PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plaka değişikliği hakkında

RottingChrist
16-05-2010, 21:41
arkadaşlar merhaba,
faklı bir ilden araç alındığında plakayı yaşadığım koduna değiştirme olayı kalktı mı tamamen? yani ben 16 plaka araç aldım hala 34 e çevirmedim. şimdi bursa şampiyon oldu istanbulda gezilmez. arabayı aldım direk otoparka kilitledim. yeni kanuna göre plaka kalıcı olacakmış diyor herkez. bilgi sahibi olan varsa aydınlatsın lütfen

sinan-s
16-05-2010, 21:53
Evet yeni kanuna göre plaka 16 olarak kalacak aldığın araba üstünde..Maalesef.

dmg
16-05-2010, 21:55
bu bahsettıgınız kanun degısıklıgı askıya alındı dıye bılıyorum..yanı eskı sısteme devam dıye bılıyorum..

sinan-s
16-05-2010, 21:56
bu bahsettıgınız kanun degısıklıgı askıya alındı dıye bılıyorum..

Askıya alınmadı..Noterler ruhsatı çıkarıyorlar..Satış ücreti 70 tl..ruhsatın üstüne geçmesi dahil

RottingChrist
16-05-2010, 22:00
Askıya alınmadı..Noterler ruhsatı çıkarıyorlar..Satış ücreti 70 tl..ruhsatın üstüne geçmesi dahil

yalnız ben aracın satışını 3 ay önce aldım ama sadece plaka ve ruhsat değişimi için başvurmadım. acaba kanundan önce aldığım için hakkım olmaz mı? bursalı kardeşlerimi çok sever ve şanpiyonluklarını kutlarım. sakın yanlış anlaşılma olmasın.

sinan-s
16-05-2010, 22:16
yalnız ben aracın satışını 3 ay önce aldım ama sadece plaka ve ruhsat değişimi için başvurmadım. acaba kanundan önce aldığım için hakkım olmaz mı? bursalı kardeşlerimi çok sever ve şanpiyonluklarını kutlarım. sakın yanlış anlaşılma olmasın.

Hakkın olmaz.Çünkü ruhsatını o arada hemen çıkarman lazımdı..

RottingChrist
16-05-2010, 22:22
Hakkın olmaz.Çünkü ruhsatını o arada hemen çıkarman lazımdı..

ne yapmam lazım şimdi. ruhsatı üzerime çıkarmak için yine trafiğe gitmem gerekiyor değil mi? ayrıntılı bilen varsa bigi lütfen.

firat_07
16-05-2010, 22:27
kardeşim plaka sabitleme işlemi kaldırıldı ayrıca sen zaten 3 ay önce almışsın devrini eski prosedüre göre işlicek senin işlemin yani her halükarda plakanı degiştirebilirsin lütfen bilmediginiz konular hakkındada yönlendirme yapmayın

makif84
16-05-2010, 22:36
İkinci el araçların noter kanalıyla satışına ilişkin yönetmelikte düzenlenen araç plakasının değiştirilemeyeceğine ilişkin hüküm kaldırıldı.
Başka ilden alınan aracın plakası isteğe bağlı olarak yerleşim yeri plakasıyla değiştirilebilecek.
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Resmi Gazete'de geçen hafta yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin trafik plakalarının değiştirilemeyeceği hükmü yumuşatıldı.
Yönetmelik değişikliğiyle 1 Mayıs 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikteki “Satış devir veya diğer işlemlerde plaka numarası değiştirilmez” hükmü kaldırıldı.
Buna göre yerleşim yeri adresi dışındaki başka bir trafik tescil kuruluşunda kayıtlı araçları satın veya devir alanlarla yerleşim yeri adresi değişenler isteklerine bağlı olarak araçlarına yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunun plakasını alabilecek.
Plaka değiştirmek isteyen araç sahipleri kanuni temsilcileri vekilleri veya kamu kurum ve kuruluşlarıyla tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin ibrazı zorunlu belgelerle birlikte yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşuna bir ay içerisinde başvurması gerekecek.
Araç plakası can ve mal güvenliğinin gerekli kıldığı hallerde mülki amirin talebi ve İçişleri Bakanlığının onayı ile aracın kayıtlı olduğu yer trafik tescil kuruluşunda başka bir tescil plaka numarasıyla değiştirilebilecek.
Yönetmelik 1 Mayıs 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlükte olacak.

