Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankarada film uygulaması

levent--
08-06-2010, 17:02
Bugün sabahtan beri özellikle Çankaya taraflarında araçları filmden dolayı çeviriyorlar. Her gün önünden geçtiğim polis çevirdi. Benden önce bir 5 kasaya ceza yazdı.Giderkende a6 durdurdu. Genel uygulama yapıyoruz filme karşı dedi.

Zar zor tatlı dille kurtuldum ama hergün önünden geçmek zorundayım. Sökerim fln dedim ama sökmeyide düşünmüyorum bakalım napıcaz.. Birde kontrol etti bakalım önceden bir cezan varmıymış filmden dolayı dedi.

Özellikle filmi olan arkadaşlar bugün dikkat etsinler(meclis kavşağında, cumhurbaşkanlığının orda vs.) bir sürü yerde çevirme vardı bugün.

En son gördüğümde volvosu olan yaşlıca bir amca dil döküyordu polise. Onları görünce ben iyi kurtardım dedim:D

MuratGürakan
08-06-2010, 17:12
4 cam indiriceksiniz polis görünce :D BAşka çaresi yok. Havalarda sıcak sorun olmaz.

levent--
08-06-2010, 17:14
Önü indirdim ama araba coupe olunca arka tarafa baktı direk zaten ona bakarak araçta film var işlem yapıcaz dedi :)

oğuzk
08-06-2010, 17:20
Ne diyeceğimi bilmiyorum Ankara emniyetine

Daha 2 gün önce gördüm resmi üniformalı polis beyaz ceratoda full simsiyah cam filmi var arabada.Balkonda olmasam konuşacaktım ya.

APP yaptırdım 1 hafta sonra çevirdiler o kadar laf ettim kırdı attı.
Emek 8'de accent var birtane 2 yıldır appli sahibi polis :D

Boost Up
08-06-2010, 17:25
APP çift mühürlüyse bi .. yapamaz:D.

ceskin
08-06-2010, 17:26
her poka maydonoz olmaya bayılırlar.oyle cosmuslarkı optımum kavsagında sabah ısıklarda beklerken korna caldı hyundaı camı ac yaptı actım hayırmı? dedım kırmızı ısıkta gecmıyceksın dıye caldım kornayı dedı cevıkkuvvet unf.gıyen comez bı polıs dedı bunu bana tabııkı cvp hasıııla işine bak dedım dot oldu gıttı.hepsı aga kesılmıs bunlarım.%1 lık kesım dısında ıt urur kervan yurur dıyorum:)

aqustic
08-06-2010, 17:27
APP çift mühürlüyse bişey yapamaz da eğilip mühürü gördügünde bu sefer gıcıklıgına başka bi şeyden ceza yazabilir.Ben o nedenle takmıyorum APP..

oğuzk
08-06-2010, 17:30
Çift mühürlü fln değil ya. benimki daha güzeldi.Birleşik birde 1kmden anlaşılır APP olduğu

SErhat.
08-06-2010, 17:32
APP'yi polis te takıyor ama işte..Burası Türkiye.
Film uygulamasını ise sanırım İstanbul'da da denetimleri artırmışlar.Bugün H.O.C.'ta bir arkadaşımın arabasına film çektirdik;oranın sahibiyle konuşurken bahsetti bize şu aralar yoğun diye.

Chatin
08-06-2010, 17:57
bugün cirit atıyorlardı artık ben de camları indiriyorum ve bi arabanın yanına falan saklanıyourm olur da mecburen geçersem meclis kavşağından. ama bana orada filmden çekip emniyet kemeri takmama cezası yazarken resmen 3 polis ışıklarda bekleyen arabaların arasına dalmıştı bunu da belirteyim. yani filmli araba arıyorlar. ara yolları kullanın vay efendim mesai saatlerinde ana noktalardan geçmeyin.

memur şunu demişti; standart olmayan herşeyden dolayı ceza yazabilirim.

ogunozcan
08-06-2010, 18:00
çift muhur yapan varmı ya.olsa hemen yaptırcam.

