Orijinalini görmek için tıklayınız : F1 deki Rezil Olduğumuz An
2005 den beri bu yarışı düzenliyoruz.Artık birşeylerin yoluna oturması lazım ama
Antremanlardaki şu olaya bakın ;
http://www.trf1.net/index.php/multimedya/video-galeri/yaris-video/14530-video-turkiye-gp-antrenmanlar-schuminin-massayi-selamlamasi-haberi.html
bu sayfada " 2. Antrenmanlar -" Mark Webber'in Son Anda Yaşadıkları "
video yu izleyin.
Webber araçtan incek ama araba kaydığı için lastiğin altına birşey koyulmasını istiyor görevlilerden , koymaları içinde yangın tüpünü gösteriyor olanlara bakın ...
bi ara korktum sağlam arabaya tüpü sıkacaklar diye ... İngilizce bilmiyenlerin bu tür organizasyonlarda işi ne ? Orda o işi ordakilerden daha iyi yapıcak 100 lerce ing bilen motorsporları ile ilgili insan varken çok mu özenle seçiyorlar bu tipleri ? yazık valla ...
SekoLive
29-05-2010, 07:13
kaan sırf f1 de değil ülkemizin her iş dalında aynı şeyler mevcut... Seçilme konusu ya ucuzluk ya tanıdık vasıtasıdır başka bişi olacağını sanmıyorum...
Edit: webber in ingilizcesi net değilmiş bu yüzdende olabilir:D
vala webber çıldırmış turk milletide bakıo adam ingilizceyi geçmiş hareket diliyle de anlattı ama yok .D çıkıp kendisi koyucakmıs :D hele biride kayan arabayı dahada itio :D
UgR_CşGn
29-05-2010, 08:13
canım türkiyemden manzaralar :))))) bir şeyide elimize yuzumuze bulaştırmasak olmazzz
EMRE-5843
29-05-2010, 08:41
yassahh kardeşim:)
Videoda sonradan görülen Siyah tshirtlü adam Adnan Moral'dır, yıllardır bir çok yarışta yarışma direktörlüğü, yarışmacılarla ilişkiler sorumluluğu dahil birçok pozisyonda görev almıştır ama burada problem neydi onu çözemedim bende.
gerçekten neye göre seçiyolar ya bunları bir kişide ingilizce bilmezmi yazık çok yazık
StyleALP
29-05-2010, 09:06
Rezillik. TR 'de sık rastlağımız manzaralar. Önem veren yokki şu olaylara. Yoldan geçen adamı koyuyorlar oraya sonra olacağı budur.
DERAN_TUYNER
29-05-2010, 09:07
Son sahnede şampiyon olmuş gibi seviniyor fukara :)
initial-D
29-05-2010, 09:15
kaan sırf f1 de değil ülkemizin her iş dalında aynı şeyler mevcut... Seçilme konusu ya ucuzluk ya tanıdık vasıtasıdır başka bişi olacağını sanmıyorum...
o kadar ucuz bi seçme yada tanıdıktan ziyade belli eğitimden geçmiş daha önce f1 de görev almış ve olabildiğince çok yarışta görev almış kişiler seçiliyor.
her yarışta görüp duymadığımız buna benzer bir çok olay gerçekleşiyordur eminim.bu kadar büyük bi organizasyonda böyle şeyler olmadan olmaz zaten.burda weberin yol kenarında yaşadığı bi olay var sadece.gözetmen hatasından kırmızı bayrakla durdurulan bi megane rs trophy seansı oldu mesela daha önce türkiyede.kaç kişi biliyor??yeterki yarış kaderini etkileyecek yada seansı etkileyecek kararlar olmasın..
müdahale ekiplerinin arasında kule sorumlusu olan ingilizce bilen en azından laf anlıyacak kadar bilen birileri mutlaka vardır.yoksa charlie whiting den gelen komutları nasıl anlıyacaklar?ayrıca bu ekip yine wrc de görev alan kişilerden oluşuyor.orda pilotlarla daha çok konuşmaları gerekiyordu.bildiğiniz bir sorun var mı rezillik olarak duyduğunuz?
talihsiz bi olay olmuş evet ama öyle türküz beceremeyiz diye kestirip atılacak kadar da ucuz değil o ekip.hangisiydi hatırlamıyorum ama abu dhabi yada singapur da ki yarış gözetmenleride türkler tarafından eğitildi;)
@seko
lafım direk sana değil yanlış anlama:)
crazydog
29-05-2010, 09:24
çok güldüm ya ama cidden rezalet yani
o kadar ucuz bi seçme yada tanıdıktan ziyade belli eğitimden geçmiş daha önce f1 de görev almış ve olabildiğince çok yarışta görev almış kişiler seçiliyor.
her yarışta görüp duymadığımız buna benzer bir çok olay gerçekleşiyordur eminim.bu kadar büyük bi organizasyonda böyle şeyler olmadan olmaz zaten.burda weberin yol kenarında yaşadığı bi olay var sadece.gözetmen hatasından kırmızı bayrakla durdurulan bi megane rs trophy seansı oldu mesela daha önce türkiyede.kaç kişi biliyor??yeterki yarış kaderini etkileyecek yada seansı etkileyecek kararlar olmasın..
müdahale ekiplerinin arasında kule sorumlusu olan ingilizce bilen en azından laf anlıyacak kadar bilen birileri mutlaka vardır.yoksa charlie whiting den gelen komutları nasıl anlıyacaklar?ayrıca bu ekip yine wrc de görev alan kişilerden oluşuyor.orda pilotlarla daha çok konuşmaları gerekiyordu.bildiğiniz bir sorun var mı rezillik olarak duyduğunuz?
talihsiz bi olay olmuş evet ama öyle türküz beceremeyiz diye kestirip atılacak kadar da ucuz değil o ekip.hangisiydi hatırlamıyorum ama abu dhabi yada singapur da ki yarış gözetmenleride türkler tarafından eğitildi;)
@seko
lafım direk sana değil yanlış anlama:)
aynı fikirdeyım bencede baska yerlerdede oluyordur bole sorunlar.gürültüden dolayı bole bi sorun olmus olabilirmi acaba
baymustang
29-05-2010, 09:39
sıra dışı bi istek olduğundan ve yangın tüpünü gösterdiğinden bi mantık dışı bi olay gelişmiş ve bunu hangi ülkede olsa aynısı olacaktır. kimse leb demeden leblebiyi anlamak zorunda deil. bizim türklere taş iste o saniye anlar fakat yangın tüpünü istersen olay değişir
mitsubishi_boy
29-05-2010, 09:53
Rezalet ya. sonrada f1 bizde kalsın f1 bzde kalsın.
orhansah
29-05-2010, 10:08
kendisi de yuvarlak olan yangın tüpünü takoz olarak kullandırmak isteyen webber öküz değil, biz TÜRKler bu salaklığı anlayamadığımız için REZİLiz di mi. bravo arkadaşlar. Milliyetiyle bu kadar memnun olmayan bizden başka da toplum yoktur sanırım :mad:
yangın tüpünü ön lastiğin altına koyarmısınız ?
bunu söyledi ve türkler anlamadı he :D ve bu ekip wrcdeki ekip :)
Ya biraz mantıklı olun yabancı dili olmayan adamın orda ne işi var.
elin adamı için , memleketinizin adamı küçük görmeyin.
herkes bazen çok basit şeyleri yapamayabiliyor , eğitimden girip yoldan çevirip almaya kadar gitmişiz.
belki adam yangın tüpünü koymanın risk olacağını düşünmüştür , belki o an kafasından başka ihtimalleri değerlendiriyordur , belkide böyle bir hamle yasaktır.
o tüpü koyup birşeyler olsa , yine bizim suçumuz hep bizim rezilliğimiz zaten diyecektik.
time trial için resmi federasyon hakemi olmadan birşeyler yapamazken , F1 için sokaktan geçen adamı gel bayrak salla diye içeri alacaklar biraz mantık , biraz insaf.
Yeter memleketimizi küçük gördüğümüz , YAŞASIN BÜYÜK TÜRKİYE.
bizim kendi kendimizi ezme marifetimiz varken dünyada kimsenin bizim için bişey demesine gerek yok :( yanlış yoldayız dostlarım...
baymustang
29-05-2010, 10:19
Ya biraz mantıklı olun yabancı dili olmayan adamın orda ne işi var.
adam anlamasa what demez?
o kaskın içinde, pistteki o gürültünün içinde o kadar rahat duyulabileceğini mi sanıyorsunuz arkadaşlar.
kaskın içinden konuşmaya çalışan birisi ile konuştunuz mu hiç? üstelik bunların kaskın altında kafalarına giydikleri bir zıbıttırı da var. duyulmaması mümkün.
üzerine o pist inanılmaz gürültülü..
f1 pistinde o kadar mal kişinin bir arada olduğuna inanmıyorum ben.
bi ara yangın tüpünü sıkıcaklar sandım pimini falan çekti bi ara :)
hiç bi zaman böyle şeylerde 4/4 lük olucak diye bi söz konusu olamaz bi yerden bi hata her zaman çıkar.
thedevil
29-05-2010, 10:44
Son sahnede şampiyon olmuş gibi seviniyor fukara :)
ben hiç bişeye kızmadım rezilde olmadıkta bu yazıya Allah çarpsın yarıldım koptum öldüm
2.sine gelirsek temizliği insanlığı merhameti bizden öğrenenlerin karşısında hiç bir zaman rezil olmadık bu saatten sonrada rezil olmayız Fatih Sultan Mehmet Han'ın askerleri yani dedelerimiz dişlerini fırçalarken eywah bunlar dişlerini bileyliyolar bizi yicekler diyen adamlara hiçmi hiç rezil olmayız rahat olun TÜRK her zaman asildir.