kimseyi yanlış bilgilendirmeyelim

RottingChrist
16-05-2010, 22:39
kardeşim plaka sabitleme işlemi kaldırıldı ayrıca sen zaten 3 ay önce almışsın devrini eski prosedüre göre işlicek senin işlemin yani her halükarda plakanı degiştirebilirsin lütfen bilmediginiz konular hakkındada yönlendirme yapmayın

saol kardeş ya yüreğime su serptin. ihmal ettik zamanında iş almayalım başımıza. yarın ilk işim trafik şubeye gidip yeni plakamı almak olacak. zaten plaka sabitleme olayı olursa 2. el satışları da etkilenir. herkez kendi memleketinin plakasını taşımak ister. örnek olarak trabzonlu bir arkadaş başka bir ilde 61 plakalı araçla gezmek ister bence. en azından camlara yazılan şuralı buralı yazıları kalkmış olur :)

onursumer
16-05-2010, 22:39
plaka değiştirilebiliyor istersen 16 kalıyor istersen kendi plakanı takabiliyorsun o şekilde değiştirildi

ama onceden aldığın için ve buzamana kadar çıkarmadığın için prosedur ne şekilde bilmiyorum.

RottingChrist
16-05-2010, 22:43
kısa sürede detaylı ve yararlı bilgi paylaşımı için teşekkürler arkadaşlar.

cery
16-05-2010, 22:43
noter satışının süresi 1 ay deil mi? ben mi yanlış biliyorum?

sinan-s
16-05-2010, 22:45
Sistemin tekrar plakaların değişmesi yönünde olması iyi olmuş..

car wolf
16-05-2010, 22:47
noter satışının süresi 1 ay deil mi? ben mi yanlış biliyorum?

doğru biliyorsun 1 ay süre var ;) plaka olayıda eskisi gibi olmuş değişiyor yani

RottingChrist
16-05-2010, 22:49
plaka değiştirilebiliyor istersen 16 kalıyor istersen kendi plakanı takabiliyorsun o şekilde değiştirildi

ama onceden aldığın için ve buzamana kadar çıkarmadığın için prosedur ne şekilde bilmiyorum.

eskiden bir ay içerisinde devri yapmazsan ceazsı vardı. ben bundan önceki aracımı 6 ay sonra üstüme almaya gittim ceza ödemeyecekmiyiz dedim memur ceza olayı kalktı dedi. sadece ruhsatın bir sayfası değişeceği için yaprak parası aldılar nekadardı hatırlamıyorum ama 50 liranın altında bir rakamdı. şimdi sadece 36 liralık plaka bastırma parası olcak herhalde.

SONE-R
16-05-2010, 22:49
yeni sistemin de içine ettiler.. sözde notere bıraktılar işleri ama gerçek öyle değil.. yabancı plakalı araba aldıysanız eğer plakayı değiştirmek size bağlı. değiştirmezseniz emniyetle işiniz yok, ama değiştirmek istediğinizde yine noterden sonra emniyete gidip polislerin afra tafrasını çekmek zorundasınız...

RottingChrist
16-05-2010, 22:52
yeni sistemin de içine ettiler.. sözde notere bıraktılar işleri ama gerçek öyle değil.. yabancı plakalı araba aldıysanız eğer plakayı değiştirmek size bağlı. değiştirmezseniz emniyetle işiniz yok, ama değiştirmek istediğinizde yine noterden sonra emniyete gidip polislerin afra tafrasını çekmek zorundasınız...

tamam da plaka 16 kalsırsa ruhsat ta eski sahibinin bilgileri yazıyorç bunu değiştirmek için gene trafik şubeye gitmek gerekmez mi? yoksa noter mi yazacak ruhsat sayfalarını. satışı yaptın satış sözleşmesini koy ruhsatının arasına bak keyfine olsa ne güzel olur. sanarken de onunla satarsın.

chiefkadir
16-05-2010, 22:55
noter satışının süresi 1 ay deil mi? ben mi yanlış biliyorum?1 ay ıçınde trafık ışlemlerını halletmessen 500tl ceza var..

SONE-R
16-05-2010, 22:56
arkadaşım plakanı değiştirmedikçe noter halledecek işlemlerini ama plaka değişiminde yine emniyete gideceksin... saçma sapan bir sistem yaptılar.. polislerden kurtulamadık bir türlü.. adamlar kral gibi vatandaşa amele muamelesi yapıyolar..

RottingChrist
16-05-2010, 23:00
1 ay ıçınde trafık ışlemlerını halletmessen 500tl ceza var..

yok öyle birşey. ben kendim işlem yaptım biliyorum. kimseden alamazlar o 500 lirayı. dün akşam beni trafik polisi çevirdi noter satışını inceledi birşey demedi.

