Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : MacBook Pro

Buğra A.
27-05-2010, 20:19
MacBook Pro hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-bilgisayarlar-apple-intel-i7-17-2-66ghz-4gb-500gb-macbook-pro-usa-guncel-ast-1/detay

Fiyat çok uygun.Lydia vs. benzeri Apple mağazalarında fiyatlar *****.Ne denli güvenilir sizce?1 sene uluslararası garantiden bahsediyor.Bir de merak ediyorum,iPhone'da ki gibi kırma işlemi yoktur sanırım di mi?

Low-Rider
27-05-2010, 20:20
bildiğin bilgisayar yahu ne kırması :)

Buğra A.
27-05-2010, 20:23
bildiğin bilgisayar yahu ne kırması :)

Ya ne bileyim :D Apple ya şimdi :D Anlamıyorum ben pek bu bilgisayar muhabbetlerinden be bro.

mertk
27-05-2010, 20:26
ben kullanıyorum aynısını sorunsuzdur biraz ağırdır ama 17" normal sayılır. cokcabuk ısınır öle bir ısınıyorki yumurta rahatlıkla pisebilir derece, tek sorunu budur bence birde pili cabuk biter 300tl pil, adaptoru bozulur ses yapar oda 150tl dir bunlar 2 senede sorunu cıkarmaya baslıyor , alınırmı bence alınır . ama ben 5300 e almıstım . pazarlık yapın baya satıcıyla

Buğra A.
27-05-2010, 20:28
ben kullanıyorum aynısını sorunsuzdur biraz ağırdır ama 17" normal sayılır. cokcabuk ısınır öle bir ısınıyorki yumurta rahatlıkla pisebilir derece, tek sorunu budur bence birde pili cabuk biter 300tl pil, adaptoru bozulur ses yapar oda 150tl dir bunlar 2 senede sorunu cıkarmaya baslıyor , alınırmı bence alınır . ama ben 5300 e almıstım . pazarlık yapın baya satıcıyla

15'leri nasıldır peki?Ben öyle seyahatlerde demo görüntü düzenlemek için kullanmayı planlıyorum.Çok mu ufak 15'lerin ekranı?

ReßeL
27-05-2010, 20:29
Kirma olayi yok yahu :) 1 sene uluslararasi garantisi mevcut evet ama fatura isteyebilirler garanti belgesiyle birlikte. Yani Yetkili saticidan aldiginiza dair belge olarak bunu isteyebilir. Fiyat konusunda yorumum yok, TR piyasasi nedir bilmiyorum ama sizin isinizi gorur projelerde.

mertk
27-05-2010, 20:31
15" de idealdir, ama sizin yerinizde olsam 17 alırım görsel için

TURBO_S2K
27-05-2010, 20:33
Buğra, bu fiyata bu laptop imkansız. Yani Amerika ile aynı para olması imkansız. Adam ya kar etmiyo ki mümkün diil, bence bu Refurbished denilenlerden.

Yani birisi almış, bi sorun çıkarmış, iade etmiş adama sıfır laptop vermişler iade edileni de sıfır gibi yapmışlar.

Alınır mı? Bence alınır, refurbished olsa bile mesela Amerikada garanti veriyolar yani öle ittirme toplanmıyo.

mertk
27-05-2010, 20:37
istinye parkta sıfırı zaten 5700 gibi bisidi

McS_R53
27-05-2010, 20:40
Ben yeni aldım çok memnunum gayet hızlı ve güzel buğra msn'e eklersen konuşuruz mertcan@mbartcore.com

Buğra A.
27-05-2010, 21:01
Kirma olayi yok yahu :) 1 sene uluslararasi garantisi mevcut evet ama fatura isteyebilirler garanti belgesiyle birlikte. Yani Yetkili saticidan aldiginiza dair belge olarak bunu isteyebilir. Fiyat konusunda yorumum yok, TR piyasasi nedir bilmiyorum ama sizin isinizi gorur projelerde.

Faturayı sordum.Verebileceğini söyledi.Fiyat olarak bence gayet iyi.

