Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : benzinli yayı dizelde uyumsuzmu olur?

MuratGürakan
18-05-2010, 19:57
Arkadaşlar eski aracım bravo sport benzinli idi. Eibach 3.5 yay vardı. Çok güzel yol tutuşum vardı. Aracımı dğeiştirdim aynı kasa bravo dizel aldım. O yayıda ona taktım. Doğal olarak ön taraftaki ağırlık artşından dolayı ön 1 cm daha fazla düştü görüntü çok güzel ancak arabada fren yapınca sağa sola çekmemi dersin, tümsekli yollarda gezinmemi dersin hiç güven vermiyor acaba sorunu nasıl çözerim yada şöyle diyim sorun dizel için üretilmemiş yayı kullanmamdanmı kaynaklıdır? BAşka nelerden yapılabilir neleri kontrol etmeliyim?
Bu arada rot balans ayarı yeni yapıldı sorun ordan değil. Ve araçta 18'' jant mevcut.

i-tec
18-05-2010, 20:05
astra h 5 cm benzinli yayını dizel astra h araca takan arkadaşım var ( 225 40 18 jant lastik)..aynı şekilde ön 1 cm fazla düştü.. hiç böyle sorunlarla karşılaşmadı..senin durum geniş taban ve düzensiz aşınmış lastikten kaynaklanabilir ..kolay gelsin

pasa35
18-05-2010, 20:05
dizel ve benzınlı aracların yayları farklı oluyor kullandığınız lastık capıda orj e gore buyumusse ondan dolayıda yapıo olabılır.

Dino®
18-05-2010, 20:07
Önden çekişli aracınızda 1 cm daha düşük olan ön daha iyi bir yol tutuş sağlar. Bence de lastik aşınmalarınızı ve ön takımda aşınabilecek lastik parçaları kontrol ettirmekte fayda var.

ogunozcan
18-05-2010, 20:08
hacı seat grubunda dırek olmuyo mesela yaylar.

levent
18-05-2010, 20:38
Bendekilerde benzinli yayı, kafadan 46 arkadan 35mm daha düşük durumda orjinale göre, orjinal ölçüdeki lastiklerimle beraber eskisine göre arada dünyalar var diyebilirim ve sorunsuz kullanıyorum 1 yılı aşkın süredir.

ön takım, düzensiz lastik aşınımı gibi şeyler etki edebilir, disklerde de sorun olabilir frenlemede varsa gezinme.

R.I.P
18-05-2010, 22:21
aynı şekilde bir arkadaşımda kullandı bende kullanıyorum hiç bir sorun olmadı dediğin gibi.gerçi benim yaylarım için verilen aks ağırlığı aracın arasında 20kglık fark var.

elpadre
18-05-2010, 22:23
astra h 5 cm benzinli yayını dizel astra h araca takan arkadaşım var ( 225 40 18 jant lastik)..aynı şekilde ön 1 cm fazla düştü.. hiç böyle sorunlarla karşılaşmadı..senin durum geniş taban ve düzensiz aşınmış lastikten kaynaklanabilir ..kolay gelsin

abısı ıkıısde ayrı katagorı dıesele gore ayrı benzınlınınkı ayrı astra h da bundada boyle bır sey vardır elbet

olcay_bora
18-05-2010, 22:24
ya öle saçmalık mı olur o zmn arabaya 2 3 kişi binince de gezinme yapsın olcak işmi yani bu

bora1311
18-05-2010, 22:29
focuslarda da aynı sekilde benzinli ve dizel icin yay ayrımı var. bi arkadasım benzinli icin olanı dizele takmıstı ve baya sıkıntı yasadı daha sonra dizele uygun olanı aldı...