Birde Türk denildiği zaman önce bir destur denilmesi gerektiğini aklımızadan çıkartmamalıyız...
Rezil olduk diyenlere allah akıl fikir versin diyorum bende..
baymustang
29-05-2010, 10:54
katılıyorum
Orada ki görevliler pilotun her dediğini yapmak zorunda değiller zaten. Canı istemesse o tüpü lastiğin altına koymaz bu kadar basit. İlgilizce bilmiyorda olabilir, ilk defa f1'de görevde alıyor olabilir. Dünyanın her yerinde oluyor bu tip olaylar ezmeyin kendizi biz böyleyiz zart zurt...
Bence ne dediğini duyamıyorlar. Sürekli geçen F1 arabaları ve kaskın içinden söyledikleri duyulmaz diye düşünüyorum.
bUğrA_mUtlU
29-05-2010, 10:59
ekip olarak her gördüklerini eşi dostu kapmıyolar belirli bi seviye ve yabancı dil arıyolar. ayrıca arkadaşlara katılıyorum niye rezillik olsun ki o anki psikoloji ile çoğumuz aynı duruma düşebilirdik. o an ne düşündüğünü bilemeyiz ki. bunun gibi küçük şeyler her yarışta ve her organizasyonda mutlaka oluyodur. millet olarak kendimizi yermeyi ne kadar çok seviyoruz.
türker42
29-05-2010, 11:10
kesinlikle rezillik değildir, gayet olağan normal şeylerdir grubuna katılıyorum bende,
Rockford
29-05-2010, 11:22
git duvaramı yaslıon telemi yaslıon nereye yaslıosan yasla arka tekeri yangın tupuyle araba durdurmakta neymiş. aynı gun orada yangın sondurme gerektiricek kaza olsa bu seferde tüpü arabanın altına takoz niyetine koymusuz yangın cıkmıs sonduremedik biz türkler adam olmayız diceksiniz :)
yasanan olay tabiki hos gozukmemiste istekte gayet sacma bence.
ama pimi cekip tüple saglam arabaya girişse baya gülerdim :D
rezillik bir hadise yok bence...
bende rezil olduğumuzu düşünmüyorum.ayrıca sanki araba durmadan inemiyo mu aşağı anlamadım ki.sanki 20 km hızla gidiyoda araç üstünden atlayacak...
mark webber çok mu anlaşılır şekilde ingilizce konuşur bu da işin diğer tarafı..
Avustralya aksanıda ilginçtir, ağzını yaya yaya konuşurlar, İngilizcesine güvenen, ordakileri suçlayan arkadaşlara duyurulur..
Katılıyorum
Anlasalar bile, Weber istese de F1 kaymasın diye tekerine yangın tüpü koyulmaz..
Weber el kol hareketleri çekip, laga luga edeceğine çıkıp tüp mü koyacak, parke taşı mı çıksın kendisi koysun.2 sn. sonra çıkıp alkış tutup şaklabanlık yapana kadar, o işi de yapabilir.Tabii amacı kameraya oynamak değil de, aracın kaymasını önlemek ise..
Tuning055
29-05-2010, 11:56
ne denilebilirki... başka bi ulke olsa burda alay ederdık acaba onlar bızım ıcın neler diyor kım bılır.. yazık cok yazık..
zuhahuaha garibim ne sevinmiş :D
Mehmet Gazihan
29-05-2010, 12:14
kimse senin arabanın lastiğine tüp koymak zorunda deil..arabanda takoz bulundur kardeşim..
burda hata webberin..o hakem o tüpü oraya koyduğunda üstlerinden alacağı tepkiyi düşündü biraz sanırım..
Tüpü gösterince doğal olarak bir şeylerin yandığını düşünmüşlerdir. Açıkçası konuyu okumadan videoyu izlesem ben de anlamazdım neler olup bittiğini. Salak salak hareketler yapıp durdu. Yorulur muydun azıcık daha frene basıp sakin sakin anlatsan malak :D
devil_berk22
29-05-2010, 12:17
http://www.youtube.com/watch?v=y9iQnWw2rEg nasıl gülüyor yabancı spiker ayıp valla bu halimize
İngilizcesi olan her aksanı anlamakta güçlük çekebilir. Yani spikerinde gülmesi gayet dogal bence komik bi durum sonuçta.
merterkekler
29-05-2010, 12:31
Bence dil yüzünden kimsenin rezil olduğu falan yok zaten orda ingilizce bilen biri olsa dahi o gürültüde artı webberin kaskın içinden konuşmasıyla türkçe konuşsada anlaşılmaz söyledikleri.
asıl burdaki rezillik hakemlerin uyanık olmaması bende bundan 10 yıl önce 2 sene hakemlik yaptım hep üstlerimiz uyarırdı startta kayan bir araba gördünüzmü tekerleğine ufacık bir çakıl taşı koyun diye zaten araçlar hafif ufacık bir taş bile o araçların durmasına yetiyor yaa şimdiki hakemlere bu uyarılar yapılmıyor yada yapılsada ordaki arkadaşlar dinlemiyor ama uyarı yapılmamış olsa bile biraz bu işten anlayan uyanık arkadaşlar koysalar oraya ufacık bir taş koyması gerektiği bu araçların el freni bulunmadığını anlarlardı;)
olabilir ya normal şeyler heyecan panik var. başka ülkelerde de oluyodur mutlaka kameraya yansımıyan.
ahmet3425
29-05-2010, 12:47
herif tupu actı sıkıyordu az daha ahahhaha:D
bağzı yorumları hayretler içinde okudum.
Bana akıl fikir versin diyenlere ilk başta size verdim.Hemende savunmaya geçin yok suç Webber in yok duyulmaz edilmez bırakın bahaneleri hep bu yüzden kaybediyoruz zaten.
Kask ve araba sesleri demişsiniz yurt dışında pistlerde çalışan insanlar süper kulaklara sahip herhalde ? bide RTL olsun Speed TV olsun açın biraz izleyin sürücüler kaskları ile araçlar geçerken röportaj verdikleri oluyor o kadar da çok vahim bi duyma sorunu yok !
Aksan olayı Serhan Acar da Webber in konuşmasını beğenmiyor ama basın toplantılarında çeviriyor ? demekki bilen adam anlıyor + Webber belirli bi süreden anlamadıklarını anladıktan sonra resmen el işareti ile konuşuyor o esnada insan tek tek hece hece konuşur hala anlıyan yok.
Elin yabancısı için kendimizi ezmiyelim demişiniz ya komik olmayın allah aşkına bu durum bariz komedi orda 3 kişi var sonra siyah üstlü bi üst kademeleri gibi görünen biri geliyor oda Webber le konuşuyor anlamış gibi kafa sallıyor ama araç ı geri ittirtiyor ! madem anlamadın ne kafa sallıyorsun ?
Kask içinden konuşulanlar anlaşılabilir ancak, 5 metre yakınından f1 araçları geçerken kulaklıksız insan kendi sesini bile duyamıyor. Araç geçtikten sonra da geçici olarak bir şey duyulmuyor zaten. Orada ki gözetmenler Webber'in ne dediğini anlamak için kulaklıklarını çıkartmışlar. Bir şey anlamamalından daha doğal bir şey yok orada, gerçekten çok gürültülü bir ortam.
Siyah tshirtlü adam en doğru kararı veriyor aslında, kayan bir yarış otomobili güvenli bir yere ittirerek çekilmelidir. Webber panik içersinde yangın tüpünü gösterince kim olursa, o tüpü olsun lastiğin altına takoz yapmak aklında gelmez. Zaten yangın tüpünden takoz olmaz. Acil bir durum yoksa araç düz zemine çekilir ama o durumda da araçtan inebilirdi zat-ı muhterem.
Sonuç olarak durum komik, ama bu bizim Türk olmamızla alakalı değil. Ha yanmayan araca tüpü boşaltsaydı, o zaman haklıydınız :)
aynı gun orada yangın sondurme gerektiricek kaza olsa bu seferde tüpü arabanın altına takoz niyetine koymusuz yangın cıkmıs sonduremedik biz türkler adam olmayız diceksiniz
Bu çok iyi işte :icon_tup:
araba zaten calısmıyo sankı orda bır yere carpıcak anlamıyolarmı abıcım ın arabadan kendın yap ıstedıgın seyı zaten getırmısler herkez sankı onun o an dusundugu gıbı dusunucek yangın tupu ıle arabamı durdurulurmus gulen spıker emın olun bu yonteme guluyodur rezıl olduk denmıs keske bız hep bole seylerde rezıl olsak.
offf offf :)
ne diyelimki...
Anlasalar bile, Weber istese de F1 kaymasın diye tekerine yangın tüpü koyulmaz..
Weber el kol hareketleri çekip, laga luga edeceğine çıkıp tüp mü koyacak, parke taşı mı çıksın kendisi koysun.2 sn. sonra çıkıp alkış tutup şaklabanlık yapana kadar, o işi de yapabilir.Tabii amacı kameraya oynamak değil de, aracın kaymasını önlemek ise..
aynen weber 2saat yılmaz vural spec el kol hareketi yapacağına çıkıp kendi koysada şov yapmasa. orda kim olursa olsun tüpü gösterse bişeyin yandığını sanar.belkide weberin ingiizcesi iideil yada şöle dşünelim hiç ingilizceniz yok tüpü gösterio tekeri gösteri sktim sene kimsenn aklına gelmez takoz yap onu die:D
"Webber arabanın sabitlenmesini istedi, bizimkiler de arabayı çekciiye doğru biraz daha kaydırmak istedi, tüm mesele bu... "
Bunu yazan Serhan Acar.
