Orijinalini görmek için tıklayınız : ilanda plaka gizlemek ?
devil_berk22
03-06-2010, 16:47
şu aralar araç arıyorum ancak baktığım çoğu aracın fotolarında plakalaır gizlenmiş ve görünmüyor biraz önce birisine tel açtım ve adam babamın oğlu değil kimse neden söyliyim telefonda tarzında saçmaladı suratınada söyledim arabasından korkusu olmayan adam gizlemez diye sizce bu plaka gizlemenin nedeni nedir ?
cok uzun kalladıığı zaman arabda probrem war sanıolar :D bence bu :D benım arabamda nette:D plakası açık :D alnımda açık :D
bence daha çok hırsızlardan dolayı saklanıyor, ben ilan verdiğim zaman semti farklı yer olarak veriyorum, ne olur ne olmaz. çevremdeki insanlarada böle yapmalarını tavsiye ediyorum.
cok uzun kalladıığı zaman arabda probrem war sanıolar :D bence bu :D benım arabamda nette:D plakası açık :D alnımda açık :D
aynen öyle.araç uzun zaman durup satılmassa muhtemelen problem var denebiliyor.o yzdende plakayı kapatıp farklı araba hissi verdiriyolar(bu nası cümle bende anlamadım):D
bende anlıyamıyorum..doğru demişsiniz bir çekincesi yoksa neden saklıyor?..pertten çıkmadır veya büyük kazası olabilir.
timucintt
03-06-2010, 16:53
tramer geçmişi yüzünden....
SekoLive
03-06-2010, 16:53
plaka GAY - MAL vb. gibiyse saklanması normal :D
gökinin dediklerine katılıyorm ve bazı plakalarda vergi borcuydu hacizdi v.s. şeyler oluyor bazı insanlar onların ödenebileceği kaldırılabileceğini anlamıyorlar bunlarla uraşmamak içinde olabilir ve kazası belası varsa bundan kaçmak içinde yapıyorlar bide çevresindeki kişiler sattığınu görmesin yada bilmesinde bu işi yapanlarda var
devil_berk22
03-06-2010, 16:54
full orjinal bi araç içinde hırsızlık geçerlimiki ? modifiyeli tesisatlı araçlara bende hak veriyorum başka semt yazılışınada plaka gizlemek neyin nesi ben kaç tane araç sattıysam hepsinde plakamı açıkca gösterdim ve altada göremeyen olur diyerek açıklama kısmına not düştüm
SekoLive
03-06-2010, 16:56
full orjinal bi araç içinde hırsızlık geçerlimiki ? modifiyeli tesisatlı araçlara bende hak veriyorum başka semt yazılışınada plaka gizlemek neyin nesi ben kaç tane araç sattıysam hepsinde plakamı açıkca gösterdim ve altada göremeyen olur diyerek açıklama kısmına not düştüm
sinan s in doğan slx vardı full orjinal çalındı hala bulunamadı sanırım... belkide netten takip eden birisi götürdü .
Maxiboost
03-06-2010, 16:58
Bende kapatmiyorum da niye takiliyorsunuz? Plakani calinti bi arabaya takip o mahallede olay yapmalari yeter basinin belaya
girmesi icin. Adam kapatmissa kapatmis size ne yani
TolgaEsentepe
03-06-2010, 16:58
valla hırsızlığın stoğu modifiyelisi kalmadı. Plakadan hertürlü bulur adresi. Ben daha ne ilan koyarken adresi doğru veririm nede plakayı gösteririm. Eve 5dk girip çıkacak bile olsam arabayı arkaya garaja çekiyorum. Maksat şerefsizin biri görüp göz aşinalığı oluşmasın diye.
Kapalı olan plakayımı alacaksınız yoksa aracımı ? plaka ister gizler ister gizlemez ben açıkda veriyorum kapalıda araca gidip bakacaksınız sonuçda,olmadı arkadaşa rica edersiniz plakayı verir ha plakayı vermiyorsa birşey diyemem :)
Kapalı olan plakayımı alacaksınız yoksa aracımı ? plaka ister gizler ister gizlemez ben açıkda veriyorum kapalıda araca gidip bakacaksınız sonuçda,olmadı arkadaşa rica edersiniz plakayı verir ha plakayı vermiyorsa birşey diyemem :)
aynen sonuçta ılan da anlaşıp gıdıp arabayı almıycan önce bı bakıcan edıcen o sırada zaten plakayı goruceksın
Hırsızlıktan ve vergilerden ve kazalardan olabilir :D
Ben kapatmıyorum ama alnımız ak :)
devil_berk22
03-06-2010, 17:05
ben şuan keşandayım araba bakırköyde gitmeden sorgulatıcaz tabikide ona göre gidicez tel açtık ondada söylemedi ha söylemessede kendi bilir plaka söyleyene gidip bakarız
tramer geçmişi yüzünden....