15" de idealdir, ama sizin yerinizde olsam 17 alırım görsel için

17 ağır,biliyorum ama 15'te ufak kaçar gibime geliyor.

Buğra, bu fiyata bu laptop imkansız. Yani Amerika ile aynı para olması imkansız. Adam ya kar etmiyo ki mümkün diil, bence bu Refurbished denilenlerden.

Yani birisi almış, bi sorun çıkarmış, iade etmiş adama sıfır laptop vermişler iade edileni de sıfır gibi yapmışlar.

Alınır mı? Bence alınır, refurbished olsa bile mesela Amerikada garanti veriyolar yani öle ittirme toplanmıyo.

Abi,adamla konuştum.Test etme imkanımın ve dilediğim yere beraber gidip gösterebilme ihtimalimiz olduğunu söyledi.Benim şu an çalıştığım ajans Apple'ın işlerini yapıyor.Yarın Apple'dan bir kaç yetkili ile görüşüp sormayı planlıyorum.

Ama refurbished ise almam pek.Bahsettiğin iyi oldu abi.Teşekkür ederim.

istinye parkta sıfırı zaten 5700 gibi bisidi

i7 mi peki?

Buğra A.
27-05-2010, 21:02
Ben yeni aldım çok memnunum gayet hızlı ve güzel buğra msn'e eklersen konuşuruz mertcan@mbartcore.com

Ekledim...

onursumer
27-05-2010, 21:49
i7 si daha bilkom tarafından bile getirilmedi

15 c2d olanı 4000tl civarı şuan

haziran sonu anca gelir tahmini fiyatı 6-7bintl olur

adam resmen usa fiyatına satıyor ayrıca urunlerin uluslararası garantisi doğru bilkom bakmak zorunda faturalı urune ;)

Buğra A.
27-05-2010, 22:05
Valla fiyatlar çok uygun bir çok ürününün ya.

YALIM
27-05-2010, 22:39
13" Macbook Pro kullanıyorum, son derece memnunum.. Bir arkadaş pili çabuk bitiyor gibi birşey söylemişti, buna sadece gülüp geçiyorum..:)
Dünya notebook piyasasında Macbook pro kadar uzun pil ömrü olan başka bir notebook bulamazsınız, deli dehşet bir pil performansı var aletin..
Ben de 13-15" arasında kararsız kalmıştım ancak benim için mobilite daha önemli olduğu için 13" tercih ettim ve tüm Autocad dahil tüm programları sorunsuzca kullanıyorum.
Sen video ve photo editting yapacaksan 15 alman daha mantıklı tabii ki.. Ayrıca Mac'lerin ekranlarındaki renklerin gerçekliği ve doğallığı hiçbir ekranda yok, senin görüntü ile ilgili hiçbir ayar yapmana gerek yok, alet kendisi optimize ediyor görüntüyü.. Bu sebeple çoğu grafiker machintosh kullanıyor renklerin gerçeğe olan yakınlığından dolayı..
Vermiş olduğun ilanda satılan malda hiçbir problem olduğunu sanmıyorum, daha önce buradan bilgisayar alan tanıdıklarım olmuştu yanlış hatırlamıyorsam... Bahsedilen garanti de Apple'in global garantisi, Apple Türkiye'nin verdiği bir garanti değil.. Ancak herhangi bir problem olduğunda muhattabının direkman Apple firması olması gerekir ki bu da seni çok uğraştırır..
Mac'ler çok ender arıza verir, ancak bir arkadaşımın Mac Pro'su disk arızası vermişti bir seferinde.. Egemac'ten almıştı bilgisayarı, direk onlara götürdü, orada ayaküstü incelediler ve sorgusüz sualsiz yeni disk taktılar... Diğer elektronikçi servislerde olduğu gibi cihazı bırak, bir ay sonra gel al falan olmadı..
Dolayısıyla bu kadar para verilecekse, bence Apple Türkiye'den karta bilmemkaç taksit şeklinde GARANTİLİ ürün almak daha mantıklı gibi... Az buz para değil çünkü..
17 inch'e gerek yok, bir notebook için, hele hele Macbook için fazla büyük... 15" ideal olacaktır..
Umarım yardımcı olabilmişimdir..:)