Serhan Acar kimdir dersek , http://www.serhanacar.com/serhan-acar-gorev-aldigi-yarislar
Kendisi bir çok kez gözetmen , direktör yada vekili olarak yarışlar içinde yer alan birisi ve F1 Racing Dergisinde köşe yazarı.
Anlamak var , anlamak var.
Komşu'nun tavuğu kaz görünürmüş misali hep kendimize giydiriyoruz.
timucintt
29-05-2010, 14:18
ya webber arabanın kaymasını önlemek istiyorda araç pist dışına çekildikten sonra halen neden arabanın içinde el kol hareketi yapıyor o kadar el kol hareketi yapana kadar 5 dk boyunca derdini anlatamıyorsan in al tüpü kendin koy takoz yerine... en fazla 2 3 sanyelik bir iş araba ne kadar geriye kayacakki o an 4 5 adam var biri elbet arabanın kaymaması için kendini siper edecektir...
biz nerede rezil olduk ..biz 2016 avrupa futbol şampiyonası nı ülkemize getiremedik orada masada rezil olduk ...
Ne çilesi varmış be adamın . . . : )
SULTANOGLU
29-05-2010, 14:33
nereye rezil oluyoruz ya yangın tüpündan arabama takoz yap dersen öyle bir ortamda böyle bir yarışta adam tabikide tüpün pimini açar, adam söndürmek için eğitim almış tüple takoz yapmak için değil.
Doğruya doğru aklımın ucundan geçmezdi takoz olarak kullanmak.
Vızır vızır arabalar geçiyo ordan rölantide bile insanlar rahatsız oluyolar o arabanın sesinden...
tamda viraj çıkışı pilotların sıktığı yer.
sultanoğlu gazlarken ben arabasında müziği duymuyodum siz neden bahsediyosunuz :D
thedevil
29-05-2010, 15:21
bağzı yorumları hayretler içinde okudum.
Bana akıl fikir versin diyenlere ilk başta size verdim.Hemende savunmaya geçin yok suç Webber in yok duyulmaz edilmez bırakın bahaneleri hep bu yüzden kaybediyoruz zaten.
Kask ve araba sesleri demişsiniz yurt dışında pistlerde çalışan insanlar süper kulaklara sahip herhalde ? bide RTL olsun Speed TV olsun açın biraz izleyin sürücüler kaskları ile araçlar geçerken röportaj verdikleri oluyor o kadar da çok vahim bi duyma sorunu yok !
Aksan olayı Serhan Acar da Webber in konuşmasını beğenmiyor ama basın toplantılarında çeviriyor ? demekki bilen adam anlıyor + Webber belirli bi süreden anlamadıklarını anladıktan sonra resmen el işareti ile konuşuyor o esnada insan tek tek hece hece konuşur hala anlıyan yok.
Elin yabancısı için kendimizi ezmiyelim demişiniz ya komik olmayın allah aşkına bu durum bariz komedi orda 3 kişi var sonra siyah üstlü bi üst kademeleri gibi görünen biri geliyor oda Webber le konuşuyor anlamış gibi kafa sallıyor ama araç ı geri ittirtiyor ! madem anlamadın ne kafa sallıyorsun ?
sen eziklik duyduysan duy kardeşim Türk olamkla gurur duyan duysun sen dumuyorsanda o sende kalsın fazlada ezme kendini
Artık her hatanın arkasına Türklüğümüze sığınalım yırtalım ne güzel ... devam ne diyim.
Artık her hatanın arkasına Türklüğümüze sığınalım yırtalım ne güzel ... devam ne diyim.
Türklüğümüze sığınmakla alakası yok ki bu olayın , burda olağandan farklı birşeyi isteyen Webber orda bulunan görevli değil.
Yangın tüpünden takoz yapılmasını istemek doğal birşey midir ? Gereken yere çekilmiş araç ve bir şekilde zaten inmesi sağlanacak celallenmeye show yapmaya ne gerek var ?
İtfaiye'yi arayıp ekip isteyip , ağaçtan kedi indirtmeye benziyor.
O karmaşada tüp ile birşeyler duyunca doğal olarak açmış herhangi bir yer alev alabilir düşüncesiyle.
Burada yanlışı yapan Webber , olağandan farklı birşey isteyen o davrananda bir suç yok ki.
olayı hala Webber tüp diyorsunuz sorunda bu.Benim demek istediğim dil bakımından yetersiz olan insanlar niye orda ?!
olayı hala Webber tüp diyorsunuz sorunda bu.Benim demek istediğim dil bakımından yetersiz olan insanlar niye orda ?!
Videoda sonradan görülen Siyah tshirtlü adam Adnan Moral'dır, yıllardır bir çok yarışta yarışma direktörlüğü, yarışmacılarla ilişkiler sorumluluğu dahil birçok pozisyonda görev almıştır ama burada problem neydi onu çözemedim bende.
Yıllardır bu organizasyonda yer alan birinin dil bilmemesi kulağa çok garip ve itici geliyor.
Görevliler doğru olan yere çekmek, Webber ise bir an önce durdurup inmek istedi sorun bu sadece.
aşağıdaki sebepler etkili.. ingilizce bilip bilmediğini bilemezsin oradaki insanların.. ayrıca ingilizce bilmeyen birisi öyle adamın üzerine eğilip ne diyor diye dinlemek istemez.
o kaskın içinde, pistteki o gürültünün içinde o kadar rahat duyulabileceğini mi sanıyorsunuz arkadaşlar.
kaskın içinden konuşmaya çalışan birisi ile konuştunuz mu hiç? üstelik bunların kaskın altında kafalarına giydikleri bir zıbıttırı da var. duyulmaması mümkün.
üzerine o pist inanılmaz gürültülü..
f1 pistinde o kadar mal kişinin bir arada olduğuna inanmıyorum ben.
mark webber çok mu anlaşılır şekilde ingilizce konuşur bu da işin diğer tarafı..
Avustralya aksanıda ilginçtir, ağzını yaya yaya konuşurlar, İngilizcesine güvenen, ordakileri suçlayan arkadaşlara duyurulur..
madem eski yazılarını koydun bir önceki sayfada yazdım ama gene yazim.
1. madem adam ingilizcesi anlıyor Webber le konuştuktan sonra onlaylarcasına kafasını sallıyor niye hala ozamn arabayı itmeye çalışıyor ? Webber in ne dediği belli hea olmadı sen ne yapıcağını Webber e söyle oda bilsin ondan sonra it ama niye yapılmıyor ?
2. Avusturalya aksamı değişiktir doğru ama Serhan Acar nasıl yarışlardan sonra Webber in dediklerini tercüme ediyor ? biraz zorlanıyor ama ediyor demekki bilen biri anlıyor ?
3. Biraz RTL e ve Speed TV ye bakın test esnasında gerek sıralama turu veya yarış pilotlarla pist içinde onların kaskları takılı iken konuşuyorlar + diğer pistlerdede aynı durumlar oluyor japonya olsun almanya olsun görevliler aynı ortamlarda pilotlarla gayet iyi anlaşıyor.
senede 1 defa F1 düzenleniyor tüm dünya izliyor ve biz hala ing. bakımından yetersiz insanlarla ordayız bu size gerçekten garip gelmiyormu ? Koskoca TR de adam gibi konuşan pist görevlisi çıkmıyormu ? o pistte ordakilerden çok daha ing konuşabilen ve motorsporlarına alakalı en az 100 kişi bulabilirsin yarısıda bu forumdan çıkar .
Anlamak istemezseniz, benim dediğim doğru derseniz hiç bir kuvvet sizi bu düşüncelerinizden vazgeçiremez..
Tamam siz haklısınız.. Türkiye rezil rüsva oldu.. Rezalet diz boyu.. Ana dili Türkçe olan bir ülkede ingilizce bilmiyorlar adamlar dedirttik kendimize.. Allah belalarını versin o mal değneklerini oraya koyanın.. Dünyaya küçük düştük.. Tüh..
Oldu mu :)
Anlamak istemezseniz, benim dediğim doğru derseniz hiç bir kuvvet sizi bu düşüncelerinizden vazgeçiremez..
Tamam siz haklısınız.. Türkiye rezil rüsva oldu.. Rezalet diz boyu.. Ana dili Türkçe olan bir ülkede ingilizce bilmiyorlar adamlar dedirttik kendimize.. Allah belalarını versin o mal değneklerini oraya koyanın.. Dünyaya küçük düştük.. Tüh..
Oldu mu :)
Vallahi aynı şeyleri yazmak geldi içimden katılıyorum sonuna kadar , kusura bakmayın bu aymazlıktan vazgeçmeliyiz hatta bundan sonra hiçbir organizasyon düzenlemememiz gerek.
Evet uluslar arası bir organizasyon yapıyorsun ama görevlilerin ingilizce bilmesine gerek yok ne gerek var canım burası Turkiye gelenler öğrensin burda yarışmak istiyorsa dimi ?
Japon ya gidince Japonca konuşuyorlarmış zati , Almanyada almanca filan ...
ciddi şaşkınlık içindeyim Formula 1 dünya şampiyonası düzenleniyor ve ingilizce bilmeyen yada yetersiz olan insanların orda olması normal gözüküyor ?
bu yorumları gördükten sonra pisttekiler hakkında dediklerimi geri aldım gene yangın tüpünü sıkmadılar oda bi başarı tabi görevlerini gayet iyi yapıyorlar .
yazık.
SULTANOGLU
29-05-2010, 16:16
ya nerden biliyoruz adamın ingilizce anlamadığını ? orda okadar ses var gürültü var.