M U R A T
19-05-2010, 08:52
focuslarda da aynı sekilde benzinli ve dizel icin yay ayrımı var. bi arkadasım benzinli icin olanı dizele takmıstı ve baya sıkıntı yasadı daha sonra dizele uygun olanı aldı...

ne gibi sıkıntılar yaşadı anlatır mısın??

bora1311
19-05-2010, 12:31
ne gibi sıkıntılar yaşadı anlatır mısın??

focus 2 tdci a ilk once eibach ın benzinli focusa urettigi yayı takıldı.
benzinli ve dizelin agırlık farkından dolayı ön taraf baya bi dustu, arka tarafı da havada kaldı diyebilirim. yolda giderken en ufak kasis ve cukurlarda cok sert tepki vermeye basladı araba, resmen küt küt diye sesler geliyordu.
arabaya daha fazla işkence cektirmeden vogtland ın dizel icin urettigi yayı takıldı ve sorun cozuldu.

ruudvan
19-05-2010, 14:11
mesela bnde sag lastıgımı suya sokup sol lastıgımı kurudayken frene bastıgımda dogal olarak saga kafadan kayıyor hatta arabada tek kişiyken suda fren yaptıgımda sola dogru kayma yapıyor o agırlık dengesındende farkeder yanı tek ısen sol taraf daha agıdır duzensız lastık asınmasındanda yapar kısacası yayla alakalı bır durum deıl ayrıca daha agır arac daha ıyı yolda kalır hafıf aracın yoldan cıkması daha kolaydır ..

elpadre
19-05-2010, 14:38
dıesell yayı ayrı benzınlı yayı ayrı hans ona gore yay yapıyor

R.I.P
19-05-2010, 18:14
peki eibach ın corsa c cdti için yayı varmı? hans aks ağırlıklarına göre yapıyor.

elpadre
19-05-2010, 18:37
peki eibach ın corsa c cdti için yayı varmı? hans aks ağırlıklarına göre yapıyor.

1.8, 1.3 CDTI, 1.7 DTI, 1.7 CDTI

bu serı tek uretım olarak cıkıyor 3cm :)

MuratGürakan
19-05-2010, 20:16
lastiklerde düzensiz aşınma olamaz sanmıyorum jant lastiğim daha 3000km lik. tabla fişeklerimde çok az bir sorun var ama sorun teşkil etmeyecek kadar az. Aynı yay ve lastik benzinli modeldeyken çok güzeldi yol tuutşum.
----
ani frenajda yada tümsekli yollarda araba bi sağa bir sola club style yolda geziniyor :D Frene basınca arka taraf sağ tarafta kalıyor drift style oluyorum anlamadım gitti arkadaş. Rot balansı tekrar yaptırcam belkide iyi yapamadılar sonra olmadı fişekleri değiştircem oda olmazsa yandık arkadaş :)

emirhan sph
19-05-2010, 23:29
Benim corsadada gaza ani yuklendigimde direksion ya sagda yada solda asili kaliodu yani cekiodu ama belli bi taraf deildi. Frene bastigimdada. Arabanin icindeki yuk dagilimina gore die dusundum cunk rot balansada goturdum bsi cikmadi servise sordugumda direksion kendini toparlamior dediler yani sert bi direksiona sahip oldugundan toparlamio dediler. Bende alidirs etmeden kullaniodm :D Baktim olcak gibi deil sattim gitti :P

MuratGürakan
20-05-2010, 00:16
Benim corsadada gaza ani yuklendigimde direksion ya sagda yada solda asili kaliodu yani cekiodu ama belli bi taraf deildi. Frene bastigimdada. Arabanin icindeki yuk dagilimina gore die dusundum cunk rot balansada goturdum bsi cikmadi servise sordugumda direksion kendini toparlamior dediler yani sert bi direksiona sahip oldugundan toparlamio dediler. Bende alidirs etmeden kullaniodm :D Baktim olcak gibi deil sattim gitti :P

Sat arabayı diyorsun yani :D
Daha yeni aldım ule dur bi tadını alayım:icon_wack

ledler
20-05-2010, 01:31
Sat arabayı diyorsun yani :D
Daha yeni aldım ule dur bi tadını alayım:icon_wack

frende Drift Spec olman limitörden kaynaklanıyor olabilir aynı sorunu ben yasıorm suanda geniş taban lastikle tümsekli yolda sag sol geziorm ama frende kıcı sallaması arkaların kitlemesi olayı arkada şase ile dingil arasında limitör olması gerekio bu araclarda arkaya insan yük bindiginde daha fazla basınc uyguluyor arka frenlere doğal olarak arac düşük oldugu için ve yayın saşeyle dingil arasında oldugu iiçin limitör arkalara fazla baskı uygulayabilir yük var zannedip..

