Orijinalini görmek için tıklayınız : Ucuz Atlattım
RottingChrist
07-06-2010, 09:12
Arkadaşlar,
Sabah 6:30 da Etiler'den çıkıp Alibeyköy'e giderken her zaman gaza geldiğim alt geçide girdim ve hafta sonu taktığım egsozun sesini biraz test edeyim 2.3.4. vitesin sonunda geçitten çıktım ve hızımı düşürdüm tam o anda en sol şeritte giderken aracım birden hız kesiti ve sonrasında asfalt ile bağlantımın kesildiğini hissettim ve direksiyon hakimiyeti benden çıktı. Tam bariyerlere yaklaşırken ne oldu anlamadım ama kendimi sağ şeritte giden servis aracının önünde buldum. Hızım 110 ve lastiklerime güveniyordum fakat yağmur sonucunda oluşan su birikintisinin bu kadar etkili olacağını hiç düşünmedim. Neyse ki kimseye bir zarar gelmedi ama sabah sabah servisçi amcadan güzel bir kalay yediğimden eminim. Anladım ki bu işin şakası yok ve bir gazete köşesine kötü bir haber olmak bu kadar kolay. Tüm arkadaşlara kazasız belasız sağlıklı günler gilerim.
Almanci Tane-R
07-06-2010, 09:14
büyük geçmiş olsun
Musti PoweR
07-06-2010, 09:14
gecmis olsun allah beterinden korusun..
VTec_king
07-06-2010, 09:19
geçmiş olsun dikkat etmek lazım
en sevmediğim şey yağmurlu havada araç kullanmak..
ERkut 205
07-06-2010, 09:21
Geçmiş olsun. Fakat ıslak zeminde bu tarz denemeler normale göre en az 2 kat daha tehlikeli.
Serencebey
07-06-2010, 09:25
Aquaplaning çok ama çok tehlikeli bir durum arkadaşlar.
Mumkun mertebe su bırıkıntısıne yavas gırmeye calısın hızınızı kesınlıkle suyun uzerınde dusurmeye calısmayın.
Ankara'nın mukemmel alt yapısı sonucunda dun neredeyse butun su bırıkıntılerının ardında sagda solda arac parcası bulmak mumkundu..
asmisinsan
07-06-2010, 09:27
büyük geçmiş olsun
ah be abicim yağmur olunca dikkat x 2 ;) neyse büyük geçmiş olsun
RottingChrist
07-06-2010, 09:27
teşekkürler arkadaşalar, ben yamurda yavaşlayıp çok komik hızlarda gidenlere anlam veremeyip trafiği yavaşlattıkları için kızıyordum. bu tecrübeden sonra varsın banada kızsınlar.
RottingChrist
07-06-2010, 09:30
Geçmiş olsun. Fakat ıslak zeminde bu tarz denemeler normale göre en az 2 kat daha tehlikeli.
:icon_tup:
Cimmeria
07-06-2010, 09:35
istanbul yolları zaten kendi başına tuzaklarla dolu yağmur yağınca iyicene şaşırıyor
geçmiş olsun. yağmurlu havalarda daha dikkatli olmak lazım, su birikintileri çok tehlikeli oluyor.
durmak yok yola devam.. 2010 yılında türkiyemizin güzel yolları.. bir yağmurda pert olan yolları :D
geçmiş olsun kardeşim..
fsunnetci
07-06-2010, 09:37
Bir Musibet Bin Nasihatten daha iyidir derler...Geçmiş olsun;)
Trafik Kurallarına Uyalım Uymayanları Uyaralım:D
bora1311
07-06-2010, 09:41
cok gecmıs olsun...
RottingChrist
07-06-2010, 09:51
arkadaşlar, güvenli sürüş teknikleri eğitimi alan oldu mu aranızda? bir arkadaşım vardı kendisiyle biraz laflamıştık. aldığı eğitimden sonra ben araç kullanmayı bilmiyormuşum bu güne kadar kelle koltukta iyi gelmişim demişti.
fatih(fb)
07-06-2010, 09:56
çok geçmiş olsun bide öle su birikintilerinde ön camın suyla kapanması var ikisi bir olunca tadından yenmiyor nerde durcam acaba diye bi soru geliyor insanın aklına:) dikkat dikkat yavaş yavaş en güzeli..
