Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ağustos Böceği

Quantum
28-05-2010, 09:40
Bir ağustos böceği doğmadan önce toprağın altındaki bir lavrada ortalama olarak 12 yıl bekler.

Evet, tam 12 yıl. 12 yıllık hapislikten sonra dünyaya gelen garibanın ömrü adında yazılıdır: Ağustos.

Yani topu topu bir ay… Şarkı söyleyen yalnızca erkek ağustos böceğidir.

Çünkü dişi, en güzel şarkıyı söyleyeni kendine eş seçecek ve çiftleşecektir.

Düşünsenize, 12 yıl toprağın altında bekle, dışarı çık. Ömrün bir ay…

Buldun, buldun… Bulamadın, bir daha yok. Siz olsanız çalışır mıydınız?:)

olcay_bora
28-05-2010, 09:41
hahahahahaha :D

::ZaFeR::
28-05-2010, 09:44
Demek ki bu yüzden.İçiyorsak sebebi var şeklinde bir şey olmuş :D

SekoLive
28-05-2010, 09:46
Recep İvediğin karınca ile ağustos böceği muhabbeti geldi aklıma :D

vtecturbo
28-05-2010, 09:49

hahahahhaha cok iıiı yaa...

initial-D
28-05-2010, 11:28
iyide ağustos böceğinin ömrü 1 ay değil:)

Alper_
28-05-2010, 11:34
ağustos böceği çatlayana kadar ötüyor diye biliyorum :D o da 1 aya tekabül ediyor demekki :D

DogukanB
28-05-2010, 12:02
ağustos böceğinin 17 yıla kadar yaşayanları var

en azda 4-5 yıl

StyleALP
28-05-2010, 12:16
Güzel ya. :D

initial-D
28-05-2010, 12:26
ağustos böceği çatlayana kadar ötüyor diye biliyorum :D o da 1 aya tekabül ediyor demekki :D

100-150 desibel:)

Quantum
28-05-2010, 12:41
AĞUSTOSBÖCEĞİ (Cicada plebeja) hakkında bilgi
Alm. Zikade (f), Fr. Cicade, İng. Cicada.

Familyası: Ağustosböceğigiller (Cicadidae).

Yaşadığı yerler: Sıcak bölgelerde özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinin bağlık, zeytinlik alanlarında.

Özellikleri : 3-5 cm boyunda tombul yapılı böcekler. Yalnız erkekleri öter.

Ömrü: Türkiye dekiler 4 yıl, Amerikadaki bir çeşidi ise 17 yıl yaşar. Hayatlarının çoğu toprak altında “nimfa” halinde geçer. Erginler, yaz mevsiminde eşleştikten sonra ölür.

Çeşitleri: Çok çeşitleri olup, her türün kendine has ötüşü vardır.

Homojen kanatlılar (Hemoptera) takımından Cicadidae familyasına bağlı böcekler. Yaz mevsiminin tiz sesli çalgıcısı ağustosböceği görülmese de sesinden tanınır. Yaz günlerini çalgı çalmakla geçirip, kışın karıncadan yiyecek dilenme hikayesini hemen hemen herkes işitmiştir. Ağustosböceğinin gerçek hayatını bilenler, bu hikayede onun haksızlığa uğradığını anlarlar. Çünkü; ergin ağustosböcekleri yaz sonuna doğru çiftleştikten sonra ölürler. Bu yüzden yiyecek biriktirmek gibi bir endişeleri yoktur.
Dişi ağustosböceği, uzantılı yumurtlama borusuyla yumurtalarını ağaçların genç sürgün yarıklarının içine bırakır. Bunlardan altı hafta sonra “nimfa” adı verilen ve erginlere benzemeyen yavrular çıkar. Danaburnuna benzeyen bu yavrular, kazıcı ön ayaklarıyla toprağı kazarak altına gizlenirler. Toprak altında galeriler kazarak ağaç köklerini bulur ve öz suyu emerek beslenirler. Yıllarca toprak altında kaldıktan sonra erginleşmek için topraktan çıkar, ağaç gövdelerine tırmanırlar. Amerikada yaşayan bir türün (Tibicana septendecium) nimfaları 17 yıl sonra topraktan çıkar. Türkiyede yaşayanlar ise 4 yıl toprak altında kalırlar.

------------------

Ağustos böceklerinin ömrü 1 ay denmiyor ki zaten yazıda..

Ömürlerinin 1 ayını toprak üzerinde geçiriyorlar, zaten erişkin hale geldikten sonra çiftleşmek için çıkıyorlar, çiftleştikten sonra da ölüyorlar diyor..

Ömürleri ile ilgili bilgi veren arkadaşlara selamlar :)

Alper_
28-05-2010, 12:56
AĞUSTOSBÖCEĞİ (Cicada plebeja) hakkında bilgi
Alm. Zikade (f), Fr. Cicade, İng. Cicada.

Familyası: Ağustosböceğigiller (Cicadidae).

