Orijinalini görmek için tıklayınız : Abs + esp eklenebilir mi?
G.S.İ_07
24-05-2010, 15:11
Selam forum ahalisi,kafamı kurcalayan bir soru var bunu kafamdan silmek istiyorum.Şöyle ki;günlük kullandığım corsa c 1.4 sport aracımda abs yokmuş,normalde olanlarıda var olmayanlarıda ama benimkinde yok.Şimdi ilerde vaktim olduğunda motora yüklenceğim şimdi değil.Bir araca sonradan abs ve bunun beraberinde esp eklenebilir mi?Yol tutuş arttırmak adına ileride proje aracım olmasını istiyorum şehir içi günlük kullanım olacak .Kimileri çok zor yapsanda orjinali gibi olmaz vs vs dedi birde sizden fikir almak istiyorum..
ilk kez duyuyorum boyle bıseyı ama durma icin filan diyosan. abs yerine fren kitleri var onlardan uygulayabilirsin !
tabı bu soledigim en bilindik bisey belki abs de takılıyodur bilenler yazar.
S.Özeren
24-05-2010, 15:55
ESP eklenceğini zannetmiyorum ama bilgim yok..
esp zorda abs eklenebilir , abs li modelin fren merkezi abs beyni vs ile sanırım hallolur.
Golf 4 lere yapıyorlar sonradan ESP. ESP'li versiyonun tertibatı montajlanarak tabiki. ABS yapılabilinir ama ucuza mal olucağını sanmıyorum. Misal 2003 öncesi ABS olmayan bir 206 ya ABS Takmak için taşıyıcı fren hortumları fren pompası ve bir kaç elektronik değişmesi gerekiyor. Çıkmaları bile 1500 lirayı geçiyordu.
G.S.İ_07
24-05-2010, 18:47
Yani kesin olarak sağlıklı bir şekilde eklenebiliyor mu abs ve olursa esp sonradan aracıma?
Benimkilerin aynı kasadan farklı modellerin yurt dışında esp lileri bile standart ama esp spor modellerde iptal olmuyormuş sürekli devreye giriyormuş sert kullanıma olanak vermediği için kullanlar iptal ettiriyormuş.Parça sorun değil araç doruk opelden alınma zaten.
Golf 4 lere yapıyorlar sonradan ESP. ESP'li versiyonun tertibatı montajlanarak tabiki. ABS yapılabilinir ama ucuza mal olucağını sanmıyorum. Misal 2003 öncesi ABS olmayan bir 206 ya ABS Takmak için taşıyıcı fren hortumları fren pompası ve bir kaç elektronik değişmesi gerekiyor. Çıkmaları bile 1500 lirayı geçiyordu.
esp golfe oluyorsa borayada olur demek :)
ama 4kasa için tertibat nereden bulacaksın ve kaça çıkar orası meçhul
G.S.İ_07
24-05-2010, 20:36
Yani kesin olarak sağlıklı bir şekilde eklenebiliyor mu abs ve olursa esp sonradan aracıma?
Benimkilerin aynı kasadan farklı modellerin yurt dışında esp lileri bile standart ama esp spor modellerde iptal olmuyormuş sürekli devreye giriyormuş sert kullanıma olanak vermediği için kullanlar iptal ettiriyormuş.Parça sorun değil araç doruk opelden alınma zaten.
Bilen birisi yok mu:beuj:
corsa b 1.4 sport vardıda c kasada sport varmıydı?comfort olmasın?
G.S.İ_07
24-05-2010, 21:14
corsa b 1.4 sport vardıda c kasada sport varmıydı?comfort olmasın?
