Orijinalini görmek için tıklayınız : Notebook ram yükseltme ?
Arkadaslar ram yükseltme konusunda fikirlerinize ihtiyacım var..Kullandıgım notebookta 2x1GB 667 ram var..Az önce 2 tane 2GB 800 ram taktım bi sıkıntı olmadı sorunsuz calısıyor ama yinede emin değilim...BİOS'tan frekans hızını düşürmek gibi bisey denedim fakat BİOS'ta yok böle bisey...Daha dogrusu BİOS'ta bicok yer silik silik gözüküyor..
Sizce bi sıkıntı cıkartırmı.Herhangi bir sorun yasar mıyım?
genelde bir sorun olmuyor ramler 667 olarak calısır ;)
sorunun cevabı
http://www.chip.com.tr/forum/max-667-destekleyen-ram-yerine-800-taksam-olurmu_t84950.html
SifirinciMurat
29-05-2010, 22:55
bişey olmaz
sorunun cevabı google.com.tr'de olabilirmi :D
sorunun cevabı google.com.tr'de olabilirmi :D
İşte sorunda burda..Kimisi birsey olmaz kendi ram frekansına düser o sekilde calısır diyor.Kimisi uyusmaz anakartta zamanla sıkıntılar olusabilir diyor:beuj:
Bi sorun çıkmaz anakartın 800 mhz ram desteklemiyorsa zaten 667'de çalışır.BİOS menusuda eskidende öylemiydi yoksa ramden sonramı öyle oldu?
ben 1 seneden fazladır kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok..ram o kadar düşüktü ki 512 mb :D..2 gb taktım turbo oldu :D
onursumer
30-05-2010, 06:57
makineyi yor biraz mavi ekrana düşmüyorsa sorun yok
eğer çalışabilirse 800 çalışır zaten çalışamıyorsa direk 667 çalıştırır ramleri ;)
Bi sorun çıkmaz anakartın 800 mhz ram desteklemiyorsa zaten 667'de çalışır.BİOS menusuda eskidende öylemiydi yoksa ramden sonramı öyle oldu?
Hayır ram takmadan öncede aynı bu sekildeydi..Ram'dan sonra olmadı yani:) Everestten baktıgımda 400mhz-333mhz-266mhz yazıyor..Burda 667'de yazması gerekmezmiydi ?
makineyi yor biraz mavi ekrana düşmüyorsa sorun yok
eğer çalışabilirse 800 çalışır zaten çalışamıyorsa direk 667 çalıştırır ramleri ;)
Yani 800'lük ramı 667'ye düşürüp calıstırması bi sorun teşkil etmez umarım...
Konuyla ilgili baska bilgisi olan varmı acaba ??
Silik çıkmasının nedeni; kendisi otomatik olarak ayarlıyor ve senin manuel yapcağın değişikliklere izin vermiyor..
Hımm...Yaptıgım bu işlem herhangi bir sorun yaratmaz umarım.667'de stabil olarak calısırlar insallah..