fatih(fb)
08-06-2010, 18:44
al sana app yapan çift mühürlü nazmi bey :D http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=54068

oğuzk
08-06-2010, 18:58
al sana app yapan çift mühürlü nazmi bey :D http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=54068

İstanbul ama Ankara lazım bize :)

Melih-Ö
08-06-2010, 19:03
Bunlardan dolayı bende film yaptırmıyorum. Gerçi gözünün üstünde kaş var deyipte ceza yazarlar. Bana avcılarda egzozdan ceza yazıcaktı abrth egzoz diye zor ikna ettim. Birazda isyan ettim ceza yazmadılar çok şükür. Kısacası durumlar vahim dikkat etmekte fayda var.

fatih(fb)
08-06-2010, 19:09
İstanbul ama Ankara lazım bize :)

yok farketmiyor edirneden karsa uzaydan marsa eli yetişiyo nazmi abinin :D ara konuş sen

fatiii
08-06-2010, 19:13
ne kadar ceza o kadar az cari açık demek :)

yani bu uygulamaların kimsenin rahatıyla yada kurallarla pek alakası yok herşey devletin kasasına girecek PARA için

Emre D.
08-06-2010, 20:33
3 sene filmli gezdim hemde beyaz arabada koyu film ile hiç bi polis çevirmedi şehirin göbeğinde de geziyorum :S şanslı mı neyim?? :D

Mikrop_Ali
08-06-2010, 21:01
ben e30 u trafık polısınden aldım komple camlar filmli borbet jant yere basık muayeneden bıle fılmle borbetle gecmıs arac:d soktum hepsini yazıyolar yapıcak bişey yok. Calıstıgım merkeze hergun yuzlerce polıs semıner, egitim alıyor coguyla tanısıyorum muhabbet edıyorum cep numaralarını alıyorum:) işe yarayanlar var. hatta senin e 30 la gezelim manita yapalım diyen bile cıktı:D

SONE-R
08-06-2010, 21:09
allah'tan RS in camları renkli de filmsiz de idare ediliyor.. yoksa ben de filmi taktırırdım..

kv661
09-06-2010, 00:03
bugün cirit atıyorlardı artık ben de camları indiriyorum ve bi arabanın yanına falan saklanıyourm olur da mecburen geçersem meclis kavşağından. ama bana orada filmden çekip emniyet kemeri takmama cezası yazarken resmen 3 polis ışıklarda bekleyen arabaların arasına dalmıştı bunu da belirteyim. yani filmli araba arıyorlar. ara yolları kullanın vay efendim mesai saatlerinde ana noktalardan geçmeyin.

memur şunu demişti; standart olmayan herşeyden dolayı ceza yazabilirim.

Standartın kıstası nedir?

araca koku takmakda standart dışı olarak kabul edilir. Zira sıfır aracın göğüsü durduk yere sıcaktan malzeme hatası sebebi ile çatlasa araçta koku olduğundan dolayı garanti dışı kalır.

Nedir Standart??

Kuran-ı Kerim gibi töğbe haşa yasa hazırlıyorlar. Ucu açık nereye çeksen gelir.

ARaçta teknik değişiklik. O zaman bende gözlük takan polise küfredeyim. Bu arkadaş teknik değşiklik yapmış. Orjinalden az görüyor ama görmek için gözlğk takmış diye.

Ya da küpe takan insanlarıda çevirsinler o vakit. Teknik değişiklik!!

S....m teknik değşikliğine yetti bea

bladerk
09-06-2010, 00:08
uygulamalar bi yana her yer kameralandı artık her ışıkta durup yukarılara bakar oldum

levent--
09-06-2010, 00:39
Ben 2.5 yıldır filmle rahat rahat geziyordum. 1.5 yıldır önünden geçtiğim polis ilk kez çevirdi şaşırdım.

Bakalım nereye kadar dayanırız.. Eski aracımda vardı bunada tam App yaptırıyım diyordum şimdi vazgeçtim, iyice dikkat çekmenin anlamı yok

TolgaEsentepe
09-06-2010, 01:17
Ankara'mızı seviyoruz :) zamanında zenonları söktüm yahu sırf dikkat çekmeyeyim diye..

se®k@n
09-06-2010, 01:20
Ben sırf araba koyu renk, acaip sıcak cekiyo, sıcaklarla bas edemiyorum diye taktım valla..

Kışa kadar yakalanmazsam, sökücem zaten kışa..

Chatin
09-06-2010, 01:28
Standartın kıstası nedir?

araca koku takmakda standart dışı olarak kabul edilir. Zira sıfır aracın göğüsü durduk yere sıcaktan malzeme hatası sebebi ile çatlasa araçta koku olduğundan dolayı garanti dışı kalır.

Nedir Standart??

Kuran-ı Kerim gibi töğbe haşa yasa hazırlıyorlar. Ucu açık nereye çeksen gelir.

ARaçta teknik değişiklik. O zaman bende gözlük takan polise küfredeyim. Bu arkadaş teknik değşiklik yapmış. Orjinalden az görüyor ama görmek için gözlğk takmış diye.

Ya da küpe takan insanlarıda çevirsinler o vakit. Teknik değişiklik!!

S....m teknik değşikliğine yetti bea

bunu diyen memur bana bir de şoyle cumle kurdu;

şimdi bu işi muhendislik hesapları yaparak yapıyorlar. yayın uzunluğu jantın ağırlığı farların xenon olup olmaması falan :D bana diyor bi de .. ben de tabi yapma ya hoca demek ondan siz bu kadar takıyorsunuz falan dedim tabi. ama şunu da ekledim e dedim sizin ceza yazdığınız herşey legal olarak satılıyor satılırken yasak değil de legal olan şeyi ki amacı belli sonucta alıp takmak suc teşkil ediyor.yayları alıp makarna yapan yoktur yani diyince memur; valla akşam tezgahta bıçak da satılıyor ama uzerinde gorursek işlem uygularız dedi. yani kendi de saçmalığın farkına varıyor anladığı dilden konuşunca ama muhendislik hesabından dem vurmayı da ihmal etmiyor :)

valla işin ozu şu ; serzeniş yaparak bi yere varamayız kanun belli kural belli. ha iyi gecinebilen dil dokup ceza yazdırmayan varsa yırttılar. ben bunları yapamam diyen varsa malesef ya ceza odeyecek ya da standart a donecek.

Mikrop_Ali
09-06-2010, 09:21
bunu diyen memur bana bir de şoyle cumle kurdu;

şimdi bu işi muhendislik hesapları yaparak yapıyorlar. yayın uzunluğu jantın ağırlığı farların xenon olup olmaması falan :D bana diyor bi de .. ben de tabi yapma ya hoca demek ondan siz bu kadar takıyorsunuz falan dedim tabi. ama şunu da ekledim e dedim sizin ceza yazdığınız herşey legal olarak satılıyor satılırken yasak değil de legal olan şeyi ki amacı belli sonucta alıp takmak suc teşkil ediyor.yayları alıp makarna yapan yoktur yani diyince memur; valla akşam tezgahta bıçak da satılıyor ama uzerinde gorursek işlem uygularız dedi. yani kendi de saçmalığın farkına varıyor anladığı dilden konuşunca ama muhendislik hesabından dem vurmayı da ihmal etmiyor :)

valla işin ozu şu ; serzeniş yaparak bi yere varamayız kanun belli kural belli. ha iyi gecinebilen dil dokup ceza yazdırmayan varsa yırttılar. ben bunları yapamam diyen varsa malesef ya ceza odeyecek ya da standart a donecek.

aynen bende sordum gecen gun orjinal olmayan herseye yazarım dior.
dedimki ben eksoz koyucam zevkı cıkmıyo aracın. satılırken yasak degılde bız takıncamı yasak dedım madem bu yasak satılmasın gidin satanlara ceza yazın dedım.
ona kalırsa hersey yasak dior, sokakta düğün yapmakta yasak ama yapıyolar dio, konvoy yasak ama konvoy yapıyolar dio örf ve adetler böyle yapacak bişey yok dedi.
abi sana kolay gelsin dedim uzadım:)