onursumer
27-05-2010, 22:47
evet ekranın renk kalibrasyonu çok iyi apple lerde samsung zaten ekranları :D

ayrıca yanlış bilmiyorsam uluslararası garantide bilkomda ilgilenmek zorunda 1 yıl boyunca arıza riski gerçekten çok düşük

eğer 15 inc in i7 sini falan bulursan bence 15 çok yeterli bi boyut

YALIM
27-05-2010, 22:58
Uluslararasi garanti ile Bilkom ilgilenmiyor malesef.

Ekranlar Samsung mu bilmiyorum ama Samsung notebooklardaki görüntü Mac'lerdeki görüntünün yanına bile yaklaşamıyor.. Enteresan değil mi? :)

Şu "Dünyadaki tüm LCD / flat panelleri sadece Samsung ve LG üretiyor, diğer tüm markalar bu panelleri kullanıyor" HURAFESİ doğru mudur bilmiyorum... Ama şunu biliyorum ki, Samsung LCD'ler her ne kadar çok iyi görüntü kalitesine sahip olsalar da her zaman bir Sony Bravia'nın görüntüsü daha iyi oluyor, sözde o da Samsung panel kullanıyor.. Aynı şey dediğin şekilde, notebook'lar için de geçerli..
Ama nedense Samsung rakiplerine verdiği çok yüksek kaliteli panelleri kendi TV'lerinde, notebooklarında kullanmıyor..??

Bu arada, yanlış anlaşılmasın, ben de evimde Samsung LED LCD kullanıyorum ve çok da memnunum, f/p olarak çok iyi çünkü... Ama yüksek fiyatlı bir Philips'in görüntüsü veya bir Bravia engine'nin doğallığını Samsung panelde bulamıyorsun.. Samsungda dijital manüplasyon daha fazla ve çoğu zaman göz bunu "daha güzel" olarak algılıyor..

onursumer
27-05-2010, 23:08
olay sadece panelde olsaydı her marka farklı olamazdı

iphone ,ipad macbooklar hepsinin ekranları samsung ayrıca belli anlaşmalarla uretilen genelde imalatını samsung un yaptığı urunler oluyor

ve dikkat ederseniz samsung urunlerinde olmayan çozunurluklerde falan geliyor

intel ve nvdia içinde geçerli hepsi apple ile anlaşma gereği tam olarak detay verilmeksizin ozel tasarım ürünler

mac i farklı yapan da bu zaten ;)

mesela i7 bi normal laptopun sarjı mümkün diil 2 saatten fazla gitsin hemde normal kullanımda ama applede oyle değil veya soğutucusuz çalışması mümkün değildir i7 nin ama macbook u inceleyin kapalı kutu ;)

Tuner
27-05-2010, 23:13
Onur doğru söylüyor dünyada panel üreten 3 firma var Samsung, LG ve Sharp

serhatayasli
27-05-2010, 23:17
yıllardır mac vs pc tartışması yapılır durulur... her iki markanında fanatikleri vardır ama sonuc hep ortada berabere biter bence.hiçbir ekran ne yazıkki çıktı renginin pantone dahil %100 aynısını veremiyor ayrıca vaioların ekranı daha kaliteli bunuda belirteyim. eger http://me.pantone.co.uk/pages/products/product.aspx?pid=79&ca=2 bu ürünle kalibrasyon yaparsanız daha güvenilir bir renk profiline sahip olursunuz. iş ortağım tam bir apple fanıdır ve öğrenciliğimizden beri macbook pro dahil bir cok modeli kullanıyoruz ama hepsi aynı mokun laciverti... şuan ofiste imacler benim topladığım pc ile nerdeyse aynı performansa sahip... kısacası apple biraz daha tarza tasarıma sahip bir marka o kdr... işletim sistemine olaylarına hiç girmiyorum bile çıkamayız ama şunuda söyleyim çakılmayan bilgisayar yoktur. ilana gelince bende merak ediyorum o mağazadan alışveriş yapan birilerini,varsa tecrübelerini paylaşsınlar bizde aydınlanalım.

efe-E
27-05-2010, 23:23
Buğra'cım, çok çok yakın bir arkadaşım aldı bu satıcıdan. çok memnun. tavsiye ederim.