:icon_tup:
Bende kapatmiyorum da niye takiliyorsunuz? Plakani calinti bi arabaya takip o mahallede olay yapmalari yeter basinin belaya
Bende bikac kere ilan verdiğimde plakayı gizledim.Cünkü piyasada dolasan aynı plakan bikac araba olabiliyor.Hatta bikac kez burdada konusulmustu..Neyin ne olcagı hiç belli olmaz.Aynı arabamın renginde modelinde özelliklerinde bir arabaya aynı plakadan takıp dolasırlar.Sonra ugras dur..
ben şuan keşandayım araba bakırköyde gitmeden sorgulatıcaz tabikide ona göre gidicez tel açtık ondada söylemedi ha söylemessede kendi bilir plaka söyleyene gide bakarız
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Bir de 2 resimde kapatıp 3 resminde plaka görünenler var :)
Bir de 2 resimde kapatıp 3 resminde plaka görünenler var :)pzoahauha aynen onlar tam bomba:D
Bende bugüne kadar sattığım araçların hepsinde plakasını gizledim. Bundan sonrada gizlerim.
1* Güvenlik
2* Laf olsun die ilanlara bakan adamlar var sırf araç satılıkmı değilmi die bakan bile var.
Not: Sattığım araçların hiçbirinde kaza bela yoktu :)
belkı yolda gorulup soru sorulmasından hoslanmıyordur
isteyen istediğini kapatabilir.
Arabanın adresine gelinir, araca zarar verilebilir, mekanik bir parçası çalınabilir, jantları çalınabilir, airbagleri çalınabilir, kullanıcı adı bayansa taciz edilebilir, yukarıda belirtildiği gibi plaka kopyalanıp hırsızlık yapılabilir, araç kopyalanabilir. 5664 mesajla öğrenerek araba bilme olayıyla herkes eksper olduya ona yanıyorum ben :ofk: bi süre önce eline boya ölçüm makinası alan herkes galerici oldu ya onun gibi birşey bu iş.
ARABA INTERNETTEN ALINMAZ. INTERNETTEN BAKILIR. YANINA GIDIP GÖRÜLÜR. SERVISE GÖTÜRÜLÜP BAKTIRILIR ALINIR.
Plakasını açan açar kapayan kapar kimsenin buna müdahale hakkı yoktur. kime ne??
DogukanB
03-06-2010, 18:20
rahmetli dedem verirken kapattırırdı plakayı. babam hala kapattırır. hepsinin kazayla bi ilgisi yok yani. bu devirde güvenleri kalmamış.
ha bide ufak yeğenim babasının arabalarını verirdi hep kendi kapatırdı babası felan denk gelmesin diye :D
CasabLanca
03-06-2010, 19:02
trafikte felan giderken durdurulup satılık olan araç bu mu? kaç para? vs. tarzı muhabbet duymamak için gizliyorum ben
Arkadaşlar konuyla alakası yok ama bende bira içerken gazeteye saranları anlamıyorum.
Kolayı gazeteye saran varmı acaba :D
devil_berk22
03-06-2010, 19:04
Arkadaşlar konuyla alakası yok ama bende bira içerken gazeteye saranları anlamıyorum.
ve konu makaraya sarar artık ben gazeteye değilde siyah poşete sarıyorum :D
Low-Rider
03-06-2010, 19:04
İsteyen istediğini yapmakta özgür bunu niye dert ettiniz ki.
Almayı düşündüğünüz aracın plakası kapalıdır , adama mesaj atarsınız plakayı söylemez o zaman ayrı..
|| CaNeR ||
03-06-2010, 19:05
:hehe::hehe:
devil_berk22
03-06-2010, 19:06
İsteyen istediğini yapmakta özgür bunu niye dert ettiniz ki.
