Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Focus,Volvo s40
emirhan sph
11-05-2010, 23:11
Selamlar arkadaslar. Aracimi yeni sattim ve arayislar icindeyim :) sizlerinde onerilerinizi tekliflerinizi bekliorm fiyatim max 60 bn tl. Bu iki arac benim istedigim opsiyonlari sunuyor 1.6 tdci motor 109 ps. ve fiyatlarina gore dolu araclar. Xenon, far, sunroof, park sensoru benim icin en onemli olan opsiyonlar:icon_tup:
Focus sedan: 50.100 bin tl titanym xpket
Volvo s40: 61 bin tl dynamic paket
Ilk olarak kafama takilan arac s40 di ancak 2. el piyasasi olarak cok durgun oldugundan gozumu korkuttu. Onun disinda serviside bi okadar pahali. Ancak prestij ve isim olarak daha ustun.:beuj:
Ford ise benim butceme daha uygun ancak bu aracin on konsolunu pek beyenmiyorum belki gusel bi ekranla daha canli olabilir.
Tavsiyeleriniz nelerdir? Dizel olmak sartiyla baska araclarada acigim. Simdiden tesekkurler arkadaslar:heyoo:
(vw grubunu fiyatina gore cok bos araclar verdigi icin dusunmedim)
ikiside çok güzel araçlar , bende focus dizel arkadaşımda rdesign s40 dizel var açıkcası s40 focusa göre duruş iç kalitesi vs. çok daha kaliteli , ancak focusdan yavaş ve daha kötü yol tutuyor..
bana sorarsanız tercihim focus olurdu , bundaki en büyük etken volvonun şaka gibi servis fiyatları..
emirhan sph
11-05-2010, 23:20
O saka gibi servis fiyatlari insani direk vazgectiriyo zaten. Iste beni tek teredute dusuren focusun ici. O teyp kismini biraz daha kaliteli hale cevirebilirsem problem olmas durusunla zaten oyniiicaz :D Bide focusta ipod girisi varmi (aux)
S.Özeren
11-05-2010, 23:22
2011 model focus txp sipariş ettim kısmet olursa 2 ağustosta teslim alıcam sıfır olarak yok türkiyede en iyi ihtimal ile temmuzda geliyor ESP ve Xenon standart değil baştan söliyim
45 bin lira Titanium x paket bilginiz olsun esp opsiyon 1.500 lira 45 bin liraya metalic renk dahil değildir metalic renkte 900 lira gibi bişey.
S40 bende çok baktım ama tercihim txp oldu ;)
scirocco bakardim ben olsam ya da ikinci el e46 dizel coupe
emirhan sph
11-05-2010, 23:48
2011 model focus txp sipariş ettim kısmet olursa 2 ağustosta teslim alıcam sıfır olarak yok türkiyede en iyi ihtimal ile temmuzda geliyor ESP ve Xenon standart değil baştan söliyim
45 bin lira Titanium x paket bilginiz olsun esp opsiyon 1.500 lira 45 bin liraya metalic renk dahil değildir metalic renkte 900 lira gibi bişey.
S40 bende çok baktım ama tercihim txp oldu ;)
Nasi yani x paket alindiginda xenon olmuyomu:beuj:
emirhan sph
11-05-2010, 23:50
scirocco bakardim ben olsam ya da ikinci el e46 dizel coupe
Scirocco beni bozar benzinli arac istemiorm evde var bitane canavar :D e46 ya gelince temizini bulmasi gercekten cok zor hele bide dizelini...O arabayi sonra elden cikartmasida cok zor olucaktir.