Orhan
09-06-2010, 09:25
ben filmleri söktüm rahatladım
satmak serbest takmak neden yasak konusuna gelince ürünler trafikte kullanılsın diye satılmıyor yani ordan bişey çıkmaz boşa uğraşmayın ürünlerin bir kısmının üstünde de yazıyor zaten pist kullanımı için üretilmiştir diye ya sökeceksiniz ya da yakalandığınızda yalvar yakar uğraşacaksınız

SONE-R
09-06-2010, 09:28
kameralar 21 haziranda çalışmaya başlayacak... yandık arkadaşlar.. istanbul yolu çiftlik kavşağı sonrası zaten kamera vardı yetmemiş gibi bir çift daha döşemişler..

GT
09-06-2010, 10:47
bende cıkartmayı dusunuyorum günlük olarak kullanmasam sorun olmas ama günlük binince illaki birileri yakalıyo yalvar yakar nereye kadar

Bestsi
09-06-2010, 11:30
:D benide dun polis cevirdi
ruhsat dedi nedir problem dedim
kontrol yapıoruz bua rabanın rengi ne dedi Kırmızı dedim bu nasıl kırmızı dedi bende kırmızı gibi kırmızı dedim bu mat dedi e ruhsatta parlak yazan gordunmu dedim arabayı kontrol etti eksozu etti muayne cart curt herseye baktı birsey bulamadı iyi günler dedi o an yaşadıgım hazzı anlatamam

oğuzk
09-06-2010, 12:31
kameralar 21 haziranda çalışmaya başlayacak... yandık arkadaşlar.. istanbul yolu çiftlik kavşağı sonrası zaten kamera vardı yetmemiş gibi bir çift daha döşemişler..

Eryamana doğru mu var kamera ?:confused:

SONE-R
09-06-2010, 12:33
Eryamana doğru mu var kamera ?:confused:

şaşmazla sincan dönüşü arasındaki yolda var... ama şeker fb önündeki sincan yolu üzerinde henüz bir kamera görmedim..

onursumer
09-06-2010, 12:38
bizim burdada gallerianın orda kavşakta 3-4haftadır mekan edinmişlerdi her spordan çıktığımda çeviriyorlardı beni şimdi 3-4 gündür yoklar herhalde başka yer buldular :D

en son nazmiden volvoya yaptırdığımız çift muhur app için çevirmişlerdi gerçi filmde vardı

bu plakalar gerçekmi diye sorup çift mühürü gorunce ii akşamlar diyip gonderiyor :D

MiaMi
09-06-2010, 12:51
Geçen hafta çarşamba günü çekmeceden beykente çıkarken opet vardır bizim bu tarafdakiler bilir.

Orda sürekli çevirme yaparlar kamyonlar o yolu kullanıyor diye.

Neyse araç düşük zaten fazla değil ama, önde plaka yok tamam eyvallah.

Opetten çıktım tak çevirdi beni ki arabayı her gün görürler ordan geçerim.

Evraklarınız dedi baktı herşey tam

Durdu durdu Ohhoo dedi Camlar full film önde plaka yok işlem yapacağım,

dedim filmmi tekrar bi bak takmış simsiyah gözlikleri artis 23 24 yaşında arabayı filmli görüyor. Neyse plakaya baktı app hemen çıkarttı gözlükleri mühürleri arıyor baktı onlarda çift mühür dedim hemşerim biz çekmecenin adamıyız sürekli ben bu yolu kullanıyorum demezmi bizde türkiyenin adamıyız diye. Neyse dedim varmı bi eksik yok dedi plakayı sen ön cama koy daha iyi olur dedi eyw. deyip çıktım gittim.