MuratGürakan
20-05-2010, 01:44
frende Drift Spec olman limitörden kaynaklanıyor olabilir aynı sorunu ben yasıorm suanda geniş taban lastikle tümsekli yolda sag sol geziorm ama frende kıcı sallaması arkaların kitlemesi olayı arkada şase ile dingil arasında limitör olması gerekio bu araclarda arkaya insan yük bindiginde daha fazla basınc uyguluyor arka frenlere doğal olarak arac düşük oldugu için ve yayın saşeyle dingil arasında oldugu iiçin limitör arkalara fazla baskı uygulayabilir yük var zannedip..

ama öylede olsa iki tarafıda aynı oranda fazla sıkmazmı o haldede sağa sola atmaması gerekmezmi benzinlidede aynı yay aynı jant lastik vardı ama yapmıyordu böyle saçmalıklar:S

Ahmet.S
20-05-2010, 09:27
aracı daha çok bassın diye dizele benzinli yayı takan var. Dostum bence biran önce dizel için üretilen yaydan al hiç uğraşma

levent
20-05-2010, 09:39

1.8, 1.3 CDTI, 1.7 DTI, 1.7 CDTI

bu serı tek uretım olarak cıkıyor 3cm :)

benim arabaya göre dizel benzinli diye ayrım yapan tek firma toyotanın kendi aksesuar üreticisi tte :heyoo: 2.0 D4D lerin yayları farklı onlar 1300+ kg dalar stockken biraz ağırlar o sebepten dolayı.

oguzhan999
20-05-2010, 10:37
sıkıntı yaşanırmı bilmiyorum ama bi arkadaş yni ctroen c5 dizelinde benzinli yayı taktı 3.5 cm ama araba suan yerde baya bi düştü yol tutuş açısındanda hiçbir problem yaşamıyor

emirhan sph
20-05-2010, 13:26
Bncede yayla alakali degildir yaa.. Yani ne olabilrki. Benzinlilerin motoru daha hafif die dizel yayindan sertlik ayari farkli veya sarim sayisi veya alasimi. Peki bunun arabanin saa sola cekmesinde ne gibi bi etkeni olabilrki:beuj:.
Mesela benzinli yaylari daha yumusaksa dizellere gore arabaya fk deilde eibach takmis gibi dusunelim.Sarim sayisi farkliysa 5 lik degilde 3 luk yay takmis gibi dusunelim yada alasimi farkliysa ne bliim alman mali yerine fransiz mali takmis gibi dusunelim.:icon_wack. Sinir bozucu bi durum yav:Deli:

MuratGürakan
20-05-2010, 14:13
araçta kendi yayları ve 15 inç saç jantları varken sorun yoktu ayrıca yayı kullandığım araçtada aynı jantla beraberken muhteşemdi ama buna alınca birden sapıttı :S Taktırdığım gün rot balans yaptırdım acaba diyorum iyimi yapamadılarki detaylı bi baktırmayı düşünüyorum çok sinir bozucu sürekli geziniyorum yolda abuk subuk hareketler yapamıyorum çünkü uçacam bi tarlaya diye korkuyorum :D

TheAce
20-05-2010, 14:18
kilo farkından dolayı sıkıntı yaratabilir doğal olarak, misal 106 nın yayı 206yada 306 yada oluyor ama kilo farkından dolayı sıkıntı doğurabilir çok ince sıkıntılar...

pasa35
20-05-2010, 14:25
bence orj jant varsa onları tak bıde onlarla dene ozaman sıkıntı yoksa demekkı jant lastıktendır

i-tec
20-05-2010, 19:13
abısı ıkıısde ayrı katagorı dıesele gore ayrı benzınlınınkı ayrı astra h da bundada boyle bır sey vardır elbet

biliom meliide hiç vurma fln yapmadı bizim chnync cihanın araçta vardı..sağlıklı olan dizel araca dizel yayı kullanmak tabi ..ben risk alırım önü daha çok düşsün görüntü olsun diyenler takabilir..brovoda noolur bilmem..opelin amortisörleri serttir..benzinlide olsa yayı kaldırıyor olabilir

aynı şekilde corsa d cdti 3 kapı hastaces cem in aracındada benzinli med yay var oda sorunsuz kullanıyor. ön fena düştü ama ..ön lip takmanın imkanı yok