Orijinalini görmek için tıklayınız : Yg Ek Gti Al Vts
http://www.streetfire.net/video/video00463gp_2016477.htm
http://www.streetfire.net/video/video00533gp_2016476.htm
http://www.streetfire.net/video/video00523gp_2016474.htm
http://www.streetfire.net/video/video00503gp_2016479.htm
http://www.streetfire.net/video/video00443gp_2016478.htm
YG
ince conta
kısa 14.60
timing
düz boru 51
sebring egzoz
filtre
EK
İnce conta
kısa 14.60
timing
Süper sprint egzoz
filtre
Saxo
port polish
ince conta
chip
siboplar değişik
düz boru
egzoz
filtre
Şimdi sizler işi bilen adamlarsınız ;) elimizde olan video bu kadar başkasında varsa yüklerlerse sevinirim ;)
İyi seyirler .
valla EK örneği olmayan bir araç heralde. maaşallah
Ek.Civic_Spoon
27-05-2010, 12:24
YG baya başarılıymış beklemiyordum bukadar
maşallah araçlara.EK ye diyecek laf yok:)
Gokhan43
27-05-2010, 12:32
Maşallah hepsine :)
Maşalllah araçlara. Ek başı çekmiş gene maşallah selçuk ayrıca.
Denemeler güzel olmus masallh araclara..
yiit bide hangi araç oldukları yazana kanka ordan çözelim biraz ek. yg ilemi deniyo yoksa vts ile mi :)
1.videoda EK AL kesiciye kadar .
2. videolar EK YG denemeleri yanımda selçuk var EK de mami .
3. videoda YG ile AL deniyoruz
4.videoda AL ortada en solda EK en sagda YG
5.videoda YG AL denemesi Pek sağlıklı değil denemeler gaz kesildiginden dolayı ;)
Maksat ses olsun ;) ;)
yaşar abi bence vts şu kesme sorununu hallettikten sonra tekrar bi deneyin derim ve trafik boş olmasını tercih etmek lazımm kesmeden dolayı sağlıklı bi deneme sayısı az oldu vts için
Bir karanlığa bakar gibiyim bi şey anlamadım ilk videoda bi beyaz 106 var o kadar.
hiçbişey seçemedim. kim geçmiş n olmuş biri özetlerse ii olur :)
Kaa scirocco
27-05-2010, 14:45
kazasız belasız...şimdii kısa şanzıman olunca bu 14-60 oranlı top speedde nasıl bir
değişiklik oluo..ve kısa olmayan orj.şanzımanda 106 git lar top speed kac donu
yaşar abi bence vts şu kesme sorununu hallettikten sonra tekrar bi deneyin derim ve trafik boş olmasını tercih etmek lazımm kesmeden dolayı sağlıklı bi deneme sayısı az oldu vts için
Nemo sıkıntı nemo problem lakin sizi bekliyorum bu tarafa bu sefer :icon_tup:
kazasız belasız...şimdii kısa şanzıman olunca bu 14-60 oranlı top speedde nasıl bir
değişiklik oluo..ve kısa olmayan orj.şanzımanda 106 git lar top speed kac donu
Aralarında 20 km kadar bir fark olur 215 de kesiciye giriyorum ben orjinal şanzumandada 225 görürsün :icon_tup:
YG baya başarılıymış beklemiyordum bukadar
Biz hariç Kimse beklemiyordu paşam :)
onursoytam
27-05-2010, 15:44
maşallah arçalara hepsi çok iyi.. dostça bi deneme tebrik ederiz :)
Up306Gti
27-05-2010, 17:16
araçlara maşallah hepsi birbirinden iyi gidiyor
şerefin şu kesme olayı çözülse çok iyi olucagını düşünüyorum.
vtecburac
27-05-2010, 17:41
saxo boyları yemeye geldi acıkcası şaşırttı yaşar abiyi baya, düşündüğünden alakasız şeyler oldu:) önüzmüzdeki hafta inşallah saxo hazır olucak bu sefer biz geçicez avrupa yakasına:)
saxo boyları yemeye geldi acıkcası şaşırttı yaşar abiyi baya, düşündüğünden alakasız şeyler oldu:) önüzmüzdeki hafta inşallah saxo hazır olucak bu sefer biz geçicez avrupa yakasına:)
Düşündüğüm çok birşey yok be kardeşim gelirsiniz deneriz uzun uzun deneriz:icon_tup:
Saxo nun maşallahı var ama hızlıyım yapacak birşey yok :):D
Araçlara maş Kazasız belasız...
trendseref
27-05-2010, 20:02
ilgili olan herkeze tek tek teşekür ederim..bizim elimizde wideo yok yaşar abi...ama benim yanıma mami abi bindiğinde wideo yaptı koyarsada canı sağolsun koymazsada sağolsun o bizim herzaman mami makinen abimiz....avrupa yakasına gelcem yaşar abi inşallah..