Boost Up
07-06-2010, 09:57
arkadaşlar, güvenli sürüş teknikleri eğitimi alan oldu mu aranızda? bir arkadaşım vardı kendisiyle biraz laflamıştık. aldığı eğitimden sonra ben araç kullanmayı bilmiyormuşum bu güne kadar kelle koltukta iyi gelmişim demişti.
Oturduğum sitede bu iş hakkında çalışan var. Ehliyet aldıktan sonra yapacağım ilk iş:)
RottingChrist
07-06-2010, 10:01
Oturduğum sitede bu iş hakkında çalışan var. Ehliyet aldıktan sonra yapacağım ilk iş:)
süper. ehliyet almadan bu şekilde düşünen sürücü adaylarını görmek çok güzel bence.
Cimmeria
07-06-2010, 10:02
sadece oturma pozisyonu ve direksiyonu tutuşu bile yanlış neredeyse bütün şöförlerin :)
Boost Up
07-06-2010, 10:03
süper. ehliyet almadan bu şekilde düşünen sürücü adaylarını görmek çok güzel bence.
Nitelikli sürücü olucam:D:D
Bir Musibet Bin Nasihatten daha iyidir derler...Geçmiş olsun;)
+++++
Geçmiş olsun bende çok korkarım su birikintisinden
Tuning055
07-06-2010, 10:05
geçmiş olsun allah beterinden saklasın..
RottingChrist
07-06-2010, 10:06
Nitelikli sürücü olucam:D:D
inşallah kardeşim..
maverick2305
07-06-2010, 10:09
Geçmiş olsun yağmurlu havalarda çok daha dikkatli olmalıyız hepmiz.
araba su birikintisine girdiğinde suyun kaldırma kuvvetinin azizliğine uğruyo eğer hızlıysanız o zman da su sizi nereye çekerse özellikle birikintide fren yapmak çok çok tehlike geçmiş olsun
Serencebey
07-06-2010, 10:33
İleri, profesyonel ve terör egitimi aldım :)
Suda kayma olayı çok tehlikeli, özellikle basık araçlar anında kesiliyor asfalttan.ESP varsa çok yararı oluyor ama yoksa Allah'a emanet.direksiyon boşalıyor çünkü.
nitrO_Oxide
07-06-2010, 10:40
Geçmiş olsun..
çok gecmıs olsun gercekten ıslak zemının sakası yok
Allah beterınden saklasın
Mumkun mertebe su bırıkıntısıne yavas gırmeye calısın hızınızı kesınlıkle suyun uzerınde dusurmeye calısmayın.
Ankara'nın mukemmel alt yapısı sonucunda dun neredeyse butun su bırıkıntılerının ardında sagda solda arac parcası bulmak mumkundu..
Aynen bende 60km/h ile girdim 1 metre savurdu su
gecmıs olsun verılmıs sadakan varmıs
Arkadaşlar,
Sabah 6:30 da Etiler'den çıkıp Alibeyköy'e giderken her zaman gaza geldiğim alt geçide girdim ve hafta sonu taktığım egsozun sesini biraz test edeyim 2.3.4. vitesin sonunda geçitten çıktım ve hızımı düşürdüm tam o anda en sol şeritte giderken aracım birden hız kesiti ve sonrasında asfalt ile bağlantımın kesildiğini hissettim ve direksiyon hakimiyeti benden çıktı. Tam bariyerlere yaklaşırken ne oldu anlamadım ama kendimi sağ şeritte giden servis aracının önünde buldum. Hızım 110 ve lastiklerime güveniyordum fakat yağmur sonucunda oluşan su birikintisinin bu kadar etkili olacağını hiç düşünmedim. Neyse ki kimseye bir zarar gelmedi ama sabah sabah servisçi amcadan güzel bir kalay yediğimden eminim. Anladım ki bu işin şakası yok ve bir gazete köşesine kötü bir haber olmak bu kadar kolay. Tüm arkadaşlara kazasız belasız sağlıklı günler gilerim.
