Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pilotaj karşılaştırması...

PROMINENT
05-06-2010, 16:34
Nurburgring Nordschleife pistinde 2 farklı araç aynı sürede dönüyorlar..ilk videodaki pilot sanırım 1996 yada 1998 lotus pilotu..araç 145hp ...
JgLI6R_bS_A

aşağıdaki videodaki pilot s2000 mugen kullanıyor..sanırım max 255 260 hp..
aynı şekilde 2 kere yol yüzünden yavaşlıyorlar..ve aynı şekilde birinin önüne araç birinin önüne motorlar çıkıyor.herşey hemen hemen aynı..
ama arada cc vede hp farkı oldukça fazla...
pWjMvrkUqX0

sinide karşılaştıralım..ama pilotajları..
ve lütfen honda lotus tartışmasına dönmesin biraz ayıp olur :)

Lotus :
http://www.youtube.com/watch?v=kgXQY6Akp8c&playnext_from=TL&videos=JgLI6R_bS_A
Honda :http://www.youtube.com/watch?v=pWjMvrkUqX0

NerdenS
05-06-2010, 16:53
Video eklemeyi unuttun sanırsam..

Tuning055
05-06-2010, 17:06
vıdeolar var ama lınk seklınde deıl duzeltırsen iyi olur..

doush
05-06-2010, 17:09
Videoları görmedim daha ama Lotus ise ağırlık etkenini unutmamak gerek :) Olsa da binsek :D

rodya
05-06-2010, 17:18
lotus videosu çok güzeldi.Sonuna kadar izledim.
S2K'nın ilk 60 saniyesini izledim.
Lotus Pilotu +1

PROMINENT
05-06-2010, 17:29
düzelttim pardon.

Ludacris
05-06-2010, 17:38
exinge miydi neydi örümcek gibi aynı :) 850kg civarıydı sanki.

DogukanB
05-06-2010, 17:42
videoları böylede göremiyorum desem :(

altlarına orjinal linklerini de eklersen izleyemeyen kalmaz sanırım :)

PROMINENT
05-06-2010, 17:52
Tamam ekledim.

doush
05-06-2010, 18:00
Burada büyük bir yanlış var. Lotus Exige hiç bir zaman 145 hp olmadı.

190 Hp 187 NM. 930-949 KG civarı. 0-100 4.7.. Nurburgring gibi bir pistte böyle olması doğal :) Go karttan pek farkı yoktur lotusların. Arkadaş da hakkını vermiş zaten.. :)

Buyrun buradan bakabilirsiniz.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lotus_Exige

Edit: Detaylı inceleme :D :p

1.33. saniye time attack start çizgisi (s2k video başlama olarak kabul ediyoruz), 8.39 da düzlük. S2K 2 kişi
33. saniye time attack start çizgisi (lotus video başlama olarak kabul ediyoruz) , 8.34 düzlük. Lotus 1 kişi

Aralarında yaklaşık 1 dakika kadar fark var aslında :D Aynı süreleri atmıyorlar yani :)

Edit 2: :D :D
S2K'yı süren arkadaş Celima. K20 swap Lotus'u var herifin. ( S2K'yı satmış)

http://www.youtube.com/user/celimat#p/u Bu youtube sayfası..

Ayrıca S2K dıştan tamamen stock. Oem hardtop , oem spoiler oem jantlar falan. Motor da filtre egzoz falan çok bir şey yokmuş..

PROMINENT
05-06-2010, 21:01
2000 li yıllara gitme 1998 lere bak :)180 hp benim kafam elise 'e gitti bu arada 145 yazdım pardon:o

doush
05-06-2010, 21:11
2000 li yıllara gitme 1998 lere bak :)180 hp benim kafam elise 'e gitti bu arada 145 yazdım pardon:o

98 olduğunu nereden anladınız :) SC'li değil o kesin.. Belki stock da değil en azından s2k daki gibi böyle filtre egzoz vs vs :)

Her neyse arada yaklaşık 1 dk kadar fark var ve s2k yı süren herif öyle pek yavaş sürmüyor hatta yandaki sürekli uyarıyor onu.. İki sürücü de çok iyi bana göre. :)

Lotus'u seviyorum ya insan binince bu benim arabam lan diyebilir. Küçük sadece sana ayrılmış ortam :D

PROMINENT
05-06-2010, 21:20
neredenmi anladım? lotus hastasıyımdır..Türkiyede en güçlü lotusun sahibi idim..Türkiyede bulunan bütün lotusları bilirim %90 'nını kullanmışımdır..
s2000 pilotajı dikkatimi çekti..karşılaştırmak istedim sadece..lotus sevdiğim için öne çıkarmak maksadı ile değil...

Ozzy45
06-06-2010, 00:52
Lotusun yol tutuşu daha iyi gibi geldi bana ama s2 da gayet iyi sürdü. ikisidie iyiydi

Tuner
06-06-2010, 00:58
Kaya lotus artık arac üretmiyor nerdeyse bırak artık :D

levent
06-06-2010, 01:01
98 olduğunu nereden anladınız :) SC'li değil o kesin.. Belki stock da değil en azından s2k daki gibi böyle filtre egzoz vs vs :)

Her neyse arada yaklaşık 1 dk kadar fark var ve s2k yı süren herif öyle pek yavaş sürmüyor hatta yandaki sürekli uyarıyor onu.. İki sürücü de çok iyi bana göre. :)

Lotus'u seviyorum ya insan binince bu benim arabam lan diyebilir. Küçük sadece sana ayrılmış ortam :D

bikere o motor 187nm 287 değil ;)