Kaa scirocco
27-05-2010, 20:45
ilgili olan herkeze tek tek teşekür ederim..bizim elimizde wideo yok yaşar abi...ama benim yanıma mami abi bindiğinde wideo yaptı koyarsada canı sağolsun koymazsada sağolsun o bizim herzaman mami makinen abimiz....avrupa yakasına gelcem yaşar abi inşallah..
kardeşimm saxo mu aldın hayrlı ugurlu olsun...kazasız belasız kullanman dileği ile..
İnşallah şeref bekleriz .
Mami deki bütün vieoları aldım bunlardan başka video bizde yok melihlerde varsa onlar yüklesin kardeşim ;)
arızanı bitir bende cumartesi düz boruyu değiştiriyorum müsait oldugunda deneriz.
Selcuk_RoL
28-05-2010, 01:40
Maşalllah araçlara. Ek başı çekmiş gene maşallah selçuk ayrıca.
eyv kardeşim sağ olasın
PPR engineering
28-05-2010, 01:57
eyv kardeşim sağ olasın
vay a.k git uyu dedik:D:D
selçuk bu beni çağırdığın deneme heralde .. maşallah gene güzel gitmiş EK ..
bütün araçlara maşallah , ben olmayınca videolar böyle ışık gösterisi gibi oluyor demekki :p
Selcuk_RoL
28-05-2010, 08:54
selçuk bu beni çağırdığın deneme heralde .. maşallah gene güzel gitmiş EK ..
bütün araçlara maşallah , ben olmayınca videolar böyle ışık gösterisi gibi oluyor demekki :p
a.k bi takıldın beşiktaşa yoksun piyasada!!
Selcuk_RoL
28-05-2010, 08:56
vay a.k git uyu dedik:D:D
ya kanka bi videomuza bakalım dedik :) ilk kez izledim valla
şeytanın işi oLmayınca çocuğunu saLLarmış ayağında
3 araba da aynı yerde yapıLıyor birbirLeriyLe deniyoR
ayıp ayıp :)
Selcuk_RoL
28-05-2010, 15:24
şeytanın işi oLmayınca çocuğunu saLLarmış ayağında
3 araba da aynı yerde yapıLıyor birbirLeriyLe deniyoR
ayıp ayıp :)
demekki başka yerde yapılan bi araç yok ne kadar hızlı varsa CRM PERFORMANCE imzası taşıyor varsa bu speclerde başka yerde yapılan bi araç zevkle deneriz :)
vtecburac
28-05-2010, 15:46
İnşallah şeref bekleriz .
Mami deki bütün vieoları aldım bunlardan başka video bizde yok melihlerde varsa onlar yüklesin kardeşim ;)
arızanı bitir bende cumartesi düz boruyu değiştiriyorum müsait oldugunda deneriz.
ben senın arabandayken yasar abı seref bızım onumuze cıktıgı sırada sen kesıcıye gırmıstın o vıdeoyu kast edıyor şeref;);)
Masallah butun araclara ..masallah EK'mıza EK herzamankı gibi forumda ve lider....
Selcuk_RoL
28-05-2010, 19:56
Masallah butun araclara ..masallah EK'mıza EK herzamankı gibi forumda ve lider....
EK Bir Adım Önde...! (böle bi reklam sloganı vardı sanki ya?) :D
ben senın arabandayken yasar abı seref bızım onumuze cıktıgı sırada sen kesıcıye gırmıstın o vıdeoyu kast edıyor şeref;);)
Ben şöyle söyleyim kardeşim o zaman siz arızayı giderin nerde kesiciye girersek girelim videomuzuda zomlu çekeriz sitemize koyarız ,benim üzüldüğüm ben sizle denerken siz deneme şeref çok hızlı abi seni geçer diyordunuz bende aynı dille karşılık veriyordum sen beyninde arıza var istersen yine deneyelim dedin bende geliyorum fark etmez deneriz dedim .