Aynısını yasadım , ama adapazarında cmartesi günü.
Hatta bir ara okurken benmi yazdım dedim :soru: Bir kez daha sakasının olmadıgını anladım :)
devil_berk22
07-06-2010, 13:18
geçmiş olsun Allah beterlerinden esirgesin bu aralar kaza haberlerinden geçilmiyor aman bir yenisinide bu sitede üyeleri gerçekleştirmesin dikkat edelim hele yağmurlu karlı buzlu sisli yollarda 2-3 kat fazla dikkat edelim
Cihan Çizmeci
07-06-2010, 13:25
Çalışınca oluyor otoyollara bile baraj yapar oldular :)
Yağmurda dikkat x 2 ve hız \ 1.5 her zaman iyidir :)
Öncelikle geçmiş olsun.
Kötü tecrübeler insanı olgunlaştırır.
Geçmiş olsun.Yağmurda bu tarz şeyler daha bi tehlikeli oluyor.
geçmiş olsun..bu antalya da sık yaşanan bir durum benimde başımdan geçti refüje girip oradanda elektrik direğine çarpmama az kalmıştı.
RottingChrist
07-06-2010, 13:34
İleri, profesyonel ve terör egitimi aldım :)
terör ¿ he memlekette o da lazım tabi
Neyseki şöförümüz iyi başkan :D
BurakCengizhanoğlu
07-06-2010, 13:46
Geçmiş olsun aynısı sahil yolunda benm başıma geldi götü zor topladım :(
34 NZM 88
07-06-2010, 13:46
geçmiş olsun
TolgaEsentepe
07-06-2010, 14:21
106yla girdim bikere bende su birikintisine çok kötü bi duygu toparlamak imkansız oluyor.. geçmiş olsun
Serencebey
07-06-2010, 14:32
terör ¿ he memlekette o da lazım tabi
eğitimi komple tamamladım. Ilerde askerlikte çok büyük yararı olucaktır ;)
Kaldıki memlekette terörist gibi araba kullanan insan çok.
Neyseki şöförümüz iyi başkan :D
yumrugu yedi ama baskan :D
RottingChrist
07-06-2010, 14:35
Geçmiş olsun aynısı sahil yolunda benm başıma geldi götü zor topladım :(
benim araçta .öt kadar zaten. şansa sola değil de sağ tarafa kaydı.
verilmiş sadakan varmıs..gecmıs olsun....
kayaakin
07-06-2010, 15:14
cok geçmiş olsun
dragonflydesing
07-06-2010, 15:15
Büyük geçmiş olsun ya,bugün bir arkadaşımda albea'sının önünü dağıtmış okula gelirken.
Aman Dikkat Geçmiş oLsun...
Onurkk06
07-06-2010, 17:36
geçmiş olsun bundan 2 sene önce otobanda giderken önümüzdeki mercedes e220cdi hızı biraz fazlaydı 160 180 vardı heralde su birikintisine girdi gözümüzün önünde araç otobandan fırladı citlerş aştı kanala düştü içinde aile vardı indik gittik baktık kaş göz yarıkları fln dışında allahtan kimsede bişey yoktu aman dikkat edelim hele su birikintisine girerken gaza frene asılmayın allah korusun geçmiş olsun
sariyerden levent yönüne maslak sanayiye gelmeden 200 metre önce genelde oluşuyor su. düz yol genelde hızlı giriliyo dikkat etmek lazm oraya bende sörf yapmştm orda bi ara ama Allahdan miço kağıdım vardıda sudada araç sürebiliyorm:D
Gokhan43
07-06-2010, 18:45
Geçmiş olsun..
büyük geçmiş olsun bende sevmiyorum yağmutlu havada araç kullanmayı
Ben de oldum olası yagmurda araba kullanmayı sevmem, gerilirim hep.. Yollardan dolayı, pür dikkat gitmek gerekiyo..