c kasa comfort 3 kapı hatchback olarak geçiyor.3 kapı ya ben o yüzden şport diyorum:hahaha:
G.S.İ_07
24-05-2010, 22:00
UP + 1903
eğer aracınıın yurtdışındaki diğer versiyonlarında varsa esp donanımı o araçlardan çıkma esp tertibatını alıp sizinkine takabilirsin tabi meşakkatli bir iştir biraz. :)
Satıp aynısının absli ve esplisini alırsın :) Bu daha mantıklı bence , en nihayetinde arac aynı araç :) Sadece plakan değişir :)
devil_berk22
24-05-2010, 23:18
esp eklenebiliyor ancak aracın öncelikle 4 tekerininde disk olması gerekiyor astra h larda bu şekilde corsadada pek farklı olduğunu sanmıyorum
caglarcb
24-05-2010, 23:35
tro olur. :)
S.Özeren
24-05-2010, 23:38
esp eklenebiliyor ancak aracın öncelikle 4 tekerininde disk olması gerekiyor astra h larda bu şekilde corsadada pek farklı olduğunu sanmıyorum
arkalar kampana corsa c de
G.S.İ_07
24-05-2010, 23:47
Satıp aynısının absli ve esplisini alırsın :) Bu daha mantıklı bence , en nihayetinde arac aynı araç :) Sadece plakan değişir :)
Ahaha bu araç çok zor buldum kardeşim Doruk oelin sahibin aracıydı yakınımz kendsi sıfır gibi nerdeyse maaşallah.
Aynı değil heralde
tro olur. :)
:beuj:
Evet benim model kampana
S.Özeren
24-05-2010, 23:49
Esp ' li corsa c yokki zaten ? varda benmi bilmiyorum
G.S.İ_07
24-05-2010, 23:50
Esp ' li corsa c yokki zaten ? varda benmi bilmiyorum
Var kardeşim olamz mı yurt dışındakiler esp li hatta adamlar devreden çıkmıyor diye iptal ediyorlarmış geçen gün okudum yabancı forumda.
S.Özeren
24-05-2010, 23:52
Yurt dışında olabilir de TR de yok dimi ?
G.S.İ_07
24-05-2010, 23:54
Yurt dışında olabilir de TR de yok dimi ?
burdada c kasa gsi larda vardı yanlıs hatırlamıyorsam.
:heyoo:Opelciler yardım eder şimdi ..
S.Özeren
24-05-2010, 23:58
bende c 'mi satalı 2 ay olduda ben duymadım olsa bile çok tuzlu olucağı kesin :icon13:
G.S.İ_07
25-05-2010, 00:16
bende c 'mi satalı 2 ay olduda ben duymadım olsa bile çok tuzlu olucağı kesin :icon13:
Sende ne vardı _? duyamdım derken abs ve esp ekleme gibi uçuk gelen birşeyi mi duymadın yoksa c gsi larde esp olduğunu mu:beuj:
devil_berk22
25-05-2010, 00:23
eğer arkalar kampanaysa önce disk takıcak(imkansız gibi birşey) daha sonrada gerekli ekipmanları getirip montaj ustası bulup takacak bu işin olmasıda doğal olarak imkansız gibi birşey
devil_berk22
25-05-2010, 00:26
Ilk olarak ABS ve ESP Bosch firmasi tarafindan bulunmus iki adet cok onemli emniyet unsurlaridir. Astra H ve Zafira B tipi araclarda eski tip otomobillerin aksine ESP ABS beyni ile birlestirilmistir. Bu sute ayni zamanda Golf V, Renault Megane gibi diger firmalarin araclarinda da ayni sekilde uygulanmakta, Bizim araclarimizda kullanilan iki tip ABS beyni bulunmakta bunlar asagidaki gibidir.
ABS MK70 Tipi :
Bir tek ABS var baskada hic bir seyi yok.
ABS MK60 ESP Tipi:
3 farkli modeli var her biri asagidaki ozellikleri iceriyor :
Basic Tipi Dedikleri :
Anti-lock brake system (ABS)
Traction control system (TCS)
Electronic Stability Program (ESP)
Option 1 li :
Understeer control logic (UCL)
Cornering braking control (CBC)
Trailer stability program (TSP) for trailer operation
Integral body control (ICC)
Option 2 li : (Option 1 ek olarak)
Deflation detection system (DDS)
Hydraulic brake assist (HBA)
Hill-start assistance (HSA)
Bunlari yazdiktan sonra araclari 4 tekerden disk olan ve tum benzinli araclar ile 1.3 ve 1.7 dizel astralarin hepsine asagidaki parcalar degiserek ESP ve yukaridaki zamazingolarin hepsi eklenebiliyor.