redbaron
11-05-2010, 23:56
focus derim ama 2011de yeni kasasi gelecegi icin ben olsam almazdim .s40 olabilir ayni motor,sonuc volvo tipide var yada baska seceneklerde olablir
S.Özeren
11-05-2010, 23:57
Nasi yani x paket alindiginda xenon olmuyomu:beuj:
olmuyor :)
S.Özeren
11-05-2010, 23:58
focus derim ama 2011de yeni kasasi gelecegi icin ben olsam almazdim .s40 olabilir ayni motor,sonuc volvo tipide var yada baska seceneklerde olablir
2011 değil 2012...geçen gün açıklama yapıldı
maxpower
12-05-2010, 00:02
focus dizel 50milyar :icon13:
ikinci elde çok güzel araçlar alabilirsiniz
O saka gibi servis fiyatlari insani direk vazgectiriyo zaten. Iste beni tek teredute dusuren focusun ici. O teyp kismini biraz daha kaliteli hale cevirebilirsem problem olmas durusunla zaten oyniiicaz :D Bide focusta ipod girisi varmi (aux)
arkadasımın c30 1.6d 10000 bakım 460 TL tuttu.s40 ı tercih ederdim beyaz bir R-design :icon_tup:
aux c30 da var üst pakette yada ayrı secenek olarak usb/ipod de var kol dayama icinde
S.Özeren
12-05-2010, 00:52
bu mesajını yeni gördüm torpidoda var aux girişi bazı rivayetlere göre kol dayama içindede usb girişi var ama ben açıp bakmayı unuttum :D Ford'un servisi üzmez diyolar :icon_tup:
alper1001
12-05-2010, 01:22
s40 ın periyodik bakımları 450tl civarında , dizeldede sanırım 15bin km de bir bakım yaptırılıyor , bence volvonun periyodik bakım masrafları çok ürkütücü deil, çünkü arkadaş sıfır araç almayı düşünüyor ,ve kullanım süresi 5yılı geçmediği sürece pek masraf çıkarmayacaktır bu araç, çünkü bildiğim kronik bir sorunu yok s40n in, ama herhangi bir şikayetle, yürüyen takım vs. motor olsun , yetkili servislere gittiğinizde, sorununuz büyük olasılıkla çözülmemekle beraber, çok yüksek meblağlarla karşılaşıyorsunuz, bunu 10yaşında bir s40 kullanıcısı olarak, birçok kez tecrübe ettim, özel servis kullandığınızda parça fiyatları diğer markalara kıyasla çok uçuk deil , şimdiye kadar kendi değiştirdiğim parçalardan yaptığım gözleme göre konuşuyorum,
ama bende olsam bu karşılaştırmada focusu tercih ederdim, çünkü volvoya verilecek ekstra paranın çokta karşılığı yok bence n kasada, sonuçta aynı platformda üretilmiş iki araç, ve performans konusunda focus daha başarılı
emirhan sph
12-05-2010, 10:19
olmuyor :)
Internette var yaziyodu haftasonu gidip konusucam xpaket size ne kadar mal oldu internette 3800 tl falan yaziodu:beuj:
emirhan sph
12-05-2010, 10:22
arkadasımın c30 1.6d 10000 bakım 460 TL tuttu.s40 ı tercih ederdim beyaz bir R-design :icon_tup:
aux c30 da var üst pakette yada ayrı secenek olarak usb/ipod de var kol dayama icinde
Gecen hafta tekrar gittim baktm makyajli kasasina gercekten cok hosuma gitti ama fiyat konusu dusunduruyo iste:soru: bu hafta sonu forda gtcem ozaman daha netlesir snirsam fikrlerim:)
emirhan sph
12-05-2010, 10:54
bu mesajını yeni gördüm torpidoda var aux girişi bazı rivayetlere göre kol dayama içindede usb girişi var ama ben açıp bakmayı unuttum :D Ford'un servisi üzmez diyolar :icon_tup:
aux benim için bayaa onemli de :D
10bin bakımına 460tl dedikten sonra ben kendimi iyice kazıklanıyor hissettim :D
S.Özeren
12-05-2010, 20:55
Internette var yaziyodu haftasonu gidip konusucam xpaket size ne kadar mal oldu internette 3800 tl falan yaziodu:beuj:
xenon yok X pakette ben x paket siparişi verdim ağustosta teslim alıcam Allah kısmet ederse Siz 2. elmi alıcaksınız ?
Fiyat konusuna gelince araç ;
Focus 1.6 TDCI 109ps Titanium X paket
Beyaz renk
ESP dahil değil
45 bin lira..