Lakin şunu anlatmaya çalışıyorum anlamamak için bütün yolları deniyorsunuz sen beni arabamdayken bizim aracımızda köpeğimiz vardı değilmi ? ilk denemedede araba debriyaj halının içine giriyordu saglıklı bir deneme olmadı hem fikirmiyiz ?
Tekrar döndüğümüzde adam gibi bir deneme bile olmadı YG den inmeden sen bu kadar beklemiyordun değilmi yaşar abi dediginde ben sana şunları söylemedinmi yok kardeş açık konuşmak gerekirse bekliyorum yok yok sen 2 3 boy atarsın diye umut etmiştin değilmi dedin bende o kdar beklemiyordum dedim eğer hafızanı çalıştırırsan biter bu iş geri dönüşte sen geçtin direksiyona denemelerimiz sürekli sizin istediginiz devirlerde oldu değilmi ? Hiç benimle 2 vites 4000 devir bastınızmı ? Ben selçukla denediğimde 5 vitesin ortalarında bile yan yan gidiyoruz sonunu hiç göremedik kısmet bugün yarın deneyecegiz ak koyun kara koyun meydana çıkar ben yine söylediğim şeyleri tekrar ediyorum siz beni 1 defa geçtiginizi idda ediyorsunuz tamam kabul :) köpeği indirdigimizde senin sürekli tünelde ne yaptıgını sorabilirmiyim ? Emniyete girmesem tampona vuracaksınız selçukda yanımda selçuk ne yapıyor bu dedim abi bilmiyorum dedi ne diyecegimizi şaşırdık .
Deneme olur geçilirsin geçersin ( İnşallah ) ama bu tarz haraketler bize yakışmaz yol belli dükkan belli ( MEVZU BELLİ SEMT İKİTELLİ ):icon_tup:
benim belkide kabul edemediğim olay senin o kadar hırslı olmandır olabilirmi sence ?
Selcuk_RoL
28-05-2010, 20:36
polemiklere gerek yok !!! birbirimizi kırmayalım topu topu bi çuval civata (çok klasik oldu be) ya en hızlı benim tamam işte kabul edin :):) ya makara bi yana harbi böle herkezin gördüğü bi yerde bu tür yazışmların aramızda olmasına gerek yok aynı telden çalışıyoruz hepimiz bence bidaha geç saatte ayrı ayrı şeritlerden biri en sol biri en sağdan beyin problemi olmadan köpek fazlalığı olmadan denenir sonuç meydana çıkar bu kadar zor değil!! yanlışmıyım?
polemiklere gerek yok !!! birbirimizi kırmayalım topu topu bi çuval civata (çok klasik oldu be) ya en hızlı benim tamam işte kabul edin :):) ya makara bi yana harbi böle herkezin gördüğü bi yerde bu tür yazışmların aramızda olmasına gerek yok aynı telden çalışıyoruz hepimiz bence bidaha geç saatte ayrı ayrı şeritlerden biri en sol biri en sağdan beyin problemi olmadan köpek fazlalığı olmadan denenir sonuç meydana çıkar bu kadar zor değil!! yanlışmıyım?
Nemo sıkıntı kardeşim . . . :icon_tup:
Selcuk_RoL
28-05-2010, 20:49
Nemo sıkıntı kardeşim . . . :icon_tup:
onu be abi nemo?? :)
Up306Gti
29-05-2010, 12:42
Ben şöyle söyleyim kardeşim o zaman siz arızayı giderin nerde kesiciye girersek girelim videomuzuda zomlu çekeriz sitemize koyarız ,benim üzüldüğüm ben sizle denerken siz deneme şeref çok hızlı abi seni geçer diyordunuz bende aynı dille karşılık veriyordum sen beyninde arıza var istersen yine deneyelim dedin bende geliyorum fark etmez deneriz dedim .
Lakin şunu anlatmaya çalışıyorum anlamamak için bütün yolları deniyorsunuz sen beni arabamdayken bizim aracımızda köpeğimiz vardı değilmi ? ilk denemedede araba debriyaj halının içine giriyordu saglıklı bir deneme olmadı hem fikirmiyiz ?