2 önceki mesajım da 3. madde ye bak
tek ses gürültü bizim pistte var zaten diğerlerinde yok ...
orhansah
29-05-2010, 16:20
Sultanoğlu: ya nerden biliyoruz adamın ingilizce anlamadığını ? orda okadar ses var gürültü var.
biliriz biz herşeyi biliriz :D
SULTANOGLU
29-05-2010, 16:21
ya şu tüpü takoz yaparmısının ingilizcesi nedir ?? daha önceden duyulmuşmudur böle bişey görevliler tarafından ayrıca rezil olduk ya sanırım pöff :(
SULTANOGLU
29-05-2010, 16:22
sultanoğlu: Ya nerden biliyoruz adamın ingilizce anlamadığını ? Orda okadar ses var gürültü var.
Biliriz biz herşeyi biliriz :d
adamsınn !!!
kodumunun f1 arabasında bı el frenı yokmuymus?
:Dalın sıze yenı bı bakıs acısı...
@Sultanoglu bunu bi önceki sayfada açıklama rağmen gene yazmıştın bende sana
2 önceki mesajım da 3. madde ye bak
tek ses gürültü bizim pistte var zaten diğerlerinde yok ...
dedim ama galiba anlamadım.Gene alıntı yapmışın
dur biraz daha açıklim sana belki bu sefer anlarsın inanıyorum ben ...
...
3. Biraz RTL e ve Speed TV ye bakın test esnasında gerek sıralama turu veya yarış pilotlarla pist içinde onların kaskları takılı iken konuşuyorlar + diğer pistlerdede aynı durumlar oluyor japonya olsun almanya olsun görevliler aynı ortamlarda pilotlarla gayet iyi anlaşıyor.
...
Tunay sorma bro malzemeden çalıyorlar marş motoruda yok :D iyice çirkefleştiler nerde eski F1 araçları :D
SULTANOGLU
29-05-2010, 16:27
I dont know Turkish :P tamam yav Allah!ın weberi için gerilmemize gerek yok :D
vtecburhan
29-05-2010, 16:29
bu olaya cok kızıyorum yaa bu turkler nekadar meraklılar baskalrın dilini ögrenmeye uln kardesım bız turkuz burası turkıye onlar heves etsınler bızım dılımızı ögrenmeye alahala
sonrada turkıye hep gerı gıdıyor ee tabı gıder bu mantıkla ılerımı gıdecek sankı
arkadaşlar orda ing bilip bilmemek hiç önemli değil o gürültüden pilotu duymak imkansız orda vücut dili ile anlaşıyorsunuz resmen,siyah t shirtlü yetkili yarış ekibininden,orda olsanız sizde aynı tepkiyi verir ne demek istediğini anlyamazdınız ayrıca bu 2. antreman 2 de yapıldı ve inanın o tulumlar için de orda sıcağın altında durup saatlerce beklemek hiç kolay iş değil ordaki arkadaşlarım hepsi çok ii eğitimlerden geçerek oralara geliyorlar...
fransızlar neden ingilizce konuşan birisini anlamamazlıktan geliyor bir fikriniz var mı..
neymiş türkiyede ingilizce bilen birisi yokmuymuş.. pöfff..
ayrıca motor kaskı ve maske giyen birisi o kask altından nasıl konuşur nasıl duyulur onların altından adamın sesi hiç duymamışsınız o kadar belli ki.. oturduğunuz yerden sıkıp durun..
hadi iyi sohbetler size..
fransızlar neden ingilizce konuşan birisini anlamamazlıktan geliyor bir fikriniz var mı..
neymiş türkiyede ingilizce bilen birisi yokmuymuş.. pöfff..
hadi iyi sohbetler size..
Evet var çünkü ingilizce onların dilini dünyadan sildi ing den önce onların dili konuşuşuyordu ama şimdi heryer ing olduğu için kuyruk acıları var.
Eveet fransızlar anlamazlıktan geliyor hemen sizde öyle yapın hatta bakalım bakalım fransızlar daha neler yapıyor onlarıda yapalım taklit edelim ..
sizede iyi sohbetler...
rezil olmuşuzya inş bu akşam manga bizi gururlandırır...
rezil olmuşuzya inş bu akşam manga bizi gururlandırır...
avrupalı homoseksueller oy verınce nasıl gururlanıyorsunuz anlamıyorum...baska bır sey bulamıyor musunuz gururlanacak?
bu olaya cok kızıyorum yaa bu turkler nekadar meraklılar baskalrın dilini ögrenmeye uln kardesım bız turkuz burası turkıye onlar heves etsınler bızım dılımızı ögrenmeye alahala
sonrada turkıye hep gerı gıdıyor ee tabı gıder bu mantıkla ılerımı gıdecek sankı
İyide kardeşim F1 mi geldide Türkiye'ye ne olur sizin orada da yarış yapalım dedi yoksa Türkiye mi gitti F1'e ne olur ekonomi canlansın turist gelsin burada da yarışın dedi? Madem yapıyorsun hakkını vere vere yapacaksın. Eğitimli dil bilen adam koyacaksın.
Bide sizi hiç anlamıyorum. Ermenistandaki büyük elmiçiz ermenice bilmediği için "nasıl olur ermenice bilmez resmen bizi ezdiler böyle büyükelçi mi olur" dendi sonra adam görevinden alındı. Şimdide Türkler türkçeden başka bişey bilmemeli diğe kavga çıkıyor. Yahu Türk insanı ilk önce "bi öyle bi böyle" demeyi bırakmalı sonra napiyosa yapsın:D
avrupalı homoseksueller oy verınce nasıl gururlanıyorsunuz anlamıyorum...baska bır sey bulamıyor musunuz gururlanacak?
manga kazanırsa gururlanmazsın sen bu kadar basit ;)...
SULTANOGLU
29-05-2010, 16:42
hakkaten bu akşam lipton ice tea manga var puhauhahuahu :D
ingilizce yabancı bir dil değildir,sadece ulaşım aracıdır..
Ama benim bildiğim F1 organizasyonlarındaki cathering firmalarından tutun,pist görevlilerine kadar ufak bir mülakattan geçiyor,tahminimce başka bir aksaklık yüzünden anlaşmazlık olmuştur yada daha yeniyiz F1 organizasyonlarıda ondan dolayı daha uyum süreci oturmamıştır.Ayrıca geçtiğimiz yıllarda tam olarak nerde olduğunu hatırlamıyorum ama piste yarış esnasında giren adam olmuştu.Böyle bir skandal olması daha mı iyiydi ?
Bir de her fırsatta yok Türk'ler her alanda zaten rezil oluyor,yok bizden bir halt olmaz,yok öyle yok böyle yazanlarada çok tutuluyorum,bu kadar mı rahatsızsınız Türk olmaktan?Yada bugüne kadar Türklük için ne yaptıkta eleştiriyorsunuz bu kadar ?
ya bu konuda artık bır propaganda oldugunu dusunmeye basladım bence bu konu sılınmelı bır amacı olmayan ve bır kotuleme propagandası gıbı gelıyo artık bana.
vtecburhan
29-05-2010, 16:50
İyide kardeşim F1 mi geldide Türkiye'ye ne olur sizin orada da yarış yapalım dedi yoksa Türkiye mi gitti F1'e ne olur ekonomi canlansın turist gelsin burada da yarışın dedi? Madem yapıyorsun hakkını vere vere yapacaksın. Eğitimli dil bilen adam koyacaksın.
Bide sizi hiç anlamıyorum. Ermenistandaki büyük elmiçiz ermenice bilmediği için "nasıl olur ermenice bilmez resmen bizi ezdiler böyle büyükelçi mi olur" dendi sonra adam görevinden alındı. Şimdide Türkler türkçeden başka bişey bilmemeli diğe kavga çıkıyor. Yahu Türk insanı ilk önce "bi öyle bi böyle" demeyi bırakmalı sonra napiyosa yapsın:D
ben kendı gorusumu belırttım elalemın s..e gerdege gırmeye gerek yok.......
baskalarının diline cok hevesliyiz o yuzden okullarımızda baskalarının dilleri ogretiliyor din dersi kaldırtılmaya calısılıyor burası turkıye yaa elhamdürillah müslümanız ya
neyse bu konu cok uzar gıder ne ben anlatmak ıstedıgımı anlatırım nede sız ....
webber denen hıyarı uye yapalım foruma acıklasın durumu gotlek...
S.Özeren
29-05-2010, 16:54
ben videoları göremiyorum ?
ahaha bro elemanlarıda almak gerekmezmi ?eşit olsun hepsi konuşsun ?
ahaha bro elemanlarıda almak gerekmezmi ?eşit olsun hepsi konuşsun ?
olmazzzz...burası teşştörkii yargısız ınfaz yapıcaz neden adam gıbı turkce konusmadıgını soracaz yawsaga, ıkı azarlar banlarız sonra...ben emınım webber gorevlılere " takoz,takozz" dıye bagırmıstır...adam gıbı "dakoooozzz la dakozzzzz" dese anlayacaklardı..
lethaldoze
29-05-2010, 17:07
Çok kötü rezil olmuşuz
Bırak ingilizce bilen adam koymayı ,orada görev yapacak adam bulamıyor federasyon.
Öyle ince eleyip sık dokurlarsa yapılamaz zaten yarış marış. Hatta destek görevlilerinden bazıları motorsporlarına ilgi duymayan, okul harçlığı için gelenler. ;)
:icon_tup:
elin adamı için , memleketinizin adamı küçük görmeyin.
herkes bazen çok basit şeyleri yapamayabiliyor , eğitimden girip yoldan çevirip almaya kadar gitmişiz.
belki adam yangın tüpünü koymanın risk olacağını düşünmüştür , belki o an kafasından başka ihtimalleri değerlendiriyordur , belkide böyle bir hamle yasaktır.
o tüpü koyup birşeyler olsa , yine bizim suçumuz hep bizim rezilliğimiz zaten diyecektik.:icon_tup:
time trial için resmi federasyon hakemi olmadan birşeyler yapamazken , F1 için sokaktan geçen adamı gel bayrak salla diye içeri alacaklar biraz mantık , biraz insaf.