X pakette : Sunroof, adaptif farlar , Park sensörü ve Parçalı deri koltuk mevcut..
Takıldığınız bişey olursa dahada yardımcı olabilirim
emirhan sph
12-05-2010, 21:32
xenon yok X pakette ben x paket siparişi verdim ağustosta teslim alıcam Allah kısmet ederse Siz 2. elmi alıcaksınız ?
Fiyat konusuna gelince araç ;
Focus 1.6 TDCI 109ps Titanium X paket
Beyaz renk
ESP dahil değil
45 bin lira..
X pakette : Sunroof, adaptif farlar , Park sensörü ve Parçalı deri koltuk mevcut..
Takıldığınız bişey olursa dahada yardımcı olabilirim
Evet baktigim arac bu sifir baktim bende ama internetten arastirdim:) adaptif far dedikleri nedir? mercekli projektor fardanmi bahsediyolar... Ben sadece liste fiyatina baktim hafta sonu gidicem hem araci gormeye hemde gorusmeye... Yardiminiz icin tesekkur ederim :)
emirhan sph
12-05-2010, 21:33
10bin bakımına 460tl dedikten sonra ben kendimi iyice kazıklanıyor hissettim :D
:D ehuehe ayni seyi hissetmek istemiorm iste:D:D
S.Özeren
12-05-2010, 21:34
Adaptif farlar sürüşe duyarlı farlar direksiyona göre sağa sola dönüyor :) viraj içlerinde rahatlık Liste fiyatı sadece titanium için 49 lira x pakette 3.500 lira 45 ten fazla vermeyin :) İstanbul için Ford Gerçek'i tavsiye ederim ancak titanium x test etmek isterseniz Ford Bozkurt'da sedan ı mevcut haricinde bulamadım ben
Bu arada TXP en iyi ihtimal ile temmuz 1 - 31 arası gelir ben onun için ağustos 2011 istedim bilginiz olsun.. Sıfır yok TR'de..
emirhan sph
12-05-2010, 21:54
Evt bende 11 model istiorm zaten bekliicem :) el mahkum:D peki bu farlar merceklimi bi bilginiz varmi ?? oleyse sadece xenon ampul yeter :)
S.Özeren
12-05-2010, 21:58
Mercekli :) en iyisini yaparsınız bekliyerek
Mercekli :) en iyisini yaparsınız bekliyerek
yeni kasyaa kadar direnemeyecekmisiniz :)
ağustos teslim "11 sizin araç sanırım :)
S.Özeren
12-05-2010, 22:02
yeni kasyaa kadar direnemeyecekmisiniz :)
ağustos teslim "11 sizin araç sanırım :)
evet kısmet olursa ağustosta teslim 2012 yahu yeni kasası geçenlerde açıklama yaptılar onun benzinlisi gelcek ağustosta gelir dizelide sürer daha dışını beğenmedim içine lafım yok :) motor değişti yeni kasada 125 hp olcak..
emirhan sph
12-05-2010, 22:08
:) Hayirlisi bakalim... Tesekkur ederim bilgilendirme icin cok isime yaradi :)
Ama aklim bi s40 a gidio bi focusa gidio s40 en cok 2.eli sknti yaratio ama bakalim hangisinde icim daha cok rahat edicek hafta sonu gorces :D
evet kısmet olursa ağustosta teslim 2012 yahu yeni kasası geçenlerde açıklama yaptılar onun benzinlisi gelcek ağustosta gelir dizelide sürer daha dışını beğenmedim içine lafım yok :) motor değişti yeni kasada 125 hp olcak..
valla inşallah yenisi denk gelir
it gibi kronik sorunlu olsada gelen ilk parti yeni yenidir her zaman :)
S.Özeren
12-05-2010, 22:15
Rica ederim daha merak ettiğin şeyler olursa msn'den falanda yardımcı olabilirim..S40 bende baktım ama tarzıma uymadı uzay mekiği gibi geldi bana :) Bu arada Anahtarsız çalıştırma artık standart haberin olsun opsiyon değil anahtarsız çalıştırma ile gelir focus alırsanız..