Buda camlarımın filmli gözüktüğü hali , çevirmeyide arkadaki yolda beykente giderken yapıyorlar.

http://img38.imagefra.me/img/img38/6/5/19/miamitr/f_m1tw7grm_86b2b27.jpg

SOMEONESPECIAL
09-06-2010, 12:53
Geçen hafta çarşamba günü çekmeceden beykente çıkarken opet vardır bizim bu tarafdakiler bilir.

Orda sürekli çevirme yaparlar kamyonlar o yolu kullanıyor diye.

Neyse araç düşük zaten fazla değil ama, önde plaka yok tamam eyvallah.

Opetten çıktım tak çevirdi beni ki arabayı her gün görürler ordan geçerim.

Evraklarınız dedi baktı herşey tam

Durdu durdu Ohhoo dedi Camlar full film önde plaka yok işlem yapacağım,

dedim filmmi tekrar bi bak takmış simsiyah gözlikleri artis 23 24 yaşında arabayı filmli görüyor. Neyse plakaya baktı app hemen çıkarttı gözlükleri mühürleri arıyor baktı onlarda çift mühür dedim hemşerim biz çekmecenin adamıyız sürekli ben bu yolu kullanıyorum demezmi bizde türkiyenin adamıyız diye. Neyse dedim varmı bi eksik yok dedi plakayı sen ön cama koy daha iyi olur dedi eyw. deyip çıktım gittim.

Buda camlarımın filmli gözüktüğü hali , çevirmeyide arkadaki yolda beykente giderken yapıyorlar.

http://img38.imagefra.me/img/img38/6/5/19/miamitr/f_m1tw7grm_86b2b27.jpg

Çekmecenin adamı :icon_tup:

plekumat
09-06-2010, 12:54
App'ye mühür :)
Bende yaptırabilsem iyi olacak.
Ön Sislerim açıkken çevirmeye denk gelmiştim, Aksi gibi ruhsatı evde bırakmışım..
plakan sahte çekeceğiz arabayı demişlerdi :D

Xenon, cam filmi, egzoz olsa ne yaparlar kim bilir :p

MiaMi
09-06-2010, 12:58
Çekmecenin adamı :icon_tup:

Yakında kurtulacam buralardan ararsın o zaman.

Chatin
09-06-2010, 14:26
bu arada trafik var diye eskişehir yolunu kullanmayıp benim gibi çevre yolunu kullananlara kötü bir haber geliyor. hacettepe ye yaklaşırken gördüğümüz kameralı düzenek yakında çevre yolunda. tam cepanın arkasına denk gelen düzlük. hani herkesin bastığı düzlük :)

düzenek kurulmuş sadece kameralar yoktu.bugün yarın kameralar da koyulur.. hadi hayırlı işler bol güneşler

GT
09-06-2010, 14:33
o yolda tam basmalık ama tenha oluyo genelde

SONE-R
09-06-2010, 14:46
bu arada trafik var diye eskişehir yolunu kullanmayıp benim gibi çevre yolunu kullananlara kötü bir haber geliyor. hacettepe ye yaklaşırken gördüğümüz kameralı düzenek yakında çevre yolunda. tam cepanın arkasına denk gelen düzlük. hani herkesin bastığı düzlük :)

düzenek kurulmuş sadece kameralar yoktu.bugün yarın kameralar da koyulur.. hadi hayırlı işler bol güneşler

sapanla falan bu kameraları kırsak mı napsak :D :D

Chatin
09-06-2010, 16:46
sapanla falan bu kameraları kırsak mı napsak :D :D

direklere yandan yaklaşıp üstüne çıkıp kameralara o yolun çekilmiş bir fotosu yapıştırılabilir :)

ne de olsa butun kameralar yola bakıyor:)

fatiii
09-06-2010, 16:58
motor alın motooor :D:D

ondan sonra bakın keyfinize kamera derdi yok uygulama derdi yok :D

arabayı satıyım hemen bitane daha alıcam valla motor gibisi yok hemde her konuda

Görkem
09-06-2010, 17:16

hadi ya bi zevkimiz orası kalmıştı :) ............