Yeter memleketimizi küçük gördüğümüz , YAŞASIN BÜYÜK TÜRKİYE.
abi gene döktürmüşsün :D en güzel çözüm :D
emre yeşil
29-05-2010, 19:22
Bir tek bizim ülkemizmi rezil diğer ülkelerde neler oluyo neler birtek bizim medyamızla bizim halkımızı bütün kötü olayları sokuyo milletin gözüne gözüne gavur milleti memleketini öve öve ballandırır değer kazandırır bizde *** ata ata *** ederiz dünyanın hayran kaldığı memleketi (konuyla alakasız gibi ama isteyene kulak küpesi olsun diye yazdım)
vtecturbo
29-05-2010, 19:29
ben olsaydım o tüpü weber in bı tarafına sokardım.ayrıca dalga gecen o yabancı spıkerlerınde tahmın ettıgınız yerıne gırsın o tupun daha buyuk olanı...
son sahne super ya işaret ediyo bi geri bi geri en sonunda brovo diyo :D
o kadar kasmaya gerek cok in arabadan kayarsa tutsunlar :)
Geçen sene hayatında ehliyet almak dışında 3-4 kere araba kullanmış bi arkadaşı şöför yaptılar pist'in yanındaki yolda :) Bu işte direk tanıdık işliyor..
Cihan Çizmeci
29-05-2010, 19:48
O an adam arabaya tutun deseydide bizimkiler arabaın arka tekerine koysaydılar? :)
adamlar her ihtimali göze almış konuşma tam net değil onlarda napsın belki araca sıkılacağını düşünmüşlerdir.Anlamasalardı araba yansaydı birden pilot öyle demiş olsaydı bu seferde aa mallar gittiler arka tekere koydular rezillik derdik :)
biz böyle şeylerle rezil olabilecek kadar küçümsenecek bi milletmiyiz dostlar allah aşkına yaw konusunu yapmaya bile değmez ... bence bu konu kapanmalı
Ben bununla ilgili bir muhatap bulmaya calıstım ama bulamadım . Dil bölümünde okuyan bir sürü öğrenci var bu organazisyanda gayet başarılı şekilde yer alabilirler , hatta yardım , bayrak konusunda kusursuz bir durum cıkar ortaya eminim . Ama üllkemde her iş günü kurtarmak , şuan o konuyu kimse hatırlamaz oh atlattk derler :)
ben kendı gorusumu belırttım elalemın s..e gerdege gırmeye gerek yok.......
baskalarının diline cok hevesliyiz o yuzden okullarımızda baskalarının dilleri ogretiliyor din dersi kaldırtılmaya calısılıyor burası turkıye yaa elhamdürillah müslümanız ya
neyse bu konu cok uzar gıder ne ben anlatmak ıstedıgımı anlatırım nede sız ....
Burası Türkiye müslümanız demek bu ülkede yaşayan milyonlarca müslüman olmayan türkü ezmek demek. Müslüman olmayan farklı dine mensup bir çok türk yaşıyor Türkiyede. Özellikle Mardin ve Hatayı bir incelemeni isterim. Türkler var oluşlarında Gök Tengri'ya inandılar daha sonra üyük bir çoğunluk müslümanlığı seçti geri kalanlar seçmedi. Din konusu okullar yerine ailede verilmeli. Din dersinde sadece müslümanlar için bilgiler veriliyor sureler öğretiliyor ve namaz kılma gösteriliyor. Alevisi namaz kılmıyor, Hristiyan olan hiç öğrenmek istemiyor vs vs uzar gider. Ya herkese eşit tüm dinler gösterilmeli ya da aileye bırakılmalı en doğrusu bu.
Benim kızgınlığım bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar yani sen. Bu şekilde Türkleri Türkiyeyi savunacaksanız hiç savunmayın. Hiç bir dil bilmeyip sadece Türkçe bilen yabancı kişileri hiç anlamayan bir Türk olacağıma 15 dil bilen, herkesi anlayabilen ama ülkeme ve benliğime sahip çıkan bir Türk olmayı yeğlerim. Elin gevurunu konuşturacağımıza dilini anlar yapar sonrada türkçe iki kelime eder yollarız.
abi adım gibi eminim ki, bu anlaşamama olmasa ve ordakilerden biri araba kayıyor diye yangın tüpünü getirip lastiğin önüne koysa bu konu gene açılırdı..
Öküzlere bak yangın tüpü koydular takoz niyetine tüm dünyaya rezil olduk..
Aslında çok anlamsız çok mantıksız olan bişeyi isteyen pilotu anlamadılar diye ne cahillikleri ne yarım akıllılıkları kaldı..
Bu kadar hazımsız olmayalım bence..
initial-D
29-05-2010, 23:12
ingiltere gp de adam girdi piste
wtcc de safety car kazaya sebep oldu
yine wtcc de 1 aracı 6-7 tur yanında duran vince yükleyemediler
daha önce türkiyede megane rs trophy de 2 gözetmen kuma saplanmış aracı tecrübesizliklerinden dolayı itebileceklerini zannederken başka bi araç daha oraya saplandı seans durduruldu
bu ekip charlie whiting den aldığı komutla hareket ediyor.hiç istanbul parkta ilk viraj kazasının bütün parçaları 10-15 kişi tarafından 1 turdan kısa sürede yarış devam ederken nasıl toplanıyor seyrettinizmi?
medical aracının yol kenarındaki pilota çarptığı yarış var
avustralyada piste giren kangurular var
vinçe araba yerine kendini bağlayan salak gözetmenlerin olduğu yarış var
pistin ortasındaki parçayı alırken yerlerde yuvarlanan gözetmenlerin olduğu yarış var
tek başına kuma saplanan gp2 aracını itmeye çalışıp araba üstüne düşen gözetmenler var
pit girişinde amaçsız hareketler yapıp yarışı ve kendini tehlikeye atan salaklar var
pilota yardım edeyim derken onuda yanında yere kapaklayan gözetmenler var
daha var da var.............
sadece pistte olanlar daha bunun rallisi bilmemnesi ohooooo.bunların hangisini yada hangilerini biliyorsunuz da duyduğunuzda "aaaaa rezil oldular salak herifler" diye konu açma gereği duydunuz?
insan türk bile olsa yarışlarda anlaşamıyor bazen.her yerde her pistte olur.gülüp geçin işte
salak wber kendi rezil oldu.yangın tüpü yangın söndürmek içindir takoz olsun diye değil.vitese takıp bıraksa problem olmazdı diyicem ama belki takamamıştır:)
bu kadar ezik olmayalım yaaa
bu adamlar daha geçen ege rallisinde etapta 2 km yol kenarından gitmek isteyen polisleri sokmadılar yola.o derece ciddi iş yapıyorlar.herşeyi bilmeden ne kadar kolay zannediyorsunuz.
maloş çıksın sanki 200 le gidiyor araba :D
yucelebeci
30-05-2010, 00:35
adam çıldırmış resmen yaa yazık günah be kardeşim böyle bir organizasyona nerden bulup getirmişler bu davarları
ilkay325i
30-05-2010, 00:58
Webber Ne Küfür Etti Hee :D
erkin006
30-05-2010, 01:05
ahaha:D
sıksaydı keşke:D:D
sanctuary35
30-05-2010, 01:47
ne kadar basit ve bilmeden yorumlar yapılmış..
1.f1de görevli olmak için yakın veya tanıdık olmak gerekmiyor. tosfedin sınavına giriyorsunuz ve gecerseniz gözetmen oluyorsunuz.
2.Ordaki gözetmenler en gec sabah 7-8den beri orda o sıcakta o tulumlarla bekliyor ve bütün gün 2 su ve yarım ekmek arası peynirle ve 3 ay sonra alıcağı gözetmen ücretiyle..
3.şef intervation kulaklık diğerleri tıkaç takarlar ve bunlar kesinlikle ses geçirmez zaten adamda kaskın içinden konustuğunu sürekli araç geçtiğini düşünürsek ingce bilmek birşey fayda etmez türkçe konussa bile anlaşılmaz.
4.eğer orda o intervation direk yangın tüpünü koysa bu sefer "suna bakın yangın tupuyle napıo yangın cıksa napıcak bu salak rezil etti bizi" derdiniz.
5.yarış heycanını sadece yarışcılar değil ordaki gözetmenlerde yaşıyor bunuda düsünmek lasm.
6.türkiye gözetmenlik konusunda gerek sarı mavi yeşil bayraklar gerek araç kurtarma çoğu ülkeden kat kat iyi durumda ki bunu FİA söylüyor.
7. çarli amca hic bir zaman telsizden bilgi yada komut vermiyor.
8.ordaki hic bi gözetmen webberin uşağı değil sonuç olarak.
rezillik bi durum kesinlikle sadece bilip bilmeden konuşmak ve aşağılamak var.
sanctuary35
30-05-2010, 02:05
Evet uluslar arası bir organizasyon yapıyorsun ama görevlilerin ingilizce bilmesine gerek yok ne gerek var canım burası Turkiye gelenler öğrensin burda yarışmak istiyorsa dimi ?
