Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : SS Clio Rs - VE Clio Rs "ölümüne top speed" :))

Sayfa : 1 [2]

clıosport_ph1
30-05-2010, 12:12
Alican bir hata yapmayasın böyle dillere düşürüyorlar adamı
Yani bu bana 1.5 tır koyuyorsa hep koyması lazım
O videolarda hepmi koyuyor anlayamadım
Bu sayfanın başındaki videolarda bariz bir şekilde o videoda hata yaptığım belli
Uyma sen Kemale :)
Hep geçse dersin tamam geçiyor ama muallak oluyor orda
Bende geçiyorum yani o videolarda

dert etmeye gerek yok :)
Ve Rs den cekılen vıdeo lar eklensin herkez anlıycak ne oldugunu zaten :)

chiefkadir
30-05-2010, 13:05
Evet onu demeyi unuttum
Arabada 3 kişiydik ayrıca 3 KG ciğer vardı :D:D:D
5. viteste devirde kestirdik ya gam yemem artık :D
tam 7000-7100 civarı kesti
Sürat 250 yi geçikti :D:DEski Rs'imle 240 gördüm birkaç kez ama 250 denememiştim, neden kesti ecebola 7000 lerde ? Korumayamı aldı ? Alper hoca 250 geçtiği videoları vardı:beuj:

clıosport_ph1
30-05-2010, 13:59
Eski Rs'imle 240 gördüm birkaç kez ama 250 denememiştim, neden kesti ecebola 7000 lerde ? Korumayamı aldı ? Alper hoca 250 geçtiği videoları vardı:beuj:

arac tamamen stock zaten hesaba gore tam olarak 5. vites 7000 de kesmesı lazım
ve denemelerımız sonucu bunu gorduk aracta chıp veya kısa sanzıman yoktur
251 de kesıyor

Cliosportve
30-05-2010, 14:33
Eski Rs'imle 240 gördüm birkaç kez ama 250 denememiştim, neden kesti ecebola 7000 lerde ? Korumayamı aldı ? Alper hoca 250 geçtiği videoları vardı:beuj:

Araç Serkanda bahsetmiş
Chip yok zaten devir orda kesti
195-45-15 lastik ebatları
Belki kesmese devam ederdik 260 lara:)
Araçta 70 mm egsozt orta susturuculu - Hava filtresi var başkada birşey yok
3 kişide yaklaşık 250 KG yiz birde 3 kg ciğer var dediğim gibi :)
250 yi geçikti

TaGo
30-05-2010, 15:02
orjinal lastik ölçüsü 195-45-15 değil sanırsam (bakın bimediğim için sanırsam diorum). Küçük olduğunu düşünürsek zaten gerçektede 250 görememişsiniz ;)

chiefkadir
30-05-2010, 15:27
Evet Tarkan haklı 45 yanak % 4,5 hata demek oda 200km de 9km 250km de 12-13km hatalı gösterir kadranda.. Ben aracın Chipsiz olduğunu düşünmedim :)
Chip+egzantrik vs. ile 8000dd leri dönmeyi düşünüyorum 5.vites orjianal şanzıman 280km :D Tabi ben kısa ile 240 felan görecem ;)
Ayrıca gps ile kadran ölçtük Rs'lerde % 3-4 kadran fazla :)

Ek.Civic_Spoon
30-05-2010, 16:00
ben videoların hepsini izledim 3 tanesinde SS bariz bir ara ile geçmiş
2-3 tanesinde iyice alt devir basılmış 45 yanak avantajıyla biraz VE ilk başlarda önde gitsede sonra SS yine gelip geçiyor hemde öyle böyle gelme değil
VE nin ise geçtiği video görmedim 3-4 tanesinde sadece kafakafaya gibi gidiliyor çok yüksek süratlere çıkılırsa VE yine geriye düşüyor bazen fark yarım boy bazen 1 boy oluyor
VE nin önde bitirdiği bir roll görmedim ben VE den çekilen videoların hepsini koyarsanız izleyelim ;)
şunuda unutmamak gerek VE 45 yanak SS ise orjinal 50 yanak ile basıyor ayrıca VE de 70mm egzos SS te orjinal 51mm egzos boruları duruyor araçları bir tutmaya gerek yok çok büyük konuşmamak gerekiyormuş ;)

Cliosportve
30-05-2010, 16:03
Evet arabanın orjinali 195/50/15
Bende takılı 195/45/15
Zaten 253-255 KM gibi birşeydi ekranda en azından görmüş bulunduk
Fakat şöyle bir durumda var KM sayacı KM okumayı lastiklerden almıyor RS lerde
Şanzımandan alıyor şanzıman oranlarınıda değiştircek halimiz yok ya
Orjinal şanzıman var bende

Ek.Civic_Spoon
30-05-2010, 16:05
güzel kardeşim 45 yanak şanzımanı %3,5 gibi bir değerle kısaltıyor bu yüzden kısa şanzıman etkisi görüyor 45 yanak araçta

TaGo
30-05-2010, 16:06
Dostum şanzımandan alması yada abs devir sensöründen alması fark etmez. Araba senin lastik ölçüsü değiştirdiğini bilemes. Ben bu devirde şu hızı göstermeliyim der. Yani sen lastiğin ölçüsünle oynadıkça o satndarda göre göstermeye devam eder...

Dou
30-05-2010, 16:08
Dostum şanzımandan alması yada abs devir sensöründen alması fark etmez. Araba senin lastik ölçüsü değiştirdiğini bilemes. Ben bu devirde şu hızı göstermeliyim der. Yani sen lastiğin ölçüsünle oynadıkça o satndarda göre göstermeye devam eder...