Tekrar döndüğümüzde adam gibi bir deneme bile olmadı YG den inmeden sen bu kadar beklemiyordun değilmi yaşar abi dediginde ben sana şunları söylemedinmi yok kardeş açık konuşmak gerekirse bekliyorum yok yok sen 2 3 boy atarsın diye umut etmiştin değilmi dedin bende o kdar beklemiyordum dedim eğer hafızanı çalıştırırsan biter bu iş geri dönüşte sen geçtin direksiyona denemelerimiz sürekli sizin istediginiz devirlerde oldu değilmi ? Hiç benimle 2 vites 4000 devir bastınızmı ? Ben selçukla denediğimde 5 vitesin ortalarında bile yan yan gidiyoruz sonunu hiç göremedik kısmet bugün yarın deneyecegiz ak koyun kara koyun meydana çıkar ben yine söylediğim şeyleri tekrar ediyorum siz beni 1 defa geçtiginizi idda ediyorsunuz tamam kabul :) köpeği indirdigimizde senin sürekli tünelde ne yaptıgını sorabilirmiyim ? Emniyete girmesem tampona vuracaksınız selçukda yanımda selçuk ne yapıyor bu dedim abi bilmiyorum dedi ne diyecegimizi şaşırdık .
Deneme olur geçilirsin geçersin ( İnşallah ) ama bu tarz haraketler bize yakışmaz yol belli dükkan belli ( MEVZU BELLİ SEMT İKİTELLİ ):icon_tup:
benim belkide kabul edemediğim olay senin o kadar hırslı olmandır olabilirmi sence ?
yorulmuşsun bu kadar yazmaya gerek yoktu be abicim:)
mevzu belli semt Ataşehir her daim:icon_tup:
yorulmuşsun bu kadar yazmaya gerek yoktu be abicim:)
mevzu belli semt Ataşehir her daim:icon_tup:
Evet dün gece gerçekden çok yoruldum EK beni çok yordu lakin 5 vites de kesiciye kadar devam ettigimizde benim 2 3 boy kadar önümde kesiciye giriyor arif de video vardı koyarsa sevinirm :D:icon_tup:
Zevk için basarım hırs oluncada basarım Geçmek geçilmek mevzu değil diyenlede basarım .
:icon_tup::icon_tup:
Biraz oynayalım bu akşam neler değişecek bakalım . Ben bir sürü vti var diye geldim ama sadece vaf la deneyebildim oda deneme sayılmaz.
Alicanrs
29-05-2010, 13:07
yaşar abi ek vaf noldu veya senle :) dün meraktaydık :D
yaşar abi ek vaf noldu veya senle :) dün meraktaydık :D
Arabasında arıza vardı kardeşim deneme sayılmaz umarım ciddi bir arızası yoktur gece sohbet güzeldi opetde keşke gelseydiniz . :)
Alicanrs
29-05-2010, 13:16
Arabasında arıza vardı kardeşim deneme sayılmaz umarım ciddi bir arızası yoktur gece sohbet güzeldi opetde keşke gelseydiniz . :)
:) bizde shellde durduk sora eve gittik rol yapmadık ztn :) başka sefere inş :)
Up306Gti
29-05-2010, 13:35
Evet dün gece gerçekden çok yoruldum EK beni çok yordu lakin 5 vites de kesiciye kadar devam ettigimizde benim 2 3 boy kadar önümde kesiciye giriyor arif de video vardı koyarsa sevinirm :D:icon_tup:
Zevk için basarım hırs oluncada basarım Geçmek geçilmek mevzu değil diyenlede basarım .
Biraz oynayalım bu akşam neler değişecek bakalım . Ben bir sürü vti var diye geldim ama sadece vaf la deneyebildim oda deneme sayılmaz.