Japon ya gidince Japonca konuşuyorlarmış zati , Almanyada almanca filan ...
ciddi şaşkınlık içindeyim Formula 1 dünya şampiyonası düzenleniyor ve ingilizce bilmeyen yada yetersiz olan insanların orda olması normal gözüküyor ?
bu yorumları gördükten sonra pisttekiler hakkında dediklerimi geri aldım gene yangın tüpünü sıkmadılar oda bi başarı tabi görevlerini gayet iyi yapıyorlar .
yazık.
f1 yada herhangi bir yarışta görev koşulları cok zordur ve karşılığında hic birsey kazanmassın. sadece gönüllülük işidir. federasyonun cok seçme şansı yok heleki çoğu üniversite final zamanı ve a.ö. final zamanların ortasında düzenlenen bir F1 için.
kule 6 büyük ihtimalle kocaeli ekibinin ve kocaeli üni. final dönemindeyiz yani bu demekki hic öğrenci yok yada çok az var normal vatandaşta ingce bilmek zorunda değil. madem sen çok iyi biliosn ingce sen niye gitmedin?? görev almak için içerde adamın olmasına gerek yok sadece sınava giriyorsun.
o kulaklığı kaç kere taktında böle konusyorsun? onları taktığın zaman 10cm yakınındaki adamı duymassın bilip bilmeden gördüklerinde çok yanlış konusmussun.
erkin006
30-05-2010, 02:17
ya abartmayada gerek yok...
Webberi akşam alır emre ergani reina ya götürür ordanda gece koynuna karı sokarlar unutur gider:D
sanctuary35 çok biliyormuş gibi yazmışn tşk ederim biz zaten hiç görmedik hiç denemdik hiç bilmiyorduk sayende öğrendik iyiki varsın.çok merak ettim hic bilip bilmedigim kanat ına nasıl vardın ? bi yazda öğrenim bende ...
sıkıldım herkese aynı şeyleri yazmaktan bi önceki sayfalara bak yazdıklarına gayet net cvp alıcaksın hea anlamadın ozamn bi daha yazarım senin için.
Sen niye gitmedn diye gereksiz bir soru sormuşun Amerikada yaşadığım için pek mümkün değil malesef. Sırf ben oraya başvurupta işe alınmayan bu işlerle çok ilgili en az 5 kişi tanıyorum o yüzden bana küçük emrah modu yapmayın yok şu kadar saat ayakta şu kadar yemek falan filan gecin oraya giden insan onları göz önüne alıyor zaten orda pist görevlisi secimlerinde pekte adil davranılmıyor bunu herkes biliyor.
Video da hersey ortada adam kulaklıgını cıkarıyor webber in kafasına kadar giriyor 1-2 cümle konusuyor anlamış gibi kafa sallıyor halbuki hiçbirşey anlamamış neyine daha inkar ediyorsunuz ?
sanctuary35
30-05-2010, 02:34
ben 2009 ve 2008de kule 15 ve kule 2 görev yaptım.
benim ve arkadaşlarımın tosfed yada fed. yada herhangi spor yetkilisiyle alakamız yok ozman resimlerimizi beğendiler öle aldılar bizi demek.
sölediklerine bakarsak hic bilmiyorsun hic denememişsin demekki. öle tvde izlemeye benzemior bu işler. 1e1 ortamda bulununca hersey farklı.
o çok ilgili en az 5 tanıdığın gelsin kocaeli ekibine burda adam aradılar götürcek öle torpillik bi durum yok orda 800den fazla insan calısıo 800üde mi torpilli?
oraya giden insan bunları göz önüne alıo ama hatalı olmadığı için snn gibilerin rezil ettiler vs vs laflarını yemio.
inkar edicek biş yok ordaki adam 4 4lük ingce bilcek diye bir şey yok ki sadece pit görevlilerine sorulur ingce biliomusunuz die.
tekere yangın tüpü konulmasını istemesi bikere kurallara aykırı böle saçma seymi olur orda yangın cıksa nolucak? orda arabanın kayması gözetmenin sorunu değil gitsin duvara yaslasın pist güvenliyse sorun yok.
burda anlamadığın sudurki 1.derece önemli olan gözetmenin güvenliği 2.pilotun güvenliği gerisi önemli deil gitsin duvaramı carpıo parçalanıomu napıosa yapsın
34btr1907
30-05-2010, 02:40
adam çıldırmış resmen yaa yazık günah be kardeşim böyle bir organizasyona nerden bulup getirmişler bu davarları
miyon dolarlık webber dimi? o çıldırdı diye ne dediğini 100tl ye çalışan 30küsür derece de anası ağlayan adam a anlatamadı dıye çıldırdı yazık oldu webbere
rezil olduk bizde ülkece arabdan dumanlar cıkmıs pit e girmeden 30 sanıye önce aklına sıkmak gelicek tabi adamın takoz ucundan geçermi aklının ki yazı olmadan konuda direk bende izlesem video yu derdi ne bunun diye düşünürdüm...3 5 yıl tr de futbol oynayıp 1 kelime türkçe bilmeyen adam utanmıyorsa bu adamında utanılcak bı yanı yok asıp kesmenınde uzatmanında bı anlamı yok...s.k kırığı istese 30 kere iner binerdi debelene kadar artis
CasabLanca
30-05-2010, 03:35
formula patronu california ile çakıla saplanırken, ismini hatırlayamadığım bir pistte seyirci piste girip götünü başını açınca vs. durumlarda rezillik olmuyorda bizim memleketimizde kıçı kırık bir takoz yüzünden (bahsettiğim takoz webber :D) rezillik çıkıyor
Editliyorum, yazmayacağım.
vallahı bu sefer ılk yorumları okuyım dedım vıdeo yuklenen kadar sonra dedım bızımkıler abartmış galıba bu kar olmamıştır deıdm ama vıdeoyu ızleyınce yuh dıyorum ya adam resmen hortumu falan cıkartmıs sıkacak ve adma orda anlatıyor resmen onu duymama gıbı sansları yok resmen dıbıne gırıyor Yuhhh dıyorum yazık bıze vallahı bu ne rezıllıktır ya???
İster kızın ister webber e s*kam diyin ama dil bilmemenin en büyük rezillik örneği budur;
http://img5.mynet.com/ha5/a/alcak-koltuk.jpg
Dil bilmek şart.
initial-D
30-05-2010, 11:42
Sırf ben oraya başvurupta işe alınmayan bu işlerle çok ilgili en az 5 kişi tanıyorum o yüzden bana küçük emrah modu yapmayın yok şu kadar saat ayakta şu kadar yemek falan filan gecin oraya giden insan onları göz önüne alıyor zaten orda pist görevlisi secimlerinde pekte adil davranılmıyor bunu herkes biliyor.
özellikle bu sene adam toplamak için yalvardılar neredeyse.çat pat ingilizce bilen birinin gözetmen lisansı ile f1e gidememesi imkansız bi ihtimal gibi
adil davranmamak ve tanıdıkla olacak iş değil kesinlikle.herkesin hangi yarışa katıldığı zaten bölge yetkilileri tarafında tutuluyor.sadece f1 de gözetmen olmak için gelen adamı almamışlardır belki diyecem ama onları bile aldılar.
ahaha redbull naptı ole ya bırbırıne gırdıler :D
orhansah
30-05-2010, 15:21
vettel weberin tekerine tüp değil kendi tekerini soktu :D
vettel vursun kendini gerizekalııııııııııı amatör
Hakkaten olacak iş değil ya yoldan gecen adamlara görev verirsen heryerde böle rezil oluruz.Savunulacak yönü yok
son zamanlarda izlediğim en renkli f1 yarışıydı :D Amatör ruhlu redbull diyorum başka bişey demiyorum :)
yapılan yorumlara bakın ya,yazık günah be kardeşim..
levent--
30-05-2010, 16:09
o değilde 3 2 1 diye verilen ödülü 1 2 3 diye verdik :D
Boost Up
30-05-2010, 16:11
o değilde 3 2 1 diye verilen ödülü 1 2 3 diye verdik :D
Farkımız olmalı:D.
ingiltere gp de adam girdi piste
wtcc de safety car kazaya sebep oldu
yine wtcc de 1 aracı 6-7 tur yanında duran vince yükleyemediler
daha önce türkiyede megane rs trophy de 2 gözetmen kuma saplanmış aracı tecrübesizliklerinden dolayı itebileceklerini zannederken başka bi araç daha oraya saplandı seans durduruldu
bu ekip charlie whiting den aldığı komutla hareket ediyor.hiç istanbul parkta ilk viraj kazasının bütün parçaları 10-15 kişi tarafından 1 turdan kısa sürede yarış devam ederken nasıl toplanıyor seyrettinizmi?
medical aracının yol kenarındaki pilota çarptığı yarış var
avustralyada piste giren kangurular var
vinçe araba yerine kendini bağlayan salak gözetmenlerin olduğu yarış var
pistin ortasındaki parçayı alırken yerlerde yuvarlanan gözetmenlerin olduğu yarış var
tek başına kuma saplanan gp2 aracını itmeye çalışıp araba üstüne düşen gözetmenler var
pit girişinde amaçsız hareketler yapıp yarışı ve kendini tehlikeye atan salaklar var
pilota yardım edeyim derken onuda yanında yere kapaklayan gözetmenler var
daha var da var.............
sadece pistte olanlar daha bunun rallisi bilmemnesi ohooooo.bunların hangisini yada hangilerini biliyorsunuz da duyduğunuzda "aaaaa rezil oldular salak herifler" diye konu açma gereği duydunuz?
insan türk bile olsa yarışlarda anlaşamıyor bazen.her yerde her pistte olur.gülüp geçin işte
salak wber kendi rezil oldu.yangın tüpü yangın söndürmek içindir takoz olsun diye değil.vitese takıp bıraksa problem olmazdı diyicem ama belki takamamıştır:)
bu kadar ezik olmayalım yaaa
bu adamlar daha geçen ege rallisinde etapta 2 km yol kenarından gitmek isteyen polisleri sokmadılar yola.o derece ciddi iş yapıyorlar.herşeyi bilmeden ne kadar kolay zannediyorsunuz.