Valla Burak bana farkemiyo açıkcası yeni kasa eski kasa takıntım yok benim zararımıda göze aldım napim :D Gülü seven dikenine katlanıyo valla :) daha 1 yıl var yeni kasasına ve dediğim gibi ben beğenmedim "dışını" dizelin gelmeside 1.5 yılı bulur heralde.. Bora alıcaktım ciddi anlamda sölüyorum km leri çok uçuktu :) :)
emirhan sph
12-05-2010, 22:15
Haydeee anahtarsiz calistirma super olmus ozamn :D
Icini gercekten iyi yapmislar 2012 nin ama ilk bakista disina alisamadm. 125 hp de iyi degermis :D
gambit49
12-05-2010, 22:17
ayni olan 2 arabayi:d karsilastirmaya bence gerek yok
emirhan sph
12-05-2010, 22:17
Fiyat farki var, paket farki var,birasda malzeme farki var bence gerek var ole demeyin :)
S.Özeren
12-05-2010, 22:18
Haydeee anahtarsiz calistirma super olmus ozamn :D
Icini gercekten iyi yapmislar 2012 nin ama ilk bakista disina alisamadm. 125 hp de iyi degermis :D
Focus alırsın sen söliyim sana :D hiç araştırma al focusu üzmez kolay kolay ben 3 ay araştırdımda sipariş verdim :icon_tup:
emirhan sph
12-05-2010, 22:19
:D evet ole gibi gozukuyo yaaa ... Babamda bakicak bakalim onun tercihi ne olcak.. Focus diicek biliorm ama olsun :D
S.Özeren
12-05-2010, 22:21
Hayırlı olsun şimdiden :)
Bora alıcaktım ciddi anlamda sölüyorum km leri çok uçuktu :) :)
yüksek km li arabadan it gibi tırsardım
albea multijet vardı 78000de arkasından yolcu ettik çok oldu kilometresi diye
kısmet çok uyguna 2 ön çamurluk işlemli bora buldum
198000de fakat 101 nokta testinden sorunsuz geçti motor yürüyen namına
şehirlerarası ağırlı kullanılıyormuş
hayatta kullanmam diyordum bulunca kaçırmamak gerekiyormuş onuda anladım :)
albeayı 34000e alıp 14000e sattık , bundan sonra sıfır aile şirketini açıp gider göstermediğim sürece zor :)
ama 2000i tamamen şahsi olmak üzere (lastik +komple bel altı boya + incik&boncuk aksesuar) 2000de kıllığımdan kaynaklanan komple ön takım motor kulakları , sıfır lastik v.s için masraf yaptım
pişmanmıyım hayır yine olsun yine yaparım :)
bir tane daha arıyoruz aynısından ama bir daha o fiyata o şans dönmez sanırım hala bulamadım :)
S.Özeren
12-05-2010, 22:25
yüksek km li arabadan it gibi tırsardım
albea multijet vardı 78000de arkasından yolcu ettik çok oldu kilometresi diye
kısmet çok uyguna 2 ön çamurluk işlemli bora buldum
198000de fakat 101 nokta testinden sorunsuz geçti motor yürüyen namına
şehirlerarası ağırlı kullanılıyormuş
hayatta kullanmam diyordum bulunca kaçırmamak gerekiyormuş onuda anladım :)
albeayı 34000e alıp 14000e sattık , bundan sonra sıfır aile şirketini açıp gider göstermediğim sürece zor :)
ama 2000i tamamen şahsi olmak üzere (lastik +komple bel altı boya + incik&boncuk aksesuar) 2000de kıllığımdan kaynaklanan komple ön takım motor kulakları , sıfır lastik v.s için masraf yaptım
pişmanmıyım hayır yine olsun yine yaparım :)
bir tane daha arıyoruz aynısından ama bir daha o fiyata o şans dönmez sanırım hala bulamadım :)
Aslında tırsmamak lazım ama nasıl bakıldığı öneml işte güzel denk gelmiş herkeze öyle dnek gelmiyo benim corsa'dan çok canım yandı :icon13:
Albea'nın o kadar değer kaybetmesi normal ama ? sonuça taksi falan muhabbeti var albeanın
Aslında tırsmamak lazım ama nasıl bakıldığı öneml işte güzel denk gelmiş herkeze öyle dnek gelmiyo benim corsa'dan çok canım yandı :icon13:
Albea'nın o kadar değer kaybetmesi normal ama ? sonuça taksi falan muhabbeti var albeanın
Çok yakın büyük bir abimiz alırmısınız dedi , başka müşterisi varmış
böyle böyle araba çok iyi anlattı
sabahına bakıp aldık aracı
ama tam alemci aracıymış bagaj turşu arka koltuklar haydari kokuyordu , tavan sigara dumanından görünmüyordu baya birr uğraştık :)
yalnız 20-24e alsak aynı aracı temiz olsada yürüyene yine bir kaç harcayacaktık oda var
Yok biz ticariye sokmadık albeayı 78000de orjinal kmde orjinal olmayan ön parçların bir çoğu değişik bir şekilde sattık :) ticaride benzin-lpg albea var
emirhan sph
12-05-2010, 22:34
Bendede yuksek km onyargisi mevcut ama gercekten bakmak lazim dogru soluyorsunuz cunku sasirtici sekilde cok temiz araclar var.
S.Özeren
12-05-2010, 22:34
Allah kaza bela vermesin benimde bora alıp bi german style düşüncem vardı ama sunroff benimde şartım fulleri uçuk geldi kısmet olmadı artık focusa kısmet German inşallah :)
emirhan sph
12-05-2010, 22:38
:D ben simdi koyiim yaptigim projelerimi s40 ve focus icin :)
Sunroof gercekten cok keyifli ya benim merso komple panaromik muthis keyifli corsadan oncede megane vardi oda oleydi gercekten bambaska bi surus keyfi oluyo:)
S.Özeren
12-05-2010, 22:40
C180 ve c220 çok ayrı bi dünya zaten focustan sonra öyle bişeyler düşünüyorum inşallah :) bekliyorum projeyi :)
emirhan sph
12-05-2010, 22:43
On janta pek ozenmemisim yav :D http://img526.imageshack.us/img526/5748/focussedancopy.jpg
http://img34.imageshack.us/img34/4034/volvos40bbsckfumecopy.jpg
emirhan sph
12-05-2010, 22:44
C180 ve c220 çok ayrı bi dünya zaten focustan sonra öyle bişeyler düşünüyorum inşallah :) bekliyorum projeyi :)
Hayirlisi olsun insallah :)
S.Özeren
12-05-2010, 22:50
Sedanmı düşünüyorsun ?
emirhan sph
12-05-2010, 22:57
Evet ama heran fikrim deisebilir c30 ve focus hb arasindada kalablirim :D
redbaron
12-05-2010, 23:00
2011 değil 2012...geçen gün açıklama yapıldı
bayi bana 2011 demisti 2012 olsa dahi bir sene icin ben sifir alip zarara girmezdim az kmli 2.el dusunurdum.ama sk araba degistirosam dusunmem alirdm
volvo s40 1.6 dizel drive modeli bir depo ile 1333 km yol gidiyormuş ayrica donanim olarakta tatminkar bence kör nokta uyari sensörü falanda olması lazim ses sistemi aşırı tatmin eder sizi dinamic modelinde 4lü cd changer var sanırsam müzik sistemide dolby proysa tadından yenmez bakımları pahalı olabilir ama sorun çıkarmaz. volvoya bende karamsar bakardım ama 99 model s80 t6 aldıktan sonra fikirlerim değişti 1.5 yıl kullandık periyodik bakım dışında sorun çıkartmadı hiç bi kaç ay önce 150000 km de sattık aldığımız fiyatın baya üstüne ama keşke satmasaydık dedim hep babama. ben olsam volvo alırım türkiyede piyasası pek olmayabilir ama tadına vardınızmı kolay kolay vazgeçmezsiniz
S.Özeren
12-05-2010, 23:02
sıfır zaten zarar...? geçenlerde açıklama yaptılar bayii banada 2011 dedi ..