Şanzımandan okursa hız değişmez

Ama abs beyninden okursa hız değişiyor ;)

Cliosportve
30-05-2010, 16:09
ben videoların hepsini izledim 3 tanesinde SS bariz bir ara ile geçmiş
2-3 tanesinde iyice alt devir basılmış 45 yanak avantajıyla biraz VE ilk başlarda önde gitsede sonra SS yine gelip geçiyor hemde öyle böyle gelme değil
VE nin ise geçtiği video görmedim 3-4 tanesinde sadece kafakafaya gibi gidiliyor çok yüksek süratlere çıkılırsa VE yine geriye düşüyor bazen fark yarım boy bazen 1 boy oluyor
VE nin önde bitirdiği bir roll görmedim ben VE den çekilen videoların hepsini koyarsanız izleyelim ;)
şunuda unutmamak gerek VE 45 yanak SS ise orjinal 50 yanak ile basıyor ayrıca VE de 70mm egzos SS te orjinal 51mm egzos boruları duruyor araçları bir tutmaya gerek yok çok büyük konuşmamak gerekiyormuş ;)

Bariz geçmeler yok izledim demeler neye göre bunu söylüyorsun sanki yanımızdaydın
Bizdede videolar mevcut yani ille bir kafa karıştırma yapıcaksınız
Hep aynı dava
Evet 2 kere öndeydiniz fakat kendi hatalarımdan geçildim
Madem çok iyi ya aracınız niye diğer hepsinde geçemediniz
Yani Okan dostumuz diyoruz ama arayı kızıştırıyorsunuz boş yere
Bariz kimse kimseyi geçemiyor
Adam ben 4. vitesten 5. vitese atıyorum o halan 4 . viteste gidiyor neye göre gidiyor
Tabiki ben 5. viteste giderken o 4. viteste devam ederken önüme geçicek ama sonrasında yakalıyorum ve geçiyorum sonra tekrar kafa kafaya oluyor
Neyin peşindesin sen anlamış değilim

TaGo
30-05-2010, 16:13
Şanzımandan okursa hız değişmez

Ama abs beyninden okursa hız değişiyor ;)

mantığını aıklarsan sevinirim??

Şanzıman senin lastik ebatının değişikliğini nasıl algılıyor??

Ek.Civic_Spoon
30-05-2010, 16:17
lastik ebadı değişsede şanzıman ve hız göstergesi aynı oranda çoğalır ve azalır değişen tek şey yere göre hız göstergede fazla gözükür bu yüzden 45 yanakla çapı küçültürseniz araç deviri daha kolay çevirir fakat normalde yere göre 100kmh da kesiciye giriyorsa sen kadranda gene 100 görürsün ama yolda atıyorum 80 de kesiciye girersin 45 yanak ara hızlanmalarda fayda sağlar araca

TaGo
30-05-2010, 16:22
tamam zaten bu tüm sistemler için aynıdır; sistemin abs sensöründen-şanzımandan yada diffden ölçmesine göre değişmeski... Aracınız asla sizin lastikteki değişiminizi kendisi algılıyamaz ;)

Dou
30-05-2010, 16:22
mantığını aıklarsan sevinirim??

Şanzıman senin lastik ebatının değişikliğini nasıl algılıyor??

Çünkü lastik ölçüsünü değiştirirsen, tekerin tur sayısı değişir. Abs beyni de tekerin tur sayısına göre ölçüm yaptığı için oynama olur, tekerin çapı %1.3 artarsa (misal), sen 100 km ile giderken (öyle gösteriyorsa takometre), 101.3 ile gidiyor olacaksın gerçek km

Eğer arac abs beyninden değil, şanzımandan okuyorsa takometrede hız değişmez, siz %10 bile değiştirseniz yine 5. vites 2000 devirde 100 km gösteriyorsa yine onu gösterir.

TaGo
30-05-2010, 16:24
hatalı olduğunun nokta birinde değişkeni yer yüzeyi diğerinde ise motorun devir alman. Değişken tektir. Hareket motordan gelir. Senin lastik ölçüsü değiştirmen tabikide tur sayısına etki eder, ancak yere verilen tur sayısını değiştirir, motordan gelen devir sayısını değiştirmes. Sen orda yanlışa düştün

Schumi
30-05-2010, 20:18
Çünkü lastik ölçüsünü değiştirirsen, tekerin tur sayısı değişir. Abs beyni de tekerin tur sayısına göre ölçüm yaptığı için oynama olur, tekerin çapı %1.3 artarsa (misal), sen 100 km ile giderken (öyle gösteriyorsa takometre), 101.3 ile gidiyor olacaksın gerçek km

Eğer arac abs beyninden değil, şanzımandan okuyorsa takometrede hız değişmez, siz %10 bile değiştirseniz yine 5. vites 2000 devirde 100 km gösteriyorsa yine onu gösterir.

Bu dediğin misal hangi araçta oluyor. Çünkü Peugeot'larda hız ABS üzerinden okunur ancak jant lastik ölçüsü değiştirsende bun beyin anlamaz. Zaten anlayamaz. Farzı misal senin dediğini kabul etsek. Aracı 250 ile giderken boşa alırsan şanzıman ile işin kalmaz. Tek okunacak kısımı ABS sensörü. Bunu okuyan bilgisayar neyi neyle karşılaştıracakta tur sayısının arttığını söyleyecek ve doğru bir hesaplama yapıp doğruyu tutturcak ki. Mağlesef öyle olmaz. ABS ile tur sayısını alır. Aracın donanımı ile beraber verilen jant lastik oranını bilen göstergede ezbere hızı gösterir.