aynen oyle en ufak şeyde ulkemızı turklugumuzu alta alalım yok arkadaş oyle biz türk oglu türk'üz bu gume kadar kımseye boyun egmemışız bıze kendımızı karalamak yakışmaz... ayrıca yav başka ulkelerde sadece yarış ıcın degıl farklı organızasyonlarda da yapılan ayıbı kapatıyorlar lanse etmıyorlar bız ıse maşallah kendımızı bırak savunmayı reklam bıle edıyoruz aaa bak büz türkler rezil ettık kendımızı arkadaşlar Allah aşkına boyle konular acmayın ıcınızde kalsın mumkunse paylaşmayın geregı yok ha cok paylaşmak ıstıyorsanız verelım bı tel numarası her sıkıntınızda arayın konusun dır dır dır ama boyle herkezın oldugu ortamlada bızı reklam etmeyın türk isek benliğimizi ne olursa olsun savunacagız bunun başka yolu yok
orhansah
30-05-2010, 18:26
ahahah salak herifler :D
kim o salak olan herif?
kim o salak olan herif?
ne mutlu türküm diyene
orhansah
30-05-2010, 18:37
evet ya haklısın anlamadı gerizekalı. keşke onun yerine sen olsaydın rezil olmazdık tüm dünyaya.
evet ya haklısın anlamadı gerizekalı. keşke onun yerine sen olsaydın rezil olmazdık tüm dünyaya.
ne mutlu türküm diyene
thedevil
30-05-2010, 18:38
bir konuda herkez milliyetçi oluyor diğer bir konuda kendilerini ezik hissediyor bu ne burada bi kaos var :S insanların beyninde kaos oluşmuş
çok zevkli bence baya çekişmeliyi :)
salak herifler die red bul takımındakileri demiştir heralde :)
orhansah
30-05-2010, 18:40
sen ne diyosun ya..durduk yere??
konuyu okursan anlarsın insanların ne dediğini.
[QUOTE=desibel;1438963]çok zevkli bence baya çekişmeliyi :)
QUOTE]
thedevil
30-05-2010, 18:41
biz en iyisi motor yağı ile yıkadığımız beyinlerimizi bu tür işlerle yormayalım ;) yoksa herkezi birbirine düşman olur iç savaş olur nede olsa medya var küçük şeyleri kocaman hale getirip birbirimize düşman etmeye yetecek kadar güçleri var....
sen ne diyosun ya..durduk yere??
kımseyı yargılama salak dıyosun ama ayıp bukadar abartmanın luzmu yok kım olsa orda emınol şaşırır
konuyu okursan anlarsın insanların ne dediğini.
ne mutlu türküm diyene
orhansah
30-05-2010, 18:43
biz en iyisi motor yağı ile yıkadığımız beyinlerimizi bu tür işlerle yormayalım ;) yoksa herkezi birbirine düşman olur iç savaş olur nede olsa medya var küçük şeyleri kocaman hale getirip birbirimize düşman etmeye yetecek kadar güçleri var....
yooo birbirimize düşman olacak bişey yok ama bırakın Türklüğe laf atmayı, tanımadığın bir insana, olayın iç yüzünü bilip bilmeden hakaret edilmesini kabullenemiyorum.
Tamam arkadaşlar..Çok duyarlı insanlar var burda,özür dilerim.
orhansah
30-05-2010, 18:47
evet biraz duyarlıyız :)
sanctuary35
30-05-2010, 18:48
tek sorun herkezin herseyi cok bilmesi. hala weberin isteğinin normal biş olduunu düsünüo insanlar.. bilip bilmeden tanımadıı insanlara hakeret ediyor bilmişcesine..
evet biraz duyarlıyız :)
Geç farkettim
sen yabancı uyruklumusun :soru:
sen yabancı uyruklumusun :soru:
bu nerden çıktı? :beuj:
bu nerden çıktı? :beuj:
meraktan sordum :)
orhansah
30-05-2010, 18:54
Geç farkettim
sorun yok :icon_tup:
bu halka her şeyi öğrettim uşaklığı öğretemedim..K.ATATÜRK) beceremiyoruz başkasının başını beklemeyi..:)
initial-D
30-05-2010, 19:05
bu halka her şeyi öğrettim uşaklığı öğretemedim..K.ATATÜRK) beceremiyoruz başkasının başını beklemeyi..:)
nokta.:icon_tup:
thedevil
30-05-2010, 20:11
vallaha nokta billaha nokta tilllahi nokta daha yazmayın konu kapandı :D:D aha çok beğendim yaaa bi ara hatırlat azını öpim :D:D
Allah'ını seveyım cuk oturmuş konuya atam'ında senın de dılıne saglık.
ayrıca arkadaşlarında soyledıgı gıbı yanı adam yıllardır profesyonel olarak yarış pılotu ve oyle sacma sapan bırşey agaa su elındekı yangın tupunu benım araca takoz yapalım dıyor garıp olmuyor ama bız adamın dedıgını anlamayınca garıp oluyor ya bırazcık dusunelım de konuşalım lutfen
SULTANOGLU
30-05-2010, 22:47
sorun yok :icon_tup:
direk sorun yaratırım tüp demeden takoz yapmayı anlamaınz laızm tamamıııı !!! :hehe:
UĞUR YUMAK
30-05-2010, 23:10
10 yıl önce gözetmenlik sertifikası almıştım. Ozamanlar tırmanma veya ufak çaplı pist organizasyonlarında gerçekten eş dost veya aynı arkadaş çevresi yer alıyordu.
Ama F1 org.u için %100 ingilizce aranıyor ve artık işler eskisi gibi değil. WRC İlk kez yapıldığında Antalyadaydım ordaki gözetmenlerin halinden biliyorum bu 1 saatlik olay için günler öncesinden gidip orda yaşamaya başladıklarını o gözetmenlerin. Bu yüzden hakkını yememek lazım ordakilerin.
ağzı olan konuşuyor yahu:) arkadaşlar yapmş yorumu ama bende konuşmadan edemicem çünkü bende ordaydm:)
ingilizce bilip bilmekle alakası yokki bunun o herif kaskan sesini duyuramaz o kadar mesafeden el hareketleriyle anlaşmaya çalışıyorlar malumunuz anlaşamıyorlar herif tüpü gösterince napıcak adam?:) 200kişilik bi ekip ingilizce bileni var bilmeyeni var pilotlarla iletişim halnde olmaları yüksek ihtimal olan ztn bilenlerden oluşuyor.
Ayrıca aynı yarışda ilk virajda olan kazada aracı en kısa sürede dışarı alıp zemini uygun şekle çok hızlı sürede soktuğmz, bayrakların düzgün şekilde çalıştığından dolayıda teşekkür almş bir ekip bu bilmeden yorum yapmasak iyi olucak..
UĞUR YUMAK
30-05-2010, 23:17
Rezillik istiyorsanız Urfa GAP ta yapılan motorsiklet yarışını izleyecektiniz.
Uluslararası motorsiklet federasyonu Gap'ta yarış düzenledi ama olaya Türkiye motorsiklet federasyonunu dahil etmediler. Yarış sırasında gözetmen yerinde pistte elinde telsizle koşturan takım elbiseli abiler vardı. TR Federasyon başkaNI Eurosport'ta bi sonraki hafta yapılan Superbike canlı yayınında bu organizasyonu yapan yetkililerimizi yerin dibine soktu çıkarttı. Ama basında yer almadı bu olay
Adam F1 pilotu diye lastiğin altına takoz koy diyecek sizler o pilotu yargılayacağınıza bunu bir şekilde anlamayan görevlileri buradan kınayacaksınız. Kusura bakmasın kimsede bukadar avrupai olmayın adam webber die haklı olacak değil ! Herkes bilir o yangın tüpünden takoz olmayacağını ! Birkaç post önce arkadaşların bazılarının yazdığı gibi adam araba yanarken el kol işaretlerinden sonra tüpü sıkacağına lastiğin altına koysa, burda siz salak gerzek yangın tüpünden takoz olurmu sıkacaktın onu rezil olduk ahh ahh dersiniz... Ama yoook webber istemiş o tüp TAKOZ olcakmış vay efendim neden anlamamışız... Konuyu okudukca şaşırıyorum...
Eklemek istediğim birşey daha ;
Yabancı bir pistte TÜRK F1 pilotu olsa ve o aynı istekde bulunsa burda aynen şöyle derdiniz...
'' Adamlar profesyonel usta yangın tüpünü yangın için kullanırlar takoz olsun diye değil. Bizim TÜRK F1 pilotunun bunu istediğini nerden anlasınlar !! Suç TÜRK pilotta böyle istek dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir bide aracın kanadında mangal yapsaydın ahahah öhöhöh hahaha hehehe falan fistan... ''
Bu cümleler farklı versiyonlar halinde türk pilota söylenirdi. Ama bu pilota söyleyemeyiz çünkü bu WEBBER onu anlamayanlar utansın dimi ? suç BİZDE dimi ?
Yangin tupunden takoz olmaz. Webber isaret etmeden onu oraya bizim gorevliler koysaydi cahil cuhela derdi bir cok kisi.Adam elbetteki hortumu cikaracak yangin tupunu isaret ediyor asil bizim ordaki gorevlilere helal olsun.Yanlis birsey yapmamak icin ugrasmis adamlar hatta yangin tupunu takoz olarak isteyecegini dusunmek bile istememisler.
Webber yangin tupunu isteyecegine kalkip gorevlileri cagirip araci durdurmalarini isteseydi ingilizceyi yarim yamalak bilen biri bile anlardi.
initial-D
31-05-2010, 04:24
"stop car" demesi bile yetecekti.adam gibi cümle kurmasına bile gerek yok
orda bu 2 kelimeyi bilemiyecek olan 1 kişi bile olduğuna inanmıyorum.bunu diyemeyen bi gerizekalı weber
turbo&quattro
31-05-2010, 04:43
Bakkalda calismak icin bile artik ingilizce isteniyor bu insanlarin yarislarda isi ne?
Bir ara tupu sikacak sandim da allahtan sikmadi.
Bakkalda calismak icin bile artik ingilizce isteniyor bu insanlarin yarislarda isi ne?
keşke kaskının içine doğru bütün tüpü sıksaydı bi dahiki sefere kaskını çıkartıp konuşurdu :)
SekoLive
31-05-2010, 08:37
keşke kaskının içine doğru bütün tüpü sıksaydı bi dahiki sefere kaskını çıkartıp konuşurdu :)
böyle bi günde can sıkıntısı hat safadayken beni güldürdün abi allahda seni güldürsün :)
Yangin tupunden takoz olmaz. Webber isaret etmeden onu oraya bizim gorevliler koysaydi cahil cuhela derdi bir cok kisi.Adam elbetteki hortumu cikaracak yangin tupunu isaret ediyor asil bizim ordaki gorevlilere helal olsun.Yanlis birsey yapmamak icin ugrasmis adamlar hatta yangin tupunu takoz olarak isteyecegini dusunmek bile istememisler.
Webber yangin tupunu isteyecegine kalkip gorevlileri cagirip araci durdurmalarini isteseydi ingilizceyi yarim yamalak bilen biri bile anlardi.
aynen katılıyorum yavrım :)
webber yanlış bilmiyorsam pek ingilizce konuşmuyor ;) birde kaskla adam nasıl anladın
tipik türk manzarası yapcak bişey yok :)
özellikle secıolar demekki xD
hepsi bi yana güzel bi gündü. sırf o sesler için her yıl giderim.
trt1 deki f1 le ilgili programı izleyen varmı aranızda ?
initial-D
31-05-2010, 16:45
var.arasıra baktım
ama rtl ye daha çok baktım.okay karacan salağını 5-10 dk dan fazla çekemiyorum ben
burda bu kadar adam yazmış yok öyle rezil olduk yok boyle insanları koyuyolar bilmemne..
acaba kendileri orda olsa kafasında kask olan vede ne dediği belli olmıyan bi adam F1 in içinden direk olarak yangın tüpünü gösterse ne anlarlardı??
Allahım sana geliyorum ya ...
Bıktım herkese tek tek cevap vermekten . Yok ordaki ses yok kask içişnde falan filan her sayfada bunu yazan bir kişi çıkıyor daha önceki sayfalara bakın görceksiniz cvp ını ...
bi bizim ülkemizde pilotlar kask içinden konuşuyor zaten ? diğer ülkelerde görevlilerle kasklarını çıkartıp konuşuyorlar dimi ? hea tabi oralarda bide arabalar sessiz çalışıyor sadece bizde motor sesi var ? Japonya gittikleri zaman pilotlar görevlilerle japonca almanyada almanca konuşuyor sırf bize kıllık olsun diye türkçe değil ingilizce konuşuyorlar.
ingilizce konuşmaları ne kadar saçma dimi ? uluslar arası bir organizasyon dünyanın her yerinden insan çalışıyor alman ı ingiliz i polanyalısı rus u ispanyol u ama hep bütün basın toplantıları söyleşiler takımların kendi arası konuşmaları hep ingilizce bu kadar ingilizce konuşulan bi yerde pist görevlilerin bilmeye ne ihtiyacı varki ? yeteri kadar bilen var zaten video da gördük tarzanca ile elinde sonunda anlaşıyorlar ne gerek var ingilizceye...
devam beyler bu mantık takılın siz . Yarın bigün uluslar arası bir şirket e gidin işe girin yurt dışından gelen misafirlerinize ing değil türkçe konuşun bu mantık devam edin ne diyim size
konuyu açan olarak kilit rica ediyorum herkes aynı şeyleri kasıla kasıla yazıp duruyor çok entel düşünürmüş gibi sıktı konu hep aynı şeyler .
Bıktım herkese tek tek cevap vermekten . Yok ordaki ses yok kask içişnde falan filan her sayfada bunu yazan bir kişi çıkıyor daha önceki sayfalara bakın görceksiniz cvp ını ...
bi bizim ülkemizde pilotlar kask içinden konuşuyor zaten ? diğer ülkelerde görevlilerle kasklarını çıkartıp konuşuyorlar dimi ? hea tabi oralarda bide arabalar sessiz çalışıyor sadece bizde motor sesi var ? Japonya gittikleri zaman pilotlar görevlilerle japonca almanyada almanca konuşuyor sırf bize kıllık olsun diye türkçe değil ingilizce konuşuyorlar.
ingilizce konuşmaları ne kadar saçma dimi ? uluslar arası bir organizasyon dünyanın her yerinden insan çalışıyor alman ı ingiliz i polanyalısı rus u ispanyol u ama hep bütün basın toplantıları söyleşiler takımların kendi arası konuşmaları hep ingilizce bu kadar ingilizce konuşulan bi yerde pist görevlilerin bilmeye ne ihtiyacı varki ? yeteri kadar bilen var zaten video da gördük tarzanca ile elinde sonunda anlaşıyorlar ne gerek var ingilizceye...
devam beyler bu mantık takılın siz . Yarın bigün uluslar arası bir şirket e gidin işe girin yurt dışından gelen misafirlerinize ing değil türkçe konuşun bu mantık devam edin ne diyim size
Kardeşim niye laf anlatmaya calışıyorsun. Boşver. Bazısına laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur. Herkes beyniyle düşünmüyor.
var.arasıra baktım
ama rtl ye daha çok baktım.okay karacan salağını 5-10 dk dan fazla çekemiyorum ben
çok salaklarya :icon13:
initial-D
31-05-2010, 17:22
çok salaklarya :icon13:
üzülerek katılıyorum
sanctuary35
31-05-2010, 18:06
iyiki amerikada yaşıosunda ingce biliosun.
orda 800ün üstünde adam calısıo sen o sıcakta dikilcek karsılıında hic bisey almadan çok iyi ingce konusan f1 seven ve o sese katlancak 800 kişi bul söz seneye snn kadronu cıkarcaklar oraya.
bide boş vakitlerinde ülkene gelip ingce dersi verde millet örensin biraz madem
ne ingceymis arkadas ya ing ingce diosn baska biş bilmiosun
üzülerek katılıyorum
çokmu zor bu işlerden anlayan birisini programa dahil etmek tecrübelerinden yararlanmak...
initial-D
31-05-2010, 19:23
çokmu zor bu işlerden anlayan birisini programa dahil etmek tecrübelerinden yararlanmak...
eurosportta wtcc sunan adam var yiğit top ve yanında eski wtcc yarışçısı -şu andada etcc de yarışan- ibrahim okyay ile gayet zevkli ve güzel sunuyorlar.serhan acar da iyi,beğeniyorum,en azından işin içinde olan biri.ve ingilizcesi süper:D
hadi iş bilen adam bulamamayı geçtimde her kanalın f1 için okay diye diretmesinin mantığını anlamadım ben
TulsaDom
31-05-2010, 19:48
Bu organizasyonda görev almış biri olarak söyleyebilirim ki biraz acımasızca yapılan yorumlar olmuş ne yazık ki :(
olayın ayrıntılarını bilmeden yapılan yorumlar düşündürücü
7. viraj da görev yaptım ve o ana kadar bu araçların bu kadar muazzam bir ses çıkarabileceklerini hiç düsünmemiştim.
Konusmalarda hiçbir zaman pilot, müdahale ekibi ile konuşmaz telsizden sadece yarış kontrol odasından sizinle bağlantıda olan kişilerin talimatlarına uyarak hareket edilir.Her ne kadar kulagınızı karşınızdakinin ağzının yanına kadar yaklastırsanız dahi o konuşmalar hiç bir şekilde duyulamaz ki görüntülerdeki kadar yaklaşıldığında malesef birsey anlaşılması olanaksızdır. ingilizce bilsen dahi o adamın ne dediğini duyamaz isen neye yarar.
araç ilk durduğunda ise arabadan gelen dumandan dolayı Webberinde onu göstermesiyle oradaki arkadaşlar yangın çıkabileceğini düşünmüş olabilirler
Bu organizasyonda görev almış biri olarak söyleyebilirim ki biraz acımasızca yapılan yorumlar olmuş ne yazık ki :(
olayın ayrıntılarını bilmeden yapılan yorumlar düşündürücü
7. viraj da görev yaptım ve o ana kadar bu araçların bu kadar muazzam bir ses çıkarabileceklerini hiç düsünmemiştim.
Konusmalarda hiçbir zaman pilot, müdahale ekibi ile konuşmaz telsizden sadece yarış kontrol odasından sizinle bağlantıda olan kişilerin talimatlarına uyarak hareket edilir.Her ne kadar kulagınızı karşınızdakinin ağzının yanına kadar yaklastırsanız dahi o konuşmalar hiç bir şekilde duyulamaz ki görüntülerdeki kadar yaklaşıldığında malesef birsey anlaşılması olanaksızdır. ingilizce bilsen dahi o adamın ne dediğini duyamaz isen neye yarar.
araç ilk durduğunda ise arabadan gelen dumandan dolayı Webberinde onu göstermesiyle oradaki arkadaşlar yangın çıkabileceğini düşünmüş olabilirler
sen bide V10 ları dinleseydin. 2 katı falan daha fazlaydı sesleri ve tabi daha güzeldi.
TulsaDom
31-05-2010, 20:03
sen bide V10 ları dinleseydin. 2 katı falan daha fazlaydı sesleri ve tabi daha güzeldi.
Bu araçlarla dahi geçen sene kulak zarı yırtılmaları olduğunu anlattılar onlarla ne olurdu düşünemiyorum :)