ek da sana sapladı yani sonunda neyse sağlılk olsun abi adam hızlı hırs yapmaya gerek yok:)
:) bizde shellde durduk sora eve gittik rol yapmadık ztn :) başka sefere inş :)
kanka bizle gelseydin ek ile denerdin
Alicanrs
29-05-2010, 13:46
ek da sana sapladı yani sonunda neyse sağlılk olsun abi adam hızlı hırs yapmaya gerek yok:)
kaçmıorz deneriz kanka ufak işlerim vr hallediyim selçuk krdşmle denerim yabancı deilz :p
Kaa scirocco
29-05-2010, 13:49
Yaw anlamadıgım bişey war bu AL saxo şerefin arabamı :)
Up306Gti
29-05-2010, 13:54
Yaw anlamadıgım bişey war bu AL saxo şerefin arabamı :)
aynen saksocu şeref:icon_tup:
Alicanrs
29-05-2010, 13:58
ayıptır olm saksocu şeref filan :D:D::D
Ahmet_28
29-05-2010, 13:59
:D:D:D
şerefime dokunmayın emre,citröenci şeref :D
maşallah hepsi aşağı yukarı aynı ayarda yuruyor aynı garajda yapıldı zaten suat ustanında ellerine sağlık
Kaa scirocco
29-05-2010, 14:59
wayy hayrlı olsun kardeşimee :) güzel gunlerde kullansın inş en yakın zamanda
gorurrum aracınıda :icon_tup:
tigrakaan
29-05-2010, 15:58
güzel denemeler olmuş , aracları yapanların emeğine , basanların ayağına sağlık . arkadaşlar bu 14.60 varken 5 te 8 bin dönse gerçek hız kaç olur bunların ?
Selcuk_RoL
30-05-2010, 04:39
güzel denemeler olmuş , aracları yapanların emeğine , basanların ayağına sağlık . arkadaşlar bu 14.60 varken 5 te 8 bin dönse gerçek hız kaç olur bunların ?
tam bilmiyorum ama 2.30 olur gibime geliyor?? yanılıyorda olabilirim
Selcuk_RoL
13-06-2010, 22:47
hayri abi senin için tekrar aradım buldum:D
serhat306
13-06-2010, 23:03
valla benım godugum vıdeolarda hep ek onde onuda beyaz oldugu ıcın net cıkartabıldım...
chiefkadir
13-06-2010, 23:05
güzel denemeler olmuş , aracları yapanların emeğine , basanların ayağına sağlık . arkadaşlar bu 14.60 varken 5 te 8 bin dönse gerçek hız kaç olur bunların ?Geçtımı senı yoksa :)
Aha orjınal lastıkle 14/60 lı 5.vıtes 8000 ;)
http://img709.imageshack.us/img709/5850/106tw.png
Selcuk_RoL
13-06-2010, 23:08
valla benım godugum vıdeolarda hep ek onde onuda beyaz oldugu ıcın net cıkartabıldım...
zaten sadece 1. videodaki denemede sağlıklı basabildik gerisinde ya korna duyulmadı yada araç falan çıktı
Selcuk_RoL
13-06-2010, 23:09
Geçtımı senı yoksa :)
http://img709.imageshack.us/img709/5850/106tw.png
kardeş şunun türkçesini söylesene ya :) valla bildiğimizide unuttuk :)
Ahmet_28
13-06-2010, 23:31
türkçesi 14-60 ile 8.000 devirde 231 km hız :)
Selcuk_RoL
13-06-2010, 23:36
türkçesi 14-60 ile 8.000 devirde 231 km hız :)
sağol ahmet abi:) ama ben 7.200 devirde 215 le 220 arası kalıyorum sanırım 218 gibi falan oluyo
Ahmet_28
13-06-2010, 23:40
sağol ahmet abi:) ama ben 7.200 devirde 215 le 220 arası kalıyorum sanırım 218 gibi falan oluyo
6.476 devirde 187 km görünüyor şablonda 7200 de evt o hızlarda olursun 217-218
Selcuk_RoL
13-06-2010, 23:44
6.476 devirde 187 km görünüyor şablonda 7200 de evt o hızlarda olursun 217-218
:icon_tup: o zaman CZT beni yalan eder :)
Ahmet_28
14-06-2010, 10:42
:icon_tup: o zaman CZT beni yalan eder :)
seni kimse yalan edemez ortada EK gerçeği var kardeşim ;)
Eyup Duygun
14-06-2010, 10:58
araçlara maşallah hepsi birbirinden iyi gidiyor
şerefin şu kesme olayı çözülse çok iyi olucagını düşünüyorum.
Bu hafta hallolacak inşallahh :):)
Selcuk_RoL
14-06-2010, 11:16
Bu hafta hallolacak inşallahh :):)
şerefin kesme olayı 2 hafta önce bitti zaten şuan sıkıntısı yok !