Degismesi ve eklenmesi gereken parcalar : (Parca Numarasi ve fiyatlar sonra eklenecek ancak sifir almaya kalkarsaniz (bunlarin hepsi en az bir 4000 TL tutar )
1. Simdi degismesi gereken en phali ve onemli parca ABS beyni bunu MK70 modelinden MK60 ESP modeline yukseltecegiz.
2. Fren merkezindeki silindire giren valf degisecek bu ucuz bir parca cok oneli degil.
3. Yaw Rate Sensor eklencek. Bu parca biraz pahali ancak resetlemeye falan gerek duymuyor cikma cok rahat bulunur. Bu parca el frenin hemen yaninda duruyo eger araciniz 4 tekerden diskli ise yaw rate sensorun soketi hazirdir. Kablolama falan ugrasmyorsunuz.
Alıntıdır
Başka bir forumdan astra h ile ilgili bir sonradan esp takma konusudur bu
G.S.İ_07
25-05-2010, 00:27
eğer arkalar kampanaysa önce disk takıcak(imkansız gibi birşey) daha sonrada gerekli ekipmanları getirip montaj ustası bulup takacak bu işin olmasıda doğal olarak imkansız gibi birşey
Arkalar kampana evet de disk e cevirtmek neden bu kadar zor mu ya?parcaları ayarlatırım usta da sorun deıl ama kampana ları dıske cevrımek mı zor?maliyeti ayrı tabı cok alakasız bır fıyat tutarsa tabı kı mantıksız olur yapmak.
devil_berk22
25-05-2010, 00:33
Arkalar kampana evet de disk e cevirtmek neden bu kadar zor mu ya?parcaları ayarlatırım usta da sorun deıl ama kampana ları dıske cevrımek mı zor?maliyeti ayrı tabı cok alakasız bır fıyat tutarsa tabı kı mantıksız olur yapmak.
aynı soruyu corsa d için sorulmuştu arkaları disk yapıp sonrada esp yapalım diyerekten ancak bayağıca kamaşık yollardan geçilmesi gerektiği imkansıza yakın birşey olduğu belirtilmişti
G.S.İ_07
25-05-2010, 00:35
Ilk olarak ABS ve ESP Bosch firmasi tarafindan bulunmus iki adet cok onemli emniyet unsurlaridir. Astra H ve Zafira B tipi araclarda eski tip otomobillerin aksine ESP ABS beyni ile birlestirilmistir. Bu sute ayni zamanda Golf V, Renault Megane gibi diger firmalarin araclarinda da ayni sekilde uygulanmakta, Bizim araclarimizda kullanilan iki tip ABS beyni bulunmakta bunlar asagidaki gibidir.
ABS MK70 Tipi :
Bir tek ABS var baskada hic bir seyi yok.
ABS MK60 ESP Tipi:
3 farkli modeli var her biri asagidaki ozellikleri iceriyor :
Basic Tipi Dedikleri :
Anti-lock brake system (ABS)
Traction control system (TCS)
Electronic Stability Program (ESP)
Option 1 li :
Understeer control logic (UCL)
Cornering braking control (CBC)
Trailer stability program (TSP) for trailer operation
Integral body control (ICC)
Option 2 li : (Option 1 ek olarak)
Deflation detection system (DDS)
Hydraulic brake assist (HBA)
Hill-start assistance (HSA)
Bunlari yazdiktan sonra araclari 4 tekerden disk olan ve tum benzinli araclar ile 1.3 ve 1.7 dizel astralarin hepsine asagidaki parcalar degiserek ESP ve yukaridaki zamazingolarin hepsi eklenebiliyor.
Degismesi ve eklenmesi gereken parcalar : (Parca Numarasi ve fiyatlar sonra eklenecek ancak sifir almaya kalkarsaniz (bunlarin hepsi en az bir 4000 TL tutar )
1. Simdi degismesi gereken en phali ve onemli parca ABS beyni bunu MK70 modelinden MK60 ESP modeline yukseltecegiz.
2. Fren merkezindeki silindire giren valf degisecek bu ucuz bir parca cok oneli degil.
3. Yaw Rate Sensor eklencek. Bu parca biraz pahali ancak resetlemeye falan gerek duymuyor cikma cok rahat bulunur. Bu parca el frenin hemen yaninda duruyo eger araciniz 4 tekerden diskli ise yaw rate sensorun soketi hazirdir. Kablolama falan ugrasmyorsunuz.
