Orijinalini görmek için tıklayınız : filtreden gelen ıslık sesi
sagomodaney
25-05-2010, 15:31
hava filtremden gaza bastığım her zaman ıslık sesi geliyor.Bunun nedeni ne olabilir? Filtreyi değiştirsem sorunu çözermiyim acaba.. (93 civic si)
dragstar
25-05-2010, 16:09
arkadaşın si danda geliyordu açık filtre kiti vardı
filtrenin sesi o rahat ol arkadasım
aynen filtre piyasa malı ise yapıyor sesi AEM taktım sustu.. :D
EMRE-5843
25-05-2010, 17:07
açık hava filtresi ise sorun yok bendeki öküz gibi bağırıyo:)
aynen filtre piyasa malı ise yapıyor sesi AEM taktım sustu.. :D
bendede aynı sorun var:D filtrede AEM:soru:
bendede simota kit var bendende aynı ses geliyor
olcay_bora
25-05-2010, 17:25
gayet normal endişelencek bir durum yok
sumunder
25-05-2010, 18:14
gaz kelebeğini radar hondaya göster bizimkini çözdü
gaz kelebeğini temizleyince yapıyor genelde..
bı ara benım aracımdada oyle bır ses olmustu,sonra kendı kendıne duzeldı bende anlamadım,ruzgar gıbı estı gectı:D bende kelebegı temızledıkten sonra cıkmaya baslamıstı..
bendede simota kit var bendende aynı ses geliyor
kanka 3.4 kit deyiştirdim hepsinden aynı ses geliyor yapıcak bişy yok filitre kiti ile ilgili bişy deyil o hiç filitre takmadan bile geliyor:D
hava filtremden gaza bastığım her zaman ıslık sesi geliyor.Bunun nedeni ne olabilir? Filtreyi değiştirsem sorunu çözermiyim acaba.. (93 civic si)
belli devirlerde geliyor sadece deyilmi:soru:
kayaakin
25-05-2010, 21:25
o ses benim hosuma gidiyodu kit varken :D
havanın kelebekten geçerkenki kıvrılmasına bağlı çıkıyor. benim arabamda gelmiyor ama arkadaşınkinde geliyor. çok da hoşuma gidiyor :))
1,4 civiclerden daha çok geliyor o ses.benim eski aracımdada vardı bende araştırdım gaz kelebeğinin emişindne kaynaklanıyormuş.sorun teşkil edecek bişe değildi.hatta sonradan hoşuam gider oldu:D
meLaNchoLic
25-05-2010, 23:40
turbo sesi gibi cıkıo bazen o sesler bi arkadaşın arabasında duymustum :D deigişik ama güzelses ya :D
benm onceki 1.4 de vardı o ses ama bi kontrol et istersen biyerden hava kaçırıyo olabilirr kit baglantı yerlerini iice kontrol et bence benm ole idi geçti baya rahatsız etyodu benii
aynı sorun abimin civic si sidede var ben boğazı söktüm temizledim gene yapıo o filtredende değil.. herkes filtreden dio benim esayda öle bi sorun yok ama ben diğer si yi çözemedim
iattan olabilir mi? bende de boru aem v1 filtre aem dryflow. ben iat deliğinden geldiğini düşünüyorum :)
gaz kelebegınde orda ayar vıdası var fazla acıldıgında hava fılıtresı zırıldamaya baslar.ordan ayar yapaılırsınız ama bence gerek yok hıc bır zararı olmaz.
hondalarda açık hava filtresi varsa fabrikasyon gibi çoğundan geliyo...
RottingChrist
27-05-2010, 02:02
benimkinde yok ama arkadaşınkinde var. supercharger gibi :)
gaz kelebegınde orda ayar vıdası var fazla acıldıgında hava fılıtresı zırıldamaya baslar.ordan ayar yapaılırsınız ama bence gerek yok hıc bır zararı olmaz.
+1990 gaz kelebeğinin solunda bulunan vidayı biraz gevşeltin o ıslık sesi kesilir sonuna kadar sıkılı oldugunda her gaza bastığınızda fıyk fıyk ötersiniz
sagomodaney
23-06-2010, 15:05
belli devirlerde geliyor sadece deyilmi:soru:
sadece belirli devirlerde geliyo 2.0 2.5 devirlerde 3000-4000 filan bişey yok.
gaz kelebeğinin solunda bulunan vidayı biraz gevşetin...
bunu deneyeceğim denedikten sora tekrar yazarım teşekkürler ;)
---caner---
23-06-2010, 15:38
aynen bendede var 97 vti.gaz kelebeğini temizledik öyle başladı.ama güzel bi ses ya çakma turbo :)
Viper_Si
23-06-2010, 16:00
+1990 gaz kelebeğinin solunda bulunan vidayı biraz gevşeltin o ıslık sesi kesilir sonuna kadar sıkılı oldugunda her gaza bastığınızda fıyk fıyk ötersiniz
Arkadaşın dediği gibi o vidayı biraz oynarsanız o ses geçer:) Ama rolantide problem yaşayabilirsiniz. ses önceleri benimde hoşuma gitmiyordu ama çakma turbo sesi gibi bisey:D motora bi zararı yok;)
fsunnetci
23-06-2010, 19:03
gaz kelebeğine ayar yaparsan düzelir..
cıvıc si
23-06-2010, 21:08
güzel bi ses o ya benim eski sedan si'dede vardı zararsız bi ses 2.5 3.0 devir arası yapıyodu herhalde hep o devırde ıslıkla gidiyodum :D
8.000rpm
23-06-2010, 23:55
gaz kelebeğinden geliyor
normalde kelebek etrafında olan bir kaplama maddesi eğer ki temizlik yapılmışsa gidiyor
sonra da hava akarken ıslık çalıyor
radar honda şeref usta işin ilacı
:D
Gaz Kelebeğinden Kaynaklanan Bişey Sanırım.
Bizim Si'dede Yapıyordu.