Selcuk_RoL
14-06-2010, 11:17
seni kimse yalan edemez ortada EK gerçeği var kardeşim ;)
eyv ahmet abi :D
tigrakaan
14-06-2010, 16:49
[QUOTE=chiefkadir;1477943]Geçtımı senı yoksa :)
:D:D:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
7000 devirde
1 de 50
2 de 100
3 te 150
4 te 200
5 te 246
en son dyno ölçümünde özellikle baktım :) sonra düşündüm f 15 bu hızları nasıl görüyor die , üstündeki kodu çözdüm W R cinsi olduğu ortaya çıktı son dişli 4.19
Eyup Duygun
14-06-2010, 17:25
şerefin kesme olayı 2 hafta önce bitti zaten şuan sıkıntısı yok !
pardon atlamısım suan yok evet bu haftada kendı beynı ıle olmayacakda 2 hafta olmamıstır yahu halledelı 1 hafta civarıdır..
Selcuk_RoL
14-06-2010, 21:01
pardon atlamısım suan yok evet bu haftada kendı beynı ıle olmayacakda 2 hafta olmamıstır yahu halledelı 1 hafta civarıdır..
valla bilmiyorum benimle denerkende o videoda bi kesme söz konusu değil daha sonra gene denedik şerefle orjınal bir beyin taktı yazılımsız pek fark yok?
PPR engineering
15-06-2010, 08:54
maşALLAH araçlara hepsi çok iii.ancak la ek noluyo öle araç hızlandıkça daha farklı gidiyo motora ıspanakmı koyuyosunuz puhahah he selçuk..yaşar abi senin aracında öle gayet iyi süper saxo da çok ii yani ALLAH hepinizi kazadan beladan korusun.selçuk bu aralar biraz sıkıntım var atlatıyım hep yanınızdayım..
Hayırdır emre EK de sana sapladı derken manalı gördüm sıkıntımı var ?
abi hani sen AL ye sapladık geldik demiştin şakasına emrede sana şakasına demiştir ya ben öyle anladım valla
abi hani sen AL ye sapladık geldik demiştin şakasına emrede sana şakasına demiştir ya ben öyle anladım valla
Ben yanlış hatırlamıyorsam buragın bir konuda şeref çok hızlı sana saplar kelimesine karşılık söyledim o kelimeyi eğer öyle bir söz söylemediyse burak, bende söylemedim hatda şimdi düzeltiyorum ;)
ben anlamaz ustaaa ben gördüğümü söylerim öncesinide görmedim :icon_tup:
ben anlamaz ustaaa ben gördüğümü söylerim öncesinide görmedim :icon_tup:
saplarım bak abi benden günah gitti sıfır mıfır bilmem ben isterseniz viraj yaparız:D:D:D hahahaa
yazılan burda melih kardeş .
yazılan burda melih kardeş .
maş. saplayan saplayana :icon_tup:
Up306Gti
16-06-2010, 23:38
yg al ye tabiri caizse saplamıştı ya hani, ek da yg ye tabiri caizse işte makarasına:icon_tup:
yg al ye tabiri caizse saplamıştı ya hani, ek da yg ye tabiri caizse işte makarasına:icon_tup:
Başkasının arabasıyla tünele girme :icon_tup:
Makarasına kardeşşş .
Up306Gti
18-06-2010, 07:27
Başkasının arabasıyla tünele girme :icon_tup:
Makarasına kardeşşş .
Ozman biz gidelim hiç yorum yapmayalım? ek şöyle geçti, böyle deldi demedimki sonuçları söyledim hepsi bu. sen deseydin şöyle sorunum vardı filan veya aslında sonuç öle değil böle deseydin bende savunmaya geçseydim eyvallah o zaman dediğnde haklı olurdun.Neyse uzatmanın anlamı yok abicim araçlara maşallah yine güzel bi deneme bekliyoruz. Şu tünel modasınıda kim çıkardı arkadaş araba denenmiyo millet paso tünelde.
Şu tünel modasınıda kim çıkardı arkadaş araba denenmiyo millet paso tünelde.
:D aynen...
Selcuk_RoL
29-06-2010, 12:49
sana özel..... :) (( sen arasan kesin bulmazdın))