emirhan sph
12-05-2010, 23:16
Valla ben babam yuzunden sifir arac aliorm kendisi sifir arac manyagi oldugu icin ugrasamiyorum onunla :D mucadele etmesi gercekten zor :D
Ses sistemi benim icin onemli degil ben ses sistemini kendim yaptriyorum ancak volvo focustan durus ve ozellik bakimindan daha ustun. Surekli gidip gelip bkicam araclara hangisine isinirsam onu alicam ama kismet bakarasiniz baska bi arac cikar karsima fikrim degisebilir :D (sanmiorm ama neyse :D)
Valla ben babam yuzunden sifir arac aliorm kendisi sifir arac manyagi oldugu icin ugrasamiyorum onunla :D mucadele etmesi gercekten zor :D
Ses sistemi benim icin onemli degil ben ses sistemini kendim yaptriyorum ancak volvo focustan durus ve ozellik bakimindan daha ustun. Surekli gidip gelip bkicam araclara hangisine isinirsam onu alicam ama kismet bakarasiniz baska bi arac cikar karsima fikrim degisebilir :D (sanmiorm ama neyse :D)
bu zamanda 2ci el saticilar yüzünden biraz zor kusurlarını saklayan çok ama 101 nokta testine sokarsanız güvenle 2ci el araç alabilirsiniz
Aslında s40 ve focus aynı araçlar :) Şasesi,yürüyeni,motoru birebirdir bu araçların..Hatta volvo c30 testinde vatandaşın teki bugüne kadar kullandığım en lüks başarılı focus ibaresini kullanmıştı :)
c30 1.6 zetec benzinli motorlu aracım vardı.Sürüş dinamikleri gerçekten muhteşemdi.Bana göre focustan daha iyi yol tutuyor.Zaten teknik olarak focustan kötü tutması mümkün değil.
Bakım olarak volvo servisleri ford servislerinden standart bakımlarda en fazla 100 lira pahalıdır..Ki honda civic bakımlarından ucuz olduğuna iddia girerim rutin bakımlarının :)
Parasına göre kesinlikle volvo diyorum..Özellikle yeni jenerasyonda en az audi a3 kadar başarılı ama ondan çok daha ucuz bir araç üretti volvo..Arkasındaki ford desteğiyle ürettiği son araçlardan biri diyebiliriz bu arada :) ***** artık çinliler satın aldı..
olcay_bora
12-05-2010, 23:39
yeni volvolar volvo deil ama yıne de volvo derim şekli yeter
Direksiyon kutusu farklı focustan. eğlencesi biraz törpüleniyor.
emirhan sph
12-05-2010, 23:41
Gecen hafta gidip bakmistim c30 ada gercekten cok gusel arac cok hosuma gitti hic bir kusur yok her noktasi istediim gibi :) Yeni makyajlanmis kasasida fena deil. Aslinda s40 tada makyaj yada kasa degisikligi problemi basliicak yakinda :D Focusta o zaten var.. Yau kafam allak bullak oluo ya :icon_wack
emirhan sph
12-05-2010, 23:43
yeni volvolar volvo deil ama yıne de volvo derim şekli yeter
:icon_tup: Cok buyuk bi etken
emirhan sph
12-05-2010, 23:44
Direksiyon kutusu farklı focustan. eğlencesi biraz törpüleniyor.
:soru: NAsil yani.. Volvonun ki dahami hissiz .... Gerci ben kullandim volvoyu muthis keyifli ama focusa binmedim daha ...
motorlar aynı hdi motor ve oldukça atak araçlar.. bendede 308 vardi satarken 101 nokta teste soktu alan adam araç 136 hp çıktı :D satndart 110 hp idi.. ama şukadarını söyleyim volvo çok başka bir araç focus şirket aracı oldu malesef..