Alıntıdır
Başka bir forumdan astra h ile ilgili bir sonradan esp takma konusudur bu
Eyvallah kardesım ugrasmıssın benım ıcın saolasn.Ama ben dıyoeum kı yurt dısında flan bulsam aynı model zaten yanı zaten opel yapmıs ve var satıyor sadece benım araca uyarlamak mesele ama ne kadar a olur nasıl olur bunun kritği lazım :icon_tup:
devil_berk22
25-05-2010, 00:41
Eyvallah kardesım ugrasmıssın benım ıcın saolasn.Ama ben dıyoeum kı yurt dısında flan bulsam aynı model zaten yanı zaten opel yapmıs ve var satıyor sadece benım araca uyarlamak mesele ama ne kadar a olur nasıl olur bunun kritği lazım :icon_tup:
tamam dostum yapmışta kime taktırcaksın türkiyede onu soruyorum ? tampon falan değilki bu al tak hemen.. ama ustan varsa takarım diyorsa e-bay dan parça alıp montajlatmaya başlayabilrsn
G.S.İ_07
25-05-2010, 00:43
tamam dostum yapmışta kime taktırcaksın türkiyede onu soruyorum ? tampon falan değilki bu al tak hemen
Kardesım opel yetkılı servısı var orada dedım yaparlar heralde.Haklısın zor bir uygulama , orada onu yapak usta varmı yok mu o dsa ayrı terane.
G.S.İ_07
26-05-2010, 21:55
Bu cevaplardan anladığım kadarıyla eklenebılıyor abs ve esp ama parçaların montajını yapacak usta ve malıyetı sorun oluyor heralde ..Başka fikri olan yok mu konu hakkında kimseden başka cevap gelmiyor:icon13:
Şimdi yapılmaya yapılır ama kafayı yedirtir. Nie. Çünkü ESP'de direksiyonda bile sensör var. Direksiyon açı sensörü. Arabanın savrulma ve yanal hareketleri aldığı sensörlerden gelen bilgi ile direksiyon açısını karşılaştırıyor. Araba direksiyonun tutulduğu yani söförün istediği yöne gidiyorsa sorun yok. Yok terse gidiyorsa sorun var diyip işleme geçiyor. Aslında bizim kör düzen servislerimiz değilde yurt dışında olsak rot balans yaptırırken arabayı bilgisayara bağlayıp direksiyon açı sensörünün ayarlanması bile gerekiyor. Çünkü rot ayarında direksiyonu kafasına göre düz tutan ustaya göre belki direksiyon düz ama bilgisayara göre belki 2-3 derece sağda yada solda. Demem oki araca tüm gerekli parçalara takarsan olur ama çok fazla parça kablo ve elektronik işi var ve oldukça maliyetli.
G.S.İ_07
26-05-2010, 23:51
Şimdi yapılmaya yapılır ama kafayı yedirtir. Nie. Çünkü ESP'de direksiyonda bile sensör var. Direksiyon açı sensörü. Arabanın savrulma ve yanal hareketleri aldığı sensörlerden gelen bilgi ile direksiyon açısını karşılaştırıyor. Araba direksiyonun tutulduğu yani söförün istediği yöne gidiyorsa sorun yok. Yok terse gidiyorsa sorun var diyip işleme geçiyor. Aslında bizim kör düzen servislerimiz değilde yurt dışında olsak rot balans yaptırırken arabayı bilgisayara bağlayıp direksiyon açı sensörünün ayarlanması bile gerekiyor. Çünkü rot ayarında direksiyonu kafasına göre düz tutan ustaya göre belki direksiyon düz ama bilgisayara göre belki 2-3 derece sağda yada solda. Demem oki araca tüm gerekli parçalara takarsan olur ama çok fazla parça kablo ve elektronik işi var ve oldukça maliyetli.
SAol dostum bu yazdığın normal esp kullananlarıda ilgilendiriyor bir bakıma aslında zamanla dıreksyon acıları degısırse kı olur heralde kontrol ettrımelerı gerekır dıkkatlı o zaman:icon_tup:Şimdi ben bunu yapmak ıstesem ne kadar patlar ortalama fıkır ıcınyanı abs ve esp bulsam takması her seyı.:beuj:
S.Özeren
26-05-2010, 23:52
Sende ne vardı _? duyamdım derken abs ve esp ekleme gibi uçuk gelen birşeyi mi duymadın yoksa c gsi larde esp olduğunu mu:beuj:
2001 corsa c 1.4 16v TR ' de duymadım esp olduğunu bence eklenmeside imkansız gibi bişey