Almayı düşündüğünüz aracın plakası kapalıdır , adama mesaj atarsınız plakayı söylemez o zaman ayrı..
yahu ne dert etcem aradım adamı söylemem plakamı dedi olay budur :)
Eray Yümsel
03-06-2010, 19:06
trafikte felan giderken durdurulup satılık olan araç bu mu? kaç para? vs. tarzı muhabbet duymamak için gizliyorum ben
ayyy g.tümün kenarına bak çok ünlüsünüz sahibindende sizi severek izliyoruz satılık olan araç bu heralde mi dicekler :hehe:
devil_berk22
03-06-2010, 19:07
ayyy g.tümün kenarına bak çok ünlüsünüz sahibindende sizi severek izliyoruz satılık olan araç bu heralde mi dicekler :hehe:
abi koparttın yemin ederim :D
hahahahahahha koptum yaaa :D:D
vtecmaniaa
03-06-2010, 19:13
Bende bikac kere ilan verdiğimde plakayı gizledim.Cünkü piyasada dolasan aynı plakan bikac araba olabiliyor.Hatta bikac kez burdada konusulmustu..Neyin ne olcagı hiç belli olmaz.Aynı arabamın renginde modelinde özelliklerinde bir arabaya aynı plakadan takıp dolasırlar.Sonra ugras dur..
bilinçli kişi bu yüzden kapatır...diğerlerinin iyi niyetli kapattığını düşünmüyorum
S.Özeren
03-06-2010, 19:15
benimde corsa'da kapalıydı önceleri tesisat yüzünden .. sonra açtım kapamadım bazı kişilerde resimleri çalıyolar diyo..
piyasaya ikizi çıkıp olaya karışmasın diye bende kapatıyorum satarken , ni,yeti olan arayıp sorar , yetmediyse gelip bakar zaten
mühürsüz plaka çıkartmak 5dk sonuçta
Sürekli trafikte olan,zaman zamanda agresif kullandığım aracın 3.şahıslara internet ortamında deşifre olabileceğini farzedersek ilandaki bilgilerinizle 7 ceddinizin çetelesini çıkarması an meselesi olacağını düşünüyorum.Bu sebeplede plakamı gizliyorum. Adınıza soyadınıza telefon numaralarınıza oradan sanal ortamda nerelerde takıldığınıza kadar herşeyi bulacaktır.Ben plakamı yazılı olarak sanal ortama bile koymadım koymamda.Kötü niyetli kişiler için süper fırsatlar yaratacak imkanları kendi elinizle önüne sermek kendinizi riske sokmaktan başka birşey olmadığını düşünüyorum.Ayrıca eski aracımın trafik cezası izmir emniyet sitesinde adımla birlikte yayınlandığını gördümde hemen bir yazı yazdım ayrıca da telefon ederek bu bilgileri paylaşmalarının ismimi deşifre ettiğini söyleyerek siteden kaldırmalarını sağladım.
Ben hirsizlik olayindan dolayi sakliyordum bir da aracimin ufak kazasi vardi 1 degiseni vardi. Kalanlar mekanik parcalardi ve hepsi borusandan geldigi icin aracin yaklasik 5 lira gibi bir masrafi olmus gozukuyordu. Bunun gorunmesini istemiyordum cunku insanlar cok onyargili, degerini bilecek adam bile 5 lirayi gorunce titizse eger bakmak istemeyecek, soguyacak. Halbuki degisen sadece on camurluktu ve saside hatta tufek saclarinda bile herhangi bir hasar yoktu. Gelip gorunce zaten ciddi bir sey olmadigini anlayacagindan ve oncesinden de kazali oldugunu, degiseni oldugunu hem ilanda hem de telefonda belirttigim icin sikinti duymuyordum. Neden gizlendigi sorulunca da bunlari acikliyordum ve insanlar durust oldugum icin sanirim guveniyorlardi.
Bence durustce soylemek lazim hem gecmisini , hem de kaygilarinizdan dolayi gizlediginizi.
Hırsızlık olayı ve tramerden sorgulama yüzünden yapılıyor
Valla ben de tramer kaydı olmayan arabamı ilana koydğum zaman kapatıyorum. Sonuç da net ortamı ve kimin girip çıktığı belli değil alıcı adam her türlü araştırmasını yapar zaten bir şekilde.
CasabLanca
03-06-2010, 19:56
angara aleminde bizim arabayı parnakla gösterirler ne dion sen :hahaha::D
:hehe::hehe: