PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zonguldak'ta Maden ocagında patlama..

AşkınS.
18-05-2010, 12:49
Zonguldak'ta şu anda Büyük bi yas yaşanıyor gerçekten,Sağ çıkacak birinin olmadıgıda söyleniyor,Çünkü Demirler dahi erimiş,Bi abimizde Tam ocaktan çıktıktan sonra patlamış içerisi.. karadon gelik mevkiinde patladı fakat zonguldak merkezdende duyuldu.

Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen patlama sonrası hüzünlü bekleyiş sürüyor.

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ta maden ocağında meydana gelen patlama sonrası hüzünlü bekleyiş sürüyor.

TTK Genel Müdürlüğü'ne bağlı Karadon Müessese 1 nolu kuyuda 17 mayıs 2010 (bugün) saat 13.30 sıralarında patlama meydana gelmişti. Ocakta yaklaşık 32 işçinin mahsur kaldığı, işçilerin müteahhit firmada çalıştığı belirtildi. Yer altında kalan işçilerin Gelik İşletmesi'ne daha yakın oldukları haberiyle işletme önünde hareketlilik başladı. Gelik İşletmesi önüne çok sayıda ambulans sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, mahsur kalan işçilerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Maden ocağında

gaz sızıntısı olduğu iddiası nedeniyle işletme girişinde bekleyen vatandaşlar uzaklaştırıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in de Zonguldak'a geleceği belirtildi

http://www.haberciniz.biz/images/other/zonguldakta-maden-ocagindaki-patlama-zonguldak-20100517A17051A2-01.jpg
http://www.haberciniz.biz/images/other/zonguldakta-maden-ocagindaki-patlama-zonguldak-20100517A17051A2-04.jpg
http://www.haberciniz.biz/images/other/zonguldakta-maden-ocagindaki-patlama-zonguldak-20100517A17051A2-05.jpg[/B]

SOMEONESPECIAL
18-05-2010, 12:55
Allah yardımcıları olsun, çok kötü bir durum :confused:

tunceR
18-05-2010, 12:59
Allah yardımcıları olsun.. :(

AşkınS.
18-05-2010, 13:00
Not:17 mayısta yani dün meydana geldi.

c@n
18-05-2010, 13:01
Allah yardımcıları olsun.

ceco
18-05-2010, 13:02
:( allah yardımcıları olsun walla, üzücü bi durum

Type-R
18-05-2010, 13:11
Kötü bi durum, Allah acılarını hafifletip yardım etsin:/

tool
18-05-2010, 13:20
540metrede 30kisi kurtarilmayi bekliyor, umarim kayipsiz atlaticagiz...

ygtkrmdnz
18-05-2010, 13:25
Allah yardım etsin tüm işcilere ve ailelerine :(

bora1311
18-05-2010, 13:31
allah yardımcıları olsun :( :(

dixi
18-05-2010, 13:32
allah yardım etsin inşallah kurtulan olur

gökan
18-05-2010, 15:40
allah yanlarındadır umarım bı sıkıntı olmadan atlatılır:S

Eriador
18-05-2010, 15:49
Allah yardımcıları olsun umarım herkes kurtulur :(

powERS
18-05-2010, 15:53
insallah biran once ulasılabilir bekleyenlere. allah yardımcıları olsun :S

Dragger
18-05-2010, 15:57
İnsallah güzel haberler gelir...

Sene 2010 olmus 30 yıl önce yasananlar yien aynı sekilde yasanıyor.

Ne bir önlem ne dogrudüzgün yapılan birsey yok, canlar gidiyor her göcükte.

imparatoR
18-05-2010, 17:46
ALLAH önce kendilerine sonra ailelerine yardımcı olsun..

mahoni
18-05-2010, 17:57
ALLAH yardımcıları olsun inşallah

AşkınS.
18-05-2010, 20:44
Umarız en az hasarla atlatılır Fakat hiç iyi şeyler söylenmiyor,Söylemesi acı ama Sıcaklık demiri dahi eritir derecedeymiş :/
Milletvekilleri ve ankara zonguldakta diyebilirim bu iş için helikopter ve ambulanslar durmuyor.

umut01
18-05-2010, 22:28
inşallah sağsalim kurtulur madencilerimiz. Allah yardımcıları olsun. çalışmalar bir an önce olumlu sonuçlanır.

AşkınS.
19-05-2010, 09:24
Son 30 metre kaldı,3o metreye ulaşmak çok zor fakat bu gün akşam üzeri çıkarılabilir,haberlerde öğlen gibi çıkarılır diyorlar ama madenciler imkan yok diyor,Büyük göçük içerdeki,Sadece kömür degil,Kaya dahil olmak üzere..:(
umarım çıkarlar ya..:/

SekoLive
19-05-2010, 09:26
allah yardımcısı olsn göçükde kalanların :(

bu olayın bi önlemi varmıdır ? Göçük olmaması için

tool
20-05-2010, 10:37
allah yardımcısı olsn göçükde kalanların :(

bu olayın bi önlemi varmıdır ? Göçük olmaması için

olay gocuk degil zaten grizu..

SekoLive
20-05-2010, 10:40
olay gocuk degil zaten grizu..

öyleymiş

ve malesef 28 cesede ulaşılmış allah rahmet eylesin geride kalanlara allah sabır versin .... :(

tool
20-05-2010, 10:43
http://i48.tinypic.com/nl27gp.jpg

Zonguldak'ta 3 gündür süren umutlu bekleyiş yerini acıya bıraktı. Türkiye günlerdir soluğunu tutarak Zonguldak'taki grizu faciasından iyi bir haber bekliyordu ancak bu sabah kara haber geldi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Bursa, Balıkesir ve son olarak Zonguldak'taki kazaların ardından kömür ocaklarıyla ilgili sert tedbirler alınacağını açıkladı. Yıldız, özellikle kaçak ve kurallara uygun çalışmayan ocakların hedefleneceğini söyledi.

not:
28 canın karsiligi tazminat degildir bakanım, madencinin kaderi ölmek hic degildir!

AşkınS.
20-05-2010, 10:45
zonguldakta inanılmaz derecede kaçak ocak var,Özelleştiriyorlar ve sürekli satıyorlar doğal olarak herkes kendi bişeyler yapmaya çalışıyor,6oo lira veriyosun bu emegin karşılığına.Bu kadar kötü bi yönetim görmedim...Bu kadar ağır bir iş ve karşılığı 6oo tl..yazıklar olsun...
28 işçi çıkarıldı,2 kişi için hala aramalar sürüyor..
Kimlik tespiti yapılamamış hala.

SekoLive
20-05-2010, 10:46
not:
28 canın karsiligi tazminat degildir bakanım, madencinin kaderi ölmek hic degildir!
başbakanımızda şöyle sölemiş; Bu yörenin insanı buna alışık madencilerde bu işin zorlugunun farkında.....

yorum sizin....

SULTANOGLU
20-05-2010, 10:46
Allah Rahmet eylesin :(

emr_
20-05-2010, 10:47
Ölen vatandaşlarımızın ailelerine sevenlerine allah sabır versin...:mad:

Dragger
20-05-2010, 15:51
Gitti yine canlar...Ocaklar söndü. :(

başbakanımızda şöyle sölemiş; Bu yörenin insanı buna alışık madencilerde bu işin zorlugunun farkında.....

yorum sizin....

Ölmeye mi alısıkmıs yörenin insanı?

Baska is imkanı yaratsın ya da maden ocaklarını güvenli hale getirsin.

Yurtdısında bu sekilde bu kadar insan ölecek herkesi koltugundan ederler, hapislerde süründürürler, TRde bir b.k olmaz.

Üstüne madenci suclu bulunur.

Yazıklar olsun, Allah bin beterini versin bunlara...

deniz
20-05-2010, 15:54
cok üzücü gerçekten. Allah ailelerine sabır versin .....

özgür67
20-05-2010, 16:02
yazıklar olsun!!Bir ülkenin başbakanı böyle yorumlar yapabiliyorsa vatandaş olarak bizler şapkamızı önümüze koyup ciddi manada düşünmeliyiz acaba nerede yanlış yaptık diye ki aynı hataya tekrar düşmeyelim.Bir anne 2 damadını ve oğlunu aynı anda kaybediyor başbakanımın olaya bakış açısına bakarmısın.Acaba kendisi gece uyumaya hazırlanırken oğlu o saatlerde yerin altında -540 metrede çalışsa nasıl olurdu????

Ölenlere allahtan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun geride kalanlara da sabırlar versin.Aynı acıları tekrar yaşamayalım.

Dragger
20-05-2010, 16:07
Ya iste ondan diyorum ya, beddua etmeyi sevmem ama bunlar cok daha kötüsünü yasasınki anlasınlar evlat acısı nasıl birseymis.

özgür67
20-05-2010, 16:18
Ya iste ondan diyorum ya, beddua etmeyi sevmem ama bunlar cok daha kötüsünü yasasınki anlasınlar evlat acısı nasıl birseymis.

inan bana ciddi manada zor şartlarda çalışıyorlar.Bide bu zorluğa böyle talihsiz olayların olması ihtimalleri eklenince iş daha da zorlaşıyor diken üstünde çalışıyorlar resmen.Olaydan sonra burada biraz sesler yükselince başbakana da olay çıkaran kişi araştırmalara göre ankaradan provokatörlüğe gelmişmişler de böyle kişiler biz zonguldaklıları zan altında bırakıyorlarmışmış ta.Yok böyle birşey haksızlığa karşı sesimizin yükselmesine bile tahammül edemeyecek kadar bencil bir zihniyet !!! yazık çok yazık

tool
20-05-2010, 16:22
arastirmasini yaptik ankaradan gelmis deniliyorda yerel medya pek oyle demiyor :ofk:

AşkınS.
20-05-2010, 17:06
cesetler otopside şu anda Aldığım duyumlar çok kötü.Hiçbiri tanınmıyor. :/ çoğunun heryeri kopmuş ve şişmiş,havuza atlayanlarda kaynayan suda hayatını kaybetmiş :(
Allah'ım çok kötü yaa :(

Melih-Ö
20-05-2010, 17:07
çok çok üzücü allah rahmet eylesin.

redlinemst
20-05-2010, 17:14
Bu ilk değil sonda değil buna niye kimse bişey demiyor neden bi güvenlik önlemi fln yoktur :mad: Ölenlere Allah rahmet eylesin,yakınlarına sabır ihsan eylesin :(

Cihan Çizmeci
20-05-2010, 17:42
Allah yardımcıları olsun deyip durdum ilk gördüğümden beri :/

Üzücü bir durum toprakları bol olsun zor şartlarda zor yaşayan insnalar :(

AşkınS.
20-05-2010, 17:56
Bu ilk değil sonda değil buna niye kimse bişey demiyor neden bi güvenlik önlemi fln yoktur :mad: Ölenlere Allah rahmet eylesin,yakınlarına sabır ihsan eylesin :(

Yerin 54o metre altında Bi patlama gerçekleştiginde ona yapabilecek pek bi güvenlik önlemi yok,Doğada oluşan bişey bu.:mad:

özgür67
20-05-2010, 18:02
Yerin 54o metre altında Bi patlama gerçekleştiginde ona yapabilecek pek bi güvenlik önlemi yok,Doğada oluşan bişey bu.:mad:

iyi güzelde aşkıncım madenciler biraz daha donanımlı olsalar ne bileyim elbet bir alet vardır en azından tehlikeli gaz anında çalışanları uyararak felaketi önleyecek.İnsan sağlığı ya da ömrü birileri için KELLE ile ifade edilsede benim ve bizim gibi insani değerleri daha ölmemiş kişiler için çok şey ifade ediyor.İnşallah bu son olur.

tool
20-05-2010, 18:04
http://tr.wikipedia.org/wiki/Grizu

Maden ocaklarının galerilerinde bulunabilen ve belirli konsantrasyonlara eriştiğinde patlayıcı hale gelebilen, zehirli bir gaz.
Grizu, başka bir deyişle metan-hava karışımı olarak da adlandırılabilinir. %5 - %15 arası metan ile havanın birleşmesinden oluşan bu karışım, 650'C de 2 fazlı bir yanma gerçekleştirir. Bu karışım önce ani şekilde genleşir, daha sonra patlama merkezine doğru çok büyük bir kuvvetle gazı sıkıştırır. Grizu patlaması tahrip gücüne ve yıkım etkisine sahip bir patlamadır. Kömür madenlerinin kabusu olan grizu, ülkemizde de sık sık görülmektedir. Özellikle yaşlı kömür damarlarında grizu riski yüksektir. Yasalar doğrultusunda, metan'in havada bulunma oranı, hacimce %1'dir. Bu seviyeye ulaşıldığında acilen önlem alınması gerekmektedir. Eğer %1 üzerine çıkarsa bu karışım, maden ocaği acilen boşaltılmalıdır. Ocak derinliği, eğimi, üretim yöntemi, fay ve çatlak yapılar grizu riskini değiştiren faktörlerdir. Metalin metale sürtmesi, ocakta her hangi bir ateş parçası veya kullanılan çelik ekipmanların ısınması sonucu patlama oluşabilir.

özgür67
20-05-2010, 18:07
http://tr.wikipedia.org/wiki/Grizu

Maden ocaklarının galerilerinde bulunabilen ve belirli konsantrasyonlara eriştiğinde patlayıcı hale gelebilen, zehirli bir gaz.
Grizu, başka bir deyişle metan-hava karışımı olarak da adlandırılabilinir. %5 - %15 arası metan ile havanın birleşmesinden oluşan bu karışım, 650'C de 2 fazlı bir yanma gerçekleştirir. Bu karışım önce ani şekilde genleşir, daha sonra patlama merkezine doğru çok büyük bir kuvvetle gazı sıkıştırır. Grizu patlaması tahrip gücüne ve yıkım etkisine sahip bir patlamadır. Kömür madenlerinin kabusu olan grizu, ülkemizde de sık sık görülmektedir. Özellikle yaşlı kömür damarlarında grizu riski yüksektir. Yasalar doğrultusunda, metan'in havada bulunma oranı, hacimce %1'dir. Bu seviyeye ulaşıldığında acilen önlem alınması gerekmektedir. Eğer %1 üzerine çıkarsa bu karışım, maden ocaği acilen boşaltılmalıdır. Ocak derinliği, eğimi, üretim yöntemi, fay ve çatlak yapılar grizu riskini değiştiren faktörlerdir. Metalin metale sürtmesi, ocakta her hangi bir ateş parçası veya kullanılan çelik ekipmanların ısınması sonucu patlama oluşabilir.

eline sağlık abi.Bak demekki önceden hissedilebilmekte ama her olayda olduğu gibi insan sağlığı hiçe sayılarak göz ardı edilmekte.

MKT
20-05-2010, 19:44
haberlerde az önce duydum sayın başbakanın yaptığı yorumu....
annem herzaman derki beddua etme diye;ama budurumda dayanamıyorum ve tek diyeceğim allah o şerefsiz o vatan hayini adama 1000,000 katını yaşatsın.yaşatsın ki belki iflah olur ozaman.ben bunların ne dininine inanıyorum ne allahına ne kitabına.bunlar dinsiz imansızz.bunların dilindeki bir pazarlamacılık tekniği olmuş din iman...

AşkınS.
20-05-2010, 20:00
iyi güzelde aşkıncım madenciler biraz daha donanımlı olsalar ne bileyim elbet bir alet vardır en azından tehlikeli gaz anında çalışanları uyararak felaketi önleyecek.İnsan sağlığı ya da ömrü birileri için KELLE ile ifade edilsede benim ve bizim gibi insani değerleri daha ölmemiş kişiler için çok şey ifade ediyor.İnşallah bu son olur.

Özgür Abicim,Bi ihmal söz konusu sanıırım..
ya kötü gerçekten burda durum içler acısı,Hala otopsi yapılıyor.daha bitmiş degil.
Durumlar kötü,Aileleri Tanıyamadıklarıda oluyor.
Bi Çocuk babasının cesedini tanımaya girmiş,Yüzünden tanıyamamış.
Ameliyat izi varmış bacağında,Bacağına bakmışlar çok azda olsa belli oluyormuş.
Ordan tnımış. :(

SekoLive
21-05-2010, 07:41
bugun radyoda dinledim ingilterede en son maden kazası 30 yıl önce olmuş....

AşkınS.
21-05-2010, 14:48
evet serkan,Ocağın bakıma girmesi gerkiyormuş zaten bunuda öğrendik.
Bu gün yawaş yawaş Cenazeler defnediliyr

Low-Rider
21-05-2010, 14:51
bugun radyoda dinledim ingilterede en son maden kazası 30 yıl önce olmuş....

Demek ki ingiltere bizden en az 30yıl önde.Gelişmekte bile değiliz gelişmeye çalışmakta olan bir ükeyiz

Yazık valal 28can , geride bıraktıkları aileileri.Allah hepsine sabır verin mekanları cennte olsun

KingoAtmo
21-05-2010, 14:52
Hepisini allah rahmet eylesin, toprakları bahtları gibi kara olmasın,

gkhunk
21-05-2010, 16:08

gazın patlayıcılığı ve madenin bu gazı oluşturması doğa olayı evet de havalandırma insan işidir.