Chatin
28-05-2010, 00:20
bu özellikler eklenmiş hali usa de 2.549 $.

http://store.apple.com/us/configure/MC024LL/A?mco=MTc0Njg1NzI

yani bu sitede yazan fiyata faturalı ve refurbished olmadığını kanıtlarsa bedava ötesinde bedava...

macbook da full aliminyum gövde sayesinde işlemci üzerinde soğutma fanı bulunmaz. ısı dağılımı sayesinde bu sorunu aşar. pil olarak lityum-ion polimer pil kullanılır ki 10 saate kadar kullanma imkanı verir. anti-glare dedikleri özellik ile ekranda parlama sorununu ortadan kaldırdılar mat ekran ile.

bu arada laptoplar macbook(pro) ve diğerleri diye ikiye ayrılır.

Buğra A.
28-05-2010, 01:08
13" Macbook Pro kullanıyorum, son derece memnunum.. Bir arkadaş pili çabuk bitiyor gibi birşey söylemişti, buna sadece gülüp geçiyorum..:)
Dünya notebook piyasasında Macbook pro kadar uzun pil ömrü olan başka bir notebook bulamazsınız, deli dehşet bir pil performansı var aletin..
Ben de 13-15" arasında kararsız kalmıştım ancak benim için mobilite daha önemli olduğu için 13" tercih ettim ve tüm Autocad dahil tüm programları sorunsuzca kullanıyorum.
Sen video ve photo editting yapacaksan 15 alman daha mantıklı tabii ki.. Ayrıca Mac'lerin ekranlarındaki renklerin gerçekliği ve doğallığı hiçbir ekranda yok, senin görüntü ile ilgili hiçbir ayar yapmana gerek yok, alet kendisi optimize ediyor görüntüyü.. Bu sebeple çoğu grafiker machintosh kullanıyor renklerin gerçeğe olan yakınlığından dolayı..
Vermiş olduğun ilanda satılan malda hiçbir problem olduğunu sanmıyorum, daha önce buradan bilgisayar alan tanıdıklarım olmuştu yanlış hatırlamıyorsam... Bahsedilen garanti de Apple'in global garantisi, Apple Türkiye'nin verdiği bir garanti değil.. Ancak herhangi bir problem olduğunda muhattabının direkman Apple firması olması gerekir ki bu da seni çok uğraştırır..
Mac'ler çok ender arıza verir, ancak bir arkadaşımın Mac Pro'su disk arızası vermişti bir seferinde.. Egemac'ten almıştı bilgisayarı, direk onlara götürdü, orada ayaküstü incelediler ve sorgusüz sualsiz yeni disk taktılar... Diğer elektronikçi servislerde olduğu gibi cihazı bırak, bir ay sonra gel al falan olmadı..
Dolayısıyla bu kadar para verilecekse, bence Apple Türkiye'den karta bilmemkaç taksit şeklinde GARANTİLİ ürün almak daha mantıklı gibi... Az buz para değil çünkü..
17 inch'e gerek yok, bir notebook için, hele hele Macbook için fazla büyük... 15" ideal olacaktır..
Umarım yardımcı olabilmişimdir..:)

İnanılmaz yardımcı oldunuz hemde :) Palladium'da 15"lik olan MacBook Pro'ları inceledim.Gayet güzel ve bana yeterli gibi duruyor.17'de vardı.Hem çok ağır hem de çok büyük.Aslında,MacBook Air'lerde i7 işlemci olsa,düşünmeden alırım.Pro'yu tercih etmemde ki ana sebep zaten i7.Macintosh'ların kalitesi zaten tartışılmaz.10 saate varan pil ömrünüde okumadım değil fakat minumum değerlerden bahsetmişler.Maksimum değerlerde 5 saat bile olsa benim için çok çok çok iyi.Kredi kartı kullanan birisi değilim.Bu yüzden nakit almayı düşünüyorum.Teşekkür ederim bilgilendirmeler için.

evet ekranın renk kalibrasyonu çok iyi apple lerde samsung zaten ekranları :D

ayrıca yanlış bilmiyorsam uluslararası garantide bilkomda ilgilenmek zorunda 1 yıl boyunca arıza riski gerçekten çok düşük

eğer 15 inc in i7 sini falan bulursan bence 15 çok yeterli bi boyut

i5 var sanırım 15'lerde,unuttum sormayı.

Buğra'cım, çok çok yakın bir arkadaşım aldı bu satıcıdan. çok memnun. tavsiye ederim.

Refurbished değilmiş di mi?Ayrıca bütün ek aparatları da çıkmış mı?

bu özellikler eklenmiş hali usa de 2.549 $.

http://store.apple.com/us/configure/MC024LL/A?mco=MTc0Njg1NzI

yani bu sitede yazan fiyata faturalı ve refurbished olmadığını kanıtlarsa bedava ötesinde bedava...

macbook da full aliminyum gövde sayesinde işlemci üzerinde soğutma fanı bulunmaz. ısı dağılımı sayesinde bu sorunu aşar. pil olarak lityum-ion polimer pil kullanılır ki 10 saate kadar kullanma imkanı verir. anti-glare dedikleri özellik ile ekranda parlama sorununu ortadan kaldırdılar mat ekran ile.

bu arada laptoplar macbook(pro) ve diğerleri diye ikiye ayrılır.

Ürün faturalı.Zaten açıklamalarda da belirtmiş.Ben fiyat uygun olduğundan dolayı talep gösteriyorum şu an.Mat ekran ile parlak ekran arasında kararsız kalmıyor değilim fakat biliyorum ki,ışıksız bir ortamda parlak ekranda daha iyi işler çıkartabilirim.

Chatin
28-05-2010, 01:17
mat ekran da parlak ekran aslında sadece yansımayı engelliyor. çalışmanı etkilemez. düşünmeden al derim ki apple store turkiye diyor. eger resmiyeti varsa mükemmel bir gelişme.

arfy
28-05-2010, 01:50
2400 dolar civarı amerika satış fiyatı aynı cihazın .. bende bu ilana baktım almaya niyetliyim 500 dolar için amerikaya gitmezsem ..

makine güzel , ilan sahibiylede bir süre önce telefonla konuşmuştum güvenilir satıcıya benziyor ..

önce sen alda beğenirsen bende alırım :D

TAM35GNY
28-05-2010, 05:12
Bende 13" kullaniyorum yaklasik bir sene oldu ve cok cok memnunum ...

Tek sorun MSN ve benzeri microsoft tabanli programlarda biraz sikinti oluyor ama bir sekilde islerini hallediyorsun..

Mac e alisman biraz sure alir ama alistiktan sonra pc ile isin olmaz cok cok cok daha rahat pc den ..

SOMEONESPECIAL
28-05-2010, 08:04
Satıcı ve ürün hakkında bilgi yapamam....

Ama şunu söyleyebilirim ki MAC :icon_tup:
1991 yılından bu yana ki süreç aşağıda image ı görünen 128k lık
siyah beyaz mönitörde dizgi yaparak başladıktan sonra bu mesleğe
19 yıl boyunca hemen hemen her modelini kullandıktan sonra bugün
8 çekirdekli G5 kullanıyorum.

O yüzden kesinlikle favorim VTEC :D

Evde de 17" powerbook um var 1.0 mhz lik sadece net için kullanıyorum,
yetiyorda artıyor bile...

Parçaları pahalıdır biraz, grafikerler özellikle ajanslar tercih ederler MAC i,
bazı matbaalarda PC de inat etselerde hala bir gün doğru yolu bulacaklar :D

Müzikle uğraşanlarda günümüzde kullanıyorlar. Senin için uygun olduğunu
düşünüyorum. 15"mi 17"mi dersen 17" :icon_tup:

Hayırlısı olsun

http://i48.tinypic.com/2jbrtj7.png

SOMEONESPECIAL
28-05-2010, 08:05
+ Günay'ın dediği gibi internette biraz zayıf kalabilir...
Mesela ben Akbank'ın internet bankacılığını kullanamadım SAFARI ile :confused:

MSN yi pek desteklemiyor... Ama MAC os X te virüs olayı yok :icon_tup:

gurcell
28-05-2010, 08:09
Valla ben 13" macbook air kullanıyorum. Ağır video editing , ses kaydı ve photoshop vs. için kulandığım bir de dual 2.7 ghz G5'im var evde.

Müşterilere giderken (gerçi ben bilişimciyim, senin gibi resim ve video işim değil) macbook air ile gidiyorum, hem karizması oluyor, hemde hafif. Ben Heatrow havalimanındaki dixons duty free den 1100 pound'a aldım 2 ay önce. 13" macbook pro ise 800 pound'du orada.

MAcbook pro'da usb sayısı fazla ve firewire portu var, air'da bunlar yok (1 x usb var sadece).

Bu arada ben macbook air'da firefox kullanıyorum, takır takır her yere giriyor. Bir de unutmayın bu aletler intel! Direkt olarak Windows kurun kullanın. Hatta bootcamp ile çift işletim sistemi kurup istediğiniz anda makineyi yeniden başlatıp Native yani sanal olmadan diğer işletim sistemini kullanabilirsiniz. Ayrıca bootcamp windows'ta iken mac os x ve mac os x de iken Windows daki dosyalarınıza erişmenizi sağlar. Bootcamp ücretsiz olarak gelir. Windows vista veya 7 kurmak için tek yapmanız gereken bootcamp'i çalıştırıp, arkanıza yaslanmak. Bir yerde Windows cd'sini ister, takarsınız alete, 20 dakkada windows'u driverları ile kurar.

SOMEONESPECIAL
28-05-2010, 08:11
Ya bu kadar macintosh kullananı görmek duymak ne kadar sevindirici...

Eskiden Mek derdik, Hı o ne laa olurlardı :)

gurcell
28-05-2010, 08:15
Ya bu kadar macintosh kullananı görmek duymak ne kadar sevindirici...

Eskiden Mek derdik, Hı o ne laa olurlardı :)

Hocam ben eski maccilerdenim.

Quadra 950 ile başlayan maceram hala evimde olan imac g3 400 , powermac g3 , powrrmac g4 dual 500 mhz , Powermac g5 2.7 ghz ile devam ediyor.

Mac ayrı bir dünyadır ama PowerPC işlemciyken ayrı bir dünya idi, şimdi kapitalizm'in esiri oldu, intel kullanıyorlar.

Haa intel olmasa idi , günümüz dünyasına bu kadar uyamazlardı, bu kadar ufak makineler yapamazlardı. En gerçek baba mac G5 işlemcidir, fakat deli gibi ısınr, bendeki g5 2.7'nin cpuları üzerinde bildiğin su soğutma ve su radyatörü var, içinde de water wetter'li bir sıvı dolaşıyor.

SOMEONESPECIAL
28-05-2010, 08:21
Hocam ben eski maccilerdenim.

Quadra 950 ile başlayan maceram hala evimde olan imac g3 400 , powermac g3 , powrrmac g4 dual 500 mhz , Powermac g5 2.7 ghz ile devam ediyor.

Mac ayrı bir dünyadır ama PowerPC işlemciyken ayrı bir dünya idi, şimdi kapitalizm'in esiri oldu, intel kullanıyorlar.

Haa intel olmasa idi , günümüz dünyasına bu kadar uyamazlardı, bu kadar ufak makineler yapamazlardı. En gerçek baba mac G5 işlemcidir, fakat deli gibi ısınr, bendeki g5 2.7'nin cpuları üzerinde bildiğin su soğutma ve su radyatörü var, içinde de water wetter'li bir sıvı dolaşıyor.

Su soğutmalıları biliyorum :D:D araba motoru gibi... Quadra lar of offff
Power PC ler vay be..... Usta dile kolay ben de 19-20 senedir kullanıyorum.
Bu iPhone lar moda olduktan sonra Apple ve Macintosh un daha popüler
olduğunu düşünüyorum.

gurcell
28-05-2010, 08:26
Dünyanın en muhteşem işlemcisi PowerPC'dir.

Motorola 68k ile başlar (amiga / commodore) günümüze kadar gelir.

Apple g5'den sonra yani Power 5'den sonra bıraktı ama IBM bayrağı devam ettiriyor. En son bu sene Power 7'yi duyurdular. Bu işlemciler 4.14 ghz ve 8 çekirdekliler. Yeni nesil Z10 Mainframe'leri bu işlemciler besliyor. 4.14 ghz x 8 çekirdek = 33.12 GHZ! Bir sokette 33.12 ghz, toplamda dolu bir mainframe'de (z10 ec) bu işlemcilerden 77 adede kadar kullanılabiliyoruz :)

SOMEONESPECIAL
28-05-2010, 08:29
Dünyanın en muhteşem işlemcisi PowerPC'dir.

Motorola 68k ile başlar (amiga / commodore) günümüze kadar gelir.

Apple g5'den sonra yani Power 5'den sonra bıraktı ama IBM bayrağı devam ettiriyor. En son bu sene Power 7'yi duyurdular. Bu işlemciler 4.14 ghz ve 8 çekirdekliler. Yeni nesil Z10 Mainframe'leri bu işlemciler besliyor. 4.14 ghz x 8 çekirdek = 33.12 GHZ! Bir sokette 33.12 ghz, toplamda dolu bir mainframe'de (z10 ec) bu işlemcilerden 77 adede kadar kullanılabiliyoruz :)

Bahsettikleriniz insanın hayalgücünü gerçekten zorlayacak cinsten :icon_tup:

gurcell
28-05-2010, 08:30
Hayalgücümüzü zorlar ama hayatımızı kolaylaştırıyor. İsmini veremeyeceğim ama hayatımızın her saniyesinde bir şekilde içinden geçtiğimiz bir çok işlem bu mainframe'ler üzerinde koşuyor.

SOMEONESPECIAL
28-05-2010, 08:38
Hayalgücümüzü zorlar ama hayatımızı kolaylaştırıyor. İsmini veremeyeceğim ama hayatımızın her saniyesinde bir şekilde içinden geçtiğimiz bir çok işlem bu mainframe'ler üzerinde koşuyor.

Mutlaka öyle... Ama bunlara şahit olmak ve bu süreci baştan aşağı yaşamak
bi enteresan geldi. Kendimi tarih kitabı gibi hissettim :hahaha:

TAM35GNY
28-05-2010, 20:17
+ Günay'ın dediği gibi internette biraz zayıf kalabilir...
Mesela ben Akbank'ın internet bankacılığını kullanamadım SAFARI ile :confused:

MSN yi pek desteklemiyor... Ama MAC os X te virüs olayı yok :icon_tup:

Aynen bazi safari biraz yetersiz kaliyor ama herzaman explorer, chrome ya da firefox yuklemek senin elinde ..

ygtkrmdnz
28-05-2010, 21:24
bence bu mac lerin masaüstü ev style olanları almak daha mantıklı eğer notebook yada minibook alınacaksa diğer uygun fiyatlılar yeter ve artar bile bence :)

Buğra A.
29-05-2010, 02:21
mat ekran da parlak ekran aslında sadece yansımayı engelliyor. çalışmanı etkilemez. düşünmeden al derim ki apple store turkiye diyor. eger resmiyeti varsa mükemmel bir gelişme.

Yeni bir soru sordum,daha cevabı gelmedi.Beklemedeyim şu an :)

2400 dolar civarı amerika satış fiyatı aynı cihazın .. bende bu ilana baktım almaya niyetliyim 500 dolar için amerikaya gitmezsem ..

makine güzel , ilan sahibiylede bir süre önce telefonla konuşmuştum güvenilir satıcıya benziyor ..

önce sen alda beğenirsen bende alırım :D

Çok çakalsın :) Adamla bende konuşmuştum ama ne insanlar var.Ben malı test etmeden almak istemiyorum.

Bende 13" kullaniyorum yaklasik bir sene oldu ve cok cok memnunum ...

Tek sorun MSN ve benzeri microsoft tabanli programlarda biraz sikinti oluyor ama bir sekilde islerini hallediyorsun..

Mac e alisman biraz sure alir ama alistiktan sonra pc ile isin olmaz cok cok cok daha rahat pc den ..

Çok net bir şekilde MSN kullanan birisi zaten değilim.Haftada 2-3 saat ya girerim ya girmem :) Mac kullanmayı biliyorum zaten eski Macintosh'larım saolsun.

Satıcı ve ürün hakkında bilgi yapamam....

Ama şunu söyleyebilirim ki MAC :icon_tup:
1991 yılından bu yana ki süreç aşağıda image ı görünen 128k lık
siyah beyaz mönitörde dizgi yaparak başladıktan sonra bu mesleğe
19 yıl boyunca hemen hemen her modelini kullandıktan sonra bugün
8 çekirdekli G5 kullanıyorum.

O yüzden kesinlikle favorim VTEC :D

Evde de 17" powerbook um var 1.0 mhz lik sadece net için kullanıyorum,
yetiyorda artıyor bile...

Parçaları pahalıdır biraz, grafikerler özellikle ajanslar tercih ederler MAC i,
bazı matbaalarda PC de inat etselerde hala bir gün doğru yolu bulacaklar :D

Müzikle uğraşanlarda günümüzde kullanıyorlar. Senin için uygun olduğunu
düşünüyorum. 15"mi 17"mi dersen 17" :icon_tup:

Hayırlısı olsun

http://i48.tinypic.com/2jbrtj7.png

Abicim,bilgilendirme için teşekkür ederim.Ben,demo kurgusu yapıp o an müşteriye sunabilmek için almayı planlıyorum.17'ye baktım,inanılmaz ağır geldi.15'likler güzel ve kullanışlı gibi duruyor.

Masaüstü olarak değil,zira Xeon sistemliler hariç piyasada ki bütün Mac'lerden daha iyi bir makinam var şu an stüdyomda.

Valla ben 13" macbook air kullanıyorum. Ağır video editing , ses kaydı ve photoshop vs. için kulandığım bir de dual 2.7 ghz G5'im var evde.

Müşterilere giderken (gerçi ben bilişimciyim, senin gibi resim ve video işim değil) macbook air ile gidiyorum, hem karizması oluyor, hemde hafif. Ben Heatrow havalimanındaki dixons duty free den 1100 pound'a aldım 2 ay önce. 13" macbook pro ise 800 pound'du orada.

MAcbook pro'da usb sayısı fazla ve firewire portu var, air'da bunlar yok (1 x usb var sadece).

Bu arada ben macbook air'da firefox kullanıyorum, takır takır her yere giriyor. Bir de unutmayın bu aletler intel! Direkt olarak Windows kurun kullanın. Hatta bootcamp ile çift işletim sistemi kurup istediğiniz anda makineyi yeniden başlatıp Native yani sanal olmadan diğer işletim sistemini kullanabilirsiniz. Ayrıca bootcamp windows'ta iken mac os x ve mac os x de iken Windows daki dosyalarınıza erişmenizi sağlar. Bootcamp ücretsiz olarak gelir. Windows vista veya 7 kurmak için tek yapmanız gereken bootcamp'i çalıştırıp, arkanıza yaslanmak. Bir yerde Windows cd'sini ister, takarsınız alete, 20 dakkada windows'u driverları ile kurar.

MacBook Air pek işimi görmez.Zira i7 işlemcili MacBook Pro'yu tercih etmek istemem de ki ana sebep benim ekipman ve kurgu sistemimi biraz olsun kaldırabiliyor olması.2 ya da 4 çekirdekli bir sistemde ağlarım herhalde müşterinin yanında ki müşteriyi de o kadar bekletmek herhalde o işi kaybetmeme sebep olur :)