SONE-R
16-05-2010, 23:01
bundan sonra ben bi daha töbe ankara plakası dışında bir araba almam.. veya alırsamda trafik yoğunluğunun az olduğu illeri seçerim ki trafik ve kaskosu ucuz olsun.. cuma günü emniyetteki gördüğüm tavırlardan sonra artık emniyetle muhattap olmaya tövbeliyim...

chiefkadir
16-05-2010, 23:02
yok öyle birşey. ben kendim işlem yaptım biliyorum. kimseden alamazlar o 500 lirayı. dün akşam beni trafik polisi çevirdi noter satışını inceledi birşey demedi.30 gün ıçınde almassan 500lıra ceza var

RottingChrist
16-05-2010, 23:04
30 gün ıçınde almassan 500lıra ceza var

eminmisin?

chiefkadir
16-05-2010, 23:08
eminmisin?
Son donemde ıkı araba aldım,uzun yolda dort kez polıs çevırdı hepsındende 20-30 çorba ıle zor yırttım..zaten eskıdende 100kusur tl cezası vardı,şımdı abarmışlar 500 olmuşş

chiefkadir
16-05-2010, 23:10
Ayrıca benımde bır sorum olacak Keçıorenden plaka alan varmı ? Emnıyetın kalabalık vs durumu nasıl ? Ank.Emnıyette net uzerınden randevulu sıstem var ama keçıren emn.md. sayfasında goremedım ? Naapcaz sıra felan varmı

SONE-R
16-05-2010, 23:11
Ayrıca benımde bır sorum olacak Keçıorenden plaka alan varmı ? Emnıyetın kalabalık vs durumu nasıl ? Ank.Emnıyette net uzerınden randevulu sıstem var ama keçıren emn.md. sayfasında goremedım ? Naapcaz sıra felan varmı

var ben varım :D :D
rezalet ötesi berbat bir yer.. saat 7 de gidip sıra alma lazım.. polisler de bir anlayışlı ki sorma :p insanın polis olası geliyor...

RottingChrist
16-05-2010, 23:12
Son donemde ıkı araba aldım,uzun yolda dort kez polıs çevırdı hepsındende 20-30 çorba ıle zor yırttım..zaten eskıdende 100kusur tl cezası vardı,şımdı abarmışlar 500 olmuşş

kardeş o 100 liralık ceza zamanında ben eski arabamı üzerime aldım. trafiğe gittim ve ceza ödeyeceğimi bildiğim için cezayı ödemek istedim fakat memur bana bu ceza kalktı dedi. ve benen para almadan işlem yaptılar. sonrasında o aracı sattım ve hiç sorun olmadı. bence sana denk gelen memurlar eksik bulamadılar buna taktılar. bu konuda eminim ki ceza kaktı.

chiefkadir
16-05-2010, 23:19
var ben varım :D :D
rezalet ötesi berbat bir yer.. saat 7 de gidip sıra alma lazım.. polisler de bir anlayışlı ki sorma :p insanın polis olası geliyor...Vekalet verıp trafıkcıden almak lazım, KA mı KB Mı ?

Bu arada ceza var alttakı resım 2010 yılı ceza maddelerı, ben uzun yolda yakalandım 548 mış
http://img329.yukle.tc/images/67442010.png (http://www.yukle.tc)

SONE-R
16-05-2010, 23:21
benim plaka KB 41** oldu... haftaya KB 42** lere başlarlar...

RottingChrist
16-05-2010, 23:22
Vekalet verıp trafıkcıden almak lazım, KA mı KB Mı ?

Bu arada ceza var alttakı resım 2010 yılı ceza maddelerı, ben uzun yolda yakalandım 548 mış
http://img329.yukle.tc/images/67442010.png (http://www.yukle.tc)

resim açılmadı bende.

chiefkadir
16-05-2010, 23:26
Madde 20-....
http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/2010_para_cezalar%C4%B1.xls

RottingChrist
16-05-2010, 23:42
Madde 20-....
http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/2010_para_cezalar%C4%B1.xls

sanırım pdf dosyası olarak açılıyor. benim leptapta açayıyorum. yarın bakarım artık. umarım yoktur öyle birşey yoksa 51 lik ara boruların parasıyla bana boru döşiyecekler. 500 lira ceza avrupada bile yok yaaaa. insafszılık bu yaaa.

chiefkadir
17-05-2010, 00:02
sanırım pdf dosyası olarak açılıyor. benim leptapta açayıyorum. yarın bakarım artık. umarım yoktur öyle birşey yoksa 51 lik ara boruların parasıyla bana boru döşiyecekler. 500 lira ceza avrupada bile yok yaaaa. insafszılık bu yaaa.548 lıra cezayı ..tescıl ışlemı yapılmamış araç ıle karayoluna çıkarsan yıyorsun..Eğer 30gün içinde almadıysan ,tescil işlemi esnasında büro memurlarınca "herhangi bir trafik polisine ilgili madde üzerinden ceza kestirmen isteniyor"onun cezası 130lıra:icon_tup:
Ondan kaçış yok...