S.Özeren
13-05-2010, 00:23
motorlar aynı hdi motor ve oldukça atak araçlar.. bendede 308 vardi satarken 101 nokta teste soktu alan adam araç 136 hp çıktı :D satndart 110 hp idi.. ama şukadarını söyleyim volvo çok başka bir araç focus şirket aracı oldu malesef..
Trendle karıştırmayalım aracı.. Arkadaşın alıcağın TXP şirket aracına benzer hiç bi yanı yok :heyoo:
:soru: NAsil yani.. Volvonun ki dahami hissiz .... Gerci ben kullandim volvoyu muthis keyifli ama focusa binmedim daha ...
Focusa bayılırsın diyebilirim o zaman. Zaten en önemli özellikleirnden biri. Hele spor modda çok zevkli oluyor.
Valla focus sınıfına göre çok başarılı bi otomobil ama volvoyla aşık atacak kadarda değil tabiki..
Ömercik volvoların direksiyona geçtinmi bilmiyorum ama focusla kıyaslamak gibi hataya düşme derim. Altındakinin focusla ilgisi olduğunu bilmek garip geliyor :) Çünkü aşırı kaliteli bi araba kullanıyormuşsun hissi var volvoda..
evet çok farklı hissettiriyor. baya tok bir araba. süspansiyonu bile aynı olmasına rağmen arada çok büyük sürüş kalitesi farkı var. zaten kıyaslamadım arabaları.
ama direksiyonu daha yavaş focustan.
S.Özeren
13-05-2010, 02:10
Arada fiyat farkıda baya var :)
dragonflydesing
13-05-2010, 17:49
İkiside güzel araba,zaten s40'dada focus motoru var,eğer performans ve tork istiyorsanız focus derim eğer arabam rahat ettirsin beni konforlu olsun diyorsanız s40 derim.S40 focusdan biraz daha ağır olduğu için 1.6 motoru focus'a göre az daha ağır kalkıyor ama ben sizin yerinizde olsaydım o fiyatlara 2.El'de 2.0TDCİ Mondeo titanium yada 1.6 turbo insignia alırdım ;) tabi karar sizin.
MERTECE54
13-05-2010, 18:18
laguna 1.5 yada 2.0 dci al emır
emirhan sph
14-05-2010, 08:51
Yok kanka ben kararımı verdim aralıga kadar almıcam araba :D Allak bullak oldum valla... Sonra bombayı patlatırız :D
emirhan sph
14-05-2010, 08:54
İkiside güzel araba,zaten s40'dada focus motoru var,eğer performans ve tork istiyorsanız focus derim eğer arabam rahat ettirsin beni konforlu olsun diyorsanız s40 derim.S40 focusdan biraz daha ağır olduğu için 1.6 motoru focus'a göre az daha ağır kalkıyor ama ben sizin yerinizde olsaydım o fiyatlara 2.El'de 2.0TDCİ Mondeo titanium yada 1.6 turbo insignia alırdım ;) tabi karar sizin.
Dizel şart:D
2. el bakarsam sınınrları zorliip 320d gibi bi araç almak istiorm... Bakalım zaman ne alıcagımızı göstericek :D ama Bu tartıştıgımız 2 araçta gerçekten mukemmel eger bu fiyatlarda kalırsam başka arabaya bakmam :D
alper1001
14-05-2010, 15:29
bu kadar insan olumlu yorum yaptığına göre, autoshow dergisinin yorumları oldukça yanlı, sonuçta onu değerlendiren kişiler olaya ne kadar hakim irdelemek lazım, bi karşılaştırmada, focus, mazda3 ve s40 vardı, ve s40ı afedersiniz itin. .ötüne sokmuşlardı, üzülmüştüm, ama zaten ben onlarda bi doğuş otomotiv tokmağı seziyorum
emirhan sph
14-05-2010, 16:58
Bilmiyorum ama bence muthis bir arac volvo. Sadece turkiyede piyasasi yok oyuzden cok karmasa oluyo. Ancak bi kere kulllandiginizda anliosunuz muthis keyifli oldugunu. Ben su anda c180 kullaniyorum. Bundan bi kac ay evvelindede arkadasimin s40 ini kullanmistim. Acikca soliim benim hisetigim tek fark kokpitteki o sasali goruntu ve dizel motorun vermis oldugu sesti baska hic bi fark yoktu hatta ekstra olarak s40ta komple elektronik hafizali koltuk,koltuk isitmasi bile vardi (tabiki opsiyonel). Gayet konforlu ust sinif bi aracta gibi hissediyosunuz kenidnizi bence gayet basarili bir arac.
emirhan sph
15-05-2010, 18:51
Bgun renaulta gittim ve bi anda butun kararlarım değişti :D megane coupeye baktım en full donanımlısına. Navigasyonlu cam tavanlı deri koltuk,xenonvs.vs cok hosuma gitti gittim kullandım da baya guseldi. Focusada baktım ama hiç bana hitap etmiyor yani içi olsun diış gorunusu olsun bana agır geldi.
Volvo ise yaptığı saçma sapan bi sistemle araçarın uzrine 4 bin tl kadar zam getirmiş eurodan tlye donmusler ve kuru 2.190 dan baglamışlar 52 53 bin tl lik aracı 60 bin 500 e veriyolar.
Meganeye kafam bayaa yattı çok hosuma gtti.. :)
verdiğin paranın karşılığında en fazla donanım alabileceğin araç bravodur, kesinlikle tavsiye ederim, ayrıca motoru 1.6 larda piyasaki en iyi en verimli motordur, fiyatı ise 48bin lira civarı ve en dolusu focusun en dolusundan daha donanımlı bir araçtır....
tabi focusun verdiği sürüş zevkinide o sınıfta veren başka bir araç yok bunu düşünmekte sana kalmış...
emirhan sph
16-05-2010, 10:55
Ya bravoya gidip bakmistim ama araca bi turlu isinamadim yani hosuma gitmeyen bsii var ama ne cozemedim...
bu iki araç arasında tabiki kalite,güvenlik vs olsun kesinlikle s40 daha iyidir.ama hmen hemen hergün bindğim 1.6 titanyum tdci den sonra ve + fiyat farkınıda düşnürsek ben focus derim.hem bence gayette şık bi araba segmentinde daha oturaklısı yok bence.içinin kalitesi okadar iyi değil bu bir gerçek ama fiyatını sonuna kadar karşılar bence araba yakmıyoda ben olsam pek düşünmem focus alırdım :)
edit ; sedan denmiş focusa ben onu görmemiştim ya ozmn işler değişir s40 a bakardım sedanları okadar etkileyici durmuyo :)
emirhan sph
16-05-2010, 23:21
:) is degisti zaten megane coupeye dondum bi anda butun kararlarimi deistirdi :D
Sedandan coupe hb e o derece yane :D
heh ozamn o olsun hem tek kapı hemde cep yakmaz hepsine göre daha spor :)
emirhan sph
16-05-2010, 23:24
Aynen oyle bide cok hosuma gitti ozellikleri falan. Hayirlisi artik :)
bide rocco war ama tabi benzin olayı sorun çıkarır ama bence bi git gör derim megandan sonra ona bin farkı hissettiriyo :)
emirhan sph
17-05-2010, 10:25
:D arakdasimda 2.0 200hp var onu kullanmistim inanilmaz bsii... Ama bakincada moralim bozuluo evde bitane benzin canavari var zaten :D
Ya bravoya gidip bakmistim ama araca bi turlu isinamadim yani hosuma gitmeyen bsii var ama ne cozemedim...
verdiği kalite hissi, dreksiyonu en aşşa indirdiğin zaman bile yukarı bir pozisyonda kalması(vw lerdede var anı şey) sinyal silecek vs vs kollarının çok çok dandik bir plastikten üretilmesi vs vs... bide insan kendisini onun içinde çok ortalıkta gibi hissediyor, içinin geniş olmasından kaynaklanıyor sanırsam
bende ikisinin arsında cok kaldım ama şimdi volvo diyorum.
az km yapmış mümkünse beyaz dizel temiz bi s40 aranıyor.