Orijinalini görmek için tıklayınız : vti duman atıyor
selam arkadaşlar benim 98 model vti aracım var arabamı çalıştırdıktan birsüre sonra egzozdan beyaz duman atıyor aracımla hızlan dıgım zaman duman gidiyor. Aracımda yağ eksiltme yok yalnız çalıştırdığım zaman ve gaz verdiğim zaman duman atıyor. castrol edge 5-40 tam sentetik yağ kullanıyorum. şimdiden teşekkürler
mstpower
30-05-2010, 10:26
kardes hosgeldin bi tanısaydık senii
Hoş bulduk Ben körfezden mustafa
onursoytam
30-05-2010, 10:33
10/60 yağ oranı, vtec te yağ yakmayı baya azaltıyor diye duydum ama .... bi dene istersen
Cimmeria
30-05-2010, 10:34
duman beyazsa üst kapak contana baktır suyunu kontrol et mutlaka su eksiltiyor olabilir aracın
Murat Süslü
30-05-2010, 10:35
duman beyazsa üst kapak contana baktır suyunu kontrol et mutlaka su eksiltiyor olabilir aracın
aynen üst kapak contasına bi baktırın sızdırıyo olabilir
bu arada aramıza hoşgeldiniz
Hoş bulduk arkadaşlar aracımda su eksiltme gibi bir problem yok sadece ilk çalıştırmada duman atıyor motoru biraz zorladığım zaman duman gidiyor
Bence duman gitmiyordur.Egzoz gazı salınım çok daha hızlı ve dağınık olduğundan gözle görülebilecek seviyede olmuyordur.Benimde aklıma gelen conta oldu ilk etapta.Yağ veya suda mutlaka eksilme vardır bence.
Yağ eksiltme yoksa
contayı kontrol ettir
bı kaç akradasımızın başına geldı.
yag dumanı degıl su buharı cıkıyordur egzostan
egzozdan dumanla beraber suda geliyormu?
motor sogukken ılk calıstırdıgında duman atıp kesıyorsa subap lastıklerı olabılır
Egzozdan su gelmiyor aracımda 2500 km oldu yağı suyu eksiltmedi
fsunnetci
30-05-2010, 19:04
Hoşgeldin stlegal'in dediği gibi subap lastiklerinden olabilir
PPR engineering
11-06-2010, 08:57
yağ kokusu varmı ve sabah çalıştığındamı yapıyo sadece bi zaman duman oluyo sonra araç ısındıktan sonra kesiyomu??
ilk duman atarken egzozun önüne elini koy yada elini sürt içine içinde su damlacıkları mı oluyor yoksa simsiyah mı oluyor parmakların.yağ eksiltmeden duman atıyorsa üst kapak contası olabilir.çok sıkıştırdıysan aracı eğer üst kapaktada eğrilik olabilir.subap lastiklerinden de yapabilir.
benim EF de aynı sorunu yapıyordu külbütör kapağındaki bujilerin altındaki lastikleri değiştirdim düzelmişti
motor soğukken ise bizdede oldu ,sübap lastikleri çıktı
ben de zübap lastikleri dioree :D
duman lastıklerıdır bana görede, kapak sökülecek sübaplar cıkarılıp duman lastıklerı yenılenecek , kapak hazır sökülmüşken sübaplarıda tekrar alıştırsın kapakçı kafan rahat olur kapagada bır kontrol yapılırsa
jdm-fuat
11-06-2010, 22:51
ilk calıstırdıgında gelıyorsa subab lastıklerı olabılır.
Xenomorph
11-06-2010, 23:58
randevu alıp radar hondayla görüşürsen tahminimce gün içinde hallederler sorununu...%90 subap lastikleri gibi duruyor
Arkadaşlar vermiş oldugunuz bilgiler için teşekkürler.En yakın zamanda servise gidip gösterim
fatih(fb)
13-06-2010, 21:25
mehmet gazihan abimizin bi sözüne göre duman iyidir:)
ıyıdır de bende bugun farkettım dıkız aynamdan arkamdakı aracın lambasından egzosdan beyaz gıbı bı duman gelıyor bende mı lastıklere baktırıyım arkadaslar??motor soguk degıl dı yaklasık 2,3 saat calısmıstı
R_Kaptan
20-06-2010, 21:54
ıyıdır de bende bugun farkettım dıkız aynamdan arkamdakı aracın lambasından egzosdan beyaz gıbı bı duman gelıyor bende mı lastıklere baktırıyım arkadaslar??motor soguk degıl dı yaklasık 2,3 saat calısmıstı
sbp lastiklerinden olma ihtimali cok yüksek ve ayrıca kullandığınız bujılerede bir bakın..
buyuk ıhtımal sonuc olarak
sbp lastıklerı aslında pekı:
prformansta kayıp yasanırmı?
zararı sadece dumanla mı kalır
Cimmeria
20-06-2010, 22:16
dizellerde olabilirde benzinlide pek değil :)
bas_shock
01-07-2010, 10:28
buyuk ıhtımal sonuc olarak
sbp lastıklerı aslında pekı:
prformansta kayıp yasanırmı?
zararı sadece dumanla mı kalır
katılıyorum aynı sorun bendede var fiat marea ilk çalıştırmalarda araç sogukken beyaz duman veriyor sonra ısınıp tüpe geçtimi hiç birşey kalmıyor duman adına bunun performanslada ilgisi olurmu ve sbp lastikleri+sbp ayar+üst kapak elden geçse ortalama ne kadara patlar tahminen aşagı yukarı
Bencede sübap lastiklerinden.
Total de 200 lira gibi bir rakam orj serviste. kendi küçük işlevi büyük :)