Gecmis olsun..
RottingChrist
07-06-2010, 20:27
sariyerden levent yönüne maslak sanayiye gelmeden 200 metre önce genelde oluşuyor su. düz yol genelde hızlı giriliyo dikkat etmek lazm oraya bende sörf yapmştm orda bi ara ama Allahdan miço kağıdım vardıda sudada araç sürebiliyorm:D
benim olay da tem de aslantepe stadının tam önünde oldu. hafif rampa aşağı tahminimce bariyerlerin arasında bulunan su tahliye kanallarının taşması sonucu oldu.
e5 çok fena esas,
o yola metrobüs döşeyen zihniyet, yolun eğimini hesaplayıp giderini yapamayacak kadar malmış onu anlıyoruz
en küçük yağmurda bile sağ ve sol şeritler iptal, gölet oluyor bildiğiniz.
geçmiş olsun
Dün çok ama çok acelem olduğundan baya hızlı gitmem gerekti heryere. Abartmıyorum 5-6 kere felan ciddi aquaplanning etkisini bütün heryerimle hissetim. Arabada sağolsun hissettirdi. En ilginci ise haliç köprüsü üstünde 70 ile giderken arabanın ciddi saçmalayıp sağa sola çekmesiydi. Sanırım bitmiş olan lastiklerim iyicene bitmişler.
Emir_b16a
09-06-2010, 11:49
bu hawalarda ciddi dikkatli olmak lazım dün yola çıktım we aklım dimağım durdu o hawada nasıl öyle gazlaya bilirler die 2 masraflı kaza gördüm we 1 tanede önümdeki araba atlattı
yollarımız ciddi dercede sakat araçlarınıza güwenmeyin bu hawalarda
geçmiş olsun gerçekten ucuz yırtmışsın
G.S.İ_07
09-06-2010, 12:17
Geçmiş olsun gerçekten.Yağmurlu havada en az ve en çok kaç km ile şehir içi gidilebilir güvenli sürüş için yavaşta tarfiğin akışını bozmadan hızlıdad da acelemiz varsa uygun olanı nedir?
geçmiş olsun..bu antalya da sık yaşanan bir durum benimde başımdan geçti refüje girip oradanda elektrik direğine çarpmama az kalmıştı.
Beyler bende antalyadayım burada bir alt geçit var off yok böyle bir şey bir eğim var birde sağa dönüyor yetmezmiş gibi birde tırmık atmışlar yola sağa doğru göya kaymasın diye ,siz normal havadaa girince direksyon sağa atıveriyor kendini.Yağmurda düşünmek istmiyorum hemen hemen haftada birkaç defa kaza oluyor okadar ki biz yürürken de fren sesi gelince orda aha bi kaza daha oldu galiba diyoruz.
RottingChrist
09-06-2010, 22:57
var öyle berbat yollar. benim araç hafif olduğu için etkilendi sanırım. arkamdan bir çok araç geçti hepsi bastı gitti.
G.S.İ_07
09-06-2010, 23:54
senın arac eg civic değilmi 1 tona yakın değil miydi onlar ?o kadar da hafıf değil diye bılıyorum ama yanlısda olabılır .
Dikkat Timur abi :) Allah korumuş
Aman dikkat..Geçmiş olsun.
RottingChrist
10-06-2010, 08:10
senın arac eg civic değilmi 1 tona yakın değil miydi onlar ?o kadar da hafıf değil diye bılıyorum ama yanlısda olabılır .
evet 985 kg. birçok 1.6 lara göre hafif sayılır.
RottingChrist
10-06-2010, 08:15
Dikkat Timur abi :) Allah korumuş
Tşk. Enginim. Neyse ki hava açtı. Akşama işin yoksa gel bir Karting cup yapalım. Hakan abi de geliyor.
Rockford
10-06-2010, 08:34
lastik cok etkilio suda yuzmeyi