Yaşadığı yerler: Sıcak bölgelerde özellikle Akdeniz ve Ege bölgesinin bağlık, zeytinlik alanlarında.

Özellikleri : 3-5 cm boyunda tombul yapılı böcekler. Yalnız erkekleri öter.

Ömrü: Türkiye dekiler 4 yıl, Amerikadaki bir çeşidi ise 17 yıl yaşar. Hayatlarının çoğu toprak altında “nimfa” halinde geçer. Erginler, yaz mevsiminde eşleştikten sonra ölür.

Çeşitleri: Çok çeşitleri olup, her türün kendine has ötüşü vardır.

Homojen kanatlılar (Hemoptera) takımından Cicadidae familyasına bağlı böcekler. Yaz mevsiminin tiz sesli çalgıcısı ağustosböceği görülmese de sesinden tanınır. Yaz günlerini çalgı çalmakla geçirip, kışın karıncadan yiyecek dilenme hikayesini hemen hemen herkes işitmiştir. Ağustosböceğinin gerçek hayatını bilenler, bu hikayede onun haksızlığa uğradığını anlarlar. Çünkü; ergin ağustosböcekleri yaz sonuna doğru çiftleştikten sonra ölürler. Bu yüzden yiyecek biriktirmek gibi bir endişeleri yoktur.
Dişi ağustosböceği, uzantılı yumurtlama borusuyla yumurtalarını ağaçların genç sürgün yarıklarının içine bırakır. Bunlardan altı hafta sonra “nimfa” adı verilen ve erginlere benzemeyen yavrular çıkar. Danaburnuna benzeyen bu yavrular, kazıcı ön ayaklarıyla toprağı kazarak altına gizlenirler. Toprak altında galeriler kazarak ağaç köklerini bulur ve öz suyu emerek beslenirler. Yıllarca toprak altında kaldıktan sonra erginleşmek için topraktan çıkar, ağaç gövdelerine tırmanırlar. Amerikada yaşayan bir türün (Tibicana septendecium) nimfaları 17 yıl sonra topraktan çıkar. Türkiyede yaşayanlar ise 4 yıl toprak altında kalırlar.

------------------

Ağustos böceklerinin ömrü 1 ay denmiyor ki zaten yazıda..

Ömürlerinin 1 ayını toprak üzerinde geçiriyorlar, zaten erişkin hale geldikten sonra çiftleşmek için çıkıyorlar, çiftleştikten sonra da ölüyorlar diyor..

Ömürleri ile ilgili bilgi veren arkadaşlara selamlar :)

bilgi için teşekkürler..seslerini iyi biliyorum :) fakat ömürleri ile ilgili bildiğim yanlışmış..benim gördüklerim kurumuş şekildeydi hep..ötmekten çatlayıp kuruyorlar diye biliyordum.

Ome_RS
28-05-2010, 13:02
way be iyi yine ötüyo aranıyo ben olsam hiç ötmem o bir ay öttürürüm :D:D

emrese
28-05-2010, 13:11

Çok ilginç :D Allahın takdiri işte

Quantum
28-05-2010, 13:11
bilgi için teşekkürler..seslerini iyi biliyorum :) fakat ömürleri ile ilgili bildiğim yanlışmış..benim gördüklerim kurumuş şekildeydi hep..ötmekten çatlayıp kuruyorlar diye biliyordum.

ötmekten değil işte o :D
17 yılın verdiği azgınlıkla sevişmekten ölüyolar :D

DogukanB
28-05-2010, 13:14
quantum;

bunu sen yazmışsın. ömrün bir ay dan sen anlıyorsun? ben ömürlerinin bir ay olduğunu :D

neyse, seviyoruz ağustos böceklerini :)

Quantum
28-05-2010, 13:18
toprağın altında geçen ömre ömür mü derim ben :D

fsunnetci
28-05-2010, 13:24

:D:D:hahaha::icon_tup:

DogukanB
28-05-2010, 13:25
http://www.youtube.com/watch?v=fvHmENZ7RuA

:D

Agent
28-05-2010, 13:27
way be iyi yine ötüyo aranıyo ben olsam hiç ötmem o bir ay öttürürüm :D:D

sahsahhsa Allah canını almasın :D ashashauzuzhahshas

Sanırım kovulucam :D ashahshasa

EMRE-5843
28-05-2010, 13:29
Sonuç olarak ağustos böcekleri çok yalnız:)

Alper_
28-05-2010, 13:29

yani 17 yılın patlaması yaşanıyor :D

Ludacris
28-05-2010, 14:52

toprak altından ilk çıkışta nasıl çıkıyorlar acaba :beuj: bide şu 4 yılın sansürsüz videosu varsa biri koysun ya :D

S.Özeren
28-05-2010, 14:56
yazık gariplere :)

Mutu
28-05-2010, 15:04
Sen çalış çabala 1 ay bi k*hpe bile duymasın sesini yazık çok yazık ! Agustos böcegi acılımı istiyoruz :D