PROMINENT
06-06-2010, 01:19
Kaya lotus artık arac üretmiyor nerdeyse bırak artık :D

yeni esprit bmw motoru ile geliyor..exige devamm 7 devam.. evora devam..kriz olmasaydı bmw alıyordu arabayı..ama cidden denk geldi şu videoları pilotajı tartışalım diye koydum...ciddi güzel performanslar var çünkü ortada ....

initial-D
06-06-2010, 01:28
şu s2000 kullanan adamın bi videosu vardı önünde yanında porsche bmw m3 başka bi lotus falan kapışıyordu.gayet rahat onlarla eğleniyordu buda:D

ferrarileri kovaladığı videosu zaten efsane:)

Tuner
06-06-2010, 01:33
yeni esprit bmw motoru ile geliyor..exige devamm 7 devam.. evora devam..kriz olmasaydı bmw alıyordu arabayı..ama cidden denk geldi şu videoları pilotajı tartışalım diye koydum...ciddi güzel performanslar var çünkü ortada ....

Kanka son durumlardan haberim yok videolarıda izlemedim açıkcası biraz takılayım dedim ;) genel olarak lotus gerçekten bir dünya markası kuru zeminde yol tutmada umarım yeni modeller ıslak zeminde de sağlam başarılar gösterir.

doush
06-06-2010, 11:14
neredenmi anladım? lotus hastasıyımdır..Türkiyede en güçlü lotusun sahibi idim..Türkiyede bulunan bütün lotusları bilirim %90 'nını kullanmışımdır..
s2000 pilotajı dikkatimi çekti..karşılaştırmak istedim sadece..lotus sevdiğim için öne çıkarmak maksadı ile değil...

Bilmiyordum. Yerinizde olmak isterdim Lotus konusunda :D

bikere o motor 187nm 287 değil ;)

Yanlış yazmışım ***** 1-2 yan yana :D Editleyeyim o mesajı teşekkürler..

Dediğim gibi zaten ikisinin de pilotajları çok sağlam. Şahsen oyunda bile direksiyonla 1-2 tur atınca kollarıma inanılmaz ağrılar giriyor Nurburgring'de.. Gerçekte hiç düşünemiyorum :p Aslında fena olmazdı gidip bi dolansak :cool:

Schumi
06-06-2010, 11:47
Aralarında ciddi sene farkı var. O senelerde asfaltın durumu. Hadi onu geçtim kullanılan lastiklerin teknolojisi bile fark ederken 2 farklı arabanın farklı senelerdeki videosu ile bence pilotajı karşılaştırmak hiçde sağlıklı bir veri vermez.

Onrcn
06-06-2010, 14:55
Aralarında ciddi sene farkı var. O senelerde asfaltın durumu. Hadi onu geçtim kullanılan lastiklerin teknolojisi bile fark ederken 2 farklı arabanın farklı senelerdeki videosu ile bence pilotajı karşılaştırmak hiçde sağlıklı bir veri vermez.

2 video da 2007 de eklenmis gozukuyor ama hangi yillarda cekildigine dikkat etmedim.

Lotus u kullanan kisinin heel and toe yapi$i daha duzgun geldi bana fakat exige cok degeli bir araba oldugu icin cok i$cilige gerek kalmamis gibi gorunuyor, sadece 1-2 yerde ufak kaymalar yasandi arkadan.

S2000 i kullanan pilot benim tarzima daha yatkin daha agresif kullaniyor arabayi ve limitleri zorluyor. Exige ise normal bir tur atiyor gibi, fakat cizgisi gayet guzel cok duzgun gidiyor. Limitleri zorlasa daha iyi bir zaman cikmamasi imkansiz. Otomobillerin karekterleri cok farkli, kaymalari dengeleri cok farkli bu yuzden cok ta kiyaslanacak bir durum yok aslnda. 2 sininde cizgisi duzgun, lotus pilotu daha sade, s2000 pilotu daha agresif ve sert

doush
06-06-2010, 16:39
2 video da 2007 de eklenmis gozukuyor ama hangi yillarda cekildigine dikkat etmedim.

Lotus u kullanan kisinin heel and toe yapi$i daha duzgun geldi bana fakat exige cok degeli bir araba oldugu icin cok i$cilige gerek kalmamis gibi gorunuyor, sadece 1-2 yerde ufak kaymalar yasandi arkadan.

S2000 i kullanan pilot benim tarzima daha yatkin daha agresif kullaniyor arabayi ve limitleri zorluyor. Exige ise normal bir tur atiyor gibi, fakat cizgisi gayet guzel cok duzgun gidiyor. Limitleri zorlasa daha iyi bir zaman cikmamasi imkansiz. Otomobillerin karekterleri cok farkli, kaymalari dengeleri cok farkli bu yuzden cok ta kiyaslanacak bir durum yok aslnda. 2 sininde cizgisi duzgun, lotus pilotu daha sade, s2000 pilotu daha agresif ve sert

3 yıl önce s2k yı satmış adam sanırım 2004 de falan . Nostalji olsun diye sonradan eklemiş diye hatırlıyorum yazdığı bir yerden .Asfalt konusunda ekleyeyim dedim :D Dediklerinize de tamamiyle katılıyorum bu arada.

@PROMINENT

Kaya abi '98 ile '00 Exige arasındaki interior farkında neler var ? Bir çok video izliyoruz sonuçta belirgin farkları görürsem bundan sonra daha sağlıklı değerlendirme yapabilirm kendimce.. Teşekkürler şimdiden:)

PROMINENT
06-06-2010, 19:10
http://www.cartype.com/pics/7775/full/lotus_exige_s240_in1_10.jpg
yeniler bu şekilde