmi ? amaç önemli ...
DogukanB
11-05-2010, 22:34
maxi sende ne ifade etmek istemediğimi anlamadıysan atlıyorum kendimi 1. katta ki camdan :D
Bu ülkede time attack kültürü gelişene kadaaaaaaaarr....
BudaCris
11-05-2010, 22:38
maxi sende ne ifade etmek istemediğimi anlamadıysan atlıyorum kendimi 1. katta ki camdan :D
:hehe::hehe: handeci O. DB fanatik oda :D
Bu ülkede time attack kültürü gelişene kadaaaaaaaarr....
Bu ülkede time attack kültürü için pist lazım, buda ayrı bir kısır döngü yaratıyor.
Körfez gibi yamalı bohça pist değil ama, ben aracım olsa gidip orada mındar etmem pist açılsa bile.
Adam gibi pist açılırsa olurda bir gün, o zaman görücem millet nasıl downgrade yapıyor;)
edo typer
11-05-2010, 22:42
hayatımda en zewk aldıgım aracım ctr ıdı. aracımı sattım param hazır RABBIM bı manı vermezse 2.5 sti alıcam.. ama typerdan aldıgım zewkı alabılıcek mıyım bılmıorum.. bındıgım araclar ıcınde ııkı buna bınksım dedıgım arac ctr ıdı. stıda ole olucak ama k20 elınde ımkan olanların sahıp olması olamasa bıle surmesı gereken bı arac bana gore.. ama stı ıle tamamen farklı kulvar aracı.. typer satıp stı secmemın sebebı ıse ***** turkıye yolları.. ınsan bazen yol tutmak ıstıyor.. tek kapı arac bazen sıkıntı yaratıyor ve her zmn subaru sewen bırısı olarak bınmek ıstıyorum. dunyaya bı daha gelsem aynı ekonomık dururma sahıp olsam yıne ctr alırdım.. fakat stıda almak ısterdım:D 2sı cok farklı ve 2sıde kendı kulvarlarında cok ıyı. 2sınede sahıp olmak lazım.
hızlı olma konusuna gelınce .. stı alayım cok cok hızlı olayım dıosan stı+30k doların olması lazım dıe dusunuorum.. ama k20 alayım cok hızlı olayım dersen.. k20+15k dolar hatta 10k dolara bıle cok cok hızlı olabılırsın.. ama sanmıorum asıl mesela hızlı olmak olsun;) benım ıcın ole bı dert yok..
huseyın stı alabılmeye maddı durumun ızın verıosa bence stı al. ama ucuz olsun dıe ıcıne sınmeyenı alma;) k20de ıcınde kalır gıbı gelıosa once onu al:D tamam yeter araba bagırmasın zewk sureyım dedıgın zmn stı al:D
Rstmania
11-05-2010, 22:54
typer 2.0
sti 2.0 turbo 4 çeker aralarında 30.000 oynamakta...
typer 30.000 tl harca sti diye birşey kalmaz bu matematikdir ...
olay bu değil ilk önce aracı ne için alıyorsun stokta performansmı aranıyor yoksa karda keyifmi ? amaç önemli ...
Herkes bu mantıkla araba alıyor sonra turbolayamayınca satıyor... Bu işler (bence) sadece para meselesi değil...
Bu ülkede time attack kültürü için pist lazım, buda ayrı bir kısır döngü yaratıyor.
Körfez gibi yamalı bohça pist değil ama, ben aracım olsa gidip orada mındar etmem pist açılsa bile.
Adam gibi pist açılırsa olurda bir gün, o zaman görücem millet nasıl downgrade yapıyor;)
Kısır döngüden ayrılabilmek gerek. Pist yoksa vardır bir dağ yolu tarzı bir şey. Tabi tehlikeye girmek mi girmemek mi konusu ayrı bir döngü yarataraktan bu iş uzar gider Downgrade konusunda çok haklısınız. Herkes düz gitmek için çabalıyor ama :D Düz yollar hızlı otomobiller, virajlar hızlı sürücüler için olayı bana daha mantıklı geliyor.
Düzgün bir pist uygun ücretlerde (Nurburgring'e bile komik paralar verilerek giriliyor) yapılırsa benim gibi roll karşıtı arkadaşlar çok büyük nefes alacak. Bende roll de kralım uçarım kaçarım diyen çok insanı da pistlerde nasıl afalladığını izlemekten büyük keyif alacağım :D Bu arada ;
The cost for driving a single lap of the Nordschleife is €22 for each car or motorcycle. Multi-lap tickets can be purchased for a lower per-lap price, such as 4 laps at a cost of €75 (€19 per lap). Additional multi-lap prices are 8 laps for €145, 15 laps for €250, or 25 laps for €390. An annual ticket with unlimited laps, valid from January to December, can be purchased for €1075. All prices are current for the 2010 calendar year, and include VAT.
Motosiklet ve otomobiller tek tur girmek isterse 22 euro, ama mesela 4 tur girmek isterse tur başına 19 euro veriyor. Gittikçe azalıyor. Yıllık limitsiz 1075 euro verip kafanıza göre takılabiliyorsunuz (Vergiler dahil:p). Yanlış hatırlamıyorsam İstanbul Park için 500 euro vermişti tt. Ben daha bir şey demiyorum. Bu kadar yazmışken , sadece haftasonları kullanacağım temizini alacak kadar durumum müsait diyorsanız STI alın. Ama 3-5 lira az verip kötü STI alacağınıza Ep3 alın k20 nin tadını çıkartın biraz, ya da rwd otomobiller düşünün. s14 falan gayet zevkli olabilr üstüne biraz harcayınca.
type-RRR
11-05-2010, 23:06
bende anlamadım sti kötü kim dedi :) araçların 0 fiyatları belli ben sti da kullandım yol tutuş , fren zaten kıyas edilmez bana göre bmw ile aynı kalitede bir araba
ben iki aracı kullanan biri olarak kendime göre fikrimi söyledim type-r daha ekonomik subaru çok yakıyo dedim ama diğer arkadaşlar ep3 ayağa düştü v.s gibi sistemli olarak ep3ü yıpratma politikası uyguluyolar :D
hsyn_çvk
11-05-2010, 23:10
açıkcası ep3 gerek tarzı olsun gerek standart donanımdaki spor özelliklerin eksikliği olsun gerek tr şartlarındaki rakamlarının artık ulaşılabilir düzeye gelmesinden ötürü genel kültür seviyesi düşük yada tuningi my racing egsoz takıp sahibinden.com'dan ''type-r için spor yay'' ilanındaki yayı alıp takıp dım tıs dım tıs gezicek potansiyele sahip insanlar tarafından alınabilme ihtimalinin yükselmesinden ötürü beni kendisinden soğutuyor :( bu yazdıklarımı hiçbir ep3 sahibi üstüne alınmasın neden derseniz bence üyesi olduğumuz tt'de bu tarz ep3 kullanıcısı yok :icon_tup:
ama sti dediğimiz aracın yapımı spor amaçlı ve hepimizin arabasının daha iyi yol tutması yada durması amacı ile sonradan alıp araçlarımıza taktığımız ekipmanları çoğu standart,ben kendim hondada çalışıyorum subaru fanatiği değilim ama mantıklı değerlendirirsem benim otomobile bakışıma göre sti istediğinizde gazlayabiliceğiniz istediğinizde kız arkadaşınızla yada eşiniz ve çoluk çocuğunuzla gezmeye gidebileceğiniz bir araba ;) ama gel gelelim bi tarafımdaki honda sevgiside başka marka bir araç alırsam sanki hondaya ihanet etmişim gibi hissetmeme neden oluyor :(
ama şunuda biliyorum bence ''s2000,evo serileri ve sti'' bu arabalar extrem spor arabalar alıp garajda saklanıp hatta koleksiyonerlerin bile alıp saklayabiliceği speclerde araçlar ama gene altını çizerek koyu bir honda sever olduğumu belirterek ne yazıkki ''ep3 ve vti'lar'' yukarıdaki bahsettiğim koşulları kullanıcısına pek sağlıyamıyor :(
açıkcası ep3 gerek tarzı olsun gerek standart donanımdaki spor özelliklerin eksikliği olsun gerek tr şartlarındaki rakamlarının artık ulaşılabilir düzeye gelmesinden ötürü genel kültür seviyesi düşük yada tuningi my racing egsoz takıp sahibinden.com'dan ''type-r için spor yay'' ilanındaki yayı alıp takıp dım tıs dım tıs gezicek potansiyele sahip insanlar tarafından alınabilme ihtimalinin yükselmesinden ötürü beni kendisinden soğutuyor :( bu yazdıklarımı hiçbir ep3 sahibi üstüne alınmasın neden derseniz bence üyesi olduğumuz tt'de bu tarz ep3 kullanıcısı yok :icon_tup:
ama sti dediğimiz aracın yapımı spor amaçlı ve hepimizin arabasının daha iyi yol tutması yada durması amacı ile sonradan alıp araçlarımıza taktığımız ekipmanları çoğu standart,ben kendim hondada çalışıyorum subaru fanatiği değilim ama mantıklı değerlendirirsem benim otomobile bakışıma göre sti istediğinizde gazlayabiliceğiniz istediğinizde kız arkadaşınızla yada eşiniz ve çoluk çocuğunuzla gezmeye gidebileceğiniz bir araba ;) ama gel gelelim bi tarafımdaki honda sevgiside başka marka bir araç alırsam sanki hondaya ihanet etmişim gibi hissetmeme neden oluyor :(
ama şunuda biliyorum bence ''s2000,evo serileri ve sti'' bu arabalar extrem spor arabalar alıp garajda saklanıp hatta koleksiyonerlerin bile alıp saklayabiliceği speclerde araçlar ama gene altını çizerek koyu bir honda sever olduğumu belirterek ne yazıkki ''ep3 ve vti'lar'' yukarıdaki bahsettiğim koşulları kullanıcısına pek sağlıyamıyor :(
yuakrıda belirttiğin tabir ancak sport için geçerli bir tabir olabilir...
bugüne kadar ep3 ü olupda dım tıs gezen bir apachi görmedim...EP3 yaşından ötürü parasal rakamlar olarak ulaşılsada alan kişiler dım tıs cı değil gazlamak için alıyor...
STİ ile EVO karşılaştırılır EP3 görünce valla duygulanıyorum altımda ne araba varmış dşye :D:D:D
Maxiboost
12-05-2010, 08:55
Olm ben seni anliorum ama konuya uymadi senin ki :D bu arada yemisim time trial i nasil olsa bi 10 senesi daha var gelin uludaga cikalim gece fena zevkli bak :D
stı hacı ep3 sana gitmez :D
kanka ne almak istiyosan onu al kimseye sormadan etmeden inan bu daha iyi oluyo valla :D
komutanbaba
12-05-2010, 14:13
Tartışmasız Sti alırdım.İlk yapacağım şeyde hangi renk olursa olsun aracı turuncuya kaplatmak olurdu sanırım :D
ben kendi fikrimi söyliyeyim 2 side güzel araç nede olsa japon :)
typer alırsan aklın sti'de kalır,fakat sti alırsan typer düşüneceğini zannetmem...
+spec c :icon_tup:
8.000rpm
18-05-2010, 11:45
Olm ben seni anliorum ama konuya uymadi senin ki :D bu arada yemisim time trial i nasil olsa bi 10 senesi daha var gelin uludaga cikalim gece fena zevkli bak :D
14 şubat haftasında gecenin 1inde uludağa tırmandım ep3 ile :D
önümde çıkan a6 quattro tepeye vardığımızda açtı camı şöyle uzuun uzun baktı :D
kornalaştık devam ettik :D
cidden uludağa çıkmak & inmek lazım , şiddetle tavsiye :D
hele ki sti veya evo ile keyfi düşünemiyorum bile :D
gelelim tekrar konumuza ;
sti çok farklı kategoride bir araç.. hatta evo ile birlikte kendine has bir klasmanları var
bence diğer araçlarla kıyaslanmaması gerek...
imkanım olsa bir sti sahibi olur koyarım kenara , benzinini de dert etmem , arada keyif için biner gezerim :)
ygtkrmdnz
18-05-2010, 13:33
evlenene kadar ep3 :)
Xenomorph
18-05-2010, 13:57
evet arkadaşlar (+)'ları ve (-)'leri şeklinde,yada kullananların masrafları ve fiyat fayda dengesi üstüne olan yorumlarını ve fikirlerini alabilirsem seçim yapmam eminim daha kolay olacaktır,
03-04 impreza sti : ortalama 52.000 tl civarlarında temiz ve düşük km'li olanları
04-05 civic type-r : düşük km'li ve temiz olanları 40.000 tl civarında
düşük km li temiz type-r ilanlarda görülen 1 adet vardı oda gitti umarım bulursunuz :D
STI.>.Type-R
Bence...Ama Hem Günlük Kullanım İçinse Stı benzini çekilmez...
kesinlikle ama kesinlikle STI .
sti almanı tavsiye ederim pişman olmassın
stı ile ep3 arasında kalmak enteresan :beuj: STI derim bende :D ama olay tamamen duygusal...;)