Orijinalini görmek için tıklayınız : aracına CARBON CLEAN yaptıran varmı arkadaşlar??
imparatoR
19-05-2010, 10:17
var ise eğer bi faydası olup olmadığı hakkında bahsederse sevinirim.
arattım fakat sitede bulamadım .
gelen cevaplara şimdiden teşekkürler..
imparatoR
19-05-2010, 10:19
http://www.carboncleanturkiye.com/test.htm
yapan firma sitesinde sıralamış ne kadar işe yarıodur bilmiyorum ,gelen cvp lara göre yaptrmayı düşünüyorum.
imparatoR
19-05-2010, 15:27
yokmu yaptıran bilgisi olan arkadaslar?
ben yaptırmıstım cıvıcte ole cokta bısı olduğunu hatırlamnıyorum acıkcası
Ben 2 aracımada yaptırdım 224 de etkisini hissettim.
741 ise öle çok bi fark olmadı ama tüketimin düştüğnü km hesabı ile fark ettim :)
En verimlisi ama Enjektörlerin sökülüp yapılması yani amaç enjektör temizliği ise
ama tabi carbonclean yakıtın komple yollarını yanma odalarınada etken oluyo yanma odasında kurumlaru falan alıyo zaten 30 dakikalık seansta egsozdan çıkan dumandan anlaşılıyor birşeyler yaptığı :)
imparatoR
20-05-2010, 07:48
gaz kullanımında 2 . vites 3000 li devirlerde ayağını gazdan çekip tekrar verdiğinde ufak bi sarsma durumu oluyor aracımda yüksek devirler vs de sıkıntı yok yada devir yüksek diye hissettirmiyo bilmiyorum.
carbon clean tavsiyesi söz konusu hatta nokta atışı olacak çözülecek deniyo..
Cihan Çizmeci
20-05-2010, 12:03
gaz kullanımında 2 . vites 3000 li devirlerde ayağını gazdan çekip tekrar verdiğinde ufak bi sarsma durumu oluyor aracımda yüksek devirler vs de sıkıntı yok yada devir yüksek diye hissettirmiyo bilmiyorum.
carbon clean tavsiyesi söz konusu hatta nokta atışı olacak çözülecek deniyo..
Deneyip görün :) Tvsiye edenlerde var etmeyenlerde :icon_tup:
biraz önce bogaz kelebegı felan temızlettım resmen şaşırdım araba nefes almıyormus ılk resımde ok la gosterdıgım yer sımsıyah bı tortu kaplamıs ve aradakı delık ufacık artık acılmıyor bıle
2ıncı resım ıse temızlenmıs halı ve arabanın resmen cıgerlerı acıldı:)
önce
http://i49.tinypic.com/xdzazr.jpg
sonra
http://i47.tinypic.com/2eluuls.jpg
timucintt
20-05-2010, 14:24
Carbon clean bazıları işe yaramıyor diyorda öyle bir işe yarıyorki... bazı 100.000 kmde olan araçlarda hiç etkisi olmazken daha 50.000 kmde olan bazı araçlardada mükemmel etkileri oluyor... yol koşulları emdiği pis hava düzgün hava yakıt karışımı olmayan araçlarda doğal olarak daha fazla karbon biriktirir motorda... mesela güneyde benzini kötü olan illerde carbon clean çok yararken istanbul izmir yöresinde daha temiz ve bakımlı istasyonların sattığı benzinler daha temiz iken motor daha temiz kalabiliyor... carbon birikimi tamemn aracn bakımı ve kullandığı benzin kalitesi ve kullandığı bujinin farklı olmasına kadar dayanabiliyor; yani çevre etkeni ve motorun çalışma durumuna kadar çok şey farkettiriyor carbon için.... Ama bazı araçlardada carbo cleanin enjektörleri bozduğunuda biliyorum...
ayrıca motor içi karbon clean yapılırken yapılabilinirse emme manifoldunu ve emee kelebeğinide söküp temizlemekte fayda var içi zift oluyor onların genelde...
ben rio'da da focusta da yaptırdım her ikisi de turbo dizeldi.
rio'da daha çok farketti. bence faydalı bi olay farkediyor.
gambit49
20-05-2010, 15:03
dizellerde inanilmaz fark gosteriyodu benzinli aracda da fark olur illaki
fakat aracin kmsi kac belli bir kmnın ustune tavsiye edilmez motorda yag eksiltme yapma riski dogar
imparatoR
20-05-2010, 16:47
teşekkürler gelen fikirler için.
yaptırmak makul görünüyo en kısa zamanda yaptırıp sonucu yazarım.
bu arada;
kaç bin km sonrası riskli olur acaba yağ eksiltme durumnda ?
yağ eksiltmeyi neden yapar?
yağ eksiltmenin sebebi önemlidir. check etmek lazım. eğer motordan degilse sorun yok. yani araç turbolu ise turbo yüzünden de yağ yakıyor olabilir. ama eğer motorun turbpsunda sorun yoksa ya da araç atmosferik ise, o zaman zaten bu tür şeyler yapmanın pek bi anlamı olmaz.
redbaron
20-05-2010, 22:56
bende dusunuyorum aslinda yaptirsammi arkadaslar ne gibi faydasini gorurum?benim arac icinde gerkli olurmu banada biri yardimci olursa sevinirim, arac 140bin de amerikan otomatik vites ve uzun vites oranlari yuzunden sehir icinde 3500dd i gectigim olmuyor hep 2000-3500 arasi vites atiyor.gereklimidir carbon clean? yaklasik 10bin kmdir de lpg var.
2000 yılında enjeksiyonlu astra'ma yaptırmıştım, o zamanın şartları ve bilgi dağarcığımızla hoşumuza gitmişti ve psikolojik olarak fayda görmüştüm :D
not : 2000'de maaşım 350 lira, carbon clean 50 lira filandı, iyi para bayılmıştım :)
bogaz temızlıgının yag yakmayla ılgısı ne???bırı acıklayabılrmı:)
PPR engineering
23-05-2010, 08:15
enjektörleri neden bozsun andım öle yazanda olmuş.aksine temizliyo hiç yaptırmadım ama